Saygin Tutum Haberleri

Fatih’teki çarşaflı kadına darp olayıyla ilgili işyeri sahibinin avukatından açıklama

Fatih’te çarşaflı kadının darp edilmesinin ardından işyeri mühürlenirken, dükkan sahibinin avukatı Tamer Yılmaz müvekkilinin olaydan dolayı üzgün olduğunu, olaydan hemen sonra saldırganın iş akdinin feshedildiğini belirterek, "Müvekkilim şüpheliye karşı herhangi bir sahiplenici tutum sergilememiştir” dedi.

Yurthaber 2024-03-27 15:17:53

Bakan Şimşek'e İtibarlısın, iyi ekonomistsin diye seslendi! İmamoğlu: Yapmayın Sayın Şimşek, itibarınızı ezdirmeyin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gündem yaratacak bir çağrı geldi. Şimşek'e "Sen itibarlı bir insansın, iyi bir ekonomistsin, değerlisiniz" diye seslenen İmamoğlu, rakibi Murat Kurum'a Şimşek'in destek çıkmasını eleştirdi ve "Yapma Sayın Şimşek, itibarını bir acemi adaya ezdirme, rasyonel tutum bunu gerektirir" dedi.

Haber 2024-03-05 11:39:34

Galatasaray'dan hakem tepkisi! ''Fenerbahçe maçı ile bu maçın VAR hakemi yine aynı...''

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Samsunspor galibiyeti sonrası hakemi eleştirdi. Hakem kararlarından memnun kalmadıklarını söyleyen Öztürk, "MHK'nin bu kasıtlı tutum konusunda acilen tedbir alınmasını ve uzun süre bu VAR hakeminin başkalarının da canını yakmasını önlemesini istiyoruz." dedi.

Spor 2024-02-02 23:11:43

Akşener için olay yaratacak 'Togo Kuleleri' iddiası! AK Partili iki isimle görüştü, 180 derece döndü diyerek açıkladı: Duyunca şoke oldum!

İYİ Parti'deki istifa dalgasında partiden ayrılan isimlerin başında gelen İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'dan Genel Başkan Meral Akşener'le ilgili çok konuşulacak yeni açıklamalar geldi. Akşener'in Togo Kuleleri'nde eski AK Partili iki isimle yaptığı görüşme sonrası tamamen farklı bir tutum sergilediğini iddia eden Özkan, "Benim kafam buradaki görüşmeye takılmış durumda. Fatih Altaylı'nın programında yaptığı açıklamalara tamamen şoke oldum." diye konuştu.

Haber 2024-01-25 10:08:22

İmamoğlu, montajlı videosuna sert tepki gösterdi: Allah akıl versin diyorum

Yaklaşmakta olan yerel seçimler nedeniyle adı gündemden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sesi değiştirilerek sosyal medyada yayılan montajlı klip ve kurgu olduğu iddia edilen 'arızalı otobüs' videoları hakkında konuştu. İmamoğlu söz konusu videoya tepki göstererek, "Olmayan böyle tutum ve tavırları ortaya koyan kişilere, siyasi partilere ben Allah akıl versin diyorum." dedi.

Haber 22-01-24 12:24

Partisinin atmadığı imzayı CHP'li Milletvekili Gürsel Erol attı: Yalnızca terör örgütünün bu eylemlerini kınayarak sonuç alınmaz

TBMM Genel Kurulundaki terörle mücadeleye yönelik ortak bildiri tartışmaları beraberinde getirdi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin aldığı karardan farklı bir tutum takınarak "Ben imza atıyorum" dedi. Erol, AK Parti hükümetini eleştirirken "Terör örgütünü nasıl bitirecekse ihtiyaç duyduğu desteği yalnızca bildiriye imza atılmasını isteyerek değil, çözüm önerisini getirerek açıklamalıdır" dedi.

Haber 24-12-23 15:43

Borsa İstanbul: Fed'in yumuşak tutum sinyalleri

Bu hafta yurtdışı piyasalarda, Fed'in yumuşak tutum sinyalleri nedeniyle swap piyasalarında 2024'e dair ilk kez 150 baz puanlık faiz indirimi beklentisi oluştu. Fed'in bu kararı, birçok finans kurumunun beklentilerini değiştirmesine neden oldu. Örneğin, JPMorgan, ilk faiz indirimini önce Temmuz'da beklerken, şimdi bu beklentiyi Haziran'a çekti ve 2024'te Fed'den 125 baz puanlık bir indirim bekliyor.

