Sentinelese Kabilesi Haberleri

Medine Sözleşmesi nedir, kimler arasında yapılmıştır? Medine Sözleşmesi maddeleri ve sonuçları nelerdir?

Hicret sonrasında Hz. Muhammed tarafından 622 yılında düzenlenen Medine Sözleşmesi, İslam dini için oldukça önemlidir. Bu sözleşme; Medine Anayasası, Medine Vesikası ve Medine İmtiyazı gibi isimlerle de bilinir. Yesrib şehrinin önce gelen aşiretleri arasında imzalanan sözleşmede Yahudiler ve Paganlar da bulunur. Sözleşme, Hazrec Kabilesi ve Evs Kabilesi arasındaki çatışmaya son verme amacı da taşır. Peki, Medine Sözleşmesi’nde yer alan maddeler nelerdir?

Egitim 2023-04-10 14:31:40

Yâsîn Suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir? Yâsîn Suresi 58. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan Yasin suresi, Müslümanların en çok okuduğu surelerdendir. İnsanların ahlaki sorumluluklarını ele alan bu sure, Kureyş kabilesi, ölümden sonra dirilme, hesap gibi konular üzerinde de durur. Bu nedenle İslam dinini öğrenmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir suredir. Yasin suresi 58. Ayet “Yasin suresinin kalbi” olarak nitelendirilir. Yâsîn suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:07:16

Medeniyetten uzakta yaşıyorlar! İlk kez dövme ve cep telefonu gören Afrika kabilesi üyelerinin tepkileri olay oldu

Sosyal medyada seyahat paylaşımları yaparak popüler olan Tom Grond ve arkadaşı Chris, Batı Afrika’daki Nijer ülkesini ziyaret etti. ‘Traveltomtom’ TikTok hesabından seyahatini paylaşan Grond, kabile üyesiyle tanıştığı anları kaydetti. Kadınların cep telefonu ekranda kendilerini gördükleri anlardaki tepkileri paylaşan Grond’un gönderisi milyonlarca izlendi.

Trend 2022-11-08 15:16:15

Yasin suresi okunuşu: Yasin suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Müslüman alemi için çok büyük önem arz eden Yasin Suresi "Kuran'ın Kalbi" olarak tanımlanır. Sure adını ilk ayetten almıştır. Yasin Suresinde Hz. Muhammed'i yalanlayan Kureyş kabilesi, Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme ile ilgili konuları kapsar. Hesap ve ceza konularına da yer verilen Yasin suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı nedir? Yasin okunuşu nasıldır? Yasin suresi meali, tefsiri nedir?

Haber 2022-06-02 19:56:06

Kaybolan küçük Amazon kabilesi üyeleri 27 gün sonra yağmur ormanlarında bulundu

Bir Amazon kabilesinden gizemli bir şekilde ortadan kaybolan iki kardeş, kaybolduktan 27 gün sonra bir yağmur ormanında bulundu. Amazon yağmur ormanlarında odun kesen bir adam, çocukları tıbbi yardıma muhtaç halde umutsuzca beklerken buldu.

Trend 17-03-22 17:42

Himba kabilesi yaşam tarzıyla şaşırtmaya devam ediyor! Kadınları tamamen çıplak geziyor

Dünya üzerinde tamamen izole bir şekilde yaşayarak modern dünyanın dinamiklerinden uzakta pek çok kabile bulunuyor. Kendilerine özel gelenekleri ve yaşam tarzlarını devam ettiren kabileler herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Bu kabilelerden biri de Namibya’da göçebe bir şekilde hayatını sürdüren Himba kabilesi olarak dikkatleri çekiyor. Kabile kadınlarının tamamen çıplak gezmesiyle bilinen etnik grup, ilginç doğum yöntemleri sayesinde dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 25-01-22 16:27

Sirius yıldızının gizemli çocukları! Uzayın sırrılarını binlerce yıl öncesinde çözen gizemli kabile: Dogon kabilesi

Dünya üzerinde pek çok kabile izole bir şekilde dış dünyadan bağımsız yaşamaya devam ediyor. Yüzyıllardır kendilerine ait geleneklerini devam ettiren kabileler günümüzde bir hayli ilgi çekiyor. İşte dünyanın en ilginç kabileleri arasında gösterilen Dogon kabilesinin bir hayli ilginç varoluş özellikleri...

