Seneyi Devriyesi Haberleri

İstanbul'da bekçilerden insanlık ölmemiş dedirten davranış! Bedensel engelli kadını evine kadar taşıdılar

Kağıthane'de bedensel engelli olduğu için tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren 45 yaşındaki Deniz Aydın, evine giden yolun dik bir yokuşta olmasından dolayı gece devriyesi yapan bekçilerden yardım istedi. Kadının isteğini kırmayan iki bekçi, onu evinin kapısına kadar götürerek büyük takdir topladı. Yaşananlar kameralara da yansırken Aydın, “Ben ‘İşimiz var' diye bir cevap almayı bekliyordum. Hiç öyle olmadı” diyerek bekçilere teşekkür etti.

Haber 2024-03-11 11:39:43

Hareket halindeki aracın üzerine çıkıp poz verdiler! Yetmedi ellerini içkiyle yıkadılar... Sosyal medyadan görüntülerini paylaşan gençlere gözaltı

Denizli'de hareket halindeki otomobilin kaputunun üstüne çıkıp ayakta durarak poz veren ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından gençler tespit edildi. Sosyal medyada paylaştıkları görüntünün ardından jandarmanın sanal devriyesi tarafından tespit edilen 4 kişi hakkında adli ve idari cezai işlem uygulandı.

Trend 2024-02-21 15:47:29

8 kişinin cansız bedeni kıyıya vurmuştu! Antalya sahillerinde ceset devriyesi! Sahil Güvenlik ve polis Kaş'tan Belek'e kadar her yeri arıyor

Antalya sahillerde 6 günde 8 ceset bulunmasının ardından Serik'te polis ekipleri, kıyı bandında gece gündüz devriye görevine başladı. Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri de denizdeki devriye görevlerini artırdı. Sahil Güvenliğe ait çok sayıda gemi ve botun yanı sıra DEGAK dalış timleri Kaş, Belek, Gazipaşa'nın da arasında olduğu geniş bir bölgede 24 saat görev yapıyor. Kaş'a kadar tüm sahil şeridi incelenirken, Sahil Güvenlik helikopteri de havadan çalışmalara katılıyor.

Haber 2024-01-23 21:17:46

Emekli maaşlarına zamma veryansın etti! CHP lideri Özel: İlan ettikleri rakamla dalga geçiyorlar

Emekli maaşlarına zammı açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024'ü de 'emekliler yılı' ilan etmişti. Bugün düzenlenen 'Emekliler Buluşması' programında CHP lideri Özgür Özel, "Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekliyle dalga geçecek rakamlar ilan ettiler" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Emeklilerin manava bile gitmeye çekindiğini ifade eden Özel, CHP'nin en düşük emekli maaşına ilişkin yasa teklifine de değindi.

Haber 2024-01-19 12:58:28

ÖZEL | Asgari ücret zammı için heyecan dorukta! %50 alt sınır oldu 'ilave zam' gündeme geldi... İki seneyi kıyaslayarak duyurdu 'En az 17 bin TL'

Asgari ücret zammı için artık son düzlüğe girilirken, gözler komisyona çevrildi. 31 Aralık'a kadar netleşmesi gereken asgari ücret zam oranı için kulisler hareketlendi. 2022'de toplamda yüzde 94; 2023 yılında ise toplam yüzde 107'lik bir zam yapıldığına dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Mynet'e yaptığı açıklamada 2024 asgari ücret zammı için rakam verdi. Yüzde 50'lik zammın alt sınır olacağını belirten Erdursun ilave zam iddiasını gündeme getirdi. Asgari ücret ne kadar olacak?

Finans 22-12-23 16:26

Yeni yılda ağaç süslemeyi sevenler için en iyi yılbaşı ağacı modelleri

Umutlarımıza dilekler katarak yeni seneyi heyecanla beklediğimiz yılın son günü yaklaşıyor. Adettendir, yeni yılı çam ağacıyla karşılamak! Siz de evinizin havasını değiştirecek bir çam ağacı arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Birbirinden kaliteli yapay çam ağacı modellerini sizin için bir araya getirdik.