Finans 17-12-23 08:47

Dünya yansa umurlarında olmaz: En vurdumduymaz burçlar!

Astroloji, insanların kişilikleri ve davranışları üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Bazı burçlar, doğası gereği olaylara karşı daha rahat bir tutum sergiler ve sakinlikleriyle tanınırlar. Ancak, bazı burçlar var ki onların "dünya yansa umurlarında olmaz" dedirtecek kadar vurdumduymaz bir tavırları vardır. Bu burçlar, sorunları göğüslemek yerine daha gevşek bir yaklaşım benimserler.

Kadin 03-12-23 10:16

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM 15 KASIM 2023: Tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL?

Altın fiyatları, 15 Kasım 2023 Çarşamba günü yeşil ve yukarı yönlü ibreyi gösteriyor. Enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ABD Merkez Bankası'nın (FED) daha şahin tutum sergileyeceği beklentisini yükseltti. Öte yandan bugün birçok kişi tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatlarını internette araştırıyor. İşte 15 Kasım 2023 Çarşamba günü geçerli olan altın fiyatları...

Finans 15-11-23 13:35

İYİ Parti'den dikkat çeken İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: Desteklemememiz...

Siyasette sıcak gündem devam ediyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Afyonkarahisar'da yaptığı, 'her parti seçime ayrı ayrı girsin' çağrısının ardından İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a karşı izleyeceği tutum merak ediliyordu. Kamuoyunda gündem olan konuyla ilgili açıklama İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale'den geldi.

Haber 27-08-23 22:25

Avukatı ve bir kadını öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Mahkeme, sanığın sabıkalı geçmişi, fiilden sonraki tutum ve davranışları ile geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak cezada indirim uygulamadı.

Yurthaber 09-06-23 14:52

İYİ Partili Uğur Poyraz'dan canlı yayında dikkat çeken açıklamalar! '28 Mayıs itibarıyla Millet İttifak'ı bitmiştir'

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrasında İYİ Parti'nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu olmuştu. İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağı tartışmaları başlarken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı. '14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı' diyen Poyraz '28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir' açıklamasını yaptı.

Haber 01-06-23 13:58

AK Parti Sözcüsü Çelik: Son derece çirkin bir tutum

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık sona gelindi. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan seçimi önde bitirdi. Sosyal medyada bazı kullanıcıların yurt dışı seçmenini eleştirmesi üzerine AK Parti Sözcüsü Çelik açıklamalarda bulundu.

Haber 28-05-23 21:06

Yüzde 5,17'nin kaçı Erdoğan'a kaçı Kılıçdaroğlu'na gider? 14 Mayıs'ı doğru tahmin etmişti, ikinci tur için oran verdi: Oğan ve Özdağ'a verilen oylar....

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a çevrildi. Kararını bugün duyuracak olan Özdağ'ın farklı bir tutum sergilemesi halinde yüzde 5,17'lik oy oranının nasıl dağılacağı merak konusu olurken; 14 Mayıs'taki seçimleri en doğru tahmin eden anket şirketlerinden olan SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı, katıldığı canlı yayında oy dağılımını açıkladı.

Haber 23-05-23 07:40

Kılıçdaroğlu'na yaptığı teklifi canlı yayında açıkladı! CHP liderine Özür borçları var diyerek seslendi: 'Biz sizi destekleriz' demiştik...

Seçimin ikinci tura kalmasıyla gözlerin çevrildiği Sinan Oğan'ı ortak cumhurbaşkanı adayı gösteren ATA İttifakı'ndan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçim öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı teklifi açıkladı. Sığınmacılar konusunda mesajlar veren Ümit Özdağ, 2. turda destek konusunda nasıl bir tutum sergileyeceklerini de ifade etti.

Haber 17-05-23 10:31

Seçimlere 10 gün kala gündem Türkiye! Yunan siyasi liderler canlı yayında bir araya geldi: Türk halkı kimi seçerse seçsin...

Türkiye'deki seçim rekabeti komşu Yunanistan'ın da gündeminde. 21 Mayıs'ta genel seçimlerin gerçekleşeceği ülkede siyasi liderler kazanmaları durumunda Türkiye ile ilişkilerde nasıl bir tutum takınacağına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in "Kim kazanırsa kazansın, ben hazırım" mesajı dikkat çekti. Ana muhalefet lideri Çipras, Miçotakis'i eleştirirken Türkiye'yi örnek gösterdi. PASOK lideri Androulakis ise Türkiye ilgili 3 yol izleyeceklerini belirtti.

