Sinek Haberleri

Vücut sabununuz sinekleri kovuyor! Bu yöntemle sivrisinekler artık size gelmeyecek

Sivrisinek ısırıkları, yaz aylarında en sık karşılaşılan sorunlardan biridir ve rahatsız edici olabilir. Ancak, vücut sabunu gibi sıradan bir ürün, sivrisineklerin ısırıklarından kaçınmanın doğal bir yolunu sunabilir. Vücut sabununun sivrisinekleri nasıl uzaklaştırdığını ve bu doğal yöntemin nasıl uygulanacağını haberimizde derledik.

Kadin 15-04-2024 14:12

Bu üç ucuz malzeme ile sineklerden doğal ve güvenli bir şekilde kurtulun!

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sinekler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu basit ve ucuz yöntem sayesinde yalnızca üç malzeme kullanılıyor ve evinizdeki sineklerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.

Kadin 02-04-2024 15:33

Kolonunda keşfedilen canlı sinek doktorları şok etti! Bu daha önce duyulmamış bir şey

Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlanan bir cilt taraması çalışmasına göre, sağlık görevlileri kolonoskopi sırasında bir adamın kolonunda tamamen sağlam bir sinek keşfettikten sonra rutin bir kanser muayenesi garip bir hal aldı. Görüntüler sosyal medyanın da ilgisini çekerek tıp literatürüne girmeyi başardı.

Trend 30-11-2023 10:34

Sineklerden kurtulmak isteyenlere birbirinden kullanışlı sinek raketi tavsiyeleri

Bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, hem iç hem dış mekânlarda başınızın belası hâline gelebilir. Sinek ısırıklarından ve sonrasında oluşan kaşıntılardan korunabilmek istiyorsanız kendinize bir sinek raketi alabilir ve bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. Sizi ve ailenizi sinek ısırıklarından kurtarabilecek en iyi sinek raketi modellerini merak ediyorsanız gelin listemize birlikte göz atalım!

Haber 24-08-2023 16:28

Sivrisineklerin kabusu oluyor! Bu sinek kovucu yöntem böcek ilaçlarından daha etkili

Sivrisinekler sıcak yaz günlerinin gelmesiyle beraber artış gösterdi. Isırdığı bölgeyi kaşındırmasıyla rahatsızlık veren sivrisinekler özellikle geceleri sizi uykunuzdan uyandırarak uyku problemlerine yol açabiliyor. Sinek kovucu spreyler içeriğinde bulunan kimyasallar sebebiyle tercih edilmeyebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemlerle de sineklerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün. Sivrisineklerin kabusu olan en etkili doğal yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 17-08-2023 09:55

Sıcak havalarda herkes onlardan şikayetçi... Uzman isim uyardı! Hastalıklara neden oluyor 'Bitirilemez ama...'

Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Doç. Dr. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi. Kavur, "Bu canlıların popülasyonu bitirilemez ama kontrol altına alınabilir." şeklinde konuştu.

Haber 30-07-2023 11:12

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili yolu! Bu doğal yöntem sivrisineklerin kabusu olacak

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber sivrisinekler de artmaya başladı. Sinek kovucu spreyler içeriğinde bulunan kimyasallar sebebiyle tercih edilmeyebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemlerle de sineklerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. İşte sivrisineklerin kabusu olacak doğal yöntem...

Kadin 14-07-2023 09:41

Kızarıklık ve yanma şikayetiyle doktora gitti, gözünden çıkanlar şoke etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye başvuran Y.Y.T.’nin (10) gözünden sinek larvaları çıktı. Göz kapağının altında 8 adet canlı sinek larvası olduğu belirlenen çocuğun gözü, doktor müdahalesi ile temizlendi. Yaz aylarında bu ve benzeri vakaların görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haber 06-07-2023 12:25

Sinekleri kovan en ucuz ve etkili yöntem! Kokusunu aldıkları an kaçarlar

Sinek kovucu ürünler sağlığı ve evin havasını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle sineklerden kurtulmak için doğal sinek kovucu yöntemlere başvuruluyor. Yaz aylarının işkencesi sineklerden en hızlı ve uygun şekilde kurtulmanın etkili yolları bulunuyor. İşte doğal sinek kovucu yöntemler...

