Silahlanma Cagrisi Haberleri

İşte Türkiye'nin şiddet haritası! Birinci sıradaki şehir tabi ki İstanbul, son sıradaki il ise...

Türkiye'de her geçen gün bireysel silahlanma artıyor. 2023 yılında da birçok farklı silahlı şiddet olayına tanıklık etmiştik. Umut Vakfı'nın her sene yayınladığı 'Türkiye Silahlı Şiddet Haritası' raporunun 2023 yılı verileri açıklandı. Silahlı şiddet olaylarında bölge bölge ve il il olmak üzere kaydedilen tüm olayların raporu tutuldu. İşte en çok ve en az silahlı şiddet vakalarının yaşandığı il ve bölgeler!

Haber 2024-02-12 15:37:44

Sosyal medyadaki görüntüler gündem oldu! İsrailli kadın spiker canlı yayına belinde silahla çıktı

İsrail'de kadın bir sunucunun yayına katıldığı anlardaki görüntüsü gündem oldu. Görüntülerde aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan Kanal 14 stüdyosunda kadın sunucunun belinde silah olduğu görüldü. Sunucunun X sosyal medya hesabında, atış poligonundaki bir fotoğrafını paylaşarak, İsraillilere silahlanma çağrısı yapması ise dikkati çekti.

Haber 2024-01-03 16:49:20

İsrailli siviller silahlanıyor! 120 bin kişi başvurdu... Plajda, sokakta, her yerde uzun namlulu silahlarla geziyorlar

Gazze'ye karşı bombardıman ve kara harekatı sürerken, İsraillilerde silahlanma yarışı başladı. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in sokakta silah dağıtması ve çağrı yapmasının ardından 120 bin kişi başvuruda bulundu. Plajda, çarşıda, sokaklarda uzun namlulu silahlarıyla İsraillilerin olduğu görülürken; poligonlar doldu, silah mağazalarında uzun kuyruklar oluştu.

Haber 2023-11-09 08:12:25

SON DAKİKA | İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir'den akılalmaz çağrı: 'Bir an bile durmayın, çok daha fazlası yolda'

İsrail, Gazze'yi vurmayı devam ediyor. Her geçen dakika bölgedeki kriz daha derinleşirken İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu'nun 'nükleer bomba' çıkışı gündem olmuştu. Tepkileri beraberinde getiren bu çıkışa ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel söz konusu açıklamayı kabul edilemez olarak yorumladı. Öte yandan İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir, Yahudilere silahlanma konusunda çağrı yaparak "Bir an bile durmayın" dedi.

Haber 2023-11-07 13:34:58

Dünya diken üstünde! ABD ile Çin arasındaki tansiyon yükseldi: Dayanılmaz bir felaket getirebilir...

Son günlerde ABD ile Çin arasında yükselen tansiyonu dünya nefesini tutarak izliyor. Tayvan'ın nükleer silahlanma programını geliştirmesine Çin'den tehditkar bir tavır gelince ABD ve Çin yine karşı karşıya geldi. Son olarak ABD'den gelen üstü kapalı 'Tayvan'ı savunuruz' açıklamasının ardından dünya, Çin cephesinden gelecek açıklamaya kilitlenmişti. Çin Savunma Bakanı Li Shangfu'dan beklenen kritik açıklama geldi. İşte bütün detaylar...

Haber 04-06-23 17:22

İsviçre, ABD'den 36 adet F-35 satın alacak! Muhalefetten tepki geldi

İsviçre, ABD'den F-35A tipi savaş jeti satın alacak. İsviçre hükümetinden yapılan açıklamada, Federal Silahlanma Ofisinin, 36 adet F-35A temin etmek için ABD makamlarıyla anlaşmaya vardığı duyuruldu. F-35A alımına ilişkin anlaşmanın, muhalefetin referanduma götürme süreci beklenmeden imzalanması tepki çekti.

