Solist Haberleri

Platonik aşık dehşeti: Kızının gözü önünde solisti katletmişti! Cezası belli oldu

Bursa'da İzzet Akdeniz (47), platonik aşık olduğu solist Nurcan İnan'ı (41) kızının gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Karar duruşmasında son sözü sorulan Akdeniz, "Rahmetlinin ailesinden çok özür dilerim. Başsağlığı diliyorum. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdığı sanığa takdiri indirim uygulayarak, cezayı müebbet hapse çevirdi. İşte detaylar...

Haber 2024-02-18 11:59:24

Gündüz kasap akşam solist

Kilis'te çırak olarak başladığı kasaplığı 35 yıldır sürdüren Mustafa Dobuoğlu, akşamları da düğün salonlarında şarkı türkü söyleyerek vatandaşları eğlendiriyor.

Yurthaber 2023-08-22 11:16:34

Aşık olduğu solisti öldürmüştü! Kendini böyle savundu: 'Başka erkeklerle görünce...'

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde İzzet Akdeniz (46), platonik aşık olduğu solist Nurcan İnan'ı (41) kızının gözü önünde öldürdü. Polisteki ifadesinde, İnan'a platonik aşık olduğunu söyleyen Akdeniz, "Çalıştığı mekanda kendisini başka erkekler ile görünce kıskançlık yaşadım. O yüzden kendisini vurdum. Kıskançlık yüzünden yaptım" dedi. Akdeniz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İşte detaylar...

Haber 2023-04-30 13:30:27

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Yapılandırmada detaylar, Türkiye'nin 'İsveç-Finlandiya' kararı, EYT için tarih...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Yapılandırma paketinin ayrıntıları, Türkiye'nin 'İsveç-Finlandiya' kararı, memur emeklilerinin zam farklarının yatırılacağı tarih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den 'EYT' açıklaması, Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler, Bursa'da solist Nurcan İnan cinayeti...

Haber 2023-01-24 16:34:12

'Platonik aşık' dehşeti! Nurcan İnan'ı sokak ortasında kızının gözleri önünde katletti

Bursa'da bir kişi, eğlence mekanında tanıştığı solist Nurcan İnan'ı “Gel bir konuşalım” diye yanına çağırıp, kızının gözü önünde tabancayla başından vurdu. Ağır yaralanan kadının kızı annesinin başında gözyaşlarına boğulurken, olay yerinden araçla kaçan şüpheli kısa sürede yakalandı. Hastaneye kaldırılan İnan hayatını kaybetti. Yakalanan saldırgan İnan'a platonik aşık olduğunu belirterek "Kıskançlık yüzünden yaptım" dedi.

Haber 24-01-23 14:56

Solist sevgilisine dehşeti yaşatmıştı: Bir daha sahneye çıkamayacak şekilde vuracağım! Korkunç olayda yeni gelişme

Ankara'da gece kulübünde çıkan 32 yaşındaki solist Ebru Sultan Bozdağ dehşeti yaşamıştı. Bozdağ'ın sevgilisi Hasan Karabudak, genç kadını müşterilerden kıskanınca "Seni bir daha şarkı söyleyemeyecek, bir daha sahneye çıkamayacak şekilde vuracağım" diyerek yüzünden vurmuştu. Bozdağ yüzünden ağır yaralanırken tutuklanan sevgili hakkında istenen ceza belli oldu.

Haber 26-11-22 11:24

Genç keman sanatçısı uluslararası yarışmada Grand Prix'e layık görüldü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İslam ülkeleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Klasik Müzik Sanatçıları Yarışmasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencisi Hüseyin Turna Grand Prix'in sahibi oldu - Turna: - "Solist olmak istiyorum. Zor hedefler ama kendime güveniyorum"

Yurthaber 12-10-22 11:02

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 13 yıl aranın ardından Diyarbakır'da sahne aldı

Şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde, keman sanatçısı Cihat Aşkın'ın solist olarak yer aldığı konser büyük ilgi gördü

