Serakib Haberleri

Esat Rejimine Kimyasal Saldırı Tepkisi

Türkiye, Esat rejiminin Suriye’nin Serakib kasabasında 2018 yılında düzenlediği kimyasal saldırının insanlık ve savaş suçu olduğunu bildirdi

Haber 2021-04-14 02:33:06

İdlib’de rejim komutanı Süheyl El Hasan, SİHA ile vuruldu

Suriye'de rejimin en kanlı saldırılarını gerçekleştiren Kaplan Tugayları Komutanı Süheyl Selman el-Hasan, Bahar Kalkanı Harekâtı'nda Serakib bölgesine düzenlenen operasyonunda SİHA ile vurulduğu öğrenildi. Ağır yaralanan rejim komutanının yüzlerce sivilin öldüğü, binlercesinin yaralandığı ve göçe zorlandığı İdlib saldırılarını yöneten isim olduğu belirtildi.

Haber 2020-03-05 09:21:44

İdlib semalarında muhteşem görüntü

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Twitter hesabından bugün Serakib-Neyrab üstünden çekilen bir görüntüyü paylaştı. Saat 17.00'de çekildiği belirtilen görüntü büyük beğeni topladı.

Haber 2020-03-01 21:27:03

Suriye'de Serakib Bilmecesi

Suriye'de muhalifler stratejik öneme sahip Serakib'te denetimi ele geçirdiklerini açıkladılar. Buna karşın Rus askeri kaynakları bölgede muhaliflerin saldırısının Suriye Ordusu tarafından püskürtüldüğünü iddia etti.

Haber 2020-02-27 12:40:08

Diğer Haber Etiketleri

Rejimden geri alınan Serakib’deki mayınlar görüntülendi

Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan İdlib’de muhaliflerin ele geçirdiği Serakib ilçesinde rejimin yollara döşediği mayınlar görüntülendi.

Haber 27-02-20 12:05

Suriye Milli Ordusu Serakib'i geri aldı

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu İdlib'de, M4 ve M5 otoyollarını birleştiren stratejik öneme sahip Serakib kasabasını geri aldığını duyurdu.

Haber 27-02-20 10:26

Reuters: Suriyeli muhalifler Serakib'i Suriye ordusunun elinden aldı

Reuters haber ajansı, Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin İdlib'in kritik öneme sahip kasabası Serakib'in kontrolünü Suriye ordusunun elinden aldığını duyurdu. Rusya destekli ordu üç hafta önce bölgede kontrolü sağlamıştı. Serakib, M4 ve M5 karayollarının kesiştiği bölgede yer alıyor.

Haber 27-02-20 09:42

İdlib'de kritik gelişme! Muhalifler Serakib'i geri aldı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.

Haber 27-02-20 07:53

TSK, rejim hedeflerini böyle vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib kentinin Serakib ilçesinde bulunan rejim hedeflerini vurmaya devam ediyor.

Haber 20-02-20 17:30

İdlib'in güneyine operasyon başlatıldı!

Ilımlı askeri muhalifler, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için başlattıkları operasyonda, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi.

Haber 20-02-20 15:47

TSK, Serakib hattındaki rejim hedeflerini ÇNRA ile vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib’in doğusundaki Serakib hattında Esad rejimi hedeflerini çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile vurdu.

Haber 20-02-20 14:23

İdlib'le ilgili son dakika gelişmesi! Komandolar, rejimin elindeki cephelere intikale başladı

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında rejimin ele geçirdiği bölgelere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tankları ve komandolar intikale başladı. Birlikler bir yandan da rejimin ilerlemesini engellemek için Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) ve fırtına obüsleriyle peş peşe atış yapıyor. Öte yandan Ilımlı askeri muhalifler, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için operasyon başlatarak Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi.

Haber 20-02-20 13:56

İdlib'de Esad rejiminin helikopteri vuruldu!

Suriye’de muhalifler İdlib’in Serakib bölgesinde Esad rejimine ait bir helikopteri vurdu. Helikopterin düşme anları ise birçok noktadan kaydedilirken, helikopterdeki iki pilotun öldüğü öğrenildi.

