Siyonist Haberleri

MÜSİAD'dan İsrail ile ticaret iddialarına ilişkin açıklama: İftira niteliğinde karalayıcı haberler...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bazı üyelerinin İsrail ile ticari faaliyet gerçekleştirdiğine yönelik iddialara yanıt verdi. Açıklamada iddialar, iftira niteliğinde karalayıcı haberler olarak tanımlandı, "Siyonist İsrail yönetimi, sempatizanları, destekçileri ve yandaşlarıyla ticaret yapan çevreleri kınıyoruz" denildi.

Finans 2024-02-11 08:39:43

Trabzon'da Kudüs Gecesi programı düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, "Biz Filistin'deki kardeşlerimizin yanındayız ve siyonist İsrail'in farkındayız demek adına bu mücadeleleri, bu çalışmaları bırakmayacağız. İslam devletlerinden bu konuyla ilgili adım atmalarını ve İsrail'le bütün ilişkilerin kesilmesini istiyoruz." dedi.

Yurthaber 2023-11-09 07:18:48

SON DAKİKA | 'Akla iki seçenek getirdi, ikisi de felakete hizmet' Bahçeli'den Biden'ın İsrail ziyaretiyle ilgili dikkat çeken sözler 'Şayet Türkiye'ye gelmiş olsaydı...'

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Gazze'de yaşananlarla ilgili paylaşım geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti ile ilgili de paylaşım yapan Bahçeli, "Akla iki seçenek getirmiştir diyerek "Ya İsrail saldırılarını doğrudan yönetmektedir ya da Siyonist lobiler tarafından yönetilmektedir. İki seçenek de felakete hizmettir" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-10-18 15:10:19

Bölgede tansiyon tavan yaptı! O ülkeden çarpıcı açıklama: Haritanın değişeceğini öğrendim

7 Ekim'de başlayan ve gün geçtikçe şiddetini artıran İsrail-Filistin çatışması bölgedeki birçok ülkeyi de yakından ilgilendiriyor. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan İsrail'in savaş suçlarını bir an önce durdurmasını söyleyerek, "Direniş Cephesi liderleriyle yaptığım görüşmelerde, siyonist rejimin suçlarına karşılık vermeye karar vermeleri halinde bunun pişman edici olacağını ve işgal altındaki Filistin topraklarının mevcut haritasını değiştireceğini öğrendim." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-10-14 13:44:02

Filistinlilerin gömüldüğü toplu mezarların yeri tespit edildi

İngiltere'de yapılan bir araştırma, 1948'deki Büyük Felaket (Nekbe) sırasında Siyonist milisler tarafından öldürülen savaş esiri Filistinli köylülerin gömüldüğü muhtemel toplu mezarların yerini ortaya koydu.

Haber 26-05-23 20:51

İran'dan İsrail'e tehdit! En küçük hatada yok ederiz

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ramazan Şerif, İran’a yönelik askeri bir müdahaleye hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceğini belirterek, "En ufak bir hatada işgalci siyonist İsrail rejimini yok ederiz" dedi.

Haber 30-12-22 23:18

İngiltere Başbakanı Truss'ın sözleri gündem oldu! Ben büyük bir siyonistim

İngiltere Başbakanı Liz Truss, İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) etkinliğinde yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Ben büyük bir siyonistim. Büyük bir İsrail destekçisiyim" ifadelerini kullanan Truss'a tepki gecikmedi. Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, İngiltere Başbakanı Truss'ın bu sözleriyle "siyonist işgalle aynı safta olduğunu gösterdiğini" söyledi. Öte yandan Başbakan Truss'ın, İngiltere Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya olumlu baktığı biliniyor.

Haber 04-10-22 23:38

Siyonist ne demek? Siyonist kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Siyonist kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Siyonist kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:42

İsrail'de Isaac Herzog cumhurbaşkanı seçildi, koalisyon pazarlıklarında son aşamaya gelindi

Isaac Herzog, İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) yapılan oylamada ülkenin 11. Cumhurbaşkanı seçildi. Geçmişte İsrail İşçi Partisi ve Siyonist Birlik İttifakı'nın lideri olan Herzog, 2013-18 yılları arası ülkede ana muhalefet lideriydi.

