Somon Haberleri

Lokum gibi yumuşacık olan fırında somon balığı tarifi

Somon yüksek Omega 3 kaynağı olarak biliniyor. Balık sevmeyenlerin bile bayılarak tükettiği somon balığının fırında yapılması çok daha sağlıklı oluyor. Fırında somon tarifi yumuşacık lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. İşte enfes fırında somon tarifi...

Yemek 09-06-2023 17:23

Somon balığı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Somon balığı ne kadar tüketilmeli, bebeklere faydaları nelerdir?

Somon balığı kolay pişirilebilir ve lezzetli bir balıktır. Izgara, fırında ya da tava gibi çeşitli yöntemlerle hazırlanabilir. Sashimi, sushi ve diğer Japon mutfağı yemeklerinde de sıkça kullanılmaktadır. Somon balığı, dünya genelinde popüler bir besindir ve sağlıklı beslenme tercih edenler için önemli bir gıdadır. Tam bir protein deposu olan somon sağlıklı bir beslenme düzeninin olmazsa olmazıdır. Peki, somon balığının bebeklere faydaları nelerdir?

Haber 28-04-2023 15:14

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Cinsel gücü zirveye taşıyor

Cinsel problemler hem erkeklerin hem de kadınların hayatını derinden etkileyebiliyor. Zaman zaman azalan cinsel güç ve dayanıklılık için çeşitli ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu ilaçlar sağlığı riske atabiliyor. Uzmanlar cinsel gücünüzü artıracak doğal gıdaları paylaştı.

Haber 02-02-2023 10:23

Fırında hardallı ballı somon tarifi! Zuhal Topalla Yemekteyiz hardallı ballı somon nasıl yapılır?

Somonu seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız! Fırında hardallı ballı somon, Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlandı. Ana yemeğe çok yakışacak, leziz bir tat olan bu tarifin detaylarına yer verdik. Peki Zuhal Topalla Yemekteyiz hardallı ballı somon nasıl yapılır?

Yemek 13-01-2023 12:13

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere lezzet önerileri! İşte 12 Ocak yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu her günün popüler sorularından biri haline geldi. Mutfakta yemeklerden sorumlu her birey, o gün ne pişireceğini düşünerek vakit kaybediyor. Biz de sizler için, birbirinden leziz yemek tarifleriyle yemek menüsü içeriği hazırladık. İşte 12 Ocak yemek menüsü...

Yemek 12-01-2023 16:21

Airfryer somonlu lazanya tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da somonlu lazanya nasıl yapılır?

Aslen İtalya asıllı bir yemek olan lazanya peynir, domates ve ragu olarak adlandırılan kıymalı harçtan yapılan lezzetli bir akşam yemeğidir. Türk mutfağındaki su böreğinin domates soslu ve daha çok pişmiş hâli olarak da benzetilebilir. Makarna benzeri bir hamurdan yapılan lazanyaya farklı bir dokunuş yapmak için somonla hazırlayabilirsiniz.

Yemek 30-12-2022 17:32

Airfryer somon tarifi az yağlı ve sulu: Airfryer'da somon nasıl yapılır?

Somon bol etli olması dolayısıyla ana yemek olarak deniz ürünleri tercih eden kişilerin yemek sofralarını süsleyen lezzetler arasında yer alır. Somonla yapılan tariflerin çeşitliliği de somonun sıkça tercih edilmesinin nedenlerinden birisidir. Somonun lezzetine lezzet katmak ve daha az yağlı pişirmek için Airfryer ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Airfryer ile pişirilen somon daha hızlı pişmesinin yanı sıra suyunu kaybetmez ve kendi yağıyla pişer.

Yemek 23-12-2022 16:44

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlara enfes tarifler! İşte 29 Kasım yemek menüsü

Siz de her gün ‘Bugün ne pişirsem?’ diye soruyorsanız ama aklınıza hep aynı yemekler geliyorsa bu haber tam size göre. 'Bugün ne pişirsem?' serimiz ile her gün farklı enfes tarifleri deneyip yemek menüsü yayınlıyoruz. İşte 29 Kasım yemek menüsü...

Yemek 29-11-2022 17:01

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Tavada pratik somon tarifi! Omega 3 deposu tavada somon nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Pazartesi günü nefis bir menü hazırlandı. En sevilen balıklardan olan somon balığı kullanılarak yapılan tavada somon tarifi izleyicilerin iştahını kabarttı. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan tavada somon nasıl yapılır? Sıklıkla aratılan tarifler arasında bulunuyor.

