Skripal Haberleri

Salisbury'deki Noviçok saldırısı: İngiltere'de suçlanan Rus vatandaşlarının sayısı üçe çıktı

İngiltere'nin Salisbury kentinde, 2018'de bir kişinin ölümü ve üç kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan suikast girişimiyle ilgili olarak İngiliz savcılar, üçüncü bir Rus vatandaşını resmen saldırıda rol oynamakla suçlamaya karar verdi. Noviçok adlı sinir gazıyla, eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın hedef alındığı saldırıyla ilgili olarak suçlanan son kişi, Denis Sergeev.

Haber 2021-09-21 14:37:35

Noviçok sinir gazı: Rus muhalif Aleksey Navalni'yi 'zehirlediği' belirtilen kimyasal madde nedir?

Almanya hükümeti, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin Noviçok adlı kimyasal madde ile zehirlendiğini açıkladı. İki yıl önce eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya 4 Mart'ta düzenlenen saldırıda da Noviçok sinir gazının kullanıldığı tespit edimişti. Uzmanlar, Noviçok gazının, diğer tüm sinir gazlarından daha tehlikeli ve güçlü olduğunu söylüyor.

Haber 2020-09-03 02:17:44

ABD'den Rusya'ya yeni Skripal yaptırımları

ABD, INF anlaşmasından çekilmesininn ardından Rusya'ya yeni yaptırım kararı aldı.

Haber 2019-08-03 14:25:10

ABD'den Rusya'ya Skripal yaptırımları

ABD, İngiltere'de geçen yıl çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinden sorumlu tutulan Rusya'ya yeni yaptırımlar getirdi.

Haber 2019-08-02 23:49:28

ABD'den Rusya'ya Skripal yaptırımları

ABD, İngiltere'de geçen yıl çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesinden sorumlu tutulan Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı

Haber 02-08-19 22:36

Rusya'dan ABD'ye provokasyon suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "ABD, Sergey Skripal ve kızına yönelik zehirlenme tiyatrosunu bahane ederek, Rusya ile ilişkileri kötüleştirmeye çalışıyor"

Haber 02-08-19 22:00

İngiltere’den Russia Today’e 200 bin sterlin para cezası

İngiltere, Rus haber kanalı Russia Today’i Skripal ve Suriye üzerinden yayın kurallarını çiğnemesi nedeniyle 200 bin sterlin para cezasına çarptırdı.İngiliz Medya Düzenleyicisi Ofcom, Rus haber kanalı Russia Today’i eski casus Sergei Skripal’in zehirlenmesi, Ukrayna’nın politikaları ve Suriye’deki çatışmanın kapsamı dahilinde tarafsız yayıncılık kurallarını ihlal ettiği için 200 bin sterlin para cezasına çarptırdı.İngiliz Dış İstihbarat Servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında Rusya’da mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere’ye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart’ta Salisbury şehrinde bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

Haber 26-07-19 15:43

May'den Putin'le görüşme öncesi sert mesaj

İngiltere Başbakanı Theresa May: - "(Skripal saldırısının failleri) Bu iki kişi için Avrupa tutuklama emri çıkarıldı ve Rusya’nın dışına adım atmaları halinde adalet önüne çıkarılmaları için her türlü gayreti göstereceğiz" - "Rusya dünya çapında istikrarı bozucu davranışlarına bir son vermeli. Buna dezenformasyon ve siber saldırılar da dahildir"

Haber 28-06-19 12:44

Rusya 'Skripal' olayında İngiltere'yi suçluyor

Rusya, İngiltere'nin Brexit sürecindeki sorunlarını, Sergey Skripal'in zehirlenmesi olayıyla örtmeye çalıştığını iddia etti

Haber 04-03-19 19:02

Reuters: Skripal saldırısında üçüncü şüpheli de Rus istihbaratından

Reuters'in haberine göre İngiltere'de zehirlenen eski Rus ajan Skripal'a yönelik saldırıyı soruşturan yetkililer, olaya karışan üçüncü bir Rus istihbarat görevlisi olduğu iddiasını doğruladı.