Haber 02-06-21 13:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (4)

"(ABD ve İsrail'in silah anlaşması) Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldı. Şimdi de ciddi manada orantısız şekilde Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" - "Bugün tekrar hatırlatıyorum, 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz " - "Sınırları hala belirsiz olan İsrail devleti, Siyonist hayaller peşinde koşan siyasetçilerin ve insanlığa karşı suç işlemeyi mubah sayan radikallerin elinde bir terör aygıtına dönüşmüştür"

Yurthaber 17-05-21 22:14

Temel Karamollaoğlu'ndan Mescid-i Aksa açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Siyonist yöneticilerin, camilere ibadet esnasında saldırmayı, kendileri için görev addettiğini belirterek, "Bütün dünya, İslam alemi ayağa kalktı ama sadece oturduğumuz yerde bunu telin ediyoruz. Onun ötesinde bir şey yapamıyoruz" dedi.

Haber 13-05-21 08:44

Hamaney: Siyonist İsrail rejimi ile iş birliği yapanları uyarıyoruz

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney bazı İslam ülkelerinin önde gelen isimlerini uyararak, “Siyonist İsrail rejimi ile açık ve gizli iş birliğine giren devlet yöneticilerini, bunun doğuracağı vahim sonuçları nedeniyle uyarıyoruz" dedi.

Haber 29-07-20 23:11

Hamaney: İsrail virüsünün kökünü kazıyacağız

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Dünya Kudüs Günü kapsamında yaptığı açıklamada, "Siyonist İsrail virüsünün kökünü kazıyacağız" dedi.

Haber 22-05-20 13:40

Adana'da şaşırtan maske inadı: Bu virüs bir siyonist oyunu; bu milleti boş şeylerle uğraştırmayın

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle Adana'da denetleme yapan polise direnen bir vatandaş, "Devletin kullanmış olduğu tedbirlere uyarız ama bu virüsün bir siyonist oyunu olduğuna inanıyorum ben. Bunlar boş şeyler. Bu milleti böyle şeylerle uğraştırmayın" dedi.

Haber 08-04-20 13:52

AGD Kayseri Şube Başkanı Coşkun: Yapmamız gereken İslam Birliği bir an evvel kurmaktır

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Baki Coşkun, "Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz: ABD’nin ipi ile kuyuya inilmez ve siyonist İsrail ancak güçten anlar.

Yurthaber 31-01-20 15:11

AGD Kayseri Şube Başkanı Coşkun: Yapmamız gereken İslam Birliği bir an evvel kurmaktır

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Baki Coşkun, "Biz her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz: ABD’nin ipi ile kuyuya inilmez ve siyonist İsrail ancak güçten anlar.

Yurthaber 31-01-20 15:11

Başkan İsmail Tosun: Filistin’i yok etme planı asla kabul edilemez

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, Amerikan ve Siyonist İsrail Emperyalizminin Filistinli Müslümanlara sözde Yüzyılın Barış Planı adı altında Filistin’i yok etme planının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.Bu filmin bir önceki vizyonunda Arap coğrafyasına Demokrasinin getirilmesi masalıyla başlatılan Arap Baharı kandırmacasını sonucunu Suriye, Mısır, Irak ve Libya’da gördüklerini söyleyen MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Tosun; “Şimdi de aynı oyunu Siyonist İsrail Emperyalizmini Filistin’de, Kudüs’te başlatıyorlar.

