Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Temel anlamda siyasi olarak seçim, kendilerine yönetim yetkisi verilecek kişilerin seçilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu seçim halk tarafından yapılmakta, halk genel seçimlerde kendilerine temsil hakkı verecekleri milletvekillerini, belediye seçimlerinde de bulundukları yerleşim birimini yönetecek kişiyi seçmektedirler. Seçimlerde çoğunluk kararı esastır bu mutlak, nispi veya belli yüzde çoğunluğu olabilir. Türkiye’de yapılan genel seçimlerde seçmenler oy kullanarak TBMM’de görev alacak milletvekillerini seçmektedirler. 2017’de yapılan referandum ile geçilen başkanlık sistemi ile seçmenler milletvekillerinin yanında ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı da seçmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi ile ilgili seçimler ile yerel yönetim seçimlerine ek olarak ülke çapında yapılan referandumlar da vatandaşların ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli konularda tercihte bulunmasını sağlamaktadır. Bu seçimlerin düzenlenmesi ve idaresi YSK yani Yüksek Seçim Kurulu’nun sorumluluğundadır.

Seçim Haberleri

2024'te rekor sayıda seçim! IMF'den mali konsolidasyon uyarısı geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), 88 ülkede seçimlerin yapıldığı veya yapılacağı bu yılda sürdürülebilir kamu maliyesini korumak ve tamponları yeniden oluşturmak için kalıcı mali konsolidasyon çabalarına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Finans 17-04-2024 17:57

Herkes merakla bekliyordu! TFF Başkanlığı seçimlerinde ilk aday belli oldu... Servet Yardımcı adaylığını koymaya hazırlanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nda şu an için 18 Temmuz'da yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde ilk aday belli oldu. Buna göre, Servet Yardımcı, yapılacak seçimlerde adaylığını koymaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Spor 16-04-2024 22:53

Yeniden Refah Partisi 4.kez Siverek seçimlerine itiraz etti!

Yeniden Refah Partisi, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) olağanüstü itirazda bulunarak, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki seçimlerin yenilenmesini talep etti. Bu partinin dördüncü itirazı oldu.

Haber 14-04-2024 18:38

YSK Başkanı Yener duyurdu! 4 yerde seçim yenilenecek... Tarih: 2 Haziran

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim sonuçlarına itirazları değerlendirdi. Yener, 31 Mart'taki seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirtti. Buna göre 4 yerde seçim yenilenecek. Yener, seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

Haber 11-04-2024 16:04

Bir ilde gündem oldu! MHP'li yeni başkan AK Parti'den devraldığı borçları afişle duyurdu: Kasada para kalmamış

31 Mart seçimlerinde birçok belediye el değiştirdi. Bunlardan biri de Afyonkarahisar'ın Bolvadin Belediyesi oldu. Cumhur İttifakı üyelerinin yarıştığı seçimi MHP'nin adayı Derviş Aynacı kazandı. Aynacı'nın ilk işi belediyenin borçlarını afiş yaptırmak oldu. İşte Bolvadin'de gündem olan o afiş...

Haber 10-04-2024 10:57

6 il ve 10 ilçe için daha karar verildi! YSK, seçim sonrası itirazları değerlendirdi

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin itirazları değerlendirmeye bugün de devam etti. Son olarak 6 il ve 10 ilçe için yapılan itirazlar karara bağlandı.

Haber 09-04-2024 16:18

TFF Başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı! Fikret Orman'ın ismini duyan şaştı kaldı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 18 Temmuz’daki mali genel kurulun seçimli genel kurul olarak yapılacağını duyururken, kulüpler seçimin daha erken yapılması için imza toplamaya başladı. Tüm bunlar yaşanırken, başkanlık için ismi geçen isimler de netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Spor 09-04-2024 09:22

Oy pusulasına yazılan lakap yüzünden muhtar olamadı! Yaşadığı şoku anlattı: Diğer 4 adayın toplamından fazla oy aldım

Bursa'da Hürriyet Mahallesi'ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer, azalarından birinin lakabının matbaa tarafından oy pusulasına yazılması sonucu muhtarlığı kaybetti. Azasının ‘Boza’ lakabı nedeniyle muhtar olamadığını, İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın da reddedildiğini söyleyen Tunçsezer, "Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı, pusulaya da yazmasından ibaret. Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" dedi.

