Sosyal Guvenlik Kurumu Sgk Il Muduru Haci Ali Hasgul Haberleri

SGK’da 10 bininci aylık sevinci

Kısa adı EYT olan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte hummalı bir çalışmaya koyulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayseri İl Müdürlüğü’nde 10 bininci emekliye maaşı bağlandı.

Yurthaber 2023-05-01 10:17:05

Antalya'da EYT'lilerin üçte birine yakını emeklilik için başvurdu

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Beyazıt Ablay, kentte emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yaklaşık üçte birinin başvuru yaptığını ve iki günde 420 kişiye maaş bağladıklarını bildirdi.

Yurthaber 2023-03-08 12:36:15

EYT başvurusunda ‘SMS’ detayı! Bağ-Kur'lu ve SGK'lılar için tarih netleşti: İlk maaşlar 17 Nisan’da hesaplarda…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bugüne kadar İzmir'de emeklilik için başvuranların sayısının 40 bini aştığını belirtti. Kurt, "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağ-Kur'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek" dedi.

Finans 2023-03-08 11:18:50
EYT

Yıllarca çay servis ettiği SGK görevlilerinden Zonguldak'ın ilk EYT emeklisi olduğunu öğrendi

Zonguldak'ta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğüne uzun yıllar hizmet veren çay ocağı işletmecisi Ulvi Öztürk, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme kapsamında kentteki ilk emekli olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yurthaber 2023-03-06 14:45:48

Adana'da EYT yoğunluğunun oluştuğu SGK binası bahçesine çadır kuruldu

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuru yoğunluğunun yaşandığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü bahçesine çadır kuruldu.

Yurthaber 03-03-23 15:27

İzmir'deki SGK merkezlerinde EYT yoğunluğu

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen çalışanlar için yapılan emeklilik düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerin önlerinde yoğunluk oluştu.

Yurthaber 03-03-23 12:12

Karabük SGK Türkiye 1’incisi oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu Karabük İl Müdürlüğü SSK ve emekli sandığı prim tahakkuk ve tahsilat oranı ile Türkiye birincisi oldu.

Yurthaber 31-01-23 15:05

Merkezi AYTO’da kuruluyor, nitelikli işgücü üretici ile buluşuyor

Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan AYMES-AYTO Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, VOC-Test Merkezleri III Programından hibe almaya hak kazandı.Aydın Ticaret Odası’nca videokonferans aracılığıyla TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, TR 32 Bölgesi ve Türkiye geneli Oda ve Borsa Başkanları, Genel Sekreterleri ve çalışanları, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) temsilcileri, Aydın SGK İl Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü, Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri, ülkede faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Merkezlerinden temsilciler ve AYTO üyelerinin katılımı ile proje açılış toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda proje amacı ve faaliyetlerinin anlatıldığı sunumda, gıda sektörünün ülke ve il bazında durumu ele alınarak “Gıda sektörü Gayrisafi yurtiçi hasıladan aldığı pay ve oluşturduğu istihdam ile, Türkiye’nin en büyük üretim sanayisi konumundadır.

Yurthaber 01-04-21 11:20

31 Mart son gün

Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu.Cumhurbaşkanı Kararı ile SGK yapılandırma başvurusu 1 Şubat 2021’e, ödeme süresi ise 31 Mart 2021’e kadar uzatılmıştı.

Yurthaber 30-03-21 11:40

SGK Müdürü Tekin’den yapılandırma açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu.Cumhurbaşkanı Kararı ile SGK yapılandırma başvurusu 1 Şubat 2021’e, ödeme süresi ise 31 Mart 2021’e kadar uzatılmıştı.SGK Müdürü Fuat Tekin, borçların peşin ve ilk taksitini 31 Mart tarihine kadar yatırılması gerektiğini belirterek, “Söz konusu düzenleme ile sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primi (GSS), işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar yeniden yapılandırıldı.