Haber 11-05-23 12:33

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan dikkat çeken 'LGBT' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de aileyi korumayı en önemli meselelerin başında gördüklerini belirterek "Şimdi bakın LGBT'yi, pek çok sapkınlığı meşrulaştırmak, normalleştirmek, milletin tutum ve davranışlarını bu konuda ayrı ayrı yönlere çekmek için nice gayretlerin içerisinde olanlar var." dedi.

Haber 01-05-23 19:05

Türkiye'nin tarihine yön veriyor! İki başbakan, 22 bakan, milletvekilleri, edebiyatçılar...

Kurulduğu yıl olan 1888’den bu yana önemli isimleri Türkiye’ye kazandıran İzmir Atatürk Lisesi büyük dikkat çekiyor. Liseden yıllar içesinde iki başbakan, 22 bakan, milletvekilleri, edebiyatçılar, sporcular ve sanatçılar yetişti. İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum tarafından kurulduğu zamandan bu yana çok değerli mezunlar verdiği belirtilen okul, adeta Türkiye'nin tarihine yön veriyor.

Haber 29-03-23 12:38

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulmasından sonra paylaştı! Ümit Özdağ'dan dikkat çeken paylaşım: Herkes söyledi, sıra bizde

Son günlerdeki siyasi hareketlilik, dün akşam CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesiyle yeni bir boyut kazandı. Diğer muhalefet partilerinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığı karşısında nasıl bir tutum takınacağı merak edilirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Haber 07-03-23 08:10

Tutum eş anlamlısı nedir? Tutum kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Bir olaya veya davranışa karşı yaklaşım biçimlerinin tamamı olarak tutum kelimesi kullanılır. Genel olarak davranış kelimesi ile eş anlamlı olarak kullanılan tutum, fikir ve duygularla ilgili teorik bir kavram olarak bilinir. Bunların eyleme dökülmüş hali ve alışkanlıklar ise davranış olarak tanımlanır. Tutum aynı zamanda eş anlamlı kelimelere de sahip bir kelimedir. Peki, tutum kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler nedir?

Egitim 18-11-22 17:01

Lafta bırakmadı! ABD kongre adayı cinselliğe karşı pozitif tutumunu kanıtlamak için yetişkin filmi çekip paylaştı

ABD'nin New York şehrinden 12. kongre bölgesi için bağımsız aday olan Mike Itkis'in seçim kampanyası için yaptığı şey gündem oldu. Cinselliğe dair haklara ilişkin pozitif bir tutum sergilediğini sık sık dile getiren Itkis, söylemlerini ilginç bir yöntemle tasdikledi. Seks işçiliğini yasallaştırmaya dair taahhüdün kanıtlamak isteyen siyaset adamı, ünlü bir yetişkin film yıldızı ile kamera karşısına geçti.

Trend 16-10-22 11:41

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan ebeveynlere tavsiyeler:

"Çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden birisi onun her dediğini yapmaktır. Örneğin çocuk ağlayarak çikolata istiyor ve anne hemen veriyor. Bunlar eğitim ve tutum hatalarıdır" -"Anne ve babalar çocuğun kahramanıdır. Onların dediğini yapmak çocuğun dünyasında kutsaldır. Annenin otoritesini ve gücünü değiştirmemek gerekiyor"

Yurthaber 08-10-22 12:36

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için 'İYİ Parti direniyor' iddiası: En büyük rakibi Erdoğan değil!

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık' açıklaması kulisleri hareketlendirirken, gözler İYİ Parti'ye çevrildi. Bazı isimlerin Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına karşı çıktığı kulislerde konuşulurken, CHP liderinin olası bir adaylıkta ise en büyük rakibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığı iddia edildi. Tüm gözler 6'lı masanın 2 Ekim'de başlayacak olan 2. tur görüşmelerine çevrilirken, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için nasıl bir tutum sergileyecekleri merak konusu oldu.

