Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Seçim Haberleri Ve Son Dakika Seçim Haberleri

Temel anlamda siyasi olarak seçim, kendilerine yönetim yetkisi verilecek kişilerin seçilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu seçim halk tarafından yapılmakta, halk genel seçimlerde kendilerine temsil hakkı verecekleri milletvekillerini, belediye seçimlerinde de bulundukları yerleşim birimini yönetecek kişiyi seçmektedirler. Seçimlerde çoğunluk kararı esastır bu mutlak, nispi veya belli yüzde çoğunluğu olabilir. Türkiye’de yapılan genel seçimlerde seçmenler oy kullanarak TBMM’de görev alacak milletvekillerini seçmektedirler. 2017’de yapılan referandum ile geçilen başkanlık sistemi ile seçmenler milletvekillerinin yanında ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı da seçmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimi ile ilgili seçimler ile yerel yönetim seçimlerine ek olarak ülke çapında yapılan referandumlar da vatandaşların ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli konularda tercihte bulunmasını sağlamaktadır. Bu seçimlerin düzenlenmesi ve idaresi YSK yani Yüksek Seçim Kurulu’nun sorumluluğundadır.

Seçim Haberleri

Arnavutköy'de 89 projenin açılışı gerçekleştirildi

Arnavutköy Belediyesince yapımı tamamlanan 89 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 18-03-2024 07:44

Rusya'da seçimlere protesto gölgesi düştü! Molotof kokteylleri atılıyor, sandıklara boyalar dökülüyor...

Geçtiğimiz ay hapishanede ölü bulunan Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri Rusya'daki seçimleri sandık merkezlerinde protesto ediyor. Seçmenler bazı sandık merkezlerine molotof kokteyliyle, bazı sandıklara ise boya dökerek saldırıda bulundu. Rusya'da seçimin 3. gününe girilmişken katılım, yüzde 40 dolaylarında seyrediyor.

Haber 17-03-2024 15:07

10 milyon kişiyi ilgilendiriyor! Kripto düzenlemesi için geri sayım başladı... AK Parti'den açıklama geldi!

10 milyona yakın kripto varlık hesabı olan yatırımcıyı ilgilendiren düzenlemede sona gelindi. Altın ve döviz kuru gibi peş peşe rekorlar kıran kripto para düzenleme seçim sonrası Meclis'e gelecek.

Finans 15-03-2024 14:40

AK Parti'nin masasındaki son İstanbul anketi! Nefes kesen yarış: '8-10 puan öndeyiz diyorlardı' diyerek duyurdu

31 Mart yerel seçimleri için artık neredeyse son düzlüğe girildi. İstanbul'da anketlere göre kafa kafaya giden yarışta daha da kızıştı. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum mu kazanacak, yoksa CHP adayı Ekrem İmamoğlu mu? AK Parti megakent için masasındaki son anketi açıkladı. Aradaki fark seçim gecesi İstanbul'daki yarışın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Haber 15-03-2024 06:56

Türkiye seçime gidiyor! Seçim yasakları belli oldu: Kafe, kıraathane ve düğün salonları hakkında karar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yerel yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin belirleneceği seçim için partilerin seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. İletişim Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde uygulayacağı yasaklar hakkında bilgilendirme yaptı. İşte YSK'nın belirlediği seçim günü yasakları!

Haber 14-03-2024 17:02

Doktorların seçim heyecanı erken başladı

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı, doktorlar için özel ve önemli bir gün. Sağlıkta şiddet haberleri, yurt dışına göçenler ve özlük haklarıyla ilgili birçok sorunları var doktorların. Meslek odaları tıbbiyelilerin bu sorunlarını takip eden, dile getiren kuruluşlar. Şimdilerde yerel seçim yaklaşırken İstanbul’daki doktorlar için başka bir seçim heyecanı daha kapıda. İstanbul Tabip Odası da oda seçimlerine hazırlanıyor.

Haber 14-03-2024 10:43

1 evde 2 bin 99 seçmen... Seçim yapılmadan tartışmalar başladı! 5 ilde şüpheli durum: İtirazlar reddedildi

Seçimlere artık sayılı günler kaldı. Seçim güvenliliği tartışmaları şimdiden başlarken Siirt ve 4 ilden gelen şüpheli durumlar gözleri buralara çevirdi. Bir evde tam 2 bin 99 seçmen belirlendi. CHP bu durum üzerine harekete geçti ancak bir sonuç alamadı. İşte şüpheli durumların görüldüğü diğer iller...

