Sedef Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Sedef Hastalığı Haberleri

Sedef Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Sedef Hastalığı Haberleri

Tıp dilinde psoriasis olan Sedef hastalığı bir tür multifaktöryel etiyolojili deri hastalığıdır. Genetik bir yönü bulunan hastalık bazen hastanın ailesinde de görülmektedir. Sedef hastalığını artıran etmenlerin başında stres gösterilmektedir. Sedef hastalığı nedeniyle boğaz ve vücutta ortaya çıkan enfeksiyonlar damla tipi sedefi tetikleyen nedenlerdendir ve bu durum özellikle çocuklarda gözükmektedir. Sedef hastalığının en sık görülen çeşidi plak tipidir ve deride, özellikle de diz, dirsek sırt ve kuyruk sokumunda görülür. Kızarıklık, pullanma ve deride dökülme sedef hastalığının plak tipinin karakterize özellikleridir. Plak tipinin yanında Sedef Hastalığının ters sedef, eritrodermik sedef damla tipi sedef olmak üzere diğer çeşitleri de vardır. İlaç, ışık ve biyolojik ajanlar yoluyla tedavi uygulanır.

Sedef Hastalığı Haberleri

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 23-03-2024 11:43

Öyle bir şeyden losyon yaptı ki... Her derde deva!

Cilt bakımı kadınlar için oldukça önem taşıyor. Cilt bakımında yapılan çeşitli uygulamalar cildin sağlığını bozabiliyor. Kadınlar evde yaptıkları maske tarifleri ile ciltlerinin daha güzel görünmesini sağlıyor. TikTok'ta ilginç cilt bakım maskesinin her derde deva olduğunu paylaşan Ashley Lemieux, çok sayıda etkileşim aldı.

Kadin 15-02-2023 16:10

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız: Resmen hazine! Muz kabuklarının farklı kullanım alanları

Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...

Kadin 23-11-2022 09:38

Hastalığı nedeniyle vücudunun yüzde 90'ı lekeyle kaplı! Genç kadın hastalığa yol açan nedenin yaygın kullanılan ilaç olduğunu düşünüyor

Hastalıklar tüm hayatımızın değişmesine sebep olabiliyor. Sedef hastalığı cildin değişmesine sebep olan hastalıklar arasında bulunuyor. Ciltte ortaya çıkan pul pul görünümler sedef hastalığını işaret ediyor. Vücudunun yüzde 90'ından fazlasının sedef hastalığıyla kaplandığı belirten genç kadın bu hastalıkla nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Kadin 09-11-2022 15:45

Sedef tedavi edilmezse tansiyon ve kalp hastalıklarını da tetikleyebiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz: - "Sedefin vücudun görünür yerlerinde olması insanlarda ciddi ruhsal yıkımlara, içe kapanma dahil birçok soruna yol açabiliyor. Bunların sonucunda da metabolik sendrom dediğimiz başka hastalıklara tansiyon, kalp hastalığına eğilimler artıyor" - "Moral bozan, günlük yaşamı olumsuz etkileyen sedeften kurtulmak artık mümkün, tedavide çokça seçenek var. Akıllı ilaçlar, haplar, iğneler kullanıyoruz"

Yurthaber 09-10-2022 11:05

Yıllardır bu hastalıkla savaşıyor! Sedef hastalığının etkilerini iç çamaşırıyla paylaştı

Toplum hastalıklara karşı oldukça zorba olabiliyor. Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar hasta kişileri zor durumlara düşürebiliyor. Ancak yıllardır sedef hastalığıyla uğraşan Claire Spurgin hastalığının etkilerini paylaşarak kötü yorumlara karşı savaş açtığını gösterdi.

Haber 22-09-2022 10:52

Kimse bu etkilerini bilmiyor! Doğal ağrı kesici olan defne tohumunun faydaları saymakla bitmiyor

Sağlık sorunları için bitkisel ürünleri kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak birçok bitkinin faydaları bilinmiyor. Defne tohumu da oldukça faydalı olmasına rağmen etkileri bilinmeyen bitkiler arasında yer alıyor. Defne tohumu birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sağlıyor.

