Spinal Muskuler Atrofi Haberleri

Anagold 24 Erzincanspor'un hafta sonu maçının geliri SMA'lı bebeğe bağışlanacak

TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Anagold 24 Erzincanspor, hafta sonu oynayacakları Isparta 32 Spor maçının bilet gelirini, spinal müsküler atrofi (SMA) hastası 9 aylık Nilperi Güler bebeğin tedavisi için bağışlayacak.

Yurthaber 2023-11-24 13:39:26

Skolyoz tedavisinde kineziterapi etkili mi? Kineziterapi skolyoza iyi gelir mi, çocuklarda skolyoz tedavisinde kineziterapi kullanılır mı?

Omurgada meydana gelen şekil bozuklukları insanlarda pek çok sağlık problemine yol açabilmektedir. Tıpta bu tür sağlık problemleri spinal deformite olarak adlandırılmaktadır. Yapısal şekil bozukluklarının yaklaşık %80’ini skolyoz adı verilen bir şekil bozukluğu oluşturmaktadır. Skolyoz tedavisi için çoğunlukla ameliyat önerilse de daha erken tanılarda egzersizlerle tedavi desteklenebilir. Peki, çocuklarda skolyoz tedavisinde kineziterapi kullanılır mı?

Haber 2023-02-17 10:56:32

Zika Virüs Hastalığı'na ziyaret edilen ülkede maruz kalınıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak: - "Zika virüs insanlara esas olarak etkeni taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşmakla beraber, virüs, semen, vajinal salgılar, kan, idrar, amniyon sıvısı, BOS, anne sütü, tükürük gibi vücut sıvılarında, beyin ve spinal kordda saptanmıştır"

Yurthaber 2022-08-12 14:39:34

Ölümle sonuçlanabilen hastalık: SMA! SMA önlenebilir mi?

Açılımı Spinal Müsküler Atrofi olan SMA hastalığı son zamanların dikkat çeken konularından biri. Tedavisi oldukça masraflı olan SMA hastalığı ölümle sonuçlanabiliyor. SMA hastalığına sahip olan çocukların tedavi yardımıyla 3 yıla kadar yaşayabileceği söyleniyor. Peki SMA önlenebilir mi?

Haber 2022-03-10 17:16:21

SMA hastalığı nedir, tedavisi var mı?

SMA Bilim Kurulu, 2 Aralık Perşembe günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir araya gelerek Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını görüştü. Toplantının ardından açıklama yapan Koca, "Evlilik öncesinde tüm çiftlere ve yenidoğan bebeklere SMA taraması yapılması programını hayata geçiriyoruz" dedi.

Haber 15-12-21 23:33

SMA Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Bakan Koca açıklama yapacak

SMA Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir araya gelerek Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Toplantı sonrası Bakan Koca açıklama yapacak.

Haber 02-12-21 10:20

SMA taraması evlenecek çiftlere ücretsiz yapılacak! Sağlık Bakanlığından yeni karar!

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığının aldığı yeni kararla 81 ilde, evlilik öncesindeki çiftlere ücretsiz Spinal Müsküler Atrofi (SMA) taraması yapılacak.

Haber 06-10-21 15:04

Deniz Çakır SMA hastası çocukların sesi oldu!

Spinal müsküler atrofi (SMA) hastaları için kendi elleriyle bileklik yapan Deniz Çakır, “Amacım çocuklarla ilgili bir iyilik hareketinin parçası olmak..." diyor.

Magazin 31-05-21 14:48

Ronaldo'nun yere attığı kaptanlık pazubendi yaklaşık 64 bin avroya satıldı

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Sırbistan ile 27 Mart Cumartesi günü oynadıkları maçta sinirlenerek yere fırlattığı kaptanlık pazubendi, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası bir bebeğin tedavisine destek amaçlı çıkarıldığı açık artırmada yaklaşık 64 bin avroya alıcı buldu.

Spor 02-04-21 16:54

SMA: İngiltere, hastalığın tedavisinde dünyanın en pahalı ilacı Zolgensma'yı kullanacak

Gevşek Bebek Sendromu diye de bilinen Spinal Musküler Atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan dünyanın en pahalı ilacı Zolgensma'nın, İngiltere Sağlık Hizmetleri tarafından sunulacağı açıklandı.

