Sri Lanka Haberleri Ve Son Dakika Sri Lanka Haberleri

Sri Lanka Haberleri Ve Son Dakika Sri Lanka Haberleri

Sri Lanka veya resmi adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Hindistan’ın güneyinde, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Ülkenin adı 1972 yılına kadar Seylan idi. Uzun yıllar hükümet güçleri ve Tamil Eelam Özgürlük Kaplanları (Tamil Kaplanları) arasındaki çatışmayla gerçekleşen iç savaş yaşamıştır. 1983’ten itibaren süren savaş 2009 yılında hükümet güçlerinin kazanmasıyla sona ermiştir. 2016 verilerine göre ülkenin nüfusu 21 milyondan fazladır ve bu nüfusu oluşturan etnik gruplar Sinhalalar (%80), Sri Lankalı Tamil (%11), Sri Lankalı Moors (%9) ve Hint Tamil (%4) ile diğer gruplar oluşturmaktadır. Resmi dilleri Seylanca ve Tamilcedir. Başkenti ve en büyük şehri Kolombo, para pirimi Sri Lanka rupisi (LKR), telefon kodu +94 ve internet alan adı .lk’dir.

Sri Lanka Haberleri

Neredeyse 1 kilogram! Doktorlar bile inanamadı, dünya rekoru olarak tarihe geçti...

Sri Lanka'da bir hastadan dünyanın en büyük böbrek taşı çıkartıldı. 13,3 santimetre uzunluğa ve 801 gram ağırlığa sahip olan böbrek taşı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Taş iki alanda dünya rekoru kırarken devasa taşı görenler gözlerine inanamadı...

Haber 15-06-2023 10:44

İşkencesi 3 gün sürdü! Ne olduğunu anlamadan öldü

Sri Lanka’da gerçekleşen acı olayda 61 yaşındaki çiftçi yanlışlıkla yuttuğu 2 cm boyutundaki balık kılçığı yüzünden hayatını kaybetti. Balık yedikten sonra üç gün boyunca mide ağrısı çeken talihsiz adam hastaneye gittiğinde çok geçti. 2 cm’lik balık kılçığı 61 yaşındaki adamın bağırsaklarını yırtarak ölümcül bir enfeksiyona yol açtı.

Haber 20-09-2022 17:56

BM: Sri Lanka'da gıda krizi muhtemelen daha kötüye gidecek

BM: Sri Lanka'da gıda krizi muhtemelen daha kötüye gidecek

Yurthaber 12-09-2022 20:00

Sri Lanka'nın firari eski devlet başkanı Rajapaksa ülkesine döndü

Sri Lanka'da protestoların ardından ülkeyi terk eden eski Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkesine döndü. Daha önce Rajapaksa'nın güvenlik endişesi nedeniyle hükümet tarafından sağlanacak bir konutta kalacağı açıklanmıştı.

Haber 02-09-2022 22:54

Sri Lanka

Sri Lanka Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sri Lanka Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çin'in Sri Lankalı yetkilileri acil toplantıya çağırdığı iddiası

Çin'in Sri Lankalı yetkilileri acil toplantıya çağırdığı iddiası

Yurthaber 08-08-2022 11:07

Sri Lanka’da hükümet karşıtı gösterilerin liderlerinden Joseph Stalin gözaltına alındı

Sri Lanka’da hükümet karşıtı gösterilerin liderlerinden Joseph Stalin gözaltına alındı

Yurthaber 04-08-2022 16:35

Sri Lanka Devlet Başkanı Wickremesinghe açıkladı! 'IMF ile anlaşma ertelendi'

Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Sri Lanka'yı ekonomik krizden çıkarmaya yardımcı olacak Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılacak anlaşmanın geçtiğimiz haftalarda ülkede yaşanan huzursuzluk nedeniyle eylül ayına ertelendiğini duyurdu.

Haber 30-07-2022 21:27

Dünya onu konuşuyor! Ülkeden kaçan Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa e-mail yoluyla istifa etti

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından çıkan protestolar nedeniyle ülkeden kaçmıştı. Rajapaksa’nın e-mail yoluyla istifa mektubunu Sri Lanka Parlamento Başkanına yolladığı bildirildi.

