Selebral Palsi Haberleri

Engelli genç bilek güreşiyle hayata tutundu, Türkiye şampiyonu oldu

Gümüşhane’de doğuştan gelen serebral palsi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 18 yaşındaki Doğukan Kurt, bilek güreşiyle hayata tutundu.

Yurthaber 2024-03-07 09:55:03

Engelli çocuğu olan öğretmen idareciliği bırakıp hayatını engelli çocuklara adadı

Diyarbakır'da serebral palsi hastası oğlu olan beden eğitimi ve spor öğretmeni 53 yaşındaki İsmail Teyhun, 15 yıl sürdürdüğü idareciliği bırakıp, hayatını engelli çocuklara adadı.

Yurthaber 2024-01-09 11:45:44

Mersin’de Serebral Palsi Farkıdalık Günü etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’ dolayısıyla, ‘serebral palsi’ tanılı özel bireylere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.

Yurthaber 2023-10-11 10:33:06

Kesilmesini istediği ayaklarıyla yürümeyi başardı

Konya’da küçük yaşlarda yakalandığı serebral palsi hastalığı nedeniyle ayakları yan basan ve yürümekte zorluk çektiği için ayaklarının kesilip protez takılmasını isteyen 16 yaşındaki genç kız, internetten yaptığı araştırmada rahatsızlığıyla ilgili tedavi aşamasının olduğunu öğrendiği Konya Şehir Hastanesinde 4 ameliyatı içerin bir operasyonun geçirdi ve 1 yıllık tedavisi sürecinden sonra yürümeyi başardı.

Yurthaber 2023-10-04 10:55:11

Engelli adama akılalmaz işkence! Resmen kendi evinde esir hayatı yaşadı...“Eşimin bakıcımla ilişkisi vardı”

40 yaşında engelli bir birey olan Tom Somerset-How gerçekler ortaya çıkana kadar eşi ve yatılı bakıcısının kendisine uyguladığı işkence dolu 4 yılı anlattı. Serebral palsi hastası olan ve 24 saat bakıma ihtiyaç duyan Tom Somerset-How eşi ve yatılı bakıcısının bir ilişki yaşadığını söyleyerek zamanının %95’inde pis yatağında mahsur bırakıldığını dile getirdi.

Trend 30-08-23 14:42

Şükriye ebenin deprem günü ölen çocuğunun adı yeni doğan bebekte yaşayacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde makineye bağlıyken yaşam mücadelesini kaybeden serebral palsi hastası Mehmet Mirza Tuncer'in adı, yeni doğan bir bebeğe verildi.

Yurthaber 08-03-23 12:01

Çılgın Sedat oğlu için dua istedi! Oğlumun uzun zamandır savaştığı bir hastalık var

2005 yılında Özlem Kapurtu ile evlenen ve bu evliliğinden 2006 yılında önce Siraç sonra Yağız adında iki oğlu olan Çılgın Sedat bir AVM'de görüntülendi. 14 günlükken geçirdiği beyin kanaması sonrasında serebral palsi hastası olan Siraç'ın hastalığıyla ilgili yeni bir gelişme olduğunu ifade eden Çılgın Sedat sevenlerinden dua istedi.

Magazin 22-11-22 17:54

Anne-babalar dikkat: Serebral Palsi’nin (beyin felci) önemli sinyalleri!

Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor. Ülkemizde yaklaşık her 1000 çocuktan 5’ini etkileyen Serebral Palsi hastalığının tedavisinde erken teşhisin son derece önemli.