Haber 07-04-2024 19:41

SON DAKİKA: Mehmet Büyükekşi resmen açıkladı! Türkiye Futbol Federayonu 18 Temmuz'da seçime gidiyor... Büyükekşi tekrar aday olacak mı?

Son dakika... TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada seçime gidildiğini duyurdu. Büyükekşi açıklamasında tarih de vererek "18 Temmuz'da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik." ifadelerini kullandı. Öte yandan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin genel kurulda tekrar aday olması beklenmiyor. İşte detaylar...

Spor 07-04-2024 17:09

Bakanların seçim karnesi ortaya çıktı: Hemen hepsi memleketlerinde tek tek kaybetti

AK Parti'de seçim yenilgisi masaya yatırılmaya başlarken ilginç bir tablo daha ortaya çıktı. Seçim sürecinde özellikle İBB adayı Murat Kurum'a açıktan verdikleri desteklerle çok konuşulan bakanların hemen hepsinin memleketinde AK Parti kayıp yaşadı. Kimi belediyeler el değiştirirken kimilerinde de oy kaybı gözlendi.

Haber 07-04-2024 16:05

Akşener'in rakipleri artıyor! Kurultay öncesi kulisler hareketlendi: Bu 4 isim başkanlığa aday olabilir...

2024 seçimlerine 'değişimi' gerçekleştirerek giren CHP'nin ardından aynı talep şimdi de İYİ Parti'de yükseliyor. 31 Mart'ın ardından başlayan istifa furyasını yeni genel başkan adaylarının açıklamaları izledi. Akşener 27 Nisan'da seçimli kongre yapılacağını duyurmuştu. Günay Kodaz ve Mehmet Tolga Akalın'ın ardından Akşener'in kulislerde konuşulan yeni rakipleri de ortaya çıktı.

Haber 07-04-2024 11:09

CHP'nin itirazı sonuç vermedi: Hatay'da AK Partili Mehmet Öntürk mazbatasını aldı! 'Şimdi hizmet zamanı'

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak Hatay'da seçimlere katılan Mehmet Öntürk, %0.43 oy farkıyla seçimi kazanmıştı. CHP seçim sonuçların itiraz etmiş fakat itirazı reddedilmişti. Öntürk bugün mazbatasını aldı. Kendisini Antakya EXPO'da bekleyen kalabalıkla kucaklaşan Öntürk, artık siyasetin bittiğini ve Hatay'ın şahsi meseleleri olacağını ifade ederek, "Şimdi millete hizmet zamanı" dedi.

Haber 06-04-2024 14:48

Gazeteciler ısrarla seçimi sordu! YSK Başkanı'nın yanıt olay oldu: Ödül aldım biraz da onu konuşalım

31 Mart seçimleri sona erse de Yüksek Seçim Kurulu'nun yoğun mesaisi devam ediyor. Birçok il ve ilçe için yapılan itirazlar kurul tarafından görüşülüp karara bağlanıyor. Bugün de en çok Hatay'daki son durum merak ediliyordu. Ancak YSK'ya girerken açıklama Başkan Ahmet Yener'in 'ödül' sözleri gündem oldu.

Haber 06-04-2024 12:05

Oy yakma görüntüleri ortaya çıktı, Halfeti’de seçimler iptal edildi

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde seçimler iptal edildi. İlçede AK Parti’ye evet mührü basılan yakılmış oy pusulaları bulunmuştu. Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Haber 05-04-2024 16:35

Gözler Van kararının gerekçesinde! Seçimler sonrası itiraz süresi bugün sona eriyor

Yerel seçimlerin ardından birçok sandıkta itirazlar gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itirazları değerlendirmek üzere bugün bir araya geldi. Van Büyükşehir Belediyesi kararının gerekçesinin açıklanması beklenirken itirazı süreci bugün sona eriyor.

Haber 05-04-2024 16:21

Ardahan'da Merkez İlçe Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesine karar verdi

Ardahan'da Merkez İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin yenilenmesine karar verdi.