Haber 14-07-2022 18:59

Sri Lanka Meclis Başkanı: Cumhurbaşkanı Rajapaksa bana istifa mektubu göndermedi

Sri Lanka Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın henüz kendisine bir istifa mektubu göndermediğini söyledi. Gotabaya Rajapaksa daha önce 13 Temmuz'da istifa edeceğini açıklamıştı. Hükümet karşıtı protestolar sonrası dün ülkeden kaçan Rajapaksa'nın Maldivler'de olduğu sanılıyor. Protestocular işgal ettikleri devlet dairelerinden çekilmeyi kabul etti.

Haber 14-07-2022 09:58

Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa'nın kaçtığı adres belli oldu! Dikkat çeken iddia: Hindistan da işin içinde

Sri Lanka'da ekonomik kriz ile başlayan protestoların dozu artmış, öfkeli protestocular başkanlık konutunu basmış ve Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın evini ateşe verip havuzuna girmişti. Ekonomik krizin siyasi krize dönüştüğü ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Öte yandan ülkesini terk eden Rajapaksa'nın kaçtığı adresin Maldivler olduğu ortaya çıktı. Rajapaksa'nın ülkeden kaçışıyla ilgili ortaya atılan dikkat çeken bir iddiaya göre Rajapaksa'nın kaçışında Hindistan'ın parmağı var.

Haber 13-07-2022 11:44

Son dakika: Sri Lanka'da sular durulmuyor! Ülke ekonomisi çöktü, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi

Son dakika haberi: Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Son olarak Başbakan Ranil Wickremesinghe ülke ekonomisinin tamamen çöktüğü bilgisini paylaşmıştı. Son gelen iddia ise gündeme bomba gibi düştü. İstifa etmesi beklenen Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi.

Haber 13-07-2022 00:01

Sri Lanka'da ekonomik kriz: Cumhurbaşkanı Rajapaksa'nın eski maliye bakanı kardeşinin yurt dışına çıkışı engellendi

Basil Rajapaksa, ülke tarihinin en ağır ekonomik krizinde, gıda, yakıt ve ilaç sıkıntısına karşı başlayan sokak protestoları sonrası Nisan ayında istifa etmişti.

Haber 12-07-2022 11:28

Hindistan, Sri Lanka halkının yanında olduğunu bildirdi

Hindistan, Sri Lanka halkının yanında olduğunu bildirdi

Yurthaber 10-07-2022 19:01

Ekmek de dahil! 2-3 gün içinde tükenecek... Tarihinin en ağır krizini yaşayan o ülkeden tedirgin eden bir haber daha

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'dan peş peşe tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamalara göre gıda kıtlığı yaşanan ülkede 2-3 gün içinde ekmek de dahil olmak üzere unlu mamullerin tükenmesi bekleniyor. Yetkililer şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Ülkede dün göstericilerin Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermesi tüm dünyada gündem olmuştu.

Haber 10-07-2022 18:34

Gıda kıtlığı yaşanan Sri Lanka'da unlu mamullerin 2-3 gün içinde tükenmesi bekleniyor

Gıda kıtlığı yaşanan Sri Lanka'da unlu mamullerin 2-3 gün içinde tükenmesi bekleniyor

Yurthaber 10-07-2022 17:58

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sri Lanka açıklaması: Endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyulduğunu bildirdi.

Haber 09-07-2022 19:56

Dışişleri Bakanlığından Sri Lanka'daki protesto gösterilerine ilişkin açıklama:

"Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz"

Yurthaber 09-07-2022 19:51

Sri Lanka ekonomisi nasıl çöktü?

Sri Lanka, İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1948 yılından bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Ülke Mayıs ayında tarihinde ilk kez temerrüde düştü.

Haber 09-07-2022 19:48

Sri Lanka'da hükümet karşıtı protestoların şiddeti artıyor! Başbakanın istifa etmesi bekleniyor

Sri Lanka, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Halk, hükümet karşıtı protestolarının şiddetini gittikçe artırıyor. Başbakan Ranil Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğu bildirildi. Öte yandan Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın çarşamba günü istifa edeceğini açıkladı.

