Siber Tehdit Durum Raporu Haberleri

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınıyla ilgili yeni detay! İtfaiye raporu hazırlandı

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın eksi bir ve eksi ikinci katlarında faaliyet gösteren bir gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada yangın çıkmıştı. 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı. Raporda, gece kulübü içerisinde acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının olmadığı, yangın söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı belirtildi.

Haber 2024-04-15 21:08:47

Ellerinde fotoğrafla geliyorlar 'Bu kadar büyük olsun' diyorlar Uygunsuz 'Botoks uygulamaları'na dikkat: Oldukça tehlikeli bir tablo

Estetik uygulamalara ilgi artarken Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Yamen “Kişiler, ellerinde resimle başvurabiliyorlar, ’Dudaklarımın bu kadar büyük olmasını istiyorum’ gibi. Uygun olmayan ürünler kullanıldığında olumsuz tablolarla karşılaşıyoruz. Son günlerde en çok gündeme gelen botulismus vakaları. Bu çok yüksek dozda botoks uygulaması sonucu gelişen, oldukça tehlikeli bir tablo, yaşamı tehdit edebileceği için yoğun bakımda tedavi gerektiren bir durum” dedi.

Kadin 2024-03-18 13:12:34

5 Kasım'da cezaevine gönderilmişti! Dilan Polat dosyasında son durum ne? 'İddianame, MASAK raporu...'

Lüks hayatını ve pahalı harcamalarını göze sokarak tanınan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan Polat ailesinin tutukluluğu devam ediyor. Dilan Polat dosyasında ki son durumu Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Magazin 2024-03-07 11:42:03

Göz tansiyonuna ne iyi gelir? Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri

Gözler dünyayı keşfetmemize yardımcı olan en değerli duyularımızdır. Ancak göz tansiyonu gibi göz sağlığını tehdit eden bir durumla karşılaşabiliriz. Göz tansiyonu göz içindeki sıvının normalden yüksek bir basınçla birikmesi sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum zamanla görme sinirine zarar verebilir ve kalıcı göz hasarına yol açabilir. Peki, göz tansiyonu neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 2024-01-06 16:58:01

GTA 6'nın (GTA VI) görüntülerini sızdıran hacker'a süresiz hastane cezası

İngiltere'de gelecek yıllarda yayınlanması beklenen video oyunu GTA VI'nın görüntülerini yasa dışı bir şekilde internette paylaşan hacker Arion Kurtaj, süresiz hastane cezası aldı. Bildirilenlere göre Kurtaj, sağlıklı ve toplum için tehdit oluşturmayan bir birey haline geldiği kanısına varılana kadar hastanede kalacak. "Lapsus$" hacker grubunun bir üyesi olan Kurtaj sağlık kontrolleri sırasında ise "siber suç işlemeye en kısa sürede geri dönmek istediğini" söyleyerek şaşırttı!

Haber 22-12-23 12:40

Mobbinge uğruyorum ne yapmalıyım? Mobbing ile nasıl başa çıkılır?

Mobbing birçok insanın günlük yaşamını tehdit eden bir durum olarak ortaya çıkmıştır. İş yerinde, okulda, sosyal çevrede veya dijital platformlarda gerçekleşen mobbing mağdurların fiziksel ve zihinsel sağlığını ciddi şekilde etkileyen bir travma yaratabilir. Mobbing sadece bir kişinin sürekli olarak taciz, aşağılama, dışlama veya saldırıya uğraması değil aynı zamanda kişinin değerinin yok sayılması, kimliğinin çalınması gibi durumları da içerir.

Haber 29-10-23 14:49

Kimler askerlikten muaf olabilir? Askerlikten muaf olma şartları nelerdir?

Bir erkek bireyin EK-C Hastalık ve Arızalar Listesi kapsamındaki rahatsızlıklardan birine sahip olması durumunda askerlikten muaf tutulması mümkündür. Bu durum genellikle askerlik başvurusu sırasında gerçekleştirilen sağlık muayenesinde ortaya çıkar. Bununla birlikte herhangi bir ciddi rahatsızlığı olan kişilerin çürük raporu almak için askeri hastanelere başvurmaları söz konusu olabilir. Dolayısıyla askerlikten muaf olma durumunun ne anlama geldiği ve nasıl ortaya çıktığı açıklanmalıdır.