Haber 20-09-22 01:08

Türkiye, Konya'da öldürülen doktor Ekrem Karakaya'ya ağlıyor! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan paylaşım geldi: İktidara geldiğimizde...

Korkunç olay Konya Şehir Hastanesi'nde yaşandı. Bir başka hastanede güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Hacı Mehmet Akçay, kardiyoloji uzman doktoru Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak öldürüp intihar etti. Türkiye'nin konuştuğu cinayete ilişkin bir paylaşım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, bireysel silahlanma ile ilgili kritik mesajlar verdi.

Haber 06-07-22 22:43

Büyük tartışmalara yol açıyordu! Biden imzaladı: 'Hayatlar kurtulacak'

ABD vatandaşlarının silah edinmesindeki serbestlik sık sık korkunç katliam ve cinayetlerin meydana gelmesine yol açıyor. ABD Başkanı Joe Biden tartışmalara yol açan bireysel silahlanma dikkat çeken bir karara imza attı ve yasanın kabul edilmesiyle 'hayatların kurtulacağını' dile getirdi.

Haber 25-06-22 16:51

'Bireysel silahlanmada artış' iddialarına İçişleri Bakanlığı'ndan yalanlama!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'bireysel silahlanma, ateşli silah ve kesici delici aletle işlenen olaylar ile bu olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısında artış olduğu' iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haber 08-06-22 02:25

Bireysel silahlanma: Kanada hükümeti, tabanca satın almayı tamamen yasaklamaya hazırlanıyor

Kanada hükümeti, bireysel silahlanmaya karşı şimdiye kadarki en sert adımlardan birisini atmaya hazırlanıyor

Haber 31-05-22 04:34

Silahlanma ne demek? Silahlanma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yabancı dillere ait çok sayıda kelimeyi bünyesinde barındıran Türkçe, en çok Arapça, Fransızca ve Farsça dillerindeki kelimelerle bezenmiştir. Ancak bu durum bir sorun gibi görülmez, aksine zenginlik olarak değerlendirilir. Konumu nedeniyle farklı ülkelerle ilişkiler yürüten Türkiye'nin dilini zenginleştiren bu etkileşimler, kelimelerle ilgili yapılan incelemeleri artırmıştır. Silahlanma kelimesiyle ilgili araştırmalar da aynı sebeple yürütülmüştür. Silahlanma ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:37

Eğlencenin ortasında zurnacı kalbinden vurulmuştu! Arkadaşlarından tepki: Hedefte biz oluyoruz

Osmaniye'de bir düğünde zurna çalan Emre Tıptaş, magandanın silahından çıkan kurşunla kalbinden vurulup hayatını kaybetmişti. Tıptaş'ın meslektaşları düğünlerde atılan silahlara tepki gösterdi. Her yıl birkaç arkadaşlarının düğünlerde bu şekilde zarar gördüğüne değinen davulcu İbrahim Olgaç, 'Bizler de ekmek parası kazanmak için mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Fakat düğünlerde aşırı derecede silahlanma olayı var. Genelde hedefte biz oluyoruz. Senede bir iki arkadaşımız silahla ölüyor' dedi.

Haber 07-05-22 09:51

Bakan Akar'dan Mavi Vatan Tatbikatı'nda Yunanistan'a mesaj: Uzattığımız bu dostluk elini tutun diyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mavi Vatan Tatbikatı'nın ardından Yunanistan ile yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalar yaptı. Yunanistan ile sorunların barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesini istediklerini ifade eden Akar, "Komşumuz Yunanistan'a, samimi olarak uzattığımız bu dostluk elini tutun diyoruz" dedi. Yunanistan'ın silahlanma yarışına girdiğini de belirten Akar, "Yunanistan uluslararası anlaşmalara aykırı olarak 23 adadan 16'sını silahlandırmış vaziyette. Bu aleni bir ihlal" dedi.