Haber 31-10-23 17:49

Halka arzda çarpıcı rakamlar! Kazananı gören borsaya koştu: Yatırımcı sayısı 64 milyonu geçti

Halka arz edilen şirket sayısı, bu yılın üçüncü çeyreği sonunda geçtiğimiz seneyi yakaladı. Halka arzlarda toplanan tutar, geçen seneki rakamlara göre yüzde 166 yükselişle 51,5 milyar lira olurken, yatırımcı sayısı 7 kat artarak 64 milyonu geçti.

Finans 24-10-23 13:21

Mahalle kavgasına müdahale ederken şehit olan bekçi unutulmadı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde mahalle kavgasına müdahale ederken şehit olan mahalle bekçisi Fırat Doğan için şehadetinin 2. seneyi devriyesi münasebetiyle mevlit programı düzenlendi.

Yurthaber 04-10-23 11:35

Tesadüfen fark edilen kaçak göçmenler hayret ettirdi! Bakın nereye saklanmışlar

Türkiye'de kaçak göçle mücadele devam ediyor. Kilis'te meydana gelen olayda kaçak göçmenler, jandarma ekiplerinin devriyesi sırasında tesadüfen fark edildi. Hayrete düşüren ise göçmenlerin saklandıkları yerdi...

Haber 03-10-23 15:50

Naci Görür'den İstanbulluların uykularını kaçıracak açıklama! 17 Ağustos'u hatırlattı: '30 yıllık periyodun sonlarına geliyoruz' diyerek, tarih verdi

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklamalar geldi. 17 Ağustos depreminin ardından yeni bir 7 ve üzeri deprem için bilim insanlarının 30 yıllık süre verdiğini belirten Görür, "Dolayısıyla 30 yıl dediğin zaman işte sonu 2029 gelir. Bu şekilde biz de 24 seneyi nihayet geçirdik. Depremin olma periyodunun sonlarına doğru geliyoruz" dedi.

Haber 16-08-23 14:59

Herkes ayrılırlar sanmıştı! Pınar Altuğ Yağmur Atacan çifti 16'ncı evlilik yıl dönümlerini kutladı

Bir dönemin efsane dizisi Çocuklar Duymasın'da hayat verdiği Meltem karakteriyle hafızalarımıza kazınan Pınar Altuğ sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla gündemden düşmüyor. Haklarından birçok kez ayrılık haberi çıkan ancak bu iddiaları her fırsatta yalanlayan Pınar Altuğ-Yağmur Atacan çifti, evliliklerinde 16 seneyi geride bıraktı. Ünlü çift, evlilik yıl dönümlerini , sosyal medya hesaplarından yaptıkları romantik paylaşımlarla kutladı.

Magazin 15-08-23 15:22

Altında ikinci rekor! Darphane, 6 ayda geçen seneyi solladı: Uzmanlar ‘misliyle geri döndü’ diyerek gram altın fiyatı için 1800 TL tahmini yaptı…

Yurt içinde gram altın fiyatı tarihi zirveleri görmeye devam ederken, Darphane’nin üretimi de rekor kırdı. 2023 yılı ilk yarısında üretilen altın geçen yılın tamamını yakaladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yastık altından çıkan altınların iki misli olarak yeniden yastık altına geri döndüğünü belirtirken, İslam Memiş ise gram altın tahmini için 1800’lü seviyeleri dile getirdi. Kuyumcular ise gram altın yerine işlenmiş ürün sattıklarında kâr edebildiklerini söyledi.

Finans 10-07-23 07:24

Tekirdağ sahillerinde Heybet ve Kafkaslı jandarmanın devriyesi başladı

Tekirdağ'da yaz sezonunda turistlerin yoğun bulunduğu sahillerde, atlı jandarma timi görev yapacak.

Yurthaber 22-06-23 10:41

Emre Kurttepeli 'Gelecek nesillere ne önerdiğini' anlattı

Dünyada 40’a yakın ülkede hızlı büyüyen “ScaleUp” şirketleri ve bu şirketleri kuran girişimcileri destekleyen Endeavor, Türkiye’de 15 seneyi geride bıraktı.

Finans 15-06-23 09:37

ABD sınırında trajedi... Sekiz yaşındaki kız çocuğu yaşamını yitirdi: Ambulans taleplerimiz defalarca reddedildi

ABD bu trajediyle çalkalanıyor... ABD Sınır Devriyesi nezaretinde sekiz yaşında bir kız çocuğu öldü. Panama'da Honduraslı bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen sekiz yaşındaki kız çocuğu ABD Sınır Devriyesi tarafından gözaltında tutulurken tıbbi sorunlar yüzünden hayatını kaybetti. Kız çocuğunun ailesi defalarca ABD'li yetkililere hastane talebinde bulunmasına rağmen talepleri reddedildi...

