Şiir Haberleri

Muhtar olamayan çobana sinema dünyasından teklif yağıyor! Yazdığı şiirle beyaz perdeye kapı araladı

Kırşehir'de çobanlık yapan Aydın Battal muhtarlık seçimini kazanamayınca yazdığı şiirler tüm Türkiye'nin gündemine yerleşmişti. Kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına sitem ettiği dizeler hala konuşulurken Battal beyaz perdeye kapı araladı!

Trend 16-04-2024 15:05

Muhtar olamadı, fenomen oldu! Şiir yazıp isyan etti, sosyal medya yıkıldı: 'Sanki rakiplerim uzay bilimci...'

Kırşehir’de yaşayan Aydın Battal, köyü Aşağıhomurlu’ya muhtar adayı oldu. 300 seçmenin ve 3 adayın olduğu köyde 29 oy alarak seçimi kaybeden Battal, kendi öz akrabalarından bile oy alamamasına isyan etti. Köye mahcup olduğunu belirten Battal, çektiği videoyla akraba ve arkadaşlarına sitem dolu açıklamalarda bulunarak yazdığı şiirini okudu. Battal’ın sitem dolu şiirini okuduğu videosu, sosyal medyayı salladı. Muhtar olamayan Battal, fenomen olma yolunda ilerliyor. İşte o görüntüler...

Haber 05-04-2024 12:59

Muharrem İnce'den Özgür Özel’e şiir: Ben diyorum siyasette ilke, o diyor istedi benden ilçe

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e şiirli göndermede bulunarak, “Ben diyorum ’siyasette ilke’. O diyor ’istedi benden ilçe’. Ben diyorum ’arada Ali de olsun’. O diyor ’her yer veli ile dolsun’ ” dedi.

Haber 31-01-2024 13:21

85 yaşındaki Nazmiye nine, Cumhuriyet'in 100. yılını yazdığı şiirle kutladı: Nice yiğitler verdik, süngüye göğüs gerdik

Tüm yurtta Cumhuriyet'in 100. Yılı coşkusu yaşanıyor. Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Nazmiye Ceviz ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kendi yazdığı şiiri okuyarak kutladı.

Haber 29-10-2023 14:40

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİRLERİ! 2, 3, 4 kıtalık, uzun-kısa, duygulu ve anlamlı 29 Ekim şiirleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri, bu özel gün için geri sayım sürerken birçok vatandaş tarafından internette araştırılmaya başladı. Çok sayıda kişi, etkinliklerde okunmak üzere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri ile ilgili şiirleri arama motorlarında sorguluyor. Cumhuriyet Bayramı 2, 3, 4 kıtalık, uzun-kısa duygulu ve anlamlı 29 Ekim şiirlerini sizler için derledik. İşte 29 Ekim Cumhuriyet konulu şiirler...

Haber 28-10-2023 17:22

Şiir türleri nelerdir? Konularına göre şiir türleri, örnekleri ve özellikleri neledir?

Şiir kişinin duygu, düşünce ve hayal gücünü en yoğun şekilde ifade etmek için kullandığı edebi bir sanattır. Kelimeleri seçerek ve dizeleri düzenleyerek oluşturulan şiirler, sadece anlamı ifade etmekle kalmaz aynı zamanda dilin ses ve ritim özelliklerini de kullanarak estetik bir deneyim sunar. Şiir işlediği konulara göre farklı tür ve yapılarıyla karşımıza çıkar. Peki, şiir türleri nedir?

Egitim 28-08-2023 10:44

Babasının gençken annesine yazdığı şiiri buldu! Şarkıya dönüştürüp dinletti... Sosyal medyada viral oldu

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü bir baba ve oğlunun samimi anlarıyla izleyenlerin içini ısıtmayı başardı. Babasının yıllar öncesinde annesine yazdığı şiirden şarkı yapan bir kişi bunu babasına dinletince ortaya duygusal saniyeler çıktı. O görüntüler sosyal medyada viral olmayı başardı.

Trend 23-08-2023 13:53

Lirik şiir nedir? Lirik şiir örnekleri ve özellikleri nelerdir?

Tarihi Eski Yunan edebiyatına dayandığı bilinen lirik şiir, edebiyatımızda özellikle duygulara hitap etmesi bakımından önemli bir yere sahiptir. İnsanı ve insanı ilgilendiren her türlü olayı konu alabilen lirik şiirler, Eski Yunan edebiyatında kaynağı mitolojik çağlara dayanan lir isimli kirişli bir çalgı eşliğinde söylenen şiirlerdir. Peki, geçmişi oldukça eskiye dayanan lirik şiir nedir, özellikleri nelerdir?

Egitim 16-08-2023 11:07

Didaktik şiir nedir? Didaktik şiir örnekleri ve özellikleri nelerdir?

Eğitici özellikler taşıyan didaktik şiir, Türk edebiyatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Kaynağı Antik Yunan’a dayandığı bilinen bu şiir türü belli bir düşünceyi aktarma amacı taşır. Genellikle öğretici bir anlatıyla kaleme alınan didaktik şiirler zaman zaman estetik ögeler de içerse asıl amaç bilgi vermektir. Öğretici ve eğitici özelliklere sahip olan didaktik şiir nedir, özellikleri nelerdir?

Egitim 16-08-2023 10:21

Sinan Oğan'dan sitem dolu paylaşım! 'Çoğu şeyi içime atıyorum...'

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması sonrası gelen eleştirilere, İnstagram hesabından paylaştığı bir şiirle karşılık verdi. Hüzünlü bir fon müziği eşliğinde okunan şiirin sitemli sözleri dikkat çekti. İşte Oğan'ın o paylaşımı...

