Srebrenitsa Haberleri

Son dakika: TBMM'de Srebrenitsa soykırımını kınayan ortak bildiri

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulunda, siyasi parti gruplarının imzasıyla Srebrenitsa soykırımını kınayan ortak bildiri yayımlandı.

Haber 2023-07-11 17:49:01

SREBRENİTSA SOYKIRIMI NEDİR? Srebrenitsa soykırımında kaç kişi öldü, ne zaman yapıldı? Katliamın üzerinden 28 sene geçti!

Srebrenitsa katliamı ile ilgili araştırmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajı yayımlamasının ardından hız kazandı. Erdoğan mesajında, "Bir daha benzer vahşetler yaşamamak için Srebrenitsa’yı asla unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerine yer verdi. Peki, Srebrenitsa katliamı nedir? Srebrenitsa katliamı nerede ve ne zaman yapıldı, kaç kişi öldü?

Haber 2023-07-11 14:04:17

Srebrenitsa soykırımının baş sorumlusu Ratko Mladiç kimdir? Bosna kasabı olarak bilinen Ratko Mladiç nasıl yakalandı, öldü mü?

Srebrenitsa katliamının 28. yıl dönümü sebebiyle, Sırp General Ratko Mladiç internette araştırılıyor. Binlerce Bosnalının öldürülmesi için emir veren ve 'Bosna kasabı' olarak anılan Mladiç ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Srebrenitsa katliamının baş sorumlusu Ratko Mladiç kimdir? Bosna kasabı Sırp komutan Ratko Mladiç öldü mü, nasıl yakalandı?

Haber 2023-07-11 14:03:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa Soykırımı mesajı: Asla unutmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 28'inci yıl dönümünde bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında, "Bir daha benzer vahşetler yaşamamak için Srebrenitsa’yı asla unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı

Haber 2023-07-11 11:15:27

Srebrenitsa soykırımının kurbanları Sakarya'da anıldı

Srebrenitsa soykırımının kurbanları Sakarya'da anıldı

Yurthaber 11-07-22 17:27

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa kurbanlarını andı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa kurbanlarını andı

Yurthaber 11-07-22 12:46

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Srebrenitsa Soykırımı'nın 27. yılı paylaşımı:

"Bu soykırım, insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri olarak tarihe geçti. Ama acısı sonsuza kadar yaşayacak. Hala ders çıkarmayanların ve aynı acıları yaşatmaya çalışanların olduğunu biliyoruz"

Yurthaber 11-07-22 12:16

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Srebrenitsa soykırımının 27. yılı mesajı:

"Türkiye olarak Bosna halkının yanında olmaya, Balkan coğrafyasının huzur ve güvenliği için her türlü adımı atmaya devam ediyoruz"

Yurthaber 11-07-22 12:04

Gazi Üniversitesi'nde Srebrenitsa soykırımının 27. yıl dönümü dolayısıyla panel düzenlendi

Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cevat Mahmudoviç: - "Srebrenitsa'da anma merkezi vardır. Eğer oraya üç sene önce gittiyseniz şimdi tanıyamazsınız orayı. TİKA orada büyük katkılar sağladı, anma merkezini yenilemek için çok uğraştı"

Yurthaber 04-07-22 18:27

Srebrenitsa kurbanları, soykırımın 27. yılında Ankara'da anıldı

Srebrenitsa kurbanları, soykırımın 27. yılında Ankara'da anıldı

Yurthaber 03-07-22 18:38

Rutte Srebrenitsa için Hollandalı askerlerden özür diledi

Hollanda Başbakanı Rutte, yaşanan katliam öncesinde Srebrenitsa’da BM Barış Gücü üssüne sığınmaya çalışan Boşnak mültecileri geri çeviren Hollandalı askerlerden özür diledi.

Haber 19-06-22 18:37

Bosna Savaşı tanıklarından saldırı yorumu: Bizim için geç kalındı, onlar için kalmayın

Bosna Hersek’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine tepki gösterdi. Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Fadila Efendic, “Hiçbir savaş insanlara yarar getirmedi. Bu olanlardan dolayı çok üzgünüm, saldırının bir an önce bitip Rus güçlerinin Ukrayna’dan çıkmalarını diliyorum. Aynı senaryonun tekrar sahnelenmesi gibi” dedi.

