Soy Kodu Haberleri

PTT posta kodu öğrenme: PTT’den posta kodu nasıl öğrenilir?

Bir bölgeden başka bir bölgeye herhangi bir ürünü kargo hizmetlerinden faydalanarak gönderirken posta kodlarına gereksinim duyulmaktadır. Bu durum yalnızca kargo gönderimi için değil, herhangi bir mektup, belge gibi gönderimler için de geçerlidir. Bu tür gönderimleri sağlarken posta kodu denilen kodun bilinmesi önemlidir. PTT ile yapılan gönderimlerde de gönderinin doğru yere ulaşabilmesi için bu kodun bilinmesi gerekir. Peki, PTT’den posta kodu nasıl öğrenilir?

Haber 2024-04-03 18:59:29

İPhone ve Android cihazlarda PIN kodu kaldırma: Telefondan PIN kodu kaldırma nasıl yapılır?

Yeni bir hat alındığında veya var olan SIM kart numarası değiştirildiğinde tercih edilen iletişim operatörleri tarafından 4 haneden oluşan bir şifre verilir. PIN kodu olarak da ifade edilen bu şifreler, SIM kartın cep telefonlarına takıldığı zaman açılmasında büyük bir rol oynar. Günümüzde cep telefonu alanında yaşanan yenilikler sayesinde iPhone, Android gibi cihazlar için PIN koduna gerek kalmamaktadır. Peki, iPhone ve Android cihazlarda PIN kodu kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Haber 2024-01-09 19:45:08

PIN kodu öğrenme 2024: Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom PIN kodu öğrenme yöntemleri

Günümüzde kullanılan ve birçok farklı özelliğiyle öne çıkan iletişim operatörleri mevcuttur. Her iletişim operatörünün kullanıcıya sunduğu bazı önemli kodlar vardır. Bu kodlardan biri de PIN kodu olarak bilinen ve SIM kartların güvenliği için gerekli olan şifrelerdir. Bazı durumlarda cep telefonu kullanıcıları PIN koduna ihtiyaç duyabilir ancak kodun ne olduğunu bilemeyebilir. Peki, PIN kodu nasıl öğrenilir, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom PIN kodu öğrenme yöntemleri nelerdir?

Haber 2024-01-07 19:35:31

PUK kodu öğrenme 2024: Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom PUK kodu öğrenme yöntemleri

Teknoloji alanındaki yenilikler ile birlikte hayatımıza cep telefonları girmiştir. Günümüzde pek çok kişinin şahsına ait cep telefonu vardır. Bu cep telefonlarını tehlikelere karşı korumak için hat satın alınırken bazı kodlar da beraberinde verilmektedir. Bu kodlardan biri PUK diye tabir edilen, SIM kart bloke olduğunda tekrardan kullanıma açılmasını sağlayan önemli bir şifredir. Peki, PUK kodu nasıl öğrenilir, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom PUK kodu öğrenme yöntemleri nelerdir?

Haber 2024-01-07 19:34:28

AGROTECH HALKA ARZ NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK? AGROTECH halka arz kaç lot verdi? AGROT halka arz takvimi

Agrotech Yüksek Teknoloji AGROT bist kodu ile halka arz edildi. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile birlikte hisselerle ilgilenen vatandaşlar, "Agrotech kaç lot verdi?" sorusunu araştırmaya başladı. Merakla beklenen halka arz, sermaye artırımı ve eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşti. Peki, Agrotech halka arz ne zaman işlem görecek? Agrotech halka arz kaç lot verdi? İşte AGROT halka arz takvimi...

Finans 20-11-23 08:25

Agrotech halka arz ne zaman? Agrotech halka arz katılım endeksine uygun mu? kaç lot verir? AGROT hisse fiyatı

Agrotech AGROT bist kodu ile halka arz arz ediliyor. Agrotech Yüksek Teknoloji'nin halka arzına yönelik arama motorlarında yapılan sorgulamalar devam ediyor. Açıklanan bilgilere göre 100.000.000 TL nominal değerli (B) grubu paylar halka arz edilecek ve ek pay satışının yapılmayacak. Yayımlanan bilgilere göre 1 TL nominal değerli paylar 5,21 TL sabit fiyat üzerinden satılacak. İşte Agrotech halka arz detayları...

