Serebral Palsi Haberleri

Engelli oğlu ile aynı bölümde lisans eğitimi alıyor

Erzurum'da 2 yıl önce çocuklarına örnek olsun diye hayalini kurduğu üniversiteyi kazanan baba Murat Taştekin, kendisinden ilham alan doğuştan konuşma ve yürüme engelli oğlu ile aynı bölümü okuyor.

Yurthaber 18-01-2024 12:32

Çılgın Sedat oğlu için dua istedi! Oğlumun uzun zamandır savaştığı bir hastalık var

2005 yılında Özlem Kapurtu ile evlenen ve bu evliliğinden 2006 yılında önce Siraç sonra Yağız adında iki oğlu olan Çılgın Sedat bir AVM'de görüntülendi. 14 günlükken geçirdiği beyin kanaması sonrasında serebral palsi hastası olan Siraç'ın hastalığıyla ilgili yeni bir gelişme olduğunu ifade eden Çılgın Sedat sevenlerinden dua istedi.

Magazin 22-11-2022 17:54

Anne-babalar dikkat: Serebral Palsi’nin (beyin felci) önemli sinyalleri!

Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor. Ülkemizde yaklaşık her 1000 çocuktan 5’ini etkileyen Serebral Palsi hastalığının tedavisinde erken teşhisin son derece önemli.

Haber 06-10-2022 19:32

Serebral palsili genç en büyük hayalini gerçekleştirip avukat oldu

Hukuk fakültesini tam bursla bitiren ve 2 yıldır avukatlık yapan Büşra Eröksüz: - "Ben 6-7 yaşlarımdan itibaren avukat olmayı hayal ettim. İnsan hakları, engelli hakları ve diğer alanlarda hakları ihlal edilmiş her bireye destek olmak adına mesleğimi severek yapıyorum" - "Bizler bir şeyleri yapamıyor değiliz, sadece normal gelişim gösteren bireylerden daha farklı yollara ihtiyacımız var. Eğer toplum bu yolları açarsa daha nice başarılı gençlerin yetişeceğine inanıyorum"

Yurthaber 06-10-2022 11:03

Serebral Palsi

Serebral Palsi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Serebral Palsi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ellerini ve ayaklarını kullanamayan serebral palsi hastası, burnuyla kitap yazdı

İzmir'de annesi ve bakıcılarının desteğiyle yaşamını sürdüren serebral palsi hastası Sema Yılmazgil, burnunun ucuyla tabletin ekranına dokunarak yazdığı "Sevginin Gücü" adlı çocuk kitabını bastırmaya hazırlanıyor

Yurthaber 04-10-2022 12:12

Tutkusunun önünde hiçbir şey duramadı! O kadar başarılı ki profesyonelleri bile yendi

Fransa'nın Rennes şehrinden 41 yaşındaki oyuncu ve yayıncı Hichem, (namıdiğer "DJ H") Serebral palsi ile dünyaya geldi ancak engeli ve yaşadığı tüm zorluklar Hichem'i durduramadı. Hichem, özel kontrolörler sayesinde sadece ayaklarını kullanarak oyun oynamayı ömür boyu sürecek bir tutkuya dönüştürdü. Hatta profesyonel eSpor oyuncularını bile yenmeyi başardı. DJ'lik de yapan Hichem, çektiği videolarla ise büyük ses getirdi.

Haber 22-07-2022 18:03

Doğuştan bedensel engelli sporcunun yurt dışında bileği bükülmüyor

Doğuştan engelli olması nedeniyle sol kolunu kullanamayan 35 yaşındaki Arif Başar Durak, dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanına yeni başarılar eklemek için antrenörüyle haftanın 3 günü ikişer saat antrenman yapıyor - Eskişehirli milli sporcu Arif Başar Durak: "Ekim ayında Antalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Bu şampiyonada da dünya şampiyonu olmak istiyorum"

Yurthaber 06-07-2022 11:12

Hayatını serebral palsi hastası oğluna adadı

Edirne'de yaşayan 2 çocuk annesi Nurülhüda Kulabaş, SP teşhisi konulan oğlu Eren'e 34 yıldır sevgi ve ilgiyle bakıyor - 66 yaşındaki anne Kulabaş: - "Oğlum için verdiğim mücadelede hiç pes etmedim. Eren ile okula, tedaviye ve sosyal alanlara gittiğim için engelli anneleriyle tanıştım. Onlar da pes etmesin, mücadeleye devam etsinler"

