Sure Uzatimi Haberleri

SAFER AYI DUASI: Safer ayında hangi dualar okunur, yapılması gereken ibadetler nelerdir? Diyanet açıkladı

Safer ayı duası vatandaşlar tarafından merak edildi. Hicri aylardan biri olan Safer ayı, Muharrem ayından sonra gelmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Safer ayı bugün itibarıyla idrak edilmeye başlandı. Bu ay okunması gereken dualar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Safer ayı duası nedir? Safer ayı hangi dualar okunur? İşte okunacak sure ve dualar...

Haber 2023-08-17 10:21:20

AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER: Ramazan Bayramı öncesi arefe günü yapılacak ibadetler neler? İşte namaz, dua, sure, zikir ve tesbihler...

Arefe günü ibadetleri vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılıyor. Yılın ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene cuma gününe denk geliyor. 3 gün sürecek bayram tatili Pazar günü sona erecek. Peki, Arefe günü yapılacak ibadetler neler? İşte arefe günü yapılması gereken ibadetler...

Haber 2023-04-20 15:58:15

Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? İşte Kadir Gecesi ibadetleri, okunacak dua, sure, tesbih ve zikirler

Kadir Gecesi ibadetleri Ramazan ayının 27. gününe denk gelen bu mübarek gece sebebiyle araştırılmaya başlandı. Bu gece, Kur'an'ı Kerim'in İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Peki, Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? İşte Kadir Gecesi ibadetleri, okunacak dua, sure, tesbih ve zikirler...

Haber 2023-04-17 06:58:32

Fatiha Suresi kaç ayetten oluşur, anlamı nedir? Fatiha suresinin bulunduğu sayfa numarası kaçtır, ne zaman ve nerede indirildi?

Kur'an-ı Kerim’in en çok okunan surelerinden biri Fatiha suresidir. Her Müslümanın bildiği bu sure, çok önemli faziletlere ve anlama sahiptir. Kısa bir sure olduğu için de bu sureyi ezberlemek oldukça kolaydır. Başlangıç anlamına gelen Fatiha kelimesinden de anlaşılacağı üzere bu sure, Kur'an’ın başlangıç suresidir. Müslümanlar için manevi öneme sahip bu sure, namazlarda da sıkça okunur. Peki Fatiha suresi kaç ayettir ve hangi sayfada bulunur?

Haber 2023-04-10 14:46:54

Hucurat Suresi kaç ayetten oluşur, anlamı ve fazileti nedir? Hucurat suresi kaç yapraktır, ne için okunur, kaç defa okunmalı?

Müslümanlar için kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet vardır. Bu sureler, İslam dini hakkında bilgi edinmeyi sağlar ve yol göstericidir. Hucurat suresi de Kur'an’daki önemli surelerden biridir. Surede ele alınan temel konu; Müslümanların kendi araların uyması gereken kurallar ve peygamberlere karşı görgü kurallarıdır. Özellikle hastaların şifa bulması için Hucurat suresinin okunması gerekir. Peki Hucurat suresi kaç ayet, kaç yapraktır ve niçin okunur?

Haber 10-04-23 14:46

İSRA SURESİ 105 106 AYETİ: Ramazan'ın 14. günü İsra suresi nasıl okunur? İşte Arapça ve Türkçe anlamı!

İsra suresi ile ilgili araştırmalar ramazan ayının 14. gününün gelmesi ile birlikte hız kazandı. Bu sure; Kur'an-ı Kerim'in 17. suresidir ve faziletleri bakımından oldukça zengindir. Bu yıl ramazan ayı 23 Mart 2023 Perşembe günü başladı. 5 Nisan 2023 Çarşamba günü ise ramazanın 14. günüdür. Peki, Ramazan'ın 14. günü İsra suresi nasıl okunur? İşte İsra suresi 105 106 ayeti Arapça ve Türkçe anlamı!

