Starlink Haberleri Ve Son Dakika Starlink Haberleri

Starlink Haberleri Ve Son Dakika Starlink Haberleri

Starlink, Elon Musk'ın CEO'luğu üstlendiği uzay şirketi SpaceX'in en bilinen projelerinden biri olup, bir uydu takımyıldızı olarak adlandırılmaktadır. Starlink projesinde amaç, Dünya yörüngesine yerleştirilmek üzere tasarlanan uydular aracılığıyla uydu interneti erişimi sağlamak, yani yeryüzüne internet hizmeti vermektir. SpaceX şirketi, ''Starlink Mission'' adını verdiği görevlerle uyduları uzaya fırlatmakta ve yörüngeye yerleştirmektedir. Yörüngeye yerleştirilecek toplam uydu sayısının 42.000'e çıkarılması planlanırken, uyduların olası etkileri ve uzay çöplüğü oluşturacağına yönelik çeşitli endişeler de ortaya çıkmıştır. SpaceX şirketi, endişelere rağmen Eylül 2020'de 775 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirmiştir. Aynı yıl Starlink projesinin beta testleri başlanmış ve bazı kullanıcılar, gerekli ekipmanlar aracılığıyla Starlink hizmetini deneyimleyebilmiştir. 2021 yılında ise Starlink'in Türkiye'deki ön kayıtları başlamıştır.

Starlink Haberleri

Starlink nedir, Starlink ne işe yarar? Türkiye'de Starlink çalışır mı?

SpaceX adındaki uzay şirketinin kurucusu, teknolojik girişimci Elon Musk sayesinde günlük hayata birçok terim ve teknoloji girmiştir. Dünya çapında onun girişimleriyle oluşturulan sistemlerden biri de Starlink adı verilen sistem olmuştur.

Haber 16-04-2024 11:32

Starlink uyduları Bitlis semalarında böyle görüntülendi!

Elon Musk'ın Starlink uydularının geçişi Adilcevaz semalarında görüntülendi. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde gökyüzünde tek sıra halde giden uydular vatandaşları heyecanlandırdı.

Haber 27-03-2024 01:00

Elon Musk'ın bunu nasıl açıklayacağı merak konusu! İsrail'e gitti, anlaşma tamam... Gazze'ye Starlink sözünde ipler Netanyahu'nun elinde

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda X'in (Twitter) ve uydu internet sistemi Starlink'in sahibi Elon Musk da devrede. İsrail'in Gazze'de iletişim hizmetlerini tamamen kesmesi üzerine ünlü milyarder Starlink'in Gazze'de hizmete gireceğini duyurmuştu. Musk bugün İsrail'i ziyaret etti, işin rengi değişti. Starlink'in hem İsrail hem de Gazze'de kullanımıyla ilgili anlaşma sağlandı. Gözler Elon Musk'tan gelecek ilk açıklamada...

Haber 27-11-2023 16:45

Elon Musk ve İsrail prensipte anlaştı... Tel Aviv'in onayı olmadan Gazze'ye internet sağlanmayacak!

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ABD'li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Haber 27-11-2023 15:14

Starlink

Starlink Hakkındaki Haberler Mynet'te. Starlink Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Elon Musk'ın Gazze'ye Starlink hamlesi sonrası İsrail'den flaş adım!

İsrail'in dün akşam abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği ağır bombardıman sonrası bölgede telekomünikasyon ağı çökmüştü. Gazze'de yaşanan drama karşı Elon Musk, Starlink'in Gazze'deki kuruluşlara bağlantı sağlayacağını açıklamıştı. İsrail Elon Musk'ın bu hamlesine karşılık tüm bağların koparılacağını açıkladı. İletişim Başkanı Shlomo Karhi yaptığı açıklamada, "Starlink'le tüm bağlar kesilecek" dedi.

Haber 28-10-2023 21:26

Starlink uydu enkazlarının potansiyel risk oluşturduğu ileri sürülmüştü! SpaceX'ten o rapora itiraz

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Federal Havacılık İdaresince (FAA) Kongreye sunulan ve şirketin Starlink uydu sisteminin "potansiyel risk oluşturduğu" ileri sürülen rapora itiraz etti. SpaceX, raporun düzeltilmesi çağrısında da bulundu.