Yemek 28-11-2022 14:55

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara sağlıklı tarifler! İşte 23 Kasım yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusunun yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz. 'Bugün ne pişirsem?' serimizde 23 Kasım için leziz ve sağlıklı yemek tariflerini haberimizde derledik. Başlangıç olarak, Konya'ya ait köhtü çorbasını deneyebilirsiniz. İşte 23 Kasım yemek menüsü...

Yemek 23-11-2022 12:18

Diğer balık tariflerini unutun! Fırında somon tarifi! Fırında somon nasıl yapılır?

Balık en faydalı yemekler arasında bulunuyor. Ancak balığı yaparken ağır kokusu rahatsız edici olabiliyor. Zengin Omega 3 kaynağı olan somon balığını en kokusuz ve sağlıklı şekilde hazırlamak istiyorsanız fırında somon tarifini denemelisiniz. Somon balığı en lezzetli fırında oluyor. Fırında somon nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 14-11-2022 17:29

Yüz tüylerini artıran fark etmeden yapılan alışkanlıklar

Yüzde çıkan tüyler kadınların en rahatsız olduğu problemler arasında bulunuyor. Yüzdeki tüylerden kurtulmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak öncelikle bu tüylerin ve kılların çıkmasını önlemek gerekiyor. Yüzdeki tüylerin çıkmasını artıran alışkanlıklar bulunuyor. İşte yüzünüzdeki kıllardan kurtulmak için uzak durmanız gereken alışkanlıklar...

Kadin 11-11-2022 13:00

Dert etmeyin! Penis boyunu doğal yoldan artıracak yiyecekler

Erkekler penis şekilleri ve boyları nedeniyle çeşitli problemler yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar penis boyunun kadınların orgazm olmasında düşünüldüğü kadar etkisi olmadığını belirtse de birçok erkek bu konuda sorun yaşadığını söylüyor. Penis boyunu uzatmak için yöntemler arıyorlar. Penis boyunu artıracak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-10-2022 14:23

Omega-3 kaynağı balık mevsimi geldi: Faydaları olduğu kadar zararı da var! Bu şekilde yemek zehirlenmelere neden oluyor

Her sene taze balık mevsimi heyecanla bekleniyor. Kokusuna rağmen oldukça sevilen balıklar sağlık için önemli bir yer taşıyor. Uzmanlar zengin omega-3 kaynağı balıkların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak balığı nasıl yediğiniz sağlığınız için belirleyici etkenler arasında bulunuyor. Füme balıklar sağlık için büyük risk oluşturuyor.

Haber 09-10-2022 11:56

Mükemmel bir seks için bilimin önerdiği o besin

Cinsel hayat ile besinler arasında derin bir bağlantı var. İstiridyenin sadece atıştırmak için lezzetli bir yemek değil, aynı zamanda en iyi afrodizyak olduğunu da duymuşsunuzdur. Bununla birlikte, libidonuzu artırmak veya cinsel yaşamınızı iyileştirmek, sadece belirli bir yemeği yemekten daha fazlasıdır. Zihinsel ve bedensel durumunuz da cinsel hayatınızı etkileyen önemli unsurların başında geliyor. İşte bilimin daha iyi bir seks için önerdiği o besin...

Haber 04-10-2022 17:54

Yanlış biliniyormuş: Kilo vermek istiyorsanız bunlardan uzak durun!

Etkili bir şekilde kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak için beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kahvaltılarda yenilen yiyecekler kilo alımını artırabiliyor. Daha hızlı kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için aşağıda yer alan besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

Haber 02-09-2022 10:22

Kilo vermeyi kolaylaştırır, enerji verir, metabolizmayı motor gibi çalıştırır

Diyetisyenler, kilo vermeyi kolaylaştıran yüksek proteinli besinlerden bir liste oluşturdu. Yabancı kaynaklarda yer alan bu listede yer alan besinlerin kilo vermeyi kolaylaştırdığı, enerji verdiği ve metabolizmayı motor gibi çalıştırdığı öne sürüldü. Kilo vermek isteyenlerin işini kolaylaştıracak, protein zengini besinleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haber 24-08-2022 11:00

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-2022 10:48

Yaşlanma karşıtı, gençleştirir, ömrü uzatır! Yediğiniz an etkisini gösterir

Yaşınız ne olursa olsun, kalp sağlığınızı korumak önemlidir. Bunu yapmak, kalp hastalığı ve felç gibi çeşitli hastalıkların riskini azaltacaktır. Kalp sağlığı için atmanız gereken en önemli adım yemek yeme düzeninize çeki düzen vermek olmalı. Kan basıncını kontrol altında tutmak istiyorsanız, yediklerinize dikkat etmelisiniz. İyi haber şu ki, beslenme programınıza sadece birkaç yiyecek ekleyerek, genel olarak kalp sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Haber 19-08-2022 07:08

Geçmeyen kas ağrılarına birebir! Ağrıyı hafifletmek için bu gıdaları tüketin

Bir türlü geçmeyen kas ağrıları için sık sık ağrı kesici kullanmaktan birçok kişi bıkmıştır. Romatizmal ağrılardan migrene, kas ve karın ağrılarına kadar pek çok sıkıntıya iyi gelen 10 gıdadan birçoğu halk arasında iyi bilinmektedir.