Haber 05-04-23 08:26

Hicr Suresi 95. ayet tefsiri ve meali nedir? Hicr Suresi 95. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dini için kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet yer alır. Bunların her biri farklı anlamlara ve faziletlere sahiptir. Hicr suresi de Müslümanlar için önemli bir sure olarak öne çıkar. Bu yüzden mutlaka okunması ve anlaşılması gereken bir suredir. Medine’nin kuzeyinde eskiden Semud kavminin yaşadığı yerin adı Hicr’dir. Hicr suresi 95. Ayet ise dilek ve isteklerin kabul edilmesi için önemlidir. Peki Hicr suresi 95. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Enbiyâ Suresi 89. ayet tefsiri ve meali nedir? Enbiyâ Suresi 89. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de peygamberlerden bahseden pek çok sure vardır. Enbiyâ suresi de bunlardan biridir. Bu nedenle İslam dini ve Müslümanlar için önemli surelerden biridir. Bu surenin 89. Ayeti ise Hz. Zekeriyya’dan ve bir duasından bahsedilir. Bu duada Hz. Zekeriyya, çocuksuz kalmamak için Allah’a dua eder. Bu nedenle bu ayetin çocuk sahibi olmak isteyip de olamayanlar tarafından okunması gerekir. Peki Enbiyâ suresi 89. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Bakara Suresi 183. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 183. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan surelerin her biri farklı anlamlara ve faziletlere sahiptir. Bu faziletler Müslümanlar tarafından mutlaka bilinmelidir. Kur'an’ın en çok okunan surelerinden olan Bakara suresi, aynı zamanda en uzun suredir. Bu nedenle İslam dini hakkında pek çok bilgiye bu sure sayesinde ulaşmak mümkündür. Ayrıca Kuran-ı Kerim’in özeti niteliğinde olduğu da söylenebilir. Faziletleri ile öne çıkan Bakara suresi 183. Ayet merak konusudur. Bakara suresi 183. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Bakara Suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara suresi, Müslümanlar tarafından oldukça sık okunur. Bu sure, Kur'an’ın bir özeti niteliğindedir ve pek çok bilgi içerir. Özellikle İslam dini araştırmacıları Bakara suresi üzerinde oldukça fazla durur. Bu sureyi okuyarak İslam dininin gereklilikleri konusunda pek çok sonuca ulaşmak mümkündür. Bakara suresinin ilk ayeti ise Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Peki Bakara suresi 1. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Ankebût Suresi 60. ayet tefsiri ve meali nedir? Ankebût Suresi 60. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinine inananlar için yol gösterici olan kutsal kitap Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Ankebût suresi de bunlardan biridir ve hem Müslümanların hem de din araştırmacılarının üstünde durduğu bir suredir. Bu ayette evlerin en dayanıksızının örümcek evi olduğu söylenir. Ankebûts uresi 60. Ayet ise faziletleri ile öne çıkar ve Müslümanlar tarafından merak edilir. Peki Ankebût suresinin okunuşu nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Ahkâf Suresi 15. ayet tefsiri ve meali nedir? Ahkâf Suresi 15. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam alemi için büyük öneme sahip olan kutsal kitap Kur'an- Kerim’de pek çok sure yer alır. Bu sureler ve anlamları Müslümanlar için çok önemlidir. Ahkâf suresi de Kur'an’da yer alan ve faziletleri ile bilinen bir suredir. Surede genel olarak Allah’ı tek ilah olarak görüp ona tapma konusu anlatılır. Bununla ilgili olaylara yer verilmiştir. Ahkâf suresi, değerli eşyaları korumak ve kötü rüyalar görmemek için okunabilir. Ahkâf suresi 15. Ayet okunuşu nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:18

