Seyyid Hasan Gazi Hazretleri Haberleri

Başkan Büyükkılıç mazbatayı aldı; Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ni ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mazbatasını aldıktan sonra Kayseri’nin manevi değerlerinden olan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ni ziyaret ederek, dualarla hizmet yolculuğuna başladı.

Yurthaber 2024-04-03 14:26:00

Osmanlı'nın ilk fethettiği kalede Orhan Gazi'nin sikkesi bulundu

Eskişehir'de süren kazının başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Yılmazyaşar: - "Bizim için bu yıl sevindirici olan sonuçlardan birisi ilk defa Karacahisar Kalesi'nde Orhan Gazi'nin sikkesinin varlığının tespit edilmesi" - "Osman Gazi döneminden itibaren burada yoğun bir iskanın olduğunu biliyoruz. Tarihsel kaynaklar bunu söylüyor fakat bunun arkeolojik olarak da bir şekilde ispat edilmesi gerekiyordu. O anlamda Orhan Gazi'nin bu sikkesi bizim için son derece önemli"

Yurthaber 2022-09-14 11:04:05

Şehit Uzman Çavuş Hasan Çatal'ın gururlandıran yaşamını gazi ağabeyi anlattı

Pençe Kartal-2 Harekatı'nda geçen yıl yaralanan, iyileşir iyileşmez hiç düşünmeden görevinin başına dönen ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 28 Mayıs'ta şehit olan Çatal, geride vatan aşkıyla süren bir ömrün kahramanlık hikayesini bıraktı - Şehidin Konya'da öğretmenlik yapan 15 Temmuz gazisi ağabeyi Ömer Faruk Çatal: - "Kardeşim en küçüğümüzdü. Bize göre de boyu biraz kısaydı. Boyuyla ilgili ona şakalar yapardık. 'İsminin başına ne koysak yakışıyor.' derdik. 'Ya ağabey öyle demeyin.' derdi. Şimdi isminin başına şehit kelimesi konuldu, en çok yakışan da bu oldu"

Yurthaber 2022-06-08 12:26:05

Sakarya'daki tarihi camiler yüzyıllardır ayakta

Osmanlı döneminde inşa edilen Şeyh Muslihiddin, Ağa, Orhan Gazi, Yunus Paşa ve Rüstem Paşa camileri, geçirdikleri depremlere rağmen ayakta kalarak zamana meydan okuyor - İl Müftüsü Hasan Başiş: - "Ecdadımız bir yere gittiğinde, bir memleketi fethettiğinde yaptıkları ilk iş, oraya cami inşa etmektir. Ecdadımız çok güzel camiler yaptırmış, onlara sahip çıkıyoruz. Bu camilerimizi en iyi ve en güzel şekilde koruyup, bizden sonra gelen neslimize aktaralım"

Yurthaber 2021-10-05 12:03:04

Temizlik yaptığı tüfek sonu oldu

Erzincan’da evinde tüfeği temizlerken kazara kendini vuran 7 çocuk babası, hayatını kaybetti.Erzincan merkez Yalınızbağ mahallesinde ikamet eden 66 yaşındaki 7 çocuk babası Hasan Mutlu evinde tüfeğini temizlerken ateş alması sonucu ağır yaralandı.Karnından vurulan Hasan Mutlu, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yurthaber 07-04-21 13:50

Ürdün'ün eski Veliaht Prensi Hamza, Kral'a bağlılığını vurgulayan bir mektup imzaladı

Ürdün'ün eski Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin'in Kral 2. Abdullah'a bağlılığını teyit eden bir mektuba imza attığı bildirildi. Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Prensler Haşim bin Hüseyin, Tallal bin Muhammed, Gazi bin Muhammed ve Raşid bin Hasan, Kral 2. Abdullah'ın amcası Hasan Bin Tallal'ın evinde Prens Hamza bin Hüseyin ile bir araya geldi.