Yurthaber 09-10-22 22:54

Katledilen solist Onur Şener’in ailesinden yürek yakan sözler! “Torunum onsuz ne yapacak şimdi”

Solistlik yaptığı eğlence mekanında istenen istek şarkıyı söylemediği için canice öldürülen müzisyen Onur Şener’in acılı ailesi açıklamalarda bulundu. Anne Leyla Pınar Şener, "Torunum onsuz ne yapacak şimdi" diyerek suçlarının en ağır cezayla yargılanmasını istedi. Baba Erhan Şener ise "Bütün canavarlar cezalarını çeksin. Benim oğluma kıyanlar en büyük cezayı alsın. Hiç kimseyle husumeti yoktu oğlumun" ifadelerini kullanıp davanın sonuna kadar takipçileri olacaklarını belirtti.

Haber 04-10-22 14:59

Gündüz sanayide kaportacı akşam sahnede solist

Kilis'te çırak olarak başladığı kaportacılık mesleğini 32 senedir sürdüren Osman Zembilcioğlu, aynı zamanda 25 yıldır düğün salonlarında şarkı türkü söyleyerek vatandaşların en mutlu gününe şahitlik ediyor - Zembilcioğlu: - "Her iki işimi de sevdiğim için fazla zorlanmıyorum"

Yurthaber 25-09-22 11:12

Solist Ebru dehşet gününü anlatınca 'kıskanç' sevgili tutuklandı! 'Beni banyoya götürdü, babasını çağırdı'

Ankara'da 5 Eylül günü kıskançlık gerekçesiyle sevgilisi Hasan Karabudak'ın tabancayla ateş etmesi sonucu yaralanan solist Ebru Sultan Bozdağ yaşadığı dehşet gününü anlatmasından sonra Karabudak, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Bozdağ, ''Belindeki tabancayı çıkardı. Boynumdan tutarak arkama geçti. Tek el ateş etti. Yaralandıktan sonra beni banyoya götürdü. Kanı durduramayınca babasını çağırdı. Tedavi etmek istediler; ancak kanı durduramayınca hastaneye götürdüler'' dedi.

Haber 17-09-22 11:35

Taş Plak Konseri AKM'de müzikseverlerle buluştu

Solist Şennur Dinleyen'in usta saz sanatçılarıyla sahne aldığı konserde, Cumhuriyet döneminin önde gelen bestekarlarının eserleri sunuldu

Yurthaber 09-08-22 23:55

50. İstanbul Müzik Festivali başladı

Festival kapsamında, 24 Haziran'a kadar Türkiye ve yurt dışından 65’in üzerinde solist, topluluk ve orkestra sahne alacak

Yurthaber 06-06-22 23:58

Solist ne demek? Solist kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Solist kelimesinin TDK sözlük anlamı, TDK’nın görevlendirdiği uzman çalışanlar tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda belirlenmiştir. Kelime anlamları çıkarılırken kelimelerin kökenleri de dikkate alınarak incelemeler yapılır. Zengin bir dil olmasıyla ön plana çıkan Türkçede farklı anlamlara sahip çok sayıda kelime vardır. Dilimizi oluşturan kelimeler arasında bulunan Solist ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 17:45

Atatürk Kültür Merkezi' nin opera salonu görkemli bir galayla açıldı!

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) dijital dönüşüm ve teknoloji deneyimini kültür sanat alanına da taşıdı. Türkiye’de ilk defa bir senfoni orkestrası performansının dijital sanatla harmanlandığı gecede; 70 kişilik orkestra, 40 kişilik koro ve 4 solist tarafından canlı seslendirilen eserlere yenilikçi sahne ve ışık tasarımıyla oluşturulan gösteri eşlik etti. Tüm mekânı çepeçevre saran gösteri, izleyicilere ayrıcalıklı bir deneyim yaşattı.

