Şeker Hastalığı Haberleri

Duyan akın ediyor, bidon bidon doldurup götürüyor! Yıllardır hastalığa yakalanan 1 kişi bile yok: İşte Türkiye'nin 'şifalı su' köyü

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Karatekin köyü son zamanlarda şehir dışından gelen ziyaretçi akınına uğradı. Çeşmelerden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiğini duyanlar bidon bidon doldurup evlerine götürüyor. Köyde hiç kimsenin şeker hastalığına yakalanmaması da dikkat çekti.

Haber 15-04-2024 11:48

Ani öfke patlamalarına dikkat! Gizli şekere yakalandığınızı nasıl anlarsınız?

Gizli şeker hastalığı, bazen belirtileri fark edilmeden ilerleyebilen bir durumdur ve tanısı konulması zaman alabilir. Gizli şeker hastalığının belirtilerini ve bu belirtileri nasıl tanıyabileceğinizi ele alacağız. Kan şekerinin kontrol altına alınmaması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, bu belirtileri fark etmek ve erken müdahale etmek önemlidir.

Kadin 13-04-2024 16:04

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Şeker hastalığı neden olur? Şekeri çok çabuk ne düşürür?

Şeker hastalığı tıp literatüründe diyabet olarak adlandırılan kronik bir metabolik bozukluktur. Bu hastalık, vücutta kan şekerinin (glukozun) normalden yüksek seviyelerde seyrettiği durumu ifade eder. İnsülin hormonunun yetersiz üretimi veya etkisiz kullanımı nedeniyle glukozun hücrelere giremediği durumlar, şeker hastalığının temel mekanizmalarını oluşturur. Peki, şeker hastalığına ne iyi gelir?

Haber 27-08-2023 16:39

Tehlikeli hastalığın en önemli belirtileri! Kol ve bacaklarınız sinyal veriyor olabilir! Hemen doktora başvurun

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalık. Diyabetin semptomarı genellikle benzerdir ancak hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak biraz değişir. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 03-08-2023 09:12

Tehlikeli hastalığın gizli belirtisi! Kokuyu alıyorsanız hemen doktora koşun

Sağlık sorunları vücutta farklı şekillerde kendini belli ediyor. Hastalık daha ilk aşamalarda farklı belirtiler gösteriyor. Çağın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan diyabet diğer adıyla şeker hastalığının da farklı belirtileri bulunuyor. Şeker hastalığının tedavisine erken başlamak ise organların hasar görmesini engelliyor. İşte şeker hastalığının belirtileri

Haber 28-07-2023 09:41

Cildinizde ortaya çıkan tehlikeli diyabet belirtisi! Hastaların yüzde 55'i aynı durumu yaşıyor

Ciltte meydana gelen ufak değişimler görmezden gelinse de çok ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uzmanlar diyabet hastalarının yüzde 55'inin yaşadığı cilt problemlerini açıklayarak diyabet belirtileri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 09-05-2023 09:10

Diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, nasıl yapılır? Diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi işe yarar mı, kaç seans sürer?

Hiperbarik oksijen tedavisi, medikal tedavi yöntemleri arasında bulunan ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi şekline uygun görülen herkese kolay bir şekilde yapılabilir. Diyabetik hastalığına sahip olan kişilerde de etkin olarak tercih edilen bir uygulamadır. Peki, diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi kaç seans sürer?

Haber 20-04-2023 09:16

Türk araştırmacılar buldu! Diyabetin ciltteki bilinmeyen belirtisi... Hemen kontrol edin!

Diyabet çağımızın riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Tüm yaşam koşullarının değişmesine sebep olan diyabetin tehlikeli hastalık risklerini artırmaması için erken teşhis edilmesi ve doğru tedaviye başlanılması gerekiyor. Türk araştırmacılar ciltte ortaya çıkan tip 2 diyabet riskinin yüksek olduğu o belirtiyi açıkladı.

Haber 05-03-2023 09:07

Diyabetin en büyük düşmanı! Yemeklerden yarım saat önce yenilirse kan şekerini düşürüyor

Diyabet tüm yaşam alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Diyabetin körlük, uzuv kaybı gibi riskli durumlara sebep olmaması için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyabete karşı zırh gibi koruma sağlayan bir meyvenin yemeklerden yarım saat önce yenildiğinde kan şekerini düşürdüğü öğrenildi.

Haber 22-02-2023 22:20

Fitoterapi şeker hastalığı tedavisine iyi gelir mi, tedavi edilir mi? Şeker hastalığı tedavisinde fitoterapi nedir?

