Şifa Haberleri

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 12-03-2024 10:44

Bitkilerin profesöründen bin bir derde faydalı öneri: Tarih boyunca birçok hastalığa derman oldu! Duyan soluğu markette aldı

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan pırasanın tarih boyunca birçok hastalığa derman olarak kullanıldığını ifade etti.

Haber 17-01-2024 09:58

Seçil Erzan'ın telefonundaki enteresan yazışmalar ortaya çıktı! 'Şifacı'dan yardım istemiş: Allah'ın yardımcıları yanında olacaktır

Türkiye'nin konuştuğu ve dudak uçuklatan paraların buhar olduğu 'fon dolandırıcılığının' kilit ismi banka müdürü Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışmalar ortaya çıktı. Erzan'ın 'şifacı' olarak adlandırılan 'Nursel abla' adlı kişiden yardım istediği konuşmalar iddianame dosyasına girdi. Şifacı'nın, "İnsanlara taahhüt verme" demesi ise dikkat çekti.

Magazin 28-11-2023 16:36

İbn-i Sina'dan bin yıllık şifa kaynağı: Vücudu baştan aşağı yeniliyor! Yeni doğmuş gibi olacaksınız

İbn-i Sina'nın önerileri tam bir şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçetelerle günümüze ışık tutan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada birçok ülkede uygulanıyor. Hastalıklara, yorgunluğa karşı doğal ilaçları öneren İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söylediği bitkileri sıralamış. İşte her derde deva olan o bitkiler...

Haber 24-08-2023 12:59

Şifa

Şifa Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şifa Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dumortierit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Dumortierit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Dumortierit taşı, insanlara ayağa kalkma becerisi kazandıran ve kendi yaşamlarının kontrolünü ele almalarına yardımcı olan şifalı bir taştır. Kullanıldığında sabır seviyelerini artırarak etkisini gösterir. Beyin için son derece uyarıcı bir taş olarak bilinir. Zihinsel yetenekleri geliştirir ve matematiksel ve dil temelli becerilerinizi destekler. Epifiz bezi üzerinde de etkisi olduğu düşünülen bir taştır. Peki, gerçek dumortierit taşı nasıl anlaşılır?

Haber 15-06-2023 13:49

Şifa kaynağını gördüğünüz yerde toplayın! Doğal antibiyotik olan bu gıda cinsel gücü artırıyor, kanı temizliyor

Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-06-2023 09:06

İbn-i Sina'nın şifa kaynağı önerisi! Vücudu baştan aşağı yenileyerek temizliyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği önerilerle günümüze ışık tutuyor. Yaptığı çalışmalarda hastalıklara, yorgunluğa karşı doğal ilaçları öneren İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söylediği bitkileri sıralamış. İşte her derde deva olan o bitkiler...

Haber 25-05-2023 11:55

Etten daha fazla demir içeriyor! Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği şifa karışımı

Lokman Hekim, çeşitli hastalıklar için önerdiği doğal şifa kaynaklarıyla hem yaşadığı dönemde hem de günümüzde popüler olan hekimler arasında yer alıyor. Vücuttaki kansızlığı gidermek için yüksek demir içeren karışımın tüketilmesini hastalarına tavsiye eden Lokman Hekim, doğal tarifiyle günümüze ışık tutuyor.

Haber 04-05-2023 09:02

Methini duyan oraya akın ediyor! 'Çok zengin olduğunu gördüm' Faydalarını saymakla bitiremiyorlar

Denizli, Pamukkale'deki şifalı kırmızı suyu ve kaplıcalarıyla ünlü Karahayıt Mahallesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olduğu belirtilen kırmızı su için bölgeye yıllardır gelenler de var. Bölgeye gelen bir vatandaş, "Bugün ilk defa Karahayıt bölgesinde kırmızı suyun çok methini duyduğum için ziyarete geldim. Bölgede hem tarihi turizm anlamında, hem de sağlık turizmi anlamında bölgenin çok zengin olduğunu gördüm ve büyük bir mutluluk duydum" dedi.

Haber 01-05-2023 11:12

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-2023 17:05

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce önerdiği şifa kaynakları! Bu üç besini yiyenler 100 yaşına kadar yaşar

İbn-i Sina, binlerce yıl önce sağlık üzerine yazdığı kitaplarında yer alan bilgiler ile hem o döneme hem de günümüze ışık tutan İslam alimi olarak tanınıyor. İbn-i Sina'nın önerdiği doğal gıdalar birçok kişi için büyük önem taşıyor. Uzun yaşamın sırrını veren İbni-i Sina, uzun yaşam için etkili sonuçlar sağlayan üç gıdayı açıklamış.

Haber 10-04-2023 09:09

Kendi küçük etkisi büyük: Sakın çöpe atmayın! Cildi gençleştiriyor, öksürüğü kesiyor

Ayva en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Tatlı olarak da sıklıkla kullanılan ayvaların çekirdeklerini çöpe atıyoruz ama bu çekirdekler adeta şifa deposu olarak görülüyor. Birçok cilt problemine iyi gelen ayva çekirdekleri geçmeyen öksürüğü bitiriyor.

