Sivillere Yonelik Saldirilar Haberleri

İletişim Başkanlığı, İsrail'i yalanladı: Kuveyt Meydanı'nda Filistinliler ateş açtı iddiası doğru değil!

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Gazzeli sivillere Kuveyt Meydanı yakınında Filistinlilerin ateş açtığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Haber 2024-03-20 16:33:01

Hamas ile İsrail arasında yeni anlaşma! İlk açıklama Katar’dan geldi…

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırıları devam ederken önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze'deki esirlere ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisi ise Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilaç dağıtımının bugünden itibaren başlayacağını açıkladı.

Haber 2024-01-17 07:31:16

Batı'dan İsrail'e ilk ve net uyarı! Savaş suçu değerlendirilecek

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sivillere ulaştırılması planlanan yardımları engellemesinin savaş suçu sayılabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Haber 2023-12-07 09:16:08

'Gazze’de ateşkes çağrısı' istenen MIKTA Parlamento Başkanları Toplantısı’nın ortak bildirisi Avusturalya engeline takıldı

TBMM - MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı sonrasında imzalanması beklenen ortak bildiri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında, “sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırıların kınanması talebi” ve “Gazze’de ateşkes çağrısı”nı içerdiği için Avustralya’nın itirazıyla yayımlanamadı.

Haber 2023-11-23 14:48:30

Kapadokya'da sıcak hava balonu İsrail'e tepki pankartıyla uçtu

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları, Kapadokya'da sıcak hava balonuna asılan pankartla protesto edildi.

Yurthaber 10-11-23 10:19

Belediyeler tek tek açıkladı! O markalar boykot edilecek

İsrail Gazze'de sivillere yönelik katliamlarına devam ederken Türkiye'deki birçok belediye peş peşe boykot kararı aldı. İsrail'i protesto eden belediyeler İsrail'e destek veren markaları kullanmayacaklarını belirtti.

Haber 03-11-23 23:18

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den İsrail-Filistin uyarısı: Ateşe benzin dökmeyin

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken ABD'den dikkat çeken bir çıkış geldi. İsrail'e "sivillere zarar vermemek için her türlü önlemi alması" çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgedeki çatışmanın yayılmasını engellemeye kararlı olduklarını belirtti. Blinken "Daha geniş çaplı çatışma bölgedeki ve hatta dünyanın dört bir yanındaki insanlar için de yıkıcı olacaktır. Ateşe benzin dökmeyin." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-23 22:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de soykırıma varan katliam var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Ekim’den bu yana Gazze’de sivil yerleşim yerlerini, ibadethaneleri, hastaneleri, okulları hedef alan ve soykırım derecesine varan katliamlar yaşanıyor. İsrail yönetiminin sivillere yönelik hukuk ve sınır tanımaz saldırıları karşısında maalesef uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-23 17:38

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bu kriz diğerlerinden farklı diyerek açıkladı: İsrail çok büyük bir intikam ve misilleme peşinde

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Türkiye de bölgede barışın sağlanması için diplomasi trafiğini sürdürüyor. Bölgede sık sık temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldığı canlı yayında sıcak gündemle ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Fidan, "Bu kriz diğerlerinden farklı. İsrail burada çok büyük bir intikam ve misilleme peşinde. Sivillere dikkat etmemesi toplu cezalandırma yolunu tercih etmesi insanlık için endişe kaynağı olması gerekiyor." dedi.

Haber 20-10-23 21:42

FETÖ’nün TSK yapılanmasına İzmir merkezli operasyon: 9 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasında asker ve sivillere yönelik İzmir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 19-09-23 10:42

Son dakika: İsrail ordusu Gazze'ye saldırmaya başladı!