Yurthaber 30-03-21 10:13

Yapılandırma yaptıranlara 31 Mart uyarısı

Sosyal güvenlik prim borcu yapılandırması ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, borç yapılandırmasında bulunanlara 31 Mart 2021 tarihine dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.“7256 sayılı yasa ile sosyal güvenlik prim borcu, işsizlik prim borcu ve idari para cezası borçlarında çok ciddi kolaylıklar getirildi" diyen SGK İl Müdürü Hasgül, "Özellikle idari para cezalarının borç aslının %50’sinin silinmesi, gecikme zamlarında büyük indirimler yapılması bu yapılandırma yasasının en büyük artılarından birisidir.

Yurthaber 29-03-21 11:16

SGK’ya borçlulara yapılandırmada son tarih uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, SGK’ya borçlu vatandaşların yapılandırma işlemleri için son başvuru tarihinin 31 Mart 2021 olduğunu söyledi.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatarak, son ödeme tarihi 28 Şubat 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Yurthaber 22-03-21 13:03

SGK’dan borçlulara hatırlatma

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, yapılandırılan SGK borcu taksit ödemelerinin önemli olduğunu belirterek, “İlk iki taksit ödemesinin zamanında yapılmaması halinde işverenlerimizin, sigortalılarımızın yapılandırmaları bozulmaktadır” dedi.7256 Sayılı Kanuna göre yapılandırılan SGK borçları ile ilgili açıklamada bulunan SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, yapılandırmanın ilk taksitinin 31 Mart 2021 tarihine kadar yatırılması gerektiğini söyledi.

Yurthaber 16-03-21 12:27

SGK İl Müdür Yardımcısı Cerit hayatını kaybetti

İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cerit, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yurthaber 12-03-21 16:18

Pandemi döneminde herkes işçi çıkardı, Kayseri’de sigortalı sayısı arttı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, pandemi dönemine rağmen Kayseri’de 2020 yılı içerisinde sigortalı çalışan kişi sayısının 32 bin 576 arttığını söyleyerek, "Şuan da organize sanayi destan yazıyor ve tarihinde hiç olmadığı kadar yoğun çalışıyor" dedi.

Yurthaber 18-02-21 14:52

Vatandaşın ’kuyruk’ isyanı

Korona virüs tedbirleri kapsamında mesai başlama saatinin 10’a alındığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayseri İl Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde kuyruk oluştu.

Yurthaber 05-02-21 12:20

SGK İl Müdürü Hasgül: Yapılandırma İçin Son Şans

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül; sosyal güvenlik prim ve prime ilişkin borçlar ile idari para cezaları bu yasa kapsamında çok cazip şartlarda yeniden yapılandırma imkanının 1 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.TBMM’de kabul edilen 7256 sayılı prim borçlarının yeniden yapılandırılması kanunu için son başvuru tarihi için geri sayım başladı.

Yurthaber 27-01-21 13:04

SGK İl Müdürü Hasgül: Yapılandırma İçin Son Şans

SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül; sosyal güvenlik prim ve prime ilişkin borçlar ile idari para cezaları bu yasa kapsamında çok cazip şartlarda yeniden yapılandırma imkanının 1 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.TBMM’de kabul edilen 7256 sayılı prim borçlarının yeniden yapılandırılması kanunu için son başvuru tarihi için geri sayım başladı.

Yurthaber 27-01-21 13:03

SGK İl Müdürü Mersin’den yapılandırma uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, yapılandırmadan faydalanan mükelleflere ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları uyarısında bulundu.Borçlarını yeniden yapılandıran ve taksitlendirme imkanından faydalanan mükellefleri uyaran SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, “Yapılandırılan borçlara ilişkin olan gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak, yapılandırılan borcun peşin olarak ödenmesi halinde ise hesaplanan tutardan da yüzde 90 oranında ayrıca indirim yapılacaktır.

Yurthaber 21-01-21 14:08

SGK İl Müdürü Mersim’den yapılandırma uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (GDK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersim, yapılandırmadan faydalanan mükelleflere ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları uyarısında bulundu.Borçlarını yeniden yapılandıran ve taksitlendirme imkanından faydalanan mükellefleri uyaran SGK İl Müdürü Abdullah Mersim, “Yapılandırılan borçlara ilişkin olan gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak, yapılandırılan borcun peşin olarak ödenmesi halinde ise hesaplanan tutardan da yüzde 90 oranında ayrıca indirim yapılacaktır.