Finans 16-11-23 14:46

Milas’ta miras kavgası: 28 yaşındaki genç, amcası tarafından silahla vurularak öldürüldü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Koru Mahallesi’nde, aynı soy ismi taşıyan 2 aile arasında yaşanan miras tartışması silahlı kavgaya döndü.

Yurthaber 01-11-23 07:39

Muğla'da miras kavgası kanlı bitti! Kardeşini ağır yaraladı, yeğenini öldürdü

Muğla’nın Milas ilçesinde aynı soy ismi taşıyan aileler arasında yaşanan miras tartışması kanlı bitti. Paylaşılamayan köy evinin önünde yaşanan kavgada, Y.A. isimli şahıs, 28 yaşındaki yeğeni ile kardeşine silahla ateş etti. Olayda yeğen Atilla A. olay yerinde hayatını kaybederken babası da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Haber 01-11-23 01:26

İstanbullular dikkat! Birçok noktada araçların üzerine konuldu: Vatandaşları 'İSPARK' oyunuyla tuzağa düşürdüler

İstanbul'da birçok noktada araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız" yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesi gerektiğini belirten etiketler yapıştırıldı. Birçok vatandaşın kredi kartından para çekildiği öğrenildi. İSPARK yaptığı açıklamada böyle bir uygulaması olmadığını ifade etti. Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun vatandaşları uyararak "Hesaplarınız boşaltılabilir" açıklaması yaptı.

Haber 22-10-23 11:11

TAB GIDA halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç lot verdi? (TABGD) Tab Gıda borsada işlem tarihi belli oldu mu?

TAB GIDA TABGD bist kodu ile halka arz edildi. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, TAB Gıda halka arz sonuçlarını araştırmaya başladılar. Yatırımcıların beklediği halka arzın açıklanma tarihi merak ediliyor. Aracı kurum ise İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. oldu. Peki, TTAB GIDA halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç lot verdi? (TABGD) Tab Gıda borsada işlem tarihi belli oldu mu?

Finans 20-10-23 19:40

AÖL EK SINAV SONUÇLARI 2023 AOL.MEB.GOV.TR: AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler MEB'de!

AÖL ek sınav sonuçları için MEB'den son dakika açıklaması bekleniyor. 7-8-9 Ekim tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sınavın sonuçları güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilecek. Peki, AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, aol.meb.gov.tr AÖL ek sınav sonuçları ekranı...

Egitim 20-10-23 13:19

Tab Gıda halka arz ne zaman? Tab Gıda halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? İşte yeni hakla arzlar

TAB GIDA TABGD bist kodu ile halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, TAB Gıda halka arz konusunu araştırmaya başladılar. Yatırımcıların beklediği halka arzın tarihi merak ediliyor. Aracı kurum ise İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olacak. Peki, Tab Gıda halka arz ne zaman? Tab Gıda halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? İşte yeni hakla arzlar

Finans 13-10-23 22:25

Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! 12 ile dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 12 il için sarı kodu gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Vatandaşlara "Ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 11.10.2023 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor." uyarısında bulundu.

Haber 09-10-23 21:59

Hayat Eve Sığar uygulaması 10 ay sonra güncellendi! HES kodu hayatımıza yeniden mi girecek?

Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde HES Kodu için kullanılan "Hayat Eve Sığar" uygulamasını aylar sonra ilk kez güncelledi. Eris varyantına ilişkin tartışmaların olduğu dönemde uygulamanın güncellenmesi "HES Kodu geri mi geliyor?" sorusunu akıllara getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Eris varyantı için, "Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok." demişti. İşte detaylar...

Haber 01-10-23 09:45

TAVUK DÜNYASI HALKA ARZ OLUYOR! Tavuk Dünyası halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, eşit mi oransal mı?

SPK başvurusunu gerçekleştiren Tavuk Dünyası halka arz oluyor. TVKDN hisse kodu ile işlem görecek olan şirketin satılan paylarının oransal dağıtım yöntemi ile dağıtılması bekleniyor. Peki, Tavuk Dünyası halka arz ne zaman? Tavuk hisse fiyatı ne kadar, eşit mi oransal mı?

Finans 25-09-23 06:54

Hatsan kaç lot verir? Hatsan Gemi halka arz katılım endeksine uygun mu? Halka arz tarihi!