Haber 13-02-20 13:54

Türk Askeri Konvoyu İdlib'e Gönderildi

Suriye’de Esat rejiminin kritik öneme sahip Serakib kasabasını ele geçirmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yüzlerce araçlık konvoyunu Suriye’nin İdlib bölgesine sevk ettiği bildirildi

Haber 08-02-20 22:30

TSK’dan İdlib Çıkışı: ‘Her Türlü Görevi Yerine Getirmeye Hazırız’

Suriye ordusu, kritik öneme sahip Serakib kasabasını ele geçirdi. Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili 3 gözlem noktasının rejim kontrolundaki bölgede olduğunu, TSK'nın bundan sonra yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık vereceğini, gözlem noktalarının da görevlerine devam edeceğini belirtti

Haber 07-02-20 17:02

'Suriye ordusu, Türk gözlem noktalarının olduğu Serakib'e girdi'

Reuters haber ajansının, Suriye devlet medyasına dayanarak aktardığına göre, Aralık ayından bu yana süren "İdlib Şafağı" operasyonu kapsamında, Suriye ordu kuvvetleri Serakib kentine girdi.

Haber 07-02-20 09:36

Anadolu Ajansı duyurdu: Esad rejimi İdlib'in Serakib ilçesini ele geçirdi

Rusya destekli Beşar Esad rejimi güçleri, Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak, İdlib'in Serakib ilçesine hakim oldu. İdlib'in güneydoğusunda, il merkezine 16 kilometre mesafede yer alan ilçe, İdlib'e açılan kapı olarak biliniyor.

Haber 07-02-20 00:42

İdlib - Suriye ordusu Türk gözlem noktalarının da olduğu Serakib'i kuşattı

İdlib'de Suriye ordusunun Aralık ayından bu yana sürdürdüğü "İdlib Şafağı" operasyonu kapsamında Türkiye'nin Rusya'yla anlaşmalı olarak kurduğu 12 gözlem noktasından ikisinden sonra, bu kez de yine gözlem noktalarının bulunduğu Serakib kentini kuşattı. Serakib, Şam için kritik önemdeki iki yolun, M4 ve M5 yollarının kesiştiği noktada yer alıyor.

Haber 06-02-20 13:45

Rejim güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimleri ele geçirmeyi sürdürüyor

Bölgede Rusya'nın hava desteğini alan rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplar ile muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışmalar sürüyor - Rejim güçleri, Halep'i Lazkiye'ye Bağlayan M4 yolunun güneyinden batıya doğru yayılarak 30 köyden oluşan Cebel Zaviye dağını ele geçirmeye planlıyor - TSK, İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesine askeri konvoy göndermeye devam ediyor

Haber 02-02-20 11:56

Bombardımandan kaçan ailenin kalacak yeri bile yok

İdlib’in doğusundaki Serakib ilçesinden kaçan aile, İdlib kırsalında çaresiz bir şekilde yolda kaldı.Esad rejiminin, Halep ve İdlib çevresine yönelik saldırlarının artması binlerce kişinin evlerini terk etmesine neden oldu.

Haber 31-01-20 12:03

Rejim güçleri, İdlib'de 6 yerleşimi daha ele geçirdi

Ele geçirilen yerleşimlerle rejim güçleri Serakib ilçesine güneyden yaklaşık 10 kilometre yaklaştı - Muhalifler Halep'in batısında rejim güçlerinin ele geçirdiği bir noktayı geri aldı

Haber 30-01-20 13:21

Rejim uçakları Serakib'i vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı

Esad rejimine ait uçaklar İdlib’in doğu kırsalındaki Serakib kasabasına düzenlediği saldırıda 7 sivil hayatını kaybetti, 20 sivil de yaralandı.

Haber 21-12-19 14:35

Suriye’de rejim Serakib’i vurdu: 2 ölü, 15 yaralı -2 (EK GÖRÜNTÜ VE BİLGİ)

Suriye’de rejim güçlerinin, İdlib kentine bağlı Serakib şehrinde düzenledikleri hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Haber 02-12-19 15:38

Suriye’de rejim Serakib’i vurdu: 2 ölü, 15 yaralı

Suriye’de rejim güçlerinin, İdlib kentine bağlı Serakib şehrinde düzenledikleri hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Haber 02-12-19 12:13

Rus uçakları İdlib’de mülteci kampını vurdu: 4 ölü, 6 yaralı

Rus uçakları, İdlib’e bağlı Serakib ilçesinin kuzeyinde bir mülteci kampını vurdu.

