Sirnak Guzel Sanatlar Lisesi Korosu Haberleri

Bursa'da Zeki Müren'i Anma Konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi organizasyonuyla "Zeki Müren'i Anma Konseri" düzenlendi.

Yurthaber 2023-12-06 07:39:37

İstanbul Valiliğince Büyük Önder Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan programda, Atatürk'e yazılan şiir ve mektuplar okunurken güzel sanatlar lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "100 Yıllık Eserin Bize Emanet" oratoryosu sahnelendi.

Yurthaber 2023-11-10 13:34:39

Ramazan davulcusu liseliler Osmanlı'dan kalan 200 yıllık geleneği yaşatıyor

Osmanlı’dan günümüze kalan ve yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan davul eşliğinde maniler okuyarak sahura kaldırma geleneğini Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri yaşatıyor.

Haber 2023-04-08 10:49:02

Bitlis'te öğrenciler söyledikleri şarkılarla diyaliz hastalarına moral verdi

Bitlis'te Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar, diyaliz hastalarına moral oldu.

Yurthaber 2022-11-23 15:16:49

Başkent'te güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile usta sanatçılar aynı sahneyi paylaştı

Başkent Kültür Yolu Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Ankara ve İstanbul radyolarından ses sanatçıları, 12 güzel sanatlar lisesi öğrencisi ile Türk sanat ve halk müziğinden eserler seslendirdi

Yurthaber 11-10-22 00:33

Gönüllü kültür elçisi öğrenciler, Karabük'ü internet üzerinden tanıtıyor

Karabük'te eTwinning projesi kapsamında kentin tarihi mekanları, yöresel yemekleri ve kıyafetleriyle ilgili Türkçe ve İngilizce sunumlar hazırlayan öğrenciler, yurt içi ve dışında çok sayıda kişiye ulaşıyor - Cumhuriyet Anadolu Lisesi görsel sanatlar öğretmeni Hatice Çelik Doruk: - "Proje sayesinde öğrenciler birer kültür elçisi olarak hem kendi kültürlerini tanıdılar hem de projede yer alan Türkiye ve Avrupa'ya ait birçok şehir hakkında fikir sahibi oldular"

Yurthaber 16-06-22 11:09

Başkentteki Güzel Sanatlar Lisesinin ödüllü korosu CSO Ada'da konser verecek

Ankara'da resim ve müzik alanında eğitim veren Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan ve birçok festivalde ödül kazanan çoksesli müzik korosu, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO Ada Tarihi Salonu'nda düzenlenecek "Korolar Maratonu"nda 6 parça seslendirecek

Yurthaber 10-06-22 11:03

Milli Eğitim Bakanı Özer, Beyoğlu Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi açılışında konuştu:

"Okul kapandıktan sonraki 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde, yani seminerler haftasında, öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler" - "(Öğretmenler) Öğretmen Bilişim Ağıyla uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar"

Yurthaber 27-05-22 13:27

Müzedeki eserleri resmeden öğrenciler tarihi yerinde öğreniyor

Kilis Müzesi'ni öğretmenleri ile her hafta ziyaret eden Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri buradaki eserleri kara kalem ve toz pastel tekniğiyle çizerek alanlarında kendilerini geliştirirken kentin geçmişi hakkında da bilgi sahibi oluyor - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: - "Bu proje, hem Kilis'teki tarihi alanların tanıtılmasına hem de öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerine katkıda bulunan bir çalışma"

Yurthaber 22-05-22 11:18

Aileden gelen müzik yeteneklerini okulda eğitimle pekiştiriyorlar

Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde öğrenim gören Eser Lekesizgöz ve Arif Can Görgen, küçük yaşta ellerine aldıkları kemanı en iyi şekilde çalarak Türkiye'yi yurt dışında da temsil etmek istiyor - Keman eğitimi alan 11. sınıf öğrencisi Lekesizgöz: - "Romanlar okula gitmezler alaylı müzisyen olur diye bir algı var ancak iyi müzisyenlerin çoğu okulludur"

Yurthaber 07-04-22 11:05

Kuklapella korosu ekranlardan çocuklara müziği sevdirecek

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince her yaştan kişiye koro müziğini tanıtmak için kurulan "Kuklapella" korosu, televizyon aracılığıyla çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor - Kuklapella Sanat Direktörü Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz: - "Yeşil perde stüdyomuzda şu anda 20 bölümlük Kuklapella isimli bir çocuk dizisi yapıyoruz. Yakın zamanda başlayacak. Senaryolar yazıldı, tanıtımla birlikte çekimlere başlayacağız"