Haber 06-10-22 19:32

Yalova'da yeşil yol ile serebral palsi farkındalık etkinliği düzenlendi

Yalova'da "yeşil yol" ile serebral palsi farkındalık etkinliği düzenlendi

Yurthaber 06-10-22 16:36

Bakan Kasapoğlu, serebral palsili çocuklarla bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: - "6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü'nün kendine ait manası var ama bizim yaklaşımımız şu; farkındalığı yılda bir güne değil, her güne, her ana yaymak"

Yurthaber 06-10-22 15:44

Ellerini ve ayaklarını kullanamayan serebral palsi hastası, burnuyla kitap yazdı

İzmir'de annesi ve bakıcılarının desteğiyle yaşamını sürdüren serebral palsi hastası Sema Yılmazgil, burnunun ucuyla tabletin ekranına dokunarak yazdığı "Sevginin Gücü" adlı çocuk kitabını bastırmaya hazırlanıyor

Yurthaber 04-10-22 12:12

Ayak parmaklarıyla bilgisayar kullanarak ders çalışan SP hastası Ümithan Yılmaz liseyi bitirdi

Serebral Palsi hastalığına bağlı doğuştan el ve ayaklarını kullanamayan fiziksel engelli 46 yaşındaki Ümithan Yılmaz: - "Kendimi gökdelenin üstüne çıkmış gibi hissediyorum. Gelecekte üniversiteyi bitirmek istiyorum ama zor olacak. Bilgisayar programcılığı istiyorum. Herkes benim gibi inatçı olsun" - Baba Gürcan Yılmaz: - "Oğlumun eğitimini tamamlaması için hep yanında olduk, ona inandık. Bu çabasının sonucunda liseyi bitirmesi, onun uzaya gitmesi gibi, o kadar mutluyum"

Yurthaber 17-09-22 11:01

Ceyda Düvenci'yi ağlatan soru! Kızı Melisa'yla ilgili...

Bülent Şakrak ile mutlu bir evlilik sürdüren Ceyda Düvenci'nin 2013'te boşandığı eşi Engin Akgün'ten Melisa Nur adından bir kızı var. Ünlü oyuncu, doğumdan hemen sonra geçirdiği beyin kanaması nedeniyle serebral palsi hastası olan Melisa ile ilgili soruları yanıtladı. Bir TV programına katılan Düvenci, açıklamalarıyla herkesi duygulandırdı.

Magazin 10-09-22 14:05

Tutkusunun önünde hiçbir şey duramadı! O kadar başarılı ki profesyonelleri bile yendi

Fransa'nın Rennes şehrinden 41 yaşındaki oyuncu ve yayıncı Hichem, (namıdiğer "DJ H") Serebral palsi ile dünyaya geldi ancak engeli ve yaşadığı tüm zorluklar Hichem'i durduramadı. Hichem, özel kontrolörler sayesinde sadece ayaklarını kullanarak oyun oynamayı ömür boyu sürecek bir tutkuya dönüştürdü. Hatta profesyonel eSpor oyuncularını bile yenmeyi başardı. DJ'lik de yapan Hichem, çektiği videolarla ise büyük ses getirdi.

Haber 22-07-22 18:03

Hayatını serebral palsi hastası oğluna adadı

Edirne'de yaşayan 2 çocuk annesi Nurülhüda Kulabaş, SP teşhisi konulan oğlu Eren'e 34 yıldır sevgi ve ilgiyle bakıyor - 66 yaşındaki anne Kulabaş: - "Oğlum için verdiğim mücadelede hiç pes etmedim. Eren ile okula, tedaviye ve sosyal alanlara gittiğim için engelli anneleriyle tanıştım. Onlar da pes etmesin, mücadeleye devam etsinler"

Yurthaber 07-05-22 11:16

Serebral Palsi hastası öğretmen minik yürekler için engel tanımıyor

Elazığ'da doğuştan yakalandığı Serebral Palsi hastalığının getirdiği tüm engellere rağmen azmiyle 12 yıldır ücretli anasınıfı öğretmenliği yapan Yeşim Alanoğlu, haftanın 5 günü 60 kilometre yol kat ederek ulaştığı köy okulunda minik öğrencilerine büyük bir aşk ve fedakarlıkla eğitim veriyor - Alanoğlu: - "Öğrencilerimle çok kuvvetli bir bağım var. Bu nedenle zorlukları düşünmüyorum"

Yurthaber 03-12-21 12:30

'Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Serebral Palsi hastalığıyla mücadele eden Sirga Asya Varol hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla 'Kim Milyoner Olmak İster', yeni günüyle izleyicilerinin karşısına çıktı. 'Kim Milyoner Olmak İster'de yeni sezonda para ağacı yenilendi. Yeni bölümde barajı geçen yarışmacılar 50, 100, 200 ve 400 bin TL gibi büyük ödüller için mücadele verdi. Yarışmaya katılan Sirga Asya Varol isimli yarışmacı hikayesiyle yarışmaya damga vurdu.

