Secmeli Ders Haberleri

Okullarda tatil sonrası ilk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen, Ramazan Bayramı tatili ile birleşen "ara tatilin" ardından dersbaşı yaptı.

Yurthaber 2024-04-15 10:05:42

Lisede blok ders uygulamasına son verilmesi için MEB'e tavsiye kararı! 'Uygun değil'

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da yapılan bir başvuru üzerine, lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

Egitim 2024-04-11 12:02:51

Boşanmak istiyorum yanımda annem gibi duruyorsun diyen kocasını değişimiyle şaşkına çevirdi... 'Ders verdim, boşadım

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekerek popüler olmayı başardı. Görüntülerde kocasının fazla kiloları nedeniyle kendisinden boşanmak istediğini dile getiren genç bir kadın 38 kilo verdikten sonraki görüntüsünü paylaşınca gündem oldu. Genç kadının paylaşımı çok konuşuldu.

Trend 2024-04-09 07:58:19

CHP lideri Özgür Özel'den 'erken seçim' yorumu! En çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı... 'Hayal kırıklığı' dedi, 3 isme tepkisi dikkat çekti

31 Mart seçimlerinde elde ettiği başarıyla 47 yıl sonra yeniden birinci parti olan CHP'de genel başkan Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta da bu sevinci yaşayabileceklerini ancak hatalarından ders çıkardıklarını söyleyen Özel, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" dedi. Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı. Özel'in özellikle 3 isme yönelik tepkisi ise dikkat çekti.

Haber 2024-04-02 08:21:42

Özgür Demirtaş'tan bomba seçim yorumu! 'İktidar partisine tarihi ders...'

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. Yerel seçime CHP damga vurdu. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan da seçim yorumu gecikmedi. Demirtaş'ın 'iktidar partisine tarihi ders...' sözleri sosyal medyayı salladı.

Finans 31-03-24 21:31

Kılıçdaroğlu için '1 Nisan' iddiası! Çok konuşulacak anketi paylaştı... Hala hesap yapıyor

Seçime günler kaldı ancak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kampanya sürecine katılmadı. Bu duruma dikkat çeken gazeteci Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan için "hesap yaptığını" öne sürdü. Zeyrek, Kılıçdaroğlu hakkındaki anketi de paylaşarak "Buralardan ders çıkarın artık" dedi.

Haber 27-03-24 16:43

Liseliler arasında bıçaklı kavga! Ortalık savaş alanına döndü

Avcılar’daki bir lisede ders bitimi sonrasında dağılan öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada 1 öğrenci bıçakla yaralandı. 2 öğrencinin de çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle yaralandığı kavga anı, cep telefonu ve güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Haber 26-03-24 17:59

MEB’den son dakika karne kararı! Öğrenci karnelerinde değişikliğe gidildi! İşte detaylar…

MEB öğrenci karneleri için önemli bir adım attı. Karneler için değişiklik kararı alındı. Karnelerde artık sadece ders notları olmayacak. MEB ortaokul öğrencilerinin ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılımlarını, karnelerinde ‘bilimsel’, ‘kültürel’, ‘sanatsal’, ‘sportif’ etkinlikler ve ‘toplum hizmeti’ olarak 5 ana başlıkta değerlendirmeye alacak. Sosyal etkinlikler, karnelerde ‘katılım’, ‘ürün ortaya koyma’, ‘performans gösterme’ ve ‘derece alma’ olmak üzere 4 ana düzeyde işlenecek.

Egitim 21-03-24 13:54

90 yaşına merdiven dayayan profesör dinçliğin formülünü açıkladı! Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurmuştu

Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

Haber 18-03-24 13:51

MEB harekete geçiyor! Türkiye genelinde yeni sistem: Yaz tatili kısalacak, ders saatleri değişecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan devrim gibi değişiklikler geliyor. Bakan Tekin ilk ipuçlarını verirken MEB'e yakın kaynaklar yaz tatillerinin kısalacağını, ders saatlerinde ise önemli bir değişikliğe gidileceğini belirtti. Milyonlarca öğretmen ve öğrenci yeni düzenlemeyi dört gözle bekliyor. İşte detaylar...