Yurthaber 21-01-21 12:43

SGK Antalya İl Müdürü’nden yapılandırma için son çağrı

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşları 1 Şubat tarihine kadar başvuru yapıp, yapılandırmaya gitmeye davet etti.Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan vatandaşları 1 Şubat tarihine kadar başvuru yapmaya davet etti.

Yurthaber 21-01-21 12:33

SGK yapılandırması için son gün 1 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, vatandaşların yapılandırmanın avantajlarından yararlanmaları için başvuru süresinin uzatıldığını belirterek son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, ilk taksit son ödeme tarihinin ise 28 Şubat tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatıldığını söyledi.Sigortalı ve işverenlerin 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade eden İl Müdürü Kaya, “Başvurular e-sigorta, e-devlet kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir” dedi.31 Ağustos 2020 ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklarının yanı sıra Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklarının da yapılandırma kapsamına alındığını belirten Kaya, "Vatandaşlarımızın borçlarını ikişer aylık periyodlarla, 6, 9, 12, 18 taksit seçeneğiyle ödeyebilme imkanı bulunmaktadır.

Yurthaber 16-01-21 14:52

SGK’dan Bağ-Kur sigortalılarına müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, 7256 Sayılı Kanundan faydalanmak için SGK yapılandırmasında müracaatların 1 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade ederek, emekli şartlarını oluşturup borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur sigortalılarına büyük fırsat doğduğunu belirtti.7256 Sayılı Kanundan faydalanmak için SGK yapılandırmasında müracaatların 1 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, “Sigortalıların yapılandırmaya müracaat etmeleri halinde, Bağ-Kur borçlarında indirime gidilecek, kalan borçta ise kurumumuz ile protokol yaptığımız bankalar (Halk Bankası-Ziraat Bankası-Vakıflar Bankası) aracılığı ile ödenerek emekli olacaklardır” dedi.7256 Sayılı SGK yapılandırmasının işverenler, iş adamları ve esnaf için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Göksoy, “Borçlarını 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılandırmaları ve ilk taksiti ödemeleri halinde, SGK’nın teşvik indirimlerinden faydalanabilecek, ihalelere katılabilecek, icrai işlemler durdurulacak ve ‘borcu yoktur’ yazıları verilebilecektir.

Yurthaber 11-01-21 11:29

SGK yapılandırması için son fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını ve e-devlet ile e-sigorta kanallarıyla da yapabileceklerini söyledi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 29-12-20 12:26

İl Müdürü Akgün: “Başvurun, fırsatları kaçırmayın”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün borç yapılandırmaya ilişkin yaptığı açıklamada son günün 31 Aralık 2020 olduğunu hatırlatarak, “İşveren ve sigortalılarımız, gelin başvurun, fırsatları kaçırmayın” dedi.31 Aralık 2020 tarihinde son bulan yapılandırma kapsamında işveren ve sigortalılara yönelik açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Bilal Akgün, “7256 yapılandırmaya son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’dir.

Yurthaber 25-12-20 12:06

SGK İl Müdürü Hasgül: Yapılandırma Başvurusunda Süre Daralıyor

Prim borçlarının yeniden yapılandırılması için başvuru süresi 31 Aralık’ta sona eriyor.Konuya ilişkin bilgi veren Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül; "Kurumumuza prim borcu olan gerek işveren gerekse kendi nam ve hesabına çalışan sigortalılarımız için prim borçlarını yeniden yapılandırma imkanı veren 7256 sayılı yasa için son başvuru tarihi olan 31 Aralık’a çok kısa bir süre kaldı.

Yurthaber 25-12-20 10:15

Van TSO ve SGK İl Müdürlüğünden ‘yapılandırma’ uyarısı

Van Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abidin Göksoy, Van Ticaret ve Sanayi Odasını (Van TSO) ziyaret etti.Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Eren Görsel Görmen ve Genel Sekreter Cengiz Aras ile bir araya gelen Müdür Göksoy, 7256 sayılı yapılandırmayla ilgili bilgiler verdi.

Yurthaber 24-12-20 10:38

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Son gün 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu belirterek, vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamalarını istedi.