Haber 12-10-2023 11:34

Starlink uyduları Erzincan'da! Vatandaşları heyecanlandırdı

Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularının geçişi Erzincan’da vatandaşları heyecanlandırdı.

Haber 22-09-2023 01:11

Yer: Erzurum! Gökyüzündeki cisimler heyecana yol açtı

Erzurum'un Aşkale ilçesi Pırnakaban köyü semalarında görülen cisimler heyecana neden oldu. Cisimlerin ABD'li milyarder Elon Musk'a ait Starlink uyduları olduğu anlaşıldı.

Haber 10-09-2023 22:16

Starlink uydularının geçişi Isparta semalarında göründü

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi Isparta'dan gözlendi.

Haber 17-07-2023 09:07

Starlink uydularının geçişi Isparta semalarında göründü

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi Isparta'dan gözlendi.

Yurthaber 17-07-2023 07:24

İzmir'de gökyüzünde görülen cisimler merak uyandırdı! Nedeni ise ortaya çıktı

İzmir’de sıra halindeki parlak cisimlerin gökyüzünde ilerleyişi vatandaşları heyecanlandırırken, gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Vatandaşlarca cep telefonuyla çekilen cisimlerin, Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları olduğu öğrenildi.

Haber 23-06-2023 01:34

Elon Musk'ın şirketi SpaceX bir kez daha başardı! Tam 56 adet...

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, 56 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi. Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'e ait 56 adet Starlink internet uydusunu yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketi, ABD'nin Florida eyaletinden başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Haber 04-05-2023 11:01

Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar?

Starlink uydusunun ne olduğu ve ne işe yaradığı araştırılıyor. Elon Musk Starlink Uydusu Türkiye için, ''Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz.'' demişti. Peki Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Haber 09-02-2023 15:06

Starlink nedir, ne işe yarar? Starlink uyduları ne için kullanılır? Elon Musk'tan deprem paylaşımı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğünde yıkıcı depremin ardından birçok ilden daha deprem haberi geldi. Türkiye depremlerin ardından Türkiye uluslararası yardım çağrısında bulundu. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Türkiye'den onay gelir gelmez Starlink uydusu gönderebileceklerini söyledi. Peki Starlink nedir, ne işe yarar? Starlink uyduları ne için kullanılır? İşte detaylar...

Haber 06-02-2023 13:57

Elon Musk'tan Kahramanmaraş depremi açıklaması! Starlink mi gönderecek?

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamada bulundu. Bir kullanıcının sorusunu yanıtlayan Musk, "Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebilir" ifadelerini kullandı.

Haber 06-02-2023 07:26

Başarılı bir şekilde fırlatıldı! 54 Starlink uydusu daha yörüngeye gönderildi

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi. 54 Starlink uydusunu taşıyan Falcon-9 roketi, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Aktarılanlara göre, aldığı yeni lisansla farklı yörüngelere uydu gönderme iznine erişen SpaceX, son fırlatılan uydular sayesinde abone yoğunluğu yaşanan bölgelere daha hızlı internet erişimi sağlayacak.

Haber 28-12-2022 17:17

Bu işte bir gariplik var: Elon Musk'ın şirketi SpaceX'ten yine Elon Musk'ın şirketi olan Twitter'a şaşırtan sipariş!

Elon Musk, SpaceX, Starlink ve Twitter... Bu dört isim garip bir reklam siparişiyle gündeme geldi. Elon Musk'un şirketi olan SpaceX, yine Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya şirketi olan Twitter'dan büyük bir reklam kampanyası satın aldı. Söz konusu sipariş "Bu işte bir gariplik var" dedirtti. SpaceX, en büyük reklam paketlerinden birini sipariş etti. Üstelik reklamın nedeni yine Elon Musk'ı gündeme gündemine taşıyan uydu internet hizmeti Starlink'ten başka bir şey değil.