Haber 25-07-2022 11:12

Ordu'dan Rusya ve Japonya'ya Türk somonu ihracatı

Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz: - "2021 yılı içerisinde su ürünleri yetiştiriciliği sektöründen ilimiz ekonomisine yaklaşık 200 milyon liralık katkı sağlanmıştır"

Yurthaber 16-06-2022 16:57

Türk somonu rekora doymuyor! Son 6 yılda değeri 82 kat arttı

Türkiye'den 2016-2021 yıllarında gerçekleştirilen Türk somonu ihracatından elde edilen gelir, yaklaşık 82 kat artarak 135 milyon 597 bin 423 dolara yükseldi. Türk somonuna yurt dışı pazarlardan yoğun talep geliyor. Türkiye'den 2021 yılında ise 22 ülkeye 23 bin 375 ton somon satıldı.

Finans 20-02-2022 14:27

Türk somonu ihracatı 2021'de 130 milyon dolara ulaştı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Demir: - "(2022 ihracatı) 250-300 milyon dolar bandına çıkar"

Yurthaber 09-01-2022 11:13

Malatya'da yetiştirilen somon balıkları Avrupa ülkeleri ve Rusya'da damakları tatlandırıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit: - "Türk somonu dünyada marka oldu. Üretilen somonların yüzde 80'i ihraç ediliyor" - "Bu yıl 9 bin ton civarında üretimimiz olacak"

Yurthaber 10-12-2021 11:08

Somon balığı herkesin yüzünü güldürdü: Avrupa ülkelerinin önüne geçtik, rakibimiz Norveç

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Ayvalı Baraj Gölü’nde alabalık ve somon balığı üretiminde ikinci sezon üretimine başlandı. Kafes balıkçılığı üretimi yapan işletme, kafes sayısını arttırarak Norveç’e rakip, hedeflerinin ise yaklaşık 2 bin beş yüz ton olduğunu açıkladı.

Haber 30-11-2021 10:11

TikTok'u kasıp kavuran tarif burada! Emily Mariko'dan somonlu pirinç tarifi

Bowl, son dönemde en popüler yemek seçeneklerinden biri haline geldi. Çoğu yerde sağlıklı alternatifleri Bowl şeklinde servis eden restoranlar açıldı. Hazırlaması kolay ve içerdiği farklı besin grupları sayesinde oldukça besleyici olan bu tariflere, TikTok fenomeni Emily Mariko sayesinde bir yenisi daha eklendi. Gelin, bu yeni somonlu pirinç tarifine hep birlikte göz atalım.

Yemek 21-11-2021 11:14

Besleyici ve hafif bir akşam öğünü arayışında olanlar için birbirinden lezzetli 3 somon yemeği tarifi

Yüksek besin değeri ve muhteşem lezzetiyle somon, sofralarımızı taçlandıran lezzetlerin başında geliyor. Gerek sağlığa olan faydasıyla, gerek damakta bıraktığı harika lezzetle birçoğumuzun kalbini çalıyor. Somon çeşitli tekniklerle pişirilip pek çok tarife lezzet katabiliyor. Sizler için sofralarınızı zenginleştirecek fırında, kızartma ve buharda 3 farklı somon tarifini derledik.

Yemek 05-11-2021 08:01

Japonya ve Rusya Karadeniz somonunu talep ediyor: Yok satıyoruz!

Karadeniz'de yetiştirilen somon balığında ilk 8 ayda 18 bin ton ihracat yapıldı, 102 milyon dolar gelir elde edildi. İhracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 275 oranında artış yaşanan Karadeniz somonunun yüzde 82'si ise Rusya'ya gönderildi. Rize'nin Fındıklı ilçesinde Karadeniz somonu üreten Hasan Kuzuoğlu, ''Japonya’nın Norveç somonunu tercih etmeyip, Türkiye’den somon almaya başladı. Bütün ülkelerden yoğun bir talep var. Halk tabiriyle ‘yok satıyoruz'' dedi.

Finans 30-10-2021 14:17

Kahvaltının yeni yıldızı! İki dilim arasında benzersiz bir lezzet: Ispanaklı sandviç tarifi

Güne kahvaltı yaparak başlamak tüm uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Özellikle çocukların okula gitmeden önce mutlaka kahvaltı yapması önerilir. Çoğu kişi yoğun iş temposu ve koşuşturma arasında bu öğünü bir kahve ile atlar. Ancak sadece 5 dakikanızı alacak bir sandviç tarifi ile gününüzü daha enerjik geçirmenize yardımcı olacağız.