Trend 01-11-21 14:32

Gelin hüngür hüngür ağlamak zorunda! Çin’de yaşayan Tujia kabilesinin düğün geleneği herkesi şaşırttı

Dünyanın dört bir yanında oldukça ilginç geleneklere sahip kabileler varlığını sürdürüyor. Kültürel değerlerin getirisi olarak değişik gelenek görenekler, festivaller ve seremonilerle karşılaşıyoruz. İnsanlıktan uzakta tamamen izole bir hayat süren Tujia kabilesi bu değişikliklerin en önemli kanıtlarından biri. Çin’de yaşayan kabilenin geleneklerine göre gelinin düğünden günler önce ağlaması ve uğur getirmesi için küfür edilmesi gerekiyor.

Trend 22-10-21 14:06

Dünyanın en izole kabilesi! Taş Devri’nden kalan son kabile Sentinel, 60 bin yıldır izole yaşıyor

Hint Okyanusu’nda bulunan küçük bir ada yaşayan Sentinel Kabilesi, dış dünyaya tamamen kapalı bir topluluk olarak biliniyor. Bu küçük adanın yerlilerinden oluşan topluluk Taş Devri’nden kalan son kabile olarak kabul ediliyor ve 60 bin yıldır tamamen dünyayla iletişim kurmamayı seçiyor.

Trend 30-09-21 16:04

Dünyayı şaşkına çeviren kabile! Saatlerce çıplak şekilde durmasına rağmen cinselliği reddeden topluluk: Sadhu Kabilesi

Dünya genelinde milyarlarca insan yaşıyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber aslında uzaklar yakın olarak algılanmaya başlandı. Ancak değişen dünya düzenini reddeden ve kendi gelenekleriyle yaşamaya devam eden kabilelerin sayısı da azımsanmayacak derecede çoktur. Üstelik bazı kabileler hala tarih öncesi döneme ait olabilecek ilkel hayatlarını sürdürüyor. İşte Hindistan ve Nepal’de yaşayan Sadhu kabilesi yaşam biçimleriyle görenleri hayrete düşürüyor.

Trend 12-08-21 12:04

Denizin altında 13 dakika nefesini tutabilen inanılmaz topluluk: Bajau Kabilesi

İnsanlar yüzyıllardır bulundukları çevre koşullarına uyum sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Güney Asya’da deniz göçebesi olarak yaşayan kabile, yaşam koşullarını tamamen çevresel faktörlere uygun olarak tasarladı. Bu kabilenin en önemli özelliği ise serbest dalış konusunda standartların üzerinde yeteneklere sahip olmalarıydı.

Trend 05-07-21 11:49

Türünün son örneği olan ve ilginç gelenekleriyle merak uyandıran anaerkil bir kabile: Samburu

Kadın sünneti, şiddet, tecavüz ve tacizden kaçarak kendilerine köy kuran Samburu kabilesi dış dünya ile ilişkilerini olmasına rağmen geleneklerini yüzyıllardır devam ettirebilen bir kabiledir. Bu kabilenin en ilginç özelliği ise anaerkil bir sisteme sahip olmaları ve başta yemek rutinleri olmak üzere geleneklerini yaşatabilmeleridir.

Trend 02-07-21 17:25

Medeniyetten uzakta olmalarına rağmen 800 dilin konuşulduğu ilginç kabile: Goroka kabilesi

‘Çamur Adamlar’ olarak bilinen Goroka Kabilesi, Asaro vadisinin medeniyetten uzak bir şekilde yaşıyor. Papua Yeni Gine’nin en köklü kabilelerinden biri olarak kabul edilen Goroka, ilk kez 1957 yılında insanlarla temasta bulundu. Gorokalıların yaşadığı bölgede 800 dil konuşulması ise dikkatleri çekti.