Haber 02-06-23 16:39

Otobüste seyahat ederken uyuşturucu ile yakalandılar

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Söke ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrol devriyesi esnasında durdurulan otobüslerdeki 5 şüpheli şahsın üzerinden uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yurthaber 30-05-23 09:40

Liverpool, Türk yıldız Orkun Kökçü'yü istiyor! 45 milyon euro'luk bonservis bedelini ödemeye hazırlar...

Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool bu seneyi pas geçti. Premier Lig'de istediği sonuçları alamayan İngiliz devi, önümüzdeki sezonun kadrosu için yavaş yavaş çalışmalara başladı. Feyenoord ile şampiyonluk mutluluğu yaşayan milli oyuncumuz Orkun Kökçü'ye kancayı takan Jürgen Klopp, Liverpool yönetiminden bu transferin yapılmasını istedi.

Spor 20-05-23 17:47

Beşiktaş az kalsın küme düşüyordu! Son maçta lige tutundular

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Emlakjet, Büyükçekmece'yi mağlup ederek kümede kalmayı başardı. Başarısız bir sezon geçiren siyah-beyazlılar zor da olsa bu seneyi kayıpsız kapattı.

Spor 20-05-23 17:33

Otobüste seyahat ederken uyuşturucu ile yakalandılar

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Söke ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrol devriyesi esnasında durdurulan otobüslerdeki 10 şüpheli şahsın üzerinden uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yurthaber 24-04-23 09:45

Sosyal medyada gündem oldu! MSB'den İspanyol devriyesi iddialarına yanıt

İspanya ordusunun İskenderun’da devriye görevi gerçekleştirdiği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haber 16-02-23 10:02

ÖTV’si matrahı derken 2022 bitti! İkinci el araba fiyatları için ‘kaçınılmaz’ son: ‘Sıfır otoda sorunlar çözülmedikçe…’

Hem sıfır hem de ikinci el otomobil piyasası zor bir seneyi geride bırakıyor. Sıfır otoda bulunabilirlik sorunu ile fiyatların yükselmesi, ikinci el araca talebi arttırdı ancak orada da durum farklı değil. ÖTV matrah düzenlemesi sonrasında beklenilen ucuzlama olmayınca ikinci el araç satışında talep arttı. Sektör temsilcilerinden ise 2023 için araç sahibi olmak isteyenleri üzecek haber geldi. Sıfır araçta sorunların çözülmedikçe ikinci elde fiyatların daha da yukarı çıkacağını dile getirdiler.

Finans 26-12-22 13:33

Sözleşmeli çalışanlar kadroya nasıl geçecek? 3+1 sistemi, 3 seneyi dolduranlar hemen kadroya geçecek mi? İşte sözleşmeliye kadro şartları...

Sözleşmeliye kadro çalışmasına ilişkin beklenen açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Kadro bekleyen sözleşmeli personeli ilgilendiren açıklamanın detayları merak konusu oldu. Peki, Sözleşmeli çalışanlar kadroya nasıl geçecek? 3+1 sistemi, 3 seneyi dolduranlar hemen kadroya geçecek mi? İşte detaylar...

Finans 29-11-22 06:36

Sözleşmeliye kadro şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? Sözleşmeliye kadro için 3+1 formülü: 3 seneyi dolduranlar...

Sözleşmeliye kadro ile ilgili son dakika açıklaması dün Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası 3+1 formülü merak konusu oldu. Peki, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir, kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmeliye kadro ile ilgili yaptığı açıklama ve 3+1 formülüne ilişkin detaylar haberimizde...

Finans 29-11-22 06:32

Camdaki Kız'ın Sedat'ı Feyyaz Şerifoğlu ile spiker Merve Dinçkol'dan aşk pozu! Yıl dönümlerini böyle kutladılar

Kanal D ekranlarında yayınlanan Camdaki Kız dizisindeki Sedat rolüne hayat veren Feyyaz Şerifoğlu, geçtiğimiz dönemde haber spikeri Merve Dinçkol ile aşklarını sosyal medyadan ilan etmişti. Birliktelikleri bir seneyi bulan ikiliden yıl dönümlerinde aşk pozu geldi.