Son dakika haberi: Son 1 haftadır Mescid-i Aksa'da ibadet eden sivillere yönelik saldırılarda bulunan İsrail ordusu bu kez de işgal altındaki Gazze'ye saldırmaya başladığını duyurdu. Öte yandan gün içinde Lübnan'dan İsrail'e atılan roketler sonrası, Lübnan'ın güneyinde İsrail'e ait savaş uçaklarının uçtuğu rapor edildi. Diğer yandan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze’den de İsrail sınırındaki yerleşimlere roketler fırlatıldığını duyurdu. İşte son dakika haberinin detay

Haber 07-04-23 00:28

Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle ilgili vaadine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: İstismar siyaseti yürütmeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerle İftar" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle ilgili vaadine sert tepki göstererek, "Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden sivillere saldırısını da kınadı. İşte haberin detayları...

Haber 05-04-23 20:16

SON DAKİKA | Esat-Erdoğan görüşmesi ne zaman olacak? Bakan Akar yanıt verdi

Son dakika: Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Pençe Kılıç Harekatı'nda 326 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. "ABD gözlem noktasını vurduğu" iddiasıyla ilgili "Bizim koalisyon güçlerine veya sivillere zarar vermemiz söz konusu bile olamaz" dedi. Bir gazetecinin "Suriye'de liderler düzeyinde bir görüşme ne zaman gerçekleşir" sorusu üzerine Akar, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" yanını verdi.

Haber 25-11-22 10:16

Adalet Bakanı Bozdağ, Kırşehir'de toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu: (2)

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle etkin ve kararlı mücadelesi, hukuk içinde ve hukuka uygun biçimde yapılan bir mücadeledir. Sivillere, masumlara dönük en ufacık bir hareket ne bugün ne dün söz konusu olmamıştır" - "Bizim 2023 seçim mücadelemiz sadece bu 7'li masadakilerle değil bilesiniz hem ABD ile hem AB ile hem de onlarla beraber düşünen bütün güçlerle vereceğimiz bir seçim mücadelesidir"

Yurthaber 30-09-22 20:17

Toplu mezarlar açıldı! İşkence izleri mide bulandırdı: Çatlamış kafatasları, kırık kaburgalar, kopmuş cinsel organlar...

Rusya'nın işgalinden yakın zamanda kurtarılan, Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki İzyum kentinde devasa bir toplu mezar araştırmalar için yetkililer tarafından açıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky yaptığı açıklamada, İzyum ve çevresinde birçoğunun sivillere ait olduğu düşünülen 450 mezar bulunduğunu söyledi. Mezarlardan çıkarılan cesetlerin neredeyse tamamında, acımasız işkence biçimlerine maruz bırakıldıklarının açık belirtileri görülüyordu.

Trend 21-09-22 09:57

Terör örgütü YPG/PKK El Bab’da sivillere saldırdı: 9 ölü, 28 yaralı

Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

Haber 19-08-22 12:33

Türkiye'den İsrail'e 'Mescid-i Aksa' tepkisi! 'Şiddetle kınıyoruz'

İsrail'in Kudüs'te Filistinli sivillere yönelik saldırısına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada saldırılar şiddetle kınandı.

Haber 07-08-22 16:47

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in (Gazze'de) halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in (Gazze'de) halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa’da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz."

Yurthaber 07-08-22 16:40

Myanmarlı askerlerden tüyler ürperten itiraflar! Sivilleri öldürüp kadınlara tecavüz ettiler

Myanmar'da yaşananlar kan donduruyor. Geçen yıl seçimle yönetime gelen hükümeti deviren ordunun, sivil halka karşı işlediği suçlara ilişkin itiraflar geldi. Saf değiştiren Myanmar ordusu askerleri, sivillere işkence yaptıklarını, öldürdüklerini ve kadınlara da tecavüz ettiklerini itiraf etti...

Haber 22-07-22 15:28

Diyarbakır Barosu'nun Zaho'daki saldırıdan TSK'yı sorumlu tutan paylaşımına inceleme

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Irak'ın Zaho kentinde sivillere yönelik saldırıyla ilgili Diyarbakır Barosu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) sorumlu tuttuğu paylaşım nedeniyle inceleme başlatıldı.