Egitim 15-03-24 15:16

İmamoğlu'ndan Erbakan çıkışı! 'Her kelimesinin altına imza atıyorum' dedi, Erdoğan'a seslendi: Ders gibi o videoyu izleyin!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Necmettin Erbakan'la ilgili çıkışı dikkat çekti. Erbakan'ın "Belediye başkanlarını iktidar partisinden seçerseniz daha fazla hizmet gelir sözü Yalandır" dediği videoyu izlediğini belirten İmamoğlu, "Ders verir gibi anlatmış. Ben Sayın Cumhurbaşkanına ve diğer bu anlamdaki savunucularına, rahmetli Erbakan'ın videosunu dinlemeyi tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Haber 14-03-24 15:28

'Bana maliyeti 200 bin TL' 40 tane yaptırmış! O manzaraya daha fazla dayanamadı, çareyi ilginç yöntemde buldu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde evinin önüne yaptırdığı çeşmenin etrafına atılan çöpleri toplamaktan bıkan bir vatandaş, bu duyarsızlığa ders vermek için çöplerden stant oluşturdu. Mudurnu’ya 40 çeşme yaptırdığı öğrenilen hayırsever, "Bir tane çeşmenin bana maliyeti 200 bin lira. Bu bana dokunmuyor ama buraya bir sigara izmariti atılması beni yıkıyor" dedi.

Haber 06-03-24 13:34

Hasan Can Kaya yurt dışında İngilizce şov için özel ders alıyor

Konuşanlar ile hem Türkiye'de hem de yurt dışında geniş bir hayran kitlesi bulunan Hasan Can Kaya yurt dışında daha fazla program yapmak için özel İngilizce dersi alıyor.

Magazin 03-03-24 14:07

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, İTÜ’de ders verecek

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) çevrim içi ders verecek.

Haber 25-02-24 18:04

Kocasına 'tatlım' diyen garsona öyle bir ders verdi ki... Bahşiş bekleyen garson karşılaştığı notla şaşkına döndü... Kocama tatlım deme

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kadın gitti restoranda garsonun kocasına 'tatlım' diyerek hitap etmesinden hoşlanmadı. Hesap geldiği zaman ise genç kadın bahşiş bırakmak yerine garson için fişin üzerine bir not yazmayı tercih etti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde genç kadının fişin üzerindeki bahşiş bölümüne "Kocama tatlım deme" yazdığı görüldü.

Trend 20-02-24 14:24

Siirt’te 89 milyon 750 bin liraya inşa edilen okulda ilk ders

Siirt’te 89 milyon 750 bin liraya inşa edilen Atatürk Anadolu Lisesi’nde ilk ders yapıldı.

Yurthaber 12-02-24 14:33

Arkadaşıyla gittiği kafede bir grup erkek tarafından taciz edildiğini söyledi! İddiaları sosyal medyayı salladı... 'Hâlâ ellerim titriyor

TikTok'ta paylaşım yapan genç bir kadın arkadaşıyla birlikte gittikleri bir kafede bir grup erkeğin tacizine uğradığını söyleyerek gündeme geldi. Ders çalışmak için gittiği kafede tacize uğradığını iddia eden kadın sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.

Trend 06-02-24 14:19

Yarıyıl tatili sona erdi! Okullarda ikinci dönemin ilk ders zili bugün çalacak

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine bugün başlayacak.

Egitim 05-02-24 07:07

Mini etek ve dekolteli pozlarıyla sık sık gündem olan Fidan öğretmen son paylaşımıyla da gündem oldu! Dekolteli bir pozunu paylaşan öğretmen Yeni mesleğim bu olsun mu diye sordu

Mini eteği ile ders anlattığı görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından 'Mini etekli öğretmen' olarak tanınan ve bir KPSS kurumunda öğretmenlik yapan Fidan Atalay'ın son videosu da gündem oldu. Atalay, çektiği videoda sosyal medya hesabından takipçilerine dikkat çeken bir soru sordu. "Yeni mesleğim bu olsun mu" dedi.

Magazin 15-01-24 12:43

Okulda öğretmen dehşeti! 6 yaşındaki çocuklara yaptıkları 'pes' dedirtti

Antalya’da bir ilkokulda, spor eğitmeni A.U.'nun öğrencilere yaptıkları 'pes' dedirtti. A.U., sınıfta konuşan 6 yaşındaki çocukları karanlık odaya kapattığı, ders boyunca duvara döndürüp beklettiği şikayeti üzerine görevden alındı. İşte detaylar...

Haber 12-01-24 14:40

Fatih Camii imamı Galip Usta bıçaklı saldırıda yaralanmıştı! Dehşet anlarını anlattı: 'Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp...'

İstanbul'da bir saldırgan, Fatih Camii'nde imam ve bir kişiyi bıçakla yaralamıştı. Hastanede tedavisi devam eden imam Galip Usta yaşadıklarını anlattı. Saldırgan ile bir alakasının olmadığını ifade eden Usta, "Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp bir şeyler daha söyledi. Görevliler onu dışarı çıkarmış. İmam odasında ders yaparken bir anda içeri girdi. Direkt bıçakla üstüme saldırdı" diye konuştu. Usta açıklamasının devamında "Öğrencilerim olmasaydı çok daha vahim olabilirdi" dedi.