Yurthaber 31-01-20 11:31

Kırşehir Memur-Sen Başkanı Fatih Mehmet Yavuz: ABD Başkanı anlaşma değil makyajlı savaş çağrısı yapıyor

Kırşehir, Memur-Sen Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, ABD Başkanı Donald Trump’un açıkladığı ve "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği antlaşmanın kirli bir işbirliği olduğunu söyledi.Yavuz, açıklamada, "Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylemin meşrulaştırılması, daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist İsrail’in yine kör bir inançla ABD tarafından desteklenmesi, terörün meşrulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir"dedi.ABD Başkanının antlaşma değil antlaşma makyajlı savaş çağrısı yaptığını belirten Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü;"Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır.

Yurthaber 30-01-20 11:51

Arslan: “Trump’ın sözde barış planını şiddetle reddediyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından ortak basın toplantısı ile açıklanan “Yüzyılın Anlaşması” adlı tek taraflı plan ile ilgili tepkisini, sözde plan açıklanır açıklanmaz, HAK-İŞ Konfederasyonu Twitter hesabından dile getirdi.Arslan HAK-İŞ Konfederasyonu Twitter hesabından, “#FreePalestine hashtag’ı ile “Trump, ortağı siyonistler ve Ortadoğu’daki taşeronları nasıl bir plan yaparsa yapsınlar Filistin halkı bu ihanete asla izin vermeyecek, siyonist emperyalistlere teslim olmayacaklardır.

Haber 29-01-20 16:29

Mescid-i Aksa İmamı Sabri: Yüzyılın Anlaşması, siyonist lobi kumaşından yapılmış Amerikan elbisesidir

Mescid-i Aksa İmamı Sabri: "Yüzyılın Anlaşması, siyonist lobi kumaşından yapılmış Amerikan elbisesidir"

Haber 27-01-20 23:10

Kudüs Müftüsü’nün tutuklanması Amasya’da protesto edildi

Amasya’da Sultan Bayezid Camisi’nde sabah namazı sonrası, İsrail’in Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri’yi tutuklayarak Mescid’i Aksa’ya bir sene girişini yasaklaması protesto edildi.Sabah namazı çıkışı gazetecilere bir açıklama yapan Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖKBİR) Platformu adına Amasya İmam Hatipliler (AHİMDER) Başkanı İbrahim Aslan, “ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşımasından bu yana Siyonist İsrail Mescid-i Aksa ve Kudüs halkı üzerindeki hukuksuz hareketlerini artırarak devam ettiriyor.

Yurthaber 24-01-20 11:20

Ürdünlü aşiret lideri Talal el-Madi'den Türkiye ile ittifak çağrısı

"Çıkarımız Fars projesi ile birlikte olmak mı? Ben kesinlikle ama kesinlikle 'hayır' derim. Peki çıkarımız siyonist projenin ve ABD projesinin yanında olmak mı? Elbette hayır. Bunda bizim herhangi bir çıkarımız olamaz. Bunların dostlarına ve müttefiklerine karşı hiçbir vefası yoktur" -"Geriye, bölge ile ilgili vizyonu olan ve bize yakın tek ülke Türkiye kalıyor. Bundan dolayı Türkiye ile ittifak halinde olmalıyız"

Haber 19-12-19 13:51

Siyonist Haham ve beraberindeki fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Siyonist Haham ve beraberindeki fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Haber 03-12-19 15:57

ANALİZ - ABD’den Orta Doğu barış sürecine yeni darbe

ABD’nin Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşimlerini bir uluslararası hukuk ihlali olarak görmeyeceğini ilanı hem ahlaksız ve hukuksuz bir karar hem de sadece Filistinlileri değil tüm dünyayı hedef alan bir komplodan başka bir şey değil - ABD ve İsrail uluslararası hukuk normlarını ayaklar altına alırken hukuk ve adaletin yerine orman kanunlarını tatbik etmeye çalışıyorlar - ABD’nin bu kararı, aynı zamanda Arap dünyasındaki yönetimleri de zor durumda bıraktı. Trump yönetiminin bu meşum kararı sonrasında, baskıcı ve Batı işbirlikçisi Arap rejimlerine karşı kendi halklarının öfkesi artacaktır - ABD'nin bu aymazlığı, Siyonist devleti ırkçı ve yayılmacı emelleri hususunda daha fazla cesaretlendirecektir. Bu noktadan sonra İsrail’e topyekûn yaptırım uygulamak bir zorunluk haline gelmiştir