Haber 22-07-22 12:49

Son dakika: Irak'ta patlama olmuştu! Skandal iddialara Bakan Çavuşoğlu'ndan yanıt

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Irak'ta çok sayıda kişinin can verdiği patlamanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atışları sonucu gerçekleştiği iddiasına yönelik önemli bir açıklama yaptı. TSK'dan aldığı bilgiyi paylaşan Bakan Çavuşoğlu, sivillere yönelik herhangi bir saldırı olmadığını vurguladı.

Haber 21-07-22 10:09

''Lisiçansk'ta Sivillere Hava Saldırısı'' İddiası

Ukrayna'nın doğusundaki Lisiçansk kentinde sivillerin bulunduğu bir binaya hava saldırısı düzenlendiği ve en az dört kişinin öldüğü, yedi kişininse yaralandığını bildirildi. Açıklamayı Bölge Valisi Serhiy Hayday yaptı. Rusya Ukrayna savaşında Kiev'de direnişle karşılaşmasının ardından yönünü Rus yanlısı ayrılıkçıların yer aldığı ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesine çevirmişti. Hayday, Telegram uygulamasından yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonunun devam ettiğini...

Haber 16-06-22 23:41

Dünya bu infaz görüntülerini konuşuyor! Adım adım ölüme gittiler

Rus ordusunun Buça şehrindeki sivillere yönelik infaz görüntüleri dünya manşetlerinde geniş yankı uyandırdı. New York Times tarafından yayınlanan görüntülerde, Rus askeri olduğu iddia edilen kişilerin kurşuna dizmeden önce 8 Ukraynalı sivili bileklerinden birbirlerine bağlayarak yürüttüğü anlar görüldü. Görüntülerin devamında ise 8 sivilin, Rus askerlerinin karargah olarak kullandığı binanın arka bahçesinde cansız bedenlerine rastlandı.

Trend 20-05-22 16:12

Kolombiya’da eski askerler, öldürdükleri sivilleri savaşçı olarak gösterdiklerini itiraf etti

11 eski Kolombiya askeri, ülkedeki silahlı çatışmalar sırasında öldürülen sivillere dair ifade verdi. Bu suçları incelemek üzere özel olarak kurulmuş halka açık mahkemede konuşan askerler, bu sivillerin öldürüldükten sonra nasıl silahlı savaşçı gibi gösterildiğini anlattı.

Haber 28-04-22 03:48

Ukrayna'da sağlık ekipleri çatışmanın ortasında kaldı! Korku dolu anlar kamerada

Rus askerleri tarafından Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlenen saldırıda yaralılara müdahale eden sağlık ekipleri çatışmanın ortasında kaldı. Çatışma sırasında sağlık ekibinin yaşadığı korku dolu anlar ise kameralara yansıdı. Harkos Belediye Başkanı Terehov ise saldırıların devam ettiğini ve sivillere sığınakta kalmaları çağrısı yaptı. Diğer yandan ise Rus ordusu, Ukrayna’nın Syevyerodonetsk kentindeki Ortodoks kilisesini de vurdu.

Haber 17-04-22 22:30

Zelenskiy Rus petrolü alan Avrupa ülkelerine ateş püskürdü! Kanlı para ile ödeniyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada Rus petrolü almaya devam eden Avrupa ülkelerine adeta ateş püskürdü. Zelenskiy, “Rus petrolü kanlı para ile ödeniyor.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Zelenskiy, dünya gündeminde geniş yer bulan son dönemdeki Mariupol ve Bucha şehirlerinde sivillere yönelik saldırıların ardından Ruslarla barış görüşmeleri ihtimalinin daha da azaldığını söyledi.

