Sovyet Haberleri

Putin'den dikkat çeken 2.Dünya Savaşı açıklaması: 'Elimizden geleni yapacağız'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Sovyet sivillerinin anısına yapılan anıtın açılışına katıldı. Putin eski Sovyet halkına karşı 2. Dünya Savaşı esnasında işlenen suçların araştırılmaya devam edileceğini belirterek, “Nazizmi durdurmak ve tamamen yok etmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Haber 2024-01-27 19:14:03

Kanlı Ocak Katliamı şehitleri Iğdır'da anıldı

Azerbaycan'da 34 yıl önce Sovyet ordusunun Bakü ve diğer kentlerde kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği "Kanlı Ocak Katliamı" nedeniyle Iğdır'da anma programı düzenlendi.

Yurthaber 2024-01-18 07:59:41

Putin sert sözlerle uyarmıştı! Polonya ordusu modern silahlarla gövde gösterisi yaptı! Bir ilk yaşandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sert sözlerle uyarı yaparak "Stalin'in hediyesini hatırlatacağız" dediği Polonya'da ordu adeta gövde gösterisi yaptı. Silahlı Kuvvetler Bayramı kapsamında ülke genelinde törenler düzenlenirken, Sovyet yapımı askeri araçlar ise ilk defa kullanılmadı. Cumhurbaşkanı Duda ise "Bayraktarlar, Apache, Black Hawk helikopterleri, F-35, F-16'lar ile ordumuzu modernize ediyoruz. Bağımsız Polonya'nın dayanağı bağımsız Ukrayna'dır" sözleriyle adeta gözdağı verdi.

Haber 2023-08-15 18:50:39

Başkentte, Kırım Tatar sürgününün 79. yılı münasebetiyle anma programı düzenlendi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kırım Tatar Türklerinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden (SSCB) Orta Asya'ya sürgün edilmelerinin 79. yıl dönümü vesilesiyle anma programı düzenledi.

Yurthaber 2023-05-19 07:51:43

Polonya, eski Sovyet savaş uçaklarını Ukrayna'ya göndermeyi planlıyor

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Sovyet yapımı MiG-29 savaş uçaklarını "önümüzdeki dört ila altı hafta içinde" Ukrayna'ya teslim edebileceklerini söyledi.

Haber 14-03-23 21:42

Kara Ocak Katliamı kurbanları Kars'ta anıldı

Kars'ta, Sovyet ordusunun Azerbaycan'da 20 Ocak 1990'da kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği "Kanlı Ocak Katliamı" nedeniyle anma programı düzenlendi.

Yurthaber 19-01-23 13:47

SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov'a son veda! Akın ettiler

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ağır ve uzun bir hastalıktan sonra hayatını kaybeden Gorbaçov’un naaşı, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kremlin'in görüş alanındaki Sendikalar Evi Sütun Salonu'nda halka açık bir uğurlamayla gerçekleşen cenaze töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olmayışı ise dikkatleri çekti.

Haber 03-09-22 14:28

Putin'den Kahraman Anne projesi! 10 çocuk yapana 294 bin TL verilecek

Rusya'da Kahraman Anne adı verilen projeyle 10 ve daha fazla çocuk doğuran kadına ödül verilecek. Sovyet döneminde de uygulanan bu sistem sayesinde ülkenin düşen doğum oranlarının artması hedefleniyor. Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre kadınlara 1 milyon ruble yani 294 bin TL verilecek. Stalin, 1944’te nüfusu artırmak için bu yasayı gündeme getirmiş ve 400 bin kadına ödül vermişti.

Haber 17-08-22 09:31

NATO Zirvesi: Putin, 'Finlandiya ve İsveç ile aramızda kesinlikle gerginlik olacaktır' dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreci için "Eskiden (bu ülkelerle) her şey iyiydi. Şimdi aramızda kesinlikle gerginlik olacaktır" dedi. Ukrayna işgalinden bu yana ilk kez yurt dışı seyahatine çıkan Putin bu açıklamaları eski Sovyet ülkelerinden Türkmenistan'da yaptı.