Haber 08-03-21 13:27

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Karasu Medicalpark Gaziantep Hastanesi’nde

Sağlık alanında gerçekleştirdiği hizmetlerle atağa geçen Medical Park Gaziantep Hastanesi, uzman hekim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.Teknik alt yapısı, tıbbi donanımı, uzman sağlık profesyonelleri ile ilgili çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyen Medical Park Gaziantep Hastanesi, beyin, omurilik, sinir, bel ve boyun fıtığının mikrocerrahi yöntemi ile tedavisi, travma cerrahisi, hidrosefali (beyinde su toplaması), beyin kanamaları, spinal sistem dejeneratif hastalıkları, doğumsal ve çocukluk çağı beyin ve omurilik hastalıkları, beyin tümörleri ile ilgilenen bir branş olan Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) alanındaki hekim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Yurthaber 11-01-21 18:05

Vajina daraltma operasyonuyla güven kazanılıyor! Orgazma ulaşırken...

Kadınların çoğu, doğumdan sonra veya yaşlandıkça vajinalarının boyutu, yağlanması veya esnekliği ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını fark eder. Ancak diğerleri için cinsel işlev bozukluğu, vajinal atrofi, vajinal gevşeklik, ağrılı ilişki ve stres gibi sorunlar yaşam kalitelerini olumsuz etkileyebilir. Bu noktada kadınlar, vajina daraltma operasyonuna başvurabilir.

Kadin 07-01-21 13:55

Başkan Baydilli’den Alara bebek için yardım çağrısı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası 18 aylık Alara bebek için gerekli olan paranın toplanabilmesi için çağrıda bulundu.Tip 1 Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konan 18 aylık Alara bebek, ABD’de tedavisinin yapılabilmesi için yardım bekliyor.

Yurthaber 18-12-20 12:14

Marmarisli Ayaz bebeğe Ak Parti ilçe yönetiminden de destek geldi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Sipinal Muskuler Atrofi ( SMA) tip 2 hastası 17 aylık Ayaz bebek için siyasi partiler ve sosyal dernekler yardım için seferber oldu.AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Uslu Töredi, Sma Tip 2 hastası Ayaz bebeği ve ailesini ziyaret ederek destek sözü verdi.Ayaz bebeğin annesi Mehtap Ünen ziyarette yaptığı açıklamada, "1 Temmuz 2019 doğumlu oğlum Ayaz’a sekiz buçuk aylıkken bu hastalığın teşhisi konuldu.

Yurthaber 15-12-20 15:52

Poyraz Ali için 3,1 ton hamsi satıldı

Sinop’ta bir balıkçı şirketi spinal musküler atrofi (SMA) tip-1 hastası 3 yaşındaki Poyraz Ali için yaptığı bağışta 3 ton 100 kilo hamsiyi satışa sunarak 34 bin 160 TL topladı.İstanbul’da yaşayan SMA tip-1 hastası 3 yaşındaki Poyraz Ali’nin tedavisine destek olabilmek adına başlatılan kampanyalar devam ediyor.

Yurthaber 15-12-20 09:15

Sinoplu balıkçıdan Poyraz Ali’ye destek: Bedava hamsi dağıttılar

Sinop’ta bir balıkçı Tuğçe ve Ali Kurttekin çiftinin, spinal musküler atrofi (SMA) teşhisi konulan çocukları Poyraz Ali’nin (3), tedavisine destek olmak için bedava balık kampanyası düzenleyerek vatandaşa ücretsiz balık dağıttı.

Yurthaber 14-12-20 16:17

Ailesi yardım çağrısında bulundu! Minik Eliz'in hayata tutunabilmesi için 3 ayı kaldı

Adana'da 6 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı teşhisi konulan 21 aylık Eliz Mira Mert’in ailesi, Amerika'daki tek dozu 2.4 milyon dolar olan Zolgensma gen terapisinden yararlanabilmesi için 3 aydan daha az süreleri kaldığını söyledi. Eliz Mira’nın babaannesi Hülya Mert, Eliz Mira’nın kampanyasını duyan ve gören herkesin az da olsa elini uzatmaları için çağrıda bulundu.