Haber 14-04-22 22:25

BBC, Çernihiv örneğiyle Rusya'nın kasten sivilleri hedef aldığı iddiasını araştırdı

Ukrayna'da katledilmiş sivillere ait şoke edici görüntülerin ortaya çıkmasından sonra, daha önce Rusya'nın elinde olan bölgelerdeki savaş suçları iddialarının 'derhal araştırılması' çağrıları yapıldı. Ancak Ruslar'ın sivillere yönelik yaygın saldırılarının savaş suçu olup olmadığı çok daha geniş kapsamlı soruları gündeme getiriyor. BBC, Çernihiv kentinde yaşanan üç saldırı üzerinden ipuçları bulmaya çalıştı.

Haber 11-04-22 15:55

BM: Rusya’nın Sivillere Saldırıları Kabul Edilemez”

Birleşmiş Milletler, Ukrayna’daki bir tren istasyonunda tahliye edilmeyi bekleyen sivilleri hedef alan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. BM sözcüsünün açıklamasına göre, Genel Sekreter Antonio Guterres, en az 50 sivilin ölümüne neden olan saldırıyı kabul edilemez olarak niteledi

Haber 09-04-22 00:49

Buça'daki toplu mezar adli tıp incelemesi için açıldı

Ukrayna'nın Buça kasabasında adli tup uzmanları, ölen sivillere tam olarak ne olduğunu anlamak için toplu mezarı açtı. Öte yandan Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu, ölenlerin kimlik tespitine yardımcı olmak için önümüzdeki hafta Ukrayna'ya bir ekip gönderiyor

Haber 08-04-22 19:08

Alman basını yazdı! Buça'daki sivil katliamının telsiz kayıtları ortaya çıktı

Tüm dünya Ukrayna'nın Buça kentindeki katliamı konuşurken Alman basınından yeni bir iddia ortaya atıldı. Der Spiegel dergisi, Rus askerlerinin Buça'da sivillere yönelik vahşeti telsiz mesajlarında birbirleriyle konuştuklarını yazdı.

Haber 07-04-22 11:23

NATO Dışişleri Bakanları 2 Günlük Zirve İçin Toplandı

NATO Dışişleri Bakanları, Buça kentinde Rus ordusunun yaptığı iddia edilen sivillere yönelik katliam ve Donbas çevresinde süren askeri yeniden yerleşim planının ardından, Ukrayna savaşında gelinen durumu ve Cumhurbaşkanı Zelenski'nin Batılı devletlerden ek silah talebini görüşmek üzere toplandı

Haber 06-04-22 21:10

Günlerdir arıyordu, hayatının trajedisini yaşadı! 'Benim adım Konstantin, babamın cansız bedenini görüyorsunuz'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde en çok tartışmalara yol açan olaylardan biri de geçtiğimiz günlerde basın yansıdıktan sonra tüm dünyanın tepkisini toplayan, Buça kentinin sokaklarında sivillere ait cesetlerin görüntüleriydi. Korkunç şekilde öldürülen sivillerin yakınları sokaklarda yakınlarının cansız bedenlerini arıyor. Buça'da sokak sokak gezerek babasını arayan bir kişi de babasının cansız bedenini yol kenarında buldu.

Haber 06-04-22 15:21

NATO'dan endişelendiren açıklama! Bu yeni bir durum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ABD basınına verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna’dan çekilmediğini belirterek "Rusya güçlerini yeniden konuşlandırıyor" dedi. Yaşanan her gelişmeyi yakından izlediklerini bildiren Stoltenberg, "Bu yeni durum özellikle Donbass’ın doğu taraflarına yeni bir saldırı hazırlığı olabilir" ifadelerini kullandı. Ukrayna-Rusya savaşında sivillerin yaşadığı drama da dikkat çeken Stoltenberg, "Sivillere yapılanlar on yıllardır Avrupa’da görmediğimiz bir vahşet." dedi.

