Somali Haberleri Ve Son Dakika Somali Haberleri

Somali Haberleri Ve Son Dakika Somali Haberleri

Somali Federal Cumhuriyeti ya da kısaca Somali, Doğu Afrika’da yer alan bir ülkedir. Arfrika’nın en doğu noktasında yer alan Somali, Kuzeybatıda Cibuti, güneybatıda Kenya, kuzeyde Aden Körfezi ve Yemen, doğuda Hint Okyanusu, batıda Etiyopya ile komşudur. Ülkenin başlenti ve en büyük şehri Mogadişu’dur. Ülkenin etnik gruplarının çoğunluğunu Somalililer oluştururken Benadi, Bantus ve Somalili olmayan başka halklar da vardır. 2020 tahmini nüfusu 15 milyon olan ülkede Somalice ve Arapça konuşulmaktadır. Ülkenin para birimi Somalini şilini, telefon kodu +252 ve internet alan adı .so’dur.

Somali Haberleri

Motokurye Yunus Emre Göçer hayatını kaybetmişti! Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen para cezasının gerekçeli kararı açıklandı

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud’un 27 bin 300 lira ceza aldığı kararın gerekçesi açıklandı. Kararda Göçer ailesinin avukatının dosyaya sunduğu dilekçeyle davadaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtikleri de ifade edildi.

Haber 07-02-2024 17:56

Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen cezaya ilişkin açıklama 'Böyle bir sonuç doğurdu'

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun 27 bin 300 TL para cezası alması kamuoyunda çok konuşulmuş ve bu karar tepki çekmişti. Adalet Bakanı Tunç, kararın ardından ilk kez konuştu ve şikayetçinin şikayetinden vazgeçmiş olmasının bu sonucu doğurduğunu ifade etti.

Haber 17-01-2024 12:24

SON DAKİKA | Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olmuştu! Somali Cumhurbaşkanının oğlu duruşmaya geldi, ifadesi ortaya çıktı: 'Başında kaskı yoktu'

Son dakika haberi: Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 6 yıla kadar hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud ara celseye getirilerek ifade verdikten sonra yakalaması kaldırıldı. Hakkındaki yurt dışı yasağı da kaldırılan sanık Mohamud'un serbest bırakılmasına karar verilirken, mahkemede verdiği ifade de ortaya çıktı.

Haber 12-01-2024 17:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler! Zelenskiy ve Hasan Şeyh Mahmud...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Her iki görüşmede küresel ve bölgesel meseleler ele alındı.

Haber 05-01-2024 19:18

Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer'in ailesine taziyelerini iletti!

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etti. Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in de bulunduğu ofiste, Somali Cumhurbaşkanı telefon açarak taziyelerini iletti.

Haber 18-12-2023 20:06

İstanbul'da motokuryenin öldüğü kazaya ilişkin ek rapor hazırlandı

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin hazırlanan ek raporda otomobil sürücüsünün asli kusurlu olduğu belirlendi.

Yurthaber 18-12-2023 11:39

Motokurye Yunus Emre Göçer hayatını kaybetmişti! Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazasından yeni görüntüler! Avrasya Tüneli kameralarına yansıdı

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosikletin dönüş yaptığı sırada Mohammed Shekh Mohamud'un kullandığı siyah renkli otomobilin çarptığı görülüyor. Avrasya Tüneli çıkışındaki kameralara yansıyan görüntülere ulaşılmasının ardından, Adli Tıp Kurumundan ek rapor beklendiği öğrenildi.

Haber 17-12-2023 22:46

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazasından yeni fotoğraflar! '12 saniye detayı' gözleri bir kez daha soruşturmaya çevirdi

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı kazadan yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraf ve görüntüler üzerine Göçer'in eşi Öznur Göçer ifadeye çağrıldı. İfade sonrası Öznur Göçer açıklama yaptı. Dosyaya giren görüntü tutanağında çarpma anında şüphelinin kullandığı aracın fren lambasının yanmadığı ve 12 saniye sonra durduğu belirtildi.

Haber 15-12-2023 18:04

Somali Cumhurbaşkanı, ölümlü kazaya karışan oğluyla ilgili ilk kez konuştu! Oğlu 'kaçmamış...' Verdiği tavsiyeyi de söyledi

Günlerdir tartışma konusu olan Fatih'teki kazayla ilgili bir yeni gelişme daha yaşandı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut günler süren sessizliğini bozdu. Oğlunun kaçmadığını iddia eden Mahmut kaza sonrasında oğluna verdiği tavsiyeyi de açıkladı.

