Sinn Fein Haberleri

Kuzey İrlanda: Sinn Fein'in zaferi sonrası referandum tartışmaları

Kuzey İrlanda'da Birleşik Krallık'tan ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti ile birleşilmesini savunan Sinn Fein'in seçim zaferi referandum tartışmalarını alevlendirdi.

Haber 2022-05-08 17:28:05

Kuzey İrlanda'da Sinn Fein zaferinden sonra Birleşik İrlanda referandumu çağrıları

Kuzey İrlanda'da bölge parlamentosu üyelerinin belirlendiği yerel seçimde, İrlanda Kurtuluş Ordusu'nun (IRA) siyasi kanadı olarak bilinen Sinn Fein'in zafer kazanması, birleşik İrlanda için referanduma gidilmesi çağrısılarını tetikleyince siyasi kriz yarattı.

Haber 2022-05-08 13:35:08

Kuzey İrlanda’da Sinn Fein’in Tarihi Seçim Zaferi

İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) eski siyasi kanadı Sinn Fein, Kuzey İrlanda tarihindeki ilk seçim zaferini kazandı. Sinn Fein, birleşik bir İrlanda'nın oluşturulmasını tartışmaya açma çağrısında bulundu

Haber 2022-05-07 22:40:07

İrlanda'da seçimi IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein kazandı!

Cumartesi günü erken genel seçim için sandık başına gidilen İrlanda’da milliyetçi Sinn Fein yarışı birinci sırada bitirerek tarihi bir başarıya imza attı.

Haber 2020-02-11 09:45:25

İrlanda'da seçimden milliyetçi ve solcu parti Sinn Fein birinci çıktı

İrlanda'da Pazar günü düzenlenen genel seçimlerde bir zamanlar IRA'nın (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) siyasi kanadı olarak adlandırılan milliyetçi ve solcu Sinn Fein birinci parti oldu. Sinn Fein'in bu seçimlerin kazananı olması, şimdiye kadar merkez sağ partilerin üstünlük kurduğu İrlanda'da sol bir partinin zafer kazanması dolayısıyla ülke tarihi açısından önemli.

Haber 10-02-20 08:20

İrlanda’da Milliyetçi Sinn Fein’in Seçim Başarısı

İrlanda’nın milliyetçi Sinn Fein partisi seçimlerin ilk sonuçlarına göre en büyük iki partiyi geride bırakmış görünüyor. Partinin lideri Mary Lou McDonald bu durumu ‘‘sandıkta devrim’’ sözleriyle değerlendirdi

Haber 10-02-20 01:00

Anlaşmasız Brexit, İrlanda için felaket olur

Sinn Fein lideri Mary Lou McDonald: -"Brexit, İrlanda adasında tartışmalı bir İngiliz sınırı olduğunu tanıyan barış anlaşması niteliğindeki Hayırlı Cuma Anlaşması ile bütünüyle çelişiyor" - "Anlaşmalı Brexit bile İrlanda’ya zarar verecek ama AB’den anlaşma olmaksızın ayrılınması, İrlanda için felaket olur" - "İrlanda’da şiddete yönelik bir arzu veya iştah yok ama barışla kumar oynamak için çok ama çok ahmak bir kişi olmak gerekir"

Haber 08-04-19 20:43

Sinn Fein'den İngiltere'ye Brexit uyarısı

Sinn Fein'in Kuzey İrlanda lideri Michelle O'Neill: - "İrlanda'nın birliği için referandum Brexit'e bağlı değil ancak anlaşmasız ayrılık durumunda bu sorunun halka sorulması için doğru zamanın gelmiş olacağına inanıyoruz" - Sinn Fein Milletvekili Michelle Gildrenew: - "Sınır oylaması Hayırlı Cuma Anlaşması'nın parçasıdır. Bu, uluslararası bağlayıcılığı olan bir belgedir" - Sinn Fein Milletvekili Chris Hazzard: - "İngiliz hükümeti ve halkı Brexit'e devam etmek istiyorsa, onlara iyi şanslar diliyorum. İrlanda halkı bunu istemiyor ve demokratik iradeye saygı gösterilmeli"