Haber 26-09-22 10:56

Uzmanlardan iyi bir eğitim için çocukların sağlığına ilişkin uyarılar

Okul dönemine alışma sürecinin kolaylaşması ise çocuklara beş yaşına kadar bağımsız kimlik kazandırmaktan geçiyor. İlk günden itibaren okula gitmeyi reddeden çocuklar, genelde anneden ayrılmakla ilgili temel bir kaygı yaşıyor - Ayrılık sırasında tepki gösteren ama okul zamanı boyunca uyumlu olduğu, katılımcı olduğu gözlenen çocuk için kararlı bir tutum sergilemek uyumu hızlandırıyor, direnç gösteren çocuklar için ise Çocuk Psikiyatri klinikleri ya da Çocuk Gelişimi Ünitelerinden yardım almak gerekiyor

Yurthaber 08-09-22 10:19

Gülşen'den 702 kişi şikayetçi oldu! İddianamede müşteki sıfatıyla yer aldılar

Bir konserine imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle, hakkında 3 yıla hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in ev hapsi devam ediyor. Gülşen Çolakoğlu hakkında ise 702 kişi şikayetçi oldu. Aralarında çeşitli dernek ve vakıfların da olduğu kişiler iddianamede müşteki sıfatıyla yer aldı. Gülşen hakkındaki iddianamede, şüphelinin sözlerinin kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği belirtildi. Gülşen'in dava tarihi ise henüz belli olmadı.

Magazin 05-09-22 19:51

Türkiye sığınmacı sorununu çözmede dünyanın yükünü çekiyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç: - "Türkiye’nin de sığınmacılara karşı yaptıkları, insanın vicdani duruşunu, dış politikada ortaya koyan bir tavırdır. Türkiye, dünyanın yükünü çeken bir ülke" - "Yabancı düşmanlığında karşımıza çıkan bir ilginç durum da dini aynı olan fakat farklı kökene ait olanlara da ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Etnik kökenden farklı olunca ayrı tutum sergileniyor. Ayrıca din üzerinden yapılan ayrımcılıklar var ki bunu da soydaşlarımıza karşı yayılan İslamofobinin olduğunu görüyoruz"

Yurthaber 25-08-22 13:45

SON DAKİKA: Fenerbahçe açıkladı, ortalık karıştı! Austuria Wien...

Son dakika... UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, play-off turu ilk maçında karşılaştığı Austuria Wien karşısında rakibini 2-0 mağlup ederek rövanş öncesi avantajı cebine koymuş. Karşılaşmada ev sahibi ekibin taraftarları oldukça çirkin bir tutum sergilerken, Sarı-Lacivertli kulüpten yaşanan olayların ardından sert bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Spor 19-08-22 18:53

Dijital Platfromlardan AB’ye Sahte Haberle Mücadele Sözü

Google, Twitter, Microsoft ile Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu Meta, Avrupa Birliği’nin ağır para cezaları getiren yeni dezenformasyon düzenlemesine uymak için, yanlış haber ve bilgilendirmeye karşı daha sert tutum takınmak konusunda anlaştı

Haber 16-06-22 19:57

Çin'den tehdit gibi uyarı... Japonya'ya seslendiler

Pekin yönetimi, Japonya'yı Tayvan konusunda uyardı. Çin'deki Komünist Parti'nin yayın organı Global Times'ın başyazısında, "Japonya Tayvan sorununa müdahale konusunda ABD'den daha agresif bir tutum takınıyor. Yarım yüzyıldır gem vurulan Japon militarizmi yeniden yükselişte. Asya-Pasifik güçlerinin Japonya'nın kafasına vurup kendine gelmesini sağlaması gerekiyor." ifadeleri yer aldı.

Haber 08-06-22 19:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu: (3)

"(İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği) Muhataplarımıza deklare ettiğimiz beklentilerimiz karşılanmadan tutum değişikliğine gitmeyeceğiz" - "Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarıyla izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık" - "Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirmesini sağlayarak hayat pahalılığına bir sınır çekmek için çalışıyoruz" - "Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programlar hazırlıyoruz"

Yurthaber 05-06-22 17:09

Altılı masada planlamalar, 'Kasım’da erken seçim' olasılığı gözetilerek yapıldı

Altı muhalefet partisi, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun ev sahipliğindeki dördüncü toplantısında, "işbirliği süreci"ne ilişkin "tutum belgesi", "temel ilkeler ve hedefler" başlığı altında 10 maddelik bildiri üzerinde de uzlaşmaya vardı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, bu kararlarda, Kasım ayında yapılabilecek bir "erken seçim olasılığı" etkili oldu. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 31-05-22 04:48

Son dakika: Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi kanun yürürlüğe girdi! İndirim nedeni sayılmayacak

Son dakika haberine göre, Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine dair Türk Ceza Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı. Failin salt indirim almaya yönelik kılık ve kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi duruşmadaki şekli tutum ve davranışları, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alınmayacak. Kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek. Kasten yaralama ise katalog suçlar arasında yer alacak.