Haber 14-03-2024 09:41

‘Cumhurbaşkanı bilse bunları kovalar’ demişti! Düzce’de şikayetler üzerine karar alındı! O afişler kaldırılıyor…

Yerel seçim heyecanı tüm Türkiye’de devam ederken Düzce’de alınan karar dikkat çekti. Seçim çalışmaları kapsamında asılan afişler vatandaşı isyan ettirdi. Şikayetler üzerine harekete geçen valilik ise şehir genelinde kullanımı yasak olan yerlerde asılı seçim afişlerini kaldırma kararı aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Davut Güloğlu da daha önce yaptığı açıklamada “Belediye başkanı Faruk Özlü şehrin her yerine kendi resmini koymuş. Cumhurbaşkanımız bunları bilse değnekle kovalar.” demişti.

Haber 13-03-2024 12:12

Emeklilere seyyanen zam için SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı açıklama: Anketleri işaret etti: Her an...

Emeklilerin seyyanen zam beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşlarına ve ikramiyeye verilen zam emeklileri mutlu etmedi. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkarılması kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından emeklilerin gözü seyyanen zamma çevrildi. Hükümet yetkililerin açıklamaları merakla takip edilirken seçim öncesi seyyanen zam gelmesi ihtimali ne?

Finans 12-03-2024 10:01

Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı! Şiddetle kınıyoruz

Arnavutköy'de Yeniden Refah Partisi'nin seçim aracına ateş açıldı. Saldırı sırasında araçta oturan şoför herhangi bir yara almazken, partinin Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Abdurrezzak İlbey açıklama yaptı. İlbey, "Bu konuda böylesi bir saldırıyı seçim zamanı kabul etmediğimizi, reddettiğimizi, şiddetle kınadığımızı söylemek istiyorum. Bu tarz şeyler açıkçası bizim azmimizi daha da arttıracaktır" dedi.

Haber 09-03-2024 20:30

Döndüğünde en güzel kız hangisi olacak? Seçiminiz kişilik özelliklerinizi ortaya çıkarıyor

Bir insanın güzelliği, sadece dış görünüşünden çok daha fazlasını kapsar. Bu testte seçtiğiniz en güzel kız aslında iç dünyanız hakkında da bir şeyler söylüyor. Arkası dönük 5 kızdan oluşan bu teste göre döndüğünde en güzel kızın hangisi olacağını düşünüyorsanız karakter özellikleriniz de o kıza göre değişim gösteriyor.

Kadin 09-03-2024 08:39

TSYD İzmir Şubesi'nde başkanlığa Ömer Ergin Karataş seçildi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nin olağan genel kurulunda, Ömer Ergin Karataş başkanlığa seçildi.

Yurthaber 08-03-2024 13:46

Aydın'da trafik kazasında 1 kişi öldü

Aydın'ın Efeler ilçesinde park halindeki seçim otobüsüne çarpan panelvandaki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 08-03-2024 08:47

İYİ Parti, Adana'da Ayyüce Türkeş'i aday olarak göstermişti! Anket sonuçları paylaşıldı

Türkiye yeniden bir seçim atmosferine girdi. 31 Mart'ta yapılacak seçimler için adaylar ve parti liderleri 81 ilde programlarına devam ediyor. Seçime az bir süre kala yapılan anketlerin sonuçları da merak ediliyor. ORC Araştırma, Adana ve Muğla'da yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

Haber 07-03-2024 20:48

Bildiğiniz seçim çalışmalarını unutun: Bütün mahalle kokuyoruz

'Bütün mahalle kokuyoruz!' Bu sözler, muhtar adayı Ebru Baş'a ait... Seçim maratonunda kimi aday afiş asıyor kimi aday şarkı yazdırıyor. Gaziosmanpaşa'daki Fevzi Çakmak Mahallesi muhtar adayı Ebru Baş, bambaşka bir yol deniyor.

Finans 07-03-2024 10:17

CHP 7 ilde sandık görevlisi bulunduramayacak: Hem 2024 hem de 2028 seçimlerini kapsıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz genel seçimlerde aday göstermediği 7 ilde hem 2024 yerel seçimlerinde hem de 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlisi bulunduramayacak.