Haber 24-02-22 17:01

Bosnalı Sırplar, Srebrenitsa soykırımının inkarının yasaklanmasına tepki gösterdi

Bosnalı Sırplar, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Temcilcisi Valentin Inzko'nun Srebrenitsa katliamının soykırım olduğunun inkar edilmesini yasaklama kararına sert tepki gösterdi.

Haber 29-07-21 10:25

Srebrenitsa katliamı nedir? Srebrenitsa soykırımı ile ilgili mesajlar ve sözler!

Avrupa'da gerçekleştirilen en büyük katliamlar arasında yer alan Srebrenitsa katliamı 11 Temmuz günü yıl dönümünde katledilen halk anılıyor. 1955 yılında Sırplar tarafından katledilen sivil Boşnak halkı soykırımın üzerinden geçen 26 yıl sonra aynı günde yad ediliyor. Peki Srebrenitsa katliamı nedir? Srebrenitsa soykırımı ile ilgili mesajlar ve sözler!

Haber 11-07-21 16:28

Srebrenitsa Katliamı nedir? Srebrenitsa Soykırımı'nı kim, ne zaman yaptı?

Srebrenitsa katliamı, Balkan tarihinde önemli tarihi olaylar arasında yer alıyor. Srebrenitsa Katliamı’nın 26. Yılında, hayatını kaybeden 8 bin 372 kişi anılıyor. Yugoslavya İç Savaşı sırasında Sırp ordusu, Srebrenitsa’yı işgal etmiştir. Ancak daha sonrasında bu olay, sadece bir işgal ile sınırlı kalmamış ve bir katliama dönüşmüştür. Temmuz 1995’de gerçekleşen Srebrenitsa Katliamı, bugün hala birçok kişiye acı dolu anlar yaşatmaktadır.

Haber 11-07-21 15:02

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı

Yurthaber 11-07-21 14:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa soykırımı açıklaması: Geri plana itilmesine müsaade etmeyeceğiz

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımına ilişkin, "Avrupa ve insanlık tarihinin bu kara lekesinin, ne surette olursa olsun, geri plana itilmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Haber 11-07-21 13:29

BBP Genel Başkanı Destici, 26. yılında Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı

BBP Genel Başkanı Destici, 26. yılında Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarını andı

Yurthaber 11-07-21 12:05

Srebrenitsa kurbanları katliamın 26. yılında İzmir'de unutulmadı

Srebrenitsa kurbanları katliamın 26. yılında İzmir'de unutulmadı

Yurthaber 09-07-21 17:01

AK Parti'li Kavuncu, Srebrenitsa katliamını bir kez daha lanetlediklerini söyledi

AK Parti'li Kavuncu, Srebrenitsa katliamını bir kez daha lanetlediklerini söyledi

Haber 24-06-21 16:10

Srebrenitsa'da Sırp güçlerine teslim edilen yakınlarını kaybedenler Hollanda’dan tazminat talep edebilecek

Bosna-Hersek'teki Srebrenitsa kentinin 13 Temmuz 1995'te düşmesi sırasında Hollanda Görev Kuvveti (Dutchbat) tarafından Sırplara teslim edilen 350 erkeğin yakınları, bugünden itibaren tazminat talebinde bulunabilecek. Kurbanların dul eşlerine 15'er bin euro; babaları, oğulları ve kardeşlerine ise 10'ar bin euro maddi ve manevi tazminat ödenmesi kararlaştırdı.

Haber 14-06-21 13:54

Srebrenitsa soykırımını anlatan “Nereye Gidiyorsun Aida” filmi Bosna Hersek'in Oscar adayı oldu

Bosna Hersekli yönetmen ve senarist Jasmila Zbanic'in Srebrenitsa'daki soykırımı konu alan “Nereye Gidiyorsun, Aida?” (Quo Vadis, Aida?) filmi Bosna Hersek'in Oscar adayı seçildi.