Haber 05-04-21 22:28

Gümüşhane’de Gazi Hasan Turgut’a devlet övünç madalyası verildi

Elazığ’ta 1980 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Gümüşhaneli Jandarma Er Hasan Turgut’a devlet övünç madalyası ve beratı düzenlenen törenle takdim edildi.Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gönderilen madalya ve berat Gümüşhane Valiliğinde düzenlenen törende Vali Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek tarafından malul gazi er Hasan Turgut ve eşine takdim edildi.Valilik toplantı salonunda yapılan program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Gazi Jandarma Er Hasan Turgut’un özgeçmişinin okunmasının ardından söz alan Vali Kamuran Taşbilek, “Bugüne kadar devletin, milletin bölünmez bütünlüğü, bayrağın mukaddesat ve kutsal değerleri uğruna can veren bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Yurthaber 18-03-21 15:46

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Muş’un Malazgirt ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başlayan törene Malazgirt Kaymakam Vekili ve Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi, Belediye Başkan Vekili Hasan Çakan, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Okay Suna, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Uysal, kurum amirleri, STK temsilcileri, siyası parti başkanları, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Yurthaber 18-03-21 12:10

Dernekler Konfederasyonu, Gaziantep’i dünyada tanıtacak

Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, Europe Gaziantep Federation of Associations (Avrupa Gaziantep dernekler federasyonu) resmi işlemeleri için çalışmaların başladığını söyledi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, “Türkiye genelinde faaliyet gösteren Gaziantep dernekler konfederasyonu Türkiye genelindeki teşkilatlanma işlemine devam ederken Gazi şehrimizi en iyi şekilde her platformda temsil eden kurumumuz hemşehrilerimizin derdi ile dertlenen ve iyi günde kötü günde her zaman yanında olmayı ilke edinmiştir.

Yurthaber 28-12-20 11:01

Emet’te Huzurevi inşaatı başladı

Kütahya’nın Emet ilçesinde yapımına başlanılan Huzurevi inşaatında Kaymakam Hasan Çiçek ve Gazi Emet Huzurevi Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Kınık incelemelerde bulundu.Gazi Emet Huzurevi Yapma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Kınık yaptığı açılamada, ’’4 bin metrekare arsa üzerinde 800 metrekare zemin alanına binanın oturacak.

Yurthaber 26-12-20 08:19

Suriye’ye 1 tır yardım malzemesi gönderdi

Kütahya’nın Emet ilçesinde ’Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla toplanan 1 tır yardım malzemesi dualarla Suriye’ye gönderildi.Emet İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, ’’Suriye’de herkesin insanca haklara sahip olabilmesi için ’’Rotamız İyilik’’ diyerek çıktığımız yolda çok değerli Gazi Emet halkımızın büyük destekleriyle hazırlamış olduğumuz giyim, atkı, bere, ayakkabı, oyuncaklardan oluşan yardım kolilerimizi Gazi Emet’imizden tıra yükledik.

Yurthaber 12-12-20 08:34

Beyrut Limanı Patlamasında Üst Düzey İsimlere Suçlama

Beyrut Savcısı Fadi Sawwan, geçici başbakan Hasan Diab, eski maliye bakanı Hasan Halil, eski kamu işleri bakanları Gazi Zeiter ve Yusuf Fenianos hakkında suçlamada bulundu

Haber 10-12-20 21:17

Müdür Başyiğit, spor salonu inşaatında incelemelerde bulundu

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yapımı devam eden Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda incelemelerde bulundu.Müdür Hasan Başyiğit ile İnşaat ve Emlak Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde yer alan ve yapımı devam eden spor salonunda incelemelerde bulundu.

Yurthaber 09-12-20 11:53

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi TUSAŞ’ı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Muhsin Dere ile Türk Havacılık Uzay Sanayii’ni ziyaret etti.TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, projelere ilişkin bilgi aldı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadığını belirten Bakan Akar, "Şu ana kadar Mehmetçik görevini büyük bir başarıyla gerçekleştirdi, inşallah bundan sonra da görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini ifade eden Bakan Akar, bu durumun itibarla birlikte büyük bir sorumluluk da getirdiğini belirtti.Söz konusu sorumluluğu yerine getirebilmek için çok daha fazla çalışmanın önemine vurgu yapan Bakan Akar, "TSK, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerlerimize, ruh kökümüze bağlı olarak başta FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı da azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir" dedi.Mehmetçiğin gerek yurt içi gerek sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla yapmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, Azerbaycan’ın öz topraklarını işgal altından kurtarmasına yönelik de değerlendirmelerde bulundu.“Azerbaycanlı kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin korunması için ne gerekiyorsa yaptık”Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir başarı göstererek 30 yıla yakın süredir Ermenistan işgalindeki topraklarını geri aldığını belirten Bakan Akar, Karabağ’a ilişkin imzalanan anlaşmaya yönelik ise, "Rusya ile yaptığımız görüşmeler var.