Haber 15-09-23 16:05

Osmangazi’de metruk bina temizliği

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra kent estetiğini bozan metruk yapıları, durum tespiti yapılıp yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkmaya devam ediyor.

Yurthaber 18-08-23 14:53

3 il 5 ayrı noktada zamanla yarış! Şehrin üstünü dumanlar kapladı: Kemer'deki orman yangınına müdahalede 'topografya' engeli

Türkiye temmuz ayında sıcaklıkların artmasıyla beraber yangınlarla mücadele etmeye başladı. Son olarak bugün 3 farklı ilde 5 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin başladığı yangınlarda yerleşim yerlerinin tehdit altında olması nedeniyle adeta zamanla yarışıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kemer'deki yangına müdahalenin topografyanın kara gücüne izin vermemesi nedeniyle uzun sürdüğünü açıkladı. İşte yangınlarda son durum...

Haber 25-07-23 16:30

SON DAKİKA | Rusya'daki 'Wagner isyanı'nda son durum! Moskova'ya ilerliyordu, teklifi kabul etti... Prigojin: 'Üslerimize dönüyoruz'

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlaması ve karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından Rusya karıştı. Birçok kentte zırhlı araçlar görüldü. Gün boyu karşılıklı sert açıklamalar yapılırken Belarus, "Wagner lideri Prigojin, ilerleyişi durduracak" açıklamasında bulundu. Prigojin ise yaptığı son açıklamada ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.'' diye konuştu.

Haber 24-06-23 20:47

Naci Görür'den korkutan sözler! İstanbul'da 5 ilçeye dikkat çekti: 'Durum iyi değil'

İstanbul'da beklenen depremle ilgili İBB tarafından yapılan çalışmalarda, kentte en çok riskli yapının olduğu bölgeler belirlendi. Raporu değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sözleri ise dikkat çekti. Görür, "İstanbul'da binaların yüzde 10'u çok ağır hasar alacak. Avrupa yakası, Asya yakasından daha fazla zarar görecek" dedi. İstanbul'da dikkat edilmesi gereken 5 ilçeyi de açıklayan Görür, "Bu bölgelerde zemin, iyi durumda değil" ifadelerini kullandı.

Haber 23-06-23 12:23

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ SON DURUM: Ev hanımlarına emeklilik çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimler başvuru yapabilecek?

Ev hanımlarına emeklilik konusu merak edildi. AK Parti seçim beyannamesinde "Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanılmıştı. Peki ev hanımlarına emeklilik çıktı mı? Ev hanımlarına emeklilik ne zaman çıkar?

Finans 07-06-23 07:08

Karadeniz'de korkutan tehdit! Çok ciddi düşüşler meydana getirecek

Kuraklık kabusu vatandaşları tedirgin etmeye başladı, küresel ısınma kaynaklı yağışların düzensizleştiği Karadeniz Bölgesi'nde ise meteorolojik güncel kuraklık haritasında risk arttı! Son 6 ayda birçok kent ‘şiddetli kuraklık’tan ‘çok şiddetli kuraklık’ düzeyine geçti. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi üyesi Prof. Dr. Turgay Dindaroğlu ise "Bu durum bölge bitkisel üretimin kalitesinde çok ciddi düşüşler meydana getirecek” diyerek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haber 08-03-23 10:19

Son dakika | Riskli olduğu tespit edildi diyerek uyardı! Bakan Koca'dan deprem bölgesinde 'şebeke suyu' vurgusu: İçme suyu olarak kullanmayalım

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması yönünde uyarıda bulunurken "Şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğu tespit edilmiştir" dedi. Bakan Koca ayrıca halk sağlığını tehdit eden bir durum tespit edilmediğini belirtti.

