Ses Haberleri

Tehlikeyi göze alan satıp para kazanıyor: Emeksiz, çabasız 20 bin lira! Artık ses sanatçısı olmaya gerek kalmadı

Sadece sesini satarak para kazananların sayısı günden güne artıyor. Sesinin yapay zeka şirketlerince kullanılmasında sakınca görmeyen birçok vatandaş bu yola sıcak bakıyor. Ekstra bir çaba gerektirmeyip yalnızca sesini kaydedip internete yüklemek yeterli. Ancak her ses onaylanmıyor! Uzmanlar bu yöntemin tehlikesinin altını çizerken sesini satanların kazandığı miktarlar da dikkat çekti.

Finans 28-02-2024 08:59

Vefat eden ses sanatçısı Neşe Can İzmir'de toprağa verildi

Ses sanatçısı Neşe Can, 88 yaşında İzmir'de vefat etti.

Yurthaber 14-02-2024 15:31

Karadeniz'de esrarengiz ses! 7 şehir ayağa kalktı, ekipler alarma geçti, 36 saattir sırrı çözülemedi

Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde cuma akşamı esrarengiz bir ses duyuldu. Sesle birlikte hafif bir sarsıntıda hissedildiği öğrenildi. Olayın 4-5 kez tekrarlanması üzerine tedirgin olan vatandaşlar telefona sarıldı. Sesle ilgili çok sayıda ihbar sonrası ekipler alarma geçti. Sosyal medyanın da gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesin, savaş uçaklarının yol açtığı sonik patlamalardan olabileceği düşünülüyor. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 11-02-2024 13:30

Aman dikkat işitme kaybına neden oluyor! Sık yapılan o hatadan kaçının

Teknoloji kullanımının yoğunlaşmasıyla eğlence amaçlı kulaklık kullanımındaki artış, kalıcı işitme kayıplarına kadar pek çok kulak problemlerini de beraberinde getiriyor. Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla dünya genelinde 1.5 milyara yakın çocuk ve ergen işitme kaybı riski taşıyor.

Haber 02-02-2024 11:25

İsrail Meclisi'nde siren sesleri! Milletvekilleri sığınaklara kaçtı

İsrail meclisindeki oturum siren sesleriyle bölündü. Kudüs’te yükselen siren seslerinin ardından Knesset’teki (İsrail meclisi) oturuma ara verilirken, İsrailli milletvekilleri ve meclis personeli sığınağa indi.

Haber 16-10-2023 18:16

Doğru karpuz nasıl seçilir? İyi karpuzu seçmenin püf noktaları

Karpuz fresh lezzetiyle yaz ayının vazgeçilmez meyvesi olarak görülüyor. Kahvaltıda bile tüketilen buz gibi soğutulmuş karpuzlar sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı kurtarıcısı oluyor. Ancak karpuz seçmenin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 16-06-2023 16:34

Göremiyoruz ama her yerdeler! Evinizin böceklerle kuşatıldığını gösteren gizli işaretler

Böcekler evde hijyen eksikliğine ve çeşitli korkulara neden olabiliyor. Böcek fobisi olan birçok kişi evinde gördüğü tek bir böceğe bile tahammül edemiyor. Evdeki böceklerden kurtulmak için ilk önce nerelerde yaşadıklarını öğrenmek gerekiyor. Haşere uzmanı evimizde göremesek bile birçok böceğin yaşadığını gösteren işaretleri açıkladı.

Kadin 07-04-2023 14:29

Enkaz altından gelen bu ses hayat kurtarıyor! Herkesin bilmesi gerekiyor

Enkaz altında kalan depremzedelere yapılan arama kurtarma çalışmaları gün geçtikçe devam ediyor. Depremin ilerleyen günlerinde enkaz altında yaşama tutunan birçok insan yardım bekliyor. Arama kurtarma ekipleri enkaz altından gelen tırnak sesiyle insanların yaşadıklarını tespit edebildiklerini belirtiyor.

Haber 14-02-2023 13:36

Kahramanmaraş depreminin yer altındaki ürkütücü sesi böyle kaydedildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ürkütücü sesi, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi. Depremin sesini işitilebilir hale dönüştürdüklerini söyleyen Livaoğlu, sesin ürkütücü bir şekilde hissedildiğini belirtti.

Haber 06-02-2023 15:10

Dilinizde bu durumu yaşıyorsanız doktora koşun! Kanserin az bilinen belirtisi

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Sağlığı büyük oranda riske atan kanserin hayati sonuçlarını önlemek için erken teşhis etmek önem taşıyor. Tehlikeli kanser türleri arasında bulunan ağız kanserinin bilinmeyen belirtileri bulunuyor. Sıklıkla yaşadığımız bazı rahatsızlıklar ağız kanseri belirtisi olabilir.

Haber 05-12-2022 10:55

Duyduğu halüsinasyonlar sayesinde hastalığını keşfetti! Kuruntu yaptığı düşünülüyordu...

