Stem Cell Reports Haberleri

Kanda WBC değeri nedir? WBC değeri düşüklüğü neden olur?

Kanın bileşiminde yer alan beyaz kan hücreleri veya diğer adıyla lökositler vücudun bağışıklık sisteminin önemli bir bileşenidir. Beyaz kan hücreleri vücudu enfeksiyonlara ve yabancı maddelere karşı korumakla görevlidirler. WBC (White Blood Cell) olarak kısaltılan beyaz kan hücreleri enfeksiyonlarla savaşırken, iltihaplanma süreçlerinde yer alır ve vücudu hastalıklardan korur.

Haber 2023-09-30 20:24:26

Tam 3 bin 500 yıllık... Antik Mısır'da mumyalar için kullanılıyordu! 'Sonsuz yaşamın kokusu' yeniden üretildi

Bilim insanları, milattan önce (MÖ) 15. yüzyılda Antik Mısır'da mumyalar için kullanılan balsamın orijinal kokusunu yeniden elde etti. Balsamın içeriğinin analizini yapan araştırmacılar, parfüm üreticileriyle çalışarak, "sonsuz yaşamın kokusu" olarak tanımladıkları balsamın orijinal kokusunu tekrar üretti. Araştırmanın sonuçları, "Scientific Reports" dergisinde yayımlandı. Danimarka'daki Moesgaard Müzesi, gelecek sergisinde ziyaretçilerinin balsam kokusunu deneyimlemesine imkan sağlayacak.

Haber 2023-09-01 16:30:26

'Frontex sığınmacıların Türk karasularına geri itilmesinde Yunanistan ile iş birliği yapıyor' iddiası ortalığı karıştırdı!

Basın kuruluşları Le Monde, Lighthouse Reports ve Der Spiegel, Avrupa Birliği'nin (AB) sınır koruma ajansı Frontex'in, sığınmacıların Türk karasularına yasa dışı şekilde geri itilmesi konusunda Yunanistan ile kasıtlı ve sistematik olarak iş birliği yaptığını iddia etti.

Haber 2022-07-29 00:25:20

Meslektaşlarının gelişimine katkı sağlayan öğretmen Microsoft'tan ödül aldı

Bingöl'de görev yapan sınıf öğretmeni Baran Tigan, Kovid-19 salgını sürecinde aldığı STEM ve kodlama eğitimleri ile kendisini geliştirerek, ülkede yaklaşık 3 bin öğretmene bu alanda bilgi birikimi ve tecrübelerini aktardı - Öğrencilerinin ve meslektaşlarının ilerlemesine katkı sunan Tigan, bu çabası sayesinde Microsoft tarafından "Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi" seçildi - Tigan: - "İyiliğin yayılarak artması, paylaşılması benim için çok büyük mutluluk ve gurur"

Yurthaber 2021-12-15 12:16:35

7. Koğuştaki Mucize filminin İspanyol versiyonu geliyor

Aras Bulut İynemli'nin başrolde oynadığı ve gişe rekorları kıran 7. Koğuştaki Mucize filminin orijinali Güney Kore yapımı Miracle in Cell No.7’nin hakları İspanya’ya satıldı.

Trend 13-07-21 17:41

Dünyanın ilk dijital STEM+ Sanat Bienali başlıyor

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ: - "2017 yılında dünyanın ilk STEM+ Sanat Bienali’ni gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji olarak bu bienali dijital ortamda gerçekleştirerek de bir ilke imza atıyoruz" - "Sanata ilgi duyan her yaş grubundan insanın ama en çok da yetişkinlerin, gençlerin gelecek algılarını anlayabilmesi için de bu bienalin özellikle önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 11-05-21 12:21