Hatsan halka arz fiyatı ve katılım endeksine uygun olup olmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Hisse almak isteyen kişiler talep toplama tarihleri ve diğer ayrıntılara dair arama motorlarında sorgulama yapmıyor. Birçok kişi "Hatsan kaç lot verir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Hatsan katılım endeksine uygun mu, arz fiyatı ve hisse kodu nedir?

Finans 15-09-23 09:47

104. ÖGG SINAV SONUÇLARI 2023 EGM.GOV.TR: 104. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır, nasıl öğrenilir? Gözler EGM'de!

ÖGG sınav sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması bugün EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından yapılacak. 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen 104. Temel Eğitim ve 80. Yenileme Eğitimi Özel Güvenlik sınavının sonuçları belli oluyor. Adaylar, EGM'nin isimli internet adresinden T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu ile aldıkları sonucu görebilecekler. Peki, 104. ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? İşte egm.gov.tr 104. ÖGG sınav sonuçları ekranı...

Haber 15-09-23 07:29

İsim değişikliği nasıl yapılır? e-Devlet isim değiştirme şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları çeşitli sebeplere bağlı olarak isimlerinde ya da soy isimlerinde değişiklik talebinde bulunabilirler. Bu konunun yer aldığı kanunlar doğrultusunda belirlenen şartları yerine getirilerek bu işlem için verilen süre içinde isim değişikliği gerçekleştirilebilir. Herhangi bir isim ya da soy isim değişikliği için bu konuda yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlara başvuru yapmak gerekir.

Haber 11-09-23 15:33

GIPTA HALKA ARZ sonuçları ne zaman açıklanır? Gıpta halka arz ne zaman borsada işlem görecek, kaç lot verir?

Gıpta halka arz talep toplama işlemleri sürüyor. Borsada GIPTA BİST kodu ile işlem gören şirketin halka arz büyüklüğü 836 Milyon lira olarak duyurulmuştu. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 30,30. Peki, Gıpta halka arz sonuçları ne zaman açıklanır? Gıpta halka arz ne zaman borsada işlem görecek, kaç lot verir?

Finans 08-09-23 13:29

GIPTA HALKA ARZ ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? GIPTA halka arz kaç lot verir, eşit mi oransal mı?

Gıpta halka arz hisse fiyatı ve hisse kodu vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. GIPTA hisse kodu ile piyasa yer alan firmanın halka arz büyüklüğü 836 Milyon TL, halka açıklık oranı ise yüzde 30,30 olarak açıklandı. Birçok kişi internette, "Gıpta halka arz kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar?" sorularına yanıt arıyor. Peki, GIPTA halka arz ne zaman, eşit mi oransal mı?

Finans 07-09-23 07:47

Ebebek halka arzı ne zaman borsada işlem görecek? Ebebek halka arz hangi bankalarda, fiyatı ne? Akbank, Garanti Bankası...

Ebebek halka arz ediliyor. Ünlü anne bebek giyim firmasının Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesi ile birlikte halka arz hisseleriyle ilgilenen ve borsayı takip eden vatandaşlar, 'Ebebek halka arz kodu' ekranını sorguluyor. Peki, Ebebek halka arzı ne zaman borsada işlem görecek? Ebebek halka arz hangi bankalarda, fiyatı ne? Akbank, Garanti Bankası...

Finans 30-08-23 10:42

Enerya halka arz ne zaman? Enerya Enerji halka arz eşit mi oransal mı? İşte, hisse fiyatı ve kodu...

SPK geçtiğimiz hafta Enerya Enerji A.Ş. (ENRYA) halka arzına onay verdi. Açıklamada Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden süreçle ilgili ayrıntılara yer verildi. Peki, Enerya halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Enerya Enerji halka arz eşit mi oransal mı? İşte detaylar...

Finans 16-08-23 08:11

Baydöner halka arz ne zaman? Baydöner halka arz eşit mi oransal mı? İşte hisse fiyatı ve kodu...

Baydöner'in halka arzı SPK tarafından onaylandı. Yapılan açıklamada sermaye artırımının 14, ortak satışının ise 4 milyon olduğu halka arzın büyüklüğü 378 milyon TL olduğu belirtildi. Birçok kişi internette, "2023 Baydöner halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Baydöner halka arz eşit mi oransal mı?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar...

Finans 16-08-23 08:09

ENERYA ENERJİ halka arz ne zaman 2023? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? İşte hisse kodu ve fiyatı!

