Sergey Skripal Haberleri

Yağız Kaan Erdoğmuş tarihe geçti! 12 yaşında büyükusta ünvanını aldı

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında büyükusta (GM) ünvanını alarak satranç tarihinde bunu başaran 4. en genç isim oldu. ABD'li Abhimanyu Mishra'nın (12 yıl 4 ay 25 gün) rekoru elinde tuttuğu listenin ikinci sırasında Ukrayna'dan Sergey Karjakin (12 yıl 7 ay), üçüncü sırasında da Hindistan'dan Gukesh Dommaraju (12 yıl 7 ay 17 gün) bulunuyor.

Haber 2024-04-01 22:10:21

SON DAKİKA | Bakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Haber 2024-03-01 15:09:10

Rusya'dan Montrö Sözleşmesi çıkışı! Lavrov 'Türk meslektaşlarımız bize söyledi' diyerek duyurdu

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander'ın Montrö Sözleşmesi ile ilgili sözleri ABD'nin sözleşmeyi feshetme ya da değiştirme isteğinde olduğu yönünde yorumlanmıştı. Bu gelişme sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi'nin hükümlerini kesin bir şekilde uyguladığını belirterek, ABD'nin sözleşmeyi değiştirme konusunda başarılı olamayacağı açıklamasını yaptı.

Haber 2024-01-24 22:06:30

Rusya'dan nükleer saldırı tatbikatı! Büyük bir nükleer saldırı gerçekleştirmek için...

Kremlin'den yapılan açıklamada, kara, hava ve deniz unsurlarıyla misilleme amaçlı nükleer saldırı tatbikatının yapıldığı bildirildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nükleer tatbikata ilişkin, “Tatbikat, düşmanın bir nükleer saldırısına misilleme olarak büyük bir nükleer saldırı gerçekleştirme görevlerini uygulamayı içermektedir.” ifadesini kullandı.

Haber 2023-10-25 19:35:05

Google'dan 25. yaş günü için doodle! Lary Page ve Sergey Brin'in hayali gerçek oldu

Google'ın 25. yaş günü en çok kullanılan popüler arama motorunda Doodle oldu. Bilindiği üzere arama motoru devi Google, 27 Eylül'de kurulmamasına rağmen doğum günlerini bu tarihte kutluyor. İşte Google'ın 25. yaş günü sürprizi ve konuya ilişkin merak edilenler...

Haber 27-09-23 13:16

Google'ın 25. Doğum Günü'ne özel doodle! Google ne zaman kuruldu?

Google, 25. Doğum Günü'nü dikkat çeken bir doodle ile kutluyor. 1998'de Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google'ın 25. Doğum Günü'ne adanan özel doodle, Google'ın tüm eski logolarını gösteriyor ve iki 'o' harfinin '25' rakamıyla değiştirildiği mevcut logo ile sona eriyor.

Haber 27-09-23 11:32

Lavrov'dan flaş çıkış! Batı bizimle doğrudan savaş halinde... Rusya'da çocuk askerler eğitimde!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Lavrov, Batı'nın Rusya'yla doğrudan bir savaşta olduğunu ve Ukrayna'nın yem olarak kullanıldığını ifade etti. Öte yandan sosyal medya kanalı Telegram'dan paylaşılan görüntülerde, Rus çocukların savaş eğitimi aldıkları görüldü.

Haber 24-09-23 11:55

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Rusya-Çin işbirliğinin önemine dikkat çekmek isterim

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi. Lavrov, "Dünya meselelerinde adaletin sağlanması, çeşitli yönlerde gelişen süreçler ve çıkar dengelerinin sağlanması açısından Rusya-Çin işbirliğinin önemine dikkat çekmek isterim" ifadelerini kullandı.

Haber 18-09-23 21:10

G20 zirvesinde korkutan anlar!  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un törende ayağı katıldı

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi başladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin liderleri resmi törenle karşıladı. Törende Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov talihsiz bir kaza geçirdi.

