Schengen Haberleri

TIR kuyrukları 20 kilometreye ulaştı! Türkiye'den çıkışta Schengen yoğunluğu

31 Mart itibarıyla Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne dahil olacak olan Bulgaristan'da serbest dolaşım imkanı sağlanacak. Bu sebeple Bulgar yetkililer, Türkiye sınırındaki kontrollerini sıkılaştırdı. İşlemlerin yavaş ilerlemesi yüzünden Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 20 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Haber 2024-03-22 13:46:49

Almanya'dan Schengen vizesi için başvuracakların dikkatine: O tarihten itibaren randevu sistemi değişiyor

Almanya'dan Schengen vizesi başvurusu yapacak olanları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcilikleri tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Mart’tan itibaren randevu sisteminde değişiklik yapılacak.

Trend 2024-02-28 19:23:56

Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklif yasalaşırsa vize ücretlerinin ne kadar olacağı belli oldu.

Finans 2024-02-08 11:13:56

Kosovalılar Schengen bölgesine artık vizesiz seyahat edecek! 1 Ocak'tan itibaren başlıyor

Kosova vatandaşları, 2024'ü Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkını elde ederek karşılayacak. Kosovalılar, 1 Ocak'tan itibaren AB ülkelerine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz gidebilecek. Diğer yandan, AB üyelik başvurusunu da 1 yıl önce teslim eden Kosova henüz pozitif bir cevap alamadı. Vizesiz seyahat imkanının başlamasının ardından ise özellikle gençlerin AB ülkelerine göç edeceği tahmin ediliyor.

Haber 2023-12-31 17:27:39

Schengen vizesi dijitalleşiyor! Başvuru nasıl yapılacak, ücretler ne olacak? Merak edilen tüm detaylar belli oldu

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul etti. Türkiye dahil Schengen'e tabi ülkelerin vatandaşları konsolosluk ya da büyükelçiliklere gitmeden vize başvurusu yapabilecek. Peki dijital Schengen dönemi ne zaman başlayacak? Vize almak kolaylaşacak mı? Dijital Schengen için başvuru nasıl yapılacak? İşte dijital Schengen'e dair tüm soruların yanıtları...

Finans 14-11-23 14:58

Önce AB çıkışı yaptı, sonra onay verdi: Erdoğan'ın 'İsveç' hamlesinin şifreleri! Schengen vizesi ambargosu kalkar mı? Ekonomik ilişkileri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü önce "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın" dedi, ardından İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi. Dünyada geniş yankı uyandıran bu hamlenin şifrelerini uzmanlar yorumladı. İsveç ile Türkiye arasında varılan mutabakata göre Türkiye artık gerek AB sürecinde gerekse vize serbestisi konusunda daha fazla desteğe sahip. 'Schengen vizesi ambargosu kalkabilir mi?' sorusu gündeme geldi. Ayrıca bu adımın ekonomi üzerinde de yansımaları olacağı değerlendiriliyor.

Haber 12-07-23 07:44

Schengen vizesi krizinin ardından yeni karar! Almanya resmen duyurdu: Süreç 6 ay askıya alındı…

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye, Çin ve Fas'ta vize retlerine itirazların değerlendirilmesinin askıya alındığını duyurdu. Açıklamada bu uygulamanın deneme amaçlı olduğu ve 6 ay süreceği belirtildi.

Finans 14-06-23 13:42

Avrupa Birliği'nden Schengen vizesiyle ilgili kritik karar! Dijital vize dönemiyle başvuruların hızlanması hedefleniyor

Türk vatandaşları son zamanlarda Schengen vizesiyle ilgili büyük sorunlar yaşarken, Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu dijital vizeyle ilgili bir karar aldı. Üzerinde uzlaşılan yeni yasa tasarısına göre Schengen vizeleri dijital hale dönüştürülecek ve başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Söz konusu dönüşümle vize başvurularının hızlanması ve kolaylaşması hedefleniyor.

Haber 13-06-23 22:03

Shengen vizesine 10. Madde engeli! Konsoloslukların bahanesi bu detay ile ortaya çıktı: ‘Hakkımızı saklı tutuyoruz…’

Tatil planları, iş seyahatleri, Erasmus programları. Bir süredir devam eden vize krizinde yıl başından bu yana ret oranı yüzde 50’ye yakın artarken, vize alabilenlere ise sadece kalacağı gün kadar izin veriliyor. Özellikle Schengen vizesi ‘10. Madde’ engeline takılıyor. Peki nedir bu 10. madde? İşte detaylar…

Finans 13-06-23 11:03

Başvuruların yarısı reddediliyor! AB'den 'Schengen vizesi' açıklaması: 'Türkiye'ye özgü değil'

Türk vatandaşlarının son zamanlarda yaşadığı büyük sorunlardan biri olan Schengen vizesi başvuruları ile ilgili Avrupa Birliği'nden açıklama geldi. Açıklamada talebin yeniden artmaya başladığına dikkat çekilirken durumun Türkiye'ye özgü olmadığı savunuldu.