Zuhruf Suresi 79. ayet tefsiri ve meali nedir? Zuhruf Suresi 79. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure, Müslümanlar için yol göstericidir ve önemli faziletlere sahiptir. İnancın ve davranışların önemli olduğunu anlatan Zuhruf suresi de İslam dini için çok büyük bir öneme sahiptir. Dünya hayatının geçici menfaati üzerinde durulan bu surenin 79. Ayeti ise oldukça merak edilir. Kısa bir ayet olduğu için kolayca ezberlenebilir ve ayetin faziletlerinden yararlanılabilir. Zuhruf suresinin 79. Ayeti okunuş olarak nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Yâsîn Suresi 9. ayet tefsiri ve meali nedir? Yâsîn Suresi 9. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan ve en çok okunan surelerin başında Yasin suresi gelir. Kur'an’ın kalbi olarak nitelendirilen bu sure, çok fazla fazilete sahip olmasıyla bilinir. Peygamber efendimizin de özel bir ilgi ve saygı duyduğu Yâsîn suresi, Müslümanların en çok araştırdığı surelerden biridir. Yasin suresi 9. Ayet hem anlamı hem de faziletleri ile öne çıkar. Bu yüzden pek çok kişi bu ayeti ezberlemek ister. Peki Yâsîn suresi 9. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Tevbe Suresi 5. ayet tefsiri ve meali nedir? Tevbe Suresi 5. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin önemli surelerinden olan Tevbe suresi, hem anlamı hem de faziletleri ile öne çıkar. Bu yüzden Müslümanlar ve araştırmacılar bu sure üzerinde oldukça durur. İsmini tevbe kelimesinden almış olup sözcük, Allah’ın kendisine samimi bir şekilde inanıp tövbe edenleri affedeceği anlamına sahiptir. Müslümanların merak ettiği Tevbe suresi 5. Ayet ise oldukça fazla fazileti ile bilinir. Peki Tevbe suresinin okunuşu nasıldır, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Talâk Suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir? Talâk Suresi 3. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure ve ayet farklı farklı faziletlere sahiptir. Bu ayetleri yalnızca ezberlemek yetmez; aynı zamanda meallerini de bilmek gerekir. İslam dini için önemli bir sure olan Talâk suresi de Müslümanların üzerinde durduğu bir suredir. Bu surede genel olarak nafaka, şeriata göre boşanma kuralları ve Allah’ın kudreti konularına değinilir. Talâk suresinin 3. Ayeti ise rızık için okunur. Talâk suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Nisâ Suresi 24. ayet tefsiri ve meali nedir? Nisâ Suresi 24. ayeti okunuşu ve anlamı

Kutsal kitap Kur'an-ı Kerim’in en bilinen ve okunan surelerinden olan Nisâ suresi, çok önemlidir. Anlattığı konu, anlamı ve faziletleri ile öne çıkan bir suredir. İnanç gücünün büyüklüğü ile birlikte kadınlarla ilgili kurallar da anlatılır. Arapçada kadınlar anlamına gelen Nisâ kelimesinden aldığı ismi ile bu sure, İslam dininde kadınların konumuna dair önemli bilgiler verir. Nisâ suresinin 24. Ayeti, Müslümanların öğrenmek istediği bir ayettir. Nisâ suresi 24. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Mâide Suresi 6. ayet tefsiri ve meali nedir? Mâide Suresi 6. ayeti okunuşu ve anlamı

Kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim, İslam dininin gereklilikleri ile ilgili çok önemli bilgiler içerir. Müslümanlar için yol gösterici olan bu kitapta pek çok sure ve ayet bulunur. Mâide suresi de Kur'an’da yer alan önemli surelerden biridir. Surede genel olarak inanç ve ahlak konuları üzerinde durulur. Müslümanlar tarafından merak edilen bu surenin 6. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar. Peki Mâide suresi 6. Ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:17

Kalem Suresi 4. ayet tefsiri ve meali nedir? Kalem Suresi 4. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan surelerin Müslümanlar için çok büyük bir önemi vardır çünkü bunlar yol göstericidir. Çok faziletli bir sure olan Kalem suresi de Kur'an’da bulunan ve Müslümanlar tarafından merak edilen bir suredir. Özellikle sınavlardan önce mutlaka okunması gerekir bu sayede kişiler sınav stresini atabilir ve motivasyon elde edebilir. Kalem suresinin 4. Ayeti de İslam ahlakının üstünlüğüne değindiği için büyük öneme sahiptir. Peki, Kalem suresi 4. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:16