Arçelik’ten istihdamda cinsiyet eşitliği zirvesi

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu: - "Arçelik olarak kendimize 2030 yılına kadar STEM ile ilgili departmanlara en az biri fabrika direktörü olmak üzere 3 kadın direktör atama hedefi koyduk" - Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer: - "500 Kadın Teknisyen projemizde ilk etapta 500 kadın teknisyen hedefiyle yola çıktık. Halihazırda 274 kadın teknisyen seviyesine ulaşmış durumdayız. Türkiye'nin dört bir köşesinde 600 yetkili servisimiz bulunuyor. Tüm yetkili servislerimizde kadın teknisyen istihdam etmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 16-03-21 17:01

PAÜ’nün hibe desteği alan AB Projesi STEM Müfredatına önemli katkılar sağlayacak

Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ortaklığında hazırlanan “Innovative Schools: Teaching & Learning In Digital Stem Labs” isimli proje, desteklenmeye hak kazanan projelerden biri oldu.Türkiye Ulusal Ajansı’nın Erasmus Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem Stratejik Ortaklıklar proje başvuruları sonuçlandı.

Yurthaber 24-02-21 14:37

Ağrı’da Ağrı STEM’le Öğreniyor projesi hayata geçirildi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, "Ağrı STEM’le Öğreniyor" projesi kapsamında sınıf öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen 6 günlük STEM uygulamaları eğitimine katılan öğretmenlere belgelerini verdi.Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SERKA 2020 teknik destek programına sunulan ve destek almaya hak kazanan projelerden biri olan "Ağrı STEM’le Öğreniyor" projesi kapsamında Ocak ayı içerisinde 80 sınıf öğretmenine, 64 saat STEM uygulamaları eğitimi verildi.

Yurthaber 24-02-21 10:39

Yenişehir Belediyesinden çocuklara ’robotik kodlama eğitimi’

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik robotik kodlama eğitimlerine başlandığı bildirildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yenişehir Akademi’de kurulan robotik kodlama atölyesinde çocuklar, erken yaşlardan itibaren araştırma ve tasarım yapmaya teşvik edilirken, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinden oluşan STEM eğitim modeli ile geleceğe hazırlanıyor.Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League Explore Programı’nda, Yenişehir Belediyesini temsil edecek takımın minik kahramanlarıyla buluştu.

Yurthaber 11-02-21 11:39

Ağrı’da sınıf öğretmenlerine yönelik 64 saatlik STEM eğitimi düzenlendi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Ağrı STEM’le Öğreniyor" projesi kapsamında sınıf öğretmenlerine yönelik 64 saatlik STEM eğitimi düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün SERKA 2020 teknik destek programına sunduğu ve destek almaya hak kazanan "Ağrı STEM’le Öğreniyor" projesi kapsamında 80 sınıf öğretmenine, iki STEM müfredatı baz alınarak 64 saatlik STEM uygulamaları eğitimi verildi.

Yurthaber 27-01-21 09:09

Vali Erin Viranşehir STEM akademisini ziyaret etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, valilik tarafından hazırlanan STEM Akademisi ve Kariyer Merkezleri Projesi kapsamında kuruluşu tamamlanan STEM Akademisini ziyaret etti.Viranşehir Şehit Seyyit Kadir Denel İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan STEM Akademisini ziyaret ederek, uygulanacak bilim ve teknoloji programları hakkında bilgi alan Vali Erin, burada uygulanan kodlama eğitimleri, drone, 3D yazıcı gibi çalışmaları yakından inceledi.

Yurthaber 19-12-20 16:53

Samsung Galaxy Note 20 Ultra en iyi akıllı telefon seçildi

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 20 Ultra, ABD merkezli Consumer Reports dergisinin akıllı telefon kategorisinde ilk sırada yer aldı.

Haber 06-10-20 11:26

Kayseri’de eğitime hayırsever desteği

Mehmet Tarman Ortaokulu’nda hayırsever İş Adamı Mehmet Tarman’ın katkılarıyla yapımı tamamlanan 13 derslik ile Erciyes Anadolu Holding tarafından yaptırılan 2 Tasarım Beceri ve STEM Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi.“Hayırseverler şehri” olarak anılan Kayseri’de, Mehmet Tarman Ortaokulu’nda hayırsever İş Adamı Mehmet Tarman’ın katkılarıyla yapımı tamamlanan 13 derslik ile Erciyes Anadolu Holding tarafından yaptırılan 2 Tasarım Beceri ve STEM Atölyesi tamamlandı.

