Sırtlan Haberleri

Bakan Yumaklı paylaştı: Çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi! Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden, fotokapanla görüntülenen çizgili sırtlan ile ilgili bir paylaşım yaptı. "Nadir de olsa Anadolu coğrafyamızda seni görmek çok güzel" ifadelerini kullanan Bakan Yumaklı, doğal zenginliklerle dolu Türkiye'de çizgili sırtlan gibi birçok türü korumayı sürdürdüklerini bildirdi.

Haber 11-02-2024 16:37

Nesli tükenme tehlikesi altında! O ilimizde aracıyla ilerlerken gördü, büyük heyecan yaşadı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan çizgili sırtlan görüntülendi. Aracı ile ilerlerken "Anadolu sırtlanı" olarak da bilinen çizgili sırtlanı gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Çizgili sırtlanın o anlarını kayıt altına alan vatandaş büyük heyecan yaşadı.

Haber 28-09-2023 11:22

43 yıl sonra ilk kez o ilçede görüntülendi! Bekçi fark etti... Hemen telefonuna sarıldı

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde en son 1980’de görülen ve nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan, 43 yıl sonra ilk kez kendini gösterdi. Çizgili sırtlanın fotoğraflarını Yeşilova Mahallesi'nde bekçilik yapan Ali Bülbül çekerken sırtlanın kanal çevresinde bir süre dolaştıktan sonra gözden kaybolduğu öğrenildi.

Haber 07-08-2023 09:28

Tükenmek üzere... Kırmızı listede yer alıyor! Bir çoban şans eseri görüntüledi

Çizgili sırtlanın dünyada nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. Öte yandan çizgili sırtlan ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde de yer alıyor. Ancak son olarak bir çoban, kırsalda şans eseri görüntüledi. İşte çobanın kameraya kaydettiği o ilginç anlar...

Haber 11-01-2023 17:02

Sırtlan

Sırtlan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sırtlan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki çizgili sırtlan Elazığ’da görüntülendi

Dünyada nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan çizgili sırtlan, Elazığ’da bir çoban tarafından görüntülendi.

Haber 11-01-2023 16:35

Kırmızı kategorideydi, ölü bulundu! Sadece kafası ve ayakları kaldı

Siirt'te Akdoğmuş ve Koçlu köyü sınırlarında nesli tükenme tehlikesi altındaki ve kırmızı kategoride yer alan çizgili sırtlan, ölü bulundu. Siirt Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü mühendislerinden Gökhan Şeker, ''Tarafımızca yapılan çalışmada sadece çizgili sırtlanın kafası ve ayak kısmının kaldığını fark ettik. Köpekler tarafından öldürüldüğü belirlendi. Nesli tükenmekte ve kırmızı kategoride yer alıyordu'' ifadelerini kullandı.

Haber 29-10-2022 17:55

Çobanlar durumu fark etti... Bu halde telef oldu!

Batman'da nesli tükenmekte olan 'çizgili sırtlan' petrol atığında mahsur kaldı. Durumu gören çobanların 112'ye haber vermesi üzerine ekipler bölgeye ulaştı. Sırtlana kalp masajı yapan ekiplerin müdahalesi boşa çıktı. Sırtlanın telef olduğu belirlendi.

Haber 21-08-2022 18:31

Adıyaman'da sırtlan saldırısı! Vatandaşlar müdahale etti ama...

Adıyaman'da merkeze bağlı Kömür beldesinde bir eşeğe sırtlan sürüsü saldırdı. Vatandaşların müdahale etmeye çalıştığı saldırıda sırtlanların hedefi olan eşek telef oldu.

Haber 22-05-2022 16:36

ABD'de ilk kez sırtlanlarda koronavirüs tespit edildi

ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver kentindeki hayvanat bahçesinde yaşayan sırtlanlara ilk defa yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konuldu.

Haber 06-11-2021 15:48

Ölü bulundu! Hindistan’da yolda yürüyen yaşlı adama sırtlan saldırdı

Hindistan’ın Pune kentinde yolda yürüyen yaşlı bir adam sırtlanın saldırısına uğradı. Sırtlanın daha önce de bir kişiye saldırdığı öğrenilirken, hayvanın daha sonra ölü bulunduğu belirtildi.

Haber 08-09-2021 07:24