Trend 01-07-21 17:54

İlginç festival! Erkek çocuklarının ergenliğe girişini seromoniyle kutlayan kabile: Masailer

Dünyanın pek çok bölgesinde hala keşfedilmeyi bekleyen topluluklar yaşıyor. Modern hayatın getirdiği teknolojik nimetlerden uzakta tamamen izole bir yaşam süren bu kabilelerin ilginç ritüelleri merak uyandırmaya devam ediyor. Kenya’da varlığını devam ettiren Masai kabilesi, erkek çocuklarının ergenliğe girişi için oldukça ilginç bir festival düzenliyor.

Trend 29-06-21 14:00

Uzun saçları ve sıra dışı makyajlarıyla eş bulmak için süslenen erkeklerin kabilesi: Wodaabe

Toplumsal cinsiyet normlarını alt üst eden Wodaabe kabilesi, ilginç gelenekleriyle dikkatleri çekiyor. Kabilede erkekler kendilerine uygun eş adayı bulabilmek için güzellik yarışmasına katılıyor ve sıra dışı makyaj gelenekleriyle beğeni kazanmaya çalışıyor. Bu kabilede kadınlar istedikleri erkekleri seçerek evlenebiliyorlar.

Trend 28-06-21 11:43

Ölülerinin küllerini vücutlarına sürerek cinsel ilişkiye giren kabile: Aghori Kabilesi

Dünya üzerinde birçok inanış ve yaşam biçimi etkilidir. Modern dünyanın getirdiği teknolojik gelişmelerden uzakta yaşayan kabileler yüzyıllardır devam eden gelenekleriyle şaşkınlık yaratıyor. Tamamen izole bir şekilde yaşayan Aghori kabilesi, inanması oldukça zor bir geleneğe sahiptir. Kabilenin dini ritüelleri tüyleri diken diken ediyor.

Trend 18-06-21 11:58

İlkel yaşam! Dassanech kabilesi üyeleri evlenirken tüm vücutlarını hayvan dışkısıyla kaplıyorlar

Teknolojik gelişmeler neredeyse tüm dünyaya yayılmış durumdadır. Ancak bazı kabileler modern dünyanın dinamiklerinden uzak ve kapalı hayat tarzını devam ettiriyor. Doğu Afrika’da yer alan Dassanech kabilesi de ilkel hayatlarının içinde yüzyıllardır devam eden gelenekleriyle yaşıyor. Hatta kabilenin kendisine ait olan düğün geleneği herkese büyük şaşkınlık yaratıyor.

Trend 17-06-21 16:41

Omo Vadisi’nde akıl almaz bir yaşam! Bodi kabilesi, yılın altı ayı kilo almak için inek kanıyla besleniyorlar

21. yüzyılda dünya genelinde teknolojiyle tanışmamış insan topluluklarına rastlamak neredeyse imkansızdır. Ancak Doğu Afrika’da yer alan Bodi kabilesi ilkel hayatlarını ve geleneklerini sürdürüyor. Hatta aralarında her yılın Haziran ayında gerçekleştirdikleri bir yarışmaları dahi var. Bu yarışma için yılın ilk altı ayında kilo almaya çalışıyorlar.

Trend 16-06-21 14:41

Tüyleri diken diken eden bir gelenek! Endonezya’da yaşayan Toraja kabilesi, adeta ölüleriyle birlikte yaşıyor

Endonezya'nın Güney Sulawesi Bölgesi'nde 'Ma'nene' olarak adlandırılan ritüel, duyanları şaşkına çeviriyor. Çünkü Toraja kabilesinde yaşayanlar her üç yılda bir ölülerin mezarlarını açarak onlara yeni kıyafetler giydiriyor. Kabilenin ölen fertlerine hala hayattalarmış gibi davrandıkları bu gelenek tüyleri diken diken ediyor.

Trend 09-06-21 11:41

Medeniyetten tamamen uzak yaşayan Yanomami kabilesinin ilginç cenaze alışkanlığı!

Dünya genelinde medeniyetten tamamen uzak bir şekilde hayatını sürdüren kabileler her daim ilgi çekici ve merak uyandırıcı olmuştur. Modern dünyadan ve teknolojiden bir haber olan bu kabileler kendi geleneklerine bağlı olarak ilkel hayatlarını devam ettiriyor. Balta girmemiş Amazon Ormanları’nda yaşayan Yanomami kabilesi ise ilginç cenaze geleneğiyle modern dünyadan ne kadar uzak olduklarını gözler önüne seriyor.