Trend 09-09-23 09:57

Rusya'dan net açıklama: Vaat edilen her şey yerine getirilirse anlaşma uzatılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Moskova'da bir araya geldi. Tahıl anlaşmasının ele alındığı görüşmenin ardından Rusya'dan net bir açıklama geldi. Bakan Şoygu, "Rusya’ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, anlaşmanın uzatılacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 01-09-23 18:35

Teklifi Türkiye ve Suriye'ye sundular! Bakan Fidan ile bir araya geldikten sonra açıkladı: Rusya'dan 'normalleşme' önerisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Moskova'da bir araya gelen Rus Bakan Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye'ye ilişkilerin normalleşmesi kapsamında sundukları teklifi açıkladı. Lavrov ayrıca Türkiye ve Suriye'nin ilişkilerinin normalleşmesinin önündeki başlıca engelin ABD olduğunu vurguladı.

Haber 01-09-23 15:08

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moskova'da! Karadeniz'de barış ana gündem...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti. Rus Dışişleri Bakanlığı, Bakan Fidan ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un fotoğrafını paylaştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Karadeniz girişiminin canlandırılması ve savaşın adil bir barışla sonlandırılması gündemimizde olacak." dedi.

Haber 31-08-23 15:41

SON DAKİKA | Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi! 'Lavrov- Fidan görüşmesinde Putin'in tahıl koridoruna alternatif önerisi ele alınacak'

Son dakika haberi: Rusya Dışişleri Bakanlığından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Haber 30-08-23 17:43

Son dakika! Rusya'dan flaş hamle: Yeni bir tahıl ihracatı rotası üzerinde çalışıyoruz

Son dakika haberi: Rusya 17 Temmuz itibarıyla tahıl koridoru anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin, tahıl anlaşması ve yeni rotaların belirlenmesi konusunda Türkiye ile istişare halinde olduklarını belirtti.

Haber 21-07-23 21:24

Kırım Köprüsü neden patlatıldı? Kırım Köprüsü önemi nedir, nerede? Kırım ve Rusya'yı bağlayan köprü vuruldu

Kırım Köprüsü patlatıldı. Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın valisi Sergey Aksenov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada köprünün trafiğe kapatıldığını belirtti. Peki, Kırım Köprüsü neden patlatıldı? Kırım Köprüsü önemi nedir? İşte detaylar...

Haber 17-07-23 09:40

Son dakika | Wagner isyanı sona ererken Putin'den ilk açıklama geldi! Prigojin, Şoygu'yu tehdit etmişti... Dikkat çeken 'Ukrayna' mesajı

Son dakika haberi: Rusya'da tüm dünyanın gündemine bomba gibi düşen Wagner ayaklanması üzerine gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in atacağı adımlara çevrildi. Wagner lideri Prigojin, isyan sürerken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya meydan okumuş, "Şoygu'yu ve Genelkurmay Başkanı'nı buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız" demişti. İsyan bastırıldıktan sonraki ilk açıklamasını yapan Putin'in 'Ukrayna' mesajı dikkat çekti.

Haber 25-06-23 14:24

Rusya'yla ilgili ABD'den ilk açıklama Gelişmeleri takip ediyoruz

Rusya'da Wagner paralı asker grubunun Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya karşı başlattığı meydan okuma devam ediyor. Wagner kurucusu Yevgeniy Prigojin, Ukrayna üzerinden sınırı geçerek Rusya topraklarına girdi. Son olarak Rostov kentinde Savunma Bakanlığı'nı kuşatan Wagner birlikleri Moskova'ya ilerleyeceğini açıkladı. ABD konuyla ilgili "gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 24-06-23 09:52

SON DAKİKA | Rusya'da sıcak saatler! Wagner'den Rus ordusuna açık tehdit: Adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak

Son dakika haberine göre, Rusya'da tansiyon yükseldi. Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Rus Güvenlik Servisi, Wagner üyelerine "Prigojin'i yakalayın" çağrısı yaptı. Başkent Moskova'da ise güvenlik önlemleri artırıldı.