Haber 21-11-20 10:53

Türkeli’de sigara kısıtlaması getirilen noktalar belirlendi

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Türkeli’de sigara içme kısıtlaması getirilen cadde ve sokaklar belirlendi.Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanılması için 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.Bu kapsamda Türkeli ilçesinde, Alparslan Türkeş Caddesi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, Mustafa Bozkurt Caddesi, Osman Gazi Sokak, Stad Sokak, Ulubatlı Hasan Sokak, tüm toplu taşıma durakları, park-bahçeler ve otogar alanında 12.11.2020 tarihinden itibaren sigara içme yasağı getirildi.

Yurthaber 13-11-20 16:46

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hendek’te törenle anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82’nci yılında Hendek’te törenle anıldı.Hendek Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde korona virüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen anma törenine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Savcısı Sebahattin Erkaya, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Alataş, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, gaziler, askeri erkan, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yurthaber 10-11-20 12:56

Necla Nine cami inşaatı için ineğini bağışladı

Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Necla Nine, Danişment Gazi Mahallesi’nde yaptırılan cami inşaatı için ineğini bağışladı.Bağışladığı ineğini Danişment Gazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran’a teslim eden Necla Nine, "Bu ineğimi Danişment Gazi Mahallesi’nde hayırseverlerin yardımlaşarak yaptıkları camiye bağışlamak istedim.

Yurthaber 02-11-20 10:20

Seyyid Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda Mevlid-i Nebi programını

Eskişehir Seyitgazi ilçesinde, Seyyid Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulunda Mevlid-i Nebi programını gerçekleştirdi.Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyaya geldiği günü içine alan haftanın Mevlid-i Nebi kutlamaları kapsamında, Seyit Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ortaokul yerleşkesindeki konferans salonunda program gerçekleştirdiler.

Yurthaber 29-10-20 13:18

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - 26 yaşındaki hastalar dahi entübe oldu, kendi başlarına nefes alamadılar

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Ölmez: - "40 ve 26 yaşındaki hastalar dahi entübe oldu, yani makineye bağladık. Kendi başlarına nefes alamadılar. Biz genç hasta görünce özellikle yoğun bakımda çok strese girdik, çok zorlandık. Psikolojik olarak çok etkilendik" - "Ben de yoğun bakımlık olabilir ve hayatımı kaybedebilirdim. Bunun bilincindeydim. Bir şeyi bilirseniz, her türlü ihtimali düşünüyorsunuz. Sürecin başladığı günlerde evime 3 ay gitmedim ve tek başıma yaşadım. 'Aileme ve çocuklarıma bulaştırabilirim' endişesiyle eve gitmek istemedim"

Yurthaber 20-10-20 11:53

Van Büyükşehir, türbeleri onarıyor

Van Büyükşehir Belediyesi İpekyolu, Tuşba ve Çatak ilçelerinde bulunan 3 türbede bakım ve onarım çalışması yapıyor.Van Büyükşehir Belediyesi kentin inanç turizmine katkı sağlamak amacıyla programa aldığı, İpekyolu ilçesi Şabaniye mahallesindeki Sofubaba Türbesi, Tuşba ilçesi Mollakasım mahallesindeki Kara Şeyh Hazretleri Türbesi ve Çatak ilçesi Görentaş mahallesindeki Seyyid Muhammed Teyyar Türbesinde çalışma başlattı.Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalarda, Sofubaba Türbesi’nin şadırvan mermeri yenilenirken, türbenin içi boyanarak çatısı onarılacak.

