Siyanür Haberleri

Erzincan'daki felaket sonrası korkunç ihtimal! Acil önlem alınmalı diyerek uyardı: Zehir besin zincirimize karışabilir

Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili korkutan senaryo için bir uyarı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Zehir besin zincirimize karışabilir" diyerek gıda krizi çıkabileceğini söyledi. Siyanürün, toprağa karıştıktan sonra yer altı sularına, oradan da deniz, nehir ve göllere ulaşıp, içme suyunu etkileyebileceğini belirten Adem, acil önlemler alınması gerektiğini savundu.

Haber 19-02-2024 13:10

'Erzincan'da kuşlar siyanürden öldü' iddiası gündem oldu! Gerçek bambaşka çıktı

Bazı basın yayın organlarında paylaşılan 'Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi' iddiası gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ölü kuşlar olarak servis edilen görüntülerin ardındaki gerçek de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber 16-02-2024 17:45

Erzincan İliç’teki altın madeninde büyük facianın ardından büyük tehlike: Yağmur yağarsa ne olacak? İşte olası senaryolar…

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde yaşanan çevre felaketi sonrasında bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yaşanan facianın ardından tüm Türkiye şimdi Erzincan’ı bekleyen büyük tehlikenin detaylarını merak ediyor. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük bölgede yaşanan felaket sonrası yaptığı uyarıda tehlikenin devam ettiğini belirtti. Peki bölgede yağmur yağarsa ne olur? İşte herkesin korktuğu siyanür tehdidi ile ilgili yapılan o uyarıların detayları…

Finans 14-02-2024 10:26

Özel kıyafetli ekipler geldi! İstanbul'da korkunç olay: Siyanür içti, çay ocağı mühürlendi

İstanbul'da korkunç bir olay yaşandı. Pendik'te çay ocağı işleten bir kişi, iddiaya göre ekonomik sıkıntılar yüzünden bunalıma girdi. İntihar etmek için siyanür içen adam, önce kustu ardından ise bayıldı. Yardımına çevredekilerin koştuğu adam, hastanede tedavi altına alındı.

Haber 12-08-2023 09:56

Siyanür

Siyanür Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Siyanür Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Define avı için girdiği kuyuda kendi kullandığı siyanür ile can verdi: İhbarı duyan AFAD ekipleri gaz maskeleriyle geldi!

Bilecik'te Nihat Kalkendelen (34) ile Abdullah Alkan (67) bir evin bahçesindeki kuyuya girdi. İki kişinin kuyuya düştüğü ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler Alkan'ı kuyudan çıkardı. Kuyudan gelen yoğun kokunun hidrojen siyanür olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ekipler AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri gaz maskeleriyle kuyuya inince Kalkandelen'in cansız bedeniyle karşılaştı. Alkan ve Kalkandelen'in define aramak için kuyuya girdiği ve siyanürü kendilerinin kullandığı ortaya çıktı.

Haber 28-07-2023 12:41

TÜBİTAK'ta görevli Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulunmuştu! Sır perdesi aralandı, dikkat çeken 'siyanür' detayı

Dünyaca ünlü TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, Tuzla'daki evinde ölü bulunmuştu. Doç. Dr. Erbahar’ın, boşanma aşamasındaki kocasına, 'Seni çok seviyorum' notu bırakıp önce böcek ilacı, sonrasında siyanür içerek yaşamına son verdiği iddia edilmişti. Yapılan otopside Erbahar'ın siyanür zehirlenmesi sonucu öldüğü anlaşıldı ve intihar sonucu öldüğü değerlendirilerek savcılık takipsizlik kararı verdi.

Haber 01-05-2023 08:10

Erzincan'daki 'siyanür' paniğinde yeni gelişme: Altın madenine 'en üst sınırdan' ceza!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde siyanür akan borulardan birisinin kırıldığı iddiaları üzerine büyük panik yaşanmıştı. Konuyla ilgili Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada 20 ton siyanürün Fırat Nehri'ne karıştığı iddiasının jandarma tutanağıyla belirlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti. Soruşturma başlatılan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Maden işletmesine en üst sınırdan idari para cezası uygulandı.