Yurthaber 27-03-22 12:25

Okul bahçesindeki vagon öğrencileri sanat yolculuğuna çıkarıyor

Sıfır Atık Projesi kapsamında Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi bahçesine getirilen eski vagon restore edilerek öğrencilerin sanat tasarım atölyesine dönüştürüldü - Okul müdürü Mehtap Meydaneri: - "Daha önce ilimizde bir tren, uçak ve gemi kütüphaneye çevrilmişti, bunlardan yola çıkarak biz de bu vagonu değerlendirmek istedik"

Yurthaber 23-03-22 11:52

Güzel sanatlar lisesi öğrencileri çaldıkları enstrümanı kendileri yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesinde 3 ay önce açılan Çalgı Yapım, Bakım ve Onarım Atölyesi, öğrencilere sanat ile zanaatı aynı çatı altında öğretiyor

Yurthaber 10-02-22 11:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle buluşmasına Ceren Ece Öksüz damga vurdu! Genç kızın kim olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı: Seni ödüllendirmemiz lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'daki gençlerle yaptığı buluşmaya Ceren Ece Öksüz damga vurdu. Akçabat Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencisi Öksüz'ün Eren Bülbül anısına yapılan filmdeki "Heyamo" şarkısını söylediğini öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şaşkınlığını gizleyemedi. Erdoğan "Ciddi mi diyorsun? Çok beğendim müzikleri, seni ödüllendirmemiz gerekiyor." dedi. Öksüz'ün canlı performansı ise salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Haber 02-02-22 12:05

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yaptıkları resimlerle Kovid-19'a dikkati çekti

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yaptıkları resimlerle Kovid-19'a dikkati çekti

Yurthaber 02-12-21 14:06

Fedakar anne birlikte müzik eğitim aldığı otizmli oğlunu güzel sanatlar lisesine hazırlıyor

Oğlu için kendi kendine nota ve org çalmayı öğrenen Türkan Esenoğlu, birlikte sahneye çıkmanın hayalini kuruyor - Anne Esenoğlu: - "Oğlumu güzel sanatlar lisesi sınavlarına hazırlıyorum. Son bir aydır çok sevdiği müzik eğitmeni Orçun Berrakçay'dan haftada iki gün eğitim almaya başladı. Derslere oğlumla birlikte ben de katılıyorum. Eve gelince öğrendiklerini beraber tekrarlıyoruz" - İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Orçun Berrakçay: - "Türkan hanım profesyonel anlamda daha önce hiç müzik eğitimi almamasına rağmen oğlu için müzikle ilgilenmeye başlamış. Onun sayesinde Kerem'in başarısı arttı"

Yurthaber 01-04-21 11:03

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden tanıtım etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinin üniversite adayı öğrencilere tanıtılması amacıyla yapılan çevrim içi etkinlik, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün tanıtımıyla başladı.Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri için çevrim içi ortamda düzenlenen ve Türkiye genelindeki Güzel Sanatlar Liseleri ile de paylaşıma açık olan tanıtım etkinliklerinin ilkinde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü adına, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.

Yurthaber 30-03-21 11:15

Öğrencilerden online etkinlik

Yozgat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 1000 okul projesi kapsamında sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla online etkinlik düzenlendi.Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı konu ile alakalı yaptığı yazılı açıklamada “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Mesleki Eğitimde 1000 okul projesi kapsamındaki Yozgat’taki proje meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması amacıyla online etkinlikler yapılıyor.

Yurthaber 29-03-21 16:12

Sanatçılardan zanaatçılara rehberlik

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Samsun’da güzel sanatlar lisesi öğrencileri, meslek lisesi öğrencilerine sanatsal rehberlik edecek."Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında düzenlenen “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor” etkinliği Samsun’da 17 mesleki ve teknik anadolu lisesinde yürütülüyor.

Yurthaber 29-03-21 14:07

Sanatsal alanda akranlarına öncülük yapıyorlar

Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, gözlemci öğretmenleri eşliğinde Manisa’da bulunan 23 lisede haftada 2 gün resim ve müzik üzerine eğitim veriyor.

Yurthaber 28-03-21 13:36

Hakkari’de ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesi

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul’ projesinin her basamağının ayrı ayrı önem taşıdığını, bu süreçte tüm birimlerin projede üzerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirdiğini söyledi.Açıklamalarda bulunan Müdür Gür, “Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile çevrimiçi buluşmaları hem öğrenci hem de öğretmenleri sanatın birleştirici yönüyle ezgilerin ve resimlerdeki görsel zenginliğin dünyasına birlikte yolculuk etmelerini sağlamaktadır.