Haber 14-12-2023 16:56

Somali Konsolosluğu önünde Yunus Emre Göçer protestosu: Bu trafik cinayetinin peşini bırakmayacağız

Somali cumhurbaşkanının oğlu Hassan Shekh Mohamud'un çarparak ölümüne neden olduğu Yunus Emre Göçer için Somali İstanbul Konsolosluğu önünde protesto düzenlendi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı "Biz bu bu trafik cinayetinin, bu katliamın peşini bırakmayacağız. 2023 yılında onlarca motokurye arkadaşımız sipariş yetiştirme baskısıyla trafik cinayetine kurban gitmiştir" dedi.

Haber 13-12-2023 14:49

Motokurye cinayetinde o iddia gündem olmuştu... Müge Anlı canlı yayında isyan etti: Bu nasıl bir geri zekalılık?

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşinin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurduğu ancak kabul edilmediği iddiası gündem oldu. Söz konusu iddialar karşısında canlı yayında adeta ateş püsküren Müge Anlı, "Faili belli, vuranı belli, adı belli, sanık belli. Ben burada neyi araştıracağım sorması ayıp? Beni kuryelere karşı hedef mi göstermeye çalışıyorsunuz? Bu nasıl bir geri zekalılık? Ya zekanız geri ya da vicdan yoksunusunuz." diye konuştu.

Magazin 13-12-2023 10:50

Türkiye'den kaçmadan önceki son görüntüsü! Somali cumhurbaşkanının oğlu hakkında acılı eşten ses getirecek iddia: Birine telefon açtı, konu kapandı

Somali cumhurbaşkanının oğlu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp ölmesine yol açan Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Türkiye'den kaçması tepkileri beraberinde getirdi. Göçer'in acılı eşi Öznur Göçer polislere baskı yapıldığını, Mohamud'un birine telefon açmasıyla konunun kapandığını öne sürdü. Olayın perde arkası aralanmaya devam ederken olay yerinde kaza sonrası çekilmiş fotoğraf karesi ortaya çıktı!

Haber 11-12-2023 16:27

Motokurye Yunus Emre Göçer hayatını kaybetmişti! Yurt dışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Shekh Mohamud'un ifadesi ortaya çıktı

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in öldüğü kaza Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Shekh Mohamud suçlu olduğu kazada yurt dışına kaçmıştı. Ortaya çıkan skandalın ardından olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurlarına soruşturma başlatılmıştı. Emniyetteki ifadesinde Hassan Shekh Mohamud'un Göçer'i suçladığı ortaya çıktı.

Haber 11-12-2023 08:24

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarptığı kuryenin eşinin söyledikleri gündem olmuştu! Adalet Bakanı Tunç polisler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu

Son dakika: Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud'in karıştığı kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in anlattıkları gündem olmuştu. Göçer'in "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi" açıklamasının ardından yeni gelişme yaşandı. Adelet Bakanı Tunç, trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 10-12-2023 17:22

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamud Türkiye'den kaçmıştı! Ölen motokurye Emre Göçer'in acılı eşi konuştu: Görüntüler çıkana kadar polis eşimin intihar ettiğini söyledi

Türkiye'nin konuştuğu Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud'in karıştığı kazayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, yaşadıklarını anlattı. Mohamud'in ülkeden kaçmasına isyan eden Göçer, "Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. O adam polisler hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi" diye konuştu.

Haber 10-12-2023 14:04

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna ilişkin açıklama: Yakalanması için uluslararası prosedür işletilmekte

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazasına ilişkin yapılan açıklamada, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü ve şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedürlerin işletildiği açıklaması yapıldı.

Haber 08-12-2023 22:46

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-12-2023 16:39

Türkiye yargılanmasını beklerken çoktan yurt dışına firar etmiş! Çarptığı kurye ölmüştü, Somali cumhurbaşkanının oğlu sırra kadem bastı

Türkiye Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'u konuşuyor! Mohamud 30 Kasım'da İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarpıp ölümüne neden oldu. Olay sosyal medyanın gündemi taşınınca harekete geçildi. Mohamud hakkında dün yurt dışına çıkış yasağı, bugün ise yakalama kararı çıkarıldı ancak Mohamud'un yurt dışına firar ettiği ortaya çıktı. Mohamud'un kazadan 2 gün sonra, bundan ise 6 gün önce kaçtığı belirlendi. Başsavcılık da olayla ilgili açıklama yaptı.