Haber 11-01-24 19:33

Fatih Portakal'dan zehir zemberek sözler! O ankete isyan etti: Bunlara ders verilmesi gerekiyor

Türkiye yerel seçime giderken kritik eşikler yavaş yavaş aşılmaya başlandı. Aday açıklama süreci kısaldı ve çok sayıda aday kamuoyuna duyurulmaya başlandı. CHP yönetimi Hatay'da Lütfü Savaş'la devam kararı aldı. Çok sayıda tepki gelen Savaş'ın adaylığı için gazeteci Fatih Portakal da çok sert ifadeler kullandı.

Finans 11-01-24 13:23

Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi öğrencilere derslik de oluyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğa Tarihi Müzesini ziyarete gelen ilk ve ortaöğretimin farklı kademelerinden öğrenciler, burada öğretmenleri eşliğinde görsel anlatımlarla ders de işliyor.

Yurthaber 09-01-24 09:34

Kendi fotoğrafıyla +18 videoları gören genç kadın şok yaşadı: Sosyal medyada korkunç tuzak! Cinsel içerik tarifesi: 5 dolardan başlıyor

25 yaşındaki Ceren Karakulak, arkadaşlarının haber vermesi üzerine sosyal medyada kendi fotoğrafıyla açılmış hesabı gördüğünde hayatının şokunu yaşadı. Zira hemen herkes adına açılan sıradan hesaplardan biri değildi; birçok cinsel içerikli video ve görsel yükleniyordu. 5 dolardan başlayan ücret tarifesi ise görüntü ve videoların içeriğine göre değişiyordu. Karakulak ders olsun diye başına gelenleri anlatıp tüm kadınları uyardı.

Haber 07-01-24 08:58

ABD'nin Iowa eyaletinde liseye silahlı saldırı! 1 ölü 3 yaralı

ABD'nin Iowa eyaletinde bir okula düzenlenen silahı saldırıda, zanlı ölü ele geçirilirken, 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Dallas İlçe Şerifi Adam Infante, saldırı ders saatinden önce gerçekleştiği için okulda az sayıda öğrenci ve öğretmen bulunduğu bilgisini paylaştı.

Haber 04-01-24 23:01

Hazar Ergüçlü'nün pavyon dansı sosyal medyayı sallamıştı! Yılmaz Erdoğan pavyondaki Ezo'yu görünce...

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve başrolde oynadığı "İnci Taneleri" dizisinin ikinci tanıtımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dizide pavyonda çalışan Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü'nün dansı olay oldu. Performansı ile büyük beğeni toplayan Ergüçlü'nün pavyon dansı için özel ders aldığı ve sahnenin gerçek bir pavyonda çekildiği ortaya çıktı.

Magazin 30-12-23 14:24

Fatih Portakal canlı yayında çileden çıktı! 'Bunun adı sapkınlık' diyerek elindeki kağıtları yırttı, Bakan Yusuf Tekin'e tepki gösterdi

Lise ve ortaokullarda okutulan bir ders gündem oldu. Seçmeli olarak gösterilen ama bazı okullarda zorunlu olarak öğretilen 'Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı' dersinde işlenen konular tepki çekti. Dersin içeriğinde kocası ölen kadının, kocasının kardeşi ile evlenmesi, çocukları değiştirme gibi konular yer alıyor. Gazeteci Fatih Portakal canlı yayında haber ile ilgili elindeki kağıtları yırtıp çöpe atarak 'Bunun adı sapkınlık' dedi.

Haber 23-12-23 09:23

Bergüzar Korel'in Kur'an'ın Türkçesi ders olsun dediği iddia edildi! Oyuncu hemen paylaşım yaptı

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel'in geçtiğimiz gün sosyal medyada Kur'an'ın Türkçesinin ders olması gerektiğini söylediği paylaşımlar gündem oldu. Korel bu paylaşımları görünce hemen sosyal medyadan açıklama yaptı.

Magazin 14-12-23 10:51

Galatasaray'ın Kopenhag'a elenmesinin ardından Sarı-Kırmızılılar'a sert eleştiriler: Bu kadar vurdumduymazlık olmaz, Okan Buruk hiç ders çıkarmamış!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a 1-0 mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etmesinin ardından spor yazarları Sarı-Kırmızılılar'ın aldığı bu yenilgiye dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Spor 13-12-23 09:00

Tuncay Şanlı'dan Halil Umut Meler'e saldırı açıklaması: Umarım yaptırımlar daha şiddetli olur

Sakaryaspor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyla ilgili, "Umarım yaptırımlar daha şiddetli olur. Bu yaptırımlar eğer korkutucu ve ürkütücü olursa kimse artık buna bir teşebbüste bulunamaz. Umarım dediğim gibi biraz aynaya bakıp ders çıkartmamız gerekiyor. Geç bile kalındı, artık futbol konuşmalıyız" dedi.