Haber 06-03-2024 17:32

Marmaris Belediye Başkan adayı Yazıcı halk buluşması gerçekleştirdi

Cumhur İttifakı'nın Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı, halk buluşması etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yurthaber 06-03-2024 07:41

Sosyal medya bu belediye başkan adayını konuşuyor! Sloganıyla gündem oldu: Arada kalma yanımda kal

Adalet Partisi İzmir Bayraklı Belediye Başkan adayı Buse Nur Taşkıran'ın seçim afişinde kullandığı slogan sosyal medyada kısa içerisinde gündem oldu. İlçe genelinde astığı afişlerle kararsız seçmenin oyunu isteyen Taşkıran'ın afişinde, "Arada kalma yanımda kal" sloganı yer aldı. Taşkıran ayrıca telefon numarasını da Instagram hesabından neden paylaştığını açıkladı.

Haber 04-03-2024 17:51

Murat Kurum TOKİ mağdurlarının protestosunu destek sanıp 'Allah Razı Olsun' deyince sosyal medyada gündem oldu

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum bugün Pendik'te vatandaşlarla bir araya geldi. Yaptığı konuşmada TOKİ mağdurları tarafından protesto edilen Kurum, protestoyu destek zannedip “Allah razı olsun” dedi.

Haber 04-03-2024 08:03

Esenyurt'ta seçim anketinde ortalık karıştı, Burası Kürt bölgesi diyen kişi gözaltına alındı! Ümit Özdağ: Oraya bizzat geleceğim

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde cuma günü bir sokak röportajı sırasında gerginlik çıktı. Zafer Partisi'nin Esenyurt'ta seçim çadırı kurmasını eleştiren bir kişi "Burası Kürt bölgesi, buraya çadır açması yanlış" dedi. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. O kişiyle ilgili yeni bir gelişme yaşanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da açıklama geldi.

Haber 03-03-2024 17:08

2018'de Vallahi 155'i ararım demişti, bu kez başkasını aradı... O dayı seçim öncesi yine ortaya çıktı: 'Sahtekar, gel karakola gidiyoruz'

2018 yılında bir sokak röportajında bir vatandaşla tartıştığı anlar sosyal medyada viral olan kişinin yeni bir videosu daha ortaya çıktı. 2018'deki tartışmada "bak vallahi 155'i ararım" sözleriyle damga vuran kişinin bu sefer de tartıştığı kişiyi karakola götürmeye çalıştığı anlar büyük beğeni topladı.

Haber 29-02-2024 10:14

Turgut Altınok gündem olan iddiayı yalanladı! Seçmenin Mansur Yavaş'ı örnek göstererek sorduğu soruya bakın ne cevap verdi

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, ziyaretleri sırasında artık basın mensuplarının kabul edilmeyeceği yönündeki iddiayı yaptığı açıklamayla yalanladı. Altınok'a esnaf ziyaretleri sırasında bir seçmen "Mansur Yavaş gibi şeffaf olacak mısınız?" sorusunu yöneltti. İşte Altınok'un verdiği cevap...

Haber 28-02-2024 20:33

Rusya sandık başında: Putin'le devam mı tamam mı? İşte Rus liderin rakipleri

Rusya'da devlet başkanlığı seçiminin erken oylama aşaması başladı. 37 bölgede kurulan seçim sandıklarında belirli meslek grupları oylarını kullanıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin'e rakip olarak 3 aday sahneye çıktı. Adaylar, ilk turda yüzde 50'yi geçmeyi hedefliyor.

Haber 25-02-2024 12:41

Girdiği hiçbir seçimi kazanamadı ama pes etmedi! Bu kez hem muhtarlığa hem de belediye başkanlığına aday oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde yaşayan Menderes Koçak (62), 1994 yılından bu yana bağımsız belediye başkanlığı, milletvekilliği ve muhtarlık olmak üzere 19 kez aday oldu. Koçak, önümüzdeki seçimlerde ise hem köy muhtarlığı hem de belediye başkanlığına aday oldu. Henüz hiçbir seçimi kazanamayan Koçak, bu seçimde ise liste başı olduğunu iddia ederek, hem köy muhtarlığını hem de belediye başkanlığı seçimini kazanacağını söyledi.