Magazin 16-10-21 07:43

Ankara Şehir Hastanesinde Serebral Palsi Farkındalık Günü etkinliği

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Evren Yaşar: - "Ailelerimizin ve çocuklarımızın bu konudaki eğitimleri çok önemli. Bu, bütün yaşamı etkileyen bir süreç. Sadece çocuklarımızın hayatını değil, aileleri de çok etkiliyor" - Pediatrik Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Resa Aydın: - "Çocukların çok değerli zamanlarda fizyoterapi yaklaşımları olması lazım. Tıbbı yaklaşımlar, ilaçlar, iğneler, başka uygulamalar... Bu zamanlar, erken girişimler çok önemli" - Etkinliğe katılan oyuncu Zafer Algöz vatandaşları sereplal palsi konusunda hassas olmaya davet etti

Yurthaber 06-10-21 15:26

Serebral palsi tanısı için genetik test yaptırın uyarısı

Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner: - "Serebral palsi ile ilgili bulgular diğer birçok hastalıkla karıştığı için tanı koymak zor olabiliyor. Aileler böyle bir durumda nöroloji uzmanlarının yanı sıra mutlaka genetik uzmanlara da başvurmalı" - "Türkiye'de bazı devlet hastaneleri genetik hastalıklara yönelik testleri ücretsiz yapıyor. Genetik testler hem çocukların ana hastalığının tanısının konulması hem de uzun vade takiplerinde çok önemli" - "Akraba evliliği yapan kişilerin hasta çocuk sahibi olma olasılığı, diğer evliliklere göre neredeyse 10 kat daha fazla"

Yurthaber 06-10-21 11:17

Serebral palsinin erken belirtileri nelerdir?

Beyin gelci olarak da bilinen serebral palsi, çocukluk çağında engelliliğe neden olmaktadır. Her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülen serebral palsinin teşhisinin gerçekleştirilip hızlıca tedavisine başlanabilmesi için erken belirtiler hakkında bilgi sahibi olmak önem taşımaktadır.

Kadin 05-10-21 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Yaren hayaline kavuştu

Adıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza kavuştu.

Haber 07-08-21 20:36

Serebral palsi hastası Yaren hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde kavuştu

Anne Tuğba Coşkun: - "Kızım her cihaza bindiğinde yüzü gülüyor. Kızımın hayalini gerçekleştiren herkese teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımızın ellerinden öpüyorum"

Yurthaber 07-08-21 19:07

Mutluluklarının adı Serebral Palsi hastası tek yumurta ikizi kızları oldu

Antalya'da hayatını kaybeden oğullarının acısını aynı hastalığı taşıyan 5 yaşındaki kızları Elif Ada ve Amine Elif ile dindirmeye çalışan çift, üzerine titredikleri evlatlarına gösterdikleri sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor - Anne Fatma Orhan: - "Rabb'im bize meleklerimizi yolladı, sarıp sarmaladık birbirimizi. Çocuklarımıza biz sevgiyi vereceğiz, o sevgiyle onları iyileştireceğiz" - Baba Fatih Orhan: - "Kızlarımız mutlu olduğunda biz de mutlu oluyoruz, bir gülüşleri dünyaya bedel"

Yurthaber 23-07-21 11:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan serebral palsi hastası Merve'ye video mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük'te yaşayan ve kendisiyle görüşmek isteyen serebral palsi (beyin felci) hastası Merve Ergül'e videolu mesaj gönderdi.