Haber 24-02-23 16:52

SON DAKİKA: Deprem bölgesinde okulların açılacağı tarihler belli oldu! Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da son durum

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Özer deprem bölgesindeki okulların açılış tarihini açıkladı. Okullarda eğitime verilen arayla ilgili deprem bölgesindeki illerin 3 kategoriye ayrıldığını belirterek 2 kategorideki illerde eğitime verilen aranın uzatıldığını duyurdu. Öte yandan Bakan Özer, sağlam raporu olmayan okullarda eğitime başlanmayacağını da belirtti. İşte son dakika haberinin tüm detayları...

Haber 20-02-23 12:09

Bahşiş için gelin arabasının önünü kesenler dikkat: Nitelikli yağma suçu oluşturabilir

Düğün konvoyundaki gelin arabasının önünü kesip bahşiş istemek, örf ve adet hukukunda yeri olan bir durum. Ancak son dönemlerde bahşiş isteyenlerin bahşiş alabilmek için gelin arabasında bulunan sağdıç, gelin veya damada karşı cebir ya da tehdit uygulandığı görülüyor. Bunu da yol kesmek suretiyle yaptıkları için yapmış oldukları eylemlerin nitelikli yağma suçuna vücut verebileceği öngörülüyor. Yağma suçunun ise 6 ila 10 yıl arasında hapis cezası bulunuyor.

Haber 05-02-23 15:01

Son dakika: Merkez Bankası’nın enflasyon tahmini belli oldu! Kavcıoğlu'ndan seçim mesajı

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye'nin 2023 yılı ekonomi haritasının netleşeceği toplantıda enflasyona ilişkin tahminler belli oldu. Buna göre enflasyonun 2023 yıl sonunda yüzde 22,3 olarak gerçekleşeceği belirtildi. Kavcıoğlu seçim sürecine giren Türkiye için, "Seçim sürecinde fiyatlara çok olumsuz yansıyacak bir durum öngörmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Finans 26-01-23 11:09

Fenerbahçe'den sezon sonu transfer hamlesi! 5 isimle masaya oturuldu

Bu sezon kupa hasretini sonlandırmak isteyen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sarı-Lacivertliler'de sezon sonu sözleşmesi bitecek 5 isim için 'kalsın' raporu veren Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un bu talebi sonrası, kurmaylar o isimlerle masaya oturdu. İşte son durum...

Spor 16-12-22 14:29

Android kullanıcıları dikkat! Bu 5 uygulamadan hemen kurtulun

Siber saldırganların gözü artık akıllı cihazlarımızda. Şimdilerde bankacılık bilgilerimizi çalmaya çalışıyorlar. Böylece bizi mağdur duruma düşürebilirler. Ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen Android kullanıcılarının, binlerce kez indirilen 5 uygulamadan hemen kurtulması gerekiyor. Banka hesabınız tehdit altına girmeden önce bu 5 uygulamayı hemen silmeniz tavsiye ediliyor.

Haber 31-10-22 13:15

Çok dikkat edin! Evinizin güvenliği tehdit altında: Hırsızların en çok kullandığı numaraları

Hırsızlar en büyük korkular arasında bulunuyor. Hem canınızı hem de malınızı tehdit eden hırsızların birçok farklı yöntemi bulunuyor. Günlük hayatta normal sandığımız birçok durum aslında hırsızların evinize karşı uyguladığı bir çeşit deneme olabilir. Hırsızlardan korunmak için bu yöntemleri bilmek önem taşıyor.

Kadin 24-10-22 09:51

Hayvansever kadını tekme tokat dövdüler! 'Omurilik zedelenmesi var, kadını üzerimden zor aldılar'

Adana'da havlama sesinden rahatsız olan komşusu O.Y.'nin saldırısına uğrayan Derya Tunçgöğüs, "Omurilik zedelenmesi oluştu. Bunu yapan kişi başka zaman köpeklerime de zarar verebilir. Bu saldırının altında hayvan düşmanlığı var. Kadını üzerimden zor aldılar. Bir kadının bir kadına saldırması, normal bir durum olamaz. Darp raporu aldım, şikayetçi oldum'' dedi. O.Y. de, "Köpek yüzünden tartıştık. Ben de kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Haber 21-10-22 13:16

Instagram giriş hareketleri konumu yanlış gözüküyor! Instagram giriş hareketleri konumu nasıl düzeltilir?