Haber 26-11-19 12:45

Hamas'tan, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait araçlara saldırmasına tepki

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum: - "Filistinlilere ait araçlara saldırılması siyonist toplumun aşırılığını yansıtıyor"

Haber 22-11-19 19:32

TÜGVA Karaman İl Temsilciği, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları kınadı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karaman İl Temsilciği, sivil toplum kuruşları ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu saldırıları kınadı.Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Siyonist terör çetesi İsrail’in son günlerde Gazze’ye yönelik saldırılarının arttığını belirten TÜGVA Karaman İl Temsilcisi Hasan Aktaş, "Gazze’ye yönelik artan hain saldırılarına yüreklerimizi derinden sarsan kayıpların haberini almış bulunmaktayız.

Yurthaber 19-11-19 16:31

Hamas: AB'nin, Gazze saldırılarındaki tavrı tarafgir

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim: - "AB, bir kez daha bize, konu Filistinlilerle alakalı olduğunda, Siyonist lobisinin Brüksel'deki siyasi arenaya hakimiyetini yansıtan ve zayıf bir tavır alacağını gösterdi"

Haber 14-11-19 05:38

Hamas’tan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Hamas, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, "Türkiye’nin sınırlarını koruma, kendini savunma ve bölgede ulusal güvenliğini tehdit eden ’Mossad Siyonist kaynaklarını’ bertaraf etme hakkını anlıyoruz" açıklamasını yaptı.Hamas, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber 14-10-19 23:36

Tunus cumhurbaşkanı adayları televizyonda münazara yaptı

Kays Said: - "Bizim Yahudilerle ilişkilerimiz olur ancak İsraillilerle kesinlikle ilişkimiz olmaz. Onların Tunus'a girişine karşıyım. Tunus Filistin halkını süründüren gaspçı oluşumla (İsrail) savaş halindedir" - Nebil el-Karvi: - "Tunus'un Filistin yönetimi konusunda tavrı tek olacaktır. İsrail'le normalleşmeyi ve siyonist oluşumla ilişkiye geçmeyi suç sayan kanunun yanındayım"

Haber 12-10-19 06:42

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri:

"Siyonist İsrail, Müslümanlar arasındaki bağı koparmak için Kudüs'ü mahalle mahalle ayırıyor. Kudüs ve çevresinde 200'ün üzerinde mahalle duvarlarla adeta kamplara dönüştürülmüş durumda. Ciddi bir abluka söz konusu"

Haber 07-10-19 13:36

İslami Cihad, kuruluşunun 39. yıl dönümünü kutladı

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale: - "Filistin'deki direniş, Filistin toprakları üzerindeki haklarımızı geri kazanmamızın tek yolu ve Siyonist düşmana yönelik cihadımızın önemli bir parçası"

Haber 05-10-19 20:38

Hamas'tan Katar'a İsrailli sporcular tepkisi

Gazze'deki Hamas Sözcüsü Hazım Kasım: "Kardeş ülke Katar'da, 17. Dünya Atletizm Şampiyonası kapsamında Siyonist bir heyetin misafir edilmesi üzüntü verici"

Haber 30-09-19 15:03

İslam devletleri parçalanmışlığa artık son vermeli

Eski Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Adnan Mansur: - "İslam devletleri parçalanmışlığa artık son vermeli. Egemen güçlerin bize musallat olmasına fırsat vermemeliyiz" - İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi Direktörü Filistinli akademisyen Prof. Dr. Sami Al Aryan: - "Filistin'de iki devletli bir çözüm yoktur, bu fiyaskodur. Bizim tek amacımız, işgalci siyonist unsurların Filistin'i terk etmesi olmalıdır" - Yurt Dışı Filistin Konferansının Genel Sekreteri Münir Şefik: - "Müslümanlar, siyonist varlığın yenilmez güç olduğu tahayyülünü artık aklından çıkarmalı" - UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci: - "Müslümanlar devletler bazında D-8'lerin ihyası, işlevsel hale gelmesi, Türkiye'de, Suriye'de, Irak'ta ve muhtelif yerlerde ümmetin yaşadığı sıkıntıların son bulması anlamına gelir"

