Sudan Turkiye Egitim Ve Arastirma Hastanesi Haberleri

Sudan’a görevli giden Dr. Hakkı, Kırşehir’e döndü

Sağlık Bakanlığı tarafından Sudan’ a görevlendirilen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Uzman Hekimi Ahmet Hakkı görevini tamamlayarak memlekete döndü.Pandemi sürecinin başladığı günlerde Sudan’ a görevlendirilen Op.Dr.

Yurthaber 2020-12-15 13:12:05

Başkan Cevahiroğlu: “Türkiye ile Güney Sudan yüksek düzeyde işbirliğini arttıracağız”

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroglu, Türkiye ile Güney Sudan yüksek düzeyde işbirliği olduğunu hatırlatarak amaçlarının bu iş birliğini daha fazla arttırmak olduğunu ifade etti.Başkan Cevahiroglu, Güney Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Amb Francis Okeny Olaka ve Ticaret Müsteşarı Lodule Luwala Elhag Baballa’yı ziyaret etti.Gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Cevahiroglu, Turkiye ile Güney Sudan arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Yurthaber 2020-01-03 16:34:07

Türkiye'nin yaptırdığı hastane Sudan ve çevre ülkelere şifa dağıtıyor

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Güney Darfur eyaletinin başkenti Niyala'da Türkiye'nin hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi, eğitim ve sağlık alanındaki iş birliği imkanlarını ele aldı - Büyükelçi Neziroğlu: - "Türkiye-Sudan Eğitim ve Araştırma Hastanesi hem teknik donanım hem de uzman doktor açısından birinci sınıf bir hastane. Sadece Niyala'dan değil, diğer eyaletlerden, çevre ülkelerden Çad ve Libya'dan da hasta kabul ediyor"

Haber 2019-12-10 00:20:07

Yaz aylarında sıvı kaybına dikkat

Yaz aylarında sıvı kaybının, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, kadınların günde ortalama 2 litre, erkeklerin ise 2,5 litre su tüketmesi gerektiğini belirtti.Yaz aylarında beslenmedeki en önemli bileşenlerden birinin su olduğunu vurgulayan Medical Park İzmir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedef Temizkan, “Vücudumuzun ortalama yüzde 55 ile yüzde 75’i arası sudan oluşmaktadır.

Haber 2019-08-16 11:17:09

Baraj göletinde balık tutmaya çalışan iki kardeşten biri boğularak hayatını kaybetti

Ağrı’nın Patnos ilçesi Uzungün köyü Halife mezrası Patnos Barajı kıyısında balık tutmaya çalışan iki kardeşten Yunus Aydar, gölette boğularak olay yerinde hayatını kaybetti.Alınan bilgilere göre, Patnos Barajı göletine balık avlamaya giden Recep (9) ve Yunus Aydar (16) kardeşlerden Yunus balık yakalamak için girdiği gölette bataklığa saplanarak boğuldu.Mezraya koşarak yardım getirmeye çalışan Recep’in köylülere haber vermesi sonucu olay yerine gelen köylüler Yunus’un olay yerinde boğulduğunu ve Jandarmaya haber vererek cesedin sudan çıkarılmasına yardımcı oldular.Patnos Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazenin, Cumhuriyet Savcılığınca yapılan incelemenin ardından Erzurum Adli Tıp kurumuna gönderileceği öğrenildi.Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Haber 22-06-19 09:35

Türkiye'den Sudan'a 1 milyon dolarlık tıbbi cihaz yardımı

"Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne bu ay içinde 1 milyon dolar değerinde tıbbi cihaz tedarik edilecek

Haber 16-10-18 11:31

Türk hastanesi ve Sudanlı sigorta şirketi anlaşma imzaladı

- Emsey Hospital ile Sudan hükümetine bağlı Şikan Sigorta Şirketi sağlık anlaşması imzaladı

Haber 05-01-18 17:12

Nyala Sudan Türkiye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Açıldı

Sudan'ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon...

Yurthaber 28-02-14 15:45

Sudan Çıktıktan Sonra Kulağınızı Kurulayın

 ŞAMİL KAHVECİ - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Klinik Şefi Doç. Dr. Üstün Osma, dış kulakta biriken suyun enfeksiyona neden olabileceğini belirterek, "Denizden çıktıktan sonra dış kulak yolundaki su birikintilerini pamuk veya peçeteyle kurulamalı" dedi.

Yurthaber 07-07-13 11:41

Türkiye'de En Fazla Yanık Vakası Tiner Ve Sudan

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Dr. Ahmet Deniz Uçar, yanık vakalarının ülkelerin gelişmişlik seviyesi ile yaşam

Yurthaber 01-06-13 13:01

Türkiye İle Sudan Arasında Sağlık Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin işletme giderlerine TİKA ve Sağlık...

Yurthaber 21-01-13 13:29

Yağmur suyu saçlar için bulunmaz değer

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Klinik Şefi Yardımcısı Uzman Dr. İlgül Zeren Bilgin, yağmurun saf sudan oluştuğu ve içerisinde saçlara zarar verecek herhangi bir maddenin bulunmaması nedeniyle saçlar için bulunmaz değer olduğunu söyledi.

Haber 26-12-05 01:44