Şeker hastalığı çağımızın en tehlikeli ve en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kişilerin hayatında ciddi aksaklıklara yol açabilmektedir. Ancak sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da şeker hastalığına rastlanmaktadır. Bu hastalığın tedavisi için ilaç ve insülin kullanılır. Bunların yanında fitoterapi uygulamalarına da başvurulabilir. Peki, şeker hastalığında fitoterapi tedavisi uygulamaları nelerdir?

Haber 17-02-2023 10:27

Dikkat! Bir yılda milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldu... Risk giderek artıyor

Sağlıksız beslenme ve zararlı yaşam alışkanlıklarının erken ölüm riskini artırdığı biliniyor. Çevresel koşullar milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor. Kış aylarında artış gösteren hava kirliliği nedeniyle görülen ölüm sayısı göz korkuttu. Uzmanlar hava kirliliğinin etkileri ve dikkat etmemiz gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 12-01-2023 10:40

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber 02-01-2023 17:29

Hemen bırakın: İki haftada vücudunuzda gerçekleşecek değişimlere inanamayacaksınız

Yaşanan birçok sağlık sorunu yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanıyor. Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda ufak sorunlarla başlayıp ciddi hastalıkların gelişmesinde büyük rol oynuyor. Şeker de en tehlikeli gıdalar arasında yer alıyor. Uzmanlar iki hafta şekersiz kaldığınızda vücudunuzda gerçekleşecek değişimleri açıklıyor.

Haber 20-12-2022 10:35

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber 12-12-2022 09:18

Kokuyu alıyorsanız doktora koşun! Şeker hastalığının gizli tehlikesi

Çağımızın ciddi ve sık görülen hastalıklarından olan şeker hastalığı sağlık için oldukça tehlike oluşturmaktadır. Şeker hastalığının tedavisine erkenden başlamak organların hasar görmesini engellemektedir. Uzmanlara göre gözden kaçan çok belirgin şeker hastalığı belirtileri bulunur. Aşağıda bulunan belirtilere sahipseniz mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 24-11-2022 17:29

Sadece bir bardak yeterli! Ölümcül hastalığa yakalanma riskini azaltıyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklar arasında bulunan diyabet sağlığı oldukça etkiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alan diyabet hastalığının tedavisinin yetersiz kalması ölümcül sonuçlara yol açıyor. Diyabet riskini düşürmek için doğru beslenme oldukça önem taşıyor. Uzmanlar süt içmekle diyabet riskinin bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Haber 16-09-2022 15:37

Fark etmiyorsunuz ama içten içe zehirliyor! Direkt diyabete yol açıyor

Toplumda en sık görülen hastalıklardan olan diyabet başka hastalıkları tetikleyerek ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Diyabet hastalarının hayatları boyunca beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yediğimiz bazı yiyecekler diyabete yol açıyor.

Haber 16-09-2022 12:04

Her şey elinizden anlaşılıyor! Elinize dikkat ederek diyabet hastalığını teşhis edebilirsiniz

Diyabet toplumda sıklıkla görülen ve kalp, göz, böbrek gibi organları doğrudan etkileyen bir hastalık. Diyabet hastalarının bu hastalığı erkenden teşhis etmesi hastalık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar diyabetin ellerinizde belirti verebileceğini bildiriyor.

Haber 11-09-2022 09:19

Her 4 kişiden 1'inde görülüyor: Sinsice ilerliyor, kalp hastalıklarına yol açıyor

Sağlıksız yaşam koşulları çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumda en sık görülen hastalıklar arasında bulunan şeker hastalığı çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Şeker hastalığını erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hastalığın gidişatında önem taşıyor.

Haber 06-09-2022 12:04

Şişkinliğin nedeni yorgunluk değil: Önleminizi alın! Diyabet nedir? Diyabet belirtileri nelerdir?

Diyabet toplumda en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Tüm sağlığı etkileyen diyabeti önceden teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemlerini uygulamak sağlık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar ayaklarınızda gördüğünüz değişimlerin diyabet belirtisi olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-08-2022 11:37

Şeker hastalığı ve kanser önceden anlaşılabilir mi? Dikkatli olun! Diyabet ve kanser hastalarında daha fazla bulunuyor

Şeker hastalığı ve kanser çağımızın en sık rastlanan tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Bu hastalıkları erken teşhis etmek tedavi sürecini oldukça olumlu yönde etkiliyor. Uzmanlar şeker hastalığı ve kanserin önceden belirti verebileceğini bildiriyor. En sık rastlanan hastalıklardan olan şeker hastalığı ve kanserin tedavisi oldukça önem taşıyor. Doğru tedavi uygulanmadığında ölümle sonuçlanabilen durumlara yol açabilen bu hastalıkları erken teşhis etmek hayat kurtarıyor.