Yurthaber 05-04-2024 08:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Şimşek'e: Emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz? İşte aldığı yanıt

31 Mart seçimlerden bir ilki yaşayan AK Parti bu kez sandıktan birinci parti olarak çıkamadı. Mağlubiyetin nedenleri araştırılırken sebeplerden birinin de düşük kalan emekli maaşları olduğu üzerinde duruluyor. Seçimden önce durumun anlaşılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Şimşek'e, "Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?” diye sorduğu öğrenildi. İşte Şimşek'in Erdoğan'a verdiği yanıt...

Finans 05-04-2024 07:27

YSK'dan yayın yasağını delen kanallara suç duyurusu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim yasaklarını delen yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 04-04-2024 17:57

Tüm eski başkanlar değiştirdi, Bir tek Hilmi Türkmen adım atmadı! Sosyal medyada gündem olay detay

31 Mart seçimlerinin ardından yaşananlar Türkiye'de gündem belirlemeye devam ediyor. İstanbul'da CHP belediye sayısını 24'e çıkarırken AK Parti'nin belediye sayısı 13'e düştü. Koltuğunu kaybeden belediye başkanları sosyal medyada bazı değişiklikler yaparken Hilmi Türkmen detayı gözlerden kaçmadı.

Haber 04-04-2024 17:26

AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediyesinde delillerin karartıldığı iddiasıyla suç duyurusu

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği ve içerikleriyle oynandığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yurthaber 04-04-2024 15:42

Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı Lal Denizli, görevine başladı:

CHP'den Çeşme Belediye Başkanı seçilen Lal Denizli, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yurthaber 04-04-2024 14:16

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde seçimin yenilenmesine karar verildi

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde, İlçe Seçim Kurulunca seçimin yenilenmesine karar verildi.

Yurthaber 04-04-2024 07:51

AK Parti 1 oy farkla kaybetmişti! İtiraz sonrası karar verildi: Seçim yenilenecek

İYİ Parti adayının 1 oy farkla seçimi kazandığı Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde AK Parti sonuçlara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu ise verdiği karar sonrasında seçimin yenileneceğini duyurdu.

Haber 04-04-2024 07:24

Ekonomi yönetimi seçim sonrası ilk kez bir araya geldi! Kritik toplantı sona erdi, enflasyon mesajı

31 Mart yerel seçimi maratonu geride kalırken ekonomi kurmayları da seçim sonrası ilk kez bir araya geldi. Bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan toplantı sonra erdi. Yapılan açıklamada "Programımızın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik güçlü politikaları uygulamaya devam ediyoruz" denildi.

Finans 03-04-2024 18:41

İstanbul'da ikinci İmamoğlu dönemi! Mazbatasını aldı, görevine resmen başladı; ilk mesajında Van'daki gerginlikle ilgili sert çıktı

31 Mart'taki yerel seçimleri kazanarak yeniden İBB Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. Mazbata töreni sonrası bir açıklama yapan İmamoğlu, büyükşehir belediye başkanlığının ikinci dönemine resmen başladı. İmamoğlu, daha sonra vatandaşlara seslenirken Van'daki gerginliğe değindi ve "Van'da yaşanan tam bir garabet! Bu konuda demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek!" dedi.

Haber 03-04-2024 16:14

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, mazbatasını aldı

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, mazbatasını aldı

Yurthaber 03-04-2024 15:26

'Beni Reis gönderdi...' AK Parti'de Erdoğan'ın kibir çıkışı sonrası herkes onları arıyor! İlk ismi canlı yayında açıkladı

Yerel seçim sonuçları AK Parti için sürprizle sonuçlandı. CHP, Türkiye genelinde birinci parti oldu. Şanlıurfa, Yozgat, Sivas, Kütahya, Afyonkarahisar, Bursa gibi şehirler kaybedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam çok net bir açıklama yaparak 'Parti içindeki kibir abideleriyle hesaplaşma gereğini yapma' mesajı verdi. Bu isimler kim?

Finans 03-04-2024 13:18

Siirt Pervari'de belediye başkanlığı seçimi kavgasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Siirt'in Pervari ilçesinde iki grup arasında belediye başkanlığı seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 03-04-2024 10:08

Rakip tanımayan İBB adayı sandık başında gözaltına alındı! 30 bin TL maaş ve mayo-bikinide devrim vaatleri ses getirmedi

31 Mart yerel seçimlerinde en büyük adrenalinini bağımsız İBB adaylarından, 58 yaşındaki Yaşar Polat yaşadı. İstanbullulara 30 bin TL maaş vadeden ve mayo-bikinide devrim niteliğinde olduğunu düşündüğü bir proje geliştiren Polat sandık başına gittiğinde diğer seçmenlerin ağzı açık kaldı. Polat oracıkta gözaltına alındı; ne kendisi ne de eşi ona oy verebildi.