Yurthaber 23-09-20 15:30

Assassin’s Creed ve Splinter Cell, Oculus platformuna geliyor

Facebook Connect sırasında Ubisoft, Oculus platformu için özel olarak iki yeni oyun geliştirdiğini duyurdu. Assassin’s Creed ve Tom Clancy’s Splinter Cell serilerine dayanan her iki oyun da benzersiz ve sürükleyici sanal gerçeklik deneyimi aracılığıyla her markanın kendine özgü fantastik dünyasını sunuyor.

Haber 17-09-20 14:22

MŞÜ’de “Öğret STEM Kampı” sona erdi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 31-08-20 15:09

Rainbow Six: Siege Yıl 5 Sezon 3 ile Gelen Yenilikler

Ubisoft, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege 5. Yıl: Shadow Legacy Operasyonunun tüm detaylarını duyurdu. Bu yeni Operasyon, Splinter Cell serisinden Sam “Zero” Fisher’ı yeni bir oynanabilir Operatör olarak tanıtıyor, ayrıca tamamen elden geçirilmiş Köşk haritasını ve ek oyun özelliklerini sunuyor.

Haber 17-08-20 14:31

Trakya Üniversitesi bilimsel yayıncılıkta, “Balkan Medical Journal” ile Türkiye ve Balkanlar’da 1. sırada

Dünya çapında, tıp alanında söz sahibi olma yolunda etkinliğini her geçen gün daha da artıran, Trakya Üniversitesi’nin marka değerlerinden biri olarak dikkatleri çeken Balkan Medical Journal dergisi, istikrarlı yükselişini sürdürüyor.Yayın kalitesiyle dünya çapında uluslararası tanınırlığa sahip olan Balkan Medical Journal, etki faktörlerinin açıklandığı “Journal Citations Reports 2020” başlıklı raporda, Türkiye ve Balkan ülkelerindeki pek çok tanınmış dergiyi geride bırakarak üstün bir başarı elde etti.

Yurthaber 03-07-20 15:07

7. Koğuştaki Mucize filmi konusu ne? 7. Koğuştaki Mucize orjinali (Miracle In Cell No 7) Kore versiyonu oyuncuları kimler?

Aras Bulut İynemli'nin başrolde oynadığı ve gişe rekorları kıran 7. Koğuştaki Mucize filminin orjinal Güney Kore yapımı olan film TRT 1 ekranlarında bu akşam yayınlanıyor. 7. Koğuştaki Mucize, Güney Kore yapımı Miracle in Cell No.7'den uyarlanmıştır. İşte orijinal 7. Koğuştaki Mucize filminin oyuncuları ve konusu.

Magazin 22-04-20 20:51

Kırıkhan’da siperlik maske üretiliyor

Türkiye’nin robotik alanda eğitim konusunda öncü kurumlarından Kırıkhan STEM ve Bilim Merkezi sağlıkçılar ve Mehmetçik için siperlik şeffaf maske üretimine başladı.Türkiye genelindeki 3D baskı merkezlerinin birleşerek virüs tehdidine karşı koruyan siperlik şeffaf maske üretimi kampanyasına Kırıkhan STEM ve Bilim Merkezi de duyarsız kalmadı.Merkez bünyesindeki 3D tasarım ve inovasyon atölyesinde yer alan 3D yazıcıları ile gece gündüz üretime geçti.

Yurthaber 01-04-20 13:11

Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi kapılarını Avrupa’ya açtı

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Bir Arada (STEM) adlı KA229 Erasmus+ projesi, Ankara’daki Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde başladı.Proje Koordinatörü Ahsen Doğanay’ın organizesinde İtalya, Estonya, Polonya ve Türkiye’den öğretmenler bir araya geldi.