Vücudumuzda gelişen değişimler hakkında kuruntu yapıp internetten sıklıkla hastalık araştırıyor olabiliriz. Bu araştırmalar can sıkıcı durumlara yol açsa da bazen hissettiklerimiz doğru çıkabiliyor. 40'lı yaşlardaki bir kadın duyduğu halüsinasyonlar sayesinde beyin tümörü olduğunu öğrendi.

Haber 25-11-2022 17:30

Herkes bunu merak ediyordu! Yapılan araştırmalara göre ölüm anında hissedilenler...

Ölüm, toplumun en büyük korkuları arasında bulunuyor. İnsanların kafalarında ölüm hakkında oldukça fazla soru işareti bulunuyor. Geçmiş yıllardan günümüze kadar geçen süreçte birçok insan ölüm sırasında neler yaşandığını, ölen kişinin bu anları hissedip hissetmediğini merak ediyordu. Yapılan araştırmalar kalbi duran kişilerin ölümü hissettiklerini açıkladı.

Haber 17-11-2022 18:14

Seda eş anlamlısı nedir? Seda kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimelerle gündelik hayatın her alanında kolaylıkla karşılaşmak mümkündür. Gerek yazılı iletişim gerekse sözlü iletişimde eş anlamlı kelimeleri sıkça kullanırız. Seda sözcüğü de bu noktada ele alınabilir. Sıklıkla kadın ismi olarak bilinen seda kelimesinin eş anlamı olan sözcük bulunmaktadır. Peki, sedanın eş anlamlısı olan kelime nedir, cümle örnekleri nasıldır?

Egitim 11-11-2022 16:28

SON DAKİKA | İzmir'deki depremden acı haber! Sarsıntı öncesi duyulan ses gündem oldu... O anlar kameraya yansıdı

Son dakika haberi: İzmir'de sabaha karşı meydana gelen depremde yeni gelişmeler yaşandı. İzmir'in yanı sıra Aydın, Manisa ve Balıkesir gibi çevre illerden hissedilen depremin öncesinde ortaya çıkan ses sosyal medyada gündem oldu. Depremin 20 saniye sürdüğü belirtilirken saatler sonra acı haber geldi. Balkondan atlayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi de hayatını kaybetti. Deprem anında kaydedilen görüntüler ise yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.

Haber 04-11-2022 13:50

Bilime göre erkeklerin kadınlarda çekici bulduğu 7 detay! Kendinize aşık etmeniz çok kolay

Erkekler ile kadınların ilişkiye olan bakış açıları değişiklik gösterebiliyor. Erkekler gözlerine çekici gelen kadınlara karşı büyük ilgi duyuyor. Kadınların fark etmeden yaptığı, giydiği bazı şeyler erkekleri baştan çıkartabiliyor. İşte bilime göre erkeklerin kadınlarda çekici bulduğu özellikler...

Kadin 02-11-2022 15:01

AFAD ekipleri, yer altından sesler geldiği iddia edilen köyde incelemede bulundu

AFAD ekipleri, yer altından sesler geldiği iddia edilen köyde incelemede bulundu

Yurthaber 07-09-2022 18:37

Koronavirüs araştırmalarında yeni gelişme! Artık sesten tespit edilebilecek

Yapılan bir araştırmada, yapay zeka kullanılarak insan sesinde Kovid-19 virüsü tespit edilebileceği ortaya konuldu.

Haber 06-09-2022 00:44

Kovid-19 yapay zeka kullanılarak ses ile tespit edebilir

Kovid-19 yapay zeka kullanılarak ses ile tespit edebilir

Yurthaber 05-09-2022 23:22

Siirt'te yer altından ses geldiğini söyleyen Akyaylalılar da AFAD'a başvurdu

Merkeze bağlı Meydandere köyünde geçen ay yer altından ses geldiği ihbarı üzerine inceleme yapan AFAD, Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de çalışma yapacak

Yurthaber 11-08-2022 11:47

Siirt'te yer altından sesler geldiği iddiası üzerine köyde inceleme yapıldı

Meydandere köyü muhtarı Necmettin Baykara: - "Bir yol çalışması da yok bölgede. Köyümüz baraja 4 kilometre mesafede. Yer altındaki su belki boşlukları dolduruyor da olabilir. Aklımıza başka bir şey gelmiyor"

Yurthaber 31-07-2022 11:29

Siirt'te bir köy yer altından gelen gizemli sesler yüzünden tedirgin! Gece aniden oluyor, bütün evler sallanıyor

Siirt merkeze bağlı Meydandere köyünde 2 haftadan beri gece aniden yer altından gelen ürkütücü sesler köylüleri uykusuz bırakıyor. Geceleri yer altından çıkan sesler nedeniyle uyuyamadığı için nöbet tutan bile oluyor. Köyün Muhtarı, "Yer altında bir mayın gibi sesler geliyor. Garip sesler. O esnada bütün köy halkı tedirgin oluyor. Bütün evler sallanıyor, o sallantıda bütün köy tedirgin oluyor." derken, köy sakinlerinden biri “72 yaşındayım böyle korkunç bir ses görmemişim" ifadelerini kullandı.

Haber 31-07-2022 10:34