Haber 13-02-19 11:02

Kuzey İrlanda’da bomba yüklü araç patladı

Kuzey İrlanda’nın Londonerry şehrinde bulunan Bishop caddesi üzerinde içerisinde bomba yüklü bir araç bilinmedik bir sebepten dolayı infilak ettiBomba yüklü aracın patlaması ile birlikte Bishop caddesi üzerinde bulunan evler ve arabalar büyük hasar görürken , ölü ve yaralı olmadığı İrlanda Polis Teşkilatı tarafından teyit edildi .Yaşanan patlamanın ardından olayın yaşandığı caddeyi trafiğe kapatan yetkililer, gelen ihbarlar arasında 2’nci bir aracın olduğu şüphesiyle çevrede geniş çaplı araştırma başlattı.Sinn Fein Partisi Milletvekillerinden Elisha McCallion yaptığı açıklamada “ Yaşanan bu olay hepimizi derinden etkiledi.

Haber 30-01-19 01:34

Doğru erkeği elde etmenin yolları

Ellen Fein ve Sherrie Schneider, The Rules (kurallar) kitabıyla dünya çapında ün kazanmış iki kadın yazar. Kitaplarında sevgili bulma ve evlenmeye razı etme konusunda birçok kural var. Peki bu kuralların hangisi hala geçerli? En ilginçlerini bir araya getirdik. İşte başlıyoruz!

Kadin 19-12-18 16:34

Kuzey İrlanda'da Sinn Fein'in eski lideri Adams'ın evine saldırı

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'nun siyasi kanadı olarak görülen Sinn Fein Partisi'nin eski Genel Başkanı Gerry Adams'ın evine saldırı düzenlendi - Benzer bir diğer saldırıda ise partili aktivist Bobby Storey'in evi hedef alındı

Haber 14-07-18 19:06

1,8 milyon dolar ödüyordu! Alacağı ev porno seti çıkınca hayatının şokunu yaşadı

ABD'nin Arizona Eyaleti'nde ev almak isteyen Linda Fein hayatının şokunu yaşadı.

Haber 01-03-18 07:17

IRA sloganlı hediyelik eşyanın satışı durduruldu

Silah bırakan IRA'nın geçmişteki siyasi kanadı Sinn Fein'in, üzerinde İRA'nın sloganı bulunan tüfek şeklindeki rozeti gelen tepkiler üzerine satıştan çıkarıldı - Sinn Fein, terörü yüceltmek ve İrlanda dilini silah olarak kullanmakla suçlandı

Haber 21-02-18 12:48

Sinn Fein’de Gerry Adams dönemi sona erdi

İrlanda’da cumhuriyetçi Sinn Fein partisinde bir devir sona erdi.

Haber 10-02-18 19:09

Adams, Sinn Fein liderliğini bıraktı

IRA'nın siyasi kanadı olarak görülen Sinn Fein partisinin Genel Başkanı Adams, parti liderliğini McDonald'a devretti

Haber 10-02-18 18:33

IRA ve Sinn Feinn'in en önemli isimlerinden McGuiness öldü

Kuzey İrlanda özerk yönetiminin Başbakan Yardımcısı, Sinn Fein partili Martin McGuiness, 66 yaşında hayatını kaybetti. McGuiness hem IRA'nın hem de 1998'deki Hayırlı Cuma anlaşmasıyla sonuçlanan Kuzey İrlanda barış sürecinin en önemli isimlerinden biriydi

Haber 21-03-17 12:30

Kuzey İrlanda: IRA mahkumunun kızı Sinn Fein'in yeni lideri oldu

Siyasi kriz yaşayan Kuzey İrlanda'da cumhuriyetçi Sinn Fein'in yeni lideri Michelle O'Neill oldu. Martin McGuiness gibi önemli bir siyasetçinin yerini almaya hazırlanan 40 yaşındaki O'Neill'ın babası daha önce IRA üyeliğinden hapis yatarken, kendisi de yı

Haber 24-01-17 08:30

Kol saati ve akıllı saat bir arada: Sinn Dual Strap

Klasik kol saatlerinden vazgeçemiyor, ancak akıllı saatleri de beğeniyor musunuz? Artık ikisini de kullanabileceğiniz bir kordon var. Sinn Dual Strap sizlerle.

Haber 18-08-16 09:24

Prens Charles'tan tarihi temas

Prens Charles, IRA’nın siyasi temsilcisi olarak bilinen Sinn Fein partisinin Genel Başkanı Gerry Adams’la ilk defa bir araya geldi.