Haber 15-02-19 15:50

AB'den dört Rus'a Skripal yaptırımı

Eski Rus ajanı Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesiyle ilgili Avrupa Birliği Rusya'da dört isme yaptırım uygulama kararı aldı.

Haber 21-01-19 19:23

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

Washington yönetimi, dünya genelinde siyasi seçimlere müdahale ettikleri ve Dünya Anti-Doping Ajansına siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle çoğu Rus Askeri İstihbarat Servisi çalışanı 14 kişiye ve 3 kuruma yaptırım uygulayacağını bildirdi - İngiltere'de öldürülen eski KGB ajanı Sergei Skripal ile kızına suikast girişiminde bulunan iki GRU yetkilisi daha ABD'nin yaptırım listesine alındı

Haber 20-12-18 00:49

Dünyada 2018 böyle geçti (1)

Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde TSK ve ÖSO, şubat ve mart aylarında Afrin çevresindeki çok sayıda köyü teröristlerden arındırdı, 18 Mart'ta da Afrin ilçe merkezini direnişle karşılaşmadan ele geçirdi - İran'da ocak ayında başkent Tahran'ın yanı sıra Kermanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak ve Hurrem Abad gibi birçok kente yayılan gösterilerde 20'den fazla kişi hayatını kaybetti, binden fazla gösterici gözaltına alındı - ABD ile Rusya'nın 2010 yılında takas ettiği casuslardan Sergey Skripal ve kızı Yulia, Londra'da bir alışveriş merkezinde bilinçlerini yitirmiş halde bulundu - ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ı görevden aldı - Trump yönetimi, Çin'den ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirilmesi kararı aldı

Haber 17-12-18 10:52

Kremlin'den Skripal açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: - "Salisbury'de neler olduğuna dair elimizde bir veri yok. Ne tür bir madde kullanıldı, bilgimiz yok. Ne kadar madde kullanıldı, bilgimiz yok"

Haber 23-11-18 15:43

ABD Yaptırım Listesindeki Rus Askeri İstihbaratı Lideri Öldü

Batılı ülkeler tarafından, 2016 yılında İngiltere’de Rus ajan Sergei Skripal ve kızının zehirlenmesinden sorumlu tutulan Rus askeri istihbarat birimi başkanı Igor Korobov hayatını kaybetti

Haber 22-11-18 12:17

ABD'den Sergey Skripal hamlesi! Rusya'ya bir dizi yaptırım yolda

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Sergey Skripal olayı nedeniyle Rusya'ya yönelik yeni bir dizi yaptırım uygulama niyetinde olduğunu açıkladı.

Haber 06-11-18 23:32

Gizli servislerin açık operasyonları: Amatörlük mü strateji mi?

Skripal ve Kaşıkçı olaylarının ortaya koyduğu gibi son zamanlarda yaşananlar istihbarat servislerinin operasyonlarının giderek daha görünür hale geldiğine işaret ediyor.

Haber 19-10-18 12:40

Rus büyükelçiden Bellingcat İngiliz derin devletinin aracı iddiası

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko: - "Bellingcat bir basın organı değil, İngiliz derin devletinin belli bazı şeyleri sızdırmak için kullandığı bir araç" - "(Skripal olayı) 4 Mart’tan beri onları kimse görmüş değil. Skripal hayatta mı? Skripal nerede? Kızı nerede? Hiçbir bilgi yok" - "Rusya ile İngiltere arasındaki ilişkiler çok düşük düzeyde. İkili üst düzey ilişkiler donmuş durumda. Bunun nedeni mevcut muhafazakar hükümetin başlattığı ve İngiliz medyasının desteklediği Rusya karşıtı kampanyadır"