Enerya Enerji halka arzın ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Enerya Enerji halka arz ediliyor. Bu gelişme sonrası Enerya Enerji halka arz tarihi, ne zaman borsada işlem göreceği, hisse kodu ve fiyatı araştırmaları yoğunlaştı. Peki, Enerya Enerji halka arz ne zaman? Enerya Enerji halka arz eşit mi, oransal mı? Hisse kodu ve fiyatı nedir?

Finans 10-08-23 15:43

WhatsApp hesap silme - WhatsApp hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır?

Mesajlaşma, arama yapma ve hikaye paylaşma gibi farklı etkinliklerin yapılabildiği WhatsApp Messenger milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilir. Bu nedenle WhatsApp hesabının nasıl silinebildiği veya profili geçici olarak kapatma işleminin mümkün olup olmadığı da sıklıkla sorgulanır. Dolayısıyla WhatsApp Messenger'ın resmi sitesinde yer alan bilgiler çerçevesinde hesabı silme, uygulamayı devre dışı bırakma veya QR kodu sıfırlama gibi işlemlerin nasıl yapıldığı açıklanmalıdır.

Haber 29-07-23 19:02

CVV nedir, CVV kodu ne demek? Kredi kartı ve banka kartında CVV kodu nerede yazar?

Alışverişlerde, finansal işlemlerde nakit para dışında kullanılan banka kartlarında ya da kredi kartlarının üzerinde yazan bazı terimler ya da ifadeler vardır. CVV ya da CVV kodu da bunlardan biridir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerle hayatımıza giren terimlerden ve kısaltmalardan biri olan CVV en sık karşılaşılan isimler arasında yer alır. Peki, CVV kodu nedir, kredi kartı ve banka kartında CVV kodu nerede yazar?

Haber 22-05-23 10:35

Milyonlarca çalışanın emekliliği tehlike altında olabilir! SGK’da ortaya çıkıyor, e-Devlet üzerinden hemen kontrol edin: Emekli maaşları faiziyle geri alınıyor…

Özel sektör çalışanlarının emekliliğini etkileyecek çok önemli detay SGK’da ortaya çıktı. Milyonlarca kişi sahte veya şüpheli işyeri kodu ile karşı karşıya kalabilir. Çalıştığınız yerin böyle olması durumunda SGK’ya ödenenen prim günleriniz geçersiz sayılıyor. Emekli maaşlarınız ise iptal edilebilir, hatta aldığınız maaşları faiziyle geri ödeyebilirsiniz. Bunu anlamanın en iyi yolu ise e-Devlet’ten yapacağınız küçük bir kontrol. İşte haberin detayları…

Finans 20-05-23 11:29

WhatsApp Web QR kod okumuyor sorunu ve çözümü nedir? WhatsApp Web QR kod okumuyorsa ne yapılır?

WhatsApp tarafından geliştirilen WhatsApp Web birçok kullanıcı için bilgisayar üzerinden pratik bir kullanım sağlıyor. Ancak zaman zaman karşılaşın QR kodu okumama sorunu, kullanıcıları sinir edebilir. Kişiler QR kod okumama sorunuyla karşılaşıyorsa bu sorunu kolaylıkla çözebilirler. Takip edilecek birkaç pratik adım ile WhatsApp Web QR kod okumuyor sorunu çözülebilir. WhatsApp Web QR kod okumuyor ise çözüm nedir, WhatsApp Web QR kod nasıl açılır?

Haber 26-04-23 15:31

CW Enerji halka arz başladı mı? CW Enerji hangi bankalarda var, kaç lot veriyor? İşte hisse kodu ve fiyatı

CW Enerji CWENE bist kodu ile halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, CW Enerji halka arz konusunu araştırmaya başladılar. Yatırımcıların aylardır beklediği halka arzın tarihi merak ediliyor. Peki, CW Enerji halka arz başladı mı? CW Enerji hangi bankalarda var, kaç lot verir?

Finans 26-04-23 12:18

Aynı soy ismi taşıyan 93 depremzede bu yurtta yaşıyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere Göksun ilçesinde yakalanan ve evleri ağır hasar alan Toplama ailesinden 93 kişi, Kayseri’nin Bünyan ilçesinde bulunan Yılmaz Turhan Öğrenci Yurdu’nda misafir ediliyor.