Yurthaber 23-03-21 18:01

Sağlık çalışanlarına moral

Yozgat’ta 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Yozgat Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Yozgat Şehir Hastanesinde resim sergisi ve müzik dinletisi düzenlendi.Yozgat Şehir Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Mustafa Kozan, Hastane yetkilileri ve sağlık çalışanları katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Mustafa Kozan “Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Yurthaber 15-03-21 15:30

Yakutiye Anadolu Lisesi’nden eTwinning projesi

Yakutiye Anadolu lisesi İngilizce Öğretmeni Dönser Uzunget kuruculunu yaptığı “Kendimi Sanatla Keşfediyorum” projesi hakkında; “Projemizin amacı sanatın birleştirici ve iyileştirici gücünü kullanarak farklı kültürlerden öğrencilerin sanat yoluyla kendilerini keşfetmelerini sağlamak” dedi.Proje ortağı Nurettin Topçu sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Kiraz ve öğrencilerinin de ortak olduğu projenin “Ebri Sanatı” ile ilgili ayağı Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

Yurthaber 07-03-21 13:00

Kütahya’da Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesi

Kütahya’da "Mesleki Eğitimde 1000 Okul” Projesi kapsamında Meslek Liseleri sanatsal etkinliklerde buluşacak.Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında, Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde, sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hale getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesini içeren "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliği için Kütahya’da da çalışma başlatıldı.Bakanlık tarafından hazırlanan etkinlik uygulama esaslarında yer alan "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" ve "İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu" oluşturulması gerektiği için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe başkanlığında 5 Okul Müdürüyle "İl MEM Etkinlik Düzenleme Kurulu" ve 3 resim öğretmeni ile 3 müzik öğretmeninden oluşan "İl MEM Etkinlik Seçici Kurulu" oluşturuldu.Oluşturulan kurullarda yer alan idareci ve öğretmenlerle Şube Müdürü İslam Aktepe başkanlığında İl Milli Eğitim MüdürlüğüMaarif Salonu’nda yapılan toplantıda, etkinlikle ilgili ileriki süreçte yapılması gereken iş ve işlemler görüşüldü.

Yurthaber 03-03-21 12:23

Karesi Öğretmen Akademisi, ”Şebnem Paker ile “Dinle” dedi

Balıkesir’in Karesi Öğretmen Akademisi; 1997 yılında Eurovision Yarışmasında ülkemize üçüncülüğü getiren “Dinle” şarkısını seslendiren İstanbul Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Şebnem Paker’i eğitimcilerle buluşturdu.Henüz 20 yaşındayken katıldığı Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkemize o zamana kadar alınan en iyi dereceyi getiren Şebnem Paker, Karesi Öğretmen Akademisinin konuğu oldu.

Yurthaber 19-02-21 12:06

Vali Soytürk Yapımı devam eden okulları inceledi

Kilis Valisi Recep Soytürk, Yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.Vali Recep Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile birlikte yapımları devam eden Hafiz Abdurrahman Sinanoğlu tarafından yaptırılan okul ile Kili Merkez 3 adet 23’er Derslikli Çelik Okul İnşaatında incelemelerde bulundu.Vali Soytürk, kısa süre önce yapımı tamamlanan Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi ve Mehmet Abdi Bulut Spor Lisesinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 02-02-21 15:06

Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Pandemide Yaşam konulu çevrimiçi resim sergisi

Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde "Pandemide Yaşam" konulu çevrimiçi resim sergisi düzenledi.Serginin amacının Covid-19 salgını döneminde tüm sağlık çalışanlarının yaptıklarının unutulmadığını ve her zaman yanlarında olduklarını göstermek olduğu belirtildi.Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, pandemi döneminde öğretmenler ve öğrencilerin uzaktan eğitim çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürürken diğer taraftan da sosyal, kültürel ve sanatsal alanda çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk çalışmalarını da devam ettirdiklerini belirterek, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ülkemizin başarı ile sürdürdüğü pandemi döneminin kahramanlarına da destek olmayı ihmal etmiyorlar.

Yurthaber 29-01-21 14:26

Başkan Pekyatırmacı’dan üç okula ziyaret

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ilçede bulunan üç okulu ziyaret ederek, okul müdürlerinden eğitim dönemine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu ilçe sınırlarında bulunan Mediha-Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 28-01-21 14:35

Kütahya’nın değerlerini gün yüzüne çıkartacaklar

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü ve öğretmenleri Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi(KSBÜ) Rektörü Prof.