Haber 12-10-18 20:29

Skripal olayında ikinci şüphelinin de gerçek kimliğinin belirlendiği iddiası

Çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesi olayındaki ikinci şüphelinin gerçek adının Aleksandr Yevgenyeviç Mişkin olduğu iddia edildi

Haber 08-10-18 23:35

ABD ve Rusya arasında tansiyon gittikçe artıyor! 7 Rus ajanına şok suçlama

ABD Adalet Bakanlığı, 7 Rus istihbarat elemanını, "ABD ve müttefiklerine karşı kötü niyetli siber saldırılar yürütmekle" suçladı. Suçlama yapılan Rus ajanlarının tümünün, Rus askeri istihbarat sevisi GRU mensubu olduğu ifade edildi. İngiltere'de öldürülen eski KGB ajanı Sergei Skripal ve kızının suikast girişiminde kullanılan zehri test eden bir İsviçre laboratuvarının da Rus ajanlar tarafından hedef alındığı belirtildi.

Haber 04-10-18 21:22

Zaharova: Londra uzun zaman önce Skripal olayında hukuki prosedürleri bıraktı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil, hiçbir hukuki nedenin ve açıklamaların Londra’nın tavrını etkileyemeyeceğini, İngiltere hükümetinin 6 ay önce hukuki prosedürlerin kullanılmasını bıraktığını bildirdi.

Haber 04-10-18 17:52

Putin: Skripal şerefsiz ve vatan haininin teki

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere'de geçen Mart ayında kızıyla birlikte zehirlenen eski çifte ajan Sergey Skripal için "şerefsiz" ve "vatan haini" dedi.

Haber 03-10-18 22:21

Putin'den Skripal'e alçak ve hain suçlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: - "(Sergey Skripal) Kendisi anavatanına ihanet eden bir ajan ve alçak. Bu konuda hakkındaki spekülasyonlar ne kadar erken biterse o kadar iyi" - "ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının yüksek olduğunu düşünüyor. Kendisi kısmen de haklı. Ancak petrol fiyatlarının neden yüksek olduğunu görmek istiyorsa aynaya bakmalı"

Haber 03-10-18 16:35

Putin'i çıldırtacak fotoğraflar! İngiliz basını yayınladı, deprem etkisi yarattı

İngiliz basını, Skripal zehirlenmesi ile ilgili olay yaratacak fotoğraflara yer verdi.

Haber 27-09-18 10:48

Skripal olayında şüphelilerden birinin gerçek kimliğinin belirlendiği iddiası

Çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia'yı zehirlediği düşünülen Rusya vatandaşlarından birinin Rus askeri istihbarat servisinde albay olarak görev yaptığı öne sürüldü - Adı daha önce Ruslan Borişov olarak açıklanan şüphelinin gerçek adının Anatoliy Vladimirovich Chepiga olduğu iddia edildi

Haber 26-09-18 22:51

Zehirleme Olayının Şüphelileri Rusya’da Televizyona Çıktı 

İngiltere’nin eski Rus casus Sergei Skripal ve kızı Yulia’yı zehirlemekle suçladığı iki Rus vatandaşı, Londra’da turist olarak bulunduklarını ve saldırının düzenlendiği Salisbury’ye buradaki katedrali görmek için gittiklerini savundu. İngiltere ise iddiaları “yalan ve hile” olarak değerlendirdi

Haber 13-09-18 20:04

Bu açıklama dünya devlerini daha da gerecek!

İngiltere'nin Salisbury kentinde eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesinden sorumlu tuttuğu ve Rus askeri istihbaratına çalıştıklarını söylerek kimlikleriyle fotoğraflarını servis ettiği iki Rus vatandaşı, "Biz istihbarata çalışmıyoruz, turistiz, tesadüf olmuş" dedi.