Kadin 05-06-2023 17:14

Haşere uzmanı sinekleri saniyeler içerisinde kovacak yöntemi paylaştı

Evdeki sinekler hem ısırma hem de ses nedeniyle fazlasıyla rahatsız edici olabiliyor. Sinek kovucu kimyasal ürünler kullanmak istemeyen kişiler doğal ürünlere yöneliyor. Haşere uzmanı evde yapılan doğal sinek kovucu yöntemi paylaştı. İşte sineklerden saniyeler içinde kurtulmanızı sağlayacak o çözüm...

Kadin 01-06-2023 13:34

Böceklerden kurtulmak için kullandığı yöntemle viral oldu! Sadece iki malzemeyle evinizdeki haşerelerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz

Böceklerden korkan ve tiksinen kişiler evdeki böceklerden nasıl kurtulurum sorunu aratıyor. Böcekleri yok etmek için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler farklı çözümlere başvuruyor. Sosyal medyada kendi böcek kovucu karışımını paylaşan bir kişinin videosu kısa süre içerisinde viral oldu. Böceklerden kurtulmanızı sağlayacak bu mis kokulu karışımı herkesin denemesi gerekiyor.

Kadin 03-05-2023 17:29

Evinizdeki sineklerden bir dakikada kurtulmanızı sağlayan karışım

Bahar ayları geldiğinde evdeki sineklerde artış görülüyor. Evde oldukça rahatsız edici sineklerden kurtulmak için çeşitli yollar aranıyor. Hazırlayacağınız etkili karışımla sineklere zarar vermeden ve kimyasal ürün kullanmadan onlardan kurtulabilirsiniz.

Kadin 19-04-2023 15:25

Artan enfeksiyonlara karşı tuvalette alınacak önemli önlem! Deprem bölgeleri enfeksiyon riski altında

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Haber 16-02-2023 10:08

Sinek ısırığıyla hayatının kabusunu yaşadı! Yüzü tanınamayacak hale geldi

Sinek ısırıkları genellikle önemsiz görülse de hayatı tehlikeye atan çok zararlı sinekler bulunabiliyor. Çalışmak için gittiği Antalya'da Afrika sineği tarafından ısırılan Murat Terzi'nin hayatı kabusa döndü. Yüzündeki yaralar Murat Terzi'yi tanınamayacak hale getirdi.

Haber 05-02-2023 09:02

İstilacı sivrisinekler göz korkutuyor! Sayıları giderek artıyor... Yeni türler hastalıklara yol açabilir

Giderek değişen mevsim koşulları hem çevreyi hem de sağlığı etkileyebiliyor. Özellikle bu kış mevsim normallerinden daha sıcak geçen kış ayları Türkiye'ye gelecek olan istilacı sivrisineklere neden olabilir. Uzmanlar istilacı sivrisinek popülasyonunun giderek arttığını belirterek tehlikeye karşı uyarıyor.

Haber 11-01-2023 13:47

Kötü enerjileri yok eder! Evinize bolluk ve bereket getirmek için adaçayı nasıl yakılır? Adaçayının şaşırtan faydaları

Kapalı ortamlarda zaman zaman ağır enerjiler oluşabiliyor. Bu olumsuz enerjiler o ortamda yaşayan kişilerin ruh halini oldukça etkiliyor. Uzun süredir gergin ve depresif hissediyor evinizde bolluk ve bereketin olmadığını düşünüyorsanız bunun nedeni evin kötü enerjisi olabilir. Evde adaçayı yakmanın tüm kötü enerjiyi alacağı ve çok çeşitli faydalar sağlayacağı belirtiliyor. Peki adaçayı nasıl yakılır?

Kadin 08-12-2022 10:33

Yanma ve öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı! Nefes borusundan canlı sinek larvaları çıktı

Isparta'da 44 yaşındaki Ayşegül Açık, ağaçtan topladığı bademi yerken başına geleceklerden habersizdi. Bademi yerken ağzına ve gözüne sinek çarptığını hisseden kadın daha sonra yanma ve öksürük şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Açık'ın göz kapağından ve nefes borusundan canlı sinek larvaları çıktı. Nefes notunda larva olduğunu ilk duyduğumda korktuğunu vurgulayan açık, operasyonda kaydedilen görüntüleri hala izlemediğini, bir süre daha izleyebileceğini sanmadığını dile getirdi.