Haber 30-06-22 01:48

Rus Kuvvetleri Sanayi Kenti Syevyerodonetsk'te İlerliyor

Ukrayna'nın doğusunun geniş bir bölümünü ele geçirmeyi hedefleyen Rus kuvvetleri bugün de sanayi kenti Syevyerodonetks'in merkezine doğru ilerleyişini sürdürdü. Sovyet dönemi kenti Syevyerodonetks'te büyük bir kimyasal madde fabrikası bulunuyor

Haber 01-06-22 18:20

Sovyet ne demek? Sovyet kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sovyet, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Sovyet kelimesi ne demektir?

Egitim 20-05-22 16:00

Otomobil dünyasında Moskvich sürprizi: Sovyet efsanesi geri mi dönüyor?

Sovyet döneminin efsanevi otomobil markası olarak gösterilen "Moskvich"in geri dönebilme ihtimali doğdu. Moskova yönetiminin Renault'ya ait varlıkları devralmasıyla Moskvich'in sürpriz bir dönüş yapabileceği bildiriliyor. Rusya'da halen kayıtlı yaklaşık 200 bin Moskvich arabası olduğu düşünülüyor.

Haber 18-05-22 17:54

Rus televizyonunda şoke eden sözler! Eski komutandan soğuk duş etkisi yaratan itiraf: Kurtulmalıyız, daha da kötüye gidecek

Emekli bir Sovyet albayı olan Mikhail Khodaryonok, devlet televizyonunda Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı hakkında Moskova’yı kızdıracak bir değerlendirme yaptı. Rus medyasında Ukrayna ordusunun moralinin bozulduğu ve kargaşa sürüklendiğine yönelik olarak yapılan yorumların doğru olmadığını ifade eden eski komutanın sözleri stüdyoda soğuk duş etkisi yarattı.

Trend 17-05-22 15:43

Polonya’da Rus büyükelçisine boyalı saldırı! Neye uğradığını şaşırdı

Rusya’nın Polonya büyükelçisi Sergey Andreyev, 9 Mayıs Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Rusya'nın Polonya Büyükelçisi, Varşova'daki Sovyet askerlerinin mezarlığında saldırıya uğradı. Etkinliğe damga vuran protestoların hedefi olan Andreyev, kırmızı boyaya bulandı.

Trend 09-05-22 15:06

Savaş mağduru 4 kişilik aile, Afyonkarahisar'da konuk ediliyor

Türk iş insanına gönderilen fotoğraf nedeniyle Afyonkarahisar'a davet edilen savaş mağduru 4 kişilik aile, 40 gündür kentte yaşamını sürdürüyor - Rus vatandaşı da olan Viktor Kozin: - "Biz, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde yıllarca Rus, Ukraynalı, Azerbaycanlı, Ermenistanlı hep birlikte yaşadık, aileydik. Şimdi Rusya'nın yaptığını hazmedemiyor, durumu kabullenemiyoruz"

Yurthaber 07-05-22 10:35

Yaptırımlar, Rusya ekonomisini Sovyet dönemine geri götürür mü?

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, uyguladıkları eş güdümlü yaptırımlarla birlikte Rusya ekonomisini Sovyetler dönemine geri döndürmeyi amaçladıklarını söyledi. Peki, bu mümkün mü? Bu politikaların ekonomil ve siyasi sonuçları ne olacak?

Haber 18-04-22 03:58

Madeleine Albright kimdir, neden öldü? Hayatını kaybetti! Madeleine Albright aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

ABD'nin ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'in ölümü sonrası kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Albright'ın ölüm sebebi de sorgulanıyor.1997-2001 yılları arasında görev yapan Madeleine Allbright, NATO'nun Avrupa'da eski Sovyet cumhuriyetlerine doğru genişleme politikasını destekliyordu. Peki Madeleine Albright kimdir, neden öldü? Madeleine Albright aslen nereli ve kaç yaşındaydı? İşte hayatı ve merak edilenler...