Haber 17-11-20 09:24

SMA hastalığı nedir? SMA hastalığının tedavileri nelerdir?

Tıp dilinde Spinal Muskuler Atrofi olarak adlandırılan SMA, hareket sinirlerinden (motor nöronlarından) kaynaklanan bir kas hastalığıdır. SMA hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, kaç farklı tipi vardır, bulaşıcı mıdır ? Merak ettiğiniz bütün soruların cevabı yazımızda sizlerle!

Haber 16-11-20 10:46

SMA hastası Rümeysa Boztaş için kritik 53 gün

Manisa'da bir tür kas hastalığı olan Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip-1) ile mücadele eden 22 aylık Rümeysa Boztaş'ın gen tedavisi olabilmesi için 53 günü kalırken, çocuklarının gözleri önünde erimesini çaresizce izleyen aile, yetkililerden destek bekliyor.

Haber 13-11-20 09:29

SMA hastası bebeğe Malatya Barosu’ndan destek

Malatya Barosu tarafından, spinal musküler atrofi (SMA) tanısı konulan Demir Ali için bağış standı açıldı.Ordu’da yaşayan İbrahim ve Ezgi Bayraktar çiftinin SMA tanısı konulan 18 aylık çocukları Demir Ali’nin ailesinin sosyal medya hesabından başlattığı yardım kampanyasına Malatya Barosu’ndan destek geldi.

Yurthaber 03-11-20 16:44

Fatsa, Demir Ali için tek yürek oldu

Ordu’da yaşayan, spinal müsküler atrofi (SMA) hastası Demir Ali Bayraktar için Fatsa adeta tek yürek oldu.17 aylık Demir Ali’nin yaşama tutunabilmesi için 2,1 milyon euroluk ilacın tedarik edilmesi için Fatsa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

Yurthaber 20-10-20 11:52

SMA hastası minik Irmak hayata tutunmak için yardım bekliyor

Arnavutköy’de yaşayan Spinal Meskuler Atrofi (SMA) TİP 1 hastası olan 1 yaşındaki Irmak Eser’in (yurtdışında gen tedavisi görebilmesi için 2 milyon 700 bin Euro gerekiyor.Yapılan genetik testler sonucu Irmak Eser’e SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Haber 17-10-20 20:21

SMA hastası Öykü'nün tedavi için 1 ayı kaldı

Ankara'da, Sühal-Hasan Elmalıca çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan çocukları 23 aylık Öykü'nün gen tedavisi için yaklaşık 1 ayı kaldı.

Haber 16-10-20 10:58
Yurthaber 24-09-20 13:24
Yurthaber 24-09-20 13:24

Mercan bebeğe bir destek de Boskoviç’ten

Dünyanın en önemli voleybolcularından biri olan Eczacıbaşı VitrA’nın yıldızı Tijana Boskoviç, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konulan 8 aylık Mercan bebek ve ailesiyle bir araya geldi. Sırp oyuncunun kızlarına desteğinden ötürü çok mutlu olduklarını söyleyen Can-Ege Çorakçı çifti, “Bir gün kızımız olursa sporcu olmasını hayal ediyorduk. Boskoviç ve diğer Eczacıbaşı VitrA oyuncularının bu desteği bizi çok mutlu etti” dedi.

Spor 10-09-20 15:30

Minik Ahmet Can için son aylar

Bursa’da, 6 aylık olduğunda Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip 1 teşhisi konan 1 yaşındaki Ahmet Can bebeğin, Amerika’daki tedavisi için gerekli olan 2,4 milyon doları toplamak için son 10,5 ayı kaldı.

Yurthaber 22-08-20 14:25

SMA hastalarının SUT'a tabi ilaçlarının teminine devam edilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalarının Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Haber 19-08-20 16:40

SMA hastası Deniz, tedavi için yardım bekliyor

Hatay’ın Payas ilçesinde yaşaşan SMA hastası 1 yaşındaki Deniz Elmas, tedavi için yardım bekliyor.Zeynep ve Oğuz Elmas çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan çocukları Deniz’in sağlığına kavuşabilmesi için gen tedavisi olması gerekiyor.