Yurthaber 23-04-23 09:55

Yeni 'mavi' platform o mu? Twitter'ın en 'dişli' rakiplerinden Bluesky, kısa sürede merak uyandırdı... Sosyal medyada davet kodu arıyorlar!

'Mavi kuş' olarak da bilinen Twitter'a alternatif platformlar olabilir, ancak şimdilerde Twitter'ın en dişli rakiplerinden biri olarak görülen bir uygulama, bir platform kısa sürede gündem oldu. Evet, bu kez adıyla 'mavi'ye atıfta bulunan Bluesky'dan bahsediyoruz. Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey tarafından desteklenen Twitter alternatifi Bluesky, kısa sürede merak uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları ise Bluesky davet kodu arayışında. Peki Bluesky nedir, davet kodu nasıl alınır?

Haber 21-04-23 18:21

72 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 72 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğe çıkan tüm sürücülerin hem kendilerini hem de başkalarının can ve mal güvenliğini korumaları için trafik kurallarına uyması önemlidir. Trafikle alakalı tüm kurallar, 2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Yönetmeliği’nde bulunmaktadır. Bu trafik yönetmeliği içerisinde çiğnenen her kural için farklı bir trafik ceza kodu mevcuttur. Peki, 72 trafik cezası nedir?

Haber 20-04-23 10:20

CW Enerji Mühendislik halka arz ne zaman? CW Enerji kaç lot verir, eşit mi, oransal mı? İşte halka arz tarihleri

CW Enerji Mühendislik CWENE bist kodu ile halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, CW Enerji halka arz konusunu araştırmaya başladılar. Yatırımcıların aylardır beklediği halka arzın tarihi merak ediliyor. Peki, CW Enerji halka arz ne zaman? CW Enerji kaç lot verir, eşit mi, oransal mı?

Finans 19-04-23 11:55

Europower halka arz ne zaman, hangi bankalar? Europower kaç lot verir? Halka arz tarihleri belli oldu

Europower Enerji, EUPWR hisse kodu ile halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, Europower halka arz konusunu araştırmaya başladılar. Yatırımcıların aylardır beklediği halka arzın tarihi merak ediliyor. Peki Europower halka arz ne zaman, hangi bankalar? Europower kaç lot verir?

Finans 11-04-23 17:29

Radon simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Radon elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Elementleri evrensel bir şekilde gösterebilmek için periyodik tablo kullanılır. Bu tabloda her elementin kendine özgü simgesi yer alır. Radon elementi de bu tabloda bulunur ve yeri, sembolü oldukça merak edilir. Ağırlık olarak havadan 8 kat daha fazladır ve soy gaz grubunda yer alır. Radon elementinin cetveldeki yeri neresidir, simgesi nedir ve periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim 10-03-23 16:43

Göknur Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? Göknur Gıda halka arz ne zaman işlem görecek? İşte hisse fiyatı ve kodu!

Göknur Gıda halka arz detayları piyasa takipçilerinin gündeminde yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Göknur halka arz başvurusunu onayladığını belirtti. Göknur Gıda, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla alınabilecek. Peki Göknur Gıda halka arz ne zaman işlem görecek? İşte hisse fiyatı ve kodu!

Finans 06-03-23 14:36

Soy ismi nasıl yazılır, soy ismi yazımı nasıl olmalıdır? Soy ismi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İsim türündeki bir sözcük olan soy ismi gerek günlük yaşamda gerek ise iş ve eğitim alanında karşılaşılan yazılı metinlerde sıklıkla rastlanan kelimelerdendir. Soyadı ile eş anlamlı olan bu sözcüğün ayrı mı bitişik mi yazıldığı mutlaka öğrenilmelidir. Bir kişinin aile adını ifade eden bu iki sözcükten biri ayrı, bir diğeri ise bitişik olarak yazılır. Soy ismi sözcüğünün Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılması için de bu sözcüğün doğru yazımı nasıldır?

Egitim 03-03-23 17:40

Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır?

Eczanelerde 484 kodu ile afet bölgesi ilan edilen yerlerde kolayca ilaç alınabilecek. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel tanımlama yaptı. Peki, Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla nasıl ilaç alınır? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Haber 09-02-23 12:49

46/2-f trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-f trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik sürücüleri, trafik kurallarını ihlal etmeleri halinde zaman zaman trafik cezaları ile karşı karşıya kalıyor. Her trafik cezasının da, trafik ihlalini tanımlayan ayrı bir trafik ceza kodu bulunuyor. Trafik ceza kodlarını trafik denetleme şube müdürlüğü belirliyor. İhlal konusu aynı olduğunda sürücüye aynı cezalar uygulanıyor. 46/2-f trafik ceza kodu da trafik ihlali için düzenlenmiş olan trafik kodlarından biridir.