Finans 22-12-20 14:56

Sosyal Güvenlik Kurumu’na girmeye çalışan korona virüs temaslısı yurda yerleştirildi

Bolu’da, SGK İl Müdürlüğü’ne girmeye çalıştığı sırada HES kodu sorgulamasında korona virüs temaslısı olduğu belirlenen N.Ş., yurda yerleştirildi.Edinilen bilgiye göre, Aktaş Mahallesi’nde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne giden N.Ş.

Haber 21-12-20 15:17

SGK Elazığ İl Müdürü Tuncer, Covid-19’a yenik düştü

Korona virüs (Covid-19) tedavisi gören Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre, SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer’in (51) Covid-19 testi 25 Kasım’da pozitif çıktı.

Haber 18-12-20 20:30

Yapılandırma başvurusu için son başvuru tarihi 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu belirterek, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını istedi.

Finans 17-12-20 14:38

Yapılandırma başvurusu için son başvuru tarihi 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu belirterek, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını istedi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 17-12-20 13:47

Müdür Göksoy’dan borç yapılandırma uyarısı

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, SGK borçlarının yapılandırmasının son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu ifade ederek, vatandaşların bu fırsattan yararlanması gerektiğini söyledi.SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, 7256 sayılı yapılandırmanın son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihi olduğunu ifade ederek, “Müracaatlar belirtilen tarihin mesai bitimine kadar ilgili birime şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya 31 Aralık 2020 tarihi saat 23.59 a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.Yapılandırmanın 2020 yılı Ağustos dönemi ve önceki dönemlere ilişkin alacakları kapsadığını belirten Göksoy, “Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamındaki alacakların ise sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.Bağ-Kur 4/b sigortalılarının borçlarını ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde 31 Ekim 2020 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetlerinin durdurularak, prim borçlarının silineceğini dile getiren Göksoy, “Borç asıllarında herhangi bir indirim yapılmayacaktır.

Yurthaber 14-12-20 10:47

Balıkesir’de SGK ve İş Kurumunda mesai saati ayarlaması

Balıkesir’de kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri korona virüsle mücadele kapsamında düzenlenerek, çalışanlarının mesai saatleri 10,00-16,00 olarak belirlenmesine rağmen, iş yoğunluğu sebebiyle SGK ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde mesai 8,30-17,30 saatleri arasında yapılacak.Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Balıkesir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki günlük çalışma saatleri 02.12.2020 Çarşamba gününden itibaren 10.00-16.00 olarak uygulamaya konulmuştur fakat hizmet gereği açısından Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nde 07.12.2020 Pazartesi gününden itibaren normal mesai saatleri Sabah 08.30-12.30, Öğle 13.30-17.30 uygulanacaktır" açıklaması yapıldı.

Yurthaber 08-12-20 13:58

Balıkesir’de SGK ve İş Kurumunda mesai saati ayarlaması

Balıkesir’de kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri korona virüsle mücadele kapsamında düzenlenerek, çalışanlarının mesai saatleri 10,00-16,00 olarak belirlenmesine rağmen, iş yoğunluğu sebebiyle SGK ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde mesai 8,30-17,30 saatleri arasında yapılacak.Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Balıkesir’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki günlük çalışma saatleri 02.12.2020 Çarşamba gününden itibaren 10.00-16.00 olarak uygulamaya konulmuştur fakat hizmet gereği açısından Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nde 07.12.2020 Pazartesi gününden itibaren normal mesai saatleri Sabah 08.30-12.30, Öğle 13.30-17.30 uygulanacaktır" açıklaması yapıldı.

Yurthaber 08-12-20 13:58

SGK’dan işletmelere önemli destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Pandeminin yoğun şekilde devam ettiği bu süreçte, 7256 sayılı Kanun ile düzenlenen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine yönelik son dönemde atılan adımlar sanayicimize, esnafımıza fırsat ve kolaylık sunmaktadır” dedi.MÜSİAD İzmir Şubesi, video konferans toplantısında SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal’i konuk etti.

Yurthaber 07-12-20 09:57

Yapılandırma e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fuat Tekin, SGK borçlarının yapılanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabildiğini vurguladı.SGK İl Müdürü Fuat Tekin, 17 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanun ile SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığını, yapılandırma kapsamına hangi borçların girdiğini, başvuru süresinin ve ödeme şekillerinin nasıl yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.Tekin, yapılandırma kapsamında, “2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31.12.2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, 6183/48.

