Secme Ve Yerlestirme Merkezi Haberleri

Meteoroloji'den 16 ilde sarı kodlu alarm! AKOM'dan İstanbul için son dakika uyarısı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin birçok ilinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. Kuvvetli beklenen sağanak yağış öncesi tarih ve saat verilerek uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Haber 2024-04-17 18:54:04

İstanbullular dikkat! AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Haber 2024-04-17 16:33:10

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soruları yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Egitim 2024-04-17 11:53:13

DMM'den Suriyeliler bayramlaşmak için ülkelerine gidip geliyor iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan “Suriyeliler bayramlaşmak için ülkelerine gidip geliyor” iddialarının eski olduğunu ve manipülasyon içerdiğini açıkladı.

Haber 2024-04-13 21:15:17

Bozcaada’ya bayramda o araçların geçişleri yasaklandı

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesine, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı süresince kamyon, tır, iş makinesi, 33 kişi ve üzeri kapasitede otobüsler ile 19 ila 32 kişilik midibüslerin geçişi yasaklandı.

Yurthaber 05-04-24 11:50

Gazze'de 7 yardım görevlisinin ölümüne tepkiler devam ediyor! Gözyaşları içinde anlattı: Doğrudan bir saldırı

İsrail ordusunun Gazze'de hedef aldığı sivil araçta bulunan ve saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin bağlı olduğu ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) Kurucusu İspanyol şef Jose Andres, hava saldırısının talihsiz bir hatadan ziyade doğrudan bir saldırı olduğunu söyledi.

Trend 04-04-24 10:19

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 03-04-24 11:58

SON DAKİKA | Tayvan'da 7,4 ve 6.4 büyüklüğünde peş peşe deprem! Tsunami alarmı verildi: 25 yılın en büyüğü...

Son dakika haberi: Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden 20 dakika sonra bu kez Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 6.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. İlk belirlemelere göre depremlerde 4 kişi öldü, 90'dan fazla kişi yaralandı.

Haber 03-04-24 06:11

Otizmli çocuklar sporla hayata bağlanıyor

Erzurum'da uzman fizyoterapist, hidroterapist ve hareket eğitmeninden kurulu "Dinamik Hareket Eğitim Merkezi"nde otizmli çocuklar spora kazandırılıyor.

Yurthaber 01-04-24 12:02

Tarihin eğlence merkezi Aydın’da ziyaretçilerini bekliyor

Aydın’ın tarihi zenginliklerinden biri olan Alabanda Antik Kenti, ziyaretçilerini tarih ve eğlencenin buluştuğu bir atmosferde ağırlamaya devam ediyor.

Yurthaber 27-03-24 10:14

ÖSYM'den, 2024-YKS 2'nci geç başvurularına ilişkin açıklama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.

Egitim 25-03-24 19:36

Dünya, Putin'in ne söyleyeceğine kilitlenmişti! İlk açıklama geldi: Herkesi tespit edip cezalandıracağız

Rusya dün akşam saatlerinde kanlı bir terör saldırısına uğramıştı. Korkunç görüntülerin kaydedildiği olayda teröristler ellerindeki uzun namlulu silahlarla bir konser salonunu basmış ve 143 kişiyi vahşice katletmişti. Saldırı sonrası teröristler Rus İstihbarat Merkezi tarafından yakalanmıştı. Dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hamlesini merak ediyordu. Putin, beklenen açıklamayı az önce yaptı. İşte açıklamanın detayları!

Haber 23-03-24 16:00

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı saldırıda dikkat çeken ABD ve İngiltere detayı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası içerisinde yer alan bir konser salonuna maskeli kişiler tarafından terör saldırısı düzenlendi. Silahlı saldırı, Picnic müzik grubunun konser verdiği sırada Moskova bölgesinin idari merkezi Krasnogorsk'taki gerçekleşti. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği kanlı saldırı öncesinde ABD ve İngiltere'nin vatandaşlarını uyardığı iddia edildi.

Trend 23-03-24 09:53

Malatya'da kar yağışı etkili oldu

Malatya kent merkezi ve Doğanşehir ilçesinde kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 22-03-24 10:28

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildi.

Yurthaber 22-03-24 08:21

Muğla’da Down sendrom farkındalık turnuvası düzenlendi

Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü Menteşe Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü ve Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve antrenörleri tarafından 21 Mart Down sendromlular farkındalık oluşturmak amacıyla bocce turnuvası düzenledi.

Yurthaber 21-03-24 15:46

MSB'den Pençe-Kilit açıklaması: Ufak bir bölüm kaldı, kilidi kapatacağız

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak tarafı da terör örgütü PKK'yı tehdit olarak görmektedir. Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki işbirliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar." denildi. Öte yandan Pençe-Kilit bölgesiyle ilgili de açıklama yapan bakanlık, "Orada ufak bir bölüm kaldı, orayı da temizleyip kilidi kapattıktan sonra hudutlarımız daha güvenli hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Haber 21-03-24 12:06

Süper Lig'in en değerli futbolcusu açıklandı! Zirvede sürpriz bir isim var...