Haber 05-06-21 13:38

Hayatını nefesim dediği serebral palsi hastası oğlunu adadı

Konya'da 16 yıldır oğlunun gelişimi ve mutluluğu için elinden geleni yapan iki çocuk annesi 39 yaşındaki Nazmiye Korkmaz, evladına gösterdiği sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor - Korkmaz: - "Hiçbir zaman Zekeriya'dan şikayetçi olmadım, onu çok seviyorum. O benim hayatımın merkezinde, canım, her şeyim"

Yurthaber 13-05-21 11:12

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'dan serebral palsi hastası engelliye sürpriz ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'dan serebral palsi hastası engelliye sürpriz ziyaret

Yurthaber 09-05-21 17:55

Sosyal medyanın Doraliçesi serebral palsili çocukların ailelerine umut aşılıyor

Antalya'da yaşayan İlke ve Bora Tüzüner çifti, serebral palsi hastası 6 yaşındaki kızları Dora'nın mutlu anları ile tecrübelerini sosyal medyadaki "Doraliçem" adlı hesaptan paylaşıyor - Giydiği masal prensesi kıyafetleri ve yaptığı bütün etkinlik videolarının yer aldığı sayfayla sosyal medyanın "pamuk prensesi" olarak anılmaya başlayan Dora, ailesinin ilgisi ve sevgisinin yanı sıra gördüğü terapilerle elini kaldırmaya, seslere ve söylenenlere tepki vermeye başladı - Anne Tüzüner: - "Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'dan bile takipçilerim, onlarca kart gönderip Dora'ya sevgilerini, teşekkürlerini ilettiler. Biz sevginin gücünü göstererek birçok ailenin yaşama olan bakışının değişmesine katkı sağladık"

Yurthaber 14-04-21 11:03

Serebral palsi hastası Canan, para at terbiyesi yarışmasında başarı için mücadele verecek

Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek: - "Bu alanda Türkiye'nin ilk ve tek para at terbiyesi kadın sporcusudur. Sporcumuz önünde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması noktasında hiçbir engel kalmamıştır" - Sporcunun kardeşi Gülşah Doğan: - "Atlı terapi sonrasında desteksiz kendi halinde ata biniyor, onu sevk ve idare ediyor"

Yurthaber 02-03-21 13:25

Serebral palsi hastası Canan, para at terbiyesi yarışmasında başarı için mücadele verecek

Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek: - "Bu alanda Türkiye'nin ilk ve tek para at terbiyesi kadın sporcusudur. Sporcumuz önünde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması noktasında hiçbir engel kalmamıştır" - Sporcunun kardeşi Gülşah Doğan: - "Atlı terapi sonrasında desteksiz kendi halinde ata biniyor, onu sevk ve idare ediyor"

Yurthaber 02-03-21 13:25

Vali Çuhadar, Yaren ile bir araya geldi

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Yaren Çoşkun’u Yeşilyurt mahallesindeki evinde ziyaret ettiAdıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesinde ikamet eden Emrah ve Tuğba Coşkun çiftinin en büyük çocuğu olan 12 yaşındaki Yaren, Serebral Palsi Hastalığına karşı savaş veriyor.

Yurthaber 30-01-21 12:23

Serebral Palsi tedavisi ekip çalışması gerektiriyor

Medline Adana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.

Yurthaber 08-01-21 08:13

Engelli gençten metro istasyonunda engelli sevgilisine sürpriz evlilik teklifi

Serebral palsi hastası Erzurumlu Burak Budak, Ankara Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile kız arkadaşı ortopedik engelli Ayşe Yılmaz'a metro istasyonunda evlilik teklifinde bulundu - Keman, yaş pasta, tektaş yüzük ve çiçekler eşliğinde yapılan evlilik teklifinde, yolcular da mutluluğa alkış tuttu - Burak Budak: - "Sevmek çok güzel bir duygudur. Bu sevgiyi sürprizlerle, güzel sözlerle taçlandırmak en büyük amaç olmalıdır. Severek yaşamamız gerekiyor. Biz engelli olabilir ama bu asla bizim için bir şey değildir"

Yurthaber 21-11-20 11:02

Hayatta kalabilmek için tek çaresi hamile kalmak

Kastamonu’da çocukluk döneminde Serebral Palsi hastalığına yakalanan daha sonra ise 8 yıl önce lösemi hastalığını yenen engelli kadın, böbreklerinde ortaya çıkan tümörle bir şok daha yaşadı. Doktorlar, Bahriye Çamyaran Erol’a hayatta kalabilmesi için son çare olarak ‘hamile’ kalması gerektiğini söyledi.