Haber 08-12-2023 15:20

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı ölümlü kazada yeni detay! Kusurlu kim? Avukat raporu işaret etti

Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Bilirkişi raporunda sürücünün kusurlu olduğu belirtilirken Göçer'in avukatı müvekkilinin kusurlu gösterildiğini savundu. İşte detaylar...

Haber 07-12-2023 21:35

Somali'de Eş-Şebab'la mücadele için Radikalleşme ve Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi açıldı

Somali'de Eş-Şebab terör örgütüyle mücadele için kurulan TUBSAN Radikalleşme ve Aşırıcılıkla Mücadele Merkezinin faaliyete geçtiği bildirildi.

Yurthaber 19-10-2023 07:18

Görüntüleri sosyal medyada viral olmuştu! Sporcu olmadığı ortaya çıkan Somalili 'göbekli atlet', Federasyon Başkanı'nı görevinden etti...

Çin'de düzenlenen 31. Yaz Dünya Üniversite Oyunları'nda 100 metre kadınlar koşusunda yarışan Nasro Abukar Ali'nin görüntüleri sosyal medyada kısa süre içerisinde viral olmuştu. Somali adına yarışan 'göbekli atlet'in sporcu veya koşucu olmadığı ortaya çıktı. Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Aden Dahir bu yüzden görevinden alındı.

Haber 03-08-2023 12:58

Dehşete düşüren olay! Somali'de yolcu uçağı iniş sırasında böyle parçalandı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da 30 kişiyi taşıyan yolcu uçağı iniş yaptığı esnada pistten çıktı. Uçağın burun ve kanat kısımları parçalara ayrıldı.

Haber 12-07-2023 09:42

Somali’de Eğitim Bakanlığına düzenlenen bombalı saldırıda can kaybı 120’ye yükseldi

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Eğitim Bakanlığına bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 120’e yükseldi.

Haber 31-10-2022 17:21

Bakanlık binasına bombalı saldırı! Yaralar sarılırken bir kez daha saldırdılar: Somali'de bilanço ağır

Somali bugün büyük bir şok yaşadı. Ülkenin başkenti Mogadişu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na peş peşe bombalı saldırılar gerçekleşti. İlk saldırının ardından yaralılar için sağlık ekiplerinin bölgeye geldiği sırada bir patlamanın daha gerçekleşmesiyle bilanço ağırlaştı. Bölgeden gelen görüntüler ise katliamın boyutunu gözler önüne serdi.

Haber 29-10-2022 16:45

Somali’de Eğitim Bakanlığı’na bombalı saldırı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Eğitim Bakanlığına bombalı saldırı gerçekleştirildi. Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Eğitim Bakanlığına iki bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Haber 29-10-2022 16:34

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'ın bölgedeki elebaşı etkisiz hale getirildi

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'ın bölgedeki elebaşı etkisiz hale getirildi

Yurthaber 11-10-2022 22:19

Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı

Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı

Yurthaber 03-10-2022 19:28

Türkiye'nin Somali'de projelerini desteklediği Zamzam Üniversitesi yeni mezunlarını verdi

Türkiye'nin Somali'de projelerini desteklediği Zamzam Üniversitesi yeni mezunlarını verdi

Yurthaber 15-09-2022 22:33

Somali'deki bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Somali'deki bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Yurthaber 06-09-2022 17:58

Somali'de cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarında havan topu saldırısı yapıldı

Somali'de cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarında havan topu saldırısı yapıldı

Yurthaber 01-09-2022 19:51

Kızılhaç'tan Somali'deki çatışmalardan etkilenen 150 bin aileye destek

Kızılhaç'tan Somali'deki çatışmalardan etkilenen 150 bin aileye destek

Yurthaber 31-08-2022 14:38

TİKA ve İHH’nın 2012'de attığı tohumlar Somali tarımına can suyu oldu

2012’de başlatılan Tarım Okulu Projesi, yıllar içinde üniversiteye dönüştü - Okul eğitime başladığında ülkede bir tane bile sera bulunmazken, bugün ülke genelinde seraların sayısı 200’ü aştı

Yurthaber 17-08-2022 11:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede Somali’de barış ve istikrarı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Haber 07-08-2022 21:35

Ters dönerek alev alan Juba Havayolları’na ait uçağın görüntüleri ortaya çıktı

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Aden Adde Uluslararası Havaalanı’nda, ters dönerek alev alan uçağın görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 27-07-2022 17:02

Somali'de uçak kazası! Yolcu uçağı ters dönerek düştü

Somali'de yaşanan uçak kazası görenleri hayrete düşürdü. Başkent Mogadişu’da iniş yapmak için alçalan yolcu uçağı ters dönerek yere çakıldı. 30’dan fazla yolcunun bulunduğu uçak alev alırken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler dikkat çekti.

