Stoltenberg Haberleri

NATO'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İsveç' teşekkürü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı dolayısıyla teşekkür etti.

Haber 2024-01-26 13:28:05

NATO, Rusya'nın Ukrayna'daki kaybını açıkladı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta yüzlerce uçak, binlerce tankın yanı sıra 300 binden fazla asker kaybettiğini söyledi.

Haber 2023-11-29 15:48:26

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten İsrail ve Hamas'a çağrı: 'Ateşkes uzatılmalı'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsrail ve Hamas arasında geçtiğimiz cuma günü başlayan ateşkesin uzatılması çağrısı yaptı.

Haber 2023-11-27 14:19:58

Stoltenberg'den Gazze mesajı: Çatışmalara ara verilmeli

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg "Gazze'de Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir. Siviller korunmalıdır. Müttefikler, insani yardımlar için çatışmalara ara verilmesini desteklemektedir" açıklamasında bulundu.

Haber 2023-11-09 16:25:43

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Stoltenberg ile telefonda görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, İsrail-Filistin ihtilafı başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalı süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade ettiği belirtildi. Erdoğan bu görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de konuştu.

Haber 21-10-23 15:29

Birleşmiş Milletler ve NATO'dan İsrail'e peş peşe Gazze uyarıları! Kaybedecek vakit yok

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO'dan peş peşe uyarılar geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Yakıt, gıda ve su dahil hayati önem taşıyan malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verilmeli. Şu anda hızlı ve engelsiz insani erişime ihtiyacımız var. Kaybedecek vakit yok. Geçen her dakika önemli." açıklamasını yaptı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Hamas'ın saldırısının ardından İsrail'in karşılığının orantılı olması gerektiğini söyledi.

Haber 11-10-23 20:54

NATO'dan Kosova açıklaması! 'Barışı korumaya hazırız'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kosova'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek NATO birliklerinin Kosova'da barışı korumaya hazır olduğunu bildirdi.

Haber 07-10-23 13:17

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanı Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 23-09-23 17:03

ABD'de yoğun diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Stoltenberg, Tebbun ve Duda ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki yoğun diplomasi trafiğine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile bir araya geldi.

Haber 19-09-23 08:14

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya ve Ukrayna açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten yeni bir açıklama geldi. Rusya'nın Batı'ya yönelik nükleer tehdit söyleminde ve Ukrayna'nın tümünü ele geçirme hedefinde değişiklik olmadığını ifade eden Stoltenberg, buna karşı NATO'nun da Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Haber 17-08-23 18:20

Bakan Fidan'dan kritik 'NATO' teması! Zirvenin ardından diplomasi trafiği devam ediyor

Türkiye'nin kilit rol üstlendiği NATO Liderler Zirvesi'nin yankıları sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Haber 14-07-23 10:43

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Çin uyarısı: Ne kadar yakınımıza geldiğini görüyoruz

NATO Zirvesi'nin bitiminde açıklamalar yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Çin'in sahip olduğu nükleer savaş başlıklarının sayısına dikkat çekti. Stoltenberg, "Çin'in 2035 yılına kadar Kuzey Amerika ve Avrupa'nın tamamına, yani NATO topraklarına ulaşabilecek füzelerde 1500 nükleer savaş başlığına sahip olmasını bekliyoruz. Çin'in ne kadar yakınımıza geldiğini görüyoruz" dedi.

Haber 12-07-23 19:41

SON DAKİKA | NATO üyeliği için yeşil ışık yakılmıştı! Stoltenberg ve Zelenski'den ortak açıklama geldi, Rusya tepki gösterdi

Son dakika: NATO Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde de diploması trafiği sürerken; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoltenberg "Ukrayna, NATO’ya her zamankinden daha yakın" derken, Zelenski ise "NATO üyeliği için reformlarımızı sürdürüyoruz. Ancak savaş devam ettiği sürece katılamayacağımızın da farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Kremlin'den de sert bir açıklama geldi.

Haber 12-07-23 13:14

SON DAKİKA | Litvanya'daki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Bir sonraki toplantı için tarih verildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Açıklamada adresi Selanik olarak belirlenen bir sonraki toplantı için tarih verildi. Açıklamaya göre ayrıca Erdoğan ve Miçotakis dışişleri bakanlarına kritik bir görev verdi. Öte yandan NATO Zirvesi'nde Erdoğan, Stoltenberg ve Biden'ın sohbetindeki samimi görüntüler dikkat çekti.