Magazin 18-05-22 10:49

İzmirli solistin sır ölümü! Bu halde bulundu... Erkek arkadaştan itiraf: Uyuşturucu hap kullandık

İzmir'de solist olarak çalışan bir çocuk annesi 34 yaşındaki kadın erkek arkadaşıyla birlikte yaşadığı iddia edilen evde ölü bulundu. Ayşe Ayçiçek adındaki kadının zor nefes alması üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak genç kadın kurtarılamadı. Ayçiçek'in şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, C.H. polis ekiplerince gözaltına alınırken, C.H.'nin ilk ifadesinde, birlikte alkol ve uyuşturucu hap kullanıp yattıklarını söyledikleri öğrenildi.

Haber 17-05-22 11:44

Otizmli Ertuğrul konservatuvara hazırlanıyor

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan ve güzel sanatlar lisesinde okuyan 18 yaşındaki Ertuğrul Gök, piyano, kanun, gitar, bağlama ve darbuka çalıyor - Ertuğrul'un annesi Sara Gök: - "5 kelime konuşamaz denilen Ertuğrul'un korolarda sahneye solist olarak çıkması gurur verici. Hayallerimizin gerçekleşmesi için anne oğul, yorulmadan, bıkmadan, karıncanın adımları gibi minik ama azimle, pes etmeden devam ediyoruz"

Yurthaber 01-04-22 12:15

İzmir'deki 14. Ulusal Genç Solist Yarışması'nın finali yarın yapılacak

İzmir'deki 14. Ulusal Genç Solist Yarışması'nın finali yarın yapılacak

Yurthaber 16-02-22 16:16

Ezber bozan hareket! Bartu Küçükçağlayan sahneye etekle çıktı

Yalan Dünya dizisindeki rolüyle tanınan ve Büyük Ev Ablukada grubunda solist olan Bartu Küçükçağlayan sahneye etekle çıktı. Geçtiğimiz günlerde baba olacağını duyuran Bartu Küçükçağlayan'ın tarzı resmen ezber bozdu.

Magazin 28-12-21 11:46

İstanbul'da bu hafta birçok kültür ve sanat etkinliği sanatseverlerle buluşacak

Şehir Tiyatrolarında, bu "Tatlı Kaçık", "Yaftalı Tabut", "Geçit", "Moby Dick", "Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikayesi", "Veba", "Antigone", "Melek" ve "Can Yeleği" oyunları tiyatroseverlerle buluşacak - Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 13 Ekim'de "Bir Solist" 17 Ekim'de ise "Neva Kar" adlı sezon açılış konserinde müzikseverlerle buluşacak

Yurthaber 10-10-21 15:07

Çorum'da Kovid-19'a yakalanan solist, karantinaya girdiği evinin balkonunda konser verdi

Çorum'da Kovid-19'a yakalanan solist, karantinaya girdiği evinin balkonunda konser verdi

Yurthaber 24-08-21 22:27

Derya Uluğ kimdir? Derya Uluğ kaç yaşında ve nereli? İşte Derya Uluğ hakkındaki detaylar…

Ebru Gündeş’in yanında vokalistlik yaparak kariyerine başlayan Derya Uluğ, daha sonra kendi albümünü çıkararak piyasaya giriş yapmıştır. Son yılların en çok konuşulan isimlerinden biri olan Uluğ, 2016 yılında 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi çıkış yapan Solist” ödülüne layık görülmüştür.

Magazin 24-05-21 01:40

Melisa Uzunarslan, Son Yaz dizisine konuk oldu!

Fox Tv’nin sevilen dizisi Son Yaz, dolu dizgin yoluna devam ediyor. Başarılı keman sanatçısı, besteci ve solist Melisa Uzunarslan; ekranların sevilen dizisi Son Yaz’a konuk oluyor.

Magazin 26-03-21 20:28

Yeni yıl konseri online yapıldı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından ’Anadolu’dan Avrupa’ya Şarkılar Türküler’ isimli yeni yıl konseri online olarak gerçekleştirildi.Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut’un açılış konuşmasıyla başlayan konserin ilk bölümünde Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçılarından Uluslararası Beethoven Ödülü sahibi Tenor Arda Doğan, Mezzo Soprano Ezgi Karakaya, Soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Piyanist Hande Uçar, gitaristler Yüksel Kırtaş ve Yüksel Tarık Kocatürk sahne aldı.Yaklaşık 7 bin kişinin izlediği konserin ikinci bölümünde ise Jazzberry Tunes Korosu muhteşem bir performans sergiledi.