Haber 30-09-2022 15:42

Uzmanlar uyarıyor: Batı Nil virüsünün belirtisine dikkat! Hastalık hızla yayılıyor

Komşu ülkemiz olan Yunanistan'da hızla artan Batı Nil vakaları tüm dünyayı tedirgin ediyor. Kolayca bulaşan Batı Nil virüsü belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Batı Nil virüs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 07-09-2022 15:08

Milyonlarcası tarihi köprüyü istila etti! Kar gibi görünüyor

Ardahan’da "bir günlükler" olarak adlandırılan milyonlarca sinek, Tarihi Halilefendi Köprüsü ve Kale çevresini kaplayarak adeta kar görüntüsü oluşturdu. Bu görüntüler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Haber 17-08-2022 23:10

Ardahan'da vatandaşlar mayıs sineklerinin ölüm uçuşunu izledi

Ardahan'da vatandaşlar mayıs sineklerinin "ölüm uçuşunu" izledi

Yurthaber 17-08-2022 20:56

Çok sıkı tutunuyor, iz bırakıyor! O ilçedeki herkesi canından bezdirdi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde iki gündür vatandaşları adeta canından bezdiren bir olay yaşanıyor. İki gündür aralıksız devam eden kör sinek yağmuru sebebiyle vatandaşlar kapı, pencere açamıyor. Zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlar, belediyeden ilaçlama talebinde bulunuyor. İşte kör sineklerin özellikleri ve uzmanların uyarıları…

Haber 16-08-2022 18:16

Ardahan’da sineklerin Birgünlük ölüm dansı: Duymuştum ama ben de ilk defa tanık oluyorum

Ardahan’da 'birgün' ya da 'mayıs' olarak adlandırılan sinekler, aydınlatma direklerinin etrafında kısa bir süre uçtuktan sonra ölüyor. Gelişim sürecini tamamlayarak, çiftleşmek için uçuşan ve ardından ölen ’’birgün’’lük sineklerle ilgili bilimsel çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ’’Bir hafta sürüyor. Bu akımı duymuştum ama ben de ilk defa tanık oluyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 15-08-2022 10:59

Sinir bozucu sinekleri yiyeceklerin üzerinden ve evden uzak tutmanın pratik yöntemi

Havaların ısınması genel olarak iyi bir şey olsa da iyi olmayan tarafları. Deniz kenarında veya yaylada değilseniz kavurucu sıcaklar rahatsız edici olabilir. Kış boyunca yokluğuna alıştığımız sinekler de birdenbire etrafta gezinmeye başlar. Birçok hastalığın kaynağı olan sinekler sinir bozucu olmalarının yanı sıra mide bulandırırlar. Yaz aylarında sinekleri yiyeceklerin üzerinden, mutfağınızdan ve evinizden uzak tutmanın bazı yolları var.

Kadin 21-06-2022 09:45

Meyvelerin üzerine üşüşen minik sineklerden kurtulmanın basit yolu

Meyve sinekleri, özellikle mutfakta kimsenin görmek istemeyeceği bir görüntüdür. Ancak havalar ısındıkça meyvelerin etrafından bir türlü ayrılmak bilmeyen meyve sinekleri ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Meyve sineklerinden kurtulmak çok zordur. Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan meyve sineklerinden kurtulmanın bazı pratik yolları var.

Yemek 07-06-2022 13:47

Sinek ve böcekle beslenen bitkiler yok satıyor!

Bursalı çiçekçinin yurt dışından getirdiği sinek ve böcek yiyen bitkiler büyük ilgi görüyor. Sinekkapan ve böcekkapan bitkisinin fiyatı boyutuna göre 25 ila 300 lira arasında değişiyor. Bu bitkiler salgıladıkları sıvı sayesinde sinek ve böcekleri kendilerine çekiyor. İçine girenleri kapanarak yiyor.

