Sigmar Haberleri

Call of Duty: Warzone geleceğinde bizleri neler bekliyor?

Elite Dangerous ve Planet Coaster'ın geliştiricisi Frontier Developments, bir Warhammer gerçek zamanlı strateji oyunu için Games Workshop ile anlaştığını duyurdu. Frontier Developments’dan gelen bu açıklama önce sürpriz bir haftasonu duyurusu oldu. Yeni geliştirilecek olan oyun Warhammer Age of Sigmar masa üstü oyununa dayanacak.

Haber 2020-05-04 15:51:21

Warhammer Age of Sigmar oyunu duyuruldu

Elite Dangerous ve Planet Coaster'ın geliştiricisi Frontier Developments, bir Warhammer gerçek zamanlı strateji oyunu için Games Workshop ile anlaştığını duyurdu. Frontier Developments’dan gelen bu açıklama önce sürpriz bir hafta sonu duyurusu oldu.

Haber 2020-05-03 15:26:40

Sigmar Gabriel Deutsche Bank'a geçiyor

Türkiye ile yakın ilişkilere sahip eski dışişleri bakanı Sigmar Gabriel'in Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın teftiş kurulu üyeliğine getirileceği bildirildi.

Haber 2020-01-24 16:48:07

ABD - İran arasındaki gerilim

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: - "Avrupa İran'a karşı inandırıcı olabilmek, cesur ve güçlü adımlar atmak için siyasi risk almak zorunda"

Haber 2020-01-06 02:16:05

ANALİZ - Avrupa Birliği’nin Suriye ve terör açmazı

Barış Pınarı Harekatı, uluslararası alandaki etkisi bakımından en büyük çözülmeyi Avrupa’da gösterdi; pek çok Avrupa ülkesi ve Avrupalı siyasi, bilhassa Suriye’nin kuzeyinde son on yıl içerisinde oluşan PKK uzantısı PYD ve YPG gibi terör yapılanmalarına açıkça destek verdi - Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı NATO üyesi olan bu ülkelerin ve buralardan gelen siyasilerin, geçmiş dönemlerde Türkiye’nin AB üyeliği söz konusu olduğunda buna karşı çıkarak ortak tavır gösterenlerle örtüşmesi ise hayli dikkat çekici - Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütleri PYD/YPG aracılığıyla buradaki Kürtlere kurdurulacak bir devletin, Trump’ın değil Obama’nın planı olduğunu ve Avrupa devletlerinin bunu açıkça desteklediğini bir itiraf şeklinde ifade etti - 2008 ekonomik krizi, akabinde Avro bölgesinde yaşanan krizlerle siyasi açıdan büyük bir çalkantı içerisinde olan ve aşırı sağın kıskacından bir türlü çıkamayan AB siyaseti, dış politika bakımından ise başta Rusya ve ABD lobileri olmak üzere değişik lobi grupları arasında sıkışmış durumda - Geçmişte, Fransa ve Almanya’nın ortak menfaatleri sebepleriyle pek çok uluslararası konuda birlikte hareket etmeleri, ancak Hollande ile başlayan ve Macron ile iyice belirginleşen Fransa-Almanya ilişkilerindeki ayrışma, bu sıkışıklığı arttırdı

Haber 23-10-19 15:37

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: “PKK’yı 80’li, 90’lı ve 2000‘li yılların başlarındaki eylemlerinden tanıyoruz”

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya’nın PKK’yı 80’li, 90’lı ve 2000‘li yılların başlarındaki eylemlerinden tanıdığını belirterek, "Türkiye’deki iç savaşı finanse etmek için burada zorla haraç toplayan, silah kaçakçılığı yapan, uyuşturucu ticareti yapan bir örgütten bahsediyoruz.

Haber 20-10-19 09:37

Eski Alman bakan, terör örgütü PKK'nın suçlarını anlattı

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: - "Biz, PKK'yı 1980'li, 1990'lı ve 2000'li yıllardaki eylemlerinden tanıyoruz. Otobanlarda lastik yakmalarıyla, blokajlarla" - "Biz, burada yasak olan bir örgütten (PKK) bahsediyoruz. Neden yasaklandığını şöyleyim; şantajla para toplama, silah ticareti, uyuşturucu ticareti"

Haber 19-10-19 15:23

Türkiye, PKK/YPG'ye asla izin vermez

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: - "Türkiye, PKK/YPG'nin güç boşluğunu doldurmasına asla izin vermez"

Haber 10-10-19 01:27

AP seçimleri, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’yi karıştırdı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski genel başkanı Sigmar Gabriel, partisinin gerek Avrupa Parlamento (AP) seçimleri gerekse Bremen eyalet seçimlerinde aldığı sonuçlardan dolayı sorumluların bunu sebep-sonuç ilişkileri bağlamında masaya yatırıp, gereğini yerine getirmelerini istedi.