Sosyal medya uygulamaları birçok kişinin kullandığı iletişim ve paylaşım kanallarıdır. Sosyal medya uygulamaları gibi sanal ortamlarda başkaları tarafından güvenliğin tehdit edilmesi, sık yaşanan bir durumdur. Siber güvenlik önlemlerinden biri olan giriş hareketleri ile yabancıların kişisel hesaplara ulaşması engellenir. Instagram giriş hareketlerine nasıl bakılır, yanlış görünen konum bilgisi için nasıl bir yol izlenir ve çözülür?

Haber 09-10-22 10:54

Enflasyon rakamlarının ardından dolar ve altın ne kadar oldu? İşte enflasyon sonrası dolar ve altında son durum nedir?

Merakla beklenen ekim ayı enflasyon raporu 3 Eylül 10.00 itibarıyla TÜİK tarafından açıklandı. Senelik enflasyonun yüzde 83,45 seviyesine ulaştığı açıklandı. TÜFE'de aylık 3,08 oranında artış meydana geldi. Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gözler, dolar ve altına çevrildi. Enflasyon rakamlarının, dolar ve altına nasıl yansıdığı merak konusu oldu. Peki enflasyon rakamlarının ardından dolar ve altın ne kadar oldu? İşte enflasyon sonrası dolar ve altında son durum nedir?

Finans 03-10-22 11:30

Türkiye’de her 4 kişiden birinde var: Sinsice ilerliyor! En etkili tedavi yöntemi ise...

Yediklerimizi vücudumuzun kullanabileceği besin maddelerine çeviriyor… Protein, kan pıhtılaştıran faktörler, enzimler, hormonlar ve proteinlerin üretiminde rol oynuyor… Ve daha pek çok görev üstleniyor. Yaşamsal öneme sahip olan karaciğerde bir miktar yağ olması olağan bir durum ve sağlığı tehdit etmiyor. Ancak karaciğerdeki yağ oranı yüzde 5’in üzerine çıkarsa, ‘karaciğer yağlanması’ olarak tanımlanıyor.

Haber 30-09-22 19:52

Lina Nazlı Erbay buldu mu? Müge Anlı'daki Lina Nazlı öldürüldü mü, Lina Nazlı'yı kim öldürdü?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranan Lina Nazlı Erbay merak edildi. Gaziantep'te ortaokul arkadaşının kendisini para karşılığı erkeklere sattığını belirten Melissa İlhan eve 5 bin TL'den az getirdiğinde kendisinin çocuklarıyla tehdit edildiğini ifade etti. Çocuklarını aylardır görmeyen genç kadın Müge Anlı'ya başvurdu. Olaya ilişkin son durum merak konusu oldu. Peki, Lina Nazlı'yı buldu mu? Müge Anlı'daki Lina Nazlı öldürüldü mü, Lina Nazlı'yı kim öldürdü?

Haber 27-09-22 12:14

İBB aracının siyah atık suyu Kağıthane Deresi'ne boşaltmasına tepki

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin: - "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, temizlenen Haliç'i bırakın 'Temizliyoruz' demesini, bugünlerde özellikle son birkaç aydır Haliç'i kirlettiğini görüyoruz. Zararlı ve atık suların, çocuklarımızın geleceğini ve aynı zamanda insanların yaşamını tehdit ettiğini de gördük" - İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: - "Bu bizim için de kabul edilemez bir durum. Asla böyle bir şey söz konusu olmaz ama bizim gördüğümüz kadarıyla bireysel bir durum"

Yurthaber 15-09-22 17:31

Kaspersky ve Avrupa Aile İçi Şiddet Failleriyle Çalışma Ağı'ndan dijital farkındalık kampanyası

Kaspersky Sürdürülebilirlik Başkanı Maria Losyukova: - "Teknoloji önümüzde sonsuz fırsatlar açabildiği gibi aynı zamanda bir tehdit kaynağı da olabilir. Siber güvenlik alanında çalışıyoruz, dolayısıyla madalyonun her iki yüzünü çok iyi biliyoruz"