Magazin 19-09-22 12:04

İki yıl dişçi randevusu alamadı! Canına tak edince...

İngiltere’nin gündemine gelen olayda; evine yaklaşık bir saat uzaklıktaki devlet hastanesinden 2 seneyi geçen süre içinde dişçi randevusu alamayan kadın, sonunda kendi sorununu çözmeye karar verir. 52 yaşındaki Layla Waters, dişçiye gidemediği için üç dişini çekmek zorunda kaldı. Koronavirüs pandemisi sonrası sağlık sisteminde büyük sorunlar oluşan İngiltere’de muayenehanelerin yüzde 90'ının artık yeni hasta kabul etmediği iddia ediliyor.

Haber 13-08-22 07:50

Kayserili esnaf çay ocağında 40 yıldır sigara ile mücadele ediyor

Bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin sigarayı bırakmasına vesile olan Kaplan Uzak, 2009'da gazetelere ilan vererek başlattığı "Sigarayı bırakana 1 yıl çay bedava" kampanyasını da sürdürüyor - Uzak'ın müşterilerinden Mehmet Yıldırım: - "Kaplan amca tanıştıktan sonra beni ikna etti, sigarayı bırakmamı sağladı. Sigarayı bırakalı 10 seneyi geçti"

Yurthaber 06-08-22 11:04

Yüzde 30'luk zamma rağmen satışlar geçen seneyi geçti! İşte satılan kurbanlık sayısı...

Kurban Bayramı geride kalırken üreticinin elinde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından alınacağı açıklanmıştı. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise bayramda kesilen hayvan sayısına ilişkin rakamları paylaştı. Kurbanlık fiyatlarına yapılan yüzde 30’luk zammın büyük olmadığını söyleyen Yardımcı, rakamların geçen seneye göre daha iyi olduğunu ifade etti.

Finans 14-07-22 13:36

Yılport Samsunspor, Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluk için sezona başlayacak

Kulüp başkanı Yüksel Yıldırım: - "Cumhuriyet'in 100. yılı Samsun için önemli. O nedenle ben buradan taraftara sesleniyorum; Samsun şehrine, Samsun halkına yakışır bir destek verin, takımınıza sahip çıkın ve hep birlikte o seneyi bu sene yapalım" - "Samsunspor başarıya aç. Taraftarlar zaten çıldırıyordu. Bu sene onları çıldırtacak bir kadro kuruyoruz. Bundan sonra helvayı futbolcular ve hocamız Bayram Bektaş yapacak"

Yurthaber 09-07-22 11:10

Beyazıt Meydanı çevre düzenlemesinde hatalı taş döşenmesi tepki çekiyor

Mimar Serkan Akın: - "Taş döşemeleri insanların yürümesi için uygun değildir. Bir tasarım hatası yapıldığını düşünüyorum" - Bölgede esnaflık yapan Osman Dursun: - "Çok sıkıntılı bir taş yaptılar, uzun sürdü. Bir de 6 ay dediler, 1 seneyi geçti"

Yurthaber 07-07-22 16:03

Güneş - Sirius kavuşumunda ne yapılmalı? İşte Güneş Sirius kavuşumunun burçlara etkisi!

Astroloji meraklılarının yakından takip ettiği kavuşumlardan olan Güneş - Sirius kavuşumu, senenin en önemli gök olaylarından birini oluşturuyor. Gökyüzünün en parlak yıldızı olarak tabir edilen Sirius’un Güneş ile kavuşumu kaderin yeniden yazıldığı gün olarak biliniyor. Bu sihirli günlerde dilenen dileklerin ve yapılan eylemlerin bütün bir seneyi, hatta yaşamı etkileyebileceği bilinmekte. Peki Güneş - Sirius kavuşumunda ne yapılmalı? İşte Güneş Sirius kavuşumunun burçlara etkisi!