Haber 21-04-22 21:38

Başbakan sivillere silahlanma çağrısı yapmıştı! İsrail'de silah başvurularında rekor artış

İsrail'de yaklaşık bir hafta içinde 11 kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından, Başbakan Naftali Bennett sivillere silahlanma çağrısı yapmış ve "Kanlı bir terör dalgası yaşıyoruz" demişti. Ülkede son saldırılardan sonra ateşli silah ruhsatı başvurularında yaklaşık yüzde 2 bin 500 artış görüldü.

Haber 31-03-22 20:04

ANALİZ - Rusya Almanya'nın güvenlik politikasını değiştirdi mi?

Berlin, Rusya karşısındaki geleneksel "temkinli ve dengeci" politikasını terk etti - Denge politikasından taviz vermeyen Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardım, Rusya'ya yaptırım ve silahlanma kararlarının önemli sonuçları olacak - Kararlar, Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'nın getirdiği yükleri terk ettiğini ve yeniden "büyük güç siyasetine" adım atma arzusunu gösteriyor - Trump ve Putin deneyimleri, Almanya ve diğer Avrupalı güçlere geleneksel ittifaklar ve ekonomik ortaklıkların ne kadar kırılgan olabileceğini gösterdi

Yurthaber 03-03-22 11:16

Yunan Meclisi yeni silahlanma programını onayladı

Yunanistan Meclisi, üç Fransız fırkateyni ve altı Fransız Rafale avcı-bombardıman uçağının alınmasını içeren silahlanma programını onayladı.

Haber 16-02-22 10:05

Milli Savunma Bakanı Akar, gazetecilerle bir araya geldi: (1)

"Suriye'nin kuzeyi dahil, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 33 bin 275 terörist bugün itibariyle etkisiz hale getirilmiş bulunuyor. 1 Ocak 2021'den itibaren de bir yılda ise 2 bin 795 terörist etkisiz hale getirildi" - "Şu anda 395 üs bölgesinde, bazı üs bölgelerimizde eksi 30 derece, 3 metre kar var. Çığ tehlikesi dahil, karla mücadele dahil tüm zorlu arazi ve iklim şartlarına rağmen Mehmetçik fedakarca görev yapıyor" - "Sayın Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımızın birlikte Ermenistan’a uzattıkları barış elinin bizim dileğimiz, temennimiz Ermenistan tarafından anlaşılması ve tutulması. Bu fırsattan istifade edilmesi" - "(Dağlık Karabağ'daki Türk-Rus ortak gözlem merkezi) Buradaki çalışmaların Türk-Rus iş birliğinin başarılı olduğunu, ateşkesin devamlılığına katkı sağladığımızı görüyoruz" - "Yunanistan NATO içinde çeşitli ülkelerle ittifak anlaşmaları yapıyor. NATO varken bunlar niye, silahlanma var, bunlar kime karşı? Normal savunma için çok fazla, Türkiye için çok az. Kendilerince boylarını aşan iddialar üzerinde yürümeye devam ediyorlar. İttifak içinde ittifak NATO'yu zayıflatır."

Yurthaber 08-01-22 17:24

MSB’den başarılı personele madalya ve ödül

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, kuvvet komutanları ve Bakan Yardımcıları ile "Milli Savunma Bakanlığı Madalya, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni"ne katıldı - Akar: - “(Yunanistan’ın silahlanma çalışması) Birtakım ülkelerin teşvik ve tahrikleriyle kendilerince silahlanmak suretiyle Türkiye'ye üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Bu, beyhude bir gayrettir” - “Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamakta azimli, kararlı ve buna muktedirdir. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz” - "Pençe serisi harekatlarla çok yoğun şekilde zorlu arazi ve hava şartlarında büyük kahramanlık gösteren Mehmetçik, teröristleri adım adım takip etmekte, bütün mağaralarına, inlerine, barınaklarına, sığınaklarına girerek kontrolü sağlamaktadır” - "(Personelin özlük hakları) Bütün çalışmaları yakından takip ediyor, yapılması gereken ne varsa yapıyor, girişimlerimizi sürdürüyoruz"

Yurthaber 24-12-21 11:48

Çin küresel silahlanma yarışını kazanabilir mi?