Haber 12-07-23 12:24

SON DAKİKA | NATO için Ukrayna'ya yeşil ışık! Stoltenberg duyurdu: Davette bulunacağız

Son dakika haberi: Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kritik NATO Zirvesi başladı. Zirvede kritik toplantılar devam ederken, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması geldi. NATO Vilnius Zirvesi Bildirisinde ise terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele edilmesinin ortak savunma için elzem olduğu belirtildi.

Haber 11-07-23 18:12

Erdoğan hakkında çarpıcı ifadeler: 'İsveç' kararı dünya basınının manşetlerinde! 'Son dakika' olarak duyuruldu, 'Rusya' yorumu dikkat çekti

NATO'da yeni bir dönemin kapıları açılıyor. İttifaka katılabilmek için uzun süredir Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'e dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yaktı. Gözler TBMM'den çıkacak sonuca çevrilirken Erdoğan'ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından duyurulan kararı tüm dünyada yankı uyandırdı. 'Son dakika' olarak duyurulan gelişme ABD, Alman, İngiliz ve Yunan basınına damgasını vurdu. Erdoğan için kullanılan ifadeler dikkat çekerken karar 'sürpriz' olarak yorumlandı.

Haber 11-07-23 10:59

Son dakika | Türkiye'nin yankı uyandıran İsveç kararına ABD'den yeni açıklama! F-16 ve AB üyelik sürecine ilişkin dikkat çeken mesajlar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı ile yaptığı görüşmeden İsveç'in NATO üyeliği için uzlaşma çıktı. ABD'den tüm dünyada ses getiren karara ilişkin bugün gerçekleşecek Erdoğan-Biden görüşmesine saatler kala yeni açıklamalar geldi. Buna göre ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'ye F-16 satışı için devreye giriyor. ABD ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'ye AB kapılarını açın" çıkışını da değerlendirdi.

Haber 11-07-23 09:02

SON DAKİKA | Türkiye, İsveç ve NATO mutabakata vardı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini Meclis'e getirecek

Son dakika haberi: Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinden mutabakat çıktı. İsveç'in, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi. Zirve sonrası açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve NATO'nun anlaşmaya vardığını duyurdu. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliği kararını Meclis'e götüreceğini açıkladı. İşte detaylar...

Haber 10-07-23 22:20

SON DAKİKA | Tüm gözler Litvanya'daki zirveye çevrildi! Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar

Son dakika haberi: Dünyanın merakla beklediği tarih geldi. 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Litvanya'ya gitti. İsveç'in NATO üyeliği başvurusu için gözler Türkiye'nin vereceği karar çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Erdoğan, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.

Haber 10-07-23 12:59

Beklenen açıklama geldi! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Türkiye-İsveç...'

11-12 Temmuz'da gerçekleştirilecek kritik NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Gündemin ana konusu İsveç'in ittifaka katılması olacak. Türkiye'nin İsveç'e desteği ile ilgili olarak Stoltenberg, "NATO üyeliği konusunda Türkiye-İsveç arasında hala kapatılması gereken mesafeler var" açıklamasında bulundu.

Haber 07-07-23 14:40

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Artık zamanı geldi' diyerek duyurdu! Dünya, Türkiye'nin vereceği kararı bekliyor

Son dakika haberine göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı basın açıklamasında İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşeceğini duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 06-07-23 17:07

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkında Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri arasındaki görüşme öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Haber 06-07-23 14:47

Erdoğan'dan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg için tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreterlik görevi 1 yıl uzatılan Jens Stoltenberg'ü tebrik etti.

Haber 05-07-23 11:26

Görev süresi uzatılmıştı! Türkiye'den 'Jens Stoltenberg' açıklaması: Kararı memnuniyetle karşılıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in 30 Eylül'de biten görev süresinin uzatılmasına ilişkin Türkiye'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Haber 05-07-23 09:26

NATO harekete geçiyor! ‘Güvenliğimizi korumak için kararlar alacağız’

Fransa’da Macron ile görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den tüm dünyayı ilgilendiren çarpıcı mesajlar geldi. Stoltenberg de Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne işaret ederek, "Daha tehlikeli bir dünyada güvenliğimizi korumak için kararlar alacağız" dedi.