Yurthaber 07-01-21 11:31

Koronavirüs salgını tehlikesini çocuklara Ahican'ın Gözlüğü kitabıyla anlattılar

Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları hikaye kitabıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yürütülen mücadele konusunda çocukları bilgilendiriyor

Yurthaber 31-12-20 12:13

Koronavirüs salgını tehlikesini çocuklara Ahican'ın Gözlüğü kitabıyla anlattılar

Kırşehir Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları hikaye kitabıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yürütülen mücadele konusunda çocukları bilgilendiriyor

Yurthaber 31-12-20 12:13

Afgan genç Mehmet Akif Ersoy sevgisini tabloya işledi

Düzce'de eğitim gören güzel sanatlar lisesi öğrencisi Afganistan uyruklu Akil Shirzad'ın İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un portresini resmettiği tablo Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla Bakanlığa gönderilecek - Akil Shirzad: - "Mehmet Akif Ersoy milli şairimiz, İstiklal Marşı'mızın yazarı. Az çok hakkında bilgim olduğu için bu işi severek yaptım"

Yurthaber 26-12-20 11:21

MEM ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı.Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi "Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Ekibi" adına İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal arasında, TÜBİTAK 4004 "Seramorium’da Bilim ve Doğa" projesinin uygulanmasıyla ilgili karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 24-12-20 11:39

Müdür Başyiğit, Türkiye derecesi elde eden öğrenciyi tebrik etti

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Resim Yarışmasında Türkiye Derecesi Elde Eden Kütahya BİLSEM ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Azra Okçu’yu tebrik etti."Üstün Yetenekliler de Gönüllü Projesi" kapsamında, ülke genelinde düzenlenen resim yarışmasında derece elde eden Kütahya BİLSEM ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Azra Okçu, ailesi ve Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Haylamaz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdiler.

Yurthaber 19-12-20 12:00

Alkır kardeşlerden Vali Memiş’e teşekkür ziyareti

Türk Halk Müziği’nin ülke çapında en büyük isimlerinden biri olan ve “Türkü Paşa” namıyla müzik dünyasına ismini altın harflerle yazdıran merhum Raci Alkır, adının verildiği “Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi”nde nesilden nesle hep anılacak.Merhum Raci Alkır’ın oğlu sanatçı Vahit Alkır, “Babam ömrünü bu ülkeye ve müziğe adamış bir kimseydi.

Yurthaber 01-12-20 14:15

İnsanın karanlığa yürüyüşünü anlattı

Kozan Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni olan ressam ve heykeltıraş Savaş İlhan, Adana’da sergilediği eserinde insanlığın daha büyük karanlığa doğru yürüyüşünü anlattı.Savaş İlhan, ilk eserini Adana Çukurova Güzel Sanatlar Derneği’nin düzenlediği karma resim sergisinde “Yurtta Barış, Dünyada Barış” temasıyla sanatseverlerin beğenisine sunduğunu belirterek, “İki eserimi 24 Kasım Öğretmenler Günü Karma Resim Sergisi Dijital kataloğu Adana Ressamlar Derneği Üyeleri ve Adana Görsel Sanatlar Öğretmenlerinin düzenlediği karma resim sergisinde sergiledim.

Yurthaber 30-11-20 09:34

Bakan Yardımcısı Safran ile Öğretmenler Günü Buluşması VKS üzerinden gerçekleştirildi

Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü sosyal medya kanalından "Karabük Öğretmenler Günü Buluşması" video konferans sistemiyle gerçekleştirildi.24 Kasım 2020 saat 14.00’de, video konferans ve canlı yayın aracılığıyla gerçekleştirilen buluşmaya Karabük’te görev yapmakta olan idareci ve öğretmenler katıldı.Program Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin Karabük’ün onur abidelerinden olan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın anısına hazırlamış olduğu "Magusa Limanı" adlı şarkıyı seslendirmeleriyle başladı.

Yurthaber 24-11-20 22:19

Öğretmenler, şehit öğretmen Yasemin Tekin için fidan dikti

Kırşehir’de öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi bahçesine oluşturulan Şehit Öğretmen Yasemin Tekin Hatıra Ormanına fidan dikti.Öğretmenlerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Vali İbrahim Akın, yaptığı açıklamada Türkiye’nin teminatı çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olan gününü kutladığını söyledi.

Yurthaber 24-11-20 12:58

Müzik bölümü öğrencilerinden Öğretmenler Gününe özel klip

Erzurum Atatürk Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel klip hazırladılar.Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ABD Lisans 4 Korosu, 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel klip hazırladılar.