Haber 11-09-2022 13:13

Her şey boğaz ağrısıyla başlamıştı! Vücudu tamamen izlerle kaplandı

22 yaşındaki Ashling Armstrong adındaki genç kız Ocak ayında boğazından hissettiği boğaz ağrısı ve vücudunda çıkan sivilce sandığı lekeleri görmezden geldi. Ancak bu lekeler bir hafta içerisinde tüm vücuduna yayılarak leopar görünümüne sebep oldu.

Kadin 05-07-2022 15:43

Hayatının hatasını yaptı! Böyle olacağını hiç tahmin edemezdi

21 yaşındaki Emily Angel Pellegrini arkadaşlarıyla paylaştığı elektronik sigarası nedeniyle vücudunun yüzde 90’ında sedef hastalığı ortaya çıktığını belirtti. Talihsiz genç kadın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda vücudunda ki lekeleri göstererek elektronik sigara kullananları uyardı.

Haber 22-06-2022 12:28

Sedef hastalarına müjde! Tedavisi yok zannetmeyin

Sedef hastalığı sık karşılaşılan cilt hastalıkları arasında yer alıyor. Sedef hastaları bu hastalığın tedavisini olmadığını düşünerek kaygılanıyor. Ancak sedef hastalığının tedavisi artık var. Geliştirilen tedavi yöntemleri sedef hastalarına umut ışığı oldu. Cilt sağlığı ve kalp, eklem sağlığı için hastaların tedavi olması gerekiyor.

Haber 11-06-2022 11:31

Kavun kabuklarını sakın atmayın, bu şekilde değerlendirin! Şaşırtıcı faydaları: Sedef, egzama, saç dökülmesi...

Yaz geldi... Yaz meyvelerinden biri olan kavun tezgahlarda yerini aldı. Hem lezzetli hem de faydalı olan kavunun kabuklarının da en az kavun kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Çok az kişinin bildiği kavun kabuklarının faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız. İbn-i Sina’nın bile önerdiği kavun kabuğunu cilt bakımı rutininize eklemenin zamanı geldi de geçiyor bile...

Kadin 31-05-2022 09:45

Sedef hastalığına çok etkili! İster sürün ister...

Bir cilt bozukluğu olan sedef hastalığı, vücudun çeşitli bölgelerinde pullanma ve kızarma gibi lekelerin ortaya çıkmasına neden olur. Çocuklarda sedef hastalığı, vücutta damlacık şeklinde görülürken, yetişkinlerde ise plak şeklinde ve stabil olarak seyredebiliyor. Hindistan cevizi yağı, sedef hastalığının kaşıntılı yapısını nemlendiren ve yatıştıran doğal bir ürün olduğu için sedef hastalığının tedavisinde işe yarar. Gıda takviyesi olarak alınabilir veya topikal bir tedavi olarak kullanılabilir.

Haber 13-04-2022 06:58

Etkisi kanıtlı, doğal çare: Egzama, sedef, sivilce gibi cilt hastalıklarını söküp atar!

Güçlü tıbbi özellikleriyle bilinen çörek otu yağı, doğal çare olarak ön plana çıkıyor. Egzama ve sedefin yanı sıra baş ağrısı, eklem ve sırt ağrılarına karşı etkili olan çörek otu yağı enfeksiyon ve iltihaplara karşı da çok etkili. Antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve antikanserojen etkili çinko, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum ve amino asitler gibi birçok önemli mineralin yanı sıra A vitamini, C vitamini, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri de içerir.

Haber 04-03-2022 08:12

Cilt sorunlarınız bu nedenden dolayı kaynaklanıyor olabilir

Cilt problemlerinizden şikayetçi misiniz? Cildiniz neden problemli olduğunu tam olarak çözemiyor musunuz? Bunların nedeni stres olabilir. Stres birçok hastalığa neden olduğu gibi cilt bozuklarının nedenleri arasında da üst sıralarda yer alıyor. Çoğu hastalığı önlemek için stresten uzak durmak gerekiyor. İşte stresin neden olduğu cilt hastalıkları...

Haber 23-02-2022 11:07

Geçmez denilen sedef hastalığına doğal çare! Yok satıyor

Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, yaptığı bitkisel karışımla sedef hastalığına iyi gelen kremi ortaya çıkardı. Kreme en fazla ilgi ise sedef hastalığına çok fazla yakalandıkları öne sürülen Arap turistler gösteriyor.