Haber 03-04-22 20:05

ABD'li Doktorlar Ukrayna'ya İnternetle Ulaşıyor

Amerikalı doktorlar, pandemi sırasında geliştirilen bir uygulama olan telemuayene yoluyla, çatışmalarda yaralanan veya kaosun ortasında kronik hastalıklarla mücadele eden Ukraynalı askerlere, sivillere ve mültecilere çok ihtiyaç duydukları tavsiyeleri sağlamak için harekete geçti

Haber 02-04-22 04:59

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali: Kiev yolundaki korkunç kanıtlar savaş suçlarına işaret ediyor

BBC Ukrayna'nın başkenti Kiev dışındaki bir otoyolda, yanmış ve sivillere ait cesetler buldu. Geçen ay Rus askerlerinin Kiev çevresinde sivilleri öldürdüğü anlara ilişkin insansız hava araçları tarafından kaydedilen görüntüler öfkeye neden olmuştu.

Haber 01-04-22 21:45

Başbakan sivillere silahlanma çağrısı yapmıştı! İsrail'de silah başvurularında rekor artış

İsrail'de yaklaşık bir hafta içinde 11 kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından, Başbakan Naftali Bennett sivillere silahlanma çağrısı yapmış ve "Kanlı bir terör dalgası yaşıyoruz" demişti. Ülkede son saldırılardan sonra ateşli silah ruhsatı başvurularında yaklaşık yüzde 2 bin 500 artış görüldü.

Haber 31-03-22 20:04

İsrail Başbakanı Bennett, İsrailli sivilleri silah taşımaya çağırdı: Tetikte ve sorumlu olmanız bekleniyor

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Beni Barak kentinde 5 İsraillinin öldüğü saldırı da dahil son günlerde art arda yaşanan silahlı saldırılar üzerine hükümetin aldığı yeni güvenlik kararlarını açıkladı. Bennett ruhsatı olan İsrailli sivillere "silah taşıyın" çağrısında bulunarak "Sizden ne bekleniyor İsrail vatandaşları olarak? Tetikte ve sorumlu olmanız. Gözlerinizi açın" dedi. Öte yandan Filistinli saldırganın ailesinin evinin de caydırıcılık yaratmak için yıkılacağı da duyuruldu.

Haber 30-03-22 22:30

Rus ordusu bir belediye başkanını daha kaçırdı! Sivillere de ateş açtılar

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları birçok şehirde devam ederken, geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın bir benzeri daha meydana geldi. Slavutiç kentine giren Rus ordusu, belediye başkanını kaçırdı ve protesto eden sivillere ateş açtı.

Haber 26-03-22 14:06

Rus ve Ukraynalı modellerle teknesinde mahsur kaldı! Ülkeleri savaşıyor, onlar hala tatil yapıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırının sonrasında bütün dünyanın gözü bölgeye çevirildi. Savaşın 27. gününde bölgeden sivillere yönelik ölüm haberleri gelirken, diğer ülkelere Ukrayna’dan yoğun bir göç hareketi de başladı. Sosyal medyada ortaya çıkan bir görüntü ise gündem yarattı. Savaşın patlak vermesinden sonra ülkelerine geri dönemeyen Rus ve Ukraynalı modellerin Kıbrıs’ta iş insanı Vitaliy Grechin’in teknesinde mahsur kaldığı görüntüler olay yarattı.

Trend 22-03-22 14:14

Sunucu gözyaşları içinde dinledi! Sosyal medyadan bir fotoğraf gördü, kaldırımdaki çocuklarının cesedini tanıdı

Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Büyük bir bölümü ülkeden kaçmak isterken Rus askerlerinin hedefi oldu. Sivillere dair kayıplar haberleri gelmeye devam ederken Ukraynalı bir baba çocuklarının ve eşinin öldüğü anı öğrenmesini canlı yayında anlattı. Sunucu Erin Burnett, acılı babanın sözleri karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Trend 19-03-22 10:44

Etiyopya'da sivil konvoya saldırıda onlarca kişi öldü

Etiyopya’nın batısında silahlı bir grubun sivillere ait bir konvoya saldırması sonucu en az 53 kişi hayatını kaybetti

Haber 14-03-22 11:11

BM: “Sivillere Saldırılar Savaş Suçu Sayılabilir”