Haber 13-09-18 16:05

İngiltere Skripal olayında Rus istihbaratı iddiasında ısrarlı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: - “(Ruslar) Şimdiye kadar olduğu gibi bugün de karartma ve yalanlarla yanıt verdiler”

Haber 13-09-18 16:02

Skripal’i zehirlemekle suçlanan Ruslar ortaya çıktı

Çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia’yı zehirledikleri iddia edilen Ruslan Boşirov ve Aleksandr Petrov, olayın gerçekleştiği sırada Salisbury’de turistik amaçla bulunduklarını savundu

Haber 13-09-18 15:02

Putin: ‘Skripal Şüphelileri Sivil’

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, hükümetinin İngiltere’nin eski Rus casus Sergei Skripal ve kızına Mart ayında sinir gazıyla düzenlenen saldırının arkasında olmakla suçladığı iki kişinin kimliklerini bildiğini söyledi

Haber 12-09-18 19:12

Putin, Skripal davası şüphelilerini basın karşısına çıkmaya çağırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus hükümetinin Skripal davasındaki şüpheli şahısları bildiğini açıkladı.

Haber 12-09-18 16:29

İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada ve ABD, Rusya'ya karşı birleşti

İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada ve ABD, yayımladıkları ortak bildiriyle çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’nın zehirlenmesinden Rus istihbarat servisi GRU’nun ve Rusya devletinin üst kademelerinin sorumlu olduğuna inandıklarını açıkladı.

Haber 06-09-18 21:30

Beş ülkeden ortak Skripal bildirisi

İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada ve ABD, çifte ajan Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayında Rusya askeri istihbarat servisi GRU’nun sorumluluğuyla ilgili ortak bildiri yayımladı - Bildiriden: - "İngiltere’nin, şüphelilerin GRU olarak bilinen Rusya askeri istihbarat servisi subayları olduğu ve operasyonun da hemen hemen kesin bir biçimde devletin üst kademesinde onaylandığı şeklindeki değerlendirmesine tam güvenimiz var"

Haber 06-09-18 18:49

Dört Ülkeden İngiltere’ye ‘Skripal’ Desteği 

İngiltere'nin Salisbury kentinde Rus casus ve kızının zehirlenmesi olayında iki şüphelinin kimliğini açıklaması ve saldırının Rus devletinin onayıyla yapıldığını iddia etmesinin ardından Fransa, Almanya, Kanada ve Amerika ortak bir açıklama yayınladı

Haber 06-09-18 18:45

İngiliz bakan, Skripal olayında Putin'i işaret etti

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace: - "GRU Rusya Savunma Bakanlığına bağlı, o da Putin’e bağlı" - "(Skripal'i zehirlediği öne sürülen) GRU elemanları muvazzaf, bir görevi yerine getiriyorlar. Emekli değiller, serbest de çalışmıyorlar"

Haber 06-09-18 17:09

AB'den ajan Skripal olayı açıklaması

AB Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic: "AB nezdinde kimyasal silahların kullanımı ve yayılması konusunda ek önlemler alınması için çalışmalar devam ediyor"

Haber 06-09-18 14:11

Rusya'dan İngiltere Başbakanı May'e tepki

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Skripal olayının faillerinin Rus istihbarat elemanları olduğu yönündeki suçlamalarını reddetti

Haber 05-09-18 22:15

İngiltere Skripal saldırısı zanlılarının kimliğini açıkladı

İngiltere Rus eski çifte ajan Skripal ve kızını hedef alan saldırının zanlılarının kimliğini açıkladı.

Haber 05-09-18 18:46

May: Eski ajan ve kızına saldıranlar Rus istihbata elemanı

İngiltere Başbakanı Theresa May, eski çifte ajan Sergei Skripal ve kızının maruz kaldığı kimyasal saldırıyı gerçekleştiren iki şüphelinin Rus  askeri istihbarat elemaları olduğunu ileri sürdü.