Haber 25-02-2024 11:41

AK Parti'den YRP'ye geçmişti! Başkan adayı Hasan Togar'ın seçim kampanyasına saldırı

Samsun’un Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı ve Adayı Hasan Togar’ın bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Aracın camı kırıldı, seçim pankartı kurşunlandı. Togar, “Bu ilçeyi kimsenin geçmişe döndürmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Haber 24-02-2024 18:35

CHP listeleri geç vermişti! O partiden seçime girecekler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Saruhanlı'da seçime giremeyecek olan CHP, uzun saatler yapılan görüşmede Saadet Partisi ile anlaştı. CHP'nin belediye başkan adayı Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adayları, seçime Saadet Partisi'nin logosu altında girecek.

Haber 21-02-2024 19:26

Kebapçıyı şaşırtan telefon! Bu kez sipariş değil adaylık teklifi geldi 'Aslında inanmadım, ne yalan söyleyeyim' Ama gerçek çıktı

Hatay’da kebapçılık yapan 3 üniversite mezunu Fehim Bayır, Bağımsız Türkiye Partisi Antakya Belediye başkan adayı oldu. Adaylık teklifini telefonla aldığını söyleyen Bayır, ilk arandığında kendisinin bile aday olacağına inanmadığını belirtip şaşkınlık yaşadığını söyledi. Bayır "Genelde zengin insanlara gider bu tür teklifler. İlk defa böyle bir teklif aldım, şaşırdım. Sonra da sevindim" dedi. Babası da "İşin gerçeği şaşırdık, sonra da baktık doğru. Rabbim yolunu açık etsin" ifadelerini kullandı.

Haber 18-02-2024 09:35

CHP'nin o ilçesinde aday değişikliği! O isim adaylıktan çekildi

CHP'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalar devam ediyor. Parti, İstanbul 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını belirledi. Esenyurt ilçesinde başkan adayı olarak Ali Gökmen ilan edilmişti. İddialara göre CHP İstanbul Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen, daha önce konuşulup anlaşıldığı üzere adaylıktan çekildi. İşte CHP'nin yeni adayı...

Haber 16-02-2024 20:10

Özgür Demirtaş, Hazır olun diyerek uyardı: Kusmuk olarak çıkacak, dayanın dedi, enflasyonun ineceği tarihi açıkladı!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, seçim sonrası için öngörülerde bulundu. “Seçim sonrası ekonomi kerpeten gibi sıkacak, hazır olun” diyen Demirtaş, enflasyonda düşüş için de tarih verdi.

Finans 15-02-2024 15:50

Türkiye'de başka örneği yok, dünyada da olmayabilir! Bu ilçeyi 150 yıldır aynı aile yönetiyor, adaylardan sadece birinin soyadı farklı

Her seçim gibi 31 Mart seçimleri de tarihi bir önem taşıyor. Yerel seçimlere adım adım giderken ilginç detaylarda ortaya çıkıyor. Bunların içinde en dikkat çekeni Trabzon'un Of ilçesinden geldi. Fıkralarıyla bilinen ilçeyi 150 yıldır aynı aile yönetiyor. Geleneğin 31 Mart seçimlerinde devam etme ihtimali de var. Çünkü adaylar içinden sadece birinin soyadı farklı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 15-02-2024 10:01

SON SEÇİM ANKETİ | Siyasette dengeler değişiyor: %1.2 puan ile önde! Bir devir kapanıyor mu?

Siyasette dengeler birer birer değişiyor! Yeniden Refah Partisi'nin haricinde İYİ Parti, Zafer Partisi ve DEM Parti de yerel seçimlerde İstanbul için aday çıkardı. Yarışın Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi ise kesin. ORC'nin son anketine göre Murat Kurum önde.

Haber 13-02-2024 14:24

Bu sonuçlar Bahçeli ve Özgür Özel'i kızdıracak! İYİ Parti ve DEM atak yaptı %10'u geçtiler

31 Mart yerel seçimleri öncesi sonucu en çok merak edilen şehir kuşkusuz İstanbul! Anket firmaları da tek tek anketlerini açıklamaya başladı. Metropoll firmasının yaptığı son ankette DEM Parti ve İYİ Parti'nin oy oranı şaşırttı! Bu ankete göre Akşener'in liderliğindeki İYİ Parti, Bahçeli liderliğindeki MHP'yi geride bırakıyor. Bu sonuç İstanbul ve Ankara için de oldukça kritik.