Haber 03-02-23 13:59

46/2-g trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-g trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin can ve mal güvenliğini koruyabilmek için trafikte uygulanan önemli kurallar vardır. 46/2-g trafik cezası kodu da trafikte sorun yaratacak şekilde şerit değiştirilen sürücülere uygulanan bir ceza çeşididir. Sürücüler aksi belirtilmedi durumlarda trafikte tehlike oluşturacak kadar birden çok şerit değiştiremez. Bunun aksinde davranan araç sürücüleri 46/2-g ceza kodu ile cezalandırılır. Peki, 46/2-g trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 13:56

46/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte kurallara uymak, hem can hem de mal kaybına engel olmak için büyük önem taşır. Trafikte yapılan ihlalleri çözümlemek için bazı cezalar uygulanır. Bu cezaların her biri belli kodlarla birbirinden ayrılır. Şerit ihlali yapan sürücüye uygulanan ceza kodu ise 46/2-b kodlu trafik cezasıdır. Kurallara uymayan sürücüye, plaka sahibine kara yolları trafik kanunu gereğince 46/2-b trafik cezası uygulanabilir. Peki, 46/2-b trafik cezası nedir?

Haber 03-02-23 13:35

46/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik sürücüleri bazı trafik ihlalleri durumunda trafik cezaları ile karşılaşır. Her trafik cezası için ayrı bir trafik ceza kodu belirlenmiştir. Trafik ceza kodları trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından belirleniyor. Aynı trafik ihlalini yapan her sürücü aynı ceza tutarını ödemekle yükümlüdür. Sol şerit ihlali için düzenlenmiş olan trafik kodu ise 46/2-f trafik ceza kodudur. Peki, 46/2-a trafik cezası nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 13:32

49/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 49/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlemler uygulanır. Trafik ihlalleri pek çok çeşide ayrılır. Bu ihlallerin her biri için bir ceza kodu bulunur. Bu trafik kodlarından biri de yük taşıyan motorlu taşıtlara uygulanan 49/3 trafik cezasıdır. 49/3 trafik cezası yük taşıyan ticari araçların kullanım sürelerine uymaması olarak tanımlanır. Peki, 49/3 trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:13

60/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliği için konulmaktadır. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-a trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 13:20

60/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Artan araba sayısıyla birlikte trafikte kaza oranları da artmaktadır. Trafik kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-b trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince kurala uymayan kişiler para cezaları ile cezalandırılır. Peki, 60/1-b trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 12:09

60/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç sürücülerin ve yayaların güvenliği çok önemlidir. Trafik Kanunu, trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-c trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince yayaların ve sürücülerin güvenliği ön plandadır. Peki, 60/1-c trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 11:57

60/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

İnsan nüfusunun artması ile birlikte araç sayıları da artmaktadır ve bu durumda kaza oranlarını artar. Trafik kanunu trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-d trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-d trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 02-02-23 11:50

20/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 20/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte sürücülerin ve yayaların daha güvenli ve düzenli bir şekilde olmalarını sağlamak adına birçok trafik kuralı vardır. Trafik kuralları oluşabilecek tehlikeleri engellemek için düzenlenmiştir. Bu sebeple tüm vatandaşların trafik kurallarına uyması gerekir. Trafik kurallarına uyulmadığında ise bazı cezai yaptırımlar uygulanır. 20/1-d trafik kodu da trafik kurallarından biridir. Peki, 20/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir?

Haber 27-01-23 16:57

131/6-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 131/6-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzeni sağlamak, yasaları uygulamak ve olası kazaların önüne geçmek için trafik kanunları ve cezaları belirlenmiştir. Kurallara uyulmadığı taktirde araç sahiplerine, sürücü kurslarına ve gerekli kurumlara cezai işlem uygulanır. Cezalar belirli kodlarla birbirinden ayrılmıştır. Her ceza kodu farklı bir durumu ifade eder. 131/6-c trafik cezası da pek çok kişi tarafından merak edilir. İdari para cezası olan 131/6-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:24