Haber 12-11-20 10:36

Milletvekili Çokal, minik Halil Efe’için devrede

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan Serebral Palsi hastası minik Halil Efe’yi ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Dr.

Yurthaber 09-11-20 11:10

Milletvekili Çokal, minik Halil Efe’için devrede

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşayan Serebral Palsi hastası minik Halil Efe’yi ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Dr.

Yurthaber 09-11-20 11:09

Anne adayları bu hastalığa dikkat

Çoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen ve Serebral palisi olarak bilinin beyin felcinin nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu.Son yıllarda artan enfeksiyonlara bağlı olarak Serebral palsi ile doğan çocuk sayılarında da artık olduğunu ifade eden Travmatoloji ve Ortopedi Uzmanı Vusal Mahmudov, “Problemdeki artışın nedenlerinden biri, son zamanlarda doğumda teknik yeteneklerin genişlemesi.

Yurthaber 06-11-20 12:13

Serebral palsi hastası milli tekvandocu Fahrettin, salgında hız kesmedi

Fahrettin Karabağ, para-tekvandoda poomsae kategorisinde salgın döneminde çevrim içi katıldığı iki organizasyonda altın madalya kazandı - Milli sporcu Fahrettin Karabağ: "Pandemi nedeniyle evde olduğum zamanlarda bilgisayarda poomsae videoları izledim. Azimle ve aralıksız çalışıyorum" - Antrenör Cemil Saydam: "Pandemi nedeniyle 2020 faaliyet programındaki müsabakalar durdu, bazılarına on–line olarak katılıyoruz"

Yurthaber 05-11-20 12:40

Müdür Çelik’ten Serebral Palsi Farkındalık Günü açıklaması

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.Müdür Çelik, Serebral Palsi’nin genellikle bebek daha anne karnındayken ya da doğumdan sonraki kısa süre içinde meydana gelen beyin dokusundaki kalıcı hasar sonucunda ortaya çıkan ve hareket etme kabiliyetinde azalma ile seyreden bir hastalık olduğunu söyledi.Dünya genelinde 17 milyon Serebral Palsili hastasının olduğunu dile getiren Müdür Çelik, “Ülkemizde her yıl 6 binden fazla bebeğe Serebral Palsi tanısı konulmaktadır.

Yurthaber 07-10-20 13:50

Erzurum’da Serabral Parsi Günü etkinlikleri

Erzurum Aille, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Nene Hatun Çocuk Evleri sitesindeki çocuklar, Serabral Palsi Dünya Farkındalık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.Kuruluş bahçesini yeşil renkle ve yeşil balonlarla süsleyip donatan çocuklar, giyindikleri yeşil kıyafetlerle de serabral palsi hastası arkadaşlarıyla bahçede keyifli oyunlar oynayarak şarkılar söyledi.Çocuklar ellerindeki "biz her zaman yanınızdayız", hayat engel tanımaz", ""çok güzel ve özel en önemlisi güçlüsünüz" gibi yazılı pankartlarla etkinliğe katılarak farkındalık oluşturdular.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş 6 Ekim Dünya Serabral Palsi Gününde Erzurum’da çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti.Serabral Palsi konusunda bilinçlendirme çalışması yaptıklarını belirten İlbaş, "Erzurum’da 28 devlet korumasındaki çocuğumuz serabral palsi hastası.

Yurthaber 07-10-20 11:18

Serebral palsi hastası çocuklar özel bir gün yaşadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dünya Serebral Palsi Farkındalık Gününde özel çocukları yalnız bırakmadı ve onları eğlenceli bir etkinlikte buluşturdu.