Yurthaber 01-01-21 14:01

ÇDSO’da romantik dönemin izleri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), bu haftaki konserini yarın akşam Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleştirecek.Saat 20.00’deki konseri, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Sedat Dağhan Doğu yönetecek.Konserin ilk yarısında, klarnet eğitimine 11 yaşında başlayan, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılara imza atmış, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasın’da stajyer klarnet sanatçısı olarak görev yapan Selin Gürol konuk solist olarak yer alacak.

Yurthaber 12-11-20 14:38

MDOB, ‘Azerbaycan Gecesi’ düzenliyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yarın akşam Kültür Merkezi Opera Sahnesinde ‘Azerbaycan Gecesi’ düzenleyecek.MDOB’dan yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilecek konserde, MDOB sanatçıları Saliha Aktaş, Melahat Yavuz, Özlem Pamuk, Hakan Bölükbaşı ve Orhan Güllüler solist olarak yer alacak.

Yurthaber 02-10-20 10:43

MDOB, ’Akdeniz esintileri’ konseriyle sanatseverlerle buluşacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ’Akdeniz esintileri’ konserini sanatseverlerin beğenisine sunacakMDOB’tan yapılan açıklamaya göre, 4 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Marina Amfitiyatro’da düzenlenecek konserin solistliğini, MDOB solist sanatçısı ve başrejisörü Funda Uyanık (soprano) ve dünyaca ünlü tenor Luciano Pavarotti’nin öğrenicisi, ’Türk Pavarotti’ olarak anılan, uluslararası birçok operada görev alan İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Hakan Aysev (tenor) yapacak.Konserde, MDOB sanatçılarından Rufina Usmanova (piyano), Muzaffer Yoluk (klavye) ve Ziya Arman (bas gitar) ile konuk sanatçılar Ferit Poyraz (gitar) ve Kadir Taşur (davul) solistlere eşlik edevek.

Yurthaber 29-06-20 16:34

Rammstein grubunun vokalisti Till Lindemann koronavirüse yakalandı

Rammstein adlı müzik grubunun 57 yaşındaki vokalisti Till Lindemann, koronavirüse yakalandı. Durumu ağırlaşan solist, yoğun bakıma alındı.

Magazin 27-03-20 17:07

Ünlü sanatçı Kıvanç Uğraşbul hayatını kaybetti! Kıvanç Uğraşbul kimdir?

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde Bas Bariton solist sanatçı olarak görev yapan sanatçı Kıvanç Uğraşbul hayatını kaybetti. Uğraşbul'un vefat haberini yakın arkadaşı olan ünlü oyuncu Reha Özcan duyurdu.

Magazin 03-03-20 20:38

ÇDSO’dan opera gecesi

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Adanalı sanatseverlere opera ziyafeti vermeye hazırlanıyor.ÇDSO’dan yapılan açıklamaya göre, bu haftaki konseri 1964 doğumlu, 1984 yılında Santa Cecillia Müzik Konservatuarı trompet bölümünü bitiren, 1989 yılında Orkestral Enstrumantasyon ve 1990 yılında Kompozisyon ve Şeflik derecelerini elde eden İtalyan orkestra şefi Lorenzo Castriota Skanderberg yönetecek.Konserde, 14.Uluslararası P.Cappuccilli Şan Yarışması Birincileri Leo Jiseop Kim (bariton) ve Davide Younghyun Ryu ayrıca onlarla birlikte, müziğe flütle başlayan, daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Sahne Sanatları Şan Ana-Sanat Dalı Yüksek Lisansını en iyi dereceyle bitiren, İstanbul Devlet Opera ve Balesinde solist sanatçı olarak görev yapan Burçin Çilingir Savigne (soprano) ve Türkiye’nin ilk konservatuarının ilk mezunlarından Şükrü Sarıpınar’ın torunu ve Leyla Gencer’in desteklediği başarılı sanatçı Asude Karayavuz (mezzo), sahne alacaklar.Programda Opera Aryaları ve Uvertür ve intermezzolardan seçmelerin yer alacağı konser, 28 Şubat 2020 Cuma günü saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Yurthaber 25-02-20 12:04