Çin büyük bir hızla silahlı kuvvetlerini güçlendiriyor ve Batılı uzmanlar küresel askeri güç dengesinin değişeceğinden endişe duyuyor.

Haber 22-12-21 06:24

Ekonomik Yaptırımları Modernleştirmeliyiz

ABD Maliye Bakanlığı, ülkenin küresel terör, nükleer silahlanma, uyuşturucu kartelleri ve diğer tehditlerle mücadele etmek için son 20 yılda başvurduğu ekonomik ve mali yaptırımların, hızla değişen finans dünyasına uyum sağlaması gerektiğini kaydetti

Haber 19-10-21 17:51

Hulusi Akar'dan Yunanistan ve Fransa anlaşmasına tepki: Gereken ne tedbir varsa aldık, alıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan savunma işbirliği anlaşmasına tepki gösterdi. "Yunanistan'da özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla bazı anlaşmalar yapmak suretiyle bir silahlanma sevdası başladı. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız, bu gayretten vazgeçin" dedi.

Haber 08-10-21 13:06

Bireysel silahlanma: Avrupa 3D baskılı silahlara karşı önlem arayışında, Hollanda'da geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde en önemli toplumsal sorunlardan birisi olarak görülen bireysel silahlanma, 3D yazıcılar aracılığıyla evlerde üretilen silahlar nedeniyle giderek daha kontrol edilemez hale geliyor. Hollanda'da savcılık ve polis, ev yapımı 3D silahlarla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 28-09-21 11:55

Miçotakis'ten Türkiye ile ilgili şaşırtan sözler: Hiç niyetim yok

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile silahlanma yarışı niyetinde olmadığını kaydetti. Miçotakis, Doğu Akdeniz'le ilgili gerginliğe ilişkin ise, "Açıkça söyleyeceğim, sonuçta herkesin faydasına olacak çözümleri başarabilmemiz için bazı konularda karşılıklı geri adım atılmasını gerektiren anlaşmalar yapılabilir.” diye konuştu.

Haber 28-09-21 00:17

Silah yönetmeliğinde değişiklik: Silahla ilgili suçları artırabilecek bir düzenleme

Uzmanlar, "Ateşli Silahlar Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle silah ruhsatı kapsamının genişletilmesinin bireysel silahlanma açısından tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Haber 14-09-21 07:30

Ege’de silahlanma yarışı: Dengeler değişiyor mu?

Yunanistan’ın Fransız Rafale uçakları alması Ege'de silahlanma yarışını yeniden gündeme geldi.

Haber 01-08-21 11:12

Akar'dan Yunanistan'ın Rafale alımına tepki

Milli Savunma Bakanı Akar, geçen hafta teslimatına başlanan Fransız Rafale uçaklarıyla ilgili olarak Yunanistan'ı silahlanma yarışı başlatmakla suçladı.

Haber 27-07-21 12:08

Bakan Akar'dan Yunanistan'a Silahlanma yarışı tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Silahlanma yarışı" konusunda Yunanistan'a sert tepki göstererek, "Bir silahlanma yarışı tutturmuş, gidiyorlar. Uçak, silah, araç gereç alıyorlar. Saldırgan çözümler değil, barışçıl, siyasal çözümler için uğraşmalarını, buradaki sorunlara yönelik çözüm gayretimize katkı sağlamalarını bekliyoruz." dedi.

Haber 27-07-21 10:17

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen kaçakçılık operasyonunda silah ve mühimmatları ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bireysel silahlanma ve yasadışı mühimmat kaçakçılığının önüne geçilmesi amacıyla operasyon düzenledi.

Haber 15-03-21 15:56

Suudi Arabistan uçakları Yunanistan'a gidiyor!

Yunanistan, silahlanma yarışını hızlandırıp tatbikatları artırdı. Bu kapsamda, Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağının, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikata katılmak için 13 Mart Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacağı ifade edildi.