İsrâ suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? İsrâ suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet bulunur. Bu ayetlerin her birinin Müslümanlar için önemi ve faziletleri vardır. İsrâ suresi de İslam dini için önemli olan bir suredir ve hem anlamı hem de faziletleri ile öne çıkar. Kötülük yapan İsrailoğullarının başına gelenlerin anlatıldığı surede, Mekkeli inanmayanlara ders verilmek istenmiştir. Bu surenin 1. ayeti Müslümanlar için merak konusudur. Peki, İsrâ suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:16

Fetih Suresi 1. ayet tefsiri ve meali nedir? Fetih Suresi 1. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureleri okumak çok önemlidir. Ancak bu sureleri yalnızca okumak yeterli değildir. Aynı zamanda anlamlarını da bilmek gerekir. Fetih suresi de Kur'an’da yer alan ve çok büyük öneme sahip olan bir suredir. Çok faziletli bir sure olduğu için çeşitli durumlarda okunabilir. Fetih suresinin 1. Ayeti kısa ve kolay ezberlenebilir. Bu ayetin anlamı, tefsiri, faziletleri araştırma konusudur. Peki Fetih suresi 1. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Cuma Suresi Son 3 Ayet tefsiri ve meali nedir? Cuma Suresi Son 3 ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’de bulunan her bir sure farklı ve özel anlamlara sahiptir. Bu anlamların Müslümanlar tarafından bilinmesi oldukça önemlidir. Aynı zamanda faziletli olan bu sureler, çeşitli durumlarda okunmalıdır. Kuran’da yer alan ve büyük öneme sahip olan bir sure de Cuma suresidir. Oldukça kısa bir sure olan bu surenin son 3 ayeti ise faziletleri ile öne çıkar. Peki Cuma suresi son 3 ayeti neden okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Bakara Suresi 186. Ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara Suresi 186. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olmasıyla bilinen Bakara suresi, Müslümanlar için yol göstericidir. Kur'an’ın bir özeti niteliğine sahip olduğu için de İslam dini araştırmacıları bu sure üzerinde oldukça fazla durur. Bakara suresinde çok fazla ayet olduğu için her bir ayeti ayrı ayrı araştırmakta fayda vardır. Bakara suresi 186. Ayet ise istekleri için dua edenlerin sık sık okuduğu bir ayettir. Peki Bakara suresi 186. Ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Âl-i İmrân Suresi Son 10 Ayet nedir, ne için okunur? Âl-i İmrân Suresi Son 10 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun sureleri arasında yer alan Âl-i İmrân suresi, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Pek çok konuya değinir ve Müslümanlar için çok faziletlidir. Bu nedenle din araştırmacıları da bu sure üzerinde oldukça fazla durur. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti, Hz. Muhammed’in her gece yatmadan önce okuduğu ayetlerdendir. Bu yüzden Müslümanlar için çok önemlidir. Pek çok kişi bu ayetleri ezberlemek ister. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti ne için okunur?

Haber 28-03-23 17:07

Zâriyât Suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir? Zâriyât Suresi 58. ayeti okunuşu ve anlamı