ÇDSO’dan Genç Yetenekler Konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), bu hafta gelecek vadeden solistleri ağırlayacak.Konseri, kendine özgü yönetme tekniği ile şimdiye kadar konser yaptığı tüm ülkelerde hem dinleyicilerin, hem müzik otoritelerinin ilgi odağı haline gelen piyanist orkestra şefi İbrahim Yazıcı yönetecek.“Genç Yetenekler” başlığı altında gerçekleşecek programda, 1997’de sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, uluslararası yarışmaları kovalayan ve sürekli kendini geliştiren, Azerbaycan’ın çok ünlü keman sanatçısı ve orkestra şefi olan Server Ganiyev’in torunu Elvin Hoxha Ganiyev ve 1993 Bakü doğumlu, 11 yaşından beri ödüller kazanmaya başlayan, 2012 yılında ilk kez Türk vatandaşı olarak BBC konser orkestrasıyla konser veren, 19 yaşında dünyanın ünlü viyolonsel sanatçılarının arasına giren çelist Jamal Aliyev solist olarak yer alacak.Ganiyev ve Aliyev birlikte Brahms’ın geç romatizim stilinde senfonik bir uygulamayla ortaya çıkan “İkili Konçerto” eserini çalacaklar.

Yurthaber 17-02-20 15:00

ÇDSO’dan yaylı çalgılar konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Adanalı sanatseverleri barok müziğin hakim olduğu 17.yüzyıla götürmeye hazırlanıyor.1969 doğumlu, Ankara Devlet Konservatuvara’na girdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü’nü alarak konservatuvardan birincilikle keman bölümünden mezun olan ve Barok müzik alanında uzmanlaşmış orkestra şefi Emre Tamer hem yönetecek hem de kemanıyla solist olarak yer alacak.Bu haftaki konserin solistleri, Emre Tamer’in kız kardeşi keman sanatçısı Ebru Tamer, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim üyesi Doç.

Yurthaber 04-02-20 13:02

Kavaklıdere’de Türk Halk Müziği Ezgileri

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği topluluğu tarafından Kavaklıdere’de düzenlenen konserde konuklar müziğe doydu.21 Ocak’ta Kavaklıdere Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konserde koro Şefliğini Serkan Yıldız yaparken, Aysun Eldeniz Çelik ve Ayhan aydın solist olarak sahne aldı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği gerçekleştirdiği konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Yurthaber 23-01-20 14:40

Erivan'a gidemeyen Cansu, Hamburg konseri için destek bekliyor

AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda keman eğitimi alan Cansu Sara Takmaz (11), Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen yarışma sonrası Erivan Devlet Senfoni Orkestrası'nda solist olarak sahne almaya hak kazandı.

Haber 16-01-20 08:10

İDOB, Zorlu PSM'de yeni yıl konseri verdi

Konserde Murat Kodallı'nın şefliğini üstlendiği orkestrada, solist olarak Berk Dalkılıç, Ali Murat Erengül, Özgecan Gençer, Hale Soner ve Ufuk Toker yer aldı - İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan: - "Çok genç fakat deneyimli solist sanatçılarımız var. Onları aynı sahnede tecrübeli sanatçılarla harmanlayarak, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz. İDOB, bu anlamda aynı zamanda gençler için bir stüdyo"

Magazin 30-12-19 23:55

Küçük keman sanatçısı Elif, Başkent Orkestrası ile Ankara’da

Uluslararası keman yarışmalarında birincilikleriyle Türkiye’nin kabartan Elif, Başkent Oda Orkestrası’nın 55’inci yıl dönümünde solist olarak sahneye çıkacak.Konyaaltı Hurma Ortaokulu 7.

