Sohbet Haberleri

Sohbet nasıl yazılır? Sohbet mi sohpet mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan sözcükleri hem doğru bir şekilde yazmamız hem de doğru bir şekilde okumamız gerekmektedir. Halk dilinde çoğu sözcük yanlış olarak öğrenildiği için hem yazımında hem de söyleniş biçimlerinde hatalara rastlanılmaktadır. Bu durum kelimelerin manasının bozulmasına da neden olmaktadır. Dilimizde yaygın olarak kullanılan ve yazımında da çok sık yanlışlık yapılan sözcüklerden biri sohbet kelimesidir. Peki, sohbet nasıl yazılır, TDK’ye doğru yazılışı nedir?

Egitim 31-07-2023 16:06

Düzyazı nasıl yazılır, düzyazının özellikleri nelerdir? Düzyazı yazarken nelere dikkat edilmelidir, önemli düzyazı örnekleri hangileri?

Bir kişinin duygu, düşünce ya da olayları anlatması için düzyazı yazması mümkündür. Ancak bu doğrultuda düzyazı kapsamına dâhil olan eserlerin türleri, özellikleri ve örnekleri incelenmelidir. Bu anlatım biçiminin detayları keşfedildiği takdirde düzyazının ne olduğu tam anlamıyla öğrenilebilir. Daha sonra düzyazı yazmak isteyen kişiler, temel kuralları dikkate alarak hikaye ya da makale gibi farklı türleri temsil eden eserler oluşturabilir. Peki, düzyazı nasıl yazılmalıdır?

Egitim 18-05-2023 16:29

Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'dan bir skandal daha! Çocuklarla cinsel içerikli sohbetlerinin ses kayıtları ortaya çıktı 'Mutfakta çıplak dolaşıyorum'

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakmasıyla tepki çeken ve gündemden düşmeyen Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın sosyal medyada çocuklarla yaptığı cinsel içerikli sohbetlerin ses kayıtları ortaya çıktı. Paludan, bir sohbetinde çocuklara mutfakta "çıplak" şekilde dolaştığını söylüyor. İşte detaylar...

Haber 03-02-2023 17:56

Sohbet

Sohbet Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sohbet Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.