Yurthaber 12-08-20 12:59

SMA hastası Deniz, tedavi için yardım bekliyor

Hatay’ın Payas ilçesinde yaşaşan SMA hastası 1 yaşındaki Deniz Elmas, tedavi için yardım bekliyor.Zeynep ve Oğuz Elmas çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan çocukları Deniz’in sağlığına kavuşabilmesi için gen tedavisi olması gerekiyor.

Yurthaber 12-08-20 12:59

Spinal ve epidural anestezi ile sezaryen

Sezaryen, doğum sırasında anne veya bebeğin hayatını tehlikeye atacak bir durum olduğunda veya bu durum önceden belirlendiğinde başvurulan yöntemdir.

Kadin 23-06-20 14:16

SMA Hastası 3,5 yaşındaki Uğur’a Turanspor desteği

Antalya’da Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası olduğundan dolayı, solunum cihazlarına bağlı yaşama tutunmaya çalışan 3.5 yaşındaki minik Uğur’u Almanya amatör ligde mücadele eden Turanspor Mannheim’in futbolcuları ziyarete geldi.

Yurthaber 20-02-20 16:14

SMA Hastası 3,5 yaşındaki Uğur’a Turanspor desteği

Antalya’da Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası olduğundan dolayı, solunum cihazlarına bağlı yaşama tutunmaya çalışan 3.5 yaşındaki minik Uğur’u Almanya amatör ligde mücadele eden Turanspor Mannheim’in futbolcuları ziyarete geldi.

Yurthaber 20-02-20 16:14

6 cihaza bağlı SMA hastası oğlunun odasını hastaneye çevirdi

ESKİŞEHİR’de, sınıf öğretmeni ve SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Ece Soyer Demir (30), 6 cihaza bağlı olarak yaşamını sürdüren 3,5 yaşındaki Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası oğlunun odasını hastaneye çevirdi.

Haber 06-12-19 14:00

Omurga yetmezliğine dikkat

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.Dr.Turan Uslu, “Omurga Yetmezliği Spinal yetmezlik (omurga yetmezliği); omurganın genellikle kronik, ancak akut da olabilen kimyasal, ruhsal veya fiziksel travmalar sonucu omurga segmentleri arasında dizilimin, omurga esnekliğinin, omurga dayanıklılığının bozulduğu, genellikle tedaviye dirençli kronik ağrı ve yetmezlikle sonuçlanan bir hastalığıdır.

Yurthaber 02-12-19 10:53

DMD hastası genç: Ölmek istemiyorum

Manisa’da, Duchenne Muskuler Distrofi (DMD) adıyla bilinen ’kas erimesi’ hastası olan 18 yaşındaki Mehmet Kandemir, günden güne erirken, sadece Hindistan’da yapılan kök hücre naklinin hayaliyle yaşıyor.

Trend 07-11-19 23:35

Minik Arife, ilk kez hareket ettirdiği elleriyle konsere çağırdı

ANTALYA'da, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığıyla mücadele eden Arife Yıldırım (4,5), ABD'den getirilen ilaçlar sonrası annesi Teslime Yıldırım'ın hasret kaldığı 'anne' kelimesini dile getirdi.

Haber 24-10-19 10:28

Minik Arife, ilk kez hareket ettirdiği elleriyle konsere çağırdı

ANTALYA'da, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığıyla mücadele eden Arife Yıldırım (4,5), ABD'den getirilen ilaçlar sonrası annesi Teslime Yıldırım'ın hasret kaldığı 'anne' kelimesini dile getirdi.

Haber 24-10-19 10:01

2 yaşındaki SMA hastası Alperen hayatını kaybetti

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konan ve daha önce iki kez kalbi durmasına rağmen hayata tutunmaya çalışan 2 yaşındaki Alperen Şimşek yaşam mücadelesini kaybetti.Akyazı ilçesinde yaşayan Ayşe ve Ayhan Şimşek çiftinin üçüncü çocukları Alperen Şimşek’e henüz iki aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulmuştu.