Müslümanlar için yol gösterici olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure vardır. Bu surelerin her biri çok özel ve önemli anlamlara sahiptir. Faziletleri ile öne çıkan Zâriyât suresi de merak edilen ve araştırılan sureler arasında yer alır. Özellikle Zâriyât suresi 58. Ayeti, rızık bolluğu için mutlaka okunması gereken ayetlerden biridir. Bu nedenle bu ayetin anlamı, tefsiri ve faziletleri oldukça merak edilir. Peki Zâriyât suresi 58. Ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Yâsîn Suresi 82. Ayet tefsiri ve meali nedir? Yâsîn Suresi 82. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en çok okunan surelerinden biri olarak Yâsîn suresi karşımıza çıkar. İslam dininde çok önemli bir yere sahip olan bu sure, Müslümanlar tarafından araştırılmaktadır. Çünkü anlamı ve faziletleri ile öne çıkar. Halk arasında “dilek duası” olarak bilinen Yâsîn suresi 82. Ayet ise özellikle duaların kabul edilmesi için sık sık okunan bir ayettir. İsteklerinin kabul olmasını isteyen kişiler Yâsîn suresi 82. Ayetin anlamını merak eder. Peki Yâsîn suresi 82. ayet tefsiri, meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Yâsîn Suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir? Yâsîn Suresi 58. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan Yasin suresi, Müslümanların en çok okuduğu surelerdendir. İnsanların ahlaki sorumluluklarını ele alan bu sure, Kureyş kabilesi, ölümden sonra dirilme, hesap gibi konular üzerinde de durur. Bu nedenle İslam dinini öğrenmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir suredir. Yasin suresi 58. Ayet “Yasin suresinin kalbi” olarak nitelendirilir. Yâsîn suresi 58. Ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Nûr Suresi 26. Ayet tefsiri ve meali nedir? Nûr Suresi 26. ayeti okunuşu ve anlamı

Kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim, pek çok sure içerir. Bu surelerin her bir ayeti çok özel anlamlara ve faziletlere sahiptir. İslam hukuku açısından önemli bir yere sahip olan Nûr suresi, Müslümanların en çok okuduğu surelerden biridir. Şeriat kuralları ve cezaların ele alındığı bu sure, aynı zamanda din araştırmacılarının da üzerinde durduğu bir suredir. Nûr suresi 26. Ayet ise faziletleri ile öne çıkar ve oldukça merak edilir. Peki Nûr suresi 26. Ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:07

Hûd Suresi 56. ayet tefsiri ve meali nedir? Hûd Suresi 56. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in önemli surelerinden biri olan Hûd suresi, Müslümanlar için yol gösterici ve faziletlidir. Bu sure ile ilgili Hz. Muhammed’in “beni ihtiyarlattı” dediği bilinmektedir. Bu nedenle İslam dini araştırmacıları ve Müslümanlar, Hûd suresini oldukça merak etmektedir. Hem okunuşunu hem anlamını hem de tefsirini araştırmaktadırlar. Hûd suresinin 56. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar ve mutlaka bilinmesi gereken bir ayettir. Hûd suresi 56. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 28-03-23 17:06

Ramazanın ilk günü hangi ibadetler yapılır? İşte dua, sure, zikir ve tespihler ile ramazan ibadetleri...

Ramazan ibadetleri, yarın idrak edilecek olan Ramazan Ayı sebebiyle merak konusu oldu. On bir ayın sultanı Ramazan'da okunacak dua, sure, zikir ve tespihler merak konusu oldu. Üç ayların sonuncusu olan bu mübarek ayda birçok kişi ibadetlerini eksiksiz ve doğru olarak yerine getirmek istiyor. Peki, ramazanın ilk günü hangi ibadetler yapılır? İşte ramazanda yapılacak ibadetler, okunacak dua, sure ve çekilecek zikir ile tespihler...

Haber 22-03-23 06:57

Tevbe suresi 129. ayet tefsiri ve meali nedir? Tevbe suresi 129. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de bulunan surelerin her biri çok önemli ve özel anlamlara sahiptir. Bu nedenle İslam dinini araştıranlar, surelerin anlamlarını ve faziletlerini öğrenmek ister. Tevbe suresi de başında “besmele” bulunmayan tek sure olmasıyla dikkat çeker ve son ayet olan 129. Ayet, dileklerin kabul olmasında etkiye sahiptir. Bu yüzden pek çok kişi Tevbe suresi 129. Ayeti ezberlemeye çalışır. İki ayeti haricinde Medine’de inen Tevbe suresi 129 ayeti nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:46