Trend 16-03-21 12:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Srebrenitsa' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Soykırım: Srebrenitsa'dan Alınan Dersler" başlıklı Liderler Zirvesi'ne bir video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hakları ve demokrasi konusunda dünyaya ders veren ülkelerin, bugün İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığında başı çektiğini görüyoruz. Irkçı terörizm birçok Batı ülkesinde veba gibi yayılmakta kimi zaman devlet başkanlığı seviyesinde himaye görmektedir." dedi.

Haber 01-11-20 21:41

ASİMDER Başkanı Gülbey: “Sırplar Ermenistan üzerinden Türk düşmanlığı yapıyor”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Sırbistan’ın büyük miktarda silah sevk ettiğini ve bu konuda Azerbaycan Dışişleri Bakanlığınca Sırbistan’ın Azerbaycan geçici Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak gereken diplomatik uyarının yapıldığını, Sırpların halen Türk düşmanlıklarının bitmediğini gösterdiğini söyleyerek kınadıklarını bildirdi.2018 yılında Ermeni Diasporasının Sırbistan Milli Meclisine sunduğu sözde Ermeni soykırımı tasarısını red etmesiyle oluşan Sırbistan Türkiye dostluğunun ne kadar sahte bir dostluk olduğunu bildiren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Sırplar 1995 yılında Srebrenitsa katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen 8 bin 372 Müslüman Boşnak’ın acıları unutulmamışken, Azerbaycan Türklerini katletsinler diye Ermenistan’a yüklü silah sevkiyatı yapması halen Müslüman ve Türk düşmanlıklarının devam ettiğini göstermektedir.

Yurthaber 21-07-20 10:50

AKSED Başkanı Günay: “Srebrenitsa’daki katliamı unutturmayacağız”

Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, 25 yıl önce Sırp ordusunun işgal ettiği Srebrenitsa’da savunmasız Boşnakları katlettiğini hatırlatarak, 11 Temmuz 1995’te Avrupa’nın yüzüne kara bir lekenin bulaştığını ve hala silinmediğini söyledi.AKSED Başkanı İbrahim Günay, Srebrenitsa katliamının 25’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yurthaber 12-07-20 10:59

Srebrenitsa: Hollanda'nın yaşananlarda rolü neydi?

Eski Yugoslavya'daki iç savaş sırasında Bosnalı Sırplar, Srebrenitsa kasabasında 8 binden fazla Boşnak Müslümanı öldürmüştü. Yaşananlar, "2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'daki en büyük katliam" olarak nitelendiriliyor. Bölgede görev yapan BM barış gücü askerleri ve Hollanda hükümeti yaşananlarda ne kadar sorumluluk sahibiydi?

Haber 11-07-20 18:30

Biga’da Srebrenitsa anıtı törenle açıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde belediye ve Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle yapılan Srebrenitsa anıtı törenle açıldı.Şehit Ulaş Açıkgöz Caddesinde düzenlenen açılış törenine Türkiye Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güneş, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Oda Başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran burada yaptığı açılış konuşmasında, “Srebrenista anneleri için Biga’ya bir anıt yapılacağı o gün görüşülmüştü.

Yurthaber 11-07-20 16:37

Srebrenitsa Katliamı: 'Bosna'da kendi cehennemimden geçtim' diyen İskoç ressam Peter Howson'ın son tablosu

90'lı yılların başında Bosna'daki tanıklıkları, savaşları betimleyen eserleriyle bilinen İskoç ressam Peter Howson'ı depresyona itmişti. Howson son eserinde yine Bosna Savaşı'nı ele alıyor, "Kendi cehennemimden geçtim. Bu da yıllar sürdü" diyor.

Haber 11-07-20 13:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa için video mesaj:

"Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturacağız" - "Bosnalı kardeşlerimize karşı işlenen cinayet ve katliamların takipçisi olacak, hak ve adalet arayışınızda sizleri asla yalnız bırakmayacağız" - "Onca drama, katliama ve gözyaşına rağmen, Avrupalı siyasetçiler Srebrenitsa katliamından hiçbir ders çıkarmadılar" - "İslam düşmanlığını körükleyen, yabancı karşıtlığını destekleyen söz ve beyanatların halen serbestçe kullanılması, geleceğimiz adına büyük bir endişe kaynağıdır" - "Soykırımın üzerinden çeyrek asır geçse de acımız halen tazedir. Ortaya çıkarılan her toplu mezarla yüreklerimiz yeniden dağlanıyor. Hala kadınlar kocalarına, çocuklar anne-babalarına kavuşmanın umuduyla yaşıyor. Aradan geçen bunca zamana rağmen hala çocuklarının yolunu gözleyen anneler var. 25 yıldır mavi kelebeklerin izinde sevdiklerimizi arıyoruz"