Haber 27-05-19 13:12

DHA DIŞ - AP seçimleri, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’yi karıştırdı

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski genel başkanı Sigmar Gabriel, partisinin gerek Avrupa Parlamento (AP) seçimleri gerekse Bremen eyalet seçimlerinde aldığı sonuçlardan dolayı sorumluların bunu sebep-sonuç ilişkileri bağlamında masaya yatırıp, gereğini yerine getirmelerini istedi.

Haber 27-05-19 13:07

Eski Alman bakandan otomobil üreticilerine uyarı

Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın yakın zamanda Çin’le olan ticaret savaşını bitireceğini, yeni rakip olarak Alman otomobil üreticilerini seçeceğini söyledi.ABD Başkanı Donald Trump’ın her zaman mücadele edeceği bir rakibe ihtiyaç duyduğunu belirten eski Dışişleri Bakanlarından Sigmar Gabriel, Başkan Trump’un yeni rakiplerinin Avrupa ve özellikle Alman otomobil üreticileri olacağını söyleyerek, otomobil üreticilerinin hazırlıklı olmalarını istedi.

Haber 06-05-19 18:22

Eski Alman Dışişleri Bakanı Gabriel: Avrupa Rusya’ya karşı kendi güvenliğini kendisi sağlamalı

Eski Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD’nin Doğu Avrupa’yı Rusya’ya karşı savunma söylemine inanmamak gerektiğini belirterek, "Avrupa Rusya’ya karşı kendi güvenliğini kendisi sağlamalı" dedi.Eski Almanya Şansölye Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İsveç’in Svenska Dagbladet gazetesine verdiği röportajda Avrupa’nın kendi güvenliğini kendisinin sağlaması gerektiğini söyledi.

Haber 05-05-19 12:59

İran'dan AB ülkelerine ABD'den bağımsız hareket etmeleri çağrısı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani: "Dünyada rasyonel hareket eden başka bir kutbun oluşması dünya güvenliğine hizmet edecektir" - Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel: "Nükleer anlaşma konusunda İran'ın sonsuza kadar sabredemeyeceğinin idrakindeyiz"

Haber 12-11-18 16:10

Başbakan Angela Merkel'in CDU Genel Başkanlığına tekrar aday olmama kararı

Sigmar Gabriel Merkel'in gelecek yıl başbakanlığı bırakacağını iddia etti

Haber 31-10-18 15:48

Tutuklu Alman vatandaşı için Gabriel devrede

Kuşadası’nda “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Türkiye kökenli Alman vatandaşı için Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in devreye girdiği bildirildi.

Haber 09-10-18 03:19

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'den Trump'a tepki

Sigmar Gabriel: - "Trump, Kuzey Kore diktatörüne varlık garantisi veriyor, aynı zamanda Almanya’daki rejimi değiştirmek istiyor"

Haber 13-07-18 18:54

Erdoğan'ın seçim başarısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı

Haber 25-06-18 12:10

Almanya Eski Dışişleri Bakanı’nın Tartışmalı Kararı

Önceki Angela Merkel hükümetinde dışişleri bakanı olarak görev yapan Sigmar Gabriel, özel sektöre geçti. Ancak önceki koalisyon hükümeti, bakan düzeyinde görev yapanların özel sektöre geçmeden önce bir yıl beklemeleri konusunda karar almıştı

Haber 16-05-18 17:08

Afrin'le iglili çok konuşulacak ifadeler: Türkiye'nin ABD'ye mesajıdır

Eski Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'yla ABD'ye, kendisinin de bölgede söz sahibi olduğu ve Kürtlerin kontrolü altındaki herhangi bir yapılaşmaya izin vermeyeceği mesajını ilettiğini belirtti.

Haber 25-03-18 21:41

Alman Dışişlerinde devir-teslim

Dışişleri Bakanlığını Sigmar Gabriel'den devralan Heiko Maas Almanya'nın üzerine düşen sorumlulukların arttığına vurgu yaptı.

Haber 14-03-18 20:23

FAZ: SPD'de fırtına dinecek mi?

Almanya'da Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in kabineden çekilmesi, ABD Başkanı Trump’ın gümrük vergileri kararı ve Çin'in dünya siyaset sahnesindeki yükselişi, Alman basınında öne çıkan konular…Frankfurter Allgemeine Zeitung Sosyal Demokrat Parti'nin yeni hükümette yer alacak bakanlarını belirlemekte çektiği sıkıntılara değiniyor: "Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Alman kamuoyunun her dışişleri bakanına olduğu gibi Heiko Maas'a da yüksek sempati notu vereceği umuduyla popülariteyi ‘takım ruhuyla' değiştiriyor.