Duhâ suresi 5. ayet tefsiri ve meali nedir? Duhâ suresi 5. ayeti okunuşu ve anlamı

İslamiyet açısından çok büyük bir öneme sahip olan Duhâ suresi, birçok derde derman olmasıyla bilinir. Geçim sıkıntısını önlemek, kısmet kapısı açmak, huzura ermek için bu sure okunabilir. Duhâ suresi 5. ayet, özellikle anlamı ve faziletleri ile öne çıkan bir ayettir. Bu nedenle pek çok mümin, bu ayetin anlamını ve okunuşunu merak eder. Bu ayeti ezberleyerek çeşitli durumlarda okumanın pek çok fazileti vardır. Peki, Duhâ suresi 5. afyet tefsiri?

Haber 17-03-23 16:45

İsrâ suresi 82. ayet tefsiri ve meali nedir? İsrâ suresi 82. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’deki surelerin anlamlarını ve okunuşlarını bilmek çok önemlidir. İslam dinini daha iyi kavramak açısından da ayetlerin tefsirlerine ve faziletlerine bakmak gerekir. Tüm sureler gibi İsrâ suresi de Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Şifa niyetiyle okunan bu sure, insana iç huzur verir. Özellikle İsrâ suresi 82. ayet, manevi huzur elde etmek isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir ayettir. Peki, İsrâ suresi 82. ayet tefsiri nedir?

Haber 17-03-23 16:44

İsrâ suresi 105. ayet tefsiri ve meali nedir? İsrâ suresi 105. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininde bulunan her sure, önemli ve farklı anlamlara sahiptir. Faziletleri ile Müslümanlara pek çok fayda sağlayan bu sureler, dinimizi daha iyi anlamanın en güzel yoludur. İsrâ suresi de Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olarak öne çıkar. Bu faziletli sure hem Müslümanlar hem de din araştırmacıları tarafından üzerinde durulan bir suredir. Peki, İsrâ suresi 105. ayet nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:43

Hûd suresi 6. ayet tefsiri ve meali nedir? Hûd suresi 6. ayeti okunuşu ve anlamı

Müslümanların yol göstericisi ve kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Bu surelerdeki ayetler, İslam dini ile ilgili önemli bilgiler anlatır. Hûd suresi de Kur'an’da yer alan önemli surelerden biridir. Adını Hûd peygamberden almış olup tevhid inancı, öldükten sonra diriliş, peygamberler ve cezalar anlatılır. Hûd suresinin 6. ayeti ise faziletlidir ve okunuşu merak edilir. Peki, Hûd suresi 6. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:29

Fâtır suresi 2. ayet tefsiri ve meali nedir? Fâtır suresi 2. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure yer alır. Bu sureler Müslümanlar için yol göstericidir. Bu nedenle sık sık okunması ve Türkçe mealinin öğrenilmesi gerekir. Fâtır suresi de Kur'an-ı Kerim’de yer alan önemli surelerden biridir. Bu surede Allah’ın varlığı ve birliğini kanıtlayan olaylar, öldükten sonra dirilme konularından bahsedilir. Fâtır suresinin 2. ayeti ise faziletli olması ile öne çıkar. Peki, Fâtır suresi 2. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:29

Bakara suresi 114. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara suresi 114. ayeti okunuşu ve anlamı

Müslümanlar için çok faziletli olan Bakara suresi, Kur'an-ı Kerim’de yer alan en uzun suredir. İçinde pek çok konuya değinilir ve Kur'an-ı Kerim’in kısa bir özeti olarak nitelendirilir. Toplam 286 ayetten oluşan bu sure, bolluk ve bereket kazandırır. Faziletleri ile öne çıktığı için her Müslüman’ın okuması ve bilmesi gereken bir suredir. Bu surenin 114. ayeti de bereket için okunan ayetlerden biridir. Peki, Bakara suresi 114. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:28