Haber 23-06-23 23:36

Zelenski'nin 'terör saldırısı' iddiası gündem yaratırken, Putin Batı'yı suçladı: Son Ukraynalıya kadar Rusya ile savaşmaya karar vermişler

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken bölgeden sıcak açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın Zaporijya nükleer santraline bir ‘terör saldırısı’ düzenlemeyi değerlendirdiğini iddia etti. Rusya lideri Putin ise "Ukrayna'nın Batılı müttefikleri, son Ukraynalıya kadar Rusya ile savaşmaya karar vermiş" diye konuştu. Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise yedek bir ordu oluşturduklarını duyurdu.

Haber 22-06-23 16:17

Bakan Fidan Rus mevkidaşıyla telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Lavrov yeni görevinden dolayı Bakan Fidan'ı tebrik etti.

Haber 09-06-23 18:53

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu sır gibi saklıyor! Asker kaçağı oğlu Türkiye'de ortaya çıktı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Moskova yönetimi tarafından ülkede ilan edilen kısmi seferberlikten kaçan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun sır gibi sakladığı çocuğu Dalila Şebunaov'ın Türkiye'de olduğu ortaya çıktı. Şoygu'nun gizli oğlunun Türkiye sahillerinde tatil yapması Rusya'da tepkilere neden oldu.

Haber 09-06-23 11:44

Rus nükleer silahları, Belarus’ta depolanacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belarus’un başkenti Minsk’te Belaruslu mevkidaşı Viktor Hrenin ile bir araya geldi. Bakanlar, Rus nükleer silahlarının Belarus topraklarında özel bir depolama tesisinde tutulmasını öngören protokolü imzaladı.

Haber 25-05-23 10:23

Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Gelecek 2 ayın belirleyici olacağı anlayışıyla uzattık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tahıl anlaşmasının 2 ay daha uzatılması inisiyatifini bu iki ayın belirleyici olacağı anlayışıyla destekledik." ifadelerini kullandı.

Haber 18-05-23 17:08

Putin gözünü kararttı, talimatı verdi! Bugün devreye girdi: Pasifik'te işin rengi değişiyor

Rusya lideri Vladimir Putin'in talimatıyla orduda denetimler başladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun açıklamasına göre denetim kapsamında Pasifik Filosu devreye geçirildi ve yüksek hazırlık durumuna geçti. Şoygu devreye sokulan tüm birimleri açıklarken 'potansiyel düşman' mesajı dikkat çekti.

Haber 14-04-23 16:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kabul etti.

Haber 07-04-23 15:07

Rusya, 14 Mayıs seçimlerinde kimi destekleyecek? Lavrov'dan dikkat çeken yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin açıklama yaptı. Moskova'da gerçekleşen 4'lü toplantıya değinen Çavuşoğlu, "Süreç aynı şekilde şeffaf olarak devam edilmeli. 1-2 toplantıda tüm meselelerin halledilemeyeceğini biliyoruz, gerçekçiyiz" diye konuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da normalleşme adımlarını önemsediklerini vurguladı. Öte yandan Lavrov, Rus bir gazetecinin "Rusya kimleri destekliyor bu kampanyada?" sorusuna yanıt verdi.

Haber 07-04-23 12:03

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara'ya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Lavrov, ikili ve uluslararası gündemdeki çeşitli konuları müzakere edecek.

Haber 06-04-23 20:17

Türkiye ile Rusya arasında kritik zirve! Lavrov, Türkiye’ye geliyor…

14 Mayıs seçimleri öncesinde dış politikada da önemli gelişmeler yaşanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak. Lavrov’un Türkiye ziyaretinde bir çok konunun ele alınacağı öğrenilirken Suriye ile olan ilişkilerin normalleşmesinin de masada olacağı belirtildi. İşte Rusya’nın ziyaretine ilişkin son dakika haberinin detayları…

Haber 06-04-23 07:27

Rusya’dan şoke eden bir hamle daha! Dünya diken üstünde! Finlandiya için NATO’da kritik gün…