Haber 09-03-18 09:57

Almanya Dış Politikasında Artık Sigmar Gabriel Yok

Federal Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, kurulacak yeni hükümette yer almayacağını açıklarken, Gabriel’in yerine ise son hükümette Adalet Bakanı olan Heiko Maas’ın geçeceği öğrenildi. Irkçı AFD'den siyasetçi Poggenburg, Türkler’e hakaretinden sonra partisindeki görevinden ayrılıyor

Haber 08-03-18 18:26

Gabriel yeni kabinede bakan olmayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yeni kurulacak kabinede görev almayacağını açıkladı.Almanya’da 30 yıldır siyaset yapan ve 2013-2017 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı ve Ocak 2017’den beri Almanya Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten 58 yaşındaki Sigmar Gabriel, Bild gazetesine yaptığı açıklamada yeni kurulacak hükümetin kabinesinde görev almayacağını söyledi.Sosyal Demokrat siyasetçi bundan sonraki hayatına Federal milletvekili olarak devam edeceğini belirten Gabriel, "Yeni kurulacak hükümetin ve yerime gelecek olan bakan arkadaşımın başarılı olmasını diliyorum.

Haber 08-03-18 12:17

Dışişleri Bakanı Gabriel yeni kabinede yer almayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yeni kurulacak hükümette kabinede yer almayacağını açıkladı.

Haber 08-03-18 12:14

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Berlin'de

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha az güvenli değil. Antalya ve İstanbul, Paris, Berlin, Brüksel gibi Avrupa'daki birçok noktadan daha az güvenli değil" - "(Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile yaptığı görüşmeye ilişkin) Sadece ikili ilişkilerimizle ilgili değil, bütün bölgesel konulardaki iş birliğimizi ele aldık" - "İlişkilerimizde daha iyi bir atmosfer gördüğüm için mutluyum"

Haber 07-03-18 17:09

Bakan Çavuşoğlu: “BM Güvenlik Konseyi kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde aldığı ateşkes kararının terörle mücadeleyi kapsamadığını söyledi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de mevkidaşı Sigmar Gabriel ile basın toplantısı düzenledi.

Haber 06-03-18 17:31

Salih Müslim iade edilecek mi? Almanya'dan ilk yorum

Terör örgütü PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslim konusunda Türkiye Dışişleri'nden bir sözlü nota aldıklarını açıklayan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'Adalet Bakanlığı tarafından gözden geçirilir. Ve bundan sonra hukuk devleti süreci izlenecektir' dedi.

Haber 06-03-18 16:22

Almanya’dan Trump’ın vergi kararına tepki

ABD Başkanı Donald Trump’ın, çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergisi uygulayacaklarını açıklamasına, AB ülkeleri arasında ABD’ye yapılan çelik ihracatında ilk sırada yer alan Almanya’dan tepki geldi.Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Trump’ın yeni vergi planının Avrupa ile ticaret savaşına neden olabileceğini söyledi.

Haber 02-03-18 14:50

Seçmen Gabriel'in Dışişleri Bakanı olarak kalmasını istiyor

Yapılan son anketlere göre Sosyal Demokrat Parti oy kaybetse de Almanya'da seçmenlerin çoğunluğu Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in görevine devam etmesini istiyor.

Haber 23-02-18 21:27

Almanlar Gabriel’in dışişleri bakanı olmasını istiyor

Yapılan bir ankete göre Almanların yüzde 67’si, kurulacak olan büyük koalisyon hükümetinde dışişleri bakanının, halen bakanlık görevini devam ettiren Sigma Gabriel olmasını istiyor."Politbarometer" araştırmasında Almanların yüzde 67’si Sigmar Gabriel’in dışişleri bakanı olmasını isterken, Sosyal Demokrat Parti SPD içinde yapılan araştırmada ise Gabriel’in dışişleri bakanı olmasını isteyenlerin oranı yüzde 77 olarak belirlendi.Gabriel, mutlaka bakanlık görevini sürdürme iddiasında olmadığını belirterek, "Makam mücadelesi verme ve koltuğuna kenetlenme heveslisi değilim.

Haber 23-02-18 16:22

Gabriel: Koltuk heveslisi değilim

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel görevde kalmakta ısrarlı olmadığını açıkladı.