Haber 23-02-2022 09:40

Cinsel organını bile kaplamıştı! Sedef hastalığıyla mücadele eden vücut geliştirmeni sosyal medya ilham oldu

Kanada’da yaşayan 24 yaşındaki Mohammed Khan tüm vücudunu kaplayan sedef hastalığı nedeniyle oldukça zor zamanlar geçirdi. Hastalığının cinsel organına kadar yayılmasından dolayı intihar etmeyi dahi düşündüğünü dile getiren Khan, egzersiz ve bitkisel bazlı sağlıklı beslenme sayesinde sedefle mücadele edebildiğini dile getirdi.

Trend 01-12-2021 11:08

Sedef hastalığıyla kaplı vücudunu cesurca sergiledi! Güzellik kalıplarına meydan okudu

25 yaşındaki Claire Spurgin, tüm vücudunu kaplayan ve sedef hastalığı olarak bilinen bir cilt problemiyle mücadele ediyor. Tüm dünya genelinde oluşan kusursuz güzellik kalıplarına meydan okuyan Spurgin, kimsenin onu durduramayacağını söyleyerek saklanmayı reddettiğini ifade ediyor.

Trend 08-11-2021 09:34

Vücuduyla ilgili eleştirilerden sıkıldı! Üstsüz pozlarıyla dünyaya meydan okudu!

Claire Spurg isimli genç kadının vücudunda, sedef hastalığı nedeniyle birçok iz bulunuyor. Bedenindeki farklılıktan dolayı eleştirilen Spurg, sosyal medyada iç çamaşırlı pozlarını paylaşarak, kendisini eleştirenlere meydan okudu.

Magazin 06-11-2021 17:08

Sedef hastalığı ile mücadele eden kadın cildinden utanıyor: Bana iğrenç diyorlar

Worcestershire’de yaşayan 29 yaşındaki Kirsty Jennings isimli kadın sedef hastalığı nedeniyle olumsuz eleştiriler aldığını itiraf etti. Günlük aktivitelerini yapmakta dahi zorlandığını dile getiren Jennings, dış görüntüsü nedeniyle toplumdan dışlandığını söyledi.

Trend 22-10-2021 10:50

Hastalığı hayatını kâbusa çevirdi! İnsanlar kendisinden kaçıyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Musa Sümbül’ün hayatı 26 yıldır mücadele ettiği sedef hastalığı nedeniyle çekilmez hale geldi. Yaklaşık 3 yıl önce Musa Sümbül'ün dramını anlatan haberin ardından Sümbül’e yardım eli uzanmış ve yeni bir tedaviye başlayan Sümbül’de iyileşme görülmüştü. Evlenme hayalleri kuran Sümbül'ün hastalığı yeniden nüksedince acı dolu günlere geri döndü.

Haber 22-09-2021 10:58

Haluk Levent bu kez kendisi için yardım istedi: Haydi şimdi sıra sizde

Toplumsal olaylara duyarlılığıyla ve yaptığı sosyal yardımlarla bilinen sanatçı Haluk Levent, bu kez sosyal medya üzerinden kendisi için yardım istedi. Levent, kollarında ve ayak diz kapaklarında egzama-sedef benzeri bir sorun olduğunu belirterek, "Vücuduma yayılmadan tedavisini yaptırmak istiyorum. Bir yerlere gittim merhemler fayda etmedi. Haydi şimdi sıra sizde" dedi.

Magazin 08-08-2021 20:59

Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi nasıl etki eder?

Sedef hastalığı cilt hücrelerinin normale göre çok daha hızlı çoğalmasına sebebiyet veren bir cilt hastalığıdır. Ciltte beyaz pullanma ve kırmızı lekeler görülmesi gibi belirtilerle dikkat çeken sedef hastalığı ömür boyu devam eder. Peki sedef hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi de kullanılabilir. Bu yöntemle limbik sisteme etki etmek hedeflenir. Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş sedef hastalığında akupunktur tedavisini anlattı.

Haber 07-07-2021 07:48

Sedef hastalığı tedavisi mümkün! Sedef hastalığı nasıl geçer?