Birleşmiş Milletler Siyaset ve Barıştan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary Di Carl, Ukrayna'da sivillere ve sivil hedeflerine yapılan Rus saldırılarının uluslararası insani hukukunun ihlali olduğunu, bu ihlallerin savaş suçu sayılabileceğini söyledi

Haber 12-03-22 04:13

Son dakika: Yaralı halde anlattı gündem yarattı: Rus askerleri birbirini vuruyor

Son dakika haberi: Ukrayna-Rusya savaşında 16. güne girilirken, Ukrayna tarafından yaralı halde yakalanan bir Rus askerin anlattıkları dehşete düşürdü. Yaralı asker, kendisini bir Rus askerinin vurduğunu söylerken sivillere ateş etmek istemeyen bir teğmenin de vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Haber 11-03-22 09:07

Zelenskiy'den Putin'e 'savaş suçu' göndermesi: Yargılanacaksınız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da sivillere gerçekleştirilen saldırılar kapsamında Rus mevkidaşı Vladimir Putin’e seslendi. Zelenskiy, "Savaş suçu işlemekten yargılanacaksınız ve sonrası da olacak. Rus vatandaşları ve uzun yıllar boyunca aldattığınız herkes size karşı olacak" dedi. İşte Zelenskiy'nin o açıklamaları!

Haber 10-03-22 16:55

NATO'dan Putin'e: Bu bir savaş suçu, kuvvetlerini geri çek

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı devam ederken NATO'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin’e seslenerek, "Bu savaşı durdur. Kuvvetlerini geri çek. Diplomasiye dön" dedi. Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırılarını 'savaş suçu' olarak nitelendiren Stoltenberg, NATO'nun Doğu Avrupa'daki gücünü ikiye katladığını belirterek ,"Müttefikler savunma varlığını binlerce asker ve yüzlerce uçak ve gemiyle önemli ölçüde arttırıyor" dedi.

Haber 09-03-22 22:39

Rusya'dan Ukraynalı sivillere 'ahlaksız' teklif! Başka seçenek sunmadılar

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal harekatı sürerken, tahliyeler için alınan ateşkes kararı her ne kadar olumlu görünse de Rusya'nın teklifi büyük tartışmalara neden oldu. Rusya, tahliyeler için üçüncü kez ateşkes ilan ederken, Rusya ve Belarus'u güzergah olarak belirledi. Ukrayna ise adeta 'bize gelin ya da ölün' anlamına gelen bu teklifi 'ahlaksızca' olarak nitelendirdi. Ayrıca kadın ve genç kızları bekleyen en büyük tehlikenin ise taciz, tecavüz ve uluslararası seks mafyası olduğu ifade edildi.

Haber 08-03-22 07:56

ABD: “Rusya Bizi Öfkelendiriyor”

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda-Thomas Greenfield, Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Rusya’nın saldırılarının Ukraynalı sivillere zarar verdiğine ilişkin artan haberlerin Amerika’yı öfkelendirdiğini söyledi

Haber 08-03-22 03:03

Zelenksiy, ulusa sesleniş konuşmasında sert ifadeler kullandı! Küfürle tehdit etti: Ukraynalı sivillere ateş eden...

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinin 12. gününde ulusa sesleniş için kameraların karşısına geçen Vladimir Zelenskiy sert ifadeler kullandı. Vatandaşlarının güçlü olmasını ve direnişe devam etmelerini isteyen Zelenskiy’in konuşmasının sonunda “Şehirlerimizi, insanlarımızı, topraklarımızı bombalayan ve füze fırlatan her p.. bulacağız.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya işgaline ilişkin yeni çağrı yaptı.

Haber 07-03-22 11:41

Macron Putin ve Zelenski'yle Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin talebi üzerine Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile bir buçuk saat telefonda görüştü. Putin görüşmede, Macron’un sivillere yönelik taleplerini kabul etti

Haber 28-02-22 19:09