Finans 12-02-2024 13:06

Seçim öncesi kulisler hareketlendi: Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? En düşük emekli maaşı için 12 bin TL iddiası…

Milyonlarca emekli maaş zammı açıklamalarını merakla takip ediyor. Emeklilerin ek zam farkları hafta başında hesaplara geçerken seçim öncesi seyyanen zam iddiaları yeniden gündeme geldi.

Finans 11-02-2024 15:06

500 TL ve 1000 TL'lik banknot mu geliyor? 'Hazır olun' dedi, Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu: Yeni paralara fotoğraflarını sakın koymayın

Yeni banknotlar mı geliyor? Özgür Demirtaş 'Seçimden sonra mecbursunuz' demiş, Cem Küçük ise Bakan Mehmet Şimşek'i etiketleyerek çağrı yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları sonrası ise Ersan Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Yeni banknotlar için 'Hazır olun' diyen Şen'in basılacağı iddia edilen paralarla ilgili Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu. Şen, 'Bana bunu açıkla' diyerek TCMB Başkanı Karahan'a yüklenirken, kredi kartları ve dolarla ilgili tarih verdi.

Finans 09-02-2024 08:19

Özgür Demirtaş'tan 'banknot' çıkışı! Seçim sonrası zaten...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 500 ve 1000 TL banknotlarının basılması için çağrı yaptı. Daha önce de benzer bir çağrı yapan Demirtaş hükümete, "Seçim sonrası zaten mecbur yapacaksınız. Neyi bekliyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Finans 07-02-2024 17:01

Dillerinden düşürmediği vaatler yerine geliyor mu? Tevfik Göksu, Kemal Deniz Bozkurt... AK Parti ve CHP'li belediyelerde ilginç tablo

Son günlerde siyasetin gündeminden vaatler düşmüyor! Adaylığı açıklanıp oy istemek için meydanlara inen belediye başkan adaylarının yanı sıra mevcut belediye başkanları da seçim dönemleri boyunca çokça vaat sıraladı. Vaatlerin ne kadarının yerine getirildiği ise merak konusuydu. 4 farklı belediyedeki AK Partili ve CHP'li belediye başkanlarının tablosu ortaya çıktı.

Haber 07-02-2024 14:08

Senegal’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesi sokakları karıştırdı!

Senegal’de 25 Şubat'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini protesto etmek amacıyla sokağa inen göstericilere polis müdahale etti. Çıkan olaylarda Cumhurbaşkanı Adayı Anta Babacar Ngom gözaltına alındı.

Haber 04-02-2024 21:50

Putin'in başkanlık seçimi öncesinde mal varlığı açıklandı!

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, martta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal varlığını yayımladı.

Haber 30-01-2024 19:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı! Seçim sloganı belli oldu

Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti'de kritik gün! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde 31 Mart seçimleri için parti vaatlerini açıkladı. 8 bölümden oluşan beyannameyi tek tek duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sloganlarının da 'Gerçek belediyecilik' olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, "Engellendik diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paraların fazlasını aldılar almaya devam ediyorlar." dedi.

Haber 30-01-2024 12:20

Canlı yayında Murat Kurum'u işaret edip Matematik ortada dedi: Fatih Portakal'dan 'İmamoğlu' çıkışı! 2 partiye dikkat çekti

31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yarışacak adaylar büyük oranda belli oldu. 5 aday netleşti, DEM Parti ve Memleket Partisi'nin verecekleri kararlar da merak konusu. Gazeteci Fatih Portakal, rekabetin her geçen gün kızıştığı yarışla ilgili "Matematik ortada" diyerek kazanacağını düşündüğü ismi dile getirdi. Canlı yayındaki o anlar ses getirdi.

Haber 30-01-2024 08:42

MHP seçim çalışmalarına Mersin'de başladı! Bahçeli: Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye...

Seçimlere neredeyse 2 ay kalmışken partiler adaylarını birer birer açıklamaya devam ediyor. Seçim hazırlıklarını başlatan MHP, bugün Mersin'de ilk mitingini yaptı. Bahçeli Mersin'de CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Haber 28-01-2024 14:52

Kulisler hareketlendi, seçim öncesi yeni zam iddiası: En düşük emekli maaşı 17 bin TL'ye çıkabilir

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaşlara yansıması bekleniyor. Emekliler ek zamma kavuşmadan yeni bir ek zam geleceği iddiaları da devam ediyor. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetigüleç Ankara kulis bilgilerini aktardı. Çetigüleç, en düşük emekli maaşının 14-17 bin TL arasına çıkarılacağını iddia etti.