Haber 14-11-2022 11:05

Türkiye'de gökyüzünde görülen parlak cisimler heyecan yaratmıştı! Elon Musk'ın şirketi SpaceX uzaya 54 Starlink uydusu daha gönderdi!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları, geçtiğimiz ay Türkiye'de pek çok bölgeden izlenmiş ve heyecan yaratmıştı. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. SpaceX, binlerce uydusuna ek olarak Falcon 9 roketi ile uzaya 54 Starlink uydusu daha fırlattı. Böylece SpaceX'in yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 3 bin 500’ü aştı.

Haber 20-10-2022 22:49

Pentagon’a mektup gitmişti... Elon Musk'tan flaş Starlink açıklaması!

Dünya, Elon Musk ile Ukrayna arasında çıkan Starlink krizini konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde elde edilen flaş belgeler, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Pentagon’a mektup yazarak artık Ukrayna’da Starlink uydu internet hizmetini finanse etmeye devam edemeyeceğini bildirdiğini göstermişti. Savaşın başında sunulan Starlink desteği, Ukrayna ordusunun ve halkının iletişimini sürdürebilmesine imkan tanımıştı. Herkes bu işin nereye varacağını merak ederken Elon Musk'tan flaş bir açıklama geldi.

Haber 16-10-2022 11:12

Ukrayna Elon Musk'ı, Elon Musk da Ukrayna'yı 'sildi'! Kızılca kıyamet koptu

Rusya-Ukrayna savaşında peş peşe sıcak gelişmeler yaşanırken, bu kez Elon Musk ile Ukrayna arasında kriz çıktı. Musk'ın Twitter'dan paylaştığı 'barış planı' ise krizin fitilini ateşledi. Hatta Barış planı paylaşımına Ukrayna'nın Almanya büyükelçisinden 'küfürlü' bir yanıt geldi. Ayrıca, Odessa kentindeki, Kiev'i destekleyen uluslararası ünlüleri resmeden panolardan Elon Musk kaldırıldı. Ülke Musk'ı adeta 'sildi'. Elde edilen flaş belgelere göre Elon Musk da Ukrayna'yı Starlink üzerinden 'sildi'.

Haber 14-10-2022 17:37

Uydu interneti Starlink'i İran'da devreye sokan Elon Musk, büyük bir engel ile karşı karşıya! Uzmanlar kısa vadede pek umutlu değil

İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan protestolar sürüyor. Elon Musk ise uydu internet sistemi Starlink'i ülkede devreye soktu. Ancak Musk aktif hale getirdiğini duyursa da sistemin önünde lojistik engeller bulunuyor. Ukrayna'ya uydudan internet sağlamak için 15 bin Starlink terminali gönderen Elon Musk'ın aynı operasyonu İran'da gerçekleştirmesinin kolay olmayacağı söyleniyor. Uzmanlar, hükümet iş birliği olmadan terminallerin ülkeye girişini ve kurulumunu kısa vadede mümkün görmüyor.

Haber 28-09-2022 12:27

Türkiye'nin birçok ilinden görüldü! Gökyüzüne bakan telefonuna sarıldı...

Elon Musk tarafından uzaya gönderilen Starlink İnternet Uyduları, bu akşam saatlerinde Türkiye'nin farklı illerinde görüldü. Gökyüzünde oluşan görüntüyü görenler ise telefonuna sarıldı.

Haber 25-09-2022 21:51

ABD'de gökyüzünde 'tuhaf cisim' paniği! Ne olduğu anlaşılamadı, gerçek sonradan ortaya çıktı

ABD'nin Philadelphia eyaletinde anlaşılamayan cisim paniği yaşandı. Işık saçarak gökyüzünde ilerlerken fark edilen cismi görenler ne olduğunu anlayamadı. Kuyruklu yıldız veya göktaşı olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Hatta UFO olduğunu söyleyenler dahi oldu. Ancak gerçek çok başka çıktı.

Haber 25-09-2022 15:30

Elon Musk, Twitter'dan duyurdu! İran'da Starlink uydu interneti devreye sokuluyor...

ABD, İranlılara sunulan internet hizmetlerinin kapsamının genişletilmesine izin veren genel lisans yayımlamıştı. Konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Blinken'ın paylaşımına yanıt veren Elon Musk, İran'da uydu internet sistemi Starlink'i devreye soktuğunu açıkladı.

Haber 25-09-2022 01:32

Starlink: Elon Musk neden uzaya binlerce uydu fırlatıyor?