Yurthaber 07-05-2022 11:16

Serebral palsili Sevcan'ın üniversite hayali annesinin fedakarlığıyla gerçek oldu

Kızına eğitim hayatı boyunca eşlik eden anne Yeter Demirkaya: - "İlkokuldan beri getirip götürüyorum, okusaydım ben de mezun olurdum. 'Ağır olmuyor mu?' diyorlar. O bana yük değil, sağlığına nasıl 'of' demediysem eğitimine de demem, annelik benim görevim" - Çocukluğunda 8 yıl hastanede tedavi gören ve iki ameliyat geçiren Sevcan Demirkaya: - "Elimden annem tutunca yürüyebiliyorum. Buna da şükürler olsun. Bu kimileri için çok basit olabilir ama bizler için verilmiş bir armağan gibi"

Yurthaber 16-03-2022 11:35

Serebral palsili çocuk, hediye puset sayesinde 11 yılda ilk kez dışarı çıktı

Serebral palsili çocuk, hediye puset sayesinde 11 yılda ilk kez dışarı çıktı

Yurthaber 14-02-2022 17:21

Serebral Palsi hastası öğretmen minik yürekler için engel tanımıyor

Elazığ'da doğuştan yakalandığı Serebral Palsi hastalığının getirdiği tüm engellere rağmen azmiyle 12 yıldır ücretli anasınıfı öğretmenliği yapan Yeşim Alanoğlu, haftanın 5 günü 60 kilometre yol kat ederek ulaştığı köy okulunda minik öğrencilerine büyük bir aşk ve fedakarlıkla eğitim veriyor - Alanoğlu: - "Öğrencilerimle çok kuvvetli bir bağım var. Bu nedenle zorlukları düşünmüyorum"

Yurthaber 03-12-2021 12:30

'Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Serebral Palsi hastalığıyla mücadele eden Sirga Asya Varol hikayesiyle herkesi hüzünlendirdi

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla 'Kim Milyoner Olmak İster', yeni günüyle izleyicilerinin karşısına çıktı. 'Kim Milyoner Olmak İster'de yeni sezonda para ağacı yenilendi. Yeni bölümde barajı geçen yarışmacılar 50, 100, 200 ve 400 bin TL gibi büyük ödüller için mücadele verdi. Yarışmaya katılan Sirga Asya Varol isimli yarışmacı hikayesiyle yarışmaya damga vurdu.

Magazin 16-10-2021 07:43

SEDAŞ çalışanları Serebral Palsi'ye dikkati çekmek için 126 milyon adım attı

SEDAŞ çalışanları Serebral Palsi'ye dikkati çekmek için 126 milyon adım attı

Yurthaber 06-10-2021 15:21

Serebral palsinin erken belirtileri nelerdir?

Beyin gelci olarak da bilinen serebral palsi, çocukluk çağında engelliliğe neden olmaktadır. Her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülen serebral palsinin teşhisinin gerçekleştirilip hızlıca tedavisine başlanabilmesi için erken belirtiler hakkında bilgi sahibi olmak önem taşımaktadır.

Kadin 05-10-2021 15:28

Mutluluklarının adı Serebral Palsi hastası tek yumurta ikizi kızları oldu

Antalya'da hayatını kaybeden oğullarının acısını aynı hastalığı taşıyan 5 yaşındaki kızları Elif Ada ve Amine Elif ile dindirmeye çalışan çift, üzerine titredikleri evlatlarına gösterdikleri sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor - Anne Fatma Orhan: - "Rabb'im bize meleklerimizi yolladı, sarıp sarmaladık birbirimizi. Çocuklarımıza biz sevgiyi vereceğiz, o sevgiyle onları iyileştireceğiz" - Baba Fatih Orhan: - "Kızlarımız mutlu olduğunda biz de mutlu oluyoruz, bir gülüşleri dünyaya bedel"