Haber 24-03-22 17:48

Rusya geçici olarak bazı ülkelere tahıl ihracatını durdurdu

Rusya eski Sovyet ülkelerine tahıl ihracatını ve şeker ihracatının bir kısmını durdurduğunu açıkladı. Ancak halihazırdaki kota sistemi dahilinde özel ihracat lisansının tacirlere dağıtılmaya devam edileceği belirtildi.

Haber 15-03-22 05:05

Haftanın tarihine bakış

Çanakkale'nin geçilemeyeceği, 18 Mart 1915'te kazanılan deniz zaferiyle kanıtlandı - İnsanoğlu, ilk kez uzayda yürüdü. 18 Mart 1965'te dünyadan 2 bin 177 kilometre yükseklikte 20 dakika boşlukta kalan Sovyet kozmonot Aleksey Leonov, bu sürenin 12 dakika 9 saniyesini yürüyerek geçirdi - Dünyanın önemli kozmologlarından kabul edilen Stephen Hawking, 14 Mart 2018'de 76 yaşında hayatını kaybetti

Yurthaber 13-03-22 10:44

Baltık Gezisini Tamamlayan Blinken Paris’e Gidiyor

Rusya’ın Ukrayna işgali sürerken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken üç Baltık ülkesine yaptığı ziyareti tamamladı. Gezi, eski Sovyet cumhuriyetlerine NATO'nun güvenliklerini garanti edeceğine dair güvence vermeyi amaçlıyordu

Haber 08-03-22 17:43

Ukraynalı model, hukuk kariyerini yarıda bırakıp OnlyFans modeli olmaya karar verdi! “İlk Sovyet değişim öğrencisiydim”

Ukraynalı model Victoria Zdrok, hukuk eğitimi aldığı sırada Amerika’dan gelen bursla birlikte öğrenimine orada devam etmeye karar verdiğini söyledi. Amerika’daki hayatı sevdiğini dile getiren model, kariyerinde ilginç bir değişiklik yaparak hukuk eğitimini yarıda bıraktı ve OnlyFans modeli oldu. 18 yaşındayken yaptığı evlilik sayesinde OnlyFans kariyerinin başladığını ifade eden isim, ilk Sovyet değişim öğrencisi olduğunu söyledi.

Trend 08-03-22 15:50

ABD ile Polonya’da savaş uçağı hamlesi! Zelenskiy istemişti…

Ukrayna’nın savaş uçağı talebinin ardından son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD ile Polonya, Ukrayna'ya Sovyet dönemi savaş uçakları temin etmek için çalışıyor. Anlaşmanın sağlanması durumunda ABD'nin Polonya'ya belli sayıda F-16 vermesi, Polonya'nın bu uçaklar karşılığında Kiev'e Sovyet dönemine ait savaş uçakları göndermesi öngörülüyor.

Haber 06-03-22 08:57

Rusya lideri Putin'den yeni açıklama! Ukrayna'nın durumu istisna

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece yaptığı açıklamasında 'Sovyetler Birliği' vurgusu yapmıştı. Putin bugün yaptığı yeni açıklamasında ise "Eski Sovyet ülkelerinin egemenliklerini destekliyoruz, Ukrayna'nın durumu istisna" dedi. Putin, Ukrayna topraklarının üçüncü ülkeler tarafından Rusya’ya karşı tehdit oluşturmak için kullanıldığını belirtti. İşte Putin'in dikkat çeken o açıklamaları!

Haber 22-02-22 17:06

Ukrayna Elektrik Şebekesi’ni Rusya’dan Ayırmaya Çalışıyor

Belarus ve diğer eski Sovyet ülkeleriyle bağlantılı elektrik şebekesinden ayrılmak isteyen Ukrayna’nın Enerji Bakanı, ülkenin Avrupa şebekesine bağlanmak için denemeleri başlatmaya hazır olduğunu söyledi

Haber 10-02-22 21:12

Leonid Kuravlyov kimdir? Nereli? Ünlü Rus aktör Leonid Kuravlyov kaç yaşında, neden öldü?