Finlandiya’nın NATO’ya üye olması kararının alınmasından saatler önce Rusya’dan yeni bir hamle daha geldi. Rusya nükleer füzelerle donatılabilen İskender füze sistemlerini teslim ettiği Belarus’ta askerlere eğitim vermeye de başladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptığı açıklamada “Finlandiya, NATO'ya dahil olacak. Elbette tüm bunlar, çatışmaların genişlemesi ile ilgili riskleri arttırıyor” ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-23 15:27

SON DAKİKA | Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiye'ye geliyor! Kritik görüşme için tarih verildi

Son dakika haberi: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 6-7 Nisan'da Türkiye'ye geliyor. Lavrov'un Suriye ve Ukrayna konularını görüşeceği öğrenildi.

Haber 30-03-23 15:51

Rusya'dan nükleer çatışma uyarısı! Ciddi riskler ortaya çıkarır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyanın en büyük iki nükleer gücünün çatışmasına neden olabilecek olayların ciddi riskler ortaya çıkaracağını söyledi.

Haber 16-03-23 00:21

Lavrov bunu beklemiyordu! Konuşmada yaşananlar gündem oldu: 'Hadi oradan'

Rusya ve Ukrayna savaşında bir yıllık süre geride kalırken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Hindistan'da yaptığı açıklamada yaşananlar gündem oldu. "Ukrayna'nın işgalini 'Batı' başlattı. Ukrayna'nın bize açtığı savaşı durdurmaya çalışıyoruz" diyen Lavrov, salonda gülüşmelere neden olurken, salondaki birinin ise 'Hadi oradan' dediği duyuldu.

Haber 04-03-23 20:05

Dünyayı tedirgin eden sözler! Savaşın yayılabileceğini ima etti, Lavrov hedeflerindeki ülkeyi açıkladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan tehdit gibi bir açıklama geldi. Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımına tepki gösteren Lavrov, savaşın yayılabileceğini belirtti. Rus devlet kanalına konuşan Lavrov, "Moldova, ikinci Ukrayna olma yolunda" dedi.

Haber 04-02-23 10:43

Putin'den kritik karar! Sayı 1,5 milyona çıkarıldı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in asker sayısının 1,5 milyona çıkarılması kararı aldığını ifade etti. Şoygu orduda, "Moskova ve Leningrad" adıyla 2 yeni stratejik askeri bölge oluşturulacağı bilgisini de verdi.

Haber 17-01-23 13:31

Rusya'dan gündeme bomba gibi düşen iddia! 'Putin'i ortadan kaldıracaklar'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Putin'e bir suikast planı içinde olduğu belirtildi. İddianın sahibi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Bu çılgınlığı planlayanlar olası sonuçları hakkında çok dikkatli düşünmeliler" dedi.

Haber 29-12-22 07:28

Rusya'dan Ermenistan açıklaması: Diplomatik kanalları kullanmadılar

Rusya, Ermenistan'ın, Moskova'daki toplantıyı reddetmek için diplomatik kanalları kullanmadığını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ermenistan'ın toplantıyı reddettiğini bakanlığın basın servisinden öğrendik" dedi.

Haber 23-12-22 19:21

Uzayda sızıntı krizi! Rusya, mürettebatını eve getirebilir: Boş Soyuz planı masada

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sızıntı krizi yaşanıyor. İstasyona bağlı Soyuz kapsülünde geçtiğimiz günlerde soğutma sıvısı sızıntısı başlamıştı. Hatta sızıntı nedeniyle kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitriy Petelin'in uzay yürüyüşü iptal edilmişti. Rusya'nın ne yapacağı merak edilirken, bu konuda yeni bir haber çıktı. Bu habere göre Rusya, üç mürettebat üyesini planlanandan daha önce Dünya'ya getirebilir. Öyle ki bir "Boş Soyuz" planı da düşünülüyor.