Yurthaber 11-07-20 13:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının 25. yıl dönümü mesajında "Ne şehitlerimizi unutacak ne de Srebrenitsa soykırımını unutturacağız" dedi.

Haber 11-07-20 13:04

Milletvekili Refik Özen’den Srebrenitsa soykırımı açıklaması

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Srebrenitsa soykırımının 25.

Yurthaber 11-07-20 11:46

Srebrenitsa trajedisi Avrupa’nın başarısızlığı

Avrupa’da, İkinci Dünya Savaşı sonrası en korkunç insanlık trajedisi Srebrenitsa’da yaşandı.

Haber 11-07-20 11:20

Sağıroğlu: Srebrenitsa insanlığın utanç resmidir

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, "Srebrenitsa insanlığın utanç resmidir, unutulmamalıdır.

Yurthaber 11-07-20 09:48

Srebrenitsa Katliamı: 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük insanlık trajedisi

"İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük katliam" olarak nitelendirilen Srebrenitsa Katliamı'nın üzerinden 25 yıl geçti. Sadece birkaç gün içinde en az 8 bin 372 Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa'da şu ana kadar 6 bin 500 kurbanın kimlikleri tespit edilebildi. Bu yıl da 36 kurban Potacari Mezarlığı'na defnedilecek.

Haber 11-07-20 01:40

Srebrenitsa 25'inci Yılında Yeni Cenazelerle Anılıyor

Srebrenitsa katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Bosna’da hala öldürülen erkek çocuk ve yetişkinlerin cansız bedenleri ortaya çıkarılıyor ve yeniden gömülüyor. Ve bu acılı kente her yıl, çoğunluğu kadın katliamdan sağ kurtulanlar, babalarını, kardeşlerini, eşlerini ve oğullarını anmak için geliyor

Haber 11-07-20 00:43

Başkanı Öz’den, Srebrenitsa mesajı

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Srebrenitsa katliamının 25.

Yurthaber 10-07-20 17:37

Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybedenler Kartal’da anılacak

11 Temmuz 1995’de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusunun Srebrenica’yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde canı katledilişinin 25.

Yurthaber 10-07-20 08:20

Srebrenitsa'daki bir okulda Sırp öğrencilerin yaptığı Çetnikler paylaşımına tepki

Srebrenitsa Belediye Başkan Yardımcısı Hamdija Fejzic: - "Öğrencilerin yüzde 70'inin Boşnak olduğu bir okulda böyle bir olayın yaşanması endişe vericidir. Okul müdürünün özür dilemesini ve istifa etmesini bekliyoruz"

Haber 28-01-20 14:26

Srebrenitsa kurbanlarının yakınları Hollanda'yı AİHM'e şikayet etme kararı aldı

Bosna Hersek'teki Srebrenitsa kentinin Temmuz 1995'te düşmesinden sonra, Hollanda askerleri tarafından Sırp güçlerine teslim edilen 350 Müslüman Boşnak'ın yakınları, Hollanda devleti aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dava açma kararı aldı. Yakınların avukatı, Hollanda yargısının ülkeyi katliamdan yüzde 10 oranında sorumlu tutan kararına itiraz edecek.

Haber 20-01-20 22:16

Bosnalı Sırplardan Ortodoks Noeli'nde provokasyon

Srebrenitsa, Visegrad ve Bratunac şehirlerinde yaşayan bazı Sırp gruplar, Noel kutlamalarında söyledikleri şarkılarla Boşnak soykırım mağdurlarına hakaretler edip savaş suçlusu Sırplar lehine sloganlar attı

Haber 07-01-20 18:36

(Özel) Srebrenitsa annesinden Nobel Ödüllü yazara: “Katliamın kanıtı işte bu mezarlık”

Srebrenitsa’da eşi ve oğlu Sırplar tarafından katledilen Saliha Osmanoviç, bir yılda 8 binden fazla masum Boşnak’ın katledildiği Srebrenitsa katliamını kabul etmeyen Avusturyalı yazar Peter Handke’e seslenerek, “Katliamın kanıtı işte bu mezarlık” dedi.

