Siamend Hajo Haberleri

Almanya'daki NSU kararının ardından

Berlin Brandenburg Türkiye Toplumuna (TBB) NSU raporu hazırlayan aşırı sağ uzmanı Prof. Dr. Hajo Funke: - "Alman güvenlik birimleri ve yargısı NSU'yu aydınlatmayarak tarihi bir şansı kaçırdı"

Haber 2018-07-18 18:40:41

Funke: NSU cinayetleri önlenebilirdi

Siyaset bilimci Hajo Funke, NSU cinayetlerine göz yumulduğu şüphesine yol açacak bulgular olduğunu, bazı devlet yetkililerinin “terör stratejisine iştirak edip etmediğinin” sorgulanması gerektiğini söyledi.

Haber 2018-07-05 11:59:17

PYD/PKK, panele katılan Suriyeli Kürt siyasetçiyi tehdit etti

Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Hajo, SETA tarafından İstanbul'da düzenlenen "PKK-YPG'nin Suriye yapılanması" konulu panele katılmadan önce PYD/PKK çevrelerinden saldırıya uğradığını ve ihanetle suçlandığını belirtti - Hajo: - "Aşiret geleneklerine göre bir kişiden vazgeçilirse o kişinin kanı artık mübah sayılıyor. Bu açıklama beni öldürmek için PYD/PKK'ya bir mesajdır. Beni ihanetle suçladılar. Halbuki ben açık bir şekilde medyanın önünde konuştum. Onların kızgınlık sebebi; PYD/PKK'nın bölgemizden çıkmasını istememden kaynaklanıyor" - "Her zaman PKK ve PYD'ye eleştiriler yönelttiğim için paneli benden kurtulmak için bir fırsat olarak gördüler. Ayrıca benim partimden de bir kısım kişiler de PKK ve PYD ile yakınlaşmak istedikleri için aramızda ihtilaf çıktı. Halbuki PKK terör örgütü listesinde yer alan bir yapı. PKK gibi PYD'yi de o listeye koymamız lazım"

Haber 2018-02-16 11:13:22

PKK-YPG'nin Suriye yapılanması paneli

Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Hajo: - "PYD, Baas partisine benzer bir ideolojiye sahip. PYD burada kendilerini Kürtlerin tek temsilcisi olarak görüyor ve eleştiride bulunan herkesi Kürt halkının düşmanı ilan ediyor. Farklı bir görüşü savunan hiçbir gruba asla izin verilmiyor"

Haber 2018-02-14 18:02:27

Diğer Haber Etiketleri

Suriyeli Yazardan Çocuklar İçin Anaokulu

Suriyeli çocuk kitapları yazarı Gülnar Hajo, İstanbul Fatih'de kiraladığı bir binada, Suriyeli çocukların yaşadıkları sıkıntıları unutmaları için onlara kitap okuyor ve eğitim vermeye çalışıyor.

Haber 28-06-16 14:39