Yurthaber 23-07-2021 11:08

Sosyal medyanın Doraliçesi serebral palsili çocukların ailelerine umut aşılıyor

Antalya'da yaşayan İlke ve Bora Tüzüner çifti, serebral palsi hastası 6 yaşındaki kızları Dora'nın mutlu anları ile tecrübelerini sosyal medyadaki "Doraliçem" adlı hesaptan paylaşıyor - Giydiği masal prensesi kıyafetleri ve yaptığı bütün etkinlik videolarının yer aldığı sayfayla sosyal medyanın "pamuk prensesi" olarak anılmaya başlayan Dora, ailesinin ilgisi ve sevgisinin yanı sıra gördüğü terapilerle elini kaldırmaya, seslere ve söylenenlere tepki vermeye başladı - Anne Tüzüner: - "Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'dan bile takipçilerim, onlarca kart gönderip Dora'ya sevgilerini, teşekkürlerini ilettiler. Biz sevginin gücünü göstererek birçok ailenin yaşama olan bakışının değişmesine katkı sağladık"

Yurthaber 14-04-2021 11:03

Serebral palsi hastası Canan, para at terbiyesi yarışmasında başarı için mücadele verecek

Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek: - "Bu alanda Türkiye'nin ilk ve tek para at terbiyesi kadın sporcusudur. Sporcumuz önünde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması noktasında hiçbir engel kalmamıştır" - Sporcunun kardeşi Gülşah Doğan: - "Atlı terapi sonrasında desteksiz kendi halinde ata biniyor, onu sevk ve idare ediyor"

Yurthaber 02-03-2021 13:25

Serebral palsi hastası Canan, para at terbiyesi yarışmasında başarı için mücadele verecek

Gebze Atlı Spor Kulübü Başkanı Halit İpek: - "Bu alanda Türkiye'nin ilk ve tek para at terbiyesi kadın sporcusudur. Sporcumuz önünde ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması noktasında hiçbir engel kalmamıştır" - Sporcunun kardeşi Gülşah Doğan: - "Atlı terapi sonrasında desteksiz kendi halinde ata biniyor, onu sevk ve idare ediyor"

Yurthaber 02-03-2021 13:25

Engelli gençten metro istasyonunda engelli sevgilisine sürpriz evlilik teklifi

Serebral palsi hastası Erzurumlu Burak Budak, Ankara Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile kız arkadaşı ortopedik engelli Ayşe Yılmaz'a metro istasyonunda evlilik teklifinde bulundu - Keman, yaş pasta, tektaş yüzük ve çiçekler eşliğinde yapılan evlilik teklifinde, yolcular da mutluluğa alkış tuttu - Burak Budak: - "Sevmek çok güzel bir duygudur. Bu sevgiyi sürprizlerle, güzel sözlerle taçlandırmak en büyük amaç olmalıdır. Severek yaşamamız gerekiyor. Biz engelli olabilir ama bu asla bizim için bir şey değildir"

Yurthaber 21-11-2020 11:02

Serebral Palsi belirtilerine dikkat! Tedavide ilk 6 ay uyarısı

Ülkemizde her bin bebekten 4'ünü etkileyen serebral palsi ile ilgili ilk belirtilere dikkat edilmesi gerekiyor. Serebral palsi tedavisinde ilk 6 ayın çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 05-10-2020 11:44

Ali, tek parmağını kullanarak kitap yazdı

KOcaeli'de serebral palsi hastası Ali Umut Seçkin’in (16) hayatı, 5,5 yıl önce eğitim görmek için gittiği rehabilitasyon merkezindeki öğretmeni Nefise Gülmüş ile tanışınca değişti. Öğrencisi Ali Umut Seçkin ile dil ve konuşma terapisi yapan Nefise Gülmüş, önce Ali Umut'un konuşma yetisinin düzelmesini sağladı, ardından okuma- yazma öğretti. Ali Umut, ailesinin kendisine aldığı tableti tek parmağı ile kullanarak yazdığı 'Gökten 3 Hikaye Düştü' kitabı, 28 Şubat'ta satışa çıkacak.

Haber 27-02-2020 08:45

Serabral palsiye inat öğrencilerine ışık saçıyor

Samsun'da doğuştan, beyin hasarı ya da hastalıkları sonucu oluşan ve ilerleyici olmayan hareket ve duruş bozukluğu serebral palsi hastası Oğuz Kul, mezun olduğu lisede 8 yıldır rehber öğretmen olarak hizmet veriyor - Öğrencileri tarafından çok sevilen Kul, engeline rağmen ortaya koyduğu azim, öz güven, çalışkanlık ve enerjisiyle takdir topluyor - Oğuz Kul: - "Öğrencilerimin tepkilerine baktığımda da onların bir eksiklik hissettiğini görmüyorum. Öğrenciler farklı bir yaşam süren, farklı bir ses tonuyla kendilerine bir şeyler anlatma çabasında olanları son derce iyi bir şekilde dinliyorlar. Bunu derslere girdiğimde net bir şekilde tecrübe ettim"