Finans 28-01-2024 10:45

Gündemdeki yerini koruyor: SGK uzmanından kademeli emeklilik için 'seçim öncesi' sinyali

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? sorusuna milyonlarca kişi yanıt ararken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kademeli emeklilikle ilgili şu anda bir çalışmaları olmadığını söylemişti. Yılmaz'ın açık kapı bıraktığı kademeli emeklilik gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Finans 21-01-2024 14:13

Kulisler hareketlendi: Herkes bunu konuşuyor, yerel seçim öncesi emeklilere ilave ek zam iddiası

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Finans 21-01-2024 09:25

Yeniden Refah Partisi-AK Parti görüşmeleri kesildi, İstanbul'da hesaplar değişti! Yüzde 4'lük oy için pazarlık iddiası: AK Parti teslim olacaktır

AK Parti ile işbirliği yapıp yapmayacağı merak edilen Yeniden Refah Partisi'nin son açıklaması İstanbul'da hesapları değiştirdi. Heyetler arası görüşmeler kesilirken, gazeteci Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak sözler geldi. Pazarlığın yüzde 4'lük oy için seçim sabahına kadar süreceğini iddia eden Altaylı, "AK Parti teslim olacaktır sonunda. Ama bu teslim olmak işe yarar mı emin değilim" diye konuştu.

Haber 17-01-2024 08:25

SGK uzmanı seçim öncesine işaret etti: Ek zam sonrası seyyanen artış mı gelecek? En düşük emekli maaşında Cumhurbaşkanı detayı, 12 bin TL olur mu?

Milyonlarca emekli maaş zammı açıklamalarını merakla takip ediyor. TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerinin açıklamasının ardından belli olan emekli zamlarında makas açıldı. Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ek zam oranının ne kadar olacağı merak konusu. SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşının 11 bin TL bandında olmasının beklendiğini söyledi. Erdursun, "Cumhurbaşkanı inisiyatif kullanıp 12 bin liraya çıkarabilecek mi? Pazartesi öğreneceğiz." dedi.

Finans 14-01-2024 11:03

Adaylığı açıklanmayınca istifa etti: Duyduklarımızdan fazlası da varmış... Akşener'in fotoğrafını söktürürken söylediği sözler dikkat çekti

Antalya'nın Kemer ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkan adaylığı açıklanmayan eski Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, seçim ofisinde Genel Başkan Meral Akşener'e ait fotoğrafları kaldırtarak istifa ettiklerini açıkladı. Yusuf Üras'ın seçim ofisindeki fotoğrafların sökümüne Akşener'in gözlerinden başlandı. Bunun üzerine Yusuf Üras, "Gözlerine inanmıştım, gözlerine dokunmasa iyiydi" dedi.

Haber 11-01-2024 17:27

Murat Kurum sonrası ilk yerel seçim anketi! Gözler yüzde 9,7'de: İstanbul'da seçimin kilidi onların elinde

AK Parti'nin belediye başkanı Murat Kurum olarak açıklandıktan sonra ilk yerel seçim anketi de geldi. İYİ Parti ve DEM Parti'nin henüz açıklanmayan adaylarının da sonuçlara etki edeceği tabloda Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark dikkat çekti. Öte yandan kararsızların oranı da ankette öne çıkan detaylar arasında.

Haber 10-01-2024 17:08

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu mu? Murat Kurum mu? Muharrem İnce'den çok konuşulacak iddia: İYİ Parti iyi kaybettirecek!

Türkiye yerel seçim için geri sayım geçerken, İstanbul'da rekabet tam anlamıyla dün başladı. AK Parti Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'u aday olarak çıkardı. İBB Başkanlığı için Kurum kolları sıvarken, muhalefet cephesinden ise dikkat çeken bir açıklama geldi. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bu seçimlere AK Parti'nin çok iyi hazırlandığını belirtirken, "İYİ Parti iyi bir kaybettiren olacak" diye konuştu.

Haber 08-01-2024 06:37