Yurthaber 07-10-20 10:21

’Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’nde Amasya yeşile büründü

Tüm dünyada her yıl 6 Ekim günü, serebral palsili çocuklara dikkat çekmek amacıyla yeşil renkle simgeleştirilen etkinlikler yapılıyor.

Yurthaber 06-10-20 23:15

Serebral Palsi belirtilerine dikkat! Tedavide ilk 6 ay uyarısı

Ülkemizde her bin bebekten 4'ünü etkileyen serebral palsi ile ilgili ilk belirtilere dikkat edilmesi gerekiyor. Serebral palsi tedavisinde ilk 6 ayın çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 05-10-20 11:44

Serebral Palsi hastası Behlül itfaiyeci oldu

Aydın’da Serebral Palsi hastası olan 15 yaşındaki Behlül Tübcil, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek hayalini kurduğu itfaiye araçlarına bindi.İtfaiyeciler Haftası sebebi ile Kızılay Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden 15 yaşındaki Serebral Palsi hastası Behlül Tübcil hayalini gerçekleştirdi.

Yurthaber 02-10-20 10:18

Serebral Palsi hastası Behlül itfaiyeci oldu

Aydın’da Serebral Palsi hastası olan 15 yaşındaki Behlül Tübcil, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek hayalini kurduğu itfaiye araçlarına bindi.İtfaiyeciler Haftası sebebi ile Kızılay Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden 15 yaşındaki Serebral Palsi hastası Behlül Tübcil hayalini gerçekleştirdi.

Yurthaber 02-10-20 10:18

Ceyda Düvenci: Evlatlarınız için önyargılı hayaller kurmayın

Oyuncu Ceyda Düvenci, bir süredir ailesiyle birlikte tatilde. Buradan yaptığı paylaşımlarla günlerinin nasıl geçtiğini takipçileriyle paylaşan Düvenci'nin hesabından yaptığı son paylaşım Serebral Palsi hastası kızı Melisa ile ilgili oldu.

Magazin 18-07-20 15:19

Fedakar baba uğrunda hayatını değiştirdiği engelli çocukları için 31 yıldır emek veriyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Salih Sezgin, uğrunda hayatını yeniden şekillendirdiği serebral palsi hastası iki çocuğunun mutluluğu için 31 yıldır çaba harcıyor - Baba Salih Sezgin: - "Babaların evlatlarına ve ailelerine sahip çıkması lazım. İsyan etmemesi lazım. Yoksa hayat kolay, herkes bırakır gider. İşte o zaman babalık olmaz" - "Hiçbir zaman 'Bu beni nereden buldu, neden bizim başımıza geldi' demedim. Çünkü biliyoruz ki herkesin imtihanı farklı"

Yurthaber 21-06-20 11:25

Engelli Küçük Efe’ye çöp kamyonu sürprizi

Ümraniye Belediyesi, serebral palsi (beyin felci) hastası olan 8 yaşındaki Efe’nin çöp kamyonu isteğini yerine getirerek bir sürpriz yaptı.

Yurthaber 13-06-20 09:19

Brezilya'da engelli genç ayağı ile çektiği oyuncak silahla soygun düzenledi

Brezilya’da serebral palsi hastası (Beyin felci) bir kişi ayakları ile tuttuğu oyuncak silahla kuyumcu soygununa kalkıştı. O anlar güvenlik kameralarına takıldı.

Haber 28-05-20 17:08

Serebral Palsi hastası Çetin'e Ahbap ziyareti

Ahbap Derneği gönüllüleri, İzmir'de yürüyemez durumdan annesinin desteğiyle adım atmaya başlayan 15 yaşındaki Serebral Palsi (beyin felci) hastası Çetin Yıldız'ı ziyaret etti - Çetin Yıldız: -"Benim en büyük hayalim olan tek başıma yürümeye başladıktan sonra sevdiğim sanatçı Haluk Levent'in konserine giderek onunla tanışmak istiyorum"

Yurthaber 04-03-20 22:04