Sedef hastalığı, vücudun her yerinde görülebilen, küçük toplu iğne başından büyük lezyonlara ve daha da ileri giderek bütün vücudu kaplayabilen bir hastalıktır. Kırmızı bir zemin üzerinde, sedef rengi beyaz kabuklarla kendini gösterir. 'Sedef' ismi verilmesi bundandır. En sık görüldüğü yerler, dirsek, diz ve saçlı deridir. Bunun yanında her deri bölgesinde görülebilir.

Haber 02-02-2021 16:19

Baş düşmanı strestir: Sedef hastalığı belirtileri nelerdir?

Vücut üzerindeki deri döküntüsü ile meydana gelen sedef hastalığı, dünya nüfusunun yüzde 3’ünde görülüyor. Bakteriyel enfeksiyonlar ve psikolojik bozukluklardan oldukça etkilenen bu hastalık, erkekleri ve kadınları aynı oranda etkiliyor. Peki sedef hastalığı belirtileri nelerdir?

Haber 22-12-2020 15:59

Ünlü şarkıcı Leann Rimes çırılçıplak soyundu: Bunu yaparken utanmam çünkü...

ABD'nin en ünlü country müzik şarkıcılarından biri olan Leann Rimes tüm vücudunu saran sedef hastalığını göstermek için farkındalık yaratmak adına soyundu.

Magazin 30-10-2020 14:12

Sedef bulaşıcı mı? Neden olur?

Sedef hastalığı uyarısında bulunan uzmanlar, dünyada 125 milyondan fazla kişide sedef hastalığı görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye'de yüzde 1-5 oranında görülme sıklığına ulaşan sedef hastalığı, ciltteki lezyonun inciye benzetilmesi nedeniyle bu ismi almış. Hastalığın bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, sedef hastalığının nedenleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 27-10-2020 15:35

Sıcak sudan uzak durun! Sedef hastalığını evde tedavi etmenin 9 yolu

Sedef hastalığı, ciltte kırmızı, pul pul lekelerle kendini belli eden bir otoimmün bozukluktur. Cildinizi etkilese de, sedef hastalığı aslında bağışıklık sisteminizde vücudunuzun derinliklerinde başlar. Tedavisi olmamasına rağmen, sedef hastalığının semptomlarını hafifletmek için birçok tedavi mevcuttur. İşte evinizin rahatlığında hafif semptomları yönetmenin 10 yolu.

Haber 29-09-2020 08:58

Arap zamkı sedef hastalığına iyi gelir mi? Arap zamkı ne işe yarar? Arap zamkı nedir?

Çok sayıda insanın şikayetleri arasında bulunan sedef hastalığı ile ilgili yeni bir ürün gündeme geldi. Arap zamkı sedef hastalığına iyi gelip gelmediği araştırılıyor. Peki, Arap zamkı nedir? Arap zamkı ne işe yarar? Arap zamkı nasıl kullanılır? İşte Arap zamkı ile ilgili detaylar...

Haber 18-08-2020 13:57

Sedef hastalığı: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Derideki sedefi ve beyaz renkteki kepeklenmelere sebep olan döküntülerle kendisini gösterebilen sedef hastalığı genellikle dirsek, diz ve saçlı deri gibi bazı bölgelerde görülür.

Haber 24-06-2020 10:27

Tüm vücudunu sedef saran hasta derdine Ankara’da çare arıyor

Adana’da yaşayan ve vücudunun neredeyse tamamına yayılan sedef hastalığından kurtulmak için çağrıda bulunan Murat Kılıç’a Ankara’dan yardım eli uzatıldı.

Trend 04-12-2019 10:14

İki yılda tüm vücudunu kapladı! Kimse korkmasın diye dışarı çıkmıyor

Adana’da sedef hastalığı yüzünden vücudunun neredeyse tamamında pullanma meydana gelen Murat Kılıç, rahatsızlığından dolayı birçok insanların kendisinden korkup uzaklaşmasına üzülüyor. Yolda yürürken, berberde otururken insanların korku dolu bakışlarına maruz kalan Kılıç, tedavisi için yardım bekliyor.