Trend 07-06-21 12:12

Böyle korkunç gelenek görülmedi! Yas için parmaklarını kesen ilginç kabile: Dani kabilesi

Dünyanın pek çok bölgesinde ilginç gelenekleriyle modernlikten uzak bir şekilde hayatını sürdüren kabilelerin varlığı biliniyor. Tamamen kendi geleneklerine bağlı bir şekilde yaşayan bu topluluklardan Daniler, çağımızın en ilkel kabilesi olarak kabul ediliyor. Endonezya’daki Dani kabilesinin en ilginç özelliği ise üyelerin cenazeye katıldıklarında parmaklarından birinin üst yarısını kesmesi, külleri ve killeri yüzlerine sürmesidir. İşte Dani kabilesinin ilginç yaşam tarzı...

Trend 04-06-21 16:38

Evlendikten sonra 3 gün boyunca tuvalete gitmeleri tamamen yasak olan ilginç kabile: Tidong Kabilesi

Milyarca insanın yaşadığı dünyada çok farklı kültürlere sahip olan ülkelerin olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak bu ülkelerin yanında tamamen modernlikten izole bir şekilde hayatlarını devam ettiren kabileler de var. Bu kabilelerin birbirinden ilginç gelenekleri öğrenenleri şaşkınlığa uğratıyor. Bu ilginç geleneklerden bir tanesi ise Endonezya’da Tidong kabilesine ait.

Trend 03-06-21 11:26

Vahşi aslanlarla birlikte yaşayan Munda kabilesi ölmemek için maske takıyor

Dünya üzerinde milyarca insanın yaşadığını düşündüğümüzde yüzlerce hatta binlerce kabile olması kulağa mümkün geliyor. Bu kabilelerin bazılarını tanırken bazılarının isimlerini dahi duymuyoruz. Bazı kabileler var ki isimlerinden çok gelenekleriyle popülerlik kazanıyor. Munda kabilesi ilginç yaşam tarzı ve gelenekleriyle ünlenen bir grup olarak karşımıza çıkıyor.

Trend 02-06-21 11:33

‘Zürafa boyunlu kadınlar’ olarak anılıyorlar! Boyunlarını uzatmak için halka takan kabile: Karen Kabilesi

Dünyanın pek çok bölgesinde tamamen modern dinamiklerden uzakta yaşayan kabileler varlığını sürdürüyor. Bu kabilelerden bir tanesi de Karen olarak karşımıza çıkıyor. İzole bir şekilde sürdürdükleri hayatlarında pek çok ilginç gelenek yer alıyor. Tayland’ın kuzeyindeki dağlık bölgede, Myanmar-Tayland sınırı yakınında yaşayan Karen Long Neck kadınları boyunlarına, kollarına ve ayaklarına taktıkları halkalar nedeniyle tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

Trend 01-06-21 10:45

Zulu Kabilesi Kraliçesi hayatını kaybetti

Güney Afrika'da yaşayan "Zulu" Kabilesinin Kraliçesi Mantfombi Dlamini-Zulu'nun, 65 yaşında hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 30-04-21 13:30

Kadınların erkeklere başlık parası ödediği kabilenin ilginç hikayesi!

Dünya üzerinde birçok kabile yaşadı. Bazıları varlığını sürdürürken bazılarının isimleri tarihin tozlu sayfalarında kalarak unutuldu. Bu birbirinden farklı geleneklere sahip kabileler çoğunlukla kültürel dokularıyla ziyaret edenleri şaşırtıyor. Hala varlığını koruyabilen kabilelerden biri olan Kalaş kabilesi, hem fiziksel görünüşleri hem de gelenekleriyle oldukça farklı bir yaşam biçimine sahiptir.

Trend 31-03-21 17:18

Toraja Kabilesi : Endonezya'da ölüleriyle yaşayan kabile

Endonezya'nın Güney Sulawesi Bölgesi'nde "Ma'nene" olarak adlandırılan ölüleri mezardan çıkarıp, giydirip gezdirme ritüeli, tüyleri diken diken ediyor. Toraja Kabilesi ölülerine hala hayattalarmış gibi davranıyor.