Yemek 13-09-2021 17:56

‘İşten geldim ne pişirsem’ derdine son! İşte 30 dakika hazırlayabileceğiniz pratik tarif: Somon Mücver

Yeni tarifler icat etmek ve denemek çok ilginç olsa da bazen bunun için yeterli zamanımız olmuyor. Eve çabucak varmak, buzdolabını açmak, malzemeleri almak ve güzel bir akşam yemeği pişirmek muhtemelen herkesin hayalidir, ancak bu her zaman gerçekçi değildir. Özellikle yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından daha pratik tariflere yönelmeniz normaldir.

Yemek 02-08-2021 17:53

Ballı sarımsaklı somon nasıl yapılır? Ballı sarımsaklı somon malzemeleri nelerdir?

MasterChef yarışmasında bir yarışmacının ballı sarımsaklı somon hazırlaması üzerine ballı sarımsaklı somonun nasıl yapıldığı merak konusu oldu. "Ballı sarımsaklı somon nasıl yapılır?" , "Ballı sarımsaklı somon malzemeleri nelerdir?" sorularının yanıtı merak ediliyor. Ballı sarımsaklı somon kolay yapılan bir yiyecektir. İşte ayrıntılar...

Yemek 11-07-2021 01:16

Gece atıştırmadan duramayanlara özel! İşte gece yenildiğinde kilo aldırmayan yemekler

Akşam belirli bir saatten sonra yenilen yemeklerin kilo aldırdığına ilişkin halk arasında bir söylenti hakimdir. Özellikle diyet yapanların akşamları hatta uyumadan hemen öncesinde mutfaktan uzak durması tavsiye edilir. Ancak akşamları bir şeyler atıştırmadan duramayanlar için birçok küçük ipucumuz olacak.

Yemek 09-06-2021 15:49

Su ürünleri ihracatı 5 ayda yarım milyar doları aştı

Son yıllarda ihracat performansıyla dikkati çeken su ürünleri sektörü, yılın 5 aylık döneminde pazarını yüzde 38 büyüterek 522 milyon dolarlık dış satım yaptı.

Finans 08-06-2021 11:59

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-2021 17:02

Kilo kaybını ve yağ yakımını hızlandıran 10 yiyecek!

Diyet denildiğinde çoğu kişinin aklına adeta işkenceye benzer bir açlık gelir. Kilo vermek için her zaman tüm yiyecek gruplarını kesmek ya da daha az yemek zorunda olmadığınızı biliyor musunuz? Sağlıklı bir diyetin anahtarını ise besleyici ve metabolizmayı hızlandıran doğru yiyecekler oluşturur.

Yemek 25-05-2021 16:39

Kayseri’de yetiştirilen Türk somonu iç ve dış piyasaya sunuluyor

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki kuluçkahane ve büyütme tesislerinde yumurtaları alınan ve 18 aylık yetiştirilme döneminin ardından Yamula Barajı’nda hasadı yapılan Türk somonu, iç ve dış piyasaya sunuluyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, "2021 yılında başlayan hasatlarla birlikte somon üretiminin 3 bin tonu geçmesi beklenmektedir" dedi.

Finans 18-05-2021 15:53

Türkiye'nin 4 aydaki su ürünleri ihracatı 400 milyon doları aştı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir: - "Sektörümüz salgın döneminde artan sağlıklı beslenme talebinin etkisiyle yeni bir rekora adım adım gidiyor"

Yurthaber 05-05-2021 11:08

Fırat Nehri'nde yetişiyor, 54 ülkeye gönderiliyor! 7 gramdan 5 kiloya çıkartılıyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde üretilen 4 bin 500 ton somon balığı, geçen yıl 54 ülkeye ihraç edildi. Somon üreticisi Serkan Çiftçi, en çok talebin Rusya'dan geldiğini açıklarken, Fırat Nehri'nin balığa özel bir lezzet kattığını söyledi.

Finans 03-04-2021 12:15

Karadeniz somonu yılın ilk iki ayında 30 ülkeye ihraç edildi

Türkiye'den ocak-şubat döneminde 7 bin 376 ton Karadeniz somonu ihraç edilerek 36 milyon 672 bin 970 dolar gelir sağlandı - İhracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla miktarda yüzde 76, değerde yüzde 63 arttı - Rusya, Almanya ve Vietnam en fazla dış satım yapılan ülkeler oldu

Yurthaber 25-03-2021 11:16