Haber 22-12-19 11:27

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Arınç: Türkiye'nin tarihinde bir soykırım utancı yoktur

"Bu günlerde birtakım edepsizler, can havliyle Türkiye'de Ermenilere karşı soykırım uygulandığını, ta 1915'i örnek göstererek aleyhimizde kararlar almaya çalışıyorlar" - "Srebrenitsa soykırımı hemen hemen dünya tarafından oy birliği ile tanınmışken arkasından gördüğümüz bu Nobel Edebiyat Ödülü'nün takdim edilmesi hepimizi fevkalade üzmüştür. Türkiye, asil tavrını Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında çok güzel ortaya koymuştur"

Yurthaber 20-12-19 17:39

(ÖZEL) Yalnız kalan Srebrenitsa annelerinin yaraları sarılıyor

Srebrenitsa Katliamı’nda evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve daha sonra topraklarına geri dönerek yalnız başına hayat mücadelesi veren Srebrenitsa anneleri için huzurevi inşa ediliyor.

Haber 20-12-19 11:44

Dünyada 2019 böyle geçti (4)

Irak, Ekvador, Şili, Bolivya ve Fransa'daki protestolar yer yer şiddet olaylarına dönüştü ve çok sayıda kişi hayatını kaybetti - DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen ABD operasyonuyla öldürüldü - Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales, ordu ve muhaliflerin baskısıyla istifa etti - 2019 Nobel Edebiyat Ödülü, Srebrenitsa soykırımını inkar eden yazar Peter Handke'ye verildi

Haber 16-12-19 11:06

TİHEK Kurulu Üyesi Altuntaş'tan Handke'ye Nobel verilmesine tepki

"Maalesef insan hakları, Bosna Hersek'te Srebrenitsa soykırımıyla öldürülmüştür, Suriye'de de gömülmüştür. Bu iki yüzlülüğün bir eseri olarak da Boşnaklara yapılan bu soykırım yoktur diyen bir kişiye de Nobel Ödülü verilerek aslında bu iki yüzlülük devam ettirilmektedir" - "Ülkemiz hem demokratikleşme anlamında hem de insan hakları alanında çok ciddi, diğer ülkelere örnek olacak faaliyetler yapıyor ve halen bu çalışmalar devam etmektedir"

Yurthaber 12-12-19 19:26

Nobel’in Avusturyalı Peter Handke’ye verilmesine tepkiler sürüyor

Dünya Beşten Büyüktür Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Nobel edebiyat ödülünün Srebrenitsa katliamının sorumlusu Sırp kasap Miloşeviç’i savunan, Bosna soykırımını inkar eden Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesine tepki gösterdi.Nobel Edebiyat ödülün Srebrenitsa katliamının sorumlusu Sırp kasap Miloşeviç’i savunan, Bosna soykırımını inkar eden Avusturyalı Peter Handke’ye verilmesine bir tepkide Dünya Beşten Büyüktür Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz’den geldi.

Haber 12-12-19 09:37

Karamollaoğlu'ndan 'Nobel' tepkisi

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesini eleştirerek, "Bu utanmazlıktır aslında.

Haber 11-12-19 16:40

Karamollaoğlu'ndan 'Nobel' tepkisi

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesini eleştirerek, "Bu utanmazlıktır aslında.

Haber 11-12-19 15:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Astsubay Esma Çevik hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası programında konuştu. Erdoğan, Nobel'in bu yılki Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa Katliamını gerçekleştiren Miloseviç'i destekleyen, soykırımı inkar eden Peter Handke'ye verilmesine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Bir Nobel skandalı yaşanıyor. Nobel'in, ödülü Handke denilen bu vampir aydınlar grubunun temsilcisine vermesi, bir vampirler topluluğunun oluştuğunu ortaya koymaktadır.' dedi.

Haber 11-12-19 15:15