Yurthaber 09-09-22 10:50

Ne sinir kalır ne stres! Öfke patlamalarını azaltan besinler

Öfke günlük hayatımızda tehdit veya tehlike karşısında, bazen de tehlike olarak algıladığımız bir durum karşısında otomatik olarak yaşadığımız duygusal bir tepkidir. Öfke yaşayan kişi endişe, kaygı, sinirlilik, gerginlik, stres, korku gibi duygular yaşar ve bunu yaşamasına neden olan durum dışında başka bir şey düşünemez. Beslenme programınızda bu besinlere daha çok yer verirseniz olumlu etkilerini kendi gözlerinizle görür ve vücudunuzda hissedersiniz.

Haber 03-09-22 07:05

Genç kadın sesini duyurmak için sosyal medyadan video yayınladı: Bu durum beni gerçekten yordu! Tehdit, taciz, şikayet...

İstanbul Bahçelievler'de yaşayan Melek Bezaroğlu eski sevgilisinin kendisini tehdit ettiğini belirterek sosyal medyadan bir video yayınladı. Bezaroğlu, Mustafa K.'nın akıl sağlığının yerinde olmadığını sonradan öğrendiğini, çevresindeki herkesin Mustafa K. tarafından tehdit ve taciz edildiğini söyledi. Mağdur kadın ayrıca şüpheliyi emniyete, savcılığa ve CİMER'e şikayet ettiğini fakat şüphelinin sadece 1 ay hapis yattıktan sonra aynı şekilde tehditlerine devam ettiğini belirtti.

Haber 28-08-22 18:22

İSKİ'nin 'musluk suyu' çağrısı kafaları karıştırmıştı! Kesinlikle diyerek anlattı: Aşırı oranda arttı

Son zamanlarda su kaynaklarında riski giderek artan bir tehlike ortaya çıktı. Çoğalarak suyun yüzeyine alg patlaması olarak çıkan siyanobakteriler, tüm canlıların sağlığını tehdit ediyor. Bu durum İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın İstanbullulara musluk suyu içme çağrısını anımsatırken siyanobakteri tehlikesiyle ilgili uyarılar Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici'den geldi. Kesici, aşırı siyanobakteri yüklü sular sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı uyarıyor.

Haber 24-08-22 10:15

STM yılın ikinci siber raporunu açıkladı

Siber Tehdit Durum Raporu'na göre, akıllı telefonlar kapalıyken bile siber saldırıya uğrayabiliyor

Yurthaber 12-08-22 14:28

Hem tehdit savurdu hem de bebeğin hayatını tehlikeye attı! Taksim'de dilenci kadın 'pes' dedirtti

İstanbul'un göbeğinde bir dilenci kadının sergilediği hareketler ile tehditleri 'pes' dedirtti. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen kadının 4 aylık bebeğini de yanında taşıyan kadının bebeği içine soktuğu tehlikeli durum ise akıllara durgunluk verdi. Duygu sömürüsüyle dilencilik yaptığı ileri sürülen kadın, şikayet üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Haber 25-07-22 10:07

Hastalığı herkesi şaşırttı! “Yoğun duygulara alerjim var, gülmekten ölebilirim”

British Disability Gymnastics üyesi olan Natasha Coates, mast hücre aktivasyon sendromu olarak tanımlanan bir hastalıkla mücadele ediyor. Bu durum kadının güçlü duygulara alerjisi olduğu ve sadece gülerek, terleyerek ya da üzülerek ölebileceği anlamına geliyor. Çünkü yoğun duygular vücudunun statükosunda değişiklerin yaşanmasına neden oluyor ve yaşamını tehdit eden bir alerjik reaksiyona dönüşüyor.