Yurthaber 01-12-20 10:01

Prim Borcu Olanlar Dikkat

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Mecliste kabul edilen kanuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılabileceğini duyurdu.Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül "31 Ağustos 2020 tarihinden önceki sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları alacakları, yersiz ödenen gelir aylıktan doğan alacaklar vatandaşlarımızın talebi halinde yeniden yapılandırılacaktır.

Yurthaber 01-12-20 09:48

Malatya TSO’da yapılandırmanın detayları anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı pandemi dolayısıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın MTSO 15 Temmuz şehitleri konferans salonundan katıldığı meclis toplantısına davet edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Sadıkoğlu’ndan yapılandırmadan faydalanma çağrısıKasım ayına dair oda faaliyetleri, ekonomi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 7256 Sayılı Yapılandırmanın önemli olduğuna değinerek, TSO üyelerini bu yapılandırmadan faydalanmaya çağırdı.Yapılandırma kapsamının 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş borçları kapsadığını belirten SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, şunları söyledi, “Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların henüz ödenmemiş ferileri yapılandırma kapsamındadır.

Yurthaber 26-11-20 12:55

Malatya TSO’da yapılandırmanın detayları anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı pandemi dolayısıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın MTSO 15 Temmuz şehitleri konferans salonundan katıldığı meclis toplantısına davet edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Sadıkoğlu’ndan yapılandırmadan faydalanma çağrısıKasım ayına dair oda faaliyetleri, ekonomi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 7256 Sayılı Yapılandırmanın önemli olduğuna değinerek, TSO üyelerini bu yapılandırmadan faydalanmaya çağırdı.Yapılandırma kapsamının 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş borçları kapsadığını belirten SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, şunları söyledi, “Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların henüz ödenmemiş ferileri yapılandırma kapsamındadır.

Yurthaber 26-11-20 12:55

Koç: Prim teşviki, pandemi sonrası işverenlere önemli bir destek oldu

SGK Mersin İl Müdürü Ali Koç, ’Kısa çalışma ödeneği ve nakit ücret desteği’ uygulamalarından yararlanan işveren ve sigortalıların, normal çalışmaya dönülmesi halinde 7252 sayılı kanunla 3 ay boyunca sigorta prim teşviki sağlandığını, böylece yaşanılan pandemi sonrasında normalleşmeye çalışan işverenlere önemli bir destek sağlandığını söyledi.Koç, yaptığı yazılı açıklamada, ’5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2008 tarihi itibariyle, sosyal güvenlik uygulamalarına sigorta prim teşvik ve desteklerinin dahil edildiğini söyledi.

Yurthaber 16-11-20 17:20

Bedir: SGK’ya olan borçlar yapılandırılabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilecik İl Müdürü Adem Bedir, kayıt dışı istihdamın önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek, SGK borçlarının yapılandırılması ve HES kodu uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı.Bedir, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ile birlikte basın mensuplarını ağırladı.

Yurthaber 13-11-20 15:50

Normalleşme desteğini anlattılar

Sosyal Güvenlik Kurumu Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’ u ziyaret etti.Ziyarette pandemi dolayısıyla hayata geçirilen normalleşme desteği hakkında istişarelerde bulunuldu.İl Müdürü Lale, 1 Temmuz 2020 tarihinden önce kısa çalışma/nakdi ücret desteğine başvurarak kısa çalışma ödeneğinden/nakdi ücret desteğinden yararlanan ve haftalık normal çalışma sürelerine dönen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenlerinin normalleşme desteğinden yararlanabileceklerini belirtti.Prim desteği uygulamasının 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren başlayarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar uygulanmak üzere, kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle uygulanacağını dile getiren İl Müdürü Süleyman Lale, destekten, sigortalı üç aylık süre boyunca her ay kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısı/nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısı kadar yararlanabileceğini ifade ederek, Prim desteği tutarının, destekten yararlanacak sigortalının kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısı/nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması halinde, aylık 1 bin 103,6 TL olacağını belirtti.İşverenlerin, destek kapsamına giren sigortalıyı e-SGK kanalıyla tanımlamaları, 2020/Ağustos ayına ait bildirgeden başlayarak ilgi kanun numarasını (07252) seçmek suretiyle, gerekli şartları da sağlamak kaydıyla prim desteğinden yararlanabileceklerini sözlerine ekleyen Lale, bunun dışında, işverenlerin Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurmalarına gerek bulunmadığını da vurguladı.Pandemi döneminde önemi daha da artan e-devlet uygulamalarına değinen İl Müdürü Lale bu alanda öncü olan Sosyal Güvenlik Kurumunun 140’ tan fazla e-devlet uygulamasıyla vatandaşımızın hizmetinde olduğunu belirterek İl/Merkez Müdürlüklerine gelmeden vatandaşlarımızın birçok işlemini e-devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirtti.Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “İşsizlik tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en üst seviyeye ulaştığı bu dönemde kısa çalışma ödeneği sayesinde hane halkı hiç değilse temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında devletimizin desteğini arkasında hissetti.