Yurthaber 05-03-20 08:48

Şanlıurfa’da tüm ilçelere Stem merkezi kuruluyor

Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan, toplam 4 milyon TL bütçeli STEM Akademisi ve Kariyer Merkezleri Projesine, Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında 3 milyon 400 bin TL destek sağlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.Şanlıurfa Valiliği, toplam 4 milyon TL bütçeli STEM Akademisi ve Kariyer Merkezleri Projesine, Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında 3 milyon 400 bin TL destek sağlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.

Yurthaber 27-02-20 18:06

Slovenya Ljubljana Üniversitesi Öğretim Üyeleri PAÜ’de

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ERASMUS kapsamında “Let’s STEM it” projesinde ortak çalıştığı Slovenya Ljubljana Üniversitesi’nin öğretim üyelerini ağırladı.

Yurthaber 18-02-20 16:18

ADÜ’de sertifika eğitimi programı sona erdi

Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSEM) ile ADÜ Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi (BİLTEMM) iş birliğiyle 27 Ocak-31 Ocak 2020 tarihleri arasında STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitici Eğitimi Sertifika Programı düzenlendi.Koordinatörlüğünü Prof.

Yurthaber 05-02-20 11:00

Genç mühendis beyinler etkinliği düzenlendi

Genç Mühendis Beyinler Etkinliği düzenlenerek, eğitimlerin sınıf dışına çıkarak sahada uygulamasının önemi anlatıldı.Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ahmet Adnan Saygun konferans salonunda, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) (STEM) Genç Mühendis Beyinler etkinliğinin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Yurthaber 04-02-20 12:23

Öğrenciler yarıyıl tatilini bilim ve teknolojiyle değerlendiriyor

Karaköprü Beleyesi tarafından açılan STEM merkezinde öğrencilerin yarıyıl tatilini değerlendirmeleri için Stem ve kodlama kursu verilerek öğrencilerin bilimle tanışması sağlanıyor.Karaköprü’de öğrenciler bilim ve teknoloji ile tanışıyor.

Yurthaber 31-01-20 13:20

Üstün yetenekli öğrenciler STEM etkinliği yaptı

Malatya’da üstün yetenekli öğrenciler, Fen Bilgisi öğrencileri ile birlikte çeşitli deneyler yaptı.Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 30-01-20 10:28

BOTAŞ ve BTC, Ceyhan'da STEM laboratuvarı kurdu

BOTAŞ ve BTC, Ceyhan'da STEM laboratuvarı kurdu

Haber 27-12-19 11:07

Vali Cüneyt Epcim, STEM atölyesinin açılışını gerçekleştirdi

Vali Cüneyt Epcim, Şehitler İlkokulu’nda oluşturulan STEM atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.Açılışa Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.Şehitler İlkokulu’nda düzenlenen törende merkezin öğrenciler için hayırlı olmasını temenni eden Vali Epcim, sınıflarını dolaşarak ilgililerden bilgi aldı.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre gelişimleri ile öğrendikleri bilgileri yaşam becerisine dönüştürebilmelerine yönelik kurulan STEM Atölyelerinin ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Math) kelimelerinin İngilizce baş harflerinden oluşan STEM, öğrencilerin Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkarıp, bilgileri gerçek yaşamda uygulayabilme ve problem çözme tekniklerini geliştirme özelliklerinin öne çıkartılmasını hedefliyor.

Yurthaber 26-12-19 19:13

İş adamlarından öğrencilere laboratuvar

Ordu’nun Ünye ilçesi Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ünyeli Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜNSİYAD) tarafından Robotik Kodlama ve Stem Laboratuvarı açıldı.Ünyeli İşadamlarının desteğiyle oluşturulan laboratuar Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in katılımıyla açılışı gerçekleşti."Burada öğrencilerimizin düşünebilme becerileri ön plana çıkacaktır"Açılış öncesi konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Bilgisayar, yazılım, kontrol birimleri ile beraber robotik alanda belli koşullara göre çalışılabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamlı kontrollerin sağlanması birçok mühendislik uygulamaları yapılacaktır.