Spor 12-12-23 17:35

AÖF sınavı saat kaçta? AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Ara sınav giriş belgesi ekranı

AÖF sınavının saat kaçta? Sınava girecek öğrenciler bu sorunun yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. Sınavda öğrencilere, her ders için 20 soru sorulacak ve 30’ar dakika sınav süresi verilecek. Peki, AÖF sınavı saat kaçta? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ara sınav giriş belgesi ekranı...

Egitim 10-12-23 10:24

Bakan Tekin'den ders süreleriyle ilgili açıklama! Dersler kısalıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda ders süresinin kısalacağına yönelik iddialar hakkında konuştu. Müfredat değişikliği ve ders süreleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tekin önümüzdeki kabine toplantısını işaret etti. Peki, okullarda ders süresi kısalacak mı? İşte cevabı…

Egitim 07-12-23 14:06

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 5 Aralık 2023 Salı okullar tatil mi, bugün ders var mı, hangi illerde tatil edildi?

"Bugün okullar tatil mi?" sorusunun yanıtı 5 Aralık 2023 Salı günü olumsuz hava koşullarının etkisini gösterdiği illerde yaşayan öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Bugün Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile birçok ilde yağmur ve sağanak bekleniyor. Peki bugün okullar tatil mi? 5 Aralık 2023 Salı okullar tatil mi, bugün ders var mı, hangi illerde tatil edildi? İşte detaylar...

Haber 05-12-23 08:29

Beynimizi yönetebiliriz! Dengemizi kullanarak nasıl beynimizi geliştiririz? İşte yanıtı

"İnsanlık Halleri" isimli podcast serisinde bu kez beynin nasıl yönetileceği incelendi. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda, "Nasıl hızlı ve kalıcı öğrenilir, hatalardan nasıl ders çıkarılır ve beyin nasıl yönetilir?" sorularına cevap arandı. Serinin yeni videosunda hatalarımızı değerlendirerek, nasıl daha hızlı ve kalıcı bir şekilde öğrenebileceğimiz detaylı şekilde anlatıldı.

Haber 03-12-23 20:38

Fidan öğretmen dekoltesini abartınca gündem oldu! Videoya düştüğü not dikkat çekti

Mini eteği ile ders anlattığı görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından 'Mini etekli öğretmen' olarak tanınan ve bir KPSS kurumunda öğretmenlik yapan Fidan Atalay son videosu ile yeniden gündem oldu. Son olarak ders anlattığı sırada çekilen videolarından birini daha takipçileriyle paylaşan Fidan öğretmen videoya düştüğü notla da dikkat çekti.

Magazin 01-12-23 16:57

Galatasaray'ın yıldızı Icardi ders kitaplarına girdi! İşte sorulan soru

Galatasaray'da gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesi büyüleyen Mauro Icardi, ders kitaplarına konu oldu.

Spor 29-11-23 11:59

30 yıllık tarih öğretmeni okulda kalp krizi geçirdi, Öğretmenler Günü’nde hayatını kaybetti

Adana’nın Kozan ilçesinde okulda ders sonrası kalp krizi geçiren 30 yıllık tarih öğretmeni, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hayatını kaybetti.

Yurthaber 28-11-23 11:52

Yargıtay'dan emsal haciz kararı! 'Ancak dörtte biri haczedilebilir'

Yargıtay, borçlu olan öğretmenlerle ilgili emsal bir haciz kararına imza attı. Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, 1 milyon 201 bin öğretmeni yakından ilgilendiren kararda, ek ders ücretinin ancak dörtte birinin haczedilebileceğine hükmetti. İşte detaylar...

Haber 26-11-23 09:40

Bugün okullar tatil mi? 20 Kasım Pazartesi hangi il ve ilçelerde okullar tatil?

Bugün okullar tatil mi? Merak edilen soru valiliklerden yapılan açıklama ile yanıt buldu. Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurt genelindeki şiddetli fırtına ve yağış uyarılarının ardından valiliklerden peş peşe açıklama geldi. Kasım ara tatilinin ardından 20 Kasım'da ders başı yapacak milyonlarca öğrenci okullarda son durumu araştırıyor. Peki, bugün okullar tatil mi? İşte 20 Kasım Pazartesi okulların tatil edildiği iller...