Haber 18-07-2022 14:38

D’S damat Somali’deki ilk mağazasını açtı

Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Osman Arar: - "D’S damat ile 2022 yılı sonuna kadar 15 yeni mağaza açmayı planlıyoruz"

Yurthaber 06-07-2022 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Somali halkının yanında olmaya devam edecektir

Son dakika haberi: Türkiye'de bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Somali’ye her alanda destek verdik, destek vermeye devam ediyoruz. Türkiye, Somali halkının yanında olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Haber 06-07-2022 14:59

İHH, Somali'de iki yeni cami inşa etti

İHH, Somali'de iki yeni cami inşa etti

Yurthaber 22-06-2022 12:22

Somali, Kenya'ya uyguladığı gat ihracatı yasağını kaldırdı

Somali, Kenya'ya uyguladığı gat ihracatı yasağını kaldırdı

Yurthaber 10-06-2022 14:22

Biden kararı imzaladı! Yüzlerce asker konuşlandırılacak

ABD’den Somali ile ilgili flaş bir karar geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Somali’ye yeniden yüzlerce asker konuşlandırılması için karar imzaladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Somali’den askerleri büyük oranda çekmişti. Biden kararda, terör örgütü Eş-Şebab'ın liderlerini de hedef aldı. Yeniden 450 civarında asker konuşlandırılmasının planlandığı öğrenildi.

Haber 16-05-2022 23:09

Somali'de cumhurbaşkanlığı seçimi için 39 aday yarışacak

Somali'de cumhurbaşkanlığı seçimi için 39 aday yarışacak

Yurthaber 11-05-2022 19:20

Somali'de seçimler, krizler ve güvenlik sorunlarının gölgesinde sürüyor

Son iki senedir ertelenen meclis ve cumhurbaşkanı seçimlerinin önemli bir kısmı tamamlandı - Bağımsızlığından bugüne birçok sorunla mücadele eden Somali'de son yıllarda krizler daha da arttı ve derinleşti

Yurthaber 25-04-2022 13:37

Somali'de yeni seçilen vekiller yemin etmeye başladı

Somali'de yeni seçilen vekiller yemin etmeye başladı

Yurthaber 14-04-2022 18:12

Somali, son 10 yılın en kötü kuraklığı ile karşı karşıya: 'Açlık çeken 350 bin çocuk ölebilir'

Somali, son on yılın en kötü kuraklığı ile karşı karşıya. Uzmanlar, Haziran'a kadar 5 yaş altı çocukların neredeyse yarısının açlık çekeceğini, eğer bir şey yapılmazsa 350 bin çocuğun hayatını kaybedeceğini öngörüyor.

Haber 11-04-2022 23:46

İHH'dan kuraklık yaşanan Somali'ye ramazan yardımı

İHH'dan kuraklık yaşanan Somali'ye ramazan yardımı

Yurthaber 04-04-2022 12:40

Somali'de bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Somali'deki bombalı saldırılarda 48 kişinin hayatını kaybettiği ve 108 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında Amine Muhammed Abdi isimli bir kadın milletvekilinin de bulunduğu ifade edildi.

Haber 24-03-2022 18:20

Türkiye'den Somali'ye 290 bin doz Kovid-19 aşısı desteği

Türkiye'den Somali'ye 290 bin doz Kovid-19 aşısı desteği

Yurthaber 23-03-2022 23:54

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ADF marjında ikili görüşmelerini sürdürüyor

Çavuşoğlu, Batı Balkan Bölgesel Konular AB Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Lajcak ile Somali ve Lüksemburg'dan mevkidaşları ile bir araya geldi

Yurthaber 11-03-2022 19:47

Somali'de İntihar Saldırısında Çok Sayıda Ölü

Somali’de Beledweyne kasabasında gerçekleşen bir intihar saldırısında en az 13 kişi hayatını kaybetti. Devlet televizyonu, intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları dolu bir restaurantta patlattığını duyurdu

Haber 19-02-2022 20:03