Haber 20-01-2020 11:31

Bursa'da serebral palsi hastası Yusuf için yardım gecesi düzenlendi

7 yaşındaki çocuğun tedavisi için gereken 110 bin liranın ameliyat günü 8 Ocak'a kadar toplanması hedefleniyor

Haber 20-12-2019 22:50

Muğla'da beyin felçli lise öğrencisine laboratuvar sürprizi

Eğitim gördüğü okulun üst katlarındaki laboratuvar sınıfına, hastalığının neden olduğu fiziksel engeller nedeniyle çıkamayan öğrenci, kendisi için zemin katta laboratuvar oluşturulduğunu görünce duygulandı - Engelli öğrencinin annesi Sevda Şişman: - "Çok zorluk çekiyorduk. Artık Anıl'ı sınıfa taşımaya benim de gücüm yetmiyordu. Sınıf arkadaşlarına çok yük oluyordum. Onlara 'Anıl'ı sınıfa çıkaralım' demeye utanıyordum. Bana haber vermeden çıkarttıklarında hem mutlu oluyordum hem de eziliyordum"

Magazin 05-12-2019 14:24

Serebral palsili genç burnuyla hayallerini tasarlıyor

Serebral palsi nedeniyle ellerini kullanamayan, yürüyemeyen ve konuşmakta zorlanan lise öğrencisi Talha Köstekli, burnuyla hem web tasarımı yapıyor hem de kitap yazıyor - Talha Köstekli: - "Yazmayı, yazarken hayal gücümü kullanmayı çok seviyorum. Web tasarımını da seviyorum. Bütün bunları burnumla yapıyorum. Ama bize özel teknoloji şu anda çok fazla olmadığı için biraz korkuyorum" - Talha'nın öğretmeni Pınar Küçük: - "Talha şu anda kendi web sitesini yapabiliyor. Mezun olduktan sonra web tasarım programlama alanında çalışabilecek düzeyde. Yeter ki ihtiyacı olan teknoloji sağlansın" - "Tablet üzerinden burnuyla yazdığı bir kitabı var. Kendi hayatını bilim kurguyla harmanlamış. Çok şaşırdık, çok hoşumuza gitti"

Haber 13-10-2019 11:17

İstanbul serebral palsi için yeşile büründü

İstanbul’un simge yapıları Galata Kulesi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Serebral Palsi (beyin felci) hastalığına farkındalık oluşturmak için yeşile büründü.

Trend 07-10-2019 08:17

Serebral palside erken rehabilitasyon çok önemli

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Çetinkaya Öneş: - "Her durumda olan çocuk için yapılabilecekler vardır ve tedavi ile büyük gelişmeler görülür. Serebral palsili çocuklarda erken rehabilitasyon çok önemlidir"

Haber 06-10-2019 11:26

Tek hayali oğlunun ayağa kalkabilmesi

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde yaşayan Kader Koç, serebral palsi ve epilepsi hastası oğlunun bir an önce iyileşip ayağa kalkacağı günün hayaliyle yaşıyor - Anne Kader Koç: - "Oğlumun ayağa kalkabilmesi, bağımsız olması, kendisini idare edebilmesi bizim için çok önemli. Oğlumun tam olarak ne zaman iyileşeceği belli değil ama yoğun fizik tedavi görmesi ona çok katkı sağlıyor"

Yurthaber 06-10-2019 11:16

Tek hayali oğlunun ayağa kalkabilmesi

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde yaşayan Kader Koç, serebral palsi ve epilepsi hastası oğlunun bir an önce iyileşip ayağa kalkacağı günün hayaliyle yaşıyor - Anne Kader Koç: - "Oğlumun ayağa kalkabilmesi, bağımsız olması, kendisini idare edebilmesi bizim için çok önemli. Oğlumun tam olarak ne zaman iyileşeceği belli değil ama yoğun fizik tedavi görmesi ona çok katkı sağlıyor"

Haber 06-10-2019 11:12

Serebral palsi için 6 Ekim'de her yer yeşil olacak

Serebral palsi için 6 Ekim'de her yer yeşil olacak

Haber 02-10-2019 12:24

4 aylık bebeğiniz başını tutamıyorsa dikkat

Serabral Palsi'nin erken dönemde saptanabilmesi için ebeveynlerin çocukların motor gelişimini gözlemlemesi gerektiğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Gülten Karaca, "4 aylık bebeklerin başını tutamaması Serebral Palsi’yi düşündüren bulgular arasındadır" dedi.