Haber 09-06-23 15:40

Almanya’dan Türk vatandaşlara ‘vize’ açıklaması: ‘Şu anda dünyada Türkiye'dekinden daha fazla…’

Son dönemlerde Avrupa Birliği'ne gitmek isteyen Türk vatandaşlarının en çok dert yandığı konu Schengen vizesi alımında karşılaşılan güçlükler. Konu gündemden düşmezken Almanya'dan Türkiye'de verilen Schengen vizeleriyle ilgili açıklama geldi. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" dendi.

Haber 06-06-23 12:57

Erdoğan'ın da gündeminde! Tatil planlarını suya düşüren 10. madde: Schengen vizesi krizine çözüm için alternatif rotalar çiziliyor

Yurt dışına seyahat etmek isteyenlerin uzun zamandır dert yandığı Schengen vizesi krizi sektörü de etkiledi. Vatandaşlar randevu almak için günlerce, hatta aylarca beklemek durumunda kalabiliyor. Bu uzun bekleyiş bazen ret yanıtıyla tatil planlarının suya düşmesine yol açabiliyor. Sektör temsilcileri çözümü vatandaşlara alternatif rotalar çizmekte buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgisi tepkisini dile getirirken sorunla ilgili "En kısa zamanda çözeceğiz" mesajını vermişti.

Haber 31-05-23 08:44

Schengen vizesinde yeni dönem! Resmen kabul edildi: Artık pasaportlara basılmayacak...

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda yapılabilmesine yönelik raporu kabul etti. Teklif yasalaştığında başvurular tek platform üzerinden yapılabilecek, vizeler pasaportlara basılmayacak.

Finans 01-02-23 07:38

Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu! Sınırdaki bariyer kaldırıldı

Hırvatistan, Schengen bölgesine katılan 27. ülke oldu. Hırvatistan vatandaşları, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat edebilecek. Ülkede ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak. AB ile Hırvatistan sınırındaki bariyer de artık kaldırıldı.

Haber 01-01-23 20:35

AB'den Hırvatistan'a 'Schengen' onayı

Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan toplantıda Hırvatistan'ın Schengen bölgesine tam üyeliğinin uygun olduğuna karar verirken, Bulgaristan ve Romanya'ya ise üyelik onayı vermedi.

Haber 08-12-22 19:20

Türkiye'ye vize yok! '10. madde' mağdurları isyan etti, tüm belgeler eksiksiz ama...

Belgeleri tamamlanan ve bütün şartlar eksiksiz yerine getirilse de Schengen vizesi son zamanlarda bir türlü verilmiyor. Özellikle Almanya için yapılan başvurular 10. madde engeline takılıyor. Üstelik alınan ret yanıtı başka ülkelere başvuruları da etkiliyor.

Haber 18-10-22 08:13

Son Dakika: Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de kabul edildi

Son dakika haberi: Schengen vize sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM’de oy çokluğuyla kabul edildi. Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken karşı karşıya kaldığı sorunlar Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmüştü. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-10-22 21:51

Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'dan Putin'i kızdıracak karar! Kapıları kapattılar

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Avrupa'dan Rusya'ya yeni yaptırım geldi. Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya ortak kararla artık Rus vatandaşlarına Schengen vizesi vermeyecek.

Haber 20-09-22 09:39

Vize krizi büyüyor! Şimdi de tur iptalleri başladı

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında yaşanan sorunlar turizmcileri zora soktu. "Vize başvurularında yaşanan sıkıntılar turlarda iptallere neden oluyor" diyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm hareketlerinin kesintiye uğraması nedeniyle sektörün ciddi bir kayba uğradığını ve yara aldığını aktardı.

Finans 20-08-22 14:00

‘Schengen’ sorunu büyüyor! Şimdi de paralar iade edilmiyor: Tam 3 bin TL…

Hem iş hem de tatil için Schengen bölgesine gitmek isteyenler, yapılan vize başvurularında uzayan bekleme süresi ve artan ‘ret’lerden şikâyetçi. 3 bin lira tutarında ödenen vize başvuru ücretine rağmen olumsuz yanıt alanların sayısı her geçen gün artarken bir başka sorun daha ortaya çıktı. Vizeden ret yiyenler ayrıca ödedikleri başvuru ücretini de iade alamıyor.