Haber 09-07-2022 18:24

Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve ailesi 20 yıldır nasıl ülkeyi yönetiyor?

20 yıldan fazladır Sri Lanka siyasetini yönlendiren Rajapaksa ailesi, kuşaklardır görülen en kötü ekonomik krize tepki olarak başlayan protestolar sonrası gücünü kaybediyor.

Haber 09-07-2022 17:08

Sri Lanka'da ortalık fena karıştı: Halk sokağa döküldü, devlet başkanını hedef aldılar!

Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin ülkedeki vahim durumu "Ekonomimiz çöktü" sözleriyle dile getirdiği Sri Lanka'da protestoların şiddeti dozunu artırıyor. Yaşam şartlarının ağırlaşmasından yakınan vatandaşlar Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ofisinin ve evinin bulunduğu devlet başkanlığı yerleşkesinin çevresindeki barikatları aşarak içeri girdi. Öte yandan parlamentoda acil bir oturum düzenlendi ve Başbakan Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğu bildirildi.

Haber 09-07-2022 13:51

Sri Lanka Enerji Bakanı: Ülkede yakıt bitmek üzere

Sri Lanka Enerji Bakanı, son 70 yılın en kötü ekonomik krizini yaşayan ülkedeki yakıt stoklarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Haber 05-07-2022 01:14

Tarihinin en büyük ekonomik krizi! O ülkede eğitim faaliyetleri durduruldu

Asya ülkesi Sri Lanka'yı ekonomik kriz vurdu. Tarihinin en büyük krizini yaşayan ülkede, akaryakıt kıtlığı nedeniyle okulların bir hafta daha kapatılacağı bildirildi. Öte yandan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 03-07-2022 20:52

Sri Lanka'da akaryakıt kıtlığı nedeniyle okullar bir hafta daha kapatılacak

Sri Lanka'da akaryakıt kıtlığı nedeniyle okullar bir hafta daha kapatılacak

Yurthaber 03-07-2022 20:25

Sri Lanka'da özel araçlara 2 hafta süreyle benzin ve mazot satışı yasaklandı

Tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşayan Sri Lanka'da otobüs ve trenlerle gıda sevkiyatı ve sağlık hizmetinde kullanılan taşıtlar dışındaki araçlara iki hafta süreyle benzin ve mazot satışı durduruldu

Haber 28-06-2022 12:50

Tarihinin en büyük krizini yaşıyor! Sri Lanka'da yakıt satışına kısıtlama getirildi

Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan 22 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka'da, yakıt satışlarına 10 Temmuz'a kadar kısıtlama getirildiği bildirildi.

Finans 28-06-2022 10:47

Sri Lanka Başbakanı: Ekonomimiz tamamen çöktü, uluslararası desteğe ihtiyacımız var

Başbakan Ranil Wickremesinghe, Sri Lanka ekonomisinin tamamen çöktüğünü, acilen uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu ve önümüzdeki günlerde Çin, Japonya, Hindistan ve ABD ile görüşeceklerini söyledi.

Haber 22-06-2022 17:22

Son dakika: Sri Lanka'da ortalık yangın yeri! Ülke ekonomisi çöktü, petrol ithalatı için bile ödeme yapamıyorlar

Son dakika haberi: Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Son olarak Başbakan Ranil Wickremesinghe kritik bir açıklama yaptı. Ülke ekonomisinin tamamen çöktüğü bilgisini paylaşan Wickremesinghe, petrol ithalatı için bile ödeme yapamadıklarını ifade etti.

Haber 22-06-2022 11:53

İstasyondaki yakıt tükenince ortalık savaş alanına döndü! Polis ateş açarak karşılık verdi

Sri Lanka, tarihin en büyük ekonomik kriziyle mücadele ediyor. Gıda, yemek ve ilaç sıkıntısı yaşanan ülkede bir akaryakıt istasyonunda yakıtın tükenmesi sonucu olanlar oldu. Çıkan kavgada polise taş atarak saldıran sürücüler ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Polis sürücülere ateş açarak karşılık verirken gerçek mermi kullandı.