Bakara suresi 177. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara suresi 177. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olmasıyla öne çıkan Bakara suresi, İslam dini ile ilgili pek çok önemli bilgi içerir. Bazıları bu sure için İslam dininin ve Kur'an-ı Kerim’in özeti olarak ifade eder. Müslümanlar için pek çok fazilete sahip olan Bakara suresi, ayetlerin her birinde önemli konulara değinir. Bakara suresi 177. ayet de duaların kabul olmasında etkili olduğu için pek çok Müslüman tarafından sık sık okunur. Peki, Bakara suresi 177. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:28

A'râf suresi 10. ayet tefsiri ve meali nedir? A'râf suresi 10. ayeti okunuşu ve anlamı

Ramazan ayında okunması mübarek olan A'râf suresi, çok faziletli bir suredir. Bakara ve Şuarâ surelerinden sonra en çok ayet içeren sure olan A'râf suresi, İslam dini kuralları ve hükümleri ile ilgili önemli bilgiler verir. Ayrıca surede peygamber efendimizden kıssalar de yer alır. A'râf suresinin 10. ayeti faziletli olması ile bilinir ve pek çok Müslüman tarafından merak edilir. Müslümanlar için A'râf suresi 10. ayet, şükretmenin önemini anlatan bir ayettir. A'râf suresi 10. ayet tefsiri nedir?

Haber 17-03-23 16:28

Abese suresi 20. ayet tefsiri ve meali nedir? Abese suresi 20. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dinine inanan kişiler için kutsal kitap olan Kur'an-ı Kerim çok önemlidir. Bu kitapta pek çok sure ve ayet yer alır. Bunlar Müslümanlığı daha iyi kavramak açısından müminlere yardımcı olur. Kur'an-ı Kerim’de yer alan ve mutlaka bilinmesi gereken surelerden biri de Abese suresidir. İnsanlar için faziletli olan Abese suresinin 20. ayeti zor durumda kalan ve Allah’tan maddi manevi destek isteyen kişilerin okuması gereken bir ayettir. Peki, Abese suresi 20 ayeti tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:27

Sâd suresi 35. ayet tefsiri ve meali nedir? Sâd suresi 35. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure çok özel ve önemli anlamlara sahiptir. Bu surelerdeki ayetlerin okunuşlarını ve anlamlarını bilmek gerekir. Müslümanlar ve İslam dini araştırmacıları için Sâd suresi önemli sureler arasındadır. Surenin tamamında genel olarak Hz. Davud’un kıssaları anlatılır. Bu yüzden Davud suresi olarak da bilinir. Sâd suresinin 35. ayeti ise kişilere manevi fayda sağlaması ile öne çıkar. Peki, Sâd suresi 35. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:26

Mülk suresi 14. ayet tefsiri ve meali nedir? Mülk suresi 14. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininde önemli bir yere sahip olan Kur'an-ı Kerim’de pek çok sure ve ayet bulunur. Bunların her biri ayrı ayrı anlamlara sahiptir. Mülk suresi de kitapta önemli bir yeri olan ve Müslümanlar için çok faziletli sureler arasındadır. Mülk suresinin 14. ayetinin ise sürekli okunması gerektiği söylenir. Çünkü bu ayet pek çok yarara sahiptir. Müminlerin mutlaka bilmesi gereken Mülk suresi, çok kısadır ancak önemli bilgiler içerir. Peki, Mülk suresi 14. ayetin tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:26

En'âm suresi İlk 3 ayeti ne için okunur? En'âm suresi ilk 3 ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

Kuran-ı Kerim’de yer alan her sure ve ayet, farklı anlamlara ve güzelliklere sahiptir. Bu yüzden sureleri okuduktan sonra Türkçelerini araştırmakta da fayda vardır. Aynı zamanda faziletleri ve tefsirlerine de bakılabilir. En'âm suresi de anlamı ve faziletleri ile öne çıkan bir suredir. Özellikle ilk 3 ayeti, Allah’ın birliği ve varlığı üzerinde durur. Peki, En'âm suresi ilk 3 ayeti nasıl okunur, meali ve faziletleri nedir?