Kadin 05-07-22 11:48

Sahil devriyesi ne demek? Sahil devriyesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Sahil devriyesi birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Sahil devriyesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:59

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor söyleşi programı

İstanbul Kent Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tansel Korkmaz Bilgin: - "İnsan, mezun olunca ne kadar para kazanacağım diyerek başlamamalı. Aksine, dört seneyi iyi geçirebileceği bir eğitim ortamının olup olmadığına bakmalı"

Haber 25-02-22 12:22

Son dakika haberi: Velileri yakından ilgilendiriyor! Dikkat çeken yaz tatili önerisi

Son dakika haberi: Corona virüs salgınının etkilerinden en çok okullar ve öğrenciler etkilendi. Milyonlarca öğrenci özellikle geçen seneyi okullarından uzak geçirdi. Bu yıl da Omicron varyantının hayatımıza girmesiyle birlikte öğretmenler ve öğrenciler büyük zorluk yaşadı. Ara tatilin uzayıp uzamayacağı konuşulurken yaz tatili hakkında dikkat çeken bir öneri geldi! İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 02-02-22 07:35

Yılbaşı yaklaştı, hindi fiyatları kanatlandı: Geçen seneyi ikiye katladı

TÜİK verilerine göre ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi yüzde 14, hindi eti üretimi yüzde 13,1 oranında artış gösterdi. Öte yandan dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilikten dolayı hindi etine de zam geldi. Geçen sene kilosu 25-35 liradan satılan hindi eti bu yıl 50 liradan satılacak.

Finans 09-12-21 11:50

İzmir'de şoke eden olay! Zevk için 37 aracın lastiğini kesmişler

İzmir’in Menemen ilçesinde, bir gecede park halindeki 37 aracın lastiklerini kesen şüpheliler, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gece devriyesi atan bekçilerin dikkati sayesinde sabah olmadan yakalanan 2 şüpheli, ertesi gün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Haber 11-11-21 11:52

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Erzurum'da basın mensuplarıyla buluştu:

"Bir süredir (CHP) olumsuz taciz ve tecavüz gibi hususlarda gündeme geldiği noktalar oluyor. En son da ne yazık ki Erzurum'da gündeme geldi. Bu konuda sessiz olmayı, sessiz olup zamana bırakmayı ya da tevilli sözlerle sahiplenmeyi görüyoruz. Bazen de ödüllendirmeyi görüyoruz" - "İnşallah bu seneyi cari açığı en az olacak şekilde kapatmayı ama 2022'de bu şartlarda devam ettiğimiz takdirde cari fazla veren bir ülke haline geleceğiz"

Yurthaber 07-09-21 21:54

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nın döviz rezervini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

Haber 06-09-21 19:26

Gamze Özçelik: Bu seneyi Togo'da geçirmek nasip oldu

'Umuda Koşanlar Derneği'nin kurucusu ve eski oyuncu Gamze Özçelik, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmaya devam ediyor. Kurban Bayramı'nda Afrika'daki Togo halkıyla buluşan Özçelik, "Ekibimiz gerçekten hem içeri, hem de dışarıda büyük bir özveri ile çalıştı. Zordu ama 10 binlerce insanın duası olduk." ifadelerini kullandı.

Magazin 27-07-21 15:40

Türk diplomatik kaynakKıbrıs açıklarında Rum teknesine ateş açıldığı iddiasını reddetti

Kıbrıs polisi, adanın kuzey sahilinde kaçak göçmen devriyesi yapan bir tekneye, Türk Sahil Güvenliği tarafından ateş açıldığını duyurdu. AFP ajansına konuşan bir Türk diplomatik kaynak ise, böyle bir olay yaşanmadığını söyledi.

Haber 16-07-21 15:01

Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasakları kalktı mı?

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında bir seneyi aşkın bir süredir çeşitli kısıtlamalar uygulanıyordu. Bunlardan kişileri en çok etkileyenlerinden birisi de şüphesiz ki hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları oldu. 21 Haziran gününde yapılan son kabine toplantısının ardından ise 1 Temmuz kararları açıklandı. Temmuz ayına girmemizle beraber sokağa çıkma yasaklarının olup olmadığı da tekrar gündeme geldi.