Haber 08-08-2022 12:41

Çok dikkat edin! Sinsice ilerleyerek ölüme sebep oluyor

Yağlı karaciğer hastalığı olarak bilinen NASH hastalarda çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Sinsice ilerleten hastalıklar arasında bulunan NASH birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Belirti vermeden ilerleyen NASH ölüme yol açabiliyor. NASH hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.

Haber 30-06-2022 16:04

Bu belirti varsa dikkat! Kangrene sebep olabilir

Diyabet toplumun en sık karşılaştığı hastalıklar arasında yer alıyor. Tüm yaşam biçimini etkileyen diyabet hastalığının tedavisi büyük önem taşıyor. Diyabetin etkilerini azaltmak için erken teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemini uygulamak gerekiyor. Diyabet hastalarının sağlıklarını korumaları için ayaklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayak sağlıkları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Haber 30-06-2022 12:19

Şekeri en hızlı düşüren gıdalar! Diyabet hastaları bunları mutlaka tüketin

Diyabet çağımızda sıklıkla karşılaşılan hastalıklardan. Diyabet hastalarının tüm hayatını etkileyen bu hastalığın etkilerini azaltmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmeleri gerekiyor. Şekeri en hızlı şekilde düşürecek ve kan şekerini dengeleyecek besinleri tüketmek istiyorsanız aşağıdaki gıdaları yemeniz gerekiyor.

Haber 13-06-2022 12:42

Diyabetiniz varsa bu şekilde beslenerek sağlığınızı kontrol altına alın!

Diyabet, her yaşta ve cinsiyette görülebilen toplumun sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabetin başka hastalıklara yol açmaması ve çeşitli problemler yaratmaması adına diyabet hastalarının tedavisine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyabet hastaları için en uygun beslenme şeklini aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Haber 06-06-2022 09:39

Diyabet dostu denilen şerbetli tatlılara aldanmamak gerekiyor

Türk Diyabet Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva: - "İster rengi mor olsun, yani mor meyvelerden alınan meyve şekeriyle yapılsın, ister fruktozla yapılsın içinde yağ ve un bulunur. Mor meyvelerin şekerinden yapılmış baklavada da şeker vardır. Bunu da diyabetli hastalara kısıtlamak ya da çok ölçülü vermek zorundayız" - "(Klasik baklavayla) Aynı miktarda karbonhidrat, aynı miktarda şeker içerir. Renginin hiçbir önemi yoktur"

Yurthaber 01-05-2022 11:06

Vajinal akıntınız bu şekildeyse dikkat! Hastalık habercisi olabilir

Vajinal akıntı sağlıklı bir vajinada olması gereken bir durumdur. Çeşitli vajinal akıntılar vardır. Kokan ve farklı renklerde görülen vajinal akıntılar hastalıkların habercisi olabilmektedir. Akıntı renginize ve kokusuna göre mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Kadin 13-04-2022 12:58

Dikkat! Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine neden olabilir

Şeker hastalığı en yaygın hastalıklar arasında bulunuyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen şeker hastalığı herkesi tehdit altına alıyor. Şeker hastalığına sahip kişiler hayat düzenlerini bu hastalığa uygun hale getirmezlerse başka hastalıklara zemin oluşmasına engel olamıyorlar. Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine ve daha birçok hastalığa neden olabiliyor.

Haber 11-04-2022 10:31

Ani bebek ölümlerine sebep olabiliyor! Gebelik şekeri belirtileri...

Gebelik sürecinde anne adaylarının değişen vücut sistemleri ile birlikte birçok hastalık ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıkların fark edilmemesi veya dikkate alınmayarak tedavi edilmemesi anne adaylarında ve bebeklerde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Anne adaylarının yükselen şekerlerinin tespit edilmemesi ani bebek ölümlerine neden olabiliyor. Uzmanlar gebelik şeker testi yapılmasının önemini belirtiyorlar.

Kadin 23-03-2022 16:00

Şeker hastalığından kurtulmak mümkün!