Haber 29-06-23 07:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşmesinde Rusya'daki son gelişmeler ve İsveç'in NATO üyeliği ele alındı.

Haber 25-06-23 18:18

Son dakika: Stoltenberg'den İsveç açıklaması: Türkiye ile yapılan görüşmelerde...

Son dakika haberi: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg İsveç'in NATO üyelik süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ankara'daki görüşmeye kendisinin kabine şefinin katıldığını belirten Stoltenberg, "Az önce kendisiyle konuştum. Toplantının yapıcı bir atmosferde geçtiğini, bir miktar ilerleme bulunduğunu bildirdi. İsveç'in üye olarak onaylanması konusunda çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Haber 14-06-23 16:01

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i kabul etti! Toplantı sonrası dikkat çeken mesajlar: İsveç, Türkiye'nin endişelerini karşılamak istiyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Kritik görüşmede Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez hazır bulundu. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç'in Türkiye'nin NATO üyeliğine onay koşullarıyla ilgili somut adımlar attığını belirtti. Stoltenberg ayrıca Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri olduğuna değinirken "İsveç'te Türkiye ve NATO'ya karşı bazı eylemleri görmek üzücü" dedi.

Haber 04-06-23 14:32

Sosyal medyada gündem olan fotoğraf! Sinan Oğan, İlham Aliyev, Stoltenberg ve Neçirvan Barzani...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'nde liderler kendi aralarında da görüşmeler yaptı. Sinan Oğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin bir arada olduğu fotoğraf ise sosyal medyada gündem oldu.

Haber 03-06-23 20:57

SON DAKİKA | İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'ye kritik ziyaret!

Son dakika haberi: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç'in NATO üyeliğini görüşmek üzere yakında Ankara'ya gideceğini söyledi.

Haber 01-06-23 09:30

NATO Genel Sekreteri'nden İsveç'in üyeliği hakkında açıklama: Türk yetkililerle iletişim halindeyim

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İsveç'in NATO'ya üyeliğini değerlendiren Stoltenberg, "Türk makamlarıyla yakın temastayım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birçok kez bu konuyu konuştum" dedi.

Haber 30-05-23 20:42

Son günlerde gerginlik artmıştı! NATO ile AB'den 'Kosova' temasında dikkat çeken mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir süredir gerginliğin arttığı Kosova hakkında görüştü. Stoltenberg'den gerginliğin düşürülmesi çağrısı geldi.

Haber 28-05-23 16:24

Son dakika | Finlandiya NATO'ya katıldı! Zirvede dikkat çeken İsveç mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştük

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşı üzerine İsveç'le beraber NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya, son olarak Türkiye'nin onay vermesiyle resmen ittifaka katıldı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç'in üyelik başvurusuyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanarak "İkimiz de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kez görüştük, İsveç’in üyelik sürecini üçlü mekanizmanın çalıştırılması konusunda mutabık kaldık." dedi. İsveçli mevkidaşıyla görüşen Bakan Çavuşoğlu da önemli bir mesaj verdi.

Haber 04-04-23 15:55

SON DAKİKA | NATO Genel Sekreteri Stoltenberg duyurdu! Finlandiya yarın ittifaka katılıyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Finlandiya resmen yarın ittifaka katılacak, bayrağı NATO karargahına çekilecek" açıklamasını yaptı. Finlandiya'nın 31. üye olarak ilan edileceğini belirten Stoltenberg, İsveç'in de üyelik sürecinin en yakın zamanda tamamlanması yönündeki temennisini yineledi.

Haber 03-04-23 14:16

Son dakika: Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolüne ilişkin kanun teklifi Meclis'ten geçti

Son dakika haberine göre, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TBMM'nin Finlandiya'ya NATO onayını memnuniyetle karşıladı. İşte haberin detayları...

Haber 30-03-23 23:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, Stoltenberg arasında kritik görüşme! Gündem: Finlandiya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusu ele alındı.

Haber 17-03-23 20:20

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Pekka Haavisto ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmelerde, NATO genişlemesi konuları ele alındı. İşte haberin detayları...