Haber 08-10-19 17:06

Okul görevlisi, deprem anında kas hastası çocuğu sırtında taşımış

MARMARA Denizi'nde merkez üssü İstanbul'un Silivri ilçesi açıkları olan 5.8 büyüklüğündeki deprem sırasında, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Mektebim Okulu'nda görevli Ferdi Barut'un, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası Ata Ilıca'yı (8) sırtına alıp, dışarı çıkardığı görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 08-10-19 13:29

DHA YURT BÜLTENİ - 9

  Tekirdağ'da okul görevlisi depreme yakalanan hasta çocuğu sırtında taşıdı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde  5.8 şiddetinde hisedilen depremde Özel Mektebim Okulu'nda görevli Ferdi Barut'un deprem anında  Spinal Müsküler Atrofi SMA hastası Ata Ilıca'yı (8)  sırtına alıp  dışarı çıkardığı görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 08-10-19 12:37

Omurganın dar kanal hastalığı nedir? Tedavisi nasıl yapılır?

Yaş ilerledikçe doğal olarak spinal kanalda daralmalar meydana gelir. Omurganın dar kanal hastalığı zaman içerisinde ortaya çıkar. Bu durum kanalda, örneğin bir su hortumunda biriken kireç gibi düşünülebilir. Hortumun çapı zamanla nasıl daralıyor ise benzer şekilde daralır.

Trend 01-10-19 17:19

’Umutcan’landı

Antalya’da Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına yakalanan çocukların 5 yaşına kadar yaşadığını öğrendikten sonra doğum günü kutlamak istemeyen 6,5 yaşındaki SMA Tip 2 hastası Umutcan, Sağlık Bakanlığının ilaç onayının ardından aldığı dozlar sonrası vücudunda fiziki gelişmeler yaşandı.

Haber 12-09-19 11:28

(Özel) 3 kez kalbi duran minik Alperen aile desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde SMA hastalığının en tehlikeli türü SMA Tip 1 teşhisi konulan ve 3 kez kalbi duran 2 yaşındaki Alperen Şimşek, ailesinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.Edinilen bilgilere göre, Akyazı ilçesinde yaşayan Ayşe ve Ayhan Şimşek çiftinin üçüncü çocukları Alperen Şimşek’e henüz iki aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konuldu.

Haber 11-09-19 10:57

Kas erimesi hastası çocuklar için farkındalık etkinliği

Tokat’ta duchenne muskuler distrofi hastası çocuklar ve aileleri yeraltı çarşısı üzerinde bir araya gelerek farkındalık etkinliği düzenledi.Tokat’ta yaşları 12 ila 14 arasında değişen duchenne muskuler distrofi hastası çocuklar ve aileleri farkındalık etkinliğinde bir araya geldi.

Haber 07-09-19 16:30

Dalgıçlar, DMD hastalığına dikkat çekmek için daldı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde bir araya gelen bir grup dalgıç, 7 Eylül Dünya Duchenne Muskuler Distrofi (DMD) Farkındalık Günü nedeniyle dalış etkinliği düzenlendi.

Haber 05-09-19 16:31

DMD hastalığına dikkat çekmek için daldılar

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde bir araya gelen bir grup dalgıç, 7 Eylül Dünya Duchenne Muskuler Distrofi (DMD) Farkındalık Günü nedeniyle dalış etkinliği düzenlendi.

Haber 05-09-19 16:19

Oğlunun ölümcül hastalığı için yardım değil, farkındalık bekliyor

Tokat’ta yaşayan Fatma Özmen’in 12 yaşındaki oğlu Yusuf, kas erimesi olarak da bilinen duchenne muskuler distrofi hastalığıyla mücadele ediyor.

Haber 04-09-19 10:42

Kas erimesi hastası Mehmet'in umudu Hindistan'da tedavi olabilmek

 MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan Duchenne Muskuler Distrofi (DMD) adıyla bilinen 'kas erimesi' hastası olan ve doktorların 9 yıl ömrünün kaldığını söylediği Mehmet Kandemir (19), tek isteğinin hastalığın ilerleyişinin 3 seanslık kök hücre tedavisi ile durdurulabildiğini öğrendiği Hindistan'a gitmek olduğunu söyledi.

Haber 31-08-19 13:10