Şeker hastalığı günümüzde en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alıyor. Şeker hastalığına sahip kişiler sağlıklarını riske atmamak adına tüm hayatlarını diyabete uyacak şekilde düzenlemek zorunda kalıyorlar. Metabolik cerrahi ile şeker hastalığından kurtulabilirsiniz! Metabolik cerrahi sadece şeker hastalığını değil hipertansiyon ve kolesterol yüksekliğini de çözebilir.

Haber 21-03-2022 10:26

Işıkları kapatın! Etkisine inanamayacaksınız

Uyku düzeni kişinin tüm sağlığını etkileyen en önemli ihtiyaçlardan. Düzensiz uyku düzeni sağlığın bozulmasına neden oluyor. Uykudan yorgun bu kalkıyorsunuz? Uzun süre uyusanız dahi uykunuzu alamıyor musunuz? Bunun nedeni uyurken ışıkların açık kalması olabilir. Işığı açık ortamda uyumak vücudu uyanık hale getirebiliyor. Işıkları kapalıyken uyumak ise vücudunuzu kalp ve şeker hastalıklarından koruyor.

Haber 15-03-2022 12:50

Kaşlarınız bu şekildeyse diyabet hastası olabilirsiniz

Diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıkların oluşmasında büyük rol oynayan bir hastalık türüdür. Birçok farklı belirtisi bulunan diyabetin kaş rengi ile de alakalı olduğu öğrenildi.

Haber 07-03-2022 14:54

Müge Anlı'nın hastalığı ne? Müge Anlı canlı yayında açıkladı: Size söylesem...

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bir konuğun hastalığını bahane ederek yaptığı açıklamaya Müge Anlı sessiz kalmadı. Müge Anlı hastalığına dair konuşarak "Söylesem 'bu kadın nasıl canlı yayına çıkıyor' dersiniz!" yorumunda bulundu. Peki sunucu Müge Anlı'nın hastalığı ne?

Magazin 20-01-2022 07:49

Şeker hastaları için umutlandıran haber: İleriye doğru atılmış harika bir adım

Kanada’da gerçekleştirilen tıbbi bir çalışma, kök hücre temelli bir tedavi yolu ile şeker hastalarının ihtiyacı olan insülinin vücutta üretilebileceğini ortaya koydu.

Haber 06-12-2021 08:49

Tatlı severlere yeni alternatif: Mor künefe

Şeker hastalarının rahat bir şekilde tatlı tüketimini sağladığı belirtilen, başta aronya olmak üzere çeşitli bitkilerden üretilen 'MorMiks' adlı üründen mor renkli künefe yapıldı. Prof. Dr. İhsan Kara, "MorMiks gıdadaki şekeri sıfırlamıyor. Şekerin kana geçmesini kana karışmasını yavaşlatıyor. Genleri farklı bir şekilde çalıştırıp kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlıyor" dedi.

Haber 31-10-2021 11:31

Şeker hastaları için diyet listesi!

Tip 2 diyabet olarak bilinen şeker hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir dizi kuralları yerine getirmesi gerekiyor. Bu kuralları yerine getirenler, şekerin vücuda vereceği tahribattan kaçabileceği gibi istedikleri kiloya kavuşma imkanı da bulabilirler.

Haber 22-09-2021 17:13

Agave şurubu tatlandırıcı olarak sağlıklı mı?

Son günlerde sosyal medyada sağlıklı beslenme ve yaşam trendleri popülerleşmeye başladı. Özellikle şeker hastaları tarafından ‘doğal tatlandırıcı’ olarak kullanılan agave şurubundan yapılan tarifler trend oldu. Üstelik sadece şeker hastaları değil hayatından rafine şekeri çıkartmak isteyenlerde agave şurubuna yöneldi. Peki agave şurubu nedir? Agave şurubu hangi bitkiden yapılır? Agave şurubu sağlıklı mıdır?

Yemek 11-08-2021 17:57

Koronavirüs sonrası hangi hastalıklar görülüyor? 'Tam kapanma olmazsa...'

Koronavirüs geçiren kişilerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, tam kapanma olmadığı müddetçe vakalarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Haber 11-04-2021 09:36

Şeker hastaları Ramazan'da oruç tutabilir mi? İşte oruç tutamayanlar ne yapacak?

Şeker hastalığı, toplumumuz içinde sıklıkla görülen ve ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir hastalıktır. Şeker hastalarının ramazanda oruç tutma konusunda ise her zaman talep ve soruları olur. Bu konu aslında oldukça karmaşık bir konu, bu nedenle her hasta özel olarak değerlendirilmelidir. Peki, şeker hastaları Ramazan'da oruç tutabilir mi? İşte oruç tutamayanlar ne yapacak?

