Sinai Haberleri

Gaziantep’te “Fikri ve Sinai Mülkiyet Hukuku” konulu webinar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesinin düzenlediği Webinar serisinin beşinci çevrimiçi yayın konuğu, “İletişim Alanında Fikri ve Sinai Mülkiyet Hukuku’nun Önemi” üzerine söyleşi yapan Avukat Dr.

Yurthaber 2021-03-25 10:50:36

İranlı ünlü yönetmen Hüsrev Sinai koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

İranlı dünyaca ünlü yönetmen Hüsrev Sinai, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Magazin 2020-08-01 21:48:20

Erciyes Üniversitesi Patent Portföyü Bir Tıkla Artık Elinizin Altında

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi yine bir ilki hayata geçirerek Erciyes Üniversitesi’ne ait olan patentleri, kategorize ederek bilginin sanayiye daha hızlı aktarılması adına interaktif bir kullanımla, herkesin rahatlıkla inceleyebileceği şekilde store.erciyestto.com’a taşıdı.Yapılan bu çalışma ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç, Erciyes Üniversitesi’nin birçok sektöre katkı sağlayacak patentlerini ilgilenen herkesin istediği zaman inceleyip, bilgi alabileceği, interaktif bir platforma taşıdıklarını kaydederek; "Ülkelerin ekonomik ve teknolojik olarak kalkınmasında fikri ve sinai mülkiyet hakları en ön sıralarda gelmektedir.

Yurthaber 2020-06-11 10:37:42

Yargıtay 19. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu: “Türkiye hukuk devleti olmak istiyorsa kültür ve sanatta korsanı engellemelidir”

Kayseri Baro Başkanlığı’nın Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında düzenlediği ‘Fikri ve sinai mülkiyet ceza hukuku’ seminerinde konuşan Yargıtay 19.

Yurthaber 2020-03-14 12:38:22

Yargıtay 19. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu: “Türkiye hukuk devleti olmak istiyorsa kültür ve sanatta korsanı engellemelidir”

Kayseri Baro Başkanlığı’nın Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında düzenlediği ‘Fikri ve sinai mülkiyet ceza hukuku’ seminerinde konuşan Yargıtay 19.

Yurthaber 14-03-20 12:37

Batman’da ’Fikri Sinai ve Mülkiyet Hakları’ eğitimi verildi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen lisans ve lisansüstü öğrencileri ile akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen ’Fikri Sinai ve Mülkiyet Hakları’ eğitimi Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda verildi.Batman Üniversitesi öğretim üyeleri Dr.

Yurthaber 01-10-19 12:35

Fikri ve Sinai mülkiyet hukuku semineri gerçekleşti

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen, İstanbul Barosu Avukatlarından Nalan Çakır ve Berk Sürücü’nün konuşmacı olarak katıldığı Fikri Sınai Mülkiyet ve Marka Hukuku Seminer Programı gerçekleşti.Düzce TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programda sunumlarını gerçekleştiren Av.

Yurthaber 14-09-19 12:05

İzmir’deki taklit ürün operasyonunda büyük darbe

İzmir’in Bornova ilçesinde, ünlü markaların taklit ürünlerinin üretildiği belirlenen adreslere yönelik yapılan operasyonda, 12 bin 920 adet taklit terlik ve ayakkabı ele geçirildi.İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 6769 Kanun Numaralı Sinai Mülkiyet Kanununa Muhalefet suçu kapsamında, tespit ettikleri 13 adet iş yerinde taklit ürünlere yönelik operasyon yaptı.

Haber 05-07-19 15:58

Galatasaray’dan VAR açıklaması

Galatasaray Kulübü, VAR kayıtlarının yayınlanamayacağı ile ilgili iddialarla ilgili açıklama yaptı.Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"VAR kayıtlarının yayınlanamayacağına dair çeşitli mecralarda iddia, yorum ve haberlere yer verilmektedir.Ekte, IFAB’ın kulübümüze verdiği resmi yanıta binaen VAR kayıtlarıyla ilgili organizatör (TFF) tarafından yayınlanabileceğine dair belgeyi sunuyoruz.Kaldı ki eğitim amacının dışında VAR konuşmaları Hollanda, İspanya ve Avustralya liglerinde yayınlanmıştır.Türkiye Futbol Federasyonu’nu da VAR kayıtlarını kamuoyuna açıklamaya bir kez daha davet ediyoruz.Galatasaray Spor Kulübü; TFF, MHK, UEFA ve IFAB nezdinde hakkını aramak için her türlü girişime devam etmektedir.IFAB resmi yanıtı (Orijinal metin ektedir):“Başkan Mustafa CengizGalatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.19 Şubat 2019, ZürihSayın Mustafa Cengiz23 Ocak 2019 tarihli talebinize verdiğimiz yanıta istinaden belirtmek isteriz ki, maç yetkilileri, saha görevlileri ile VAR görevlileri arasındaki iletişime ait kayıtların yayınlanması konusu, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun değil, ilgili müsabaka organizatörünün yetkisi dahilindedir.Dikkatiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.Saygılarımla,Uluslararası Futbol Birliği KuruluLukas Brud”Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Haber 18-04-19 20:36