Haber 11-03-21 09:33

Virginia’da Bireysel Silahlanma Hakkını Savunanlar Toplandı

Başkent Washington Joe Biden’ın 20 Ocak’taki yemin törenine hazırlanırken, bireysel silahlanma hakkını savunan gruplar Washington’a komşu Virginia eyaletinin başkenti Richmond’da toplandı

Haber 18-01-21 23:55

Kuzey Kore'den nükleer silahlanma tehdidi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ABD’yi en büyük düşman ilan ederek, nükleer silah kapasitesini güçlendirmekle tehdit etti.

Haber 09-01-21 12:29

Berlin’de Başbakanlık binası önünde silahlanma protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin’de Başbakanlık binası önünde toplanan protestocular, silahlanma harcamalarının azaltılmasını, kaynakların sağlık, eğitim, kültür, çevre koruma ve diğer sosyal işler için kullanılması talebiyle protesto gerçekleştirdi.Almanya’da hükümetin silahlanma politikasına tepki gösteren "Abrüsten statt Aufrüsten" (Silahlanma Yerine Silahsızlanma) adlı grup, başkent Berlin’deki Başbakanlık binası önünde protesto gerçekleştirdi.

Haber 05-12-20 19:47

Yunanistan'dan 10 milyar euroluk silahlanma açıklaması

Yunan Savunma Bakanı hafta sonunda açıklanan dev silahlanma programının 10 milyar euroya mal olacağı yönündeki haberlerle ilgili "Alışveriş çılgınlığı içinde değiliz. Ödemeler zamana yayılacak" dedi, ama rakam vermedi.

Haber 17-09-20 10:40

Yunanistan'dan 10 milyar euroluk silahlanma açıklaması

Yunan Savunma Bakanı hafta sonunda açıklanan dev silahlanma programının 10 milyar euroya mal olacağı yönündeki haberlerle ilgili "Alışveriş çılgınlığı içinde değiliz.

Haber 16-09-20 20:03

Dünyanın en tehlikeli ülkeleri

İlk medeniyetlerden bugüne kadar pek çok konuda anlaşamayan insanlar aralarında yoğun tartışmalara girmişler. Hala da devam eden bu durumlar bazen ülke içerisinde çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Böyle olunca ülke tehlikeli ve güvenilmez oluyor. Silahlanma, iç savaş, kuraklık gibi sorunlara sahip ülkeler turistlerin de ilgisini pek çekmiyor.

Trend 15-09-20 12:45

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Fransa'dan 18 Rafale savaş uçağı alıyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılık gücünün artırılacağını ve Fransız yapımı 18 adet Rafale savaş uçağının derhal alınacağını açıkladı. Yunanistan 10 yıllık silahlanma programı kapsamında yeni fırkateyn ve helikopterler satın almayı da planlıyor.

Haber 12-09-20 21:14

Yunanistan Ordusunu Güçlendiriyor

İki NATO üyesi Ankara ve Atina arasında Doğu Akdeniz’de gerginliğin tırmandığı bir dönemde Yunanistan yeni silahlanma programlarıyla ordusunu güçlendiriyor

Haber 07-09-20 19:48

Facebook: “Tartışmalı Paylaşımı Geç Kaldırarak Hata Ettik”

Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde polisin, siyah Amerikalı Jacob Blake’i vurmasının ardından çıkan olaylarda silahlı siviller tartışmaya yol açmıştı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, platform üzerinden silahlanma çağrısı yapan bir grubun sayfasını geç kaldırmakla hata ettiklerini söyledi

Haber 29-08-20 23:43

Türkiye’de bireysel silahlanma: Şiddet neden artıyor?

Sivil toplum kuruluşları ve muhalefet partileri siyasal üslubun şiddeti beslediğine, ateşli silahlar konusunda yapılan düzenlemelerin bireysel silahlanmayı artırdığına işaret ediyor.