Haber 20-06-2022 09:19

Sri Lanka'da yakıt ve gıda sıkıntısı nedeniyle haftada dört gün mesaiye geçildi

Sri Lanka hükümeti, kamu çalışanlarının önümüzdeki üç ay boyunca Cuma günleri de izinli olmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Böylece çalışanların hem yakıt tasarrufunda bulunmaları hem de kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmeye başlamaları hedefleniyor.

Haber 15-06-2022 10:46

Tarihinin en kötü günlerini geçiriyorlar! Sri Lanka'dan dikkat çeken cuma günü kararı

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da, ülkede üretimi artırmak, tarım çalışmaları yapmaya teşvik etmek amacıyla cuma günlerini tatil ilan etme önerisini hükümet tarafından onaylandı.

Haber 14-06-2022 20:39

Sri Lanka'da cuma günleri tatil ilan edildi

Sri Lanka'da cuma günleri tatil ilan edildi

Yurthaber 14-06-2022 20:23

Modi'nin Rajapaksa’ya baskı yaptığı iddiasında bulunan Sri Lankalı yetkili istifa etti

Modi'nin Rajapaksa’ya baskı yaptığı iddiasında bulunan Sri Lankalı yetkili istifa etti

Yurthaber 13-06-2022 19:02

Sri Lanka Başbakanı: Temel ihtiyaçlarımız için 6 ayda en az 5 milyar dolara ihtiyacımız var

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, parlamentoda yaptığı konuşmada önümüzdeki 6 ayda halkın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için en az 5 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haber 07-06-2022 12:55

Sri Lanka'da polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti

Sri Lanka'da polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti

Yurthaber 28-05-2022 21:24

ANALİZ - Sri Lanka'da kriz, Filipinler'de iktidar değişimi ve Asya'da dengeler

Çin'in Kuşak-Yol Girişimi kapsamında Hindistan'ın arka bahçesi Sri Lanka'daki yatırımları dikkat çekici - Hint Pasifik'te Çin yanlısı iktidarlar zor bir döneme girmiş bulunuyor - Çin'in, bölgedeki en büyük rakibi Hindistan Sri Lanka'ya büyük destek verirken çekingen bir tavır sergilemesi bölgesel ve küresel imajını olumsuz etkileyebilir

Yurthaber 27-05-2022 12:26

Sri Lanka Devlet Başkanı acil uluslararası yardım çağrısı yaptı! İlaç ve gıda krizi yaşanıyor

Ekonomik kriz her geçen gün daha da arttığı Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da ciddi gelişmeler yaşanıyor. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkedeki ekonomik kriz için acil bir uluslararası yardım istedi. Rajapaksa, ilaç ve gıda temini gibi acil ihtiyaçların karşılanması için uluslararası toplumun acil yardımına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Haber 26-05-2022 23:52

Sri Lanka nasıl borç krizine sürüklendi?

Sri Lanka, İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1948 yılından bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Ülke geçen hafta tarihinde ilk kez temerrüde düştü. 51 milyar dolarlık borcunu ödeyemeyecek hale gelen Sri Lanka'nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerinin sonuçlarını bugün açıklanması bekleniyor.

Haber 24-05-2022 15:49

Sri Lanka en kötü günlerini geçiriyor! Gıdasız ölürüz bu da yüzde yüz gerçekleşecek

Sri Lanka'da yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da artıyor. Petrol sıkıntısıyla gündeme gelen ülkede şimdi de gıdaların yetersizliği tartışılıyor. Tüp kuyruğunun bile günler sürmesi nedeniyle halk isyan ederek, "Gıdasız ölürüz, bu da yüzde de yüz gerçekleşecek." değerlendirmelerinde bulundu. İşte Sri Lanka'da yaşanan olaylar...