Trend 15-12-20 17:14

Amazon kabilesinin okla vurduğu Brezilyalı yetkilinin ölümü bize ne anlatıyor?

Brezilya'nın kuzeybatısındaki Rondonia eyaletinde, yerlilerin korunması için yürüttüğü çalışmalarla tanınan Rieli Franciscato, bir Amazon kabilesi tarafından okla vurularak yaşamını yitirdi. Franciscato’nun ölümü Amazon ormanlarında artan gerginliğin de bir örneği. Dış dünyayla teması olmayan bu kabilelerin gittikçe daha büyük risk altında olduğu düşünülüyor.

Haber 17-09-20 00:31

Amazon kabilesi tarafından göğsünden okla vurulan Brezilyalı yetkili yaşamını yitirdi

Brezilya'nın kuzeybatısındaki Rondonia eyaletinde, yerlilerin korunması için yürüttüğü çalışmalarla tanınan bir devlet yetkilisi, bir Amazon kabilesi tarafından göğsünden okla vurularak yaşamını yitirdi.

Haber 11-09-20 10:24

Oran New York ve New Jersey'i geçti! ABD'de koronavirüs yerliler arasında hızla yayılıyor

ABD'de bulunan Kızılderili kabilesi Navajo Milleti'nde, kişi başına düşen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası oranının New York ve New Jersey'i geçtiği bildirildi.

Haber 19-05-20 01:12

Amazonlardaki Matses kabilesi, ruhlarına sahip olmak için ölen yakınlarını yiyor

Bu inanılmaz görüntüler Peru’nun derinliklerinde yaşayan ve ruhlarına sahip olabilmek için ölen akrabalarını yiyen uzak ve az bilinen bir kabilenin kapısını aralıyor. Fotoğraflar, Peru’daki Galves Nehri kıyısı boyunca seyahat eden Moskovalı Rus maceraperest Alexey Koibow tarafından çekildi.

Trend 29-04-20 08:23

Kadının gücü! Himba kabilesi kadınları yalnız ve ses çıkarmadan doğum yapıyor

İngiltere'de yayın yapan Kanal 4 sunucusu Scarlett Moffatt belgesel çekimi için gittiği Afrika'da izlenimleriyle dikkat çekiyor. Himba kabilesi kadınlarıyla bir araya gelen ve röportaj sırasında doğum yapmayı beklediğini söyleyen bir kadınla konuşan Scarlett duydukları karşısında şaşkına döndü. Sessizce ve yalnız bir şekilde doğum yapmayı bekleyen Himba kadını sosyal medyada birçok kişi tarafından 'işte kadının gücü' şeklinde paylaşım alıyor.

Kadin 08-11-19 13:57

Himalayaların anaerkil kabilesi: Mosuolar

Çin'in güneybatısındaki Lugu Gölü çevresinde yerleşik Mosuo halkı, sosyal ve ekonomik yaşamın tamamen kadınların egemenliğinde olduğu bir kültüre sahip - Mülkiyet ve geçim ekonomisinin kadınlarca yönetildiği bu kabilede doğan çocuklar annelerinin soy ismini alıyor - Erkeğin miras ve velayet hakkı olmadığı Mosuoların yerel dilinde, baba, damat, gelin ve kaynana gibi kelimelerin sözlük karşılığı bulunmuyor - Mosuo kadını Muri Sarlaşi: - "Bizim hayatımızda diğer insanların yaşadığı gelin kaynana çekişmesi, miras kavgası, boşanma krizi gibi sorunlar yok" - Mosuo erkeği Ava Arta: - "Kadınlar, gücü elinde tutuyor ancak bu durum erkeklere daha çok özgürlük ve konfor sağlıyor"

Haber 08-08-19 11:03

Deniz çingeneleri denilen Bajau kabilesi evrim mi geçirdi?

İnsanlar yüzyıllardır bulundukları çevre koşullarına uyum sağlamaya çalışıyorlar. Peki günümüzde, gözlerimizin önünde evrim gerçekleşiyor olabilir mi?