Haber 02-06-20 20:10

Türkiye ile Ukrayna savunmada iş birliğini güçlendiriyor

Başkent Kiev'de gerçekleştirilen görüşmelerde silahlanma ve askeri ekipmanlar konusunda atılması planlanan adımlar da istişare edildi

Finans 24-01-20 13:12

Silahlanma Yanlısı Eylem Öncesi Neo-Nazi Grup Üyelerine Gözaltı 

ABD’nin Virginia eyaletinde Pazartesi günü yapılması planlanan bireysel silahlanma yanlısı eylem öncesinde FBI, Neo-Nazi bir gruba üye oldukları şüphesiyle 3 kişiyi gözaltına aldı

Haber 16-01-20 21:32

Kolombiya'daki siyasi parti FARC'ın liderine suikast önlendi

Devlet Başkanlığı, ölü ele geçirilen 2 suikastçinin, barış anlaşmasını kabul etmeyerek yeniden silahlanma çağrısı yapan eski FARC liderleri Marquez ve Velasquez tarafından gönderildiğini duyurdu

Haber 13-01-20 20:57

Libya'da General Hafter Türkiye'ye karşı cihat ve silahlanma çağrısı yaptı

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Hafter, Libya halkına Türkiye'ye karşı silahlanma çağrısı yaptı. Hafter, Libya'daki meselenin artık "Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı" mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

Haber 04-01-20 13:50

ABD, Rus hackerlara karşı savaş açtı

Amerika’da yapılan başkanlık seçimleri başta olmak üzere birçok konuda Rusları suçlayan ABD, bu kez Rus hackerlar için arama emri çıkardı.Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında politik, silahlanma ve ekonomik anlamda savaş devam ederken bunlara bu kez de siber savaşlar eklendi.

Haber 07-12-19 10:09

Karabük'te Abdülhamid döneminde savunma sanayisi konferansı

Araştırmacı-yazar Naci Yorulmaz: - "Okuduğum bütün hatıratlar ve arşiv belgelerine göre 2. Abdülhamid, silahlanma stratejisini barış üzerine kurgulamış, savaşmamak için silahlanmıştı. Çünkü savaş barışta kazanılır"

Haber 04-12-19 18:59

NATO'nun bütçe artırma planı Rusya'da endişe yarattı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: - "(NATO'nun bütçe artırması) Bu yönde atılan adımlar, ittifakın yayılmacı politikalarına yönelik endişelerimizi teyit ediyor" - "Ekonomi açısından yıkıcı olan silahlanma yarışına girmeyeceğiz"

Finans 04-12-19 13:05

ABD'de silahlı saldırılar: El Paso ve Dayton'da yaşananlar sonrası silahlanma yasaları değişir mi?

ABD'deki her silahlı saldırının ardından bu soru sorulur oldu: Bu sefer bir şeyler değişecek mi? Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere'de geçmişte olduğu gibi, ABD'de de bu tür saldırılara duyulan öfke siyasi bir eyleme yol açacak mı? BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher inceledi.

Trend 06-11-19 10:31

ABD'de silahlı saldırılar: El Paso ve Dayton'da yaşananlar sonrası silahlanma yasaları değişir mi?

ABD'deki her silahlı saldırının ardından bu soru sorulur oldu: Bu sefer bir şeyler değişecek mi? Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere'de geçmişte olduğu gibi, ABD'de de bu tür saldırılara duyulan öfke siyasi bir eyleme yol açacak mı? BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher inceledi.

Trend 06-11-19 10:31

ABD'de silahlı saldırılar: El Paso ve Dayton'da yaşananlar sonrası silahlanma yasaları değişir mi?

ABD'deki her silahlı saldırının ardından bu soru sorulur oldu: Bu sefer bir şeyler değişecek mi? Yeni Zelanda, Avustralya ve İngiltere'de geçmişte olduğu gibi, ABD'de de bu tür saldırılara duyulan öfke siyasi bir eyleme yol açacak mı? BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher inceledi.

Trend 06-11-19 10:29