Elon Musk'ın SpaceX şirketi yörüngeye binlerce uydu fırlatıyor. Birçok insan onları gökyüzünde gördüğünü söylüyor. Onlar, uzaydan dünyadaki ücra bölgelere yüksek hızlı internet hizmeti sağlamayı amaçlayan Starlink projesinin bir parçası.

Haber 01-08-2022 07:01

SpaceX uzaya 53 Starlink uydusu daha gönderdi! İstanbul semalarında da görülmüş ve heyecan yaratmıştı

Elon Muks'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları önceki akşam İstanbul semalarında görülmüştü. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. Sosyal medyada da hızla yayılan görüntülerin Starlink uydularına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Önümüzdeki yıllarda sıkça konuşulacak olan küresel internet sistemi Starlink için Falcon 9 roketiyle 52 adet uydu daha uzaya fırlatıldı.

Haber 24-07-2022 22:37

Türkiye semalarında görülmüş, heyecana yol açmıştı! Açıklama geldi

Yurt genelinde gökyüzünde görülen ve sıra sıra hareket eden ışıklar dün gece sosyal medyanın gündemi haline gelmişti. Kiminin gizemli bulduğu, kiminin de kuyruklu yıldıza benzettiği ışıkların Elon Musk'ın Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir gibi illerde birçok kişinin görüntülediği Starlink uydularına ilişkin Türkiye Uzay Ajansı (TUA), sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Haber 24-07-2022 17:40

Starlink uydusu nedir? Starlink uyduları ne işe yarar, özellikleri nelerdir? Türkiye’nin bazı illerinde görüldü!

Starlink uyduları, 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü akşam saatlerinde Türkiye'nin bazı illerinde görüldü. Işık hüzmesinin sebebi vatandaşlar tarafından merak edildi. Serveti 235,8 milyar doların üzerinde olan ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk'ın Starlink uyduları ile ilgili basında yer alan haberler sonrası çok sayıda kişi internette konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Starlink uydusu nedir? Ne işe yarar, özellikleri nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber 24-07-2022 00:12

İstanbul semalarında görülen ışık hüzmesi sosyal medyada gündem oldu

İstanbul semalarında görülen ışık hüzmesi sosyal medyada gündem oldu

Yurthaber 23-07-2022 23:59

Görenler telefonlarına sarıldı! İstanbul'da şaşkınlık yaratan görüntü... Sosyal medyada gündem oldu

Sosyal medya ülke genelinde gökyüzünde görülen ve sıra sıra hareket eden ışıkları konuşuyor. Görenlerin kısa süreli şaşkınlık yaşadığı ve o anları kaydetmek için telefonlarına sarıldığı olayın Elon Musk’a ait Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi olduğu öğrenildi. Heyecana yol açan Starlink uyduları İstanbul semalarında da görüntülendi. İşte vatandaşların gökyüzünde gördüğü sıralı parlak cisimler ve Starlink uyduları ile ilgili detaylar...

Haber 23-07-2022 23:29

Elon Musk Ukrayna’yı bir kez daha unutmadı! Daha önce 1 kamyon göndermişti: Şimdi ise...

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, bir kez daha Ukrayna'yı unutmadı. Ünlü milyarder, internet erişimi sağlaması için geçtiğimiz aylarda Ukrayna'ya 1 kamyon dolusu Starlink uydu terminali göndermişti. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Elon Musk'ın Starlink uydu terminalleri konusunda yeni bir açıklama yaptı. Ülkenin silahlı kuvvetleri Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk’ın yine Starlink uydu terminali grubu gönderdiğini açıkladı. Böylece Musk yine Ukrayna'ya olan desteğini göstermiş oldu.

Haber 13-06-2022 16:36

Çin'in hedefi: Elon Musk! Övgü aldığı Starlink uydularını yok etmek için...

Çin'in hedefinde Elon Musk olduğu iddiası olay yarattı. İddialara göre Çinli askeri araştırmacılar, Pekin'in ulusal güvenliği için bir tehdit olarak görmesi durumunda Elon Musk'ın Starlink uydu sistemini yok etmek için kollarını sıvadı.