Haber 28-11-2019 10:32

Sedef hastalığının tedavisinde Hayat Var Projesi

Sedef hastalığının bulaşıcı olmadığını ve tedavi edilebilir olduğunu vurgulamak için Türkiye Psoriasis Derneği ve Novartis ortaklığında yürütülen "Sedef Hastalığının Tedavisinde Hayat Var Projesi"nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Trend 27-11-2019 14:04

Sedef hastalığı farkındalık haftası

Psoriasis Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gürer, - "Çocuk ve genç hastalarda en çok streptokokkal boğaz enfeksiyonları, üriner sistem enfeksiyonları, bazı ilaçlar, deride oluşan sıyrık, kesi, çizik gibi yaralanmalar, şiddetli kaşıntı ve şiddetli güneş yanıkları psoriasisi şiddetlendirebilir"

Haber 29-10-2019 15:03

Sedef hastalarının, güneşten korunması gerekiyor

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nahide Onsun: - "Herkes için zararlı olan fazla güneş altında kalmak deri kanseri riskini artırdığı gibi sedef hastalarında şiddetli yinelemelere neden olabiliyor"

Haber 06-08-2019 12:20

Dünyaca ünlü balıklı kaplıca şifa dağıtıyor

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan ve sedef hastalığının dünyadaki tek doğal tedavi merkezi olduğu belirtilen balıklı kaplıca, son 5 yılın en dolu sezonunu geçiriyor. Yurt içi ve yurt dışından kaplıcaya gelenler, selenyumlu sudaki 'doktor balıklarla' şifa buluyor. Sağlık Bakanlığı'nın sedef hastaları için belirlediği destekleme oranının artırılması halinde daha fazla insanın merkeze geleceği belirtildi.

Trend 05-08-2019 12:05

İzmir'de Sedef Hastalığı Hasta Bilgilendirme Okulu etkinliği

İzmir'de sedef hastaları ile doktorlar "Sedef Hastalığı Hasta Bilgilendirme Okulu" etkinliğinde bir araya geldi - Manisa Sedef Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Öztürkcan: -"Sedef hastalığı ve tedavisi ile ilgili araştırmalar büyük bir hızla devam etmektedir ve tedavi seçenekleri artmaktadır. Bu nedenle gelişmelerden haberdar olmak için hastaların doktoru ile ilişkisini kesmemesi, sürekli irtibat halinde olması oldukça önemlidir"

Yurthaber 28-06-2019 22:26

İzmir'de Sedef Hastalığı Hasta Bilgilendirme Okulu etkinliği

İzmir'de sedef hastaları ile doktorlar "Sedef Hastalığı Hasta Bilgilendirme Okulu" etkinliğinde bir araya geldi - Manisa Sedef Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Öztürkcan: -"Sedef hastalığı ve tedavisi ile ilgili araştırmalar büyük bir hızla devam etmektedir ve tedavi seçenekleri artmaktadır. Bu nedenle gelişmelerden haberdar olmak için hastaların doktoru ile ilişkisini kesmemesi, sürekli irtibat halinde olması oldukça önemlidir"

Haber 28-06-2019 22:22

Başta kendini öldürmeyi bile düşündü! Ama şimdi...

22 yaşındaki Georgia Harris sedef hastalığına farkındalık yaratmak için cilt problemini gizlemek yerine onunla ne kadar barışık olduğunu gözler önüne seriyor. Lekeleri yüzünden yıllarca başkaları tarafından alay konusu olduğunu söyleyen genç kızın ilham veren hikayesi, görenlere ders oluyor...

Trend 27-04-2019 10:54

Sedef hastalığının çözümü bu doğal yollarda yatıyor! İşte denenmiş 9 çözüm

Dünya çapında 125 milyondan fazla cildinde kuru kaşıntıdan yani sedef hastalığından muzdarip. Bu kadar büyük bir sayı, bu mücadelede yalnız olmadığınız anlamına geliyor. İşte yaşam kalitenizi ve özgüveninizi artıran, iltihaplı bölgeleri tedavi ettiği kanıtlanan 9 doğal yol. Bu çözümlerin hepsi denenmiş!

Kadin 14-01-2019 15:36

Cinsel fonksiyon bozukluğunun nedeni bu olabilir! Genital bölge üzerinde...