Haber 08-04-2021 17:12

Ramazanda şeker hastalarına sugay hurması önerisi

Ramazan ayına girmeye hazırladığımız şu günlerde oruç açmak için sofraların vazgeçilmezi olan hurmalar da raflardaki yerlerini aldı. Kronik hastalığı olanlar için tercih edilen besinlerin bir kat daha önemli hale geldiği Ramazan ayında çeşitleri bulunan hurmada da doğru olanı seçmek oldukça önem taşıyor. Özellikle şeker hastalarının dikkat etmesi gereken hurma seçiminde az şekerli besin değerlerine sahip olan hurmaya yönelmek gerekiyor. Bu noktada da sugay hurması kurtarıcı rol üstleniyor.

Haber 05-04-2021 15:48

15 yıl sonra diyabeti yenmeyi başardı!

Diyabet hastası 38 yaşındaki Sibel Balcı, 15 yıldır sürdürdüğü savaşta galip geldi. Tip 1 diyabet hastalığı ile mücadele eden Balcı, diyet ve endokrinoloji tedavisi ile hastalığını kontrol altına aldı. Diyabeti bir yaşam biçimi haline getirdiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyleyen Balcı, doktorların tavsiyelerine uyarak sosyal hayatına dönmeyi başardığını söyledi.

Haber 18-02-2021 17:22

İnsülin direnci belirtilerinden biri de yedikten sonra acıkmak

Yemek yedikten sonra çabuk acıkma, doygunluk hissinin geç oluşması, tatlı yeme isteğinin sık olması, ellerde soğukluk ve titremelerin insülin direnci belirtileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, diyabet hastalığının önlenmesi için erken önlem almanın önemine değindi.

Haber 17-02-2021 17:54

İdrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?

İdrar kaçırma neden olur diye merak edenlere bu sorunun şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın öncüsü olabileceğini söyleyebiliriz. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen idrar kaçırma probleminin en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Sultan Şalk, idrar kaçırmaya iyi gelecek yöntemleri anlattı.

Haber 16-02-2021 14:27

Şeker hastalığı ayak şeklini de bozuyor!

Şeker hastalığının neden olduğu bir sorun da ayak şeklindeki bozulmalar. Şeker hastalarının ayaklarına çok iyi bakmaları gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Neşe Kurt Özkay, ayak yarası tedavilerinde erken müdahalenin önemine vurgu yaptı.

Haber 04-01-2021 14:43

Evinde kenevir ele geçirilen adamın savunması 'pes' dedirtti: Şeker hastalığına iyi geliyor

Adana'da evinin bahçesinde ekili 257 kök Hint keneviri ele geçirilen Zekayi Ç. (59) tutuklandı. Zekayi Ç.’nin emniyetteki ifadesinde şeker hastası olduğunu öne sürüp, "Bu bitkinin hastalığıma iyi geldiğini öğrenince evimin bahçesinde yetiştirip, kurutup, suyunu içtim. Hastalığıma çok iyi geldi" dediği belirtildi.

Haber 10-09-2020 10:45

Uzmanlar diyabet konusunda uyardı: “Cinsel hayatı da vuruyor”

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon insanın mustarip olduğu diyabet hakkında uzmanlar uyardı. Erkeklerde şeker hastalığının hem sinir hem de damar hasarı yaratarak sertleşme sorununa yol açtığını ve uzun yıllar kontrol edilmeyen diyabet hastası erkeklerde cinsel sorunların da gelişebildiği belirtildi.

Haber 31-08-2020 14:35

Mesane problemi uyarısı! Altında yatan neden şeker hastalığı ise...

Şeker hastalarına nörolojik mesane problemi ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Tufan Tarcan, nörolojik mesane problemi yaşayan kişilerde önemli olan noktanın altta yatan hastalığın tedavisi olduğuna dikkat çekti.

Haber 26-08-2020 15:51

Şeker Hastalığı (Diyabet) Rehberi: Nedir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Tıp literatüründe diyabet, halk arasında ise şeker hastalığı; pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebilir. Diyabet yüzünden kandaki glikoz seviyesi çok yüksek noktalara ulaşabilir. Metabolizma bu durumdan etkilenirse vücut, standart glikoz seviyesini koruyamaz. Bunun sebebi ise bedenin artık yeterli derecede insülin üretememesidir. Çoğunlukla yetişkinlerde görülen şeker hastalığı, başta obezite hastası olan pek çok çocukta da görülebilir.

Haber 22-05-2020 18:02