Haber 20-05-2022 18:27

Sri Lanka'da petrol alarmı! ''Bir günlük benzinimiz kaldı'' demişti! Uzun kuyruklar oluştu

Sri Lanka son 70 yılın en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Ekonomik ve siyasi bir krizle boğuşan ülkenin geçen hafta göreve gelen Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede sadece bir günlük benzin kaldığını açıklamıştı. Aynı zamanda ülkenin gelecek aylarda daha büyük zorluklarla da karşılaşılabileceğine dair uyarıda bulundu. Başbakan'ın açıklamalarının ardından ülkede benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Haber 17-05-2022 16:36

Sri Lanka tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor: Ülke bugüne nasıl geldi?

Sri Lanka'da günlerdir sokaklarda geniş çaplı protesto gösterileri düzenleniyor. Ülke, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Peki Sri Lanka bugüne nasıl geldi?

Haber 17-05-2022 14:16

Sri Lanka Başbakanı: Bir günlük benzinimiz kaldı

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, son 70 Yılın en ağır ekonomik krizini yaşayan ülkede sadece bir günlük benzin kaldığını açıkladı. Televizyondan halka hitap eden Wickremesinghe, "Şu anda sadece bir günlük benzinimiz var. Önümüzdeki bir-iki ay hayatlarımızın en zorlu dönemi olacak" dedi.

Haber 17-05-2022 12:45

Sri Lanka Başbakanı, ülkedeki mali krizin daha da kötüye gideceğini söyledi

Sri Lanka Başbakanı, ülkedeki mali krizin daha da kötüye gideceğini söyledi

Yurthaber 17-05-2022 00:11

O ülke resmen duyurdu! Sadece bir günlük petrol kaldı

Sri Lanka’dan ülkenin petrol stoku ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Ülkenin Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülke ekonomisindeki istikrarsızlıkla alakalı yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Ranil Wickremesinghe “Petrol stokumuz bitti. Sadece bir günlük petrolümüz kaldı” dedi. Öte yandan ekonomik kriz nedeniyle gerginliklerin devam ettiği Sri Lanka’da, geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 230 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haber 16-05-2022 18:07

Sri Lanka'da durum çok gergin! Politikacıların araçlarını nehre böyle attılar

Sri Lanka'da ekonomik kriz ülke çapında gerginliğe yol açtı. Ülke protestocular yüzünden ayağa kalkarken, bir grup insanın bir arabayı nehre ittiğini gösteren olayın görüntüleri sosyal medya platformu Reddit'te viral oldu. Söz konusu arabanın bir bakana ait olduğu iddia ediliyor.

Haber 13-05-2022 15:45

Sri Lanka krizi: Tamil Kaplanları'nın isyanını bastırarak popülerleşen Rajapaksa kardeşler şimdi neden 'kötü adam' oldu?

Sri Lanka'da Tamil azınlığın hakları için savaşan Tamil Kaplanları'nın onlarca yıl süren başkaldırısını 2009 yılında bastırdıklarında, çoğunluk Sinhallerin büyük desteğini alan Rajapaksa kardeşler, şimdi kamuoyu nezdinde itibarlarını iyice yitirmiş görünüyor. On yılı aşkın bir zaman içerisinde bu nasıl oldu?

Haber 13-05-2022 12:58

Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ve ailesinin 20 yıllık iktidarı tehdit altında

20 yıldan fazladır Sri Lanka siyasetini yönlendiren Rajapaksa ailesi, kuşaklardır görülen en kötü ekonomik krize tepki olarak başlayan protestolar sonrası gücünü kaybediyor.

Haber 11-05-2022 18:37

Sri Lanka'da liderlerin evleri neden yakılıyor?

Sri Lanka'da Başbakanı Mahinda Rajapaksa'nın istifasından sonra sular durulmadı. Hükümet karşıtı kalabalık milletvekili konutlarını yakmaya başladı.

Haber 10-05-2022 12:28

Sri Lanka Başbakanı Rajapaksa protestolar sonrası istifa etti

Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa, ülkedeki ekonomik krizin derinleşmesiyle başlayan kitlesel protestolar sonrası istifa etti.

Haber 09-05-2022 18:12