Haber 03-04-2024 08:47

O ilçede AK Parti ve CHP'nin oyları eşit çıktı! Yeni başkan kura çekimiyle belli oldu

31 Mart seçimleri henüz bazı yerlerden bitmedi. Seçim kurullarının mesaisi devam ederken Ardahan Çıldır'dan dikkat çeken bir haber geldi. İlçede AK Parti ve CHP adayı 452 oy alarak eşit çıkmıştı. İlçe Seçim Kurulu’nda bugün kura çekimi gerçekleştirildi ve ilçenin yeni başkanı belli oldu. Partililerin önünde çekilen kurada AK Parti Adayı Yakup Kemal Azizoğlu'nun adı çıktı.

Haber 02-04-2024 17:05

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 02-04-2024 17:00

AK Parti o iki ilde kayıplarda! Tarihinde ilk defa ilçe belediyesi dahi alamadı...

61 milyon vatandaşın oy kullandığı yerel seçimlere AK Parti'nin yaşadığı oy kaybı damgasını vurdu. Türkiye'nin birçok şehri AK Parti'nin rengi olan turuncudan CHP'nin rengi olan kırmızıya döndü. Bu sürprizler arasında en dikkat çeken haberlerden birisi de iki Akdeniz ilimizden geldi. AK Parti bu iki ilde tarihinde ilk kez ilçe belediyesi dahi alamadı.

Haber 02-04-2024 14:37

Kars'ta muhtarlık seçim sonucu nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, muhtarlık seçim sonucu nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-04-2024 13:42

Seçilir seçilmez heyecanlandıran maaş çağrısı! 20 yıl sonra el değiştiren belediyede ilk gündem personel maaşları: Beklemeden yapılsın

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey'in öncelikli gündemi personel maaşları oldu. Doğup büyüdüğü köyde coşkuyla karşılanan Bozbey'in maaş çağrısı heyecan yarattı.

Finans 02-04-2024 13:37

Seçim bitti! Sıra itirazlara geldi 2 il ve 5 ilçede nefes kesen yarış YSK'ya taşındı

Türkiye 1 yılda 2 seçim yaşayarak yoğun bir gündemi geride bıraktı. Ancak YSK'daki mesailer henüz bitmedi. Resmi sonuçlar açıklanmadan birçok ilde nefes kesen yarışlara itirazlar yapıldı. Hatay ve Kırklareli'de sonuçlara itiraz edilirken 5 ilçe için daha harekete geçildi. İşte YSK'daki seçim takvimi...

Haber 02-04-2024 12:48

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından güne yüzde 0,31 yükselişle 9.186,00 puandan başladı.

Finans 02-04-2024 10:46

Ahmet Hakan da şaşırdı! Hakan Bayrakçı, AK Parti'nin 2 numarası Efkan Ala ile yaşadığı diyaloğu ilk kez açıkladı!

Yerel seçim maratonu sona erdi! SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, İmamoğlu'nun yüzde 11,55 farkla kazandığı seçimde son 10 günde dramatik değişimlerin yaşandığını söyledi. Emeklilerin oyuna dikkat çekti. Hakan Bayrakçı ayrıca AK Parti'nin 2 numarası Efkan Ala ile konuşmasını ilk kez açıkladı.

Finans 02-04-2024 10:36

Sosyal medya Babacan'ın tutmayan öngörüsünü konuşuyor! CHP sözleri gündem oldu: Olmaz dediği her şey oldu

31 Mart seçimlerinin sona ermesinin ardından geçmişte yapılan birçok öngörü gündem oldu. Bunlardan en çok konuşulanı ise DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın CHP için söylediği sözler oldu. 2023 seçimlerinde CHP listelerinden seçime giren ve milletvekili çıkarmayı başarabilen DEVA Partisi lideri Babacan o dönemki eleştirilere, "CHP'nin tek başına kazanması mümkün mü?' diyerek karşılık vermişti.