Haber 27-05-22 01:35

Tutum ne demek? Tutum kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Tutum kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Tutum kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 17:58

Ukrayna Savaşı Avrupa'da Fransız-Alman Liderliğini Sarsıyor

ABD ve Avrupa'daki eski Doğu Bloku ve Baltık ülkelerinin savaşta Ukrayna'nın yanında aldığı güçlü tutum, Brüksel'de Fransa-Almanya ikilisinin gücünü kırılgan hale getirdi

Haber 20-05-22 14:00

Son dakika: Bakan Bozdağ'dan flaş NATO sözleri! 'Sözlerin tutulması sözden daha kıymetlidir'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğe başvurma kararı hakkında konuştu. Türkiye'nin iki ülkenin ittifaka katılmasını olumsuz karşılamasını 'doğru bir tutum olarak' değerlendiren Bozdağ, Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmasının gerektiğinin altını çizdi.

Haber 17-05-22 11:36

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç basın toplantısında konuştu: (2)

"Trabzonspor'un pervasızca sergilediği bu tutum, bu kural tanımazlık, hadsizlik ve şımarıklığın, sahip oldukları koruma kalkanından kaynaklandığını tekrar üzerine basarak söylüyorum. Bu noktaya gelinmesi bir süreç." - "Bazı siyasetçilerimizin gücünü Trabzonspor lehine kullanması, son derece zayıf bir TFF mevcudiyetinden dolayı, lobisinin kibirli ve kural tanımaz hale gelmesine ve bu durumun her geçen sezon, yıllar içinde büyüyerek gelişmesine sebebiyet vermiştir." -"TFF yangından mal kaçırır gibi maç bittikten tam 5 dakika sonra, saat 22.35'de maç bitiyor, saat 22.40'da Trabzonspor'a şampiyonluk kutlama mesajı giriyor. Trabzon bile kendi mesajını 22.38'de giriyor. Burada kayırma var demek yanlış mı? Bu ne cüret bu ne skandal?"

Yurthaber 06-05-22 20:32

6'lı masa üçüncü kez toplanıyor: Gündemde, seçim yasası, seçim güvenliği ve geçiş süreci var

Güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatı açıklayan 6 siyasi partinin genel başkanları, üçüncü toplantıyı bu akşam Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın evsahipliğinde, iftar buluşmasında yapacak. Toplantıda, iktidarın özellikle Suriyeli göçmenler konusundaki tutum değişikliği, ekonomi, dış politika konularının da değerlendirileceği ifade ediliyor. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 24-04-22 13:25

18 günlük eşini ağır yaralayan polis Müslüm Aktaş'a 31 yıl hapis! Zorla yatak odasına götürüp ilişkiye zorladı

Ankara'da 2020 yılında 18 günlük evli olduğu eşi Sevginur'u ağır yaralayan polis memuru Müslüm Aktaş'a verilen 31 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Eşinin intihara kalkıştığını ileri süren Müslüm Aktaş'ın, tartıştığı eşini zorla yatak odasına götürdüğü, cinsel saldırıda bulunduğu, eşinin evi terk etmek istemesi üzerine beylik tabancasını başına dayayarak, öldürmek amacıyla ateş ettiği belirtildi. Müslüm Aktaş, mahkemede pişmanlık gösteren bir tutum sergilemedi.

Haber 22-03-22 12:42

Facebook ve Instagram Rusya'da yasaklandı

Facebook ve Instagram, Ruslara yönelik şiddet çağrılarına izin vererek "aşırıcılık yanlısı" tutum sergiledikleri gerekçesiyle Rusya'da yasaklandı.

Haber 21-03-22 18:15

Çin'den flaş açıklama! 'Ukrayna krizinde tarafımız...'

Ukrayna-Rusya savaşında kilit ülkelerden biri olan Çin'den kritik bir açıklama geldi. Savaş konusunda nasıl bir tutum takınacağı merakla beklenen ülke, savaşta hangi tarafta yer aldığını ilan etti. Açıklama, Çin'in krizde taraf olmadığını belirtmesinden günler sonra gelmesiyle dikkat çekti.

Haber 20-03-22 10:27

Zelenskiy'e mi özeniyor? Macron eleştiri yağmuruna tutuldu!