Trend 01-08-19 09:32

Dış dünyayla hiç temas kurmamış kabile üyeleri görüntülendi!

Brezilya Amazonu’nda yaşayan ilkel Awa Kabilesi üyelerinin görüntüleri kaydedildi. Dış dünyayla hiç temas kurmadıkları bilinen kabile üyelerinin yaşamları ise doğal yaşamın yok edilmesi sonucunda tehlike altında.

Trend 23-07-19 15:29

Dünya'nın en izole toplumlarından biri 'Sentinel Kabilesi'

Hint Okyanusu'nda küçük bir adada yaşayan Sentinel Kabilesi, dış dünyaya en kapalı yerlerden biri olarak biliniyor. Bu küçük adanın yerlileri diğer kabilelerden çok farklı...

Trend 08-05-19 07:52

Basralılardan Kuveyt Başkonsolosluğu önünde protesto

Kuveytli bir şeyhin Iraklı kadınlar hakkında hakaret içerikli sözlerini protesto eden Basralılar, Kuveyt Başkonsolosluğu önünde toplanarak bayrağı yarıya indirdi.Kuveytli Avazim kabilesi şeyhi Felah bin Cami Arifi’nin "Dansöz kadınlar ülkemize Basra’dan geliyor" açıklaması iki ülke arasında diplomatik bir krize yol açarken, söz konusu şeyhin hakaret içerikli sözlerini protesto eden Basralılar, Kuveyt’in Başkonsolosluğu önünde toplanarak bayrağı yarıya indirip özür dilemesini istedi.

Haber 02-05-19 19:22

Kuveyt'te gazeteciyi öldürmekle suçlanan subayın kefaleti için kampanya

Avazim kabilesi, gazeteci Hidayet Sultan es-Salim'in öldürülmesiyle suçlanan subayın serbest bırakılması için 24 saatte yaklaşık 33 milyon dolar topladı

Haber 01-05-19 02:52

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisinden Mardin Valiliğine ziyaret

Meclis Yönetim Kurulu Üyesi ve El Bu Benna Kabilesi temsilcisi Faysal Sultan : - "Meclisin hedefi aşiretlerin eliyle siyasi ve toplumsal bir oluşumun meydana getirilmesi, Fırat'ın doğusuyla Münbiç ve Tel Rıfat'ı terör örgütü PKK'dan temizlemektir. Daha sonra Allah'ın izniyle tüm Suriye topraklarını kurtarmaktır"

Yurthaber 24-04-19 16:56

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisinden Mardin Valiliğine ziyaret

Meclis Yönetim Kurulu Üyesi ve El Bu Benna Kabilesi temsilcisi Faysal Sultan : - "Meclisin hedefi aşiretlerin eliyle siyasi ve toplumsal bir oluşumun meydana getirilmesi, Fırat'ın doğusuyla Münbiç ve Tel Rıfat'ı terör örgütü PKK'dan temizlemektir. Daha sonra Allah'ın izniyle tüm Suriye topraklarını kurtarmaktır"

Haber 24-04-19 16:53

Mali'de Tanrıya güvenen avcılardan Müslüman Fulani katliamı

Mali'nin Mopti bölgesinde geçen cuma Fulani kabilesinden Ogossagou köyünde 160 kişinin katliama uğramasıyla gözler Afrika'nın en büyük yarı göçebe kabilesi olan bu etnik topluluğa döndü - Hayvanlarına otlak ve sulak alanlar bulmak için uzun mesafeler kateden Fulaniler, bu yolculuklarında yerleşik çiftçiler ve kabilelerle karşı karşıya geliyor - Bölgede otorite eksikliği nedeniyle kabilelerin birbirine üstünlük kurma, diğerini hakimiyeti altına alma çabaları çatışma ve şiddetin artmasına neden oluyor - Dogon dilinde "Tanrıya güvenen avcılar" anlamına gelen, Ogossagou köyündeki katliamdan sorumlu tutulan Dana Amassagou milis gücü de 2016'da Dogon toplumunu "savunmak" gerekçesiyle kuruldu

Haber 27-03-19 11:08

Ülke şokta! Kadın, çocuk ayırt etmeden kurşun yağdırdılar: Çok sayıda ölü var!