Egitim 20-11-23 07:11

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 20 Kasım 2023 hangi illerde okullar tatil? Valilikler peş peşe açıkladı!

Okulların tatil olup olmadığı bugün ders başı yapacak öğrenciler ve velileri tarafından merak konusu oldu. 10 Kasım'da çalan son ders zilinin ardından okullar bir haftalık ara tatile girmişti. Birçok ilde eğitime kar ve fırtına nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Peki, bugün 20 Kasım 2023 hangi illerde okullar tatil?

Haber 20-11-23 06:43

ARA TATİL UZATILDI MI 2023? Okullar ne zaman açılıyor, Kasım ara tatil kaç gün sürecek? MEB takvimi

Ara tatil uzatıldı mı? Sorunun yanıtı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile velileri tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim takvimini yayımlamıştı. Okullarda son ders zili 10 Kasım'da çalmıştı. Peki 2023 ara tatil uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılıyor, Kasım ara tatil kaç gün sürecek? İşte detaylar...

Egitim 15-11-23 08:27

Bakan Tekin açıkladı: 'Seçmeli dersler bölümünü güncelledik'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde uygulanmakta olan haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli dersler bölümünü; öğrencilerin ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda gelişimlerine zemin hazırlanması amacıyla güncelledik" dedi.

Haber 14-11-23 12:56

Öğretmen maaşları için karar! Resmi Gazete'den duyuruldu: Ek ders ücretlerine yüzde 25 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandı.

Finans 11-11-23 11:37

Bugün okullar tatil mi, 10 kasım ders var mı? 10 Kasım 2023 okullar açık mı, kapalı mı?

10 Kasım okullar tatil mi? Birçok kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle internette araştırma yapıyor. 10 Kasım resmi tatil değildir. İşte 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ile ilgili detaylar...

Haber 10-11-23 15:55

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ, yarım gün mü? 10 Kasım 2023 okullar tatil mi, ders var mı? Atatürk'ü Anma günü yaklaşıyor!

10 Kasım'ın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıl dönümü bu sene cuma gününe denk geliyor. Öte yandan birçok kişi internette "10 Kasım resmi tatil mi, yarım gün mü? 10 Kasım 2023 Cuma okullar tatil mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 09-11-23 07:54

OKULLARDA 1. DÖNEM BİTİŞ TARİHİ 2023-2024: 1 haftalık ara tatil ne zaman, 1. dönem ne zaman bitiyor? 2023 2024 okul tatil tarihleri

Kasım ara tatili için araştırmalar yoğunluk kazandı. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen 11 Eylül'de ders başı yapmıştı. İlk ara tatil tarihi ve 1. Dönem tatili merak edildi. İşte okullarda ilk ara tatil tarihi ile ilgili detaylar ve 2023 2024 okul tatil tarihleri takvimi...

Egitim 06-11-23 08:27

İsmail Kartal'dan mağlubiyetin ardından taraftarı sevindiren açıklama!

Sezona 10 lig maçında 10 galibiyet alarak başlayan ve Süper Lig tarihinde ’en iyi başlangıç rekorunun sahibi olan Fenerbahçe, Trabzonspor’a mağlup olarak bu seriyi bitirdi. Karşılaşma sonrası konuşan sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, "2 gol atabildik ama olmadı. Rakibin zaman zaman oyun soğutması, santrfor üzerinden uzun topla atak yapma planı vardı ve biliyorduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bundan bir ders çıkarıp, önümüze bakacağız" ifadelerini kullandı.

Spor 04-11-23 21:48

Bugün okullar tatil mi oldu ve ders var mı? 30 Ekim 2023 Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Okullar tatil mi sorusu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası merak edildi. Birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Bugün okullar tatil mi oldu ve ders var mı? 30 Ekim 2023 Pazartesi okullar açık mı, kapalı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama...

Egitim 30-10-23 06:33

Fenerbahçe'nin Ludogorets zaferi sonrası yazarlardan İsmail Kartal'a uyarı! O futbolculardan arınmalı!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i konuk etti. Sarı - lacivertliler, Kadıköy'de oynanan müsabakadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kanarya; tüm resmi maçlardaki galibiyet serisini 18'e çıkarırken, spor yazarları karşılaşma sonrasında dikkat çeken yorumlarda bulundu. Serdar Ali Çelikler'in "İsmen var cismen yok isimlerden 'arınma gecesi' olarak değerlendirilirse nefis bir ders gecesi olarak anarız bu geceyi." ifadeleri ise ön plana çıktı.

Spor 27-10-23 09:47