Haber 17-11-19 12:13

İdlib'de yerinden edilen siviller çaresizlik içinde

Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle İdlib'in güneyinde ilerlemesi üzerine Suriye-Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan sivillerden İsa Şakir: - "Bize olanı biteni kimse görmüyor mu? Nereye gideceğimiz belli değil. Şimdi Serakib ilçesinden sonra nerede sivil topluluğu varsa orada eşyalarımızı indirip çadırımızı kuracağız" - Muhammed Ahmed: - "Barbarca hava ve kara saldırılardan kaçtık. Hama’nın kırsalından, İdlib kırsalından Türkiye sınır hattına giden yollar araçla doldu taştı" - Mustafa Abdullah: - "Ailemiz büyük. Evsiz kaldık. Büyük devletler bize çözüm bulur diye dua ediyorum"

Haber 17-08-19 11:21

Esed rejimi ve Rusya 750 binden fazla sivili yerinden etti

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den bu yana ateşkesi ihlal ederek düzenlediği saldırılarda yaklaşık 750 bin sivil yerinden edildi - Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj: - "İdlib'in Marratinnuman, Serakib ve Eriha ilçeleri gibi yoğun nüfusa sahip büyük yerleşimlerine saldırılar devam ederse, göç rakamlarının bir milyona çıkacağından endişeleniyoruz"

Haber 03-08-19 11:26

İdlib'de pazar yerine hava saldırısı: 2 ölü

Rusya ve Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yerleşimlere yoğun hava saldırıları devam ediyor - Rejimin sabah Serakib ilçesinde bir pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti, 8 sivil yaralandı - Hafta başından bu yana Rusya ve Esed rejiminin hava ve kara saldırılarında 81 sivil öldü

Haber 26-07-19 12:03

Suriye rejim güçleri Serakib’i bombaladı: 7 ölü, 9 yaralı

Suriye rejim güçlerine ait uçaklar, İdlib’e bağlı Serakib şehrini bombaladı.

Haber 22-07-19 19:19

İdlib'e hava saldırılarında ölen sivillerin sayısı 38'e yükseldi

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rus hava saldırılarından sonra Esed rejimi de bir pazar yerini vurdu - Rejimin Serakib ilçesindeki pazar yerine düzenlediği hava saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi - Gün içindeki hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi

Haber 22-07-19 18:07

Esad rejimi İdlib’e saldırdı: 3 ölü

Esad rejiminin İdlib kırsalındaki bölgelere düzenlediği hava saldırıları sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.Esad rejiminin İdlib kırsalındaki bölgelere düzenlediği hava saldırıları sonucu, saldırıların düzenlendiği bölgelerden biri olan Serakib ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Haber 22-06-19 23:58

Sığınmacı kampına hava saldırısı

Suriye'de 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' sınırlarındaki Serakib ilçesinin doğusunda zorla yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Kefer Amim Kampı, hava saldırısına uğradı. Ölü ve yaralıların olduğu saldırıda bazı çadırlarda hasar oluştu.

Haber 13-03-19 11:09

İdlib'deki sığınmacı kampına hava saldırısı

Suriye'nin kuzeybatısında "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki Serakib ilçesinde bulunan sığınmacı kampına hava saldırısı düzenlendi - Saldırıda, 2 sivil hayatını kaybetti, 19 sivil yaralandı - Muhaliflere ait uçak gözlem evi: - "Hımeymim askeri üssünden havalanan SU 34 tipi Rus savaş uçakları, gece yarısından 04.00 sularına kadar saldırılar düzenledi"

Haber 13-03-19 09:41

İdlib'e hava saldırısı: 16'sı öğrenci 20 ölü

Suriye'nin İdlib ilinde okuldan çıkan öğrencileri hedef alan hava saldırısında 16'sı öğrenci 20 sivil hayatını kaybetti - Uçak Gözlemevi: - "Hımeymim üssünden havalanan Rus savaş uçakları Serakib ilçesi ve çevre köylerine saldırı düzenledi"

Haber 21-03-18 16:51

İdlib'den şok eden görüntüler

Suriye'de rejimin, İdlib'in Serakib ilçesinde bir sivil yerleşim yerine klor gazıyla düzenlediği saldırıda 7 sivilin etkilendiği bildirildi.

Haber 05-02-18 00:01

İdlib'de hava saldırıları: 5 ölü

- Suriye'nin İdlib iline bağlı bölgelere düzenlenen hava saldırılarında 5 sivil öldü, en az 30 kişi yaralandı - İdlib'in Serakib ilçesini hedef alan bombardımanda ise kentteki kan bankası hizmet dışı kaldı

Haber 18-01-18 20:57

İdlib'e hava saldırısı

Suriye ordusuna ait savaş uçağının ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'in Serakib ilçesine düzenlediği hava saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

Haber 02-11-16 22:51