Suavi Haberleri Ve Son Dakika Suavi Haberleri

Suavi Haberleri Ve Son Dakika Suavi Haberleri

Mehmet Suavi Saygan, önemli bir Türk şarkı yorumcusu ve yazarıdır. Çocukluğu Kırıkkale'de geçmiş ve memur bir babanın dört çocuğundan bir tanesidir.

Meçhuller Grubunu Kırıkkale'de kurdu ve müzik hayatına başladı. Lisans eğitimini ODTÜ Mimarlık bölümünde tamamladı. Ardından orkestralarda bateri ve gitar çaldı. Birçok yarışmada dereceye girdi.

Bunlardan en önemlileri İki Gözüm İki Çeşme şarkısıyla ikincilik kazandığı Beyaz Güvercin İstanbul Yarışması ve "Yalıçapkını" isimli eseri sayesinde birinci olduğu TRT Altın Anten yarışmasıdır.

Aldığı birincilikten sonra Kazakistan Almaata'da 24 ülkenin katıldığı Asya'nın Sesi yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. 5 yıldır kimsenin alamadığı ve birinciliğin de üstünde bir ödül olan "Grand Prix" ödülünü aldı.

Nazım Hikmet, Ahmed Arif gibi önemli isimlerin şiirlerini besteledi. 12 yıl kendi grubu ile çalıştı ve toplamda 35 yıldır müzik ile uğraşmaktadır.

Suavi Haberleri

Yalı Çapkını şarkısı ile hafızalara kazınmıştı! Suavi deprem bölgesi Hatay'dan seslendi! Büyük kayıplar var

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgeye giden isimler arasında Suavi de yer aldı. Yalı Çapkını, Hasret Köprüsü, Gittin Gideli, Tükenme şarkıları ile hafızalara kazınan Suavi de ilk günden beri Hatay’da depremzedelere destek oluyor. Ünlü isim sosyal medya hesabından son durum hakkında açıklama yaptı.

Magazin 15-02-2023 10:45

Suavi'den Metin Feyzioğlu'na şarkı tepkisi! Bu korsanlıktır

Sanatçı Suavi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, kendi şarkısını barolar birliği seçimi kampanyasında izinsiz kullanmakla suçlayarak, "Bunu hangi hak, hukuk ve yetkiyle yaptığınızı merak ediyorum ve derhal sonlandırmanızı istiyorum. Çünkü bu korsanlıktır" tepkisini gösterdi.

Magazin 04-12-2021 08:43

Çocuğunun kıyafetlerini yama yaptıran Gönül Yılman Saygan'dan eleştirilere yanıt: Utanmıyorum!

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs olduklarıyla gündeme gelen usta sanatçı Suavi'nin eşi Gönül Yılman Saygan, Twitter'da bir video paylaşmış ve bu görüntülerde kızının pantolonundaki yama dikkat çekmişti. Sessizliğini bozan Saygan, konuyla ilgili eleştirilere, sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Magazin 31-03-2021 09:15

Suavi kimdir, kaç yaşında ve gerçek adı ne? İşte koronavirüs'e yakalanan Suavi'nin sağlık durumu

Ünlü müzisyen Suavi koronavirüse yakalandı. Eşinin virüse yakalanmasının ardından bir an bile yanından ayrılmadan kendisine bakan 70 yaşındaki Suavi, koronavirüs ile mücadele ediyor. Çıkan haberlerin ardından ünlü sanatçı Mehmet Suavi'nin sağlık durumu merak konusu oldu. İşte, ayrıntılar...

Magazin 24-03-2021 19:28

Suavi

Suavi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Suavi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Usta sanatçı Suavi'den korkutan haber! Koronavirüse yakalandı

Usta sanatçı Suavi'nin eşi Gönül Yılman Saygan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Suavin'in koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Magazin 24-03-2021 15:34

Edirne cezaevinde hem yazdı hem besteledi hem de söyledi! Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken türkü!

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde yazdığı türküsü HDP'nin resmi twitter hesabından paylaşıldı. Türkünün giriş kısmında Demirtaş’ın ankesörlü telefondan kaydedilen sesi yer alıyor. HDP’li siyasetçiye Suavi, Serpil Ergün ve Tarkan Ergün de eşlik etti.

Haber 13-06-2018 18:47

Suavi'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hapis

Müzisyen Suavi'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi

Magazin 18-04-2018 09:08

Suavi'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Ünlü sanatçı Suavi'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Haber 18-04-2018 08:15

Suavi’den Deniz’lerin idam hükmüyle ilgili çağrı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam hükmünü 47 bin 500 TL'ye müzayedede satın alan ve hükmü yırtıp atacağını belirten Mehmet Özgür Boza'ya usta sanatçı Suavi'den çağrı geldi.

Magazin 21-11-2017 10:34

Müzisyen Suavi, eşi ve minik kızıyla korkunç anlar yaşadı: 3 aydır yakalanamadılar!

Müzisyen Suavi ve ailesine Balıkesir-İstanbul yolunda 3 kişi saldırdı. Ailenin avukatları, plakası belli olan aracın izini sürerek saldırganların kimliklerini savcılığa teslim etti. Dosyaya “gizlilik kararı” getirildiği için aile davanın akıbetini öğrenemiyor.

Haber 19-11-2017 09:56

Suavi'ye saldırı! Ünlü sanatçıdan ilk açıklama

Ünlü sanatçı Suavi aracıyla Balıkesir-İstanbul yolunda ailesiyle birlikte yolculuk ederken, şehir magandalarının saldırısına uğradı. Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı 'Bu yaşanılanlar bana planlı bir şey gibi geliyor, tecrübelerim onu gösteriyor' dedi.

Magazin 15-08-2017 22:51

Sanal alemin yeni kralı

"Aşırı Yüksek Bütçeli Suavi Taklidi" ismiyle sosyal paylaşım sitelerine konulan bu video, internet aleminde bomba gibi patladı..

Haber 08-09-2012 10:23