Yurthaber 07-10-20 12:44

Malazgirt’te Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Muş’un Malazgirt ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Malazgirt Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Okay Suna, Malazgirt Belediye Başkan Vekili Hasan Çakan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Uysal, Konakkuran Belediye Başkanı Abdurahman Ömeroğlu, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Anadolu Avrasya Gazi Şehit Aileleri Malazgirt İlçe Başkanı Şükrü Öğreten, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri, daire amirleri ve gaziler katıldı.

Yurthaber 19-09-20 12:04

Vali Şıldak, Kahraman İdlip gazisini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şubat ayında Suriye’nin İdlip bölgesinde yaralanan ve tedavi sonrası Balıkesir’de ailesinin yanına gelen Gazi Astsubay P.

Yurthaber 23-08-20 12:04

Vali Şıldak, şehit aileleri ve gazi derneklerini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret etti.

Yurthaber 16-08-20 10:14

Vefat eden Kıbrıs Gazisine askeri cenaze töreni

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılarak Gazi unvanını alan Gazi Astsubay Hüseyin Oğuz’un vefat etmesi dolayısıyla düzenlenen cenaze törenine katıldı.Paşa Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından merhum Oğuz’un ailesi ve akrabası olan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral İsmail Balıbek ile yakınlarına taziyede bulunan Vali Şıldak, Kıbrıs Gazisi merhum Astsubay Hüseyin Oğuz’a Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar diledi.

Yurthaber 13-08-20 10:56

Kaymakam Dolaş’tan şehit ailelerine ziyaret

Malatya’nın Arguvan ilçesi Kaymakamı Gökhan Dolaş, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki şehit ailelerini ziyaret etti.Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Eymir Mahallesinde şehit Astsubay Birol Akın’ın babası Hasan Akın, yine Eymir Mahallesinde Şehit Ali Askar Yüce’nin babası Muharrem Yüce, Akören Mahallesinde şehit Polis Memuru Hüseyin Kayabaş babası İhsan Kayabaş ailelerine bayram ziyaretinde bulunan Kaymakam Gökhan Dolaş, şehit ailelerinden bir istekleri olup olmadığını da sordu.Kaymakam Gökhan Dolaş, ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “ Şehit ve gazi aileleri bizim başımızın tacıdır.

Yurthaber 03-08-20 14:35

Çınar’dan şehit ailelerine bayram ziyareti

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşi Semra Çınar ile birlikte Malatyalı Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım ile Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir’in aile yakınlarını Kurban Bayramı nedeniyle ziyaret etti.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar’ın, Tunceli’de terör örgütlerine yönelik gerçekleşen operasyonda şehit düşen Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım ile Hakkari’nin Çukurca İlçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Ali Seydi Özdemir’in aile yakınlarını ziyaretleri sırasında duygusal dakikalar yaşandı.“Kahraman şehitlerimizin hakları asla ödenemez”Yeşilyurt Belediyesi olarak şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının her zaman yanında olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve refahı için canlarını veren şehitlerimizin hakları asla ödenemez, şehitlerimizin aile yakınları ise başımızın tacıdır.

Yurthaber 31-07-20 14:47

Gazi Hasan Sarman: 15 Temmuz darbe girişimini halkımızın önlemesi yeni bir diriliştir

İstanbul’da, 15 Temmuz gazisi olan Hasan Sarman, "15 Temmuz darbe girişimini halkımızın önlemesi yeni bir diriliş, Rabbim nasip ederse yeni bir devletin temeller atıldı" dedi.Tokat’ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları doğrultusunda hain darbe girişiminin yaşandığı gece hayatlarını hiçe sayarak gazi olanlar unutulmadı.

Yurthaber 15-07-20 14:06

Başkan Kılca ve Kaymakam Parlar’dan 15 Temmuz gazilerine ziyaret

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ile birlikte 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminde gazi olan Metin Ayvaz, Halit Şener ve Recep Kara’yı evlerinde ziyaret etti.Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz gazilerini ziyaret etti.