Dünya genelinde 52 bin hasta üzerinde gerçekleştirilen 28 farklı bilimsel araştırmayı değerlendiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kuru, cinsel fonksiyon bozukluğunun sedef hastalarında, diğer insanlara göre 5, 5 kat daha fazla görüldüğünü belirtti, sedefe bağlı eklem hastalığı (sedef romatizması) olanlarda da bu oranın daha yüksek durumda olduğunu söyledi.

Kadin 25-12-2018 09:25

İnsanlar korkudan yanına dahi yaklaşamıyordu! Sonuca akrabaları bile şaşıp kaldı

Antalya'da yaşayan 42 yaşındaki Musa Sümbül isimli kişi, 23 yıldır mücadele ettiği sedef hastalığından kurtuldu.

Haber 20-09-2018 16:11

Artık rahatça dışarıya çıkabiliyorum

Antalya'da 23 yıldır sedefle mücadele eden 42 yaşındaki Musa Sümbül, hastalığından büyük oranda kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor - Sümbül: - "Artık rahatça dışarıya çıkabiliyorum. Eskiden beni görenler korkup kaçıyordu"

Yurthaber 20-09-2018 16:00

Artık rahatça dışarıya çıkabiliyorum

Antalya'da 23 yıldır sedefle mücadele eden 42 yaşındaki Musa Sümbül, hastalığından büyük oranda kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor - Sümbül: - "Artık rahatça dışarıya çıkabiliyorum. Eskiden beni görenler korkup kaçıyordu"

Haber 20-09-2018 15:16

Sedef hastalığıyla mücadele eden kadın, ilham kaynağı olmak istiyor

İnsanların acı dolu bakışları yüzünden yılllardır cildini gizleyen 21 yaşındaki sedef hastası Katrina Desjardins, artık cildini saklamıyor. Acı veren lekelerini bir 'aksesuar' gibi gören Katrina, ''Bu lekeler benim bir parçam. Onlar olmasaydı kendimi çıplak gibi hissederdim'' diye konuşuyor.

Kadin 06-07-2018 08:57

Dışarıya çıkmaya utanır hale geldim

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Musa Sümbül, vücudunu saran sedef hastalığıyla 23 yıldır mücadele ediyor - Sümbül: - "Dışarıya çıkmaya utanır hale geldim. Çevremdekilerin dikkatli bakışları beni yoruyor. Sağlığıma kavuşmak istiyorum"

Haber 04-07-2018 13:46

Hayatı kâbusa döndü! İnsanlar onu görünce korkup kaçıyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Musa Sümbül’ün hayatı 23 yıldır mücadele ettiği sedef hastalığı nedeniyle kabusa dönmüş durumda. 23 yıl önce bir sabah uyandığında derisinde kızarıklıklar olduğunu gören ve hastaneye giden Sümbül, kendisine verilen ilacı kullanmış ancak derisindeki kızarıklıklar artarak devam etmiş. Antalya Tıp Fakültesine giden ve kullandığı ilacın ters etki yaptığı söylenen Sümbül’ün derisinde pullanma ve iltihaplanma oluşuyor.

Haber 04-07-2018 09:27

Sedef hastalığıyla mücadele eden model, ilham kaynağı olmak istiyor

İspanya'da yaşayan Celia Martinez'e, 16 yaşında sedef hastalığı teşhisi konuldu. Vücudunun %90'ını kaplayan sedef hastalığı nedeniyle zor günler geçiren ancak zamanla yaralarıyla yaşamaya alışan genç kız kariyerine modellik yaparak devam ediyor; ve kendisi gibi olan kişilere ilham kaynağı olmak istiyor.

Kadin 16-04-2018 13:39

Önce saçkıran olduğunu düşündü ancak...

11 yaşında, saç derisindeki lekeler yüzünden saçkıran olduğunu düşünen İngiltere Hampshire'de yaşayan Alice Weekes, 15 yaşında sedef hastası olduğunu öğrendi. Şu an 18 yaşında olan Alice, vücudunun yüzde 70'ini kaplayan yaralarına rağmen cildini sevdiğini söylüyor.

Kadin 06-02-2018 15:09

Yıldız Tilbe'nin görüntüsü üzdü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir mekana eğlenmeye gelen Yıldız Tilbe'nin görüntüsü, hayranlarını üzüntüye boğdu.

Magazin 25-08-2015 16:23