Trend 05-07-22 16:01

Genç kadına çocuğunun gözü önünde dehşeti yaşattı, sebebi 'pes' dedirtti! 'Senin beynini patlatırım'

Adana'da yaşayan Türkmenistan uyruklu Guncha Turna Yazova (30), 9 yaşındaki oğlu apartmanın giriş kapısını hızlı kapattığı gerekçesiyle çocuğunun gözü önünde komşusu Uğur B. tarafından silahla tehdit edilip, darp edildi. Darp raporu alarak komşusundan şikayetçi olan genç kadın, “Oğlumun gözü önünde bana ‘Senin beynini patlatırım’ dedi. Benim bu ülkede başka kadınlar gibi ölmem mi gerekiyor?” sözleriyle yaşadığı olaya tepki gösterdi. İşte dehşete düşüren olayın detayları!

Haber 05-07-22 10:49

Sinirlerinizi kontrol altında tutmanızı sağlayacak besinler

Öfke günlük hayatımızda tehdit veya tehlike karşısında, bazen de tehlike olarak algıladığımız bir durum karşısında otomatik olarak yaşadığımız duygusal bir tepkidir. Öfke yaşayan kişi endişe, kaygı, sinirlilik, gerginlik, stres, korku gibi duygular yaşar ve bunu yaşamasına neden olan durum dışında başka bir şey düşünemez. İşte tam da bu noktada bazı besinlerin öfke patlamalarını azaltmaya yardımcı özelliklerinin olduğunu söylemek mümkündür.

Haber 18-06-22 13:48

Yükleyen yanar! Telefonunuzda biri bile varsa hemen silin: Başınız büyük derde girebilir

Hackerların saldırıları son yıllarda oldukça arttı. Siber salgınlar artık akıllı cihazlarımıza da yöneldi. Bu yüzden birçok yeni kötü amaçlı uygulama ortaya çıkıyor. Son olarak Android akıllı cihazları tehdit edip kötü amaçlı yazılım içeren uygulamalar tespit edildi. Telefonunuzda bu uygulamalardan biri bile yüklüyse en kısa sürede kurtulmalısınız. En basiti bu uygulamaları verilerinizi ve paranızı çalmadan hemen silmeniz gerekiyor. Aksi halde başınız büyük derde girebilir.

Haber 15-06-22 12:21

Siber güvenlikteki bilgi eksikleri e-posta ve şifrelerde yaşanıyor

Kaspersky Academy Başkanı Denis Barinov: - "İnsanların gizli bilgiler konusunda daha dikkatli olma eğiliminde olmaları anlaşılabilir bir durum"

Yurthaber 27-04-22 11:14

Ukrayna’dan Nükleer Tehdit Uyarısı

Ukrayna’da devlete ait atom enerjisi şirketi Energoatom, Rus füzelerinin Ukrayna’nın güneyinde yer alan, Avrupa’nın en büyük nükleer santralı üzerinde düşük irtifada uçtuklarını bildirdi. Bu durum, Rus işgalinin nükleer bir felakete neden olabileceği kaygılarını yeniden gündemde getirdi

Haber 26-04-22 17:35

Camdaki Kız 38. yeni bölüm 2. fragmanı! Feride, Nalan ile yakaladığı Hayri'yi tehdit ediyor

Camdaki Kız'ın 38. yeni bölümünden 2. fragman yayınlandı. Burcu Biricik, Feyyaz Şerifoğlu, Nur Sürer ve Cihangir Ceyhan'ın başrollerde oynadığı Camdaki Kız'ın yeni bölümünde Feride, Hayri'yi tehdit ediyor. Nalan'a oda cezası veren Feride, Hayri'yi de sıkıştırıyor. Ancak bu durum Nalan'ın Hayri'ye daha fazla yakınlaşmasına sebebiyet veriyor.

Magazin 07-04-22 01:51

Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Rusya, sınır ülkelerini açık açık tehdit etti

Son dakika haberine göre saldırılarda 11. gün geri kalırken Rusya, Ukrayna savaşı devam ediyor. İkinci müzakerelerde alınan karar gereği sivillerin tahliyesinde ateşkes uygulanacaktı. Ancak Ukrayna'dan gelen son bilgiler Rus bombardımanından dolayı sivillerin tahliyesinin durduğu yönünde. Öte yandan Rusya, Ukrayna'ya sınırı olan ülkeleri açık açık tehdit etti. İşte savaşta son durum.