Finans 17-08-22 15:08

Dışişleri Bakanlığı duyurdu! Ukrayna'dan Polonya'ya geçen Türk vatandaşlara uyarı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna'dan Polonya'ya geçen Türk vatandaşlarını uyardı. Sınırı geçen vatandaşların ne yapması gerektiğini tek tek anlatan Kıran, "Acil insani durum nedeniyle Ukrayna'dan Polonya'ya özel izinle ve Schengen vizesi aranmadan gelenler Polonya'dan 15 gün içerisinde ayrılmak ve ülkemize dönmek mecburiyetindedirler" dedi.

Haber 26-02-22 15:01

AB: Hırvatistan, Schengen Bölgesi'ne dahil olmak için tüm kriterleri karşıladı

Avrupa Birliği içişleri bakanları, Hırvatistan'ın Schengen Bölgesi'ne dahil edilmesine dair tüm kriterleri karşıladığı konusunda anlaşmaya vardı.

Spor 18-01-22 13:18

AB: Hırvatistan, Schengen Bölgesi'ne dahil olmak için tüm kriterleri karşıladı

Avrupa Birliği içişleri bakanları, Hırvatistan'ın Schengen Bölgesi'ne dahil edilmesine dair tüm kriterleri karşıladığı konusunda anlaşmaya vardı.

Spor 29-12-21 18:50

AB: Hırvatistan, Schengen Bölgesi'ne dahil olmak için tüm kriterleri karşıladı

Avrupa Birliği içişleri bakanları, Hırvatistan'ın Schengen Bölgesi'ne dahil edilmesine dair tüm kriterleri karşıladığı konusunda anlaşmaya vardı.

Spor 10-12-21 05:00

AB ülkeleri onay verdi! Bir ülke daha Schengen bölgesine katılıyor

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılmasına onay verdi. Ancak Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılması ve diğer Schengen ülkeleriyle sınırların kaldırması, AB Konseyi'nin onayından sonra olabilecek. Schengen bölgesi şu anda 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor.

Haber 10-12-21 02:34

AB'de Göçmen Akınına Karşı Duvarlar Yükseliyor

Avrupa'da Berlin duvarının yıkılması ve Schengen sınırlarının açılmasıyla kalkan "duvarlar" göçmen akını korkusuyla yeniden örülüyor. Son yaşanan göç dalgasıyla, AB sınırlarına duvar örülmesini savunan ülkelerin sayısı, üye sayısının yarısını aşarak 14'ü buldu

Haber 25-11-21 16:26

İtalyanlar, Türkiye'den taraftar almayacak!

EURO 2020'nin açılışına sayılı günler kala İtalya hükümeti, Schengen bölgesi dışından insanların ülkeye girişini kapattı. Türkiye'nin Schengen dışında olması nedeniyle Türk taraftarların tribünlere giremeyecek olması diplomatik bir kriz yarattı.

Spor 08-06-21 15:57

Yunanistan hangi ülkelerin vatandaşlarına 7 gün karantina uygulamayacağını açıkladı, Türkiye listede yok

Yunanistan, Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışından gelenlere uyguladığı karantina uygulamasında değişiklik yaptı. Pazartesi gününden itibaren Avrupa Birliği (AB) içindeki Schengen ülkeleri ile AB dışındaki 5 ülkenin vatandaşları, Yunanistan'a geldiklerinde 7 günlük karantina muafiyetinden yararlanacak.

Haber 21-04-21 18:03

Biden'dan ABD'den Avrupa ve İngiltere'ye seyahat kısıtlaması

ABD Başkanı Joe Biden, Schengen bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan bu ülkeye seyahat eden ve ABD vatandaşı olmayan kişilere yönelik seyahat yasağı getiren kararnameye imza attı. Biden, önceki Başkan Donald Trump'ın Kovid-19 nedeniyle söz konusu ülkelere uygulanan seyahat yasağının, 26 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırılması kararını geçersiz kılan bir kararname imzaladı ve önceki listeye Güney Afrika'yı da ekledi.