Kadin 01-10-2019 15:53

Beyin felci hastası Burak'ın yardım çığlığı

Erzurum’da yaşayan doğuştan beyin felci (Serabral Palsi) hastası Burak Aytekin, tedavisi için yardım bekliyor. Tek hayali yürüyebilmek olan Burak, çektiği video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Trend 16-09-2019 18:30

Beykoz Çayır Festivali başladı

Beykoz Belediyesi'nce düzenlenen festivalin ilk gününde Serebral Palsi hastalığına dikkat çekildi - Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: - "Serebral Palsi denilen rahatsızlığa yakalanmış olanlara ve ailelerinin yaşadıklarına dikkati çekmek istiyoruz"

Haber 16-09-2019 00:09

Engelsiz meslek lisesinin ilk mezunları üniversite hayallerine kavuştu

Türkiye'de engelli öğrenciler için tasarlanan meslek lisesi SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk mezunları olan serebral palsili öğrenciler, üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürdü - Lisenin Bilişim Teknolojileri bölümünü bitiren Burak Kızkapan, Başkent Üniversitesi Endüstriyel Kalıpçılık bölümünü yüzde 100 burslu, Berat Denizhan da aynı üniversitenin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü yüzde 50 burslu olarak kazandı - Kızkapan: - "Çok mutluyum, bu sonucu beklemiyordum. Kendim gibi arkadaşlarım için SERÇEV gibi engelsiz meslek liselerinin çoğalmasını çok istiyorum" - Denizhan: - "Üniversiteyi kazanabilmek inanılmaz güzel bir bir duygu. Hayalimi gerçekleştirdim" - Anne Pembe Denizhan: - "Oğlumun başarısını gördüğümde sevinçten ağladım. Çok sosyal bir çocuk, gezmeyi çok sever. Çok istediği bölümdü. Yüzde 50 burslu olsa da geri kalanı maddi olarak çok tutuyor ama elimden ne gelirse yapacağım"

Haber 12-08-2019 11:04

Engelsiz meslek lisesinin ilk mezunları üniversite hayallerine kavuştu

Türkiye'de engelli öğrenciler için tasarlanan meslek lisesi SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ilk mezunları olan serebral palsili öğrenciler, üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürdü - Lisenin Bilişim Teknolojileri bölümünü bitiren Burak Kızkapan, Başkent Üniversitesi Endüstriyel Kalıpçılık bölümünü yüzde 100 burslu, Berat Denizhan da aynı üniversitenin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü yüzde 50 burslu olarak kazandı - Kızkapan: - "Çok mutluyum, bu sonucu beklemiyordum. Kendim gibi arkadaşlarım için SERÇEV gibi engelsiz meslek liselerinin çoğalmasını çok istiyorum" - Denizhan: - "Üniversiteyi kazanabilmek inanılmaz güzel bir bir duygu. Hayalimi gerçekleştirdim" - Anne Pembe Denizhan: - "Oğlumun başarısını gördüğümde sevinçten ağladım. Çok sosyal bir çocuk, gezmeyi çok sever. Çok istediği bölümdü. Yüzde 50 burslu olsa da geri kalanı maddi olarak çok tutuyor ama elimden ne gelirse yapacağım"

Yurthaber 12-08-2019 11:03

Serebral palsi hastası gencin örnek başarısı

Burslu kazandığı üniversiteden ikincilikle mezun olan İzmirli serebral palsi hastası Ebru Beşer, yüksek lisans eğitimini de bitirdi - Ebru Beşer: - "Okumayı ve öğretmeyi çok seviyorum. Bu nedenle hedefim akademisyen olarak meslek hayatına atılmak. Bu hayalimin peşinden koşmak için daha da çok çalışacağım"

Haber 05-08-2019 11:23

Serebral palsi hastası gencin örnek başarısı

Burslu kazandığı üniversiteden ikincilikle mezun olan İzmirli serebral palsi hastası Ebru Beşer, yüksek lisans eğitimini de bitirdi - Ebru Beşer: - "Okumayı ve öğretmeyi çok seviyorum. Bu nedenle hedefim akademisyen olarak meslek hayatına atılmak. Bu hayalimin peşinden koşmak için daha da çok çalışacağım"