Yurthaber 14-07-20 15:21

Zeytinköy’de açılacak yeni caddeler için metruk binalar yıkıldı

Muratpaşa Belediyesi, 3’ü ana aks olmak üzere 20’nin üzerinde yeni cadde ve sokağın açılacağı Yeşildere Mahallesi’nde, yol ağı üzerinde kalan metruk yapıların yıkımıyla çalışmalara başladı.Muratpaşa Belediyesi, kesinleşen imar planlarına göre, 3’ü ana ulaşım aksı olmak üzere 20’nin üzerinde yeni cadde ve sokağın açılışını gerçekleştireceği Yeşildere Mahallesi’nde, bilinen adıyla Zeytinköy’de, çalışmalara başladı.Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, geçen hafta, muhtar Hasan Ali Hakikat, mahalle sakinleriyle bölgede yaptığı incelemenin ardından belediye ekipleri, ilk olarak, yeni açılacak yol güzergahları üzerinde kalan metruk yapıları belirledi ve gerekli bildirimlerin ardından yıkıma başladı.Ekipler ilk olarak Gazi Bulvarı’nı mahalleye bağlayan 1171 sokak üzerinde yer alan ve çıkan bir yangın sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen binayı yıktı.

Yurthaber 10-07-20 11:14

Edremit’te bu proje ile eski evler hayat bulacak

Balıkesir’in Edremit ilçesinde her gün yok olan tarihi evler, Kaymakam Ali Sırmalı’nın öncüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın işbirliği ile gün yüzüne çıkacak.Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinatörü Kazım Arslan ile Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve diğer yetkililerle proje kapsamında uygulama alanında incelemelerde bulundular.Edremit Kaymakamlığı’nın tarafından yürütülen GMKA destekli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’nin iştirakçi olarak yer aldığı, ’Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor: Gazi İlyas Caddesi Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’nin kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.Yetkililere yeni cazibe merkezi olan eski evlerin yeniden hayat bulacağı proje hakkında bilgilerin sunulduğu incelemede, tarihi ve kültürel yapısıyla yeni bir çekim merkezi olacak sokağın kapsamının genişletilmesi ile ilgili de değerlendirme yapıldı.Bu projenin ilçe merkezinde sayılı kalan diğer evleri de içermesi istenirken, tarihi evlerin geleceğe bırakılacak en güzel armağan olacağı ifade edildi.

Yurthaber 29-06-20 16:23

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.Düzenlenen uğurlama törenine eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte katılan Vali Şıldak, Protokol, Kurum Müdürleri, Valilik Personeli, Oda ve STK Temsilcileri, Muhtarlar, Şehit, Gazi, Engelli Aileleri, Vatandaşlar ve Basın Mensupları ile vedalaşarak, tören mangasını selamladıktan sonra alkışlar eşliğinde uğurlandı.Uğurlama öncesi Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından dua edildi.Vali Hasan Şıldak duanın ardından yaptığı konuşmada; “2018 Mayıs Ramazan ayında başladığımız Burdur Valiliği görevinden, 2020 Haziran ayında atandığımız Balıkesir Valiliği yolculuğuna çıkmış bulunuyoruz.

Yurthaber 17-06-20 17:05

Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor

Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.Veda ziyaretleri kapsamında protokol, kurum ve STK ziyaretlerinde bulunan, görev yatığı süre içerisinde gerçekleştirdiği ev ziyaretleri ve değişik vesilelerle bir araya geldiği şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile sevgi evlerinde kalan çocuklara veda eden Vali Şıldak, hafta sonu ise İlçelere veda ziyaretlerinde bulundu.

Yurthaber 15-06-20 11:24

Kapımız, şehit aileleri ve gazilerimize 24 saat açıktır

Kütahya’nın Emet ilçesi Düşecek köyünden olan ve Tunceli ili Hozat ilçesinde 28 Haziran 1992 tarihinde şehit olan Hasan Ali Soysal’ın ailesi, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek tarafından ziyaret edildi.İlçe Jandarma Komutanı Mukadder demir, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım’ında katıldığı ziyarette Şehit ailesinin istek ve taleplerini dinleyen Kaymakam Çiçek, herhangi bir sıkıntı ve sorunları olduğunda, ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.Kaymakam Çiçek, ”Devletimiz Şehit ve Gazi ailelerine çeşitli sosyal ve ekonomik haklar sağlamaktadır.