Kanser bir aciliyet değil tedavi için telaşa kapılmayın

New York Mount Sinai Hastanesinde Cerrahi Onkoloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Umut Sarpel: - "Kansere yakalanan kişilere tavsiyem tedavi konusunda acele etmesinler, farklı tedavi yöntemleri ve cerrahi seçenekler hakkında araştırmalarını yapsınlar. Kanser bir aciliyet değil tedavi için telaşa kapılmayın" - "Birçok insan için şaşırtıcı olabilir ama Türkiye'de kanser ve birçok alanda sunulan sağlık ve cerrahi hizmetlerinin birinci sınıf olduğunu düşünüyorum" - "Bir kanseri ne kadar erken teşhis edersek o kadar verimli tedavi uygularız. Ne kadar iyi kemoterapi uygulanırsa o kadar başarılı ameliyatlar yapılır"

Haber 04-04-19 11:09

BAKKA, çelik sektörü için saha ziyaretlerine başladı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın önceliklerinden biri olan “Mevcut Sinai Faaliyetlerinin Rekabet Güçlerini Arttırılması” kapsamında BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar ve Ajans personelli Kümelenme Analizi çalışması doğrultusunda Zonguldak etabında saha ziyaretlerinde bulundu.Kdz.

Yurthaber 08-03-19 17:54

Akciğer Kanseri Riskini Artıran Gen Bozukluğunu Tespit Eden Türk

New York Mount Sinai Üniversitesi'nde görev yapan Türk uzman Zeynep Gümüş, akciğer kanseri riskini artıran bir tür gen bozukluğu tespit etti. Gümüş, araştırmalarının sonucu ile kanser hastalığının teşhis ve tedavisinde gelinen son noktayı VOA Türkçe'ye değerlendirdi

Haber 09-01-19 14:54

TSKB: Paris İklim Anlaşması’nın uygulanması iklim değişikliği mücadelesinde önemli

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB) ve TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı - ESCARUS temsilcileri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 24.

Finans 18-12-18 16:16

TSKB / Uz: Merkez'in enflasyon söylemi yakından izlenecek

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB) Ekonomik Araştırmalar Grup Yöneticisi Can Uz, Merkez Bankası’nın faizlere dokunmayacağını öngördüklerini ve "enflasyon söylemlerinin" piyasalar tarafından yakından izleneceğini söyledi.

Haber 07-03-18 12:15

Esnafa Eğitim Seferberliği

Ordu’da esnafın yönelik sinai mülkiyet, patent, marka ve tasarım konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, muhtemel...

Yurthaber 17-05-16 14:52

Mısır Saldırısını IŞİD Bağlantılı Grup Üstlendi

Mısır’ın başkenti Kahire’de IŞİD bağlantılı Sinai Vilayeti adlı grubun sorumluluğunu üstlendiği güvenlik güçlerine ait bir binaya düzenlenen bombalı saldırıda en az altı polis memuru ile çok sayıda sivil yaralandı.

Haber 20-08-15 16:42

Mucize bebek böyle doğdu

ABD'nin Los Angeles kentinde Cedars-Sinai Hastanesinin doktorları sıradışı bir doğum gerçekleştirdi.

Haber 25-02-15 14:41

Mısır'ın kuzeyinde saldırılar: En az 20 ölü

Ülkenin kuzeyindeki Sinai bölgesinde meydana gelen eş zamanlı saldırılarda en az 20 kişi öldüi 30'dan fazla da yaralı var. Bölgede güvenlik güçleri ile İslamcı militanlar arasında devam eden çatışmalar mevcut.

Haber 30-01-15 00:15

Fenerbahçe İdari Menajeri Çetinkaya'nın Çocuğu Dünyaya Geldi

Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın eşi Beste Çetinkaya, New York Mount Sinai Roosevelt Hastanesi'nde, erkek...

Yurthaber 08-06-14 16:50

İzmir Gayrimenkul Alımında İlk Tercih

Türk Sinai ve Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Anonim Şirketi İzmir Şube Müdürü Bilge Beller Özçam,...

Yurthaber 24-08-12 17:21

Sunal ailesine Yargıtay'dan iyi haber

İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin Türk sinema tarihinde devrim yapacak kararını Yargıtay 11. Hukuk Dairesi onayladı

Haber 15-08-12 13:15

Siirt'te Eğitim Semineri

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen eğitim seminerinde, sinai mülkiyet hakkı, yeni Türk Ticaret Kanunu ve yeni teşvik

Yurthaber 26-05-12 18:00

Sunal ailesi telif davasını kazandı

İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, Türk sinema tarihinde devrim yapacak bir karara imza attı.

Magazin 10-11-10 18:36