Haber 13-03-23 17:27

Kehf suresi 10. ayet tefsiri ve meali nedir? Kehf suresi 10. ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerinin her biri farklı anlamlara ve faziletlere sahiptir. Pek çok ayetten oluşan bu sureler, Müminler tarafından okunduğunda çeşitli hayırlara vesile olur. Bu sureler arasında en çok araştırılanlardan biri de Kehf suresi 10. Ayettir. Kuran-ı Kerim’in 18. Suresi olan bu sure, ismini “kehf” kelimesinden alır ve bu sözcük mağara anlamına gelir. Peki, Kehf suresi 10. ayet nasıl okunur, tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:26

Tevbe suresi 51. ayet tefsiri ve meali nedir? Tevbe suresi 51. ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’de yer alan sureler ve ayetler arasında en önemlilerden biri de Tevbe suresi 51. ayettir. Bu ayeti-kerimenin gökte ve yerde her türlü afete ve belaya karşı koruduğu söylenir. Bu sure, Allah tarafından inanmayanlara gönderilen son uyarı olarak bilinir. İnanmayan kişilerin iman etmediklerinde ne gibi durumlarla karşılaşacaklarını ve iman ettiklerinde ise Allah’ın merhametinin anlatıldığı bir suredir. Peki, Tevbe suresi 51. ayetin tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:23

Nisa suresi 34. ayet tefsiri ve meali nedir? Nisa suresi 34. ayeti okunuşu ve anlamı nedir?

İslam aleminde oldukça önemli bir yeri olan Nisa suresi, Kuran-ı Kerim’in 4. iniş sırasına göre 92. sırada bulunur. Kadınları ve onların konumunu anlatan bu surenin 34. ayeti oldukça merak edilmektedir. Günümüzde hâlâ araştırılmaya devam etmektedir. Bu sure ismini, “kadınlar” anlamına gelen “nisa” sözcüğünden almıştır. Toplam 176 ayetten oluşan surede, erkeklerin kadınları koruyup kollamaları gerektiğinden bahsedilir. Peki, Nisa suresi 34. ayetin okunuşu nasıldır?

Haber 10-03-23 16:36

MİRAÇ KANDİLİ OKUNACAK DUA VE SURELER! Miraç Kandili'nde hangi dualar okunur? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili'nde okunacak dua ve sureler internette araştırılmaya başlandı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in Mirac’a yükseldiği gecenin idrak edildiği bu anlamlı gün Müslümanlar için önemlidir. Peki, Miraç Kandili'nde hangi dualar okunur? İşte Diyanet tarafından yapılan açıklama ve Miraç Kandili'nde okunması gereken dua, ayet, sure ve hadisler...

Trend 17-02-23 07:09

Kehf suresi okunuşu: Kehf suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Kehf Suresi adını ilk kez 9. ayet olmak üzere sure içerisinde birkaç yerde geçen "kehf" kelimesinden almıştır. Kehf mağara demektir. Kehf Suresinde inançları yüzünden öldürülmekten kurtulmak için bir mağaraya sığınan gençlerin yaşadıklarına yer verilmiştir. Kehf okunuşu nasıldır? Kehf suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri nedir?

Haber 02-06-22 20:05

Kıyamet suresi okunuşu: Kıyamet suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Kur'an-ı Kerim'de 75. sırada bulunan Kıyamet Suresi, vahiy sırasına göre ise 31. suredir. Hümeze Suresinden önce, Karia Suresinden ise sonra inen sure, ismini ilk ayetinde bulunan El-Kıyame, yani kıyamet kelimesinden alır. Kıyamet okunuşu nasıldır? Kıyamet suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri nedir?

Haber 02-06-22 20:05