Yurthaber 21-12-19 11:25

İlkokul öğrencilerine “Sulama Eğitimi”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “STEM Projesi” kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik Sulama Eğitimi düzenlendi.Konuyla ilgili bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdür Dr.

Yurthaber 17-12-19 10:37

Van’da bilim ve teknoloji meraklıları bir araya geldi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesinde 2 gün süren “STEM Makers Fest /Expo” etkinliği bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirdi.Bugüne kadar 200 bine yakın bilim ve teknoloji meraklısını bir araya getiren STEM & Makers Fest/Expo; Ankara, Konya, Kocaeli, Antalya, Mersin, Adıyaman, Diyarbakır ve Gaziantep’den sonra Van’da da meraklılarıyla buluştu.

Yurthaber 11-12-19 11:08

ABD’li Daniels, Van STEM&Makers Expo’ya katıldı

ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Eğitim Ataşesi Karla Daniels, Van STEM&Makers Expo’ya katıldı.ABD Adana Kültür ve Eğitim Ataşesi Karla Daniels, 7-8 Aralık 2019’da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleşen STEM & Makers Expo’da açılış konuşmasını yaptı.

Yurthaber 10-12-19 12:25

TİKA’dan Afganistanlı öğretmenlere STEM eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ilk etabında 23 Afgan öğretmenin Nisan ayında Edirne’de aldığı STEM eğitimlerinin ardından ikinci etapta yaklaşık 80 Afgan öğretmene Kabil’de STEM eğitimleri verildi.Sertifika törenine Kabil İl Eğitim Müdürü Ahmad Zamir Govara, T.C.

Haber 10-12-19 11:35

Van'da STEM Makers Fest /Expo etkinliği ilgi gördü

Van'da "STEM Makers Fest /Expo" etkinliği ilgi gördü

Haber 07-12-19 21:36

Van YYÜ’de “STEM Makers Fest /Expo” etkinliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesi’nde “STEM Makers Fest /Expo” etkinliği düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı, Van YYÜ, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyük Elçiliği, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab işbirliğiyle hazırlanan "STEM Makers Fest/Expo" etkinliği, bilim meraklılarını bir araya getirdi.

Yurthaber 07-12-19 16:56

TİKA'dan Afgan öğretmenlere STEM eğitimi

TİKA'dan Afgan öğretmenlere STEM eğitimi

Haber 07-12-19 09:35

Yunus Emre Enstitüsü ilk bilim sınıfını Mardin'de açtı

Enstitü, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında, Mardin'in Midyat ilçesindeki Söğütlü Fatih Ortaokulunda bir sınıfı STEM ve robotik kodlama sınıfına dönüştürdü - Midyat Kaymakamı Tekin Dündar: - "Artık çocuklarımıza kara tahtada tebeşirle eğitim vermiyoruz. Artık kodlama ve robotik eğitim veriyoruz ki çocuklarımız dünyadaki rekabetten geri durmasın" - Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: - "Bu topraklarda doğan Aziz Sancar da 8 çocuklu bir aileden çıkarak, dünya çapında bir bilim insanı olmuş ve Nobel ödülü kazanabilmiştir. İstiyoruz ki daha fazla Nobel ödülü alabilecek çocuklarımız yetişsin"

Haber 05-12-19 14:15

Öğrenciler STEM ile hayal ettiklerini gerçekleştiriyor

Hatay ’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Kırıkhan STEM ve Bilim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler hayal edip tasarladıklarını hayata geçiriyor.150 öğrencinin eğitim aldığı merkezde görsel sanatlar, drone ve havacılık, 3D tasarım, akıl ve zeka oyunları, mekatronik, uzay bilimleri robotik ve kodlama gibi dallarda eğitim veriliyor.