Haber 26-01-21 02:54

Avrupa'da Yeni Tür Corona Paniği: Sınırlar Kapanıyor

İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya versiyonları Avrupa'da hızla yayılan yeni tip Corona virüsü Avrupa'da panik yaratmaya devam ediyor. AB liderler zirvesinin ardından, Birlik üyesi ülkeler, Schengen sınırları içi ve dışına giriş-çıkışlar konusunda yeni önlemler almaya başladı

Haber 23-01-21 01:13

AB'den İç Sınırlar Arasında Test Uygulamasına Destek

AB devlet ve hükümet başkanları video konferans yöntemiyle yaptıkları görüşmelerde Corona virüsünün İngilitere ve diğer bazı ülkelerde ortaya çıkan mutasyonuyla mücadele ederken Schengen sınırlarını kapatıp-kapatmama önerisiyle "aşı pasaportu" taleplerini tartıştı

Haber 22-01-21 03:40

Şengen vizesi hangi ülkelerde geçerlidir?

Şengen vizesi, 1985 yılında Lüksemburg'un Schengen kasabasında imzalanan bir antlaşma ile kullanılmaya başlanan bir vizedir. Topluluğa dahil olan ülkeler arasında kullanılan Şengen vizesi, kişilere vize kontrolü olmadan ülkeler arasında seyahat etme olanağı sağlar.

Trend 08-01-21 15:17

AB'de Terör Zirvesi: Schengen Sınırları Hedefte

Fransa ve Avusturya’daki son terör olaylarının ardından AB liderleri, Schengen sınırlarına giriş ve çıkışların kontrol altına alınacağı yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı

Haber 10-11-20 20:48

Hollanda, Türklerin de aralarında bulunduğu AB dışındaki sevgililere kapıyı açıyor

Hollanda hükümeti, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Schengen bölgesi dışındaki ülkelerde yaşayan ve Hollanda'da sevgilisi bulunan kişilere 27 Temmuz'dan itibaren seyahat izni vermeye başlayacak.

Haber 17-07-20 14:06

AB'den 3 Aşamalı Sınırları Açma Planı

Corona virüsüyle mücadelede AB ülkeleri sokağa çıkma planlarını uygulamaya koyarken, AB de Schengen sınırlarını açmaya hazırlanıyor. Sınırların önce komşu ülkeler arasında açılmasından başlayarak 3 aşamalı bir süreç planlayan AB yönetimi, 15 Haziran'a kadar dış sınırların kapalı tutulmasını istiyor

Haber 13-05-20 21:08

AB'den üçüncü ülke vatandaşlarına seyahat kısıtlaması

AB liderleri, üçüncü ülke vatandaşlarının AB üyesi ülkelere ve Schengen bölgesine yapacakları "gerekli olmayan" seyahatlerine 30 günlük geçici kısıtlama getiren düzenlemeyi onayladı.

Haber 17-03-20 22:31

Schengen vizesi başvurularının kabulü yapılmaya başlandı

MİTSO ile Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğunun işbirliğinde pasaportlara Schengen vizesi için başvuruların MİTSO’dan kabul edilmesine başlandı.

Yurthaber 24-02-20 16:09

Dışişleri Bakanlığı'ndan vize muafiyeti açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı Schengen bölgesi üyesi ülkelere vize muafiyeti açıklaması geldi.

Haber 20-02-20 07:41

Schengen vizesi başvurularında neler değişti?

26 Avrupa ülkesine kısa süreli seyahati öngören Schengen vizesi başvuruları için bazı kurallarda yapılan değişiklikler 2 Şubat'ta yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler vize ücretlerinde artışı öngördüğü gibi, elektronik başvuruları ve daha erken başvuru yapmayı da mümkün kılıyor.

Haber 05-02-20 13:44

Schengen vize ücretleri ne kadar?

AB Komisyonu, geçen yıl AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanan 2020 Schengen vize ücretleri güncellenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girdiğini açıkladı. AB ülkelerine vize başvurularında alınan 60 euroluk schengen vize ücreti 80 euroya çıkartıldı.

Finans 03-02-20 13:47

2020 Schengen vize ücreti ne kadar?

Schengen vize başvuru ücreti 2 Şubat 2020 itibariyle 60 eurodan 80 euroya yükseltildi. Avrupa Birliği Konseyi, vize başvuru ücretlerine yapılacak zammı geçtiğimiz haziran ayında onaylamıştı.

Finans 29-01-20 16:40

ANALİZ – Küçük Schengen Batı Balkanlar’da AB’ye alternatif mi?

