Ses Kısıklığı Haberleri

Sürekli olarak tekrarlanıyorsa hemen doktora başvurun! Gırtlak kanserinin büyük belirtisi

Kanser en çok görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Oldukça ciddi sonuçlara yol açan kanserin bir sürü çeşidi bulunuyor. Her kanser türünün farklı farklı belirtileri bulunuyor. Eğer ki uzun süreli şikayetleriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekiyor.

Haber 01-09-2022 14:41

Önemsiz görmeyin! Akciğer kanserinin yaygın belirtisi

Öksürük ve ses kısıklığı toplumda en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan. Boğazda istenmeyen durumlara yol açan bu rahatsızlıklar oldukça can sıkıcı olabiliyor. Genellikle boğazın soğuk içeceklerden dolayı tahriş olmasından ve enfeksiyonlardan dolayı olsa da geçmeyen öksürükler ve ses kısıklığı akciğer kanserinin belirtisi olabilir.

Haber 22-08-2022 15:04

Ses tellerine ne iyi gelir? Ses kısıklığına iyi gelen evde doğal tedavi yöntemleri var mıdır?

Gırtlak boşluğunda bulunan ses telleri, açılıp kapanır bir yapıdadır ve üzerinde, titreşen bir mukoza tabakası barındırır. Ancak bazen ses telleri zarar görür ve ses kısıklığı yaşanır. Ses kısıklığı evde uygulanabilecek doğal yöntemlerle bu tür durumlarda tedavi edilebilir. Ses kısıklığı yaşayan kişiler tedavi için doğadaki mucizevi bitkiler kullanabilir. Ses tellerine ne iyi gelir? Ses telleri nasıl korunur, evde tedavi mümkün mü?

Haber 17-05-2022 12:58

Ses kısıklığına ne iyi gelir, neden olur? Ses kısıklığı için evde doğal tedavi mümkün mü?

Sesiniz çıkmıyor, boğazınız tahriş olmuş, çevrenizdekilerle rahat konuşamıyorsunuz... Ses kısıklığı oldukça rahatsız edici bir durum olabilir; özellikle de işiniz sık sık konuşmanızı gerektiriyorsa. Bu yüzden ses kısılanlar bir an evvel bu durumdan kurtulmanın yollarını ararlar. Ses kısıklığına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemlerle ses kısıklığı tedavi edilebilir mi?

Haber 13-05-2022 13:51

Sesin kalınlaşması ‘kanseri’ belirtisi mi?

Erkekler sigara nedeniyle sesleri kalınlaştığında daha karizmatik olarak algılandıklarını düşündükleri için doktora kolay kolay başvurmuyor.

Haber 27-03-2012 14:19

İletişiminizin kesilmemesi için sesinizi koruyun

KBB Uzmanı Opr. Dr. İlhan Özbek, iletişiminin kesilmesini istemeyenlerin sesini koruması gerektiğini bildirdi.

Haber 17-07-2007 11:47

Ses kısıklığı ne zaman tehlikeli olur?

Akciğerlerden dışarı çıkan hava, gırtlaktan geçerken ses telleri değişik frekanslarda titreşerek sesi oluştururlar. Nefes alırken ses telleri ayrık durur. Ancak istemli olarak ses çıkaracağımız zaman (bağırma, konuşma ve şarkı söyleme sırasında olduğu gibi) birbirlerine yaklaşır ve karaciğerden hava çıkarken titreşerek ses üretirler. Ancak ses tellerinin gevşemesi ya da düzensizleşmesi halinde kusursuz olarak yaklaşma ve senkron olarak titreşme fonksiyonu bozuluyor ve seste değişiklikler oluyor.

Haber 09-12-2004 06:02

Uzmanlardan ses kısıklığı uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Kani Aslan, sigara ve alkole bağlı ses kısıklığının gırtlak kanserine işaret edebileceği uyarısında bulunarak, "Gırtlak kanserinde erken tanı, sınırlı bir doku alınmasını ve hayat kurtarmayı sağlar" dedi.

Haber 08-12-2004 11:24