Haber 24-01-2023 11:26

Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Şifa deposunun en önemli yeri çöpe atılıyor

Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...

Haber 23-01-2023 17:05

Yüzyıllardır kullanılıyor! Zeytinyağının içine katılan birkaç damla şifa dağıtıyor

Doğal kaynakların vücut için fayda sağladığını düşünenler çeşitli karışımlar yaparak birçok hastalığı önlediklerini ve iyileştirdiklerini belirtiyorlar. Yüzyıllardır kullanılan bazı mucizevi karışımlar faydaları sayesinde günümüzde de kullanılıyor. Bu karışımlar arasında bulunan zeytinyağı limon ikilisinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 07-12-2022 14:18

Binlerce yıldır şifa kaynağı: Faydaları saymakla bitmiyor! Cinsel gücü artırıyor, akciğeri tertemiz yapıyor

Doğal gıdaların sağlık üzerindeki etkileri çok eski zamanlardan günümüze kadar sık sık kullanılıyor. Bazı besinler var ki vücutta birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sunuyor. Keçiboynuzu bu besinler arasında bulunuyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun da tavsiye ettiği keçiboynuzu kürü akciğerleri tertemiz yapıyor, cinsel gücü artırıyor ve vücuda sayısız fayda sağlıyor. Keçiboynuzu ile ilgili öğreneceğiniz bilgiler sayesinde bu şifalı besini mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Haber 02-11-2022 18:33

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-2022 11:12

Bugüne kadar çöpe attığınız için üzüleceksiniz! Asıl şifası kabuğunda saklı

Yediğimiz meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra çöpe atıyoruz. Ancak bu konuda yanlış yapıyor olabiliriz. Bazı meyveler var ki kabukları şifa dağıtıyor. Vücudu çeşitli hastalıklardan koruyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nar kabuğunda saklı olan faydaları belirterek bu kabukları çöpe atmamanız gerektiğini vurguladı.

Haber 19-10-2022 08:50

Şifa kaynağını çöpe atıyorsunuz! Her gün içilen yoğurt suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt Türk mutfağında çok önemli bir yere ait. Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurt en sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor. Yoğurdun kemiklere ve gelişime olan faydaları biliniyor. Ancak genellikle çöpe atılan yoğurt suyunun faydaları bilinmiyor. Yoğurt suyunun faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Haber 09-09-2022 15:31

Kimse faydalarını bilmiyor! Adeta şifa dağıtıyor... Yam sebzesi düzenli tüketildiğinde kansere karşı koruma sağlıyor

Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzeninde tuz, şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak durup meyve ve sebze yemeye ağırlık vermek gerekiyor. Özellikle bazı gıdalar kanser, parkinson, kalp krizi gibi tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Fazla bilinmeyen yam sebzesinin faydaları da saymakla bitmiyor.

Haber 06-09-2022 10:52

İkisi karıştırılınca öyle etkileri var ki! Bal ve sarımsağın faydalarına şaşıracaksınız

Bal ve sarımsak ayrı ayrı birçok hastalığa iyi gelen besinler arasında bulunuyor. Enerji veren, kansere karşı koruma sağlayan doğal antioksidan olarak görülen bu besinler karıştırıldığında etkileri daha da artıyor. Sarımsak ve balın karıştırılması tuhaf geliyorsa ve etkilerini merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 05-09-2022 09:33

Yer: Erzurum! Hastalıklarından kurtulmak isteyenler şifayı mineralli kum banyosunda arıyor: Arkadaşlara tavsiye ediyorum muhakkak yapsınlar

Erzurum'un Oltu ilçesinde bulunan Söğütlü dereye gelen vatandaşlar, yağmur sularının volkanik dağdan getirmiş olduğu mineralli kumlarda şifa arıyor. Derenin kumları eklem ağrıları, romatizmal hastalıklarından kurtulmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yaz aylarında bölgeye gelenler, birkaç kez kum banyosu yapıyor. Fırsat bulunca kum banyosu yapanlardan biri olan Sezgin Polat ise "Buraya gelen ve Oltulu arkadaşlara tavsiye ediyorum muhakkak kum banyosu yapsınlar" şeklinde konuştu.

Haber 04-09-2022 16:07

Bir de bu şekilde tüketin! Siyah sarımsak adeta şifa kaynağı

Sarımsağın sağlık üzerindeki etkileri biliniyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan sarımsak yemeklerde, salatalarda sıklıkla kullanılıyor. Çok çeşitli sarımsak kürleri bulunuyor. Sarımsak çeşitlerinden olan siyah sarımsağın da faydaları saymakla bitmiyor. Uzun yaşam kaynağı olarak görülen siyah sarımsağın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Haber 30-08-2022 16:44

Kanserle mücadelesi hastalarına şifa dağıtmasına engel olamadı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Avcu: - "Zihnimi o kadar güzel şeylerle doldurdum ki sevdiklerimle bol bol vakit geçirdim. İşime devam ettim. Hala da aktif olarak çalışıyorum. Hastalara şifa vermeye çalışıyorum ve bunu severek yapıyorum"

Yurthaber 27-08-2022 11:50