Yurthaber 27-11-19 12:48

Şarkılar öğretmenler için

Marmaris Filarmoni Derneği ve Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği örnek olacak bir sivil toplum dayanışması ile 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Haftası için Valsler ve Tangolar Konseri adı altında bir etkinlik düzenledi.20 Kasım Çarşamba günü saat 20.30 da Armutalan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek konserde dans gösterileri de yer alacak.Konser için, çok özel, herkesin anısında yer alan parçalar seçtiklerini belirten Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz “Bu repertuarı seslendirecek orkestrada dünyaca ünlü müzisyenler bulunduğuna dikkati çekerek Solist Serap B.

Yurthaber 19-11-19 01:01

Şarkılar öğretmenler için

Marmaris Filarmoni Derneği ve Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği örnek olacak bir sivil toplum dayanışması ile 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Haftası için Valsler ve Tangolar Konseri adı altında bir etkinlik düzenledi.20 Kasım Çarşamba günü saat 20.30 da Armutalan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek konserde dans gösterileri de yer alacak.Konser için, çok özel, herkesin anısında yer alan parçalar seçtiklerini belirten Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz “Bu repertuarı seslendirecek orkestrada dünyaca ünlü müzisyenler bulunduğuna dikkati çekerek Solist Serap B.

Yurthaber 18-11-19 09:49

ÇDSO’dan Mussorgsky, Mozart ve Çaykovsky konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) klasik müzik dünyasının devleri olarak kabul edilen üç besteci, Mussorgsky, Mozart ve Çaykovsky’nin eserlerini seslendirecek.1966 doğumlu Rus orkestra şefi Igor Verbitsky’nin yöneteceği konser, yarın saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek.Programın ilk bölümünde, Polonya’nın en iyi kemancılarından biri olarak Kabul edilen ve dünya çapında birçok ödüle sahip olan Marta Magdelena Lelek solist olarak yer alacak ve sanatseverlere A.Mozart’ın “Keman Konçertosu No.3” eserini seslendirecek.Programın ikinci yarısında, Çaykovski’nin “Senfoni No.3” (Polonez) ile M.Mussorgsky’nin Türkiye’de ilk kez seslendirileceği “Khovanshchina” (Moskova Nehrin’den Aşağıya) uvertürünü Adanalı sanatseverlerle buluşturacak.

Yurthaber 14-11-19 12:24

Allianz Türkiye Marka Elçisi Kaan Baysal'a Mozart Solist Ödülü

Allianz Türkiye Marka Elçisi Kaan Baysal'a "Mozart Solist Ödülü"

Finans 12-11-19 14:22

Genç yetenek Kaan Baysal ’2019 Mozart Solist Ödülü’nü kazandı

Türkiye’nin klasik müzik alanında genç yeteneklerinden Kaan Baysal, Almanya Mannheim Sarayı’nda gerçekleştirilen Mozart Gala Konseri’nde ’2019 Mozart Solist Ödülü’ne layık görüldü.Türkiye’nin klasik müzik alanında genç yeteneklerinden, Allianz Türkiye Marka Elçisi Kaan Baysal, Almanya Mannheim Sarayı’nda gerçekleştirilen Mozart Gala Konseri’nde ’2019 Mozart Solist Ödülü’ne layık görüldü.

Magazin 12-11-19 13:49

Odun ateşinde, traktör kasasında senfonik konser

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kırsal mahallede (köyde) traktör römorklarının sahne olarak kullanıldığı ve ısınmak için odun ateşlerinin varillerde yakıldığı senfonik konser büyük ilgi gördü.Kazdağları’nın eteklerinde Mehmetalan Mahallesi’nde, traktör römorklarını sahne olarak kullanan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve TRT sanatçılarından oluşan 25 kişilik Turkish Brass Ensemble Orkestrası, ilginç bir konsere imza attı.Mehmetalan kırsal mahallesi eski okul bahçesinde sanatçıların ve seyircilerin ısınması için varil içinde yakılan odun ateşi eşliğindeki konsere soğuk havaya rağmen yediden yetmiş yediye yoğun katılım gözlendi.Genel sanat yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Kenan Gökkaya, sanat koordinatörlüğünü Hikmet Çokağır’ın yaptığı konserde solist olarak Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Derya Derin ve İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Tenor Burak Dabakoğlu katıldı.İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirilen şiirlerin de renk kattığı konser kapsamında sahne alan efeler büyük ilgi ile izlendi.