Yurthaber 23-10-20 12:37

SGK Isparta İl Müdürü Karagöz uyardı: “Kayıt dışı işçi çalıştırana 26 asgari ücret tutarında cezası var”

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, sigortasız çalışmanın işçi ve işveren tarafından bazı olumsuzlukları olduğunu belirterek, “Bir işçinin 1 yıl boyunca kayıt dışı çalıştırıldığının denetimle anlaşılması halinde işverene 26 asgari ücret tutarında ceza uygulanır” dedi.SGK Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, kayıt dışı istihamla ilgili yaptığı açıklamada hem işçiyi hem de işvereni uyardı.

Yurthaber 23-10-20 10:51

Genel Müdür Burak Aslay’dan SGK Müdürü Kurt’a ziyaret

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt’u ziyaret ederek kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini belirtti.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Yavuz Kurt’a ziyaret gerçekleştirdi.

Yurthaber 22-10-20 15:30

Müdür Göksoy’dan ‘kayıt dışı’ uyarısı

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdama neden olan birçok etkenden bir tanesinin de çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini yeterince bilmediklerini ve sosyal güvenliğin önemi konusunda yeterli bilinç seviyesine sahip olmadıklarını söyledi.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Yurthaber 20-10-20 12:32

Eskişehir OSB’nin 2030 hedefi 75 bin çalışan

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB’deki 45 bin çalışan sayısının 2030 yılında 75 bin kişiye ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.Başkan Küpeli, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü İbrahim Kısa ve beraberindeki heyeti ağırladı Gerçekleşen ziyarette SGK Eskişehir İl Müdürü İbrahim Kısa, yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Küpeli’ye bilgiler verdi.

Yurthaber 19-10-20 14:44

Eskişehir OSB’nin 2030 hedefi 75 bin çalışan

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir OSB’deki 45 bin çalışan sayısının 2030 yılında 75 bin kişiye ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.Başkan Küpeli, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü İbrahim Kısa ve beraberindeki heyeti ağırladı Gerçekleşen ziyarette SGK Eskişehir İl Müdürü İbrahim Kısa, yürütülen çalışmalar hakkında Başkan Küpeli’ye bilgiler verdi.

Yurthaber 19-10-20 14:44

ÇESOB’u ziyaret eden SSK İl Müdürü Ömer Tök;

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Tök, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür’ü ziyaret etti.Ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Ömer Tök, yanında sigortalı işçi çalıştıran işverenlerin hem kendisinin kazanacağını hem de ülkesine kazandıracağını söyledi.Yanında çalıştırdığı işçinin sigortasını yatırmayan işverene iş kazası ve meslek hastalığı oluşması durumunda büyük maliyetlerin ortaya çıkacağını anlatan Tök, işverenin her an denetleme korkusuyla yaşayacağı gibi sosyal güvenliğin sağladığı destek ve kredilerden de faydalanamayacağının altını çizdi.Sosyal güvenlik sisteminin sigortalı çalışan kişilere birçok fayda sağladığını ifade eden Ömer Tök, “Sigortalı çalışan kişiler; kendileri ve aile bireyleri sağlık sisteminden yararlanır.

Yurthaber 14-10-20 18:19