Haber 14-09-19 18:33

ANALİZ - Jeopolitik ve demografik dinamikler arasında şekillenen Tlaib ve Omar olayı

Trump’ın Yahudi siyasetine hem İsrail hem de diaspora düzeyinde müdahil olması, İsrail iç siyasetini ABD siyasi kültürüne söylem ve taktik bazında hiç olmadığı kadar bağımlılaştırdı - Bu müdahalenin kaçınılmaz sonucu olarak İsrail ve diaspora arasındaki siyasi gerginlik ise Siyonist ideolojinin tutamayacağı kadar gerginleşiyor - ABD toplumundaki dönüşmekte olan demografinin etkisiyle Demokrat Parti’de yükselen yeni nesil sol siyaset için İsrail önemli bir belirleyen olarak öne çıkıyor

Haber 27-08-19 14:18

DHA DIŞ - İranlı General: Bu çılgın saldırılar Siyonist rejimin son çırpınışları

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, sosyal medya hesabından, İsrail'in Suriye ile Lübnan’a yönelik yaptığı hava saldırısına tepki gösterdi.

Haber 26-08-19 10:21

İranlı General: Bu çılgın saldırılar Siyonist rejimin son çırpınışları

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, sosyal medya hesabından, İsrail'in Suriye ile Lübnan’a yönelik yaptığı hava saldırısına tepki gösterdi.

Haber 26-08-19 10:21

İsrailli tarihçilerden Türkiye'yi karalama çalışması

Siyonist tarihçi Benny Morris ve İsrailli tarihçi Dror Ze'evi tarafından kaleme alınan yeni kitapta Türkiye aleyhinde propaganda yapıldı - Yazarlar, "Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Arşivinin (ATASE) araştırmacılara kapalı olduğunu" ileri sürerken, araştırmacılara açık olan ATASE'ye bugüne kadar bir başvuruda bulunulmadı - 1915 olaylarıyla ilgili "Ermeni" iddialarını yazarlar, Ermeni ve Ermeni yanlısı kişileri kaynak alarak yeniden ifade etti - "Sözde soykırım" iddialarının dile getirildiği kitapta, Osmanlı Meclisi Mebusan ve TBMM görüşme zabıtlarına, Türk siyasi ve askeri liderlerin anılarına, Osmanlı ve Türk basını kaynaklarına yer verilmedi

Haber 23-08-19 11:19

Kuveyt Meclis Başkanı'ndan İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim: - "Siyonist işgal güçlerinin mübarek Kurban Bayramı'nın sabahında Mescid-i Aksa'nın avlusunda yaptığı vahşi saldırılar, işgalci yapının sadece baskı ve güç dilinden anladığını gösteriyor"

Haber 12-08-19 23:40

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden bazı ülkelere siyonist projeye hizmet etme suçlaması

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden bazı ülkelere siyonist projeye hizmet etme suçlaması

Haber 12-08-19 01:08

Gazze'deki gösterilerde ayağını kaybeden Filistinli gencin hac sevinci

Gazze Şeridi'nde geçen yıl başlayan barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ayağını kaybeden Filistinli Ahmed Muaviye en-Naci, hac ibadeti için kutsal topraklara gelmenin sevincini yaşıyor - Ahmed Muaviye en-Naci: "Bizler gösterilere Allah için çıktık, siyonist düşman ve ABD'nin dayattığı politikaları reddettiğimize dair seslerimizi dünyaya duyurmak için çıktık" "Ayağımı almış olabilirler ama irademizin ve hayallerimizin önüne geçemeyecekler. Allah'a şükürler olsun iş hayatıma devam ettiğim gibi Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine de katılmayı sürdürüyorum" "Buraya gelir gelmez Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında yanımda şehit düşen kardeşlerim yerine vefa borcu olarak birer umre ve ayrıca Filistin için toprağa düşen diğer şehitler adına bir umre yapmayı kendime görev bildim" "Yaptığım tüm umreler sırasında siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa'nın bir an önce özgürlüğüne kavuşması için dua ettim"