Haber 19-05-15 20:54

Göçmenlerin Almanya'ya maliyeti hesaplandı

Almanya Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (ifo) Başkanı Hans-Werner Sinn, göçmenlerin Almanya'ya maliyetini hesapladı.

Haber 30-12-14 14:14

5 Mayıs İngiltere Basın Özeti

İngiliz basınının manşetlerinde serbest bırakılan Sinn Féin lideri Gerry Adams'ın açıklamaları ön plana çıkarken, köşe yazılarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna politikası tartışılıyor.

Haber 05-05-14 06:00

5 Mayıs İngiltere Basın Özeti

İngiliz basınının manşetlerinde serbest bırakılan Sinn Féin lideri Gerry Adams'ın açıklamaları ön plana çıkarken, köşe yazılarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna politikası tartışılıyor.

Haber 05-05-14 05:30

Sinn Féin partisinin lideri Garry Adams serbest bırakıldı

Kuzey İrlanda'da Sinn Féin partisinin lideri Garry Adams dört günlük gözaltı sonrası serbest bırakıldı. Kuzey İrlandalı politikacı, İrlanda Cumhuriyet Ordusu IRA örgütü tarafından kaçırılıp öldürülen Jean McConville davası nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Haber 05-05-14 01:30

Gerry Adams'ın gözaltı krizi derinleşiyor

Sinn Féin lideri Gerry Adams'ın gözaltı süresi uzatılmak isteniyor. Kuzey İrlandalı politikacı, IRA tarafından kaçırılıp öldürülen Jean McConville davası nedeniyle gözaltında.

Haber 02-05-14 20:00

2 Mayıs İngiltere Basın Özeti

İngiltere gazetelerinde bugün, yargıç Constance Briscoe’nun eski enerji bakanını koltuğundan eden davada yalan söylediğinin ortaya çıkması ve Sinn Fein lideri Gerry Adams'ın cinayetten gözaltına alınması ile ilgili detaylar öne çıkıyor.

Haber 02-05-14 05:30

İngiltere Sinn Fein liderini tutukladı

İngiltere'de Sinn fein lideri Gerry Adams 1972 yılında işlenen bir cinayetle bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Haber 01-05-14 05:36

Sinn Féin lideri Gerry Adams IRA cinayetinden gözaltında

Kuzey İrlanda partisi Sinn Féin’in lideri Gerry Adams, IRA tarafından kaçırılıp öldürülen Jean McConville davası nedeniyle polise teslim oldu. Masum olduğunu söyleyen Adams, gözaltına alındı.

Haber 01-05-14 02:45

Trabzon'daki Alman Askerlerde Görev Değişimi

TRABZON (AA) - Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Almanya'na taşınması için Trabzon'da kurulan Trabzon Lojistik Aktarma Noktası'nın komutanı Albay Michael Sinn, görevini Alman Deniz Albay Frank Wolter'e devredecek.

Yurthaber 26-06-13 19:11

Almanlarda Nöbet Değişimi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, limandaki Alman Ordusu’nun Albayı Michael Sinn ve beraberindeki Albay Frank...

Yurthaber 26-06-13 16:20

-Almanya'nın Afganistan'dan Askeri Malzeme Sevkiyatı

Trabzon Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Kurmay Albay Michael Sinn, Afganistan'da ISAF görevinin önümüzdeki yıl sona erecek olmasından dolayı buradaki

Yurthaber 20-06-13 16:20

Eski İra Mensubu, Kürt Sorunun Çözümünde İrlanda Modelini Anlattı

Kuzey İrlanda’nın Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını savunan ve yıllarca savaşan İra örgütü mensubu ve Sinn Fein...

Yurthaber 04-05-13 17:19

Sinn Féin ile Kuzey İrlanda barışında kritik noktalar

BBC Türkçe'ye konuşan Kuzey İrlanda Meclisi üyesi Raymond McCartney, barış süreçlerinde başarıya ulaşmanın yolunun karşılıklı anlayış ve diyalog ortamının sağlanması olduğunu söylüyor.

Haber 17-01-13 19:52

Adams, ailesinin taciz geçmişini anlattı

İrlanda'da Sinn Fein Partisi lideri Garry Adams, "babasının aile üyelerine duygusal, fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğunu" açıkladı.

Haber 21-12-09 10:30
Haber 28-07-05 19:39