Mali'nin merkez bölgesi Mopti sınırları içinde Dozos avcı grubu görünümündeki kişilerin saldırısında Fulani kabilesi üyesi 37 kişi hayatını kaybetti.

Haber 02-01-19 05:25

Afrika'nın en büyük yarı göçebe kabilesi: Fulaniler

Fulaniler, Batı ve Orta Afrika'nın birçok ülkesine yayılan yaklaşık 40 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük yarı göçebe kabilesi. Fulanilerin bir kısmı yerleşik hayata geçerken, önemli bir kısmı da şehir hayatından uzak, tarım ve hayvancılıkla uğraşarak göçebe yaşam tarzlarını günümüze kadar korudu.

Haber 12-12-18 12:41

Afrika'nın en büyük yarı göçebe kabilesi: Fulaniler

Batı ve Orta Afrika'nın birçok ülkesinde yaşam süren yaklaşık 40 milyon nüfuslu Fulanilerin çoğu, şehir hayatından uzak, tarım ve hayvancılıkla uğraşarak göçebe yaşam tarzlarını sürdürüyor - Nijeryalı Fulani Yusuf Shehu: - "Çok sayıda büyükbaş hayvanımız var ve hayvanları otlatmak için yeni otlaklar bulmak zorundayız. Bu nedenle devamlı göç ediyoruz" - "Bize sadece yatacak bir yer ve yiyecek şeyler lazım. Ne elektriğe ihtiyacımız var ne de lüks bir şeye ve hayatımızdan memnunuz" - Fulani Havva Alhaji: - "Sabah kalktığımızda çocuklarla ilgileniriz ve sonra evimizi temizleriz. Ailecek kahvaltı yaptıktan sonra kocalarımız hayvanları otlatır ya da ektiğimiz sebzeler ile uğraşır. Akşamları, elektrik olmadığı için kandil kullanıyoruz"

Haber 12-12-18 11:16

10 bin yıllık Türk kabilesi: Dukhalar...

Dünyanın belki de en uzak, gizemli topraklarında yaşıyorlar. Binlerce yıldır teknolojiden uzak, geleneklerine bağlı kalarak varlıklarını sürdürüyorlar.

Trend 19-11-18 11:38

10 bin yıllık Türk kabilesi: Dukhalar...

Moğolistan'ın Kuzey sınırındaki Sayan Dağları yamaçlarında yaşayan ve Türkçe konuşan 'Dukha' adlı topluluk fotoğraflandı. Dukhalar, Moğolistan’da 10 bin yıldır varlığını sürdürüyor. Dukhalar ren geyiği yetiştiriyor ve Türkçe ile aynı aileden gelen bir dili konuşuyor.

Haber 19-11-18 11:28

TAM Başkanından Cemal Kaşıkçı açıklaması

Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı: - (Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına ilişkin yaptığı açıklama) Bugünkü açıklamada asıl detay şuydu, 5 kişi hakkında idam kararı. Cesedin parçalandığını kabul ettiler ve 'işbirlikçiler tarafından nereye götürüldüğünü bilmiyoruz' dediler. O zaman ceset nerede?" - "Hakkında idam kararı verilen 5 kişi güçlü olmayan kişiler. Diğerlerinin kabilesi var ama bu beş kişinin kabilesi yok. Yemen kökenli birkaç aileye mensup sıradan insanlar. Bu 5 insanı idam edebilirler ve dünyadan tepki gelmezse olayın üstünü örtecekler"

Haber 15-11-18 16:32

Babun kellesi yiyerek hayatta kalıyorlar

Nesli tükenmekte olan Hadza kabilesi, son avcı topluluk olarak geçiyor. Babun, kuş, antilop gibi canlıları yiyerek hayatta kalmaya çalışan kabile, 10 bin yıllık yaşam biçimini korumayı başarmış.

Haber 05-10-18 17:09

İşte dünyanın en gizemli kabilesi!

Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın Amazon ormanlarında yaşayan, dünyanın en gizemli kabilesinin gizli yaşamı ilk kez bu kadar yakından görüntülendi...

Haber 02-10-18 15:47