Haber 23-12-22 12:47

Uzay aracında şok sızıntı! İptal edildi... Roscosmos ve NASA'dan flaş açıklamalar geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlı Soyuz MS-22 uzay aracında bulunan Sergey Prokopyev ve Dmitriy Petelin isimli 2 kozmonotun uzay yürüyüşü iptal edildi. Yürüyüşün uzay aracındaki soğutma sıvısı sızıntısı nedeniyle iptal edildiği belirtilirken, Rusya Uluslararası Uzay Ajansı (Roscosmos) ve NASA tarafından konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Haber 15-12-22 14:06

Rusya Dışişleri'nden açıklama! 'Türkiye'ye gerçek durum hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık'

Dünya, Rusya-Ukrayna savaşını yakından takibini sürdürüyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, İstanbul’da gerçekleştirilen Türk-Rus siyasi istişareleri ile ilgili konuştu. Verşinin, "Türkiye'ye sahadaki gerçek durum hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Batı medyasının çarpıtmaya devam ettiği durumu Türkiye'ye anlatmak bu açıdan çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Haber 12-12-22 17:52

Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı! Tarihte 255'inci kez...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin bakım çalışmaları için uzay yürüyüşüne çıktı. Söz konusu uzay yürüyüşü ISS tarihindeki 255’inci yürüyüş olarak kayıtlara geçti.

Haber 17-11-22 20:26

Son dakika: Lavrov hastaneye gitti, iddialar olay yarattı! G-20 Zirvesi için Endonezya'daydı; Rusya'dan açıklama geldi

Son dakika haberi: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un G-20 Zirvesi için gittiği Endonezya'nın Bali kentinde hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Lavrov sağlık durumunun iyi olduğunu ve zirveye hazırlandığını belirtirken Rusya'dan gelen açıklamada Lavrov'un rahatsızlık geçirdiği iddiası yalanlandı.

Haber 14-11-22 12:26

Bakan Çavuşoğlu, Guterres ve Lavrov ile tahıl koridorunu görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ayrı ayrı yaptığı telefon görüşmelerinde tahıl koridorunu ele aldığı bildirildi.

Haber 03-11-22 07:22

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği! Rus mevkidaşıyla görüştü

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. İki bakanın görüşmesinde tahıl koridoru konusu masaya yatırıldı.

Haber 01-11-22 19:51

Son dakika: Bakan Akar'dan kritik 'tahıl anlaşması' teması! Rus mevkidaşıyla görüştü

Son dakika haberi: Rusya tarafından tahıl anlaşmasının askıya alınmasının ardından Türkiye konuyla ilgili temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 01-11-22 18:00

Bakan Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 31-10-22 22:30

Bakan Akar, Rus mevkidaşıyla görüştü! Masada 'tahıl anlaşması' vardı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Görüşmede Akar tarafından, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Haber 31-10-22 19:36

Büyük saldırının sinyali mi verildi? Rus komutandan çarpıcı sözler: Zor kararlar alabiliriz!

24 Şubat'tan bu yana süren Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus Komutan Sergey Surovikin, Ukrayna'da "operasyon" bölgesindeki durumu "gergin" olarak nitelendirerek, "zor kararlar" alabileceklerini belirtti. Öte yandan Surovikin, Kiev yönetiminin Herson şehrine saldıracağını da iddia ederek, "Ukrayna ordusunun şehre hedef ayırt etmeden büyük bir füze ve topçu saldırısı hazırladığına dair kanıtlarımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Haber 18-10-22 23:00

Ruslar ülkesini terk etmişti! Moskova'da kısmi seferberlik sona erdi

Rusya, Ukrayna'ya yönelik müdahalesi kapsamında 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmişti. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'da kısmi seferberliğin sona erdiğini belirterek gönderilen celplerin artık geçerli olmadığını söyledi.

Haber 17-10-22 13:12

Dünyanın gözü orada olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin'in, Kazakistan'ın başkenti Astana'da görüşeceğini açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplamda 10 ülkenin lideriyle temaslarda bulunacağı açıklandı.

Haber 11-10-22 13:47