Sıcak Çarpması Haberleri

Aşırı sıcak hava ABD'yi etkisi altına aldı: 190 milyon kişi etkilendi!

ABD'nin güney bölgelerinde haftalardır etkili olan aşırı sıcak hava dalgası kuzey eyaletlerine de yayılarak 190 milyon insanı etkisi altına aldı.

Haber 29-07-2023 01:36

Sıcak çarpmasına aman dikkat! Aşırı sıcaklarda ferahlamak için bunları tüketin

Türkiye günlerdir sıcak havanın etkisi altında. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte termometreler 35 dereceye kadar yükseldi. Ancak rekor sıcaklık için uzmanlar, bugünü işaret ediyor. Sıcaklığın İstanbul'da bugün 40 dereceyi zorlayacağı söyleniyor. Aşırı sıcak havalarda günlük sıvı tüketimini artırmak, genel vücut sağlığı açısından son derece önemli. Peki, aşırı sıcaklarda nasıl beslenmeliyiz? İşte tüm detaylar...

Haber 26-07-2023 15:08

Sıcak havalardan bunalınca 1 saat içinde 6 şişe su içti! Hastanelik oldu... Neredeyse ölüyordu

Kolombiya’da yaşayan 10 yaşındaki Ray Jordan isimli bir çocuk arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada sıcak havadan bunalarak 1 saat içinde tam 6 şişe su içti. Bir anda fenalaşan çocuk hastaneye kaldırıldı. Doktorlar su zehirlenmesi nedeniyle hastanelik olan çocuğun ölümden döndüğünü dile getirdi.

Trend 12-07-2023 16:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sıcak çarpması uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "sıcak çarpması" uyarısı geldi. Bakan Koca, sıcak çarpmasına karşı yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Haber 12-07-2023 15:21

Sıcak Çarpması

Sıcak Çarpması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sıcak Çarpması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Korkutan rapor Fransa'dan! Kavurucu yaz sıcakları nedeniyle 2 bin 816 kişi hayatını kaybetti

Fransa'da bu yıl kavurucu yaz sıcakları nedeniyle 2 bin 816 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin 2 bin 272'sini 75 yaş ve üstü kişiler oluşturdu. Öte yandan ülkede, 2003'te de anormal sıcaklar nedeniyle 15 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Haber 22-11-2022 16:18

Sıcak çarpması kronik hastalıkları tetikleyebilir uyarısı

Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Yücel Yüzbaşıoğlu: - "Sıcak çarpmasının belirtileri birçok organımızı etkileyen bulgularla karşımıza çıkıyor. Eğer altta yatan bir hastalık varsa, bu hastalığın daha ön plana çıktığını görüyoruz"

Yurthaber 04-09-2022 11:07

Sıcak çarpması diye düşündüğünüz belirtiler pankreas kanseri olabilir!

Sıcak havalarda, ciddi bir hastalığın belirtilerini sıcak bitkinliği belirtileriyle karıştırabilirsiniz. Sıcak hava, kendinizi halsiz ve yorgun hissetmenize neden olabilir. Sıcak ve yorgunluk ciddi bir hastalığın en yaygın semptomlarından biriyle çok benziyor. Terleme, kafa karışıklığı gibi sıcak çarpması belirtileri yüzünden pankreas kanseri belirtilerini gözden kaçırabilirsiniz! Uzmanlara göre, terleme ve kafa karışıklığı yaz aylarında gözden kaçırabileceğiniz belirtilerden sadece birkaçı.

Haber 17-08-2022 11:54

İl Sağlık Müdürlüğü’nden kritik uyarı! Güneş çarpmasına dikkat

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Aydın’da hava sıcaklıkları ile birlikte artan güneş çarpması vakalarına karşı İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklama ile vatandaşları uyardı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde artan hava sıcaklıklarının ardından vatandaşlara uyarılarda bulunarak, güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Haber 04-08-2022 12:32