Yurthaber 28-05-20 09:44

Vali Erin şehit yakınlarıyla bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanını, dernek yönetim kurulu üyeleri ve şehit yakınlarını makamında kabul etti.Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Viranşehir Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid ve dernek yönetim kurulu üyelerini kabul eden Vali Erin, şehit ve gazilere millet olarak borçlu olduğumuzu belirterek, “Devletimiz ve milletimiz her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında ve en büyük destekçisidir.

Yurthaber 27-05-20 18:14

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı: “Türk gençliği Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacaktır”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türk gençliğinin, ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını söyledi.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp istiklal mücadelemizi ateşleyişini temsil eden 19 Mayıs, aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının da sarsılmaz bir hatırasıdır.

Yurthaber 18-05-20 17:27

Kaymakamlık Vefa Grubu’ndan Zübeyde Hanım’a ziyaret

İzmir Karşıyaka’da faaliyet gösteren Kaymakamlık Vefa Grubu, Anneler Günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarına ziyarette bulundu.Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Muhittin Edirne, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Karşıyaka İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek, Karşıyaka Kaymakamlığı Yazıişleri Müdür Vekili Mete Özel, Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Ayar ve Karşıyaka İlçe Tarım Müdür Vekili Ersoy Koral, Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım’ı andı.Karşıyaka İlçe Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, "Bugün çok çok özel bir günümüz.

Yurthaber 10-05-20 14:52

Emet’te 10 bin maske üreten 14 gönüllü bayana plaket verildi

Kütahya’nın Emet ilçesi Gazi Kemal İlkokulu’nda bulunan atölyede iki usta öğretici önderliğinde maske dikimi gerçekleştiren gönüllü 14 bayana teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.Plaket takdimine, Kaymakam Hasan Çiçek’in Eşi Songül Çiçek, Emet Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre ve Eşi Melike Cöre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Doğan ve Emet Dr.

Yurthaber 23-04-20 12:01

Emet’te 10 bin maske üreten 14 gönüllü bayana plaket verildi

Kütahya’nın Emet ilçesi Gazi Kemal İlkokulu’nda bulunan atölyede iki usta öğretici önderliğinde maske dikimi gerçekleştiren gönüllü 14 bayana teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.Plaket takdimine, Kaymakam Hasan Çiçek’in Eşi Songül Çiçek, Emet Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre ve Eşi Melike Cöre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Doğan ve Emet Dr.

Yurthaber 23-04-20 12:00

Burdur’da şehit yakınları ve gaziler unutulmadı

Korona virüs tedbirleri kapsamında evinde kalarak kendilerini izole eden şehit yakınları ve gaziler de bu hassas süreçte unutulmadılar.Vali Hasan Şıldak’ın talimatıyla Burdur genelinde ikamet eden toplam 102 şehit ailesi ve 148 gazi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından telefonla aranarak ihtiyaçları soruldu.

Yurthaber 21-04-20 14:55

Hedefleri 10 bin maske üretmek

Kütahya’nın Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Gazi Kemal İlkokulunda maske üretimine başlayan gönüllüleri ziyaret etti.Ziyarete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Doğan ve Okul Müdürü Ahmet Çağlar Katıldı.Emet Kaymakamlığı’nın destekleri ve Halk Eğitim Merkezi’nin koordinesinde Usta Öğreticiler Fatma Ergün ve Safiye Açık nezaretinde açılan maske dikimi atölyesi 12 gönüllü kadın tarafından yürütülüyor.Günlük 500 maske üretmeyi hedefleyerek çalışmalara başlayan gönüllü öğrenci, öğretmen ve gönüllü personelleri ziyaret eden Kaymakam Çiçek Usta öğretici Fatma Ergün’ den bilgiler aldı.