Yurthaber 24-11-20 10:10

17 yaşında hayallerini gerçekleştiriyor

Erzurum’un Oltu ilçesinde 17 yaşındaki Yunus Altunışık, söz ve bestesini kendisinin yaptığı ‘Esen Rüzgar’ adlı eserine klip çekmenin mutluluğunu yaşıyor.Oltu’da ikamet eden Erzurum Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Yunus Altunışık (17) söz ve bestesi kendisine ait olan ‘Esen Rüzgar’ adlı eserine dostlarından yardım alarak zor şartlarda klip çekmenin mutluluğunu yaşıyor.Yunus Altunışık, “Küçük yaştan beri hayalini kurduğum kendi müziğimi kendi eserlerimi çalıp söylemekti.

Yurthaber 12-11-20 12:23

Başkan Arı, 10 Kasım Atatürk’ü anma programına katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına katıldı.Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program öncesinde Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi ile Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi.Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ve Nevşehir Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak öğrenciler tarafından ‘Atatürk’ konulu şiir ve kompozisyonlar okundu.Program Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi ile son buldu.10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Vedat Kültür, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Albay Ercan Altın, vali ve belediye başkan yardımcıları, daire müdürler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Yurthaber 10-11-20 11:46

Amasya Valisi Masatlı, okullarda korona tedbirlerini inceledi

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Güzel Sanatlar Lisesi ile Şehit Ferhat Erdin Spor Lisesi’nde korona tedbirlerini inceledi.İncelemeye Amasya Güzel Sanatlar Lisesi ile başlayan Vali Mustafa Masatlı, korona virüs ile mücadele kapsamında maske, mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbirleri yerinde göndü.

Yurthaber 23-10-20 14:34

Ödüllü kemancı Hüma Betül, Azerbaycan'ın çocuk şehitlerine ağladı

Eskişehir'de 4 yıldır keman eğitimi alan Hüma Betül Bilgetecan, Bakü Müzik Akademisinin bu sene online düzenlediği "Uluslararası İslam Dünyası Genç Klasik Müzik Yorumcuları Yarışması"nda keman dalında ikinci oldu - Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi Bilgetecan: - "Bana layık görülen bu ödülü Azerbaycan'da şehit olan askerlere ve çocuklara armağan etmek istiyorum. Onlar ülkeleri için canlarını feda etti. Onların orada neler yaşadığını kimse bilmiyor. Çocuklar öldürülmesin, anneler ağlamasın"

Yurthaber 08-10-20 11:15

Atatürk Kültür Merkezi kursiyerleri hayallerini gerçekleştirdi

Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) kursiyerleri hayallerindeki lise ve üniversitelere yerleşti.Turgutlu’da yaşayan vatandaşların kültür, sanat ve sosyal alanlardaki kurslara katılımlarının sağlanması amacıyla açılan Atatürk Kültür Merkezinde resim alanında eğitim gören genç kursiyeler hayallerindeki güzel sanatlar lisesi ve üniversitelerine yerleşti.

Yurthaber 02-10-20 14:08

Büyükşehir Konservatuvarı öğrencilerinden örnek başarı

Kocaeli Büyükşehir Konservatuvarı öğrencileri, yeteneklerini sergileyerek güzel sanatlar lisesi ve devlet konservatuvarı giriş sınavında büyük başarı elde etti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yetenek sınavı ile öğrenci alan Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazandı.

Yurthaber 05-09-20 11:23

Osmaniye’de 15 Temmuz fotoğraf sergisi

Osmaniye Valiliği koordinesinde, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, açıldı.Bir AVM’de düzenlenen açılışa Vali Dr.

Yurthaber 11-07-20 13:25

Müdür Başyiğit, Yetenek Sınavı ile öğrenci alan okulları ziyaret etti

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi’ni ziyaret ettiler.Okul Müdürü Mustafa Demir’den bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yetenek sınavlarına katılan öğrencilere başarılar diledi.

Yurthaber 03-07-20 12:22

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nde yetenek sınavı başvuruları başladı

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı yetenek sınavı başvuruları başladı.

Yurthaber 23-06-20 12:19

Zeki Müren'in adını taşıyan lise, öğrencilerini yetenek sınavıyla belirleyecek

Bursa'daki Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Türk sanat müziği, müzik ve resim bölümlerine kabul edeceği öğrencileri, yetenek sınavıyla tespit edecek - Lise Müdürü Remzi Ayaz: - "Müzik bölümünde her öğrenciyle birebir, resim bölümünde ise 10'ar kişilik sınıflarda ders yapılıyor. Devletimiz güzel sanatlarda eğitim gören öğrencilere çok ciddi manada önem veriyor"

Yurthaber 13-06-20 11:14