Haber 25-06-2022 12:41

Erzincan İliç’te siyanür akan borulardan birisinin kırıldığı ve 20 ton tehlikeli maddenin Fırat Nehri'ne aktığı iddiası ortalığı karıştırdı!

Erzincan İliç’teki altın madeninin siyanür borularından birisinin kırıldığı ve 20 ton civarında siyanürün çevreye yayıldığı jandarma tutanağına yansıdı. Maden işletmesi hakkında çevreyi kirlettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, maden ocağı bölgesinde çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Öte yandan konuyla ilgili Erzincan Valiliği'nden de açıklama geldi.

Haber 24-06-2022 21:27

İnternetten sipariş verip kahveyle içti! Kan donduran intihar

Adana'da 34 yaşındaki jeofizik mühendisinin siyanürlü intiharı gündem oldu. Kan donduran intihara ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede, mühendisin internetten siyanür sipariş edip onu da kahve ile içerek intihar ettiği öne sürüldü. İşte haberin detayları...

Haber 26-05-2022 23:20

Bakırköy'de Bahattin Delen, eşi ve çocuğunu siyanürle zehirleyip öldürmüştü! Kan donduran olayda yeni gelişme

Bakırköy'de 15 Kasım 2019'da anne Zübeyde Delen (38), baba Bahattin Delen (38) ve 6 yaşındaki çocukları Ali Delen’in ölü bulunması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Baba Bahattin Delen'in bıraktığı notta kendisi, eşi ve çocuğunu siyanürle zehirlediği, ölümlerde siyanür dışında herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirlendi. Baba Delen'in telefonunda mesaj yazıldığı ancak gönderilmediği ortaya çıkmıştı.

Haber 03-02-2022 13:05

TÜBİTAK'ta görevli Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar’ın ölümünde siyanür şüphesi

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar’ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili araştırma çok yönlü sürüyor. Erbahar’ın evinde bulunan sıvı maddenin siyanür olduğu öğrenildi.

Haber 03-11-2021 13:20

Türkiye günlerce bu olayı konuşmuştu! Anne- babasını siyanürle öldüren sanık hakkında yeni karar

İzmir'in Bayraklı ilçesinde annesi Fatma Kalkan (39) ile babası Mehmet Kalkan'ı (46) siyanürlü şerbet içirerek öldüren, içmeye zorladığı kardeşinin de yaralanmasına neden olan Mahmut Can Kalkan'a (23) verilen iyi hal indirim kararını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi kaldırdı. Yeniden yargılanan Kalkan, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 07-10-2021 15:02

İstinaftan, anne babasını siyanürle öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Sanığın kendisini hasta gösterme çabasında olduğunun Adli Tıp Kurumu raporuyla tespit edildiğini belirten İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin uyguladığı iyi hal indiriminin kaldırılmasına hükmetti

Yurthaber 07-10-2021 13:03

Alanya'da dev balon balıkları sahile vurdu

Antalya’nın Alanya ilçesinde kıyıya vuran canlı balon balıkları görenleri şaşkına çevirdi. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 02-05-2021 13:19

Siyanür cinayetinde gerekçeli karar açıklandı! Son 10 dakikanız demiş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma Kalkan (39) ile babası Mehmet Kalkan'ı (46) siyanürlü şerbet içirerek öldüren, kardeşini de içmeye zorlayarak yaralayan Mahmut Can Kalkan’ın (21) 2 kez müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili gerekçeli karar açıklandı. Gerekçeli kararda, sanığın cinayeti planlayarak işlediği ve siyanürü içirdikten sonra "Son 10 dakikanız" dediği yer aldı.

Haber 24-02-2021 16:26