Haber 22-02-18 13:53

Alman Basınında 'Yücel İçin Gabriel Erdoğan'la Biraraya Geldi' İddiaları

İddialara göre, diplomasi trafiğini bizzat Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yürütürken, Alman bakan iki kez gizlice Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi

Haber 17-02-18 17:09

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: Dünya 2018 başlangıcında tehlikeli bir uçurumda

 Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dünyanın 2018 yılı bşalangıcında tehlikeli bir uçurumun kenarında olduğunu söyledi ve “Uluslararası siyasette günümüzde en az bulunan ve ihtiyaç duyulan unsur öngörülebilirlik ve güvenilirlik” dedi.

Haber 17-02-18 13:11

Bakan Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ikili temasları sürüyor.

Haber 16-02-18 23:39

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’den Deniz Yücel açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasına ilişkin Türkiye ile herhangi bir antlaşmanın yapılmadığını söyledi.Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye’de tutuklu bulunan Deniz Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Haber 16-02-18 20:08

Gabriel: Almanya'yı yönetmek zorlaşacak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Münih Güvenlik Konferansı öncesi FAZ gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Haber 16-02-18 11:09

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’den Kosovalılara önemli mesajlar

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kosova’nın, Uluslararası Savaş Suçları Kosova Özel Mahkemesi ve Karadağ ile Sınır Anlaşması gibi son derece hassas ancak tatsız meseleler karşısında hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.Kosova ile Karadağ arasında sınır çizgisinin belirlenmesini öngören Sınır Anlaşması’nın Kosova Meclisi’nden geçmesi zorunluluğuna da işaret eden Almanya diplomasi Şefi Gabriel, “Sınır Anlaşması, Avrupa Birliği (AB) tarafından vize muafiyeti için şartlardan en önemlisidir" dedi.Gabriel, Kosova’nın başkenti Priştine’deki resmi temasları çerçevesinde Başbakan Ramush Haradinaj ile bir araya geldi.

Haber 15-02-18 09:39

Gabriel: Çavuşoğlu ile defalarca Yücel'i konuştuk

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in durumu konusunda "son hafta ve günlerde" defalarca görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Haber 14-02-18 18:06

Dışişleri Bakanı Gabriel partisini topa tuttu

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yeni kurulacak koalisyon hükümetinde kendisine bakanlık verilmemesine tepki gösterdi.

Haber 09-02-18 09:58

Almanya'dan NATO'ya Afrin çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Türkiye'nin Afrin harekatının NATO içerisinde görüşülmesini istedi.

Haber 25-01-18 20:10

Gabriel: Tanklar konusunda kararı yeni hükümet verecek

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, mevcut hükümetin Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu konusunda kararı yeni hükümet kurulana kadar beklemeye aldığını açıkladı.

Haber 25-01-18 16:10

Son dakika! Almanya Türkiye'ye Leopard tank satışını durdurdu

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik askeri operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tepki çekti. Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, şimdilik Türkiye'ye Leopard tank satışını durdurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Der Spiegel'in bu haberini yalanladı.

Haber 25-01-18 15:33

Almanya’da Zeytin Dalı Operasyonuna Tepki

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, Mevlüt Çavuşoğlu’na, operasyonun sivil halk üzerindeki olası etkileri konusunda duyulan endişeyi dile getirdiği açıklandı. Muhalefet partileri ise Leopard tankının modernizasyon projesini eleştirdi; bazı politikacılar Türkiye’ye silah satışının sona erdirilmesini istedi.

Haber 23-01-18 18:00

Ankara(iha)- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel İle Bir Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi.

- ANKARA(İHA)- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir telefon görüşmesi...

Yurthaber 22-01-18 18:10

Gabriel:Çatışmalar Önceden Hesaplanamayacak Riskleri Getiriyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Türkiye ve Kürt birlikler arasındaki askeri çatışmalar önceden hesaplanamayacak riskleri beraberinde getiriyor" şeklinde bir açıklama yaptı.

Haber 21-01-18 21:18

Gabriel: Türkiye ile kirli anlaşma yok

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’in açıklamalarına yanıt vererek, "Kirli anlaşma yok" dedi.

Haber 17-01-18 17:49

Çavuşoğlu'na kendi eliyle Türk çayı ikram etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüştü. Sigmar Gabriel, evinde ağırladığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na eliyle Türk çayı ikram etti.

Haber 06-01-18 22:44

Çavuşoğlu ve Gabriel: ‘İlişkilerimizi Geliştirebileceğimize İnaniyoruz’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Goslar kentinde Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi. Her iki bakan da geçmişte yaşanan görüş ayrılıklarını aşmak için gerekli adımları atacaklarını belirtti, iki ülke arasındaki istişare mekanizmalarının yeniden hayata geçirilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Haber 06-01-18 18:57

AlmanTürk dışişleri bakanlarından olumlu mesaj

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Goslar'da Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'le görüştü.

Haber 06-01-18 15:42