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Süper Lig ve 1. Lig'in en değerli 10 futbolcusunu belirledi. Listenin zirvesinde Galatasaray'ın milli yıldızı yer aldı.

Spor 21-03-24 09:10

StartGate Evreninin kapıları bir kez daha girişimcilere açılıyor

Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor.

Haber 20-03-24 15:58

Sportif yatırımlar 2028 Avrupa Üniversite Oyunlarını Manisa’ya getiriyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’ya yapılan modern spor tesisleri, bunun getirdiği sportif başarılar, futbol, basketbol, voleybol ve bireysel spor dallarındaki yükselen grafik, Manisa’yı sportif anlamda cazibe merkezi haline getirdi.

Yurthaber 20-03-24 13:58

Bayburt’ta ’Yaşlılar Haftası’ kutlandı

’Yaşlılar Haftası’ nedeniyle öğretmenevinde iftar yemeği organize edildi, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle yemekte bir araya geldi.

Yurthaber 20-03-24 09:49

Bakan Kacır Ege Derin Teknoloji Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi

Bakan Kacır, “Ege Derin Teknoloji Fabrikası, İzmir’den çıkacak derin teknoloji Turcorn’larının ilk durağı olacak. Ege Derin Teknoloji Fabrikası Kuluçka Merkezi ile İzmir’imizin genç girişimcilerine ve inovasyon öncülerine dünyanın kapılarını açacağız” dedi.

Yurthaber 19-03-24 15:50

Halk eğitim merkezinde taciz skandalı: Müdür açığa alındı! Engelli personeli 3 ay boyunca...

Mardin’de Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.E.D. (62), usta öğretici olarak görev yapan bedensel engelli kadın E.S.’yi (33) taciz ettiği iddiasıyla açığa alınıp soruşturma başlatıldı. E.S., evli ve 2 çocuk babası kurum müdürü M.E.D.’nin kendisini 3 ay boyunca taciz ettiğini iddia etti.

Haber 18-03-24 17:59

Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düzenlenen Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Yurthaber 18-03-24 07:47

Nefes kesen görüntüler! Rakım 2 bin 200 metre, sıcaklık eksi 25 derece...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı komandolar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte eğitim görüp, çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyor. Hava sıcaklığının eksi 25'e düştüğü Allahuekber ve Soğanlı dağlarında tam teçhizatla tatbikat yapan komandolar, soğuktan korunmak için de bir takım yapılar inşa ediyor. İşte komandoların zorlu eğitimlerinden nefes kesen görüntüler...

Haber 17-03-24 09:59

2024-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavları pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu) birinci dönem sınavları, 17 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yurthaber 15-03-24 14:57

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kura müdahale, ÖTV ve KDV'de artış iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Finans 14-03-24 20:49

Sivas’ta 2023 yılında 920 senede protesto çekildi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, geçtiğimiz yıl zamanında ödenmediği için protesto çekilen senet sayılarını ve tutarlarını açıkladı.

Yurthaber 13-03-24 14:00

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

Erzurum’da Mart kapıdan baktırdı

Erzurum’da uzun süredir etkisini azaltan kar yağışı yeniden başladı ve kent merkezi bir kez daha beyaza büründü.

Yurthaber 07-03-24 09:52

Zonguldak'ta hakaret iddiasıyla gözaltına alınan halk eğitimi merkezi müdür yardımcısına uzaklaştırma

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, market çalışanıyla tartışması sırasında polise mukavemet ve hakaret iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra salıverilen halk eğitimi merkezi müdür yardımcısı görevinden uzaklaştırıldı.

Yurthaber 05-03-24 11:55

Çanakkale Valisi Aktaş deprem sonrası AFAD ve 112 ekipleriyle bir araya geldi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

Yurthaber 05-03-24 07:44

Adıyaman’da konservatuarda sanatla iç içe nesiller yetiştiriyor

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere sanat eğitimi verilmesi adına düzenlenen konservatuar eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Yurthaber 04-03-24 15:30

Tenedos Antik Kenti kazılarında çocuk mezarlığı keşfedildi! Yaklaşık 2 bin 700 yıllık... Ölü hediyeleriyle birlikte gömülü haldeler

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’nde her yıl 50 bine yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm merkezi Bozcaada ilçesinde antik kentin nekropolis alanında 2023 yılı sonunda yapılan kazı çalışmaları sırasında çok sayıda çocuk mezarı tespit edildi. Kazılar sırasında erken yaşta ölen çocukların hem küp mezar hem amfora mezar hem de taş örme mezarlarda ölü hediyeleriyle birlikte gömüldüğü belirlendi.

Kadin 02-03-24 10:57

Manisa’nın 3 ilçesine kültür ve yaşam merkezi yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni dönemde Akhisar, Turgutlu ve Salihli olmak üzere 3 ilçeye kültür ve yaşam merkezi kazandıracaklarını müjdeledi.