Yurthaber 18-04-20 10:06

Kaymakam Çiçek: Öğrencilerimizin en yakın arkadaşının kitaplar olmasını istiyoruz

Kütahya’nın Emet ilçesinde ’’Cumhuriyet’ten Milli Egemenliğe 2023’e 2023 Sayfa Aç” projesi kapsamında Gazi Kemal İlkokulu’nda okuma etkinliği düzenlendi.Emet Gazi Kemal İlkokulu’nda düzenlenen okuma etkinliğine Kaymakam Hasan Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Deniz Macit, Tapu Müdürü Yusuf Yaman, Vergi Dairesi Müdürü Hasan Erdoğan, Gazi Kemal İlkokulu Müdürü Ahmet Çağlar ve öğrenciler katıldı.Okul Müdürünün nezaretinde, iki öğrencinin çikolata ve kolonya ikramıyla karşılanan Kaymakam Çiçek ve beraberindekiler, 4/B sınıfında öğrencilerle bir araya gelerek 15 dakika boyunca kitap okudular.Okuma etkinliğinin sonunda öğrencilerle kısa süreli sohbetler eden Kaymakam Çiçek, onlara kitap okumanın öneminden bahsetti.

Yurthaber 19-02-20 09:37

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Emet’te okuma etkinliği aralıksız devam ediyor

Kütahya’nın Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, “Cumhuriyet’ten Milli Egemenliğe 2023’e 2023 Sayfa Aç ”projesi kapsamında Gazi Emet İlkokulu’nda düzenlenen okuma etkinliğine katıldı.Gazi Emet İlkokulu’nda düzenlenen okuma etkinliğine Kaymakam Hasan Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Doğan, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Deniz Macit, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.

Yurthaber 11-02-20 10:20

Kaymakam Hasan Çiçek: Bütün imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz

Kütahya’nın Emet ilçesinde Gazi Emet Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen ve yarı yıl tatili boyunca sürecek olan üniversiteye hazırlık çalışmalarına, İlçe Kaymakamı Hasan Çiçek bizzat katıldı ve öğrencilerle birlikte ders işledi.Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Çiçek’e İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Gazi Emet Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Uysal, Müdür Yardımcıları ve öğretmenler eşlik ettiler.Öğrencilere hedeflerini ve ideallerini yüksek tutmalarını belirten Kaymakm Hasan Çiçek, ’’Planlı ve programlı olarak çok okumalalı ve çalışmalısınız.

Yurthaber 28-01-20 08:33

Edremit'te şehit ve gazi ailelerine ücretsiz tatil

BALIKESİR'in Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın, şehit ve gazi aileleri için başlattığı, termal otelde ücretsiz tatil uygulaması, halkı memnun etti.

Haber 23-01-20 17:57

Vali Güzeloğlu, şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, şehit ve gazi aileleri ve yakınları onuruna verdiği yemekte ailelerle bir araya geldi.Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bir düğün salonunda verilen yemekte, şehit ve gazi yakınları aileleriyle bir araya geldi.

Haber 18-01-20 16:43

Malatya’nın ilçelerinde karne törenleri

Malatya’nın ilçelerinde de karne törenleri düzenlenerek, yetkililer öğrencilere karnelerini verdi.Doğanşehir İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk yarılında öğrencilerimizin karne sevincine ortak oldu.İlçenin Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Kadılı Cumali Sancar İlkokulunu ziyaret ederek buradaki öğrencilerin karne heyecanını paylaşan Kaymakam Köroğlu, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra karneleri dağıttı.Bu arada, Doğanyol İlçesi Kaymakamı Yunus Emre Vural, İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay ve beraberlerindeki daire amirleri 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi sebebi ile Doğanyol İlkokulunda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular.Bayan Kaymakam karne dağıttıDiğer yandan, Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yazıhan İlçesi Abdurrahman Serttaş Anaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.Tiyatrolu karne töreniÖte yandan, Kale İlçesi Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Akkaya ile birlikte Bent İlkokulunda karne dağıttı.Öğrencilere yakın ilgi gösteren Kaymakam Kaya, karnelerini verdiği öğrencilerin notlarını tek tek inceleyerek durumları hakkında öğretmenlerinden bilgi aldı.

Yurthaber 17-01-20 17:21

Şehit ve gazi çocuklarına Edremit Belediyesi'nden karne hediyesi

BALIKESİR'in Edremit ilçesi Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, somestr tatiline giren şehit ve gazi çocuklarına termal tatil hediye ediyor.

Haber 17-01-20 14:57