Haber 05-09-18 17:47

İngiltere: ‘Sinir Gazı Saldırısında Şüpheliler Rus Gizli Servisinden’

İngiltere, eski Rus casus Sergei Skripal ve kızı Yulia’ya yönelik suikast girişimiyle ilgili iki şüphelinin kimliklerini açıkladı

Haber 05-09-18 17:32

İngiltere'den Skripal olayında Rus istihbaratı iddiası

İngiltere Başbakanı Theresa May: - "Hükümetimiz, polisin tespit ettiği 2 kişinin Rusya askeri istihbarat servisi GRU için çalıştığı sonucuna ulaştı"

Haber 05-09-18 15:53

İki dev ülke alarm durumunda! Tansiyon çok yüksek

İngiliz savcılar, Alexander Petrov ile Ruslan Boshirov adlı iki Rus uyruklu vatandaşın geçtiğimiz mart ayında Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal'i zehirlediklerine dair ellerinde yeterli kanıt olduğunu açıkladı.

Haber 05-09-18 15:11

İngiliz polisi Skripal olayında şüphelileri açıkladı

Çifte ajan Sergey Skripal ile kızını zehirlediği öne sürülen 40 yaşlarındaki 2 Rus vatandaşının isimleri açıklandı

Haber 05-09-18 13:46

KSYÖ'den İngiltere'de bir kadının hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama

KSYÖ, Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının zehirlendiği Novichok maddesine maruz kalan bir kadının hayatını kaybetmesi olayında belirlenen kimyasal maddeyi doğruladı

Haber 05-09-18 11:20

KSYÖ: İngiliz çift ve Skripal aynı kimyasalla zehirlendi

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Sturgess-Rowley çiftinin, Rus eski çifte ajan Skripal ve kızına düzenlenen saldırıda kullanılan kimyasal ile zehirlendikleri yönündeki bulguları teyit etti.

Haber 05-09-18 00:26

Rusya’ya Skripal Yaptırımları Pazartesi Devrede

Yeni yaptırımlar Rusya’ya yabancı yardımları, bazı silahların satışını, kredi verilmesini ve güvenlik açısından hassas bazı mal ve teknolojilerin ihracatını yasaklıyor

Haber 25-08-18 20:10

Amerika Rusya'ya yaptırımları ile jandarmalığa soyunuyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Diplomasi Tarihçisi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca: - "Amerika'nın, İran'a yaptırımları başlattığı günün hemen ardından Skripal davasını ve son yaptırımları açıklaması bir tesadüf değil. Amerika'nın gayesi tüm dünyaya ve özellikle Avrupa'ya 'Bakın biz Rusya'nın kimyasal ve biyolojik silahlar kullanmasına sessiz kalmıyoruz, siz İran'ın nükleer silahları elde etmesine hiçbir tavır sergilemiyorsunuz' mesajını vermek" - "Amerika, gerek ekonomik ve siyasi gerekse askeri anlamda Soğuk Savaş Döneminde olduğu gibi kendi kutbunda jandarmalığa soyunmuş durumda olduğunu göstermeye çalışıyor" - “Bu Skripal olayı sonrası zaten Fransa ve Almanya, Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı. Açıkçası bu bir şekilde Rusya'yı kimyasal silah kullanan sorunlu devlet statüsüne oturtmak için yapılmış bir pozisyondur. Gelecekte ne olacağını kimse bilemez ama bir domino etkisi yaratacağını düşünmüyorum. Zaten Rusya'ya yeterince tepki verildi"

Haber 10-08-18 13:53

Tansiyon çok yükseldi! Rusya'dan sert açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının İngiltere'de zehirlenmesi olayıyla bağlantılı olarak Moskova'ya uyguladığı yeni yaptırımları kesinlikle kabul edilemez ve hukuk dışı bulduklarını söyledi.

Haber 09-08-18 13:38

ABD'den Rusya'ya Skripal yaptırımı

Washington, eski çifte ajan Sergey Skripal'in İngiltere'de kızı ile birlikte zehirlenmesinden sorumlu tuttuğu Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı aldı.

Haber 09-08-18 10:41