Leonid Kuravlyov'dan acı haber geldi. Sovyet ve Rus oyuncu Leonid Kuravlyov hayatını kaybetti. Bilhassa Andrey Tarkovski filmlerinde canlandırdığı karakterlerle izleyicinin gönlünde taht kuran oyuncunun ölüm haberi sevenlerini üzdü. Peki Leonid Kuravlyov kimdir? Nereli? Ünlü Rus aktör Leonid Kuravlyov kaç yaşında, neden öldü? İşte Leonid Kuravlyov'un hayatı ve biyografisi...

Magazin 01-02-22 10:52

Auschwitz: Bir yer ve onun sarsıcı öyküsü

Sovyet ordusu 27 Ocak 1945 tarihinde Auschwitz Toplama Kampı'nda kalan mahkumları kurtardı ve bu tarih Uluslararası Yahudi Soykırımı'nı Anma Günü olarak kabul edildi.

Haber 27-01-22 16:15

Rusya: “Eski Sovyet Ülkelerini NATO’ya Almayın”

Rusya, NATO’dan Ukrayna ve diğer eski Sovyet ülkelerinin üyeliğini reddetmesini istedi. Moskova ayrıca, İttifak’ın Orta ve Doğu Avrupa'daki askeri konuşlandırmaya da son vermesini istedi

Haber 17-12-21 19:00

Rusya ile Ukrayna Arasındaki Gerilim Neden Tırmandı?

Ukrayna ve Batılı ülkeler, Ukrayna sınırındaki Rus askeri yığınağının, Moskova'nın eski Sovyet komşusunu işgal etme planlarının işareti olabileceğinden endişeliler. Kremlin ise böyle bir niyeti olmadığında ısrarcı

Haber 07-12-21 22:37

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni can kayıpları uyarısı Türkiye, Rusya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetleri de kapsıyor

Haber 23-11-21 21:26

Ukrayna'da 'Stalin döneminden kalma' toplu mezar bulundu

Ukrayna'da Sovyet döneminden kalma bir toplu mezar bulundu. Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin'in döneminden kaldığı belirtilen ve binlerce cenazenin bulunduğu düşünülen alan, bugüne kadar Ukrayna'da bulunan en büyük toplu mezarlardan biri.

Haber 27-08-21 05:44

Molla Abdulgani Baradar: Afganistan’ın yeni lideri olması beklenen, Taliban'ın 'kasap' lakaplı dört kurucusundan biri

1980'lerde Sovyet ordusuna karşı savaşırken Molla Muhammed Ömer'le tanışarak Taliban'ı kuran ve bugün örgütün en etkili isimlerinden biri olan Baradar, yakında Afganistan yönetiminin de başına gelebilir. 8 yılını cezaevi ve ev hapsinde geçirdikten sonra serbest kalır kalmaz ABD ile masaya oturan Molla Baradar, nasıl bu güçlü konuma geldi?

Haber 19-08-21 21:42

Rusya’da ‘trambolinli’ Zafer Günü kutlamasına tepki yağdı

Rusya'da, Zafer Günü kutlamaları kapsamında savaş sırasında öldürülen Sovyet askerlerinin bulunduğu anıt mezarda trambolin üzerinde dans eden kadınlara eleştiri yağdı.

Haber 10-05-21 16:35

Yüzüklerin Efendisi'nin Sovyet versiyonu 30 yıl sonra yeniden keşfedildi

İngiliz yazar JRR Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi kitabından Sovyet televizyonu için yapılan ve kaybolduğu sanılan uyarlama 30 yıl sonra YouTube'a kondu, yüzbinler tarafından izlendi.

Haber 05-04-21 18:05

Kendi apandisit ameliyatını kendisi yaparak tıp tarihine geçen Sovyet doktor: Leonid İvanoniç Rogozov

1960-1961 yıllarında düzenlenen altıncı Sovyet Antartik Seferi'nde pratisyen hekim olarak görev alan Sovyet doktor Leonid İvanoviç Rogozov, seferde başına gelecekleri bilse bu yolculuğa gönüllü olur muydu tahmin etmek zor. Ancak bir doktorun başına gelebilecek en kötü olayla karşılaşan Rogozov kendi kendisini ameliyat etmek zorunda kaldı.