Yurthaber 05-08-2019 11:23

Serebral palsili Ebrar kitabının geliriyle akülü sandalye almak istiyor

Yüzde 80 bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan ve hayat mücadelesini "Sevginin Gücü" isimli kitabında anlatan serebral palsili 27 yaşındaki Ebrar Öcal, kitabının satışından elde edeceği gelirle ayağa kaldıran akülü sandalye alıp bir nebze de olsa günlük hayatta karşılaştığı zorlukları aşmak istiyor - Ebrar Öcal: - "Bundan 10 yıl önce kitabı yazmaya başlamıştım. Açıkçası insanların bakışları ve soruları karşısında ne yapacağımı bilemiyordum. Ben de tek tek cevap vermektense bir kitap yazayım, her yere ulaşsın dedim. Böyle bir çalışmaya imza attım" - "Kitapta sevgiyle engellerin üstesinden gelinebileceğinden bahsettim. Geliriyle ayağa kaldıran akülü sandalye almak istiyorum. Maliyeti yaklaşık 40 bin lira. Kitabın daha çok basılması için yayınevlerinden yardım bekliyorum" - Anne Gülyaşar Öcal: - "Kızım kendi çabalarıyla bir şeyleri başarmak istiyor. Birilerinden yardım istemeye utanıyor. İşini kendisi yapmak istiyor. Öldüğüm zaman kendi ayaklarının üzerinde durabilecek duruma gelmesini istiyorum"

Haber 02-08-2019 11:13

Serebral palsi hastalarını sosyal hayata katmamız lazım

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Nöroşirürji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Memet Özek: - "Bu hastalarımız evde televizyon önünde vakit öldürüyor. Bizim onları sosyal hayata ve üretken olmaya katmamız lazım"

Haber 20-07-2019 16:07

Serebral palside bakım ve rehabilitasyonun önemi büyük

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan: - "Serebral palside bakım ve rehabilitasyonun önemi büyük. Eğer erken dönemde bu bireylerin bakım ve rehabilitasyonuna gereken önemi verirsek, hem serebral palsili bireylerin hem ailelerinin yaşam kalitesini önemli derecede arttırmış olacağız"

Yurthaber 22-06-2019 15:06

Serebral palside bakım ve rehabilitasyonun önemi büyük

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan: - "Serebral palside bakım ve rehabilitasyonun önemi büyük. Eğer erken dönemde bu bireylerin bakım ve rehabilitasyonuna gereken önemi verirsek, hem serebral palsili bireylerin hem ailelerinin yaşam kalitesini önemli derecede arttırmış olacağız"

Haber 22-06-2019 15:05

Sırtında taşıdığı kızını üniversite mezunu yaptı

Karaman'da, doktorların "Hiçbir şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz" dediği doğuştan serebral palsi hastası kızı Ayşe'nin eğitim hayatı boyunca yanından ayrılmayan anne Yaşar Erkaraman, kızının üniversiteden mezun olmasının mutluluğunu yaşıyor - Anne Yaşar Erkaraman: - "İlkokul çağına gelince kızımı sırtımda okula götürüp getirdim, 8 yıl okulda kızımla bekledim. Yeri geldi sınıfta yanında oturdum, yeri geldi okulda camları sildim" - Ayşe Erkaraman: - "Bazen pes ettiğim, 'Yapamayacağım' dediğim anlar oldu. Ama insan istediği zaman her şeyi başarabilir. Umuyorum ki benim gibi engelli olarak dünyaya gelen insanlara örnek olurum"

Yurthaber 18-06-2019 12:10

Sırtında taşıdığı kızını üniversite mezunu yaptı

Karaman'da, doktorların "Hiçbir şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz" dediği doğuştan serebral palsi hastası kızı Ayşe'nin eğitim hayatı boyunca yanından ayrılmayan anne Yaşar Erkaraman, kızının üniversiteden mezun olmasının mutluluğunu yaşıyor - Anne Yaşar Erkaraman: - "İlkokul çağına gelince kızımı sırtımda okula götürüp getirdim, 8 yıl okulda kızımla bekledim. Yeri geldi sınıfta yanında oturdum, yeri geldi okulda camları sildim" - Ayşe Erkaraman: - "Bazen pes ettiğim, 'Yapamayacağım' dediğim anlar oldu. Ama insan istediği zaman her şeyi başarabilir. Umuyorum ki benim gibi engelli olarak dünyaya gelen insanlara örnek olurum"