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, ülkesini Rusya işgaline karşı savunurken gösterdiği tutum ve tarzı nedeniyle tüm dünyanın ilgi odağı haline gelmiş durumda. Savaş sırasında sık sık kameralar karşısına geçerek açıklamalarda ve çağrıda bulunan lider takdir topluyor. Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron Zelenskiy'i taklit ettiği gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

Haber 14-03-22 19:26

Fırat Çakıroğlu davasının gerekçeli kararında üniversite yönetimine güvenlik ihmali eleştirisi

Gerekçeli karardan: - "Terör örgütü sempatizanı öğrencilerin örgütsel eylemleriyle ilgili disiplin soruşturmalarının bekletildiği anlaşılmıştır. Ceza verilmediği gibi yazılı ikaz dahi yapılmayan örgüt sempatizanı öğrenciler, üniversite yönetiminin bu tutum ve yönetim tarzından cesaret almış ve bu cesaretle eylemlerin sıklığı ve şiddetin dozu artmıştır"

Yurthaber 08-03-22 11:08

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, İzmir'de Adım Adım 2023 toplantısında konuştu:

"2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi en büyük kazanımımızdır" - "Ülkemizi ilgilendiren, hak, menfaat, alaka ve milli çıkarlarımızın bulunduğu hemen her konuda CHP'nin takındığı tutum, Türkiye karşıtı ülke ve çevrelerin yanı olmuştur"

Yurthaber 05-03-22 20:48

Swift nedir? Ne işe yarar? Swift kodları nelerdir?

Swift nedir? sorusunun yanıtı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın bugün Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak konusu oldu. Biden, Swift yaptırımının bir seçenek olduğunu vurgulasa da henüz bu konuda alınmış bir tutum olmadığını ifade etti. Peki Swift nedir? Ne işe yarar? Swift kodları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Finans 25-02-22 00:24

Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? Swift nedir? Ne işe yarar?

Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? sorusunun yanıtı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından merak konusu oldu. Swift yaptırımının bir seçenek olduğunu belirten Biden, henüz bu konuda alınmış bir tutum olmadığını belirtti. Peki Rusya Swift sisteminden yasaklanırsa ne olur? Swift nedir? Ne işe yarar? İşte Biden'ın açıklaması ve Rusya'ya SWIFT yaptırımı uygulanması halinde olacaklar...

Haber 25-02-22 00:04

Aksaray'da dayakçı öğretmene verilen cezaya itiraz! ''Ödül gibi''

Aksaray'da 10 yaşındaki T.K.'yı dövdüğü görüntülerle tüm Türkiye'nin tepkisini çeken öğretmen Ali Rıza Y.'ye duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak iyi hal indirimiyle 10 ay hapis verilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve aile avukatı, cezayı az bularak itiraz etti. Baba Duran K., ''Çıkan karar bizi çok üzdü. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olması adeta ona ödül gibi geldi. Avukatımız bir üst mahkemeye itiraz etti'' dedi.

Haber 22-02-22 12:40

Testereyle taksici dehşeti sonrası Emniyet harekete geçti! İşte karar

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşanan motokuryeye yönelik taksici dehşetinin ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Tartışma yaşadığı motosikletli kuryeye testereyle saldıran taksicinin saldırgan tutum ve davranışları sebebiyle geçici olarak ehliyetine el konuldu. Öte yandan taksi sürücüsünün sağlık kuruluşuna sevk edildiği belirtildi.

Haber 17-02-22 19:25

Öz Sağlık-İş, mobbingle mücadele için iki ayrı kitap hazırladı

Çalışma hayatının önemli sorunlarından mobbingi, örgütlü olduğu iş yerlerinde ortadan kaldırmak isteyen sendika, "Sosyal Hizmetler Sektöründe Nitel Bir Araştırma ve Mobbingle Mücadele Rehberi" ile "Tüm Yönleriyle Mobbing ve Siber Mobbing ile Mücadele" kitaplarını yayımladı - Kitaplar, özellikle sosyal hizmet işçilerinin çalışma hayatında karşılaşabilecekleri mobbing kapsamındaki tutum ve davranışlar ile bunlarla nasıl mücadele edilebileceğini içeriyor

Yurthaber 13-02-22 11:04

Almanya'da Başbakan Scholz'a Ukrayna Krizi Eleştirisi

Rusya’yla Ukrayna arasında giderek derinleşen krizde birçok NATO müttefiki, Almanya’yı net tavır koymamakla ve özellikle Moskova’ya karşı yeterince sert bir tutum izlememekle eleştiriyor

Haber 03-02-22 13:07