Trend 18-03-21 15:19

Haftanın tarihine bakış

Çanakkale'nin geçilemeyeceği, 18 Mart 1915'te kazanılan deniz zaferiyle kanıtlandı - İnsanoğlu, ilk kez uzayda yürüdü. Sovyet kozmonot Aleksey Leonov, 18 Mart 1965'te dünyadan 2 bin 177 kilometre yükseklikte 20 dakika boşlukta kalarak, bu sürenin 12 dakika 9 saniyesini yürüyerek geçirdi

Yurthaber 14-03-21 11:02

Gorbaçov, en uzun yaşayan Sovyet lider oldu

Sovyetler Birliği’nin son lideri Gorbaçov bugün 90 yaşına girdi ve böylelikle en uzun yaşayan Sovyet lider olarak kayıtlara geçti.

Haber 02-03-21 11:36

Borrell'in AB'yi savunmadığı gerekçesiyle istifası istendi

Çoğunluğu eski Sovyet ülkelerinden olan milletvekilleri, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e mektup yazarak, Josep Borrell'in Moskova ziyaretini ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısındaki tavrını sert şekilde eleştirdi.

Haber 09-02-21 09:43

Polonya ormanları içinde terk edilmiş Sovyet nükleer füze üssü

Hiçbir haritada görünmediği için bazıları oraya hayalet kasaba diyor. Orası, Soğuk Savaş’ın zirvesindeyken Batı şehirlerini yok edebilecek güçte ölümcül nükleer silah cephaneliğinin saklandığı gizli bir yerdi.

Haber 25-01-21 14:02

Başkan Yalçın, Bakü Katliamı Şehitleri’ni andı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 31 yıl önce Sovyet ordusu tarafından tanklarla katledilen Bakü şehitlerini andı.Başkan Yalçın, Talas’ın Yenidoğan Mahallesi’ndeki Hocalı Parkı içinde bulunan Hocalı Şehitleri Anıtı önünde Turan Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Yurthaber 20-01-21 13:57

Azerbaycan Kültür Derneği 20 Ocak katliamını unutmadı

Azerbaycan Kültür Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ünal Kağba 20 Ocak 1990 günü bağımsızlık için Bakü’de meydanlara çıkan Azerbaycan Türklerinin Moskova yönetimi tarafından topla tüfekle katledilişini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.Tarihe ‘Kara Ocak’ (Yanvar), ‘Kara Cumartesi’ ve ’20 Ocak Faciası’ olarak geçen Azerbaycan Türklerinin Sovyetler Birliğinden ayrılmak için başlattıkları mücadele Bakü’deki Azatlık Meydanında Sovyet askerleri tarafından şehit edilen 143 kişi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde anıldı.Azerbaycan Kültür Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ünal Kağba, Sovyetler Birliğinin dağılma sürecinde Ebulfez Elçibey önderliğinde başlatılan bağımsızlık hareketini bastırmak için Bakü’ye giren Sovyet askerleri tarafından gerçekleştirilen 20 Ocak ‘Yanvar’ katliamını unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını söyledi.

Yurthaber 20-01-21 09:19

Rus Barış Gücü Dağlık Karabağ’da Yeni Statükoyu Oluşturdu

2020 sona ererken Rusya, eski Sovyet cumhuriyetleri Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle yaşanan çatışmalarda yeni bir arabulucu rolü üstlendi. Rusya, Kafkasya bölgesinde yakın gelecekte de gücünü korumayı hedefliyor

Haber 01-01-21 17:40

Rusya'nın eski Sovyet bölgesindeki etki gücü tehdit altında

Dağlık Karabağ, Moldova, Kırgızistan ve Belarus'ta yaşanan gelişmelerin ardından Rusya'nın eski Sovyetler Birliği bölgesindeki etki alanı tartışılmaya başlandı.

Haber 03-12-20 14:18

Dağlık Karabağ: Rus basınına göre Türkiye, Moskova'nın siyasi nüfuz alanında görülmemiş bir atılımda bulunuyor

BBC Moskova Muhabiri Steve Rosenberg, Dağlık Karabağ'daki çatışmaların ışığında Rus basınında Türkiye ile Rusya ilişkilerini ele alan haberleri derledi. Basında, Türkiye'nin, eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği topraklarında Rusya'nın etkisine karşı meydan okuma girişimlerine dikkat çekiliyor.