Yurthaber 01-03-24 15:26

Afyonkarahisarlı genç Hasan Emir Yalçınkaya bölge üçüncüsü oldu

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Şiir Okuma Yarışması Bölge finalinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezlerini temsilen 13-17 yaş erkek kategorisinde yarışan Şuhut Gençlik Merkezi gönüllü genci Hasan Emir Yalçınkaya, okuduğu şiir ile bölge üçüncüsü oldu.

Yurthaber 29-02-24 11:22

Bolu'da yüksek kesimlerde kış, merkezde bahar yaşanıyor

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin karla kaplı olduğu, kent merkezi ve çevresinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bolu'da iki mevsim bir arada yaşanıyor.

Yurthaber 29-02-24 10:14

Yeni bir fay mı? O ilde 19 günde 150 mikro deprem! 'İstanbul ya da Marmara depremi değil; beklenen Anadolu depremi'

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, "Zaman zaman bu gerilmelerin neticesinde bu küçük depremlerin oluşturduğu yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi.

Haber 23-02-24 16:38

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması Menteşe’de düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-02-24 14:07

Bilecik'teki üniversite laboratuvarında insan sağlığı için mikroplastik analizleri yapılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), besinler ve solunum yoluyla geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyen, bazı hastalıklara yol açan mikroplastiklerin analizlerini yaparak firmalara, üniversitelere ve araştırmacılara yol gösteriyor.

Yurthaber 23-02-24 13:39

Oğlunu öldürüp intihar etti! Korkunç olayın ardından aile dramı çıktı

Kahramanmaraş’ta, etüt merkezi sahibi emekli öğretmen Derviş Nebi Köse (52), oğlu Oğuz Kağan Köse’yi (25) tabancayla öldürüp ardından aynı silahla intihar etti. Oğuz Kağan Köse’nin sürekli tehditle babasından para istediği, vermeyince de annesi ve babasını darbettiği öne sürüldü.

Haber 22-02-24 17:59

Bu 3 şeyi yapanın kanser riski %61 azalıyor! 3 yıl boyunca denediler... Araştırma sonucu ortaya çıktı

İsviçre'nin Zürih, Yaşlanma ve Hareketlilik Merkezi Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kanser riskini %61 oranına kadar indirebilecek 3 şey keşfedildi. Araştırmada 70 yaş üzeri kişilerde yapılan 3 değişiklik 3 yıl boyunca gözlemlendi. 3 yılın sonunda bu değişikliklere tabi tutulan ve tutulmayan kişiler karşılaştırıldı. Yapılan 3 değişikliğin kanser riski %61 oranına kadar azalttığı ortaya çıktı.

Haber 19-02-24 09:42

Son dakika | Emekliye bayram ikramiyesi artıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyurdu

Son dakika haberi: Yerel seçimlere yönelik söylemlerinde sık sık 'merkezi yönetim - yerel yönetim' vurgusu yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğal gazı nasıl getirecek? Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğal gaz yok" sözleriyle dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesinin de 3 bin TL olacağını açıkladı.

Haber 16-02-24 14:50

Bursa'da Yeni Nesil Araç Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi açıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) öncülük ettiği proje kapsamında kurulan "Yeni Nesil Araç Teknolojileri Sektörel Mesleki Eğitim Yetkinlik Geliştirme ve Mükemmeliyet Merkezi" hizmete girdi.

Yurthaber 16-02-24 13:49

BİSAM açıkladı: Açlık sınırı 15 bin lirayı aştı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM) 2024 Ocak ayına ilişkin 'açlık ve yoksulluk sınırı' verilerini açıkladı. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 15 bin TL'yi aştı.

Finans 16-02-24 07:58

UKOME'den taksi kararı! Bin 38 araç 4+1 taksiye dönüştürülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şubat ayı toplantısında, minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildi. Dönüştürülecek taksi sayısını yeterli bulmayan bazı 8+1 taksi sahipleri Saraçhane'ye yürümek istedi.

Haber 15-02-24 18:56

Eski ÖSYM Başkanı Demir FETÖ üyeliğinden beraat etti! Suçlamaları kabul etmedi

Eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, tutuksuz yargılandığı davada 'FETÖ üyeliği' suçundan beraat etti. Demir kendinden önceki ÖSYM'nin kişisel ilişkilerle yönetildiğini iddia ederek, "Matbaadan çıkan soruları yine yüksek güvenlikle korumayı da biz yaptık. Bu suçlamalar kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı.

Haber 15-02-24 16:59

İstanbul'da 1755 adet 8+1 taksiden 1038'inin normal taksiye dönüştürülmesi kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildi.

Yurthaber 15-02-24 15:17

Hatay Barosu ve Adli Yardım Merkezi binası hizmete girdi

Hatay Barosu ve Adli Yardım Merkezi yeni hizmet binası törenle açıldı.

Yurthaber 15-02-24 14:59