Haber 04-07-21 14:45

Kısa çalışma ödeneği bitti mi? Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir seneyi aşkın süredir birçok işletme kapanırken, milyonlarca vatandaş da ya işsiz kaldı ya da ücretsiz izne gönderildi. İş yerlerinden ayrılmak zorunda olan veya ücretsiz izne gönderilen çalışanlara destek olmak amacıyla bir süredir vatandaşlara Kısa Çalışma Ödeneği ödeniyor. Ancak Kısa Çalışma Ödeneği’nin 30 Haziran tarihinde son bulacağı bilgisi verilmişti. Peki Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

Finans 29-06-21 09:27

Nakdi ücret desteği uzayacak mı? Nakdi ücret desteği (Ücretsiz izin parası) 30 Haziran'da son mu?

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok iş yeri kapanırken, birçok çalışan da işsiz kaldı. Bir seneyi aşkın süredir kapanan iş yerleri sebebiyle ekonomik zorluk içerisinde olan binlerce vatandaş, ücretsiz izine çıkarıldı. Ücretsiz izindeyken her ay devletten nakdi ücret desteği alarak yaşamlarına devam eden kişiler, nakdi ücret desteğinin ne zaman bulacağını merak ediyor. Yapılan açıklamalarda nakdi ücret desteğinin 30 Haziran tarihinde son bulacağı açıklanmıştı.

Finans 25-06-21 10:03

Karneler basılı dağıtılacak mı? e-Okul'dan karne nasıl indirilir?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber öğrencilerin de karne heyecanı başladı. Geçtiğimiz haftalarda Bakan Selçuk karneler ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Koronavirüs sebebiyle bir seneyi aşkın süredir uzaktan eğitim ile eğitim gören öğrenciler, karnelerini de dijital olarak alıyor. 18 Haziran Cuma günü e-Okul sistemi üzerinden karneler ve başarı belgeleri dijital olarak öğrencilerin erişimine açıldı.

Haber 18-06-21 09:29

Ücretsiz izin dönemi bitiyor! 30 Haziran'dan sonra çalışanlar için neler değişecek?

Pandemi sebebiyle bir seneyi aşkın süredir zor günler geçiren işveren ve işçilere çeşitli destekler ile beraber yardımlar yapılıyor. Geçtiğimiz sene yürürlüğe konulan işçiyi ücretsiz izne çıkarma dönemi halen devam ediyor. Bu süre zarfında ücretsiz izne çıkarılan işçiye nakdi ücret desteği olarak ayda bin 500 TL ödeniyor.

Finans 01-06-21 10:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! | Üniversiteler ne zaman açılacak?

Bir seneyi aşkın süredir uzaktan eğitim ile derslerine devam eden öğrenciler için sevindirici haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. 31 Mayıs Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacağı tarih le ilgili bilgi verdi.

Haber 31-05-21 20:47

Düğünler ne zaman başlayacak? Düğün salonları ne zaman açılacak?

Tam kapanma sürecinin geride kalmasının ardından vatandaşlar, normalleşme adımlarının nasıl olacağını merak ediyor. Vaka sayıları bir süredir düşük seviyelerde ilerlerken, bu şekilde düşüş eğilimine devam etmesi sonucunda 1 Haziran’dan itibaren tedbirler daha da genişletilecek. Birçok düğün salonu işletmesi bir seneyi aşkın süredir kapalı.

Haber 27-05-21 11:46

Nefes kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte nefes kredisi veren bankalar

Koronavirüs salgının bir seneyi aşkın süredir etkileri halen devam ederken, ekonomik anlamda zorda kalan KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlamak için açıklanan “2021 Nefes Kredisi” için başvuru tarihi belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, paketin içeriğine dair detaylar da yer aldı.

Finans 26-05-21 11:35

Ziya Selçuk açıkladı! | Okullar ne zaman kapanacak? 2021 yaz tatili ne zaman?

Bir seneyi aşkın süredir çevrimiçi derslerle uzaktan eğitim verilen okullar ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Pandemi sebebiyle uzaktan eğitim göre çocuklarımız, sınavlarla ilgili bu dönemde pek çok değişiklik yaşadı. MEB, okulların kapanış tarihi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Haber 24-05-21 00:43

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitiyor? KÇÖ ne zaman bitecek?

Bir seneyi aşkın süredir ülkemizde pek çok vatandaşı ve sektörü olumsuz etkileyen pandemi süreci boyunca işsiz kalan vatandaşlara destek amaçlı ödenen Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), Mart ayında son bulacakken tekrar uzatıldı. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı KÇÖ, alınan kararla Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında da ödenmeye devam edecek.

Finans 23-05-21 23:07