Haber 18-06-2019 12:10

SP'li çocuklardan ilham alan Türk öğrenciden uluslararası başarı

Serebral palsili çocuklara umut olma hayaliyle çıktığı yolda, hastaların yürüme problemlerine çözüm olabilmek için proje geliştiren lise öğrencisi Ayşe Sena Nur Topal, Google Bilim Fuarı 2018'de Mühendislik Kategorisinde Avrupa, Afrika ve Ortadoğu 13-15 Yaş grubunda bölge finalisti oldu - Aynı projeyle, geçen yıl ilki düzenlenen TEKNOFEST'te "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Lise Sağlık Kategorisi"nde Türkiye birinciliğinin de sahibi olan Topal, ay sonu yapılması beklenen seçimle ilk 5'e kalması halinde global finalist olarak Türkiye'yi temsil edecek - 10. sınıf öğrencisi Ayşe Sena Nur Topal: - "Benim aslında bu projeye başlamamda, yakın çevremde gördüğüm ve de dünyada sayıları yaklaşık 17 milyonu bulan serebral palsili hastalar etkili oldu. Bu hastalara bir umut olmak adına, bu sayıları öğrendiğim günden bu yana projeye bir şeyler katmaya uğraşıyorum"

Haber 25-05-2019 13:46

Engel tanımayan anneler evlatlarıyla okul sıralarında

Bedensel engelli çocuklarının hayattaki en büyük destekçileri olan anneler, evde ve okulda bir an olsun yalnız bırakmadıkları evlatlarının başarıları sayesinde aldıkları bursla yeniden okul sıralarına döndü - Türk Eğitim Derneğinin "Tam Destek Bursu" kapsamında hafta sonları engelli çocuklarını kurslara getiren anneler, bu süreçte başka bir sınıfta İngilizce öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor - Anne Mihriban Güldemir: - "Çocuğumla birlikte hayatı öğrendim. Dünyaya bir daha gelse çocuğum, aynı duygularla yine onun annesi olmak isterdim" - Anne Ayşegül Üstüner: - "Çocuklarımız burada kurslara devam ederken biz anneler de İngilizce derslerine katılıyoruz. Çocuklarımız da 'Annem de İngilizce öğreniyor' diye çok mutlu"

Haber 12-05-2019 11:26

Devlet desteğiyle engelli çocuklarına bebek gibi bakıyor

Bitlis'te ikisi serebral palsi hastası 4 çocuk annesi Hamide Özcan, devletin sunduğu desteklerle tüm zorluklara rağmen çocuklarının bütün ihtiyacını karşılıyor - Anne Özcan: - "Devletin yardımıyla elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Devlet olmasaydı bunlara bakamazdım. Yardım almadığımız dönemlerde çok kötü günler geçirdik. Allah'a hamdolsun. Allah devletimizi var etsin"

Haber 23-03-2019 11:33

Devlet desteğiyle engelli çocuklarına bebek gibi bakıyor

Bitlis'te ikisi serebral palsi hastası 4 çocuk annesi Hamide Özcan, devletin sunduğu desteklerle tüm zorluklara rağmen çocuklarının bütün ihtiyacını karşılıyor - Anne Özcan: - "Devletin yardımıyla elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Devlet olmasaydı bunlara bakamazdım. Yardım almadığımız dönemlerde çok kötü günler geçirdik. Allah'a hamdolsun. Allah devletimizi var etsin"

Yurthaber 23-03-2019 11:32

Hamile kalırsa dünyada bir ilk yaşanacak!

Serebral palsi hastası olan ve beyin pili ile yaşayan Canan Aykanat, şimdi de bu beyin pili ile hamile kalmak için bir kez daha ameliyat olmaya hazırlanıyor. Engelli genç kadın birçok kişiye örnek olacak.

Trend 18-03-2019 07:33

Tek isteğimiz çocuğumuzun sağlığına kavuşması

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Osman ve Eylem Akburak, serebral palsi (SP) hastası 2 yaşındaki oğullarına uzanacak şifa elini bekliyor - Eylem Akburak: - "Çocuğumuz hayat dolu ama hasta. Tek isteğimiz çocuğumuzun sağlığına kavuşması"

Yurthaber 08-03-2019 15:06