Haber 19-10-20 14:28

Yakıcı: Azerbaycan’ın yanındayız

Azerbaycan İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (AZERKAD) Başkanı Belkıs Yakıcı, Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.AZERKAD Başkanı Belkıs Yakıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek, ateşkes ilanına rağmen Ermenistan’ın sivil halka yönelik saldırısını kınadı.Ermenistan’ın tarih boyunca emperyalist ülkeleri arkasına alarak Türklere zarar vermek için elinden geleni yaparak, çoğu kez sinsice saldırdığını ifade eden Başkan Yakıcı, “Asala’nın öldürdüğü elçilerimizi unutmayalım” hatırlatmasında bulundu.“Ermenistan, PKK işbirliği ile sivillere zarar veriyor”1800’lü yıllarda Çarlık Rusya’sının başlattığı ve Sovyet döneminde de Stalin’in planları ile Azerbaycan topraklarına yerleştirilen Ermenilerin bununla yetinmeyip, 1990 yılında başlattığı savaşı 26 Şubat 1992’de yine Rus ordularının desteği ile Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasına saldırdığını belirten Başkan Yakıcı, “Çoğu çocuk, kadın, yaşlı 613 Azerbaycan Türkü katledilmiştir.

Yurthaber 13-10-20 11:32

Eski Sovyet Bloğu Ülkeleri Askeri Tatbikat Düzenleyecek

Sovyetler Birliği’nin dağılmasında sonra Rusya’nın öncülüğündeki oluşturulan güvenlik bloğunun altı üyesi, 12-16 Ekim günleri arasında Belarus’ta ortak askeri tatbikat düzenleyecek

Haber 15-09-20 18:55

Belarus'ta seçimler sonrası düğümü Rusya mı çözecek?

Eski Sovyet cumhuriyetlerinden Belarus'ta, 9 Ağustos'taki başkanlık seçimlerinin ardından iktidarla muhalefet arasında başlayan "bilek güreşi" ülkeyi belirsiz ve tehlikeli bir geleceğe sürüklüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gerekirse Belarus'taki gelişmelere müdahale edebilmek amacıyla bir polis gücü oluşturduğunu açıkladı. Gazeteci Cenk Başlamış Belarus'taki son gelişmeleri ve Belarus-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.

Haber 28-08-20 10:41

Trabzon sürprizi ile gelen Call of Duty: Black Ops Cold War resmen duyuruldu!

Activision, Call of Duty: Black Ops Cold War'ı resmen tanıttı. Call of Duty: Black Ops War'ın YouTube kanalı üzerinden göz alıcı bir fragmanını da yayınlayan Activision, oyunun Sovyet Rusya, Türkiye, Vietnam ve Doğu Berlin'de geçeceğini açıkladı. Oyunun Türkiye'deki bölümleri arasında ise Trabzon var.

Haber 27-08-20 11:31

Rusya aşı: Putin'in 'ilk koronavirüs aşısı' dediği Sputnik hakkında neler biliniyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs aşısı çalışmalarında mutlu sona ulaştıklarını açıkladı. Putin, Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını geliştirdiğini duyurdu. Aşıya "Sputnik" ismi verildi. Sputnik, 1957 yılında uzaya göndrilen ilk Sovyet uydusunun ismiydi. Bazı uzmanların şüpheyle yaklaştıkları aşı hakkında bilinenleri derledik.

Haber 11-08-20 16:01

Türkmenistan: Covid-19 vakası bildirmeyen ve WHO'nun heyet gönderdiği ülkede son durum ne?

Türkmenistan, resmi olarak Covid-19 vakasının bulunmadığını açıklayan dünya üzerindeki birkaç ülkeden biri ve tek eski Sovyet ülkesi. Ancak birçok kuruluş, ülkede çok sayıda Covid-19 benzeri semptomlar gösteren vakanın olduğunu bildiriyor. WHO da heyet gönderdi. Berza Şimşek'in haberi.

Haber 06-07-20 21:28