Yurthaber 30-11-19 11:33

Ankara FRC Off Season Robot Turnuvası Türksat Tanıtım Kanalı’nda

Özel Tevfık Fikret Anadolu Lisesi tarafından Türkiye genelinde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Ankara FRC Off Season Robot Turnuvası” 24-25 Kasım Tarihlerinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda Türksat’ın iletişim sponsorluğunda gerçekleşecek.Proje ile; Science, Technology, Engineering and Mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan, temel olarak bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimini ön plana alan bir strateji olan STEM tekniği kullanılarak öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin artırılması amaçlanmaktadır.21 takımın yarışacağı turnuva Türksat Tanıtım Kanalı’ndan canlı olarak yayınlanacak.

Haber 23-11-19 12:17

Ara tatilde STEM ve ahşap atölye kursları

Adıyaman’ın Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı STEM Kursları ve Ahşap Atölyesinde öğretmenler, yeteneklerini geliştiriyor.2019 1.

Yurthaber 21-11-19 16:20

400 öğrenciye kodlama öğretti

Dijital geleceğe hazır nesillerin yerleştirilmesi hedefi ile “Kırıkhan Kodluyor” projesi kapsamında Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Metin Güven, 3D yazıcılar ve Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) konularında 60 öğretmen ve 400 öğrenciye eğitim verdi.24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı mesleğine katma değer üreten öğretmenleri Ankara’da ağırlayacak.

Haber 20-11-19 14:42

HRÜ Rektör Çelik Karaköprü Kültür Merkezini gezdi

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik’in Karaköprü Kültür Merkezi bünyesinde yer alan kursları ve halı dokuma atölyesini gezdi.Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik kültür merkezindeki halı dokuma atölyesi ile stem merkezi, okuma yazma, kuaförlük ve dikiş nakış kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

Yurthaber 19-11-19 17:49

Alaçamlılar uzayı gözlemledi

Samsun Alaçam Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu STEM ve Astronomi Kulübü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gözlem yaptırıldı.11 Kasım tarihinde gerçekleşen Merkür Güneş kavuşumunu okul öğrencilerine ve halka açık olarak Fen Bilimleri Öğretmeni Uğur Bay ve Matematik Öğretmeni Sedat Aktay tarafından gözlem yaptırıldı.Gözlem Merkür’ün Güneş’in önünden geçtiği saat 15.30 civarında başladı ve yaklaşık 2 saat boyunca Karayolları Kolin Fatih Ortaokulu öğrencileri, diğer okullardan gelen öğrencilerle ile birlikte gökyüzüne meraklı 7’den 70‘e tüm Alaçam halkına gözlem yaptırılması sağlandı.Gözlem öncesi katılımcılara gökyüzü hakkında Fen Bilimleri Öğretmeni Uğur Bay tarafından bilgi verildi.

Yurthaber 13-11-19 16:51

STEM uygulamasına Avrupa’dan ödül

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve CIFALIstanbul iş birliğinde yürütülen erkenSTEM ile 21.

Haber 13-11-19 09:45

TBMM Genel Kurulu toplandı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak: - "Milli teknoloji hamlemiz ve dijital Türkiye hedefimize paralel olarak STEM eğitimini daha çok yaygınlaştıracağız. Toplumsal önyargıları kırarak kızları bu alanlara daha çok yönlendireceğiz"

Haber 06-11-19 14:53

Mardin’de öğrencilere robotik ve kodlama eğitimi

Mardin’de kızların fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında aktif rol almalarını hedefleyen proje kapsamında robotik, kodlama ve tasarım odaklı düşünme eğitimi verildi.Bilim ve teknoloji temalı eğitim projeleriyle Mardin’de çalışmalarını yürüten Mardin Kültür Derneği, kızları bilime teşvik etmek için yürütülen Kız Çocukları İçin STEM Projesinin ilk aşamasında öğrencilere robotik, kodlama ve tasarım odaklı düşünme eğitimi verdi.

Yurthaber 01-11-19 15:45