Haber 05-08-19 12:19

Hamas'tan İran ziyareti için tarihi ve stratejik değerlendirmesi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri: - "İran ile ilişkimiz, siyonist projeyi reddeden halklar, hükümetler ve partilerle yakın olan ittifakımızın bir parçasıdır. İran ile ilişkimiz hiçbir Arap veya Müslüman'a yönelik değil, işgale karşı çabaların birleştirilmesi kapsamındadır"

Haber 26-07-19 01:35

Hizbullah İsrail ile normalleşmeyi kınadı

Lübnan Hizbullahı, Körfez'deki bazı Arap ülkelerini, "İsrail ile normalleşme"ye doğru koşar adımlarla yol almak ve "siyonist İsrail'in" sevgisini kazanmak için her fırsatı değerlendirmekle suçladı

Haber 23-07-19 01:46

Hamas lideri İsmail Heniyye, Türk medyasına konuştu

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye: - "Başkenti Kudüs olan Filistin devleti tanınmadığı sürece hiçbir anlaşmayı tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Biz Hamas olarak 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelenen şeyi tanımayacağımızı ilan ediyoruz" - "Bizim merkezimiz Kudüs'tür. Orada Hristiyan ve İslam mukaddesatını koruyacağız. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. ABD'nin büyükelçiliğini oraya taşımasını kabul etmiyoruz" - "67 sınırları üzerinde bir Filistin devletinin kurulmasını kabul edebiliriz ama geri kalan Filistin toprakları üzerinde kurulmuş siyonist devleti tanımamaya devam edeceğiz" - "Şam'dan çıkmamız doğru bir karardı, oraya dönmemiz de doğru bir karar olacaktır. Kararları şura ile alıyoruz. Bütün isteğimiz Suriye'nin istikrarına ve Filistin davasına yönelik tarihi rolüne kavuşması. Yermuk kampındaki Filistinlilerin de hedef alınmamasını istiyoruz"

Haber 20-07-19 16:19

Amerikalı Yahudi gençlere İsrail işgalini anlatan gezi

New York Times gazetesi, Amerika merkezli liberal Yahudi lobi grubu J Street'in, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal ve politikalarını anlatmak için Amerikalı Yahudi gençlere yönelik bir gezi düzenlediğini yazdı - Gezinin, İsrail ile bağlarını güçlendirmek için Amerikalı Yahudi gençlere yönelik ülkeye her yıl onlarca bedava tatil ve gezi programı gerçekleştiren "Birthright İsrail" adlı kuruluşa alternatif olarak yapıldığına dikkat çekildi - Geziye katılanlardan Shira Wolkenfeld: - "Bütün bunlardan (işgallerden) haberi olmayan Amerikalı Yahudi bir nesil yetiştiriliyor. Bu çok yanlış ve siyasi" - Jesse Steshenko: - "Buraya ateşli bir siyonist olarak geldim ancak buraya gelince, iki devletli çözümden ve siyonizmin takip etmeye değer bir şey olup olmadığından şüphelenmeye başladım"