Magazin 04-11-19 09:13

Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’nden Türk Halk Müziği konseri

Adana’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerin birlikte açtığı ve 2 gün süren Öğrenme Şenliği etkinliğinin son gününde Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencileri bir konser verdi.Sunuculuğunu Şükrü Çetin’in yaptığı konserde Seyfettin Öner, Hüseyin Şenyürek, Hüseyin Demir ve Ferhan Gültekin’in sazları eşliğinde Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği kursu öğrencileri Helin Şahin, Hüseyin Demir, Şükran Demir, Oğuzhan Karakuş, Laliş Gültekin, Mustafa Öztekin ve Mehmet Seyhanlı solist olarak sahne aldı.Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen konser izleyiciler tarafından alkış aldı.

Yurthaber 31-10-19 16:54

ÇDSO’dan senfoni ile türküler

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) bu hafta Cumhuriyet Bayramı nedeniyle senfoni ile türküler konseri verecek.Proje ve düzenlemelerini yapan ÇDSO fagot sanatçısı Eray İnal’ın yöneteceği Cumhuriyet Bayramı Özel Programı, 1 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.Programda, Türk Halk Müziğinin önemli seslerinden Hüseyin Turan ve Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçısı Nilgün Kızılcı solist olarak yer alacak.Candan Eroğlu (bağlama), Hüseyin Yalçın (kabak kemane), Mehmet Ürün (kaval), Burak Çakır (perküsyon), Murat Kızılcı (perküsyon), Abdurrahman Tarikçi (bas gitar) ve Muzaffer Yoluk (piano) Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’na eşlik ederek Adanalı sanat severlere, sevilen türkülerden seçmeler sunacaklar.

Yurthaber 27-10-19 09:55

İZDSO'dan yeni sezona merhaba konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konserinde piyanoda solist Evgeni Bozhanov sahne alacak

Yurthaber 02-10-19 11:51

İZDSO'dan yeni sezona merhaba konseri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konserinde piyanoda solist Evgeni Bozhanov sahne alacak

Haber 02-10-19 11:47

Ayvalık’ta Mesut Duran’dan TSM şöleni

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Derneği’nin düzenlediği Türk Sanat Müziği konserine binlerce sanatsever katılarak unutamayacakları bir gece yaşadılar.Ayvalık Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ücretsiz konserde; TRT Sanatçısı Şef Selim Gönüldaş yönetiminde TSM’nin en sevilen eserlerini büyük bir başarıyla seslendiren sanatçılar, kendilerini dinleyen yaklaşık 4 bin kişiye tam anlamıyla müzik ziyafeti çektiler.Sunuculuğunu derneğin başkanı Funda Öztolan’ın üstlendiği konserde; Öztolan korist ve solist olarak icra ettiği şarkılarla coşkuyu zirveye taşıdı.Zaman zaman koronun içindeki sanatçıların solo olarak görev alıp seslendirdikleri şarkılar, binlerce TSM hayranı eşliğinde göğe yükseldi.

Yurthaber 27-08-19 08:45

26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 1 Eylül'de başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce 1-18 Eylül'de düzenlenecek festivalin ilk gününde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Carmen" operasını sahneleyecek - Festival, DOB Genel Müdürü Murat Karahan'ın solist olacağı gala konseriyle sona erecek

Haber 18-08-19 11:48

Çellonun idealist genci Avrupa'dan ödüllerle döndü

İzmirli 15 yaşındaki Arya Nur Güneş eğitimini aldığı çelloda deneyim kazanmak için girdiği uluslararası yarışmalardan üçüncü kez birincilik alarak "dünya çapında solist" olma hayaline emin adımlarla ilerliyor - Arya Nur Güneş: - "Dünya çapında bir solist olmak istiyorum"

Haber 10-07-19 11:19