Sırbistan ile Arnavutluk’un öncülüğünde başlatılan "Küçük Schengen” girişimi, yakın gelecekte AB’ye üye olması mümkün görünmeyen Batı Balkan ülkeleri için bir alternatif olarak değerlendiriliyor - Fransa’nın genişleme konusundaki olumsuz tavrı da bölgesel iş birliği ve ticareti güçlendirmesi hedeflenen bu girişimi bir alternatif olarak öne çıkarıyor - Uzmanlar, bölge ülkelerinden yaşanan göçler dikkate alındığında AB ülkelerinin hâlâ cazip olduğunu, ancak insanların müzakere sürecine inancını kaybettiği görüşünde

Haber 16-12-19 12:08

AB Türkiye Delegasyonundan seyahat açıklaması

AB Türkiye Delegasyonu tarafından, Avrupa Seyahat Bilgileri ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) konusunda çıkan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "Kısa süreli kalış amacıyla Schengen bölgesine seyahat edecek Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir." denildi.AB Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2022 sonu itibarıyla işlevsel hale gelecek olan ETIAS, vizeden muaf olan tüm üçüncü ülke vatandaşlarına uygulanacaktır.

Haber 11-12-19 20:10

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan 'ETIAS sistemi' açıklaması 

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) dâhilinde onay almaları gerekeceği yönünde yayımlanan haberlere ilişkin, "ETIAS sisteminin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanmayacağı bir kez daha teyit edilmiştir" dedi.  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının, ETIAS dâhilinde onay almaları gerekeceği yönünde yayımlanan haberler hakkında gelen soruya, "Basında, Türk hizmet (gri renk) ve hususi (yeşil renk) pasaportlarının, Schengen alanına girmeden önce, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi çerçevesinde elektronik olarak ön onay almaları gerekeceği yönünde haberlerin yayımlandığı görülmüştür. Esasen, 2018 yılında kabul edilen ve 2022 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan ETIAS sisteminin Schengen bölgesine vizesiz girme hakkına sahip olan hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımıza uygulanmaması, zamanında AB makamları nezdinde gerçekleştirdiğimiz girişimler neticesinde sağlanmıştı" ifadelerini kullandı.  'AKSİ YÖNDEKİ HABERLERE İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKMEKTEDİR' Aksoy, konuşmasında şunları kaydetti: "Yine benzer haberlerin geçtiğimiz günlerde basında tekrar yer alması üzerine, AB Komisyonu nezdinde yapılan girişim sonucunda, ETIAS sisteminin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanmayacağı bir kez daha teyit edilmiştir. Bu çerçevede, son dönemde basında çıkan aksi yöndeki haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir."

Haber 10-12-19 23:21

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan yeşil ve gri pasaport açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, yeşil ve gri pasaportlara Schengen bölgesine girişte ön onay haberlerini yalanladı.

Haber 10-12-19 23:02

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı: Mini Schengen AB'ye bir alternatif değil

Stevo Pendarovski: - "Bizim için AB üyeliğinden başka bir alternatif yoktur. Kuzey Makedonya, uzun vadede bu hedefine bağlı kalacaktır"

Haber 22-11-19 16:40

Almanya Başbakanı Angela Merkel Hırvatistan'da

Merkel: - "Schengen Bölgesi'nin korunmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye ile anlaşmamızın sebebi de budur. Doğru bir şekilde diyalog kurabilmemizin tek yolu da bu. Bu konuda büyük bir sorumluluk alan Türkiye'ye ek yardımda bulunmaya da hazırım"

Haber 20-11-19 22:05

AB Komisyonundan Hırvatistan'a Schengen onayı

AB Komisyonu, Hırvatistan'ın Schengen bölgesine katılması için tüm kural ve standartları tam olarak yerine getirdiğini duyurdu

Haber 22-10-19 17:18

ANALİZ - Refah ülkesi Danimarka'nın mülteci düşmanlığı

Danimarka gibi ekonomik gelişmişliği kadar temel hak ve özgürlüklere verdiği değerle de tanınan Avrupa ülkelerinin mülteciler konusunda sınıfta kaldığı görülüyor - Mülteci fobisi, Danimarka gibi bir Avrupa ülkesinin dahi aklın sınırlarını zorlayan insanlık dışı tedbirler almasına sebep olurken, en yakın sınır komşularından gelenlere karşı dahi ihtiyatlı davranmasına, Schengen sisteminin doğasına aykırı şekilde sınır kontrollerini geri getirmesine yol açtı - Avrupa’nın içeride birbirine güvene, dışarda ise sınırlarını korumaya yönelik sistemi gün geçtikçe bu tür tedbirlerle aşınmaya devam ederken bu tedbirlerin, özgürlüklere verdiği değerle ün yapmış Danimarka gibi Kuzey Avrupa ülkelerinin imajlarına ve bu ülkelere sığınmak isteyen zor durumdaki insanlara neler getireceğini zaman gösterecek

Haber 16-10-19 12:30