Haber 25-05-2022 15:16

SpaceX'ten uzaydan internet Starlink için paylaşım geldi! Türkiye'ye ne zaman geleceği de ortaya çıktı

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in uydu internet hizmeti Starlink için yeni bir paylaşım yapıldı. Şirket tarafından yapılan paylaşımda, hizmetin artık 32 ülkede kullanılabildiği açıklandı. Paylaşılan haritada Starlink'in Türkiye'ye geliş tarihi de yer aldı.

Haber 13-05-2022 14:34

Elon Musk'ın SpaceX'i yine göreve çıktı! 53 tanesi daha gitti

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, bir Starlink görevine daha çıktı. SpaceX, internet ağı projesi Starlink kapsamında 53 uyduyu daha uzaya yolladı. Musk ise uyduların gönderilmesinden sonra Twitter'dan paylaşım yaptı.

Haber 22-04-2022 16:57

Elon Musk’ın Ukrayna’da erişime açtığı uydu internet sistemi Starlink nasıl çalışıyor?

Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink internet projesinin internet uydu terminalleri Pazartesi günü Ukrayna'ya ulaştı. Terminallerin nasıl kullanılacağı henüz belli değil ancak uzmanlar Rusya'nın bu yeni teknolojiyi hedef alabileceği konusunda endişeli.

Haber 11-04-2022 18:42

Elon Musk'tan çarpıcı Rusya açıklaması! Umarım bunu bir teste tabi tutmak zorunda kalmayız ama...

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, bu kez verdiği bir röportaj ile gündem oldu. Son olarak Rusya lideri Putin'e yönelik düello çıkışıyla gündemi alt üst eden ünlü milyarder, röportajında ise pek çok konudan bahsetti. Özellikle de Rusya-Ukrayna savaşına değindi. Ukrayna'da günler önce Starlink uydu internet hizmetini aktifleştiren Musk, savaş konusunda oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber 28-03-2022 10:51

Elon Musk yine gündemde: Ukrayna'nın en çok indirilen uygulaması ona ait!

Starlink uydu internet hizmetini Ukrayna'da aktif hale getiren SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın adı tekrar gündeme geldi. Ünlü milyarderin adının tekrar anılmasını sağlayan olay ise Starlink'in uygulamasının Ukrayna'da en çok indirilen uygulama unvanını elde etmesi oldu.

Haber 18-03-2022 10:08

Elon Musk'tan Ukrayna'ya önemli Starlink uyarısı: Hedef alınma ihtimali yüksek

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, uydu internet hizmeti Starlink hakkında Ukrayna'ya uyarı yaptı. Starlink'in Ukrayna'nın bazı bölgelerinde hala çalışan tek Rus olmayan iletişim sistemi olduğunu paylaşan Elon Musk, "Bu nedenle hedef alınma ihtimali yüksek. Lütfen dikkatli kullanın." dedi.

Haber 04-03-2022 09:27

Elon Musk’ın Ukrayna’da erişime açtığı uydu internet sistemi Starlink nasıl çalışıyor?

Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink internet projesinin internet uydu terminalleri Pazartesi günü Ukrayna'ya ulaştı. Terminallerin nasıl kullanılacağı henüz belli değil ancak uzmanlar Rusya'nın bu yeni teknolojiyi hedef alabileceği konusunda endişeli.

Haber 02-03-2022 14:51

Elon Musk Starlink ile Ukrayna'nın yanında yer aldı! Starlink nedir? Starlink nasıl çalışıyor?

Starlink terminalleri Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya gitti. SpaceX şirketi, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya Starlink terminalleri gönderildi. Bilindiği üzere Rusya, Ukrayna'ya savaş açtı ve Ukrayna'nın içlerine doğru ilerliyor. SpaceX şirketi, sahibi Elon Musk Ukrayna'ya yardım elini uzattı. İşte merak edilen tüm detaylar!

Haber 01-03-2022 17:52

SpaceX'ten Ukrayna'ya Starlink! Sosyal medyayı salladı

SpaceX şirketi, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya kullanıcıların uydu üzerinden internete bağlanmasını sağlayan Starlink terminalleri gönderdi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mikhailo Fedorov, Elon Musk'a Twitter üzerinden teşekkür etti. Elon Musk da Fedorov’un teşekkür mesajına Twitter’dan yanıt verdi. Ukraynalı bakanın paylaştığı fotoğraf ve teşekkür mesajı, Twitter'da çok sayıda beğeni aldı.