Haber 22-05-2022 09:30

Ahmet Çakar'dan Türk televizyon tarihine geçecek olay! Canlı yayında bardağına düşen sineği çatır çutur yedi...

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi Beyaz TV'de program yapan Ahmet Çakar yine kendinden çok söz ettirecek bir olaya imza attı. Canlı yayında bardağının içine giren sineği yiyen Çakar, sosyal medyada gündem oldu. Stüdyoda da büyük şaşkınlık içinde karşılanan bu olay Türk televizyon tarihine geçti.

Spor 09-05-2022 08:23

Türk bilim insanı sinekten üretti! Yurt dışından talep yağıyor! Litresi 75 euro

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, çevre dostu sinek olarak bilinen Black Soldier Fly (BSF) larvasından kozmetik hammadde üretti. Çalıkoğlu, Azerbaycan, Fransa ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden şirketlerin BSF yağına büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, BSF yağından elde edilen ürüne ise başlangıç için 75 euro ücret belirlediklerini kaydetti.

Finans 06-05-2022 16:02

Türk bilim insanı sinekten kozmetik hammaddesi üretti

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu'nun siyah asker sineği olarak da bilinen BSF'nin larvasından ürettiği yüksek protein ve yağ içeren hammadde, antiaging kozmetik ürünlerde kullanılacak - Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu: - "Antibakteriyel özelliği, temizleyici özelliği aynı zamanda nemlendirici özelliği olan bir ürün. O yüzden yara iyileşmesinde de başarılı olacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 06-05-2022 11:03

Yaz aylarının korkulu rüyası sivrisinekler için en iyi sivrisinek kovucu çeşitleri

Yaz mevsimi çoğunlukla yılın en sevilen dönemlerinden olsa da sıcak havalarla beraber sivrisinekler de ortaya çıkıyor. Hatta kimi zaman geceleri uykusuz bırakacak kadar can sıkabiliyorlar. Siz de yaz aylarının korkulu rüyası sivrisinekler için en iyi sivrisinek kovucu çeşitlerine göz atmaya ne dersiniz?

Haber 25-12-2021 05:28

Edirne'de kan emen sinek alarmı! 8 köyde mavi dil hastalığı karantinası

Edirne’de küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara kan emen sinekle bulaşan mavi dil hastalığı belirtileri görülmesi üzerine 8 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Haber 24-09-2021 09:31

Hindistan'da korkutan tablo! Dang humması 1 haftada 68 can aldı

Koronavirüs pandemisinin dışında dang humması ile savaşan Hindistan'da yaşanan vaka artışı korkuya neden oldu. Dang humması nedeniyle ölümlerin arttığı ülkede çok sayıda hasta, hastanelerde tedavi görüyor. Son belirlemelere göre 1 hafta içinde 40'ı çocuk olmak üzere 68 can kaybının yaşandığı kayıtlara geçti.

Haber 09-09-2021 09:27

Gerçeği sinekler ortaya çıkardı! Yaşlı adam evinde ölü bulundu

Antalya’da evinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki adam, kanepenin üzerinde ölü olarak bulundu. En son 1 hafta önce görüldüğü belirtilen yaşlı adamın ölümü, odadan gelen koku ile pencereden içeriye sineklerin yoğun bir şekilde girmesiyle ortaya çıktı.

Haber 06-07-2021 11:58

Paranız cebinizde kalsın: Yaz keyfini zehir eden sinek ve böcekleri doğal yöntemlerle uzaklaştırmak mümkün!

Böcek sayısının artış göstermeye başladığı yaz aylarında bahçe ya da balkonlarda oturmak adeta bir işkence haline gelir. Konforunuzu bozmak için elinden gelen her şeyi yapan bu hayvanlar güzel havanın keyfini sürmenize engel olur. Kimyasal kullanmadan ve doğanın dengesini bozmadan sinek ve böceklerden kolayca kurtulmanız mümkün. İşte sinekleri ve böcekleri uzaklaştırmanın doğal yolları…

Trend 10-06-2021 09:37

Bilim adamlarından yapay sinek gözü

Amerikalı bilim adamları, sinek ve kızböceklerinin gözlerinden esinlenerek yapay petek göz geliştirdiler.

Haber 27-04-2006 23:50