Haber 06-03-22 07:10

Adım adım felakete sürükleniyoruz! Koronavirüsten daha ölümcül

Çevre kirliliği ve iklim değişikliği hem insan hayatını hem de dünyayı ciddi şekilde tehdit ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programının raporu çevre kirliliğinin sarsıcı boyutlarını ortaya koydu. Rapora göre; yeni tip koronavirüs (Covid-19) şimdiye kadar 5,9 milyon can kaybına yol açarken çevre kirliliği her yıl en az 9 milyon kişinin erken ölmesine neden oluyor.

Haber 18-02-22 07:30

BM raporu: Kuzey Kore, silah programını siber saldırılarla çaldığı kripto paralarla finanse ediyor

Basına sızdırılan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, Kuzey Koreli siber saldırılarda ülkenin füze programını finanse etmek için milyonlarca dolar değerinde kripto para çalındı.

Haber 07-02-22 03:25

Kenya'da bir ulusal parkta, çok nadir şekilde, ikiz fil yavruları dünyaya geldi

Yavrularını 22 ay karınlarında taşıyan türü tehdit altındaki Afrika filleri için bu durum oldukça nadir.

Haber 20-01-22 22:32

BlueNoroff, kripto para birimi girişimlerini tehdit ediyor

Kaspersky Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Seongsu Park: - "Saldırganlar sürekli olarak başkalarını kandırmak ve istismar etmek için yeni yollar keşfederken, küçük işletmeler çalışanlarını temel siber güvenlik uygulamaları konusunda eğitmeli"

Yurthaber 19-01-22 10:44

EKOTÜRK Stüdyo VOA 29 Kasım

İlk olarak Güney Afrika’da tespit edilen Corona virüsünün yeni varyantı Omicron yayılmaya devam ediyor. Dünya alarmda. Sınırlarını kapatan ülke sayısı artıyor. ABD bir kara Cuma’yı daha geride bıraktı, satışlar beklenenden düşük kaldı. Ancak siber pazartesi satışlarına yönelik beklentiler daha yüksek. Bu satışlar Amerikan ekonomisi için önemli. Amerikan ekonomisindeki son durum ne ve Türk ekonomisi Amerika’dan bakıldığında nasıl görünüyor? New York’tan yatırım uzmanı Altan Ergün yanıtladı....

Haber 29-11-21 23:41

Oyun platformlarına siber saldırılar devam ediyor

Hatırlayacağınız üzere Twitch platformuna ciddi bir saldırı gerçekleşti ve sonuç olarak birçok kişinin verisi çalındı. Bu durum kullanıcılar tarafından büyük bir endişe ile karşılandı.

Haber 28-11-21 09:45

Oxford raporu: Her beş kişiden biri siber zorbalık yapıyor

Dijital Vatandaşlık raporuna göre, Türkiye'de her üç kişiden biri siber zorbalık mağduru, her beş kişiden biri bir başkasına siber zorbalık yapmış.

Haber 02-11-21 20:44

STM, beyaz şapkalı hackerları 7'nci kez buluşturdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: - "Bugünün dünyasında teknolojiye ve veriye hükmeden, veriyi dijital ortamda üreten, kullanan ve saklayan tüm unsurlara da hükmedebilmektedir. Günümüzde fiziki güvenliğin, siber güvenlikle, yerli yazılımlarla, yapay zeka ve dijital sanayi ile tahkim edilmesi artık zorunlu hale gelmiştir" - STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: - "STM olarak, siber güvenlik alanındaki kabiliyetlerimizi kamunun ve özel sektörün ihtiyacına yönelik olarak şekillendiriyor, siber tehdit istihbaratından zararlı yazılımların teknik analizine, operasyonlardan karar destek süreçlerine ve farkındalık yaratmaya varıncaya kadar bütüncül bir faaliyet sürdürüyoruz"

Yurthaber 24-10-21 13:01

ABD istihbarat raporu: İklim değişikliği küresel güvenliği tehdit ediyor

ABD istihbaratı hazırladığı bir raporda, iklim değişikliğinin uluslararası alanda gerilimlere yol açacağı değerlendirmesinde bulundu.

Haber 22-10-21 04:18