Haber 25-05-2023 12:51

Şiir nasıl yazılır, şiir türleri nelerdir? Şiir yazarken nelere dikkat etmek gerekir, şiir yazmak için ne gerekir?

Arapçadan Türkçeye geçen şiir kelimesi TDK kapsamında iki ayrı şekilde tanımlanır. Bu tanımlardan ilki ise şiirin edebiyat alanındaki terim anlamıdır. Seslerin uyumlu bir şekilde kullanıldığı şiir, zengin sembollerle donatılan edebiyat türlerini temsil eder. Ayrıca konularına göre 6’ya ayrılan şiir çeşitleri, bu edebiyat türüne yönelik detaylı bilgi edinilmesi için öğrenilmesi önerilen hususlardandır. Peki, şiir nasıl yazılır?

Egitim 20-04-2023 09:58

Sağlık sorunlarını gerekçe gösterip istifa etmişti! Eski Adıyaman Valisi Çuhadar'dan 'deprem' şiiri: Yıkımın sembolü haline gelen saat kulesine göndermesi dikkat çekti

Mahmut Çuhadar, 10 Mart'ta sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Adıyaman Valiliğinden istifa etmişti. Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra en çok yıkımın yaşandığı illerden biri olarak öne çıkarken Çuhadar bugün depremle ilgili kaleme aldığı şiirini paylaştı. Çuhadar'ın şiirinde, depremde hasar görüp saat 04.17'de takılı kalan saat kulesiyle ilgili dizesi dikkat çekti.

Haber 19-03-2023 13:41

24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? 24 Kasım'da okullar var mı yok mu?

Öğretmenler Günü için geri sayım başladı. Öğretmenler Günü'nün resmi tatil olup olmayacağı, bu günde okulların tatil olup olmayacağı araştırılıyor. Bilindiği üzere Öğretmenler Günü Türkiye'de her yıl 24 Kasım'da kutlanıyor. Peki 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil mi? 24 Kasım'da okullar var mı yok mu? İşte detaylar...

Egitim 21-11-2022 12:35

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık, uzun-kısa, duygulu ve anlamlı 29 Ekim şiirleri...

29 Ekim Cumhuriyet bayramı şiirleri, bayram için geri sayım sürerken birçok öğrenci tarafından internette araştırılmaya başlandı. Çok sayıda kişi, etkinliklerde okunmak üzere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirleri arama motorlarında sorguluyor. 29 Ekim 2, 3, 4 kıtalık, uzun-kısa duygulu ve anlamlı Cumhuriyet Bayramı şiirlerini sizler için derledik. İşte 29 Ekim şiirleri...

Egitim 27-10-2022 22:56

Bursa'da Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni gerçekleştirilecek

Bursa'da "Türkçe'nin Uluslararası Şiir Şöleni" gerçekleştirilecek

Yurthaber 08-10-2022 18:28

Liseler Arası 12. Mevlana Şiir Yarışması başvuruları açıldı

Liseler Arası 12. Mevlana Şiir Yarışması başvuruları açıldı

Yurthaber 28-09-2022 17:07

Dede Korkut Şiir, Resim ve Kompozisyon Yarışması ödül töreni İstanbul'da yapılacak

İstanbul ve Bayburt'ta okuyan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmayı kazananlar, 9 Kasım'da AKM'de düzenlenecek Uluslararası Dede Korkut Sempozyumu açılışında ödüllerini alacak - Dede Korkut Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aziz Bayramoğlu: - "Binlerce yıllık bu kültürün çocuklarımıza miras olarak aktarılması bizim için önemli. Onu tanıtmak amacıyla bu yarışmaya katılıyoruz"

Yurthaber 28-09-2022 15:01

Adana'da motosiklet çalan 2 şüpheli tutuklandı

Adana'da motosiklet çalan 2 şüpheli tutuklandı

Yurthaber 26-09-2022 10:05

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Sinemada şiir söyleşisi yapıldı

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Sinemada şiir" söyleşisi yapıldı

Yurthaber 13-09-2022 21:29

Manisa'da Nazım Hikmet'in Kadınlarımız şiiri için klip çekildi

Manisa'da Nazım Hikmet'in "Kadınlarımız" şiiri için klip çekildi

Yurthaber 09-09-2022 14:22

Anadolu Şiir Akşamlarının ilki Amasya'da gerçekleştirildi

"Anadolu Şiir Akşamları"nın ilki Amasya'da gerçekleştirildi

Yurthaber 30-08-2022 11:52

Erdoğan'ın esprisi herkesi kahkahaya boğdu! Kendisine yazılan şiirde Sen miniciksin ifadesini okuyunca...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İstanbul'un Esenler ilçesindeki programı sonrası konuk olduğu bir ailenin evinde yaşananlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini yazılan şiiri okurken şiirdeki "Sen çok miniciksin" ifadesine verdiği yanıt evdekileri kahkahaya boğdu. Şiiri okuduktan sonra Erdoğan'ın duygulandığı anlar ve "Senin bu sözlerinden sonra nasıl ağlamayayım" sözleri de dikkatlerden kaçmadı.

Haber 20-08-2022 10:04

Dörtlük eş anlamlısı nedir? Dörtlük kelimesinin eş anlamlısı ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe çok zengin bir dildir. Öz Türkçe olan ya da başka dillerden gelen kelimeler içerir. Her kelime birden fazla anlama sahiptir. Bu yüzden kelimelerin eş anlamlıları da birden fazladır. Dörtlük kelimesi de bu özelliklere sahiptir. Birçok anlamda kullanılabilecek bir isimdir. Kıta, dilim gibi anlamlara gelir. Müzik, edebiyat ve matematik alanlarında kullanılır. Dörtlük kelimesinin eş anlamlısı nedir? Dörtlük eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-2022 21:42