Haber 10-07-19 22:00

ANALİZ - Etiyopya Yahudileri İsrail için ciddi bir iç sorun

Aşkenaz Yahudileri ve Sefarad Yahudilerinden sonra, söz konusu Beyt-i İsrail ya da diğer ismiyle Falaşalar, bugünkü İsrail’in ana etnik kimliklerinden biri - İsrail’de hakim olan görüş, Beyt-i İsrail’in, Hz. Yakub’un oğlu Dan’ın soyundan gelen, 10 kayıp İsrail kabilesinden biri ve büyüklük bakımından ikincisi olduğu zannına dayanıyor - Ana dili Amharice olan, muhtevası bir ölçüde farklı kutsal metinlerini Ge’ez denen yerel bir dilde okuyan, diyet uygulamalarında diğer Yahudilerden farklılaşan, ibadetlerini “mescit” adını verdikleri sinagoglarda yapan bu toplumu kabullenmek hiç kolay olmadı. Siyonist olmayan çevrelerde, Beyt-i İsrail’in Yahudiliği konusu çoğu defa şüpheyle karşılandı - Kameralar Tekah cinayetini protesto eden Beyt-i İsrail gençlerini tekbir getirip “özgür Filistin” sloganı atarlarken çekiyor ve bu görüntüler sosyal medyada günlerdir dönüyor. Bu hal bile tek başına bu konunun İsrail açısından ne kadar kırılgan bir mahiyet arz ettiğini gözler önüne seriyor

Haber 08-07-19 12:21

İsrail bölgede yeni bir Sykes-Picot Anlaşması arayışında

Eski Bahreyn Eğitim ve Öğretim Bakanı Muhammed Fahru: - "Siyonist oluşum (İsrail) başta olmak üzere dış ve iç unsurlar, Filistin topraklarını işgal etmeye devam edilmesi yönünde gerçek bir girişim ortaya koyuyor. İsrail, bölünmüşü parçalamak ve istisnasız tüm Arap bölgesinde yeni bir Sykes-Picot bulmak için çalışıyor"

Haber 03-07-19 00:31

Gazze'de Bahreyn Çalıştayı'na karşı ulusal konferans

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye: "Bahreyn Çalıştayı İsrail'e işgali genişletme, tüm Batı Şeria'yı kontrol altına alma, Arap ülkeleriyle normalleşme kapısını açarak bölgeye entegre olması için yeşil ışık yakıyor" - İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale: "Siyonist Manama çalıştayına karşı bütün Filistinlilerin katılacağı bir çalıştay düzenleme çağrısı yapıyoruz" - Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Fayiz Ebu İyta: "Halkımız Filistin davasına yönelik tüm komplolarla mücadelede birlik içindedir"

Haber 25-06-19 22:36

ANALİZ - İsrail’de siyasi kültürün ve istikrarın testi olarak erken seçimler

İsrail'de son seçimlerin akabinde gerçekleşen koalisyon görüşmeleri, siyasetin işleyişine dönük bir süreç olmaktan ziyade, İsrail toplumunda her geçen gün kurumsallaşan toplumsal, siyasi ve dini ayrışmaların siyasi müzakerelerin esas belirleyicisi olduğu gerçeğini ortaya koydu - Ülke siyasetindeki ihtilaf hatlarını Siyonist ve anti-Siyonist ayrışması, dindar ve seküler ayrışması, serbest piyasa yanlıları ve sosyalist dünya görüşüne sahipler arasındaki ayrışma ve son olarak etno-milliyetçiler ve inşacılar arasındaki ayrım hatları olarak belirlemek mümkün - Başbakan Netanyahu'nun hükümet kuramamasındaki temel problem, toplumsal sektörler arasındaki ayrışmanın siyasal süreçlerle çözüme kavuşturulamamasında yatıyor

Haber 17-06-19 14:13

İran Savunma Bakanı: “Biz Amerikan ve Siyonist cepheyi yeneceğiz”

İran Savuna Bakanı Amir Hatemi, ülkesinin ABD-İsrail koalisyonunu yeneceğini söyleyerek, "Biz Amerikan ve Siyonist cepheyi yeneceğiz” dedi.İran Haber Ajansı, İran Savunma Bakanı Amir Hatemi’nin, "İran’a herhangi bir tehdide karşı en yüksek seviyede hazırız.

Haber 15-05-19 16:29