Haber 10-03-23 20:26

Stoltenberg'den uyarı geldi! 'Bugün Avrupa'da olan savaş yarın Asya'da olabilir'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bugün Avrupa'da olan savaş yarın Asya'da olabilir. Ukrayna'daki savaş, güvenliğin bölgesel değil, küresel olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Haber 18-02-23 18:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i Beştepe'de kabul etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dayanışma için Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Haber 16-02-23 14:06

NATO'dan Türkiye'ye destek ziyareti! Çavuşoğlu ve Stoltenberg'den dikkat çeken mesajlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Dayanışma ve verdikleri destek için teşekkür ediyorum" dedi. Depremler için "Bu NATO'nun kurulmasından bu yana, NATO topraklarında en ölümcül felaketti" diyen Stoltenberg, "NATO’nun tüm ülkelerinde vatandaşlarımız milyonlarca avroyu Türkiye'ye aktarmak için kampanya düzenliyor. Bunlar dayanışmamızın bir sembolü" ifadelerini kullandı.

Haber 16-02-23 12:11

Son dakika: NATO'dan deprem sonrası Türkiye ziyareti! Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek

Son dakika haberi: Deprem felaketi sonrası NATO'dan Türkiye'ye dayanışma ziyareti gerçekleşiyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarın Türkiye'yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Haber 15-02-23 15:17

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Türkiye açıklaması! 'Erdoğan'ı tahıl anlaşmasını kolaylaştırdıkları için takdir ediyorum'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Parlamenterler Asamblesi'nin (NATO PA) 68. Yıllık Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tahıl anlaşmasını kolaylaştırdıkları için takdir ediyorum. Bu çok önemliydi" dedi.

Haber 21-11-22 17:15

SON DAKİKA | NATO'dan Türkiye mesajı: Çok kilit ve önemli bir rol oynadı

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Türkiye açıklaması geldi. Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuğuna değinen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan çok kilit ve önemli bir rol oynadı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 21-11-22 13:53

SON DAKİKA | Polonya sınırına düşen füze dünyayı alarma geçirdi! Stoltenberg merak edilen soruya canlı yayında yanıt verdi

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Polonya sınırındaki bir köye düşen füze paniğe yol açmıştı. Konuyla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken dünya gözünü yaşanan bu gelişmeye çevirmişti. Son açıklamalara göre füzenin Ukrayna tarafından Rusya saldırılarına karşı fırlatıldığı ortaya çıktı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Kanıtlar kasıt olmadığını gösteriyor. Bizim hava savunma sistemlerimiz 7/24 aktif" derken 4. maddeyle ilgili soruya da yanıt verdi.

Haber 16-11-22 15:16

AB'den Kosova ve Sırbistan'a çağrı! Gerilimi düşürün

Kosova ve Sırbistan arasındaki gerilimle ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) çağrı geldi. AB'den yapılan çağrıda Kosova ve Sırbistan'a gerilimi düşürme çağrısı yinelendi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de iki ülkeye "gerginliği artırmayın" çağrısı yapmıştı. İşte haberin detayları...

Haber 11-11-22 20:06

NATO Genel Sekreteri'nden kritik açıklama! 'Rusya ağır baskı altında'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Rusya ağır bir baskı altında. Herson'dan ayrılırlarsa, bu Ukrayna için başka bir zafer olur" dedi.

Haber 10-11-22 18:38

Stoltenberg: “Bildiğimiz şey, Rusya’nın geri itildiği”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’nın Herson kentinden geri çekilmesine ilişkin, “Duyuruyu gördük ama tabii ki bekleyip sahada neler olacağını göreceğiz. Bildiğimiz şey, Rusya’nın geri itildiği” dedi.

Haber 09-11-22 23:58

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Türkiye açıklaması! 'Bizzat gördüm'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna tahılının dünyaya aktarılmasını sağlayan tahıl anlaşmasındaki rolü için Türkiye'yi takdirle karşıladıklarını, bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçen hafta ilettiğini söyledi. Stoltenberg, "Tahıl gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişini bizzat gördüm." ifadelerini kullandı.

Haber 08-11-22 18:15

Orduya 'hazır ol' emri vermişlerdi! NATO iki ülkeye çağrı yaptı

Kosova ve Sırbistan arasında devam eden gerginliğe NATO'dan yanıt geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iki ülkeye "gerginliği artırmayın" çağrısı yaptı. Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic'in, Kosova ile yaşanabilecek olası gerilimler nedeniyle orduya hazır olması emrini verdiği biliniyor.

Haber 07-11-22 20:05