Sınır Kapısı Haberleri

TIR kuyrukları 20 kilometreye ulaştı! Türkiye'den çıkışta Schengen yoğunluğu

31 Mart itibarıyla Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne dahil olacak olan Bulgaristan'da serbest dolaşım imkanı sağlanacak. Bu sebeple Bulgar yetkililer, Türkiye sınırındaki kontrollerini sıkılaştırdı. İşlemlerin yavaş ilerlemesi yüzünden Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 20 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Haber 22-03-2024 13:46

Kapıkule'de bir tırda uçak ele geçirildi! Sürücü gözaltına alındı

Kapıkule sınır kapısında arama yapılan bir tırda cesna tipi uçak ele geçirildi. Aracın sürücüsü gözaltına alındı. Uçak İstanbul havalimanına götürüldü. Uçağın kanatlarının demonte hale getirildiği belirlenirken 1964 model bir F172 olduğu tespit edildi.

Haber 23-01-2024 14:35

Türkiye-İran sınırında şaşırtan görüntü! 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Türkiye’den İran’a açılan Esendere Gümrük Kapısı’nda 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. İran gümrüğünde 5 gündür sistemsel bir sorun yaşandığı, yoğunluğun da bu nedenden kaynaklandığı belirtildi. Günlerdir sınır kapısından geçmeyi bekleyen TIR şoförleri, yakıt ve yemeklerinin tükenmeye başladığını belirtti. İşte detaylar...

Haber 02-01-2024 11:33

Deste deste euro ve sterlin... Sınır kapısında ele geçirilen para miktarı dudak uçuklattı

Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmek için Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'na gelen araçlarda yakalanan beyan edilmemiş para miktarı dudak uçuklattı. Sınır kapısında son 10 günde 600 bin euro, 1 Ocak'tan bu yana ise 15 milyon euro ele geçirildi.

Haber 10-12-2023 11:59

Sınır Kapısı

Sınır Kapısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sınır Kapısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Her şeyi alıyorlar, almadıkları bir şey yok' Gurbetçiler gidince oraya akın ettiler! 'En hareketli sezonumuz başladı'

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelip, yaz tatillerini ana vatanda geçiren gurbetçilerin Edirne'deki sınır kapılarında oluşturduğu yoğunluğun sona ermesiyle birlikte Bulgar turistler, günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelmeye başladı. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, gelen Bulgarların hem kent, hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Haber 13-09-2023 15:01

Akın akın dönüyorlar! Uzun araç kuyrukları oluştu... 'İnsan gelirken seviniyor giderken üzülüyor'

Türkiye’de yıllık izinlerini geçirmek için ülkeye giriş yapan 2 milyona yakın gurbetçi, hüzünlü dönüş yolculuğunda hem Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda hem de Bulgaristan’daki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda kilometrelerce araç kuyrukları oluşturdu. Gurbetçiler, Türkiye'ye gelirken sevindiklerini ancak dönerken üzüldüklerini belirtti.

Haber 25-08-2023 14:52

Yangın söndürülemiyor! Dumanlar Edirne'den görünüyor: İpsala'dan çıkışlar durduruldu

Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde dün akşam başlayan yangın büyüyerek devam etti. Havadan ve karadan müdahale yapılırken alevler bir türlü kontrol altına alınmadı. Dumanları Edirne'den görünen yangın için Yunanistan tarafındaki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Edirne Valiliği de İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkışları ikinci bir emre kadar yasakladı. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Haber 20-08-2023 17:50

Sosyal medyada gündem olmuştu! İngiliz turistin paylaştığı gümrük memuru hakkında soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada, Türkiye'ye gelen İngiliz bir turistin çektiği görüntüler gündem olmuştu. Kask kamerasına yansıyan görüntülerde, gümrük memurunun tavrı tepki çekmiş ve memurun İngiliz kadına yönelik soruları sosyal medyada taciz olarak yorumlanmıştı. Söz konusu görüntüler sonrası o gümrük memuru hakkında soruşturma başlatıldı. İşte haberin detayları...

Haber 06-07-2023 22:00

Kaçış planı pes dedirtti! Öyle bir yerde yakalandı ki... Edirne'de akıllara durgunluk veren olay

Edirne'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kapıkule Sınır Kapısında durdurulan otomobilin bagajında, yurt dışına çıkmaya çalışan Suriyeli bir şahıs yakalandı. Bulgaristan uyruklu sürücü ise tutuklandı. İşte haberin detayları...

Haber 26-06-2023 20:28

Ağrı ve Ardahan'daki sınır kapılarında oy verme işlemi başladı

Ağrı ve Ardahan'daki sınır kapılarında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemleri başladı.

Yurthaber 27-04-2023 10:55

Van'a akın ettiler! Sınır kapısında yoğunluk oluştu... Oteller doldu taştı

Ülkelerindeki nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı turistler, Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan giriş yaparak Van'a gelmeye başladı. Son 4 gün içinde 11 bin İranlı turist, Kapıköy'den ülkeye giriş yaparken, sınır kapısında da yoğunluk oluştu.

Haber 21-03-2023 17:14

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda çok sayıda tabanca ele geçirildi! Bulgar çift gözaltına alındı

Edirne'de, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacak bir araçta yapılan aramada 59 tabanca ele geçirildi. Bulgaristan vatandaşı çift gözaltına alındı.

Haber 16-03-2023 18:12

Fiyatların zamlanmasına günler kala akın ettiler! Sınır kapılarında 'IMEI' izdihamı: Yurt dışından telefon alanlar o illere koştu

Avantajlı olması nedeniyle pek çok insan yurt dışından telefon getiriyor. Telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI alıp kayıt yaptırmak gerekiyor. Yeni yılla birlikte kayıt ücretleri 2 katından fazla, yurt dışına çıkış harcı da 2 katına çıkacak. Birçok ilden vatandaşlar zamlı fiyatlar öncesi sınır kapılarına akın etti. Artvin'den Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşurken Iğdır'dan Azerbaycan'a açılan Dilucu Sınır Kapısında izdiham yaşandı.

Haber 26-12-2022 08:52

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Kapıkule'de gurbetçilerle görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Kapıkule'de gurbetçilerle görüştü

Yurthaber 04-09-2022 17:34