Haber 02-04-2024 09:59

Güne sakin başlamıştı: Seçim sonrası dövizde hızlı düşüş!

31 Mart yerel seçimleri sona ererken haftanın ilk işlem gününe sakin başlayan dolar ve Euro yönünü aşağıya çevirdi. Saat 15.30 sonrası döviz kurlarında düşüş hızlandı. (1 Nisan 2024 Pazartesi günü dolar - euro ne kadar?)

Finans 01-04-2024 16:12

Seçim öncesinde lüks aracıyla halkı selamladı! Sandıkta 20 puan fark yedi: İşte tepki çeken görüntüler

Yerel seçimlerde sürpriz yaşanan illerden biri de Afyonkarahisar oldu. CHP'li Burcu Köksal, AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'a 20 puan fark attı. Sonuçların belli olmasının ardından Uluçay'ın seçim öncesi lüks ve çakarlı bir araçla şehir içinde tur attığı anlar tekrardan gündem oldu.

Haber 01-04-2024 16:03

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti'li Genç, seçim sonucunu değerlendirdi:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti'nin adayı Ahmet Metin Genç, "En saygıdeğer irade halkın dün sandığa yansıttığı iradedir. Kesinlikle sorgulanamaz." dedi.

Yurthaber 01-04-2024 15:34

Dünyaca ünlü banka Goldman Sachs'tan seçim sonrası ilk 'TL' değerlendirmesi!

31 Mart maratonu sona erdi. Goldman Sachs, 'sürpriz' değişimlerin de yaşandığı seçim sonrası Türk Lirası'na dair değerlendirme raporu yayımladı. Banka, Türk lirası için olumlu bir performans beklediğini ifade etti.

Finans 01-04-2024 15:27

Seçim sonrası Alper Gezeravcı sosyal medyada gündem oldu! Tulumunu çıkarmıştır artık, pişti adam içinde yazık

31 Mart yerel seçiminin yankıları devam ediyor. Seçimlerde CHP'nin üstünlük sağlamasıyla beraber sosyal medyada propaganda döneminde yapılan birçok etkinliğe göndermelerde bulunuluyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da paylaşımlardan nasibini aldı. İşte o yorumlar...

Haber 01-04-2024 13:36

YSK Başkanı Ahmet Yener'den açıklama: Katılım yüzde 78,11'de kaldı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener yaptığı açıklamada seçime katılım oranının %78,11 olduğunu ve sandıkların %99,99'unun açıldığını ifade etti.

Haber 01-04-2024 11:26

Seçim kutlaması sırasında feci kaza! Başkan yardımcısı canından oldu

Denizli’nin Tavas ilçesinde resmi olmayan seçim sonuçlarının kutlandığı CHP ilçe binasında balkon çöktü. Olayda 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. Ağır yaralanan İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Palaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Haber 01-04-2024 10:30

Seçimler sonrası iş dünyasından peş peşe açıklamalar! Yapılacak çok iş var

31 Mart yerel seçimleriyle Türkiye yerel yöneticilerini seçti. Seçimlerin ardından iş dünyasından da 'ekonomi' vurgulu mesajlar geldi. İş dünyası enflasyona dikkat çekerek, "Yapılacak çok iş var" yorumlarını yaptı.

Finans 01-04-2024 10:28

Bartın Belediye Başkanlığını kazanan CHP'li Yalçınkaya'dan açıklama:

Bartın Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan CHP'nin adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, "Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, ortak akılla Bartın'ı hak ettiği yere getireceğiz." dedi.

Yurthaber 01-04-2024 08:47

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan seçimle ilgili değerlendirme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geride tertemiz bir belediye bıraktığını belirtti.

Yurthaber 01-04-2024 08:41

Amasya Belediye Başkanlığını kazanan Sevindi'den açıklama:

Amasya Belediye Başkanlığına kesin olmayan sonuçlara göre seçilen CHP'nin adayı Turgay Sevindi, "Bundan sonra bu şehre göz bebeğimiz gibi bakacağız. Birbirimize sarılacağız, 'Yaşanabilir kent' dediğimiz Amasya'mızı hepimizin huzurda olduğu bir kent haline getireceğiz." dedi.

Yurthaber 01-04-2024 08:35