Haber 01-03-2022 11:05

Starlink uydusu nedir? Elon Musk Starlink uydularını aktif ettiğini açıkladı!

SpaceX'in CEO'su olan dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, Ukrayna'nın çağrısına karşı kayıtsız kalmadı. Elon Musk, Starlink istasyonları ve internet erişimini sağlayacak olan Starlink uydu erişiminin aktif olduğunu açıkladı. Bu açıklama sonrası Elon Musk Twitter'ın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Peki Starlink uydusu nedir? İşte Elon Musk'ın aktif edildiğini açıkladığı Starlink uyduları ve ayrıntılar...

Haber 28-02-2022 09:39

Elon Musk'tan Starlink desteği! Ukrayna'nın talebini cevapsız bırakmadı, aktive edildi

Tesla'nın CEO'su ve Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov'un attığı Starlink tweet'ini yanıtsız bırakmadı. Musk, uydu interneti sistemi projesi Starlink'i Ukrayna'da kullanıma açtığını duyurdu.

Haber 27-02-2022 09:15

SpaceX'e şok! Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) mektup sunan NASA: Endişe duyuyoruz

Elon Musk’ın sahip olduğu ve uzay uçuşları düzenleyen SpaceX, bu kez ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) mektubuyla gündemde. NASA, SpaceX'in 30 bin uydu içeren uydu sistemi Starlink Gen2 ile ilgili endişelerini içeren mektubu, Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) sundu. NASA, Starlink Gen2 ile internet hızını yükseltmeyi planlayan şirkete ait 30 bin uydunun olası çarpışma yaratmasından endişe duyuyor.

Haber 10-02-2022 17:37

Elon Musk'tan alkışlanacak hareket! Şirketi SpaceX, Tonga'yı yeniden dünyaya bağlayacak

Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Tonga'da geçtiğimiz ay yanardağ patlaması yaşanmıştı. Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX'in Starlink uydu tabanlı internet hizmeti volkanın vurduğu Tonga'ya internet erişimi sağlamak için çalışmalarına başladı. Elon Musk daha önce internet erişiminin kesildiği Tonga'ya Starlink uyduları ile yardımcı olabileceğinden bahsetmişti.

Haber 10-02-2022 16:57

SpaceX'in 40 uydusu güneş fırtınası nedeniyle düştü

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in Starlink projesi kapsamında uzaya gönderdiği uydulardan 40'ının güneş kaynaklı jeomanyetik fırtına nedeniyle düştüğü belirtildi.

Haber 10-02-2022 00:17

Elon Musk'tan kafanızı kaldırıp gökyüzüne bakmanızı sağlayacak paylaşım! Starlink uydu sayısını açıkladı

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yine bir paylaşım yaptı ancak, bu kez Starlink uydu sayısı hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Starlink, Dünya yörüngesindeki uydular aracılığıyla yeryüzüne internet hizmeti vermeyi amaçlıyor. Musk tarafından verilen sayı ise kafanızı kaldırıp gökyüzüne bakmanızı sağlayacak.

Haber 16-01-2022 13:00

Çin, Birleşmiş Milletler'e şikayet etmişti! Elon Musk'tan eleştirilere yanıt

Çin tarafından Birleşmiş Milletler'e şikayet edilen Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, eleştirilere yanıt verdi. Uzayda on milyarlarca uydu için yer olduğunu belirten Musk, "Kimsenin bir şey yapmasını engellemedik, engellemeyi de beklemiyoruz.” dedi.

Haber 30-12-2021 09:34

Uzayda kaos: Çin ile Elon Musk arasında Starlink krizi var!

Çin, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in uzaydan internet hizmeti Starlink uydularından ikisiyle çarpışmamak için kendilerine ait uzay istasyonunda kaçınma manevraları yapmak zorunda kaldıklarını iddia ederek Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayette bulundu. Şikayet haberleri